- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Nah kipróbáltam a Space Marines 2 alatt az új procit, előtte egy 5800X szolgált ami majd fel akart robbani a játék alatt
A kis arctic meg megfogja max 65fokkal a 9800x3d -t
Amúgy a hőfok nálam is pillanatok alatt felkúszik 90 -re, játék indításkor megy egy shader cache ami 100% -on pörgeti a procit és hirtelen 90fokon voltam. Mondjuk nem mertem túlhúzni a csavarokat a procin, de sztem elég jól rajta van, látni hogy a paszta teljesen szét lett oszlatva, a proci kupak széléig kijött a cucc és X -et raktam rá az MX-ből.*szerk.: Tudtok hasonló proci igényes játékot ami alatt még érdemes lehetne megnéznem a hőfokokat? Most a SpaceMarine 2 után viszonylag nyugodt vagyok, ez a hőfok jónak tűnik nekem.
-
Winne
nagyúr
válasz
deathcrow42 #8292 üzenetére
Köszi, sajnos messze vagyok, Szombathelyen. Most mikor cseréltem az erdetileg felvitt pasztát, az szépen el volt terülve, nem is volt olyan rész, ahol ne lett volna, akkor X-el tettem fel, most borsóval a közepén.
@ #8293 hackeeeee : szerintem is sok, főleg abból kiindulva, hogy többről tudok majdnem ugyanezzel a configgal, ami meg 20 fokkal kevesebbet megy. Most éppen nem is meleg a szoba sem, 23 fok körül van, megy a klíma, tehát ennek sincs kb köze hozzá.
@ #8294 hackeeeee : a léghűtőn még mx4 volt, ezen meg mx6.
@ #8295 deathcrow42: az Inteles itt a dobozban.
-
Årpi
őstag
360 Pro van nekem is a 9800X3D alatt (semmi co, semmi TDP korlátozás, Asus B650E-F alap beállításaival) és még Cinebench alatt sem láttam 75 fok felett. Liquid Freezer III-nál meg az Intel és az AMD felfogatás TELJESEN más, nem lehet összekeverni, Intelhez konkrétan Contact Frame-et kell feltenni.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #8292 üzenetére
Vagy lehet másik paszta kéne még.. ha még akkor is ha a hozzáadott van hozzá.. lehet ott nem jó valami.
De igen, célszerű lenne megnézni, hogy hogy áll a paszta a hűtő alatt.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #8289 üzenetére
Csak nem, ilyenre amúgy se lehetne gariztatni gondolom, mert "működik".
A biosban a performance boostot kinyomtam és a pumpát 100%-ra tettem, így lefutott a teszt, bár mintha csak 1 magot hajtana, pedig multi core tesztet indítottam, de lehet én vagyok a fogg*os ehhez.
-
Winne
nagyúr
Itt nem az a baj, itt olyan, mintha vagy a szenzor lenne rossz, vagy mintha nem hűtené bizonyos részeit a kupaknak, nem értem. Az első hűtőt nem is én tettem fel, tehát vagy egyszerre vagyunk egyformán bénák, vagy nem ez a baj.
Amit nem értek, hogy ha meg nem jóé hűt a hűtő, akkor hogy tud 20 másodperc alatt visszahűlni több, mint 40 fokot.
-
R3laX
addikt
Légkondi
. Jövőre nekem is beérik, nálam is 29°C van
... Hiába "csak" 5-7-8°C fokkal melegebb a szoba, a hűtő hatékonysága jobban romlik, szerintem akár ~+10°C a CPU-nak. Másnál is ennyi fokos a szoba mint nálad?
Nálam előző 5800X-szel 22°C-os szobában CB23 alatt a proci 80-82°C körül mozgott léggel. Ugyanaz a beállítás 29°C-os szobában már karcolta a 90°C-ot.
-
omfgk
veterán
Bármennyire is kicsi a hűtendő felület és bármennyire vastag az IHS, még így se instant éri el a proci a max hőfokot. Még így is kell neki 1 perc ,hogy beálljon.
Ha valami 3 másodperc alatt lefejeli a 95 fokot, az rossz kontakt-ot jelent. Tehát nem viszi el semmi a hőt.
Lehetőség lehet még az ,hogy a pumpa halott. Tehát a proci felett a víz nem mozog. Ugyanaz az 1-2 teáskanálnyi víz melegszik és melegszik. Nem forgatva.
És ennyi a lehetőség.
Ha a radiátoron nem mennének a ventilátorok, tehát passzívban lenne hűtve, még akkor se lesz 3 másodperc után 95 fokos a proci.A Montech ház is oké. Mesh az eleje. Teli elejű vackok szokták hazavágni a hűtést.
-
Cifu
félisten
válasz
mihellers56 #8279 üzenetére
Van egy összefoglaló, benne a kérdéseid 90-95% kifejtve.
Kissé kontraproduktív, hogy ha nem szeretsz olvasgatni, de azt elvárod, hogy most és azonnal mindenre kapj választ... -
Winne
nagyúr
AM5-el rakom fel természetesen, az említett két config is ugyanezzel a processzorel van. Most pasztáztam újra, megnéztem más-e, de a harmadik másodpercben már 95 fokot mutat. Visszaállítom a gyárira a biost.
Ez a gyári
-
mihellers56
tag
Sziasztok! Intrelről tervezek visszajönni AMD-re.
MSI B860/vagy X870 TOMAHAWK WIFI a kiszemelt 9800X3d-vel.
Rediten olvasgatom h még a mai napon valakinek a pár napos cpu fagyás és ujraindítás után meghalt, volt akinek egymás követő két
új cpu volt hibás. De legtöbb alaplap Ascrok de előfordul Asus MSI Giga lapokkal is.
Mennyire kell ettől tartani?
Illetve CL30as ramokat tervezek hozzá 6000hz ami elvilexg expos-nak kell lennie, 6000mhz.
Ti milyen memóriával használjátok?
Illetve mennyire bajos Win11alatt a mag/szálak kiosztása?
Mire kell figyelgetni miket kell beállítgatni bios-ban?
Tudom olvassak visszafelé de nincs időm rá, most vásárolnák és szeretnék hamar infót.
Akinek volna egy kis türelme segíteni megköszönném! ÜDV! -
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #8270 üzenetére
A 3assal kötöttem. Pumpa a pumpán, Fan a CPU-n, VRM meg valamelyik ház ventin.
Fura a szabályozása a pumpának, mert ha fixre rakom, 100on forog 2830at kb, 85on ugyanennyit, 75on 2690et, 65on 2420at, 55on 2185ot. Nem túl arányos. 😂
A pumpanak 2000 körül van még nem zavaró hangja, a vrm meg a radiátort egyformán, de nem hangosra, asszem 80 foknál menjen 100 százalékra. A CB alatt is végig fullon ment.
Idle 50 C fok a proci, létezik, hogy nem jó a hőátadás vagy nem jól van rajta a hűtő?
-
Winne
nagyúr
válasz
deathcrow42 #8245 üzenetére
Leszedtem persze, azért is tettem be, mert két configról is tudok, ami 75 fok alatt hozza a cb23 alatt így, ma nem volt idő, ha elalszanak a gyerekek, egy kezdetleges csavarellenőrzést nézek, azzal nem zörgök annyira, ha nem segít, akkor holnap leszedem és felteszem újra.
@ #8241 Cifu : szívesen, azért is tettem be ide, egyelőre nem jobb, mint a Dark Rock Pro volt, remélem csak valami hiba. Amúgy hs 2100 rpm fölé rakom a pumpát, akkor az maga hangosabb, mint ami a léghűtő volt korábban, fix 80% vagy felette egyenesen zavaró.
-
csaba951
veterán
válasz
pendre54 #8248 üzenetére
Szerintem menni fog nagyobb gond nélkül. Amire érdemes figyelned: ha használsz Bitlockert, akkor mentsd el a kulcsot egy USB kulcsra is. Jól jöhet még. AMD oldaláról szedd le a legújabb chipset drivert, az alaplap oldaláról pedig a LAN/Wifi (attól függ, melyiket használod) drivert. Kb. ennyi. Az új gépen előfordulhat, hogy kezdetben nem lesz net, ezért fontos, hogy ezek már a gépen legyenek letöltve a még működő előző gépen. Windows aktiválással várj addig amíg az új gépen megcsináltad a bios frissítést, illetve felraktad már az összes drivert.
-
AsakuraDave
őstag
Tegye már fel a kezét akinek Win10 -el működő WiFi -s AM5 alaplapja van pls.
Mármint, hogy megy a WiFi Win 10-en és nem win11 kell egy nevetséges szoftver miatt ami 5kbyte.Long story short, hetek óta pörgök, hogy végre van időm átépíteni a gépem...
Strix B850-I + 9800X3D, erre nézem, hogy miért nem bírom működésre bírni a WiFi -t a Win10 alatt... hát mert nehéz lenne a szoftvert Win10-re is engedélyeznie a r*t*k chipgyártónak.. -
Nah ezzel a rammal is meggyűlt a bajom,
amíg bestabilizáltam:Patriot Viper Venom 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30
Se az xmp, se az amd profil nem volt stabil, event monitorban nvidia crash miatt rebootolt a gép 10 alkalomból 2-3 alkalommal, és akkor az volt a jelenség, hogy “szaggatott” a windowsban az egérmozgás is meg a programok is. Össze-vissza cserélgettem az Nvidia drivereket, de érlelődött a gyanú, hogy nem a vga a ludas.
Végül kukába vágtam az expo profilt, És saját profillal, CL30 időzítéssel az összefoglaló szerint, 1.4V-vel eddig tökéletes.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Hubba12 #8206 üzenetére
Számomra hangosabb/idegesítőbb, mint a 3080 XC3-am, ami elég nagy szó.
hackeeeee: Én pont egy B850M Aorus Elite ICE-t használok, egy Asus AP201 Mesh házban, a Jonsbo NF-2 elfért, viszont nálam nem vált be, szóval maradt a videokártya hátuljára tett 120mm-es venti. Megjegyzem, vízhűtést használok, ha még mindig a PA120-am lenne, akkor esélytelen lenne
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #8212 üzenetére
Hát azé nem.. De kisebb kellett mint a pokoli torony, ez van.
köztes állapot nem vót.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #8209 üzenetére
A VGA miatt nem férne el a ramhűtés, mivel fentebb van a PCIE slot, ezért nem erőlködök vele.
Gondoltam rá, de aztán eszembe jutott h mielőtt feltettem a D15-öt, kipróbáltam, és akkor sem fért el. Nem tudod beakasztani a ram slotba alul.
De ha mATX lapot vettem volna abból is ilyet kerestem volna, a ház miatt, mert így praktikus.
Itt sem fért volna el:
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest