- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yézi: 10 év
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Amiga A500 - A régi barátnő
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
itr_henrik #7234 üzenetére
Nekem 1,2V-ra lőtte be a SOC Voltage-t a BIOS-ban az AsRock lapom a 6000MHz CL30-as EXPO profilra. Valóságban pedig 1.19V-on megy a HwInfo szerint.
-
PuMbA
titán
Lehetséges, hogy a Ryzen Master is benne van a buliban, hiszen sokaknál "PBO nélkül" is jelentkezett a proci halál
Én még nem használtam sosem. Túl veszélyes proginak gondoltam mindig is, hogy Windowsból szét lehet állítani és felülírni a BIOS-t.
-
PuMbA
titán
válasz
ImpersonatoR #7036 üzenetére
Fel. AMD hivatalos honlapon van fent a legújabb mindig
-
PuMbA
titán
A negatív CO ugye azzal jár, hogy magasabb frekvenciára tud boostolni a proci
Ha mellé még kap plusz fogyasztási keretet és magasabb maximális frekvenciát, amit ugye a PBO csinál, akkor előfordulhatott, ha úgy írták meg a BIOS-t. Ugye más alaplap gyártónál nincs ilyen, tehát valamibe belenyúlhattak, hogy ha a PBO miatt változik a SoC feszültség. Ha lesz hivatalos bejelentés, gondolom ezek után lesz az AsRock-tól csak akkor fog kiderülni a teljes igazság.
-
PuMbA
titán
Nincs, de ha CO-zni akarsz, akkor már be kell kapcsolnod
Az AsRock reddit-et nézve pedig használtak a halott proci tulajdonosok CO-t, viszont mást nem állítottak mellette az EXPO-n kívül. Ugye a CO mellett van még 4-5 PBO beállítás, ahol az alapértelmezett Auto gondolom túllő a drágább AsRock lapokon. Én is használok negatív 20-as CO-t, de az én lapomon állandó 1.185 és 1.19 között van a SoC voltage-m.
-
PuMbA
titán
válasz
ScomComputer #6988 üzenetére
Ezért jó az én AsRock B650M-HDV/M.2-m
Nincs megemlítve a pár napja kijött BIOS-ban a PBO javítás, mint a több lapnál, mert a videó szerint csak a felsőbb kategóriás lapok érintettek.
Az összes alaplapgyártót le kéne tiltani most már egyébként a hülyeségükről, mert az Intel-nél is ezt csinálták, hogy alapértelmezetten nagyobb értékeket állított be a BIOS. Ha már semmivel se jobbak stabilitásban / teljesítményben ezek a méregdrága lapok az olcsóknál, legalább ne b*sszanak ki a felhasználókkal így.
-
PuMbA
titán
válasz
ImpersonatoR #6733 üzenetére
Csak az SVM-et. Hol olvastad, hogy mindhármat?
-
PuMbA
titán
Nem OC-zok
Tudom, hogy az AMD Overlay az effektívet írja, ami a helyes, ezért írtam, hogy azok a progik amelyek nem az effektívet írják, mint alapból az MSI Afterburner ott több száz MHz különbséggel mellémutatja. Nálam 200-300 MHz a különbség, ami elég jelentős, így az MSI Afterburner alkalmatlan CPU monitorozásra.
-
PuMbA
titán
Nagyban függ az is, hogy mivel mérték, ezt sajnos nem írja
Az MSI Afterburner alapértelmezetten például totál alkalmatlan CPU frekvencia monitorozására, mert nekem fixen szinte mindig maximum frekvenciát írt. AMD Software Overlay-re átváltva láthatóvá vált a valós frekvencia, ami 200-300MHz-zel alacsonyabb volt és e körül változott folyamatosan.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #6574 üzenetére
Hmm ezt nem tudtam, mindenhol csak 9800X3D-ről olvastam...akkor az egész 9000-res szériát érinti és a 7000-reseket nem?
"A VGA-k esetén is a fizikával van baj, nem a pénztárcával, de mindegy"
Persze tudom
De akkor is nekem nagyon feltűnő, hogy évek óta nincs olyan hír, hogy például a legtöbb példányszámban eladott RTX3060 / 4060-akkal kritikus probléma merült fel és ki kell vizsgálni....vagy egy halom számra eladott irodai gépekbe szánt 40 ezres Gigabyte alaplappal kapcsolatban derül ki valami hiba.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Tuningoltad a procit? Mert ez elég hihetetlen
65W TDP-s AMD-ket egy 10 ezer forintos vékony léghűtő is 75 fokon tart, enyém se megy feljebb.
Másrészt ezekre a procikra totál felesleges drága (víz)hűtés, hiszen az 5nm gyártástechnológia miatt sosem a hűtő a szűk keresztmetszet, hanem az hogy parányi felületről jön a hő a CPU kupakon ami gyenge hatásfokkal adódik át a CPU hűtőre. Ugyanezeket a hőfokokat megkapnád egy olcsó 10 ezres egy ventis hűtővel és nem kell batár nagy vízhűtéseket elhelyezned a gépházban.
-
-
PuMbA
titán
Nem egy CVE-ben tér el egymástól
Látszik, hogy a stabil BIOS az az 1.2.0.0a AGESA-ból a Patch A verziót tartalmazza, míg a beta változat még nem ezt. A Patch A verziós az a BIOS, ami a végleges Ryzen 9000-res startra készült és más verziójú SMU-val, azaz firmware-rel rendelkezik a 9000-res szériához. Az MSI szeret mindent gyorsan félkészen kiadni, hogy aztán te milliószor tegyél fel feleslegesen BIOS-t. Ezeket a beta-kat nem szabad feltenni.
-
PuMbA
titán
AMD X870E & X870 Motherboards To Debut After Ryzen 9000 CPU Launch
"But new motherboards are not really necessary, because the new chipsets do not offer any significant improvements or innovations. Although the Ryzen 9000 processors are supposed to enable a higher memory clock, the memory controller and the layout of the motherboard play a more important role here than the chipset."
A helyzet egyre kiválóbb. Remélem, hogy az AM5-nél is ugyanaz lesz, mint AM4 esetén a B350 lapok, amik igazából végigbírták az egész AM4 életutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hisense LCD és LED TV-k
- Honda topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- I5-11400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest