- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért egy Peerless Assassin 120 SE eléggé kompromisszumos egy 9800X3D-hez, nálam a drágább testvére, Phantom Spirit 120 SE van az ITX 9950X-es gépemben, kemény CO és 0 tuning mellett bírja, de teljes terhelés alatt azért bőven van hangja.
És a 9800X3D-t nehezebb lehűteni, mint a 9950X-et, hiába kevesebb a fogyasztás.
Amúgy tényleg nagyon jók ezek a Thermalright hűtők, de azért vannak határaik, a Phantom Spirit 120 SE már-már AIO árú, de csak ez fért be az ITX-be -
válasz
deathcrow42 #8083 üzenetére
Nekem is tetszik mindkettő, bár nálam víz mostanában nem lesz, de nem azért, mert nem tetszene, hanem azért, mert a jelenleg használt setupom nem indokolja a vízhűtések felárát. Erre a gépre a léghűtés a megfelelő választás.
Ha vennék, akkor valami kőegyszerű, RGB és digitális kijelző nélküli 360-as AiO-t vennék, mert a házam zárt oldallapos, szóval itt nem szempont az esztétika, csak a hatékonyság. Talán lengyel testvéreink Endorfy Navis F360-ját választanám. -
HaZsolt
őstag
9800x3d érdekes módon nem tudja full hd maxon kihajtani a 7800XT-t CoD Black Ops 6 alatt. Beesik 99 alá a GPU kihasztnáltság füst, robbanások függvényében. 130-200 fps fordul elő gameplay közben. Többet vártam azért a procitól. Ja és 6000 Mhz Cl 28 RAM-ok vannak mellette, bár ez v-cache miatt annyit nem számítana.
-
-
emiki6
veterán
válasz
DroiDMester #8077 üzenetére
Sírni én biztos nem fogok jönni, tudom mire vállalkoztam.
Az nr200 nem teljesen szar ház és a phantom spirit egy top hűtő, ami minden értelmesen használt, értelmesen szellőző házban lakó gaming procit kellően lehűt. Minden másra ott a CO meg hasonlók.
Abban egyetértek X2N-nel, ha ő írta, hogy minimál teljesítményért nagy adag fogyasztást és melegedést nem tradeoff beáldozni. Játékokban úgysem 1-200 órajelen fog elcsúszni a teljesítmény.Meg ez nem munkagép, azt én is más szempontok alapján raknám össze.
-
emiki6
veterán
válasz
steewcv65 #8068 üzenetére
Érdekességképp beteszem, ha valaki még nem látta. A blackbird pc tech csinált 7800x3d vs 9700x összehasonlítást. Expo 6000 előbbin, mert ott nem számít és expo 6400 utóbbin. Mindkettő CO -30. 1080p low, 1440p medium és 4k high presetekkel.
Példának egy rdr2 ss:
Meg itt a "4k-ban úgysem számít milyen erős a proci" példa:
Én emiatt kicsit ódzkodom az *600x3d prociktól és tartom a 7800x3d-t túlárazottnak. Pláne hogy a 9700x is relatív túlárazott a 7700-hoz képest.
-
Ok, látom megint offolni kell valahol a léghűtés vs AiO témával, ha elfogynak a logikus érvelések, akkor marad a teljesen szubjektív esztétikai csűrés-csavarás, meg, hogy mi hány "kilós", de hasonlítsuk csak össze, hogy mi hány "kilós":
Liquid Freezer III 360 - https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-360/ACFRE00136A
Tömege mindennel együtt: 1870 gramm. Elméletileg ez a konyhakész tömeg, ventilátorokkal együtt.
Peerless Assassin 120 SE - https://www.thermalright.com/product/peerless-assassin-120-se/
Tömege mindennel együtt: 970 gramm, tehát még hajszál híján "kilós" sincs.
Illetve a praktikussági okokat pedig Deathcrow le is írta: #8049 és hozzátenném azt is, hogy egy AiO-nak mennyivel nagyobb ház kell, hogy hatékonyan tudjon működni, azért a minimális hűtésbeli előnyért, amit egy olyan processzoron tud nyújtani, aminek amúgy a levegő is elég lenne. Szerk.: és azt is hozzátenném, hogy árban kétszeres a differencia.
Én nem azt írom, hogy a vízhűtések nem jók, mert azzal még én sem értenék egyet, hanem azt írom, hogy ez a negatív töltetű elfogultság a léghűtésekkel szemben, az a nem jó. Hány olyan játékra használt processzor létezhet jelenleg a piacon, amit nem tud egy léghűtés kiszolgálni? Az arányokra is gondolok. 100 prociból 5-re nem jó a léghűtés? Hűha, az már komoly érv az AiO mellett! Mert, ha 16 magos processzorra AiO-t vesz valaki és állandóan renderel vele, az teljesen észszerű és rendben is van, bár olyat is ismerek, aki az 5950x-re ikertornyos hűtőt vett és azzal is teljesen jól elvan.
De, ha rám hallgattok: mindenki azt csinál, amit jónak lát.
-
X2N
őstag
válasz
DroiDMester #8077 üzenetére
Pedig én is hányszor kitaláltam már hogy majd ITX gép lesz, pici, meg divatos stb.
Csak kellene teljesítmény is, meg hűteni is kellene valahogy. ATX tápom is adott már sajnos.
Ha anno nem ATX lapot vettem volna hanem mAtx-et akkor most egy Jonsbo D31-házam lenne kijelzővel. -
-
X2N
őstag
válasz
DroiDMester #8073 üzenetére
Ha egy jól működő, csendes és használható PC-t akarsz...akkor nem építesz ITX-be, ennyire egyszerű. Vannak ma már nagyon jó mAtx házak is.
Föl kell rakni a tömör oldallapot és akkor mindjárt nem fog zavarni az az 1kilós cpu hűtő se. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #8064 üzenetére
Erre is emlitettem, hogy ha jo a kocka, akkor 6200-ig, 1:1ben 3100-as uclk-ig 1.1, 1.15v koruli soc fesz eleg, ha golden chips akkor ennyivel megy a 6400/3200 is..
nekem is 1.16v kell, a 6400-nal mar 1.26v..
-
el kell dönteni hogy csak nézegetni akarod a gépet mint egy kirakati bábút, vagy egy jól működő, csendes és használható PC-t akarsz!
egyéni kérdés: de nálam meg pont fordítva van, sz.tem irtó ronda egy nagy böszme 1.kilós toronyhűtő, ráadásul ha itx.be van szinte az egész gépből csak ezt látod nem is értem mi a szép ebben!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
steewcv65
őstag
Én ennyiért vettem egy 7600x3d-t amit már csak játékra használok és sokkal jobban teljesít, mint a széthúzott 9700x processzorom és sokkal hűvösebb és jobban is kezeli a ramokat.Azonos beállítások mellett alacsonyabb latency stb stb stb.
Ez nálam igaz amivel én játszom, amikor játszok.Biztos vagyok benne, hogy nem mindenre igaz, de én csak pár játékkal játszom és az mind jobban szalad.Ez az alapom volt, ezt a 9700x 7x felett hozta és gyengébb read write és copy értéken.
Azóta már 58-59 latencyben mászkál a masina és teljesen stabil 2.5 hónapja. -
X2N
őstag
válasz
DroiDMester #8066 üzenetére
Mert mi változna ha AIO lenne a gépbe? Teljesítménybe szinte semmi, +200-300Mhz all core(az 5GHz-hez képest kevesebb mint 10% teljesítmény előrelépés, régen ennyi teljesítményt hagytak a processzorokban mindig), ahogy írták is kicsik a magok, rosszul hűthetőek, nem viszi át jól a hűtőre se a keletkezett meleget, hallgathatnám a pumpa zümmögését, meg várhatnám mikor folyik ki a víz, vagy hibásodik meg a pumpa amit nem tudok cserélni. A házam is egy 5eFt-os rack doboz. FPS-be, pontszámba nem jelent semmit, funkcióját ellátja
-
ha a gépedbe Ryzen 7950X és 7900XTX van akkor ne azon a 30-35.e ren akarj spórolni, amibe egy jó AIO kerül, ezt valahogy sose fogom megérteni.
Valaki épít egy csúcs gépet ami több mint fél millióba van(még keveset is mondtam), és a hűtésen meg spórolni akar 30.e ret!Az meg hogy 5.év után esetleg veszel megint egy új AIO-t akkor mi van? nem a világ vége!
van AC LF II.esem de éjjel mikor már full csend van akkor se hallom a pumpa hangját, pedig elég érzékeny vagyok a hangokra, mikor engem még egy csendes 5400RPM es HDD is zavart, és már 10.éve száműztem a HDD-ket a gépemból.
Volt nálam AC LF III annak se hangos a pumpája szóval nem tudom te miről beszélsz, persze lehet valami gagyi szar AIO-t hallottál már menni, az lehet zavaró volt az AC LF széria teljesen rendben van!
-
X2N
őstag
Már volt egy eleve jó processzor hűtőm ami kiszolgálta az előző Ryzen 2600-as konfigot is, mért vettem volna újat, foglalat is kompatibilis volt. Be kell állítani a processzort, nem azon az 1000 ponton múlik amit a Cinebench ad.
Ziyan-Már volt cpu hűtőm. A mostani hűtőm is elég csendes. Tudom ezt is amit írtál.
AZ hogy a 8 magos processzorodhoz kellette venni egy Liquid Freezer II 360-t én inkább sajnálatosnak látom. Nálam akkor sincs hangja a gépnek ha be van terhelve.Nem a hőfokkal van baj hanem azzal a fogyasztással amire be lett állítva gyárilag a processzor, ezért van 95 fok max gyárilag. De látom még reggel van, nem ment be az információ.
-
nem kell emelni az SOC feszt!
sőtt a gyári EXPO/XMP hez viszonyítva(1,25V) is egy igen erős UV-val simán megy 1,12V@6200@LC28.on
Az SOC fogyasztása meg NEM csak a ram órajelétől és beállításaitól függ, sok egyéb dolog is van, láthatod nálam 1,1V és mégis ~18W, de ne kezdjük el megint a tegnapi fogyasztás témát, akit zavar a +10-20W fogyasztás, az vegyen celeronos laptopot az elmegy összesen 10-15W al mindenestül!
tegnap linkeltem de akkor még 1X
-
35k-ért kapsz egy top AIO-t 7 év garival, 0 panasszal az interneten, ami csendesebb és hatékonyabb mint a nála drágább léghűtők, szerintem nem kérdés ma már, hogy új gépbe mit érdemes egy 200k+ procihoz venni, ha elfér
nem számít, hogy hány mag.
AMD-nél ez a kis magok miatt fokozottan igaz, a léghűtők nehezebben birkóznak meg a hirtelen fellépő hőmérséklet-ingadozással, és a CCD-k nagyon kicsi mérete miatt lassabban tudják azt kiegyensúlyozni. Újabb léghűtőknél ezen sikerült kicsit fejleszteniük.
Az én 9800X3D-m felett Liquid Freezer II 360 van, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak akkor van bármi hangja, ha minden magot leterhelek. Ráadásul a gép tetejéből fúj felfelé, felső házhűtésként is funkcionál. Külön bónusz, hogy elférek szerelni a gépben ha kell, pl. GPU-t, memóriát stb. tudok cserélni anélkül, hogy a hűtő akadály lenne. -
Norb79
őstag
Tök igazad van, az okosak, vigyáznak, kerülik az aiot-t, azok ma is jól elvannak a 10+ éves cpu-kkal, mert hát egy i5-4570nek párja nincs!
Megy a hőfok rettegés is, mintha csak az tartana vissza minket a 10-15 éves procik használatától, hogy elhullanak. Ja, pont az, nem is ám más! -
Csupán annyi kellene tenni hogy csinálnak mondjuk 5-6 különböző profilt, és amikor a rendszer érzékeli hogy nincs elég kapacitása a cpu hűtőnek, vissza vált egy gyengébb profilba
Ez mivel lenne jobb, mint a throttling, ami éppen annyival csökkenti a teljesítményt, hogy elbírja a hűtő a maximális biztonságos hőmérséklet mellett? Még inkább ilyen volt a 7800X3D, sokkal nehezebben volt hűthető, de elintézte magának. -
omfgk
veterán
válasz
Icewloxy #8047 üzenetére
Dehogy túlzás a nemzetközi gépek 80 százalékának aio van top prociknál. Jóval hatékonyabb jóval halkabb és jóval esztétikusabb.. Itthon még mindig a levegőhűtő a menő de nemzetközi szint már teljesen máshol van. Nem árt néha kitekinteni a nagyvilágba.
Na akkor tételesen a kérdéseim.
- Mi az a nemzetközi gép? Ez most Airbus vagy Boeing? Felségjelzés?
- Honnan van a 80%-os statisztika?
- Jóval esztétikusabb? Ez ugye szubjektív.
- Itthon és a külföld ennyire elhatárolódna AIO vs léghűtés szintjén is?
- Hol az a nemzetközi szint?
- És melyik nagyvilág?Illetve a hólapát szélessége érdekelne, amivel itt nagyüzemben dobáljuk a bullshit-et.
-
Icewloxy
tag
válasz
deathcrow42 #8049 üzenetére
Persze meg elüthet az autó is ha lelépsz a járdáról
-
X2N
őstag
válasz
Icewloxy #8044 üzenetére
Csak nem megbízhatóbb. Majd 10 év múlva nézzük meg hogy funkcionál az AIO. Nekem is megvolt anno az épített vízzel való játszadozás, amíg egyszer az egyik csatlakozó meg nem adta magát.
deathcrow42-Nekem 3 venti is van a Cryorig-en
-
-
válasz
Icewloxy #8044 üzenetére
Egy léghűtőben egy dolog van, ami elromolhat: a ventillátor, és a nagyobbakon általában abból is van kettő.
Egy AIO cooleren meghalhat a venti (2-3 db van általában) és a pumpa. Arról nem is beszélek, ha esetleg a hűtőfolyadékkal történik valami.
Szerinted hol van több hibalehetőség?
-
Winne
nagyúr
Alapvetően engem sem zavart sosem, mert semmim sem ment tönkre, de Intelnél több procim is belenyalogatott ebbe. Ekkora értékű gépnél alapvetően nem esek kétségbe, ha le kell cserélnem a hűtőt is, ha nem lett volna a Dark Rock Pro itthon valszeg vizet vettem volna, csak jelenleg 3 opciót látok, lehet nem jól.
1. nem csinálok semmit, mert jó ez így.
2. próbálgatom a -10 -20 -30 és társainak hőfokra hatását
3. cserélek hűtőt, mert akkor lehet feljebb is megy a procimTegnap néztem játék közben, vga 99%, processzor 30% körül, tehát ha lesz játék, ami jobban izzastja a procit, akkor lehet baj, vagy állítanom kell max hőfokot, hogy hol vegyen vissza?
-
-
X2N
őstag
Ha veszel egy erős processzort akkor a legtöbben olyan hűtőt is tesznek mellé. De nem ez az általános. Szerintem sokan AIO-znak itt is 8 magos processzorral, pedig azért egy 8 magos procira az is túlzás..
Nekem is elég erős processzorom van és mégse járatom 170W-on, hülye lennék amikor beállítva csak 120-at fogyaszt, pár % teljesítmény vesztéssel(X<5%). A ram tuning se hoz semmit nekem 4K játéknál hogy megérje a SOC feszt felemelni 1.25V-ra, hogy aztán az IOD 8W helyett 16W-ot fogyasszon a semmire. Emiatt sok értelmét nem látom a ram tuningnak se, teljesen mindegy 4K felbontáson hogy 4800MHz vagy 6000MHz.
Eleve nem így kellene megoldani a problémát, tervezzen az AMD jobb memóriavezérlőt, IOD-ot ami tudja ezeket a nagy órajeleket kezelni hatékonyan.
Ne a user szívjon vele aki kirakott érte egy rakás pénzt. -
omfgk
veterán
A több adattal lehet mit kezdeni.
A kevesebbel nem.Tehát ha csak 4K-ban tesztelnek és az jön ki ,hogy 80 fps-t tud a 285K és a 9950X3D is, az nekem totálisan haszontalan információ.
Mert 120 fps-t akarok. Vagy mert kisebb felbontáson leszek, natívban vagy DLSS-el, vagy alacsonyabb részletességgel, esetleg erősebb vga-val, teljesen mindegy.Na ezért csinálunk 1080p tesztet.
Az a baj ,hogy ezt nem tudják az emberek a helyén kezelni.Az irreleváns teszt az lenne ha mindezt nem custom scene alapján tesztelnénk, hanem ingame bench alapján. Mert a user nem a bench-el játszik, hanem a játékkal.
Szóval a több adat nem lehet irreleváns.
-
rendszer érzékeli hogy nincs elég kapacitása a cpu hűtőnek, vissza vált egy gyengébb profilba
Oké, akkor viszont minek veszel egy bivalyerős processzort, ha negyedgázon fog menni? A plusz funkciót pedig szerintem azért nem építenék bele, mert magasabb lenne az előállítási költség. Így "csak" throttingol, ha kevés neki a hűtő. -
X2N
őstag
Csupán annyi kellene tenni hogy csinálnak mondjuk 5-6 különböző profilt, és amikor a rendszer érzékeli hogy nincs elég kapacitása a cpu hűtőnek, vissza vált egy gyengébb profilba ami más feszültség/órajel értékeket jelent. Most is váltogatunk idle meg teljesítmény profil között, itt csak a teljesítmény profil változna. Több értelme lenne mint hogy a 95 fok elérését figyeli a rendszer majd a leveszi a béka segge alá csak az órajelet,feszültséget hogy magát védje, de azért megpróbálja kisajtolni amit lehet szörnyű hatásfokkal.
Sokkal hatékonyabb lenne ha adott órajelekhez lenne egy stabil feszültség érték minden processzorban és ezek között kapcsolgatna.
-
omfgk
veterán
A cinebench 1 szálas eredmény alig korrelál a játékbeli 1 szálas teljesítmény plafonnal.
Máskülönben a 285K lenne a legjobb gaming proci.
https://youtu.be/37f2p9hhrtk?t=520Ez még a régi játékokban se jön ki.
-
Rowon-Szerintem ha vesz egy laikus ma egy asztali gépet és összerakja, akkor az elvárható minimum az lenne hogy jó hatásfokkal működik bármilyen processzor hűtővel és nem throttingol az esetek nagy részében 95 fokon a processzor úgy hogy elindítasz tartsa bármilyen feladatot.
De lehet én gondolom rosszul.
Szerintem ez azért túl nagy elvárás, nincs két egyforma processzor. AM4-re visszatekintve egy példa erejéig, ha egy Athlon 3000G teljesen jól elvan a gyári hűtővel, akkor az 5950X is működjön vele jól?
-
omfgk
veterán
Ez.
With the Ryzen 9000 series the Zen 5 cores have a full 512-bit data-path compared to the "double pumped" 256-bit data path found in the Zen 4 processors as well as the Strix Point SKUs.
Ha ezt nem használod ki, akkor pontosan ugyanott leszel 7700X-el is.
7700 az kicsit kisebb boost stock. -
X2N
őstag
Ezekkel az automata tuning opciókkal csak tökön lövik magukat a gyártók, lásd a legutóbbi ASRock kálvária.
X3D-t én nem keverném ide, de ha nagyon akarod.
Csak jobban számít hogy hatékonyabb az X3D cache miatt a processzor, mint a puszta órajel, érdekes nem?Én meggondolom a jövőben hogy AMD processzort veszek-e újat amíg nem lesz itt az IOD jelentősen felfejlesztve...mert az hogy majdnem a dupláját fogyasztja ha 6000Mhz-es ramokkal akarod használni az nevetséges. Több ilyen félkész terméket nem fogok venni...
-
emiki6
veterán
Épp mikor meggyőztem magam, hogy jó lesz a 7700 is nekem.
Látsz valamit benne ami megéri azt a mértékű felárat?Szerk: soká jutottam el az elküldéshez, azóta született par hsz.
Játékban is fontos tud lenni az egy szálas teljesítmény. Amikor látja az ember, hogy a proci 40%-on megy, de az egyik szál csutkán akkor jön ez ki. -
Cifu
félisten
Mindig benne hagyták azt a plusz teljesítményt, hogy jó hatásfok legyen. Aki akart az tuningolt. Most meg gyárilag feltuningolták és még túl is feszelték az összes procit hogy stabil maradjon, csodálatos
.
Szerintem viszont pont, hogy logikus. Régen hogy kihúzd a maximumot, tuningolnod kellett. Most meg ezt megkapod gyárilag.
Amúgy teljesen logikusan építették fel a Zen4-nél.
Ha neked teljesítmény kell, meg tuningolni szeretnél akkor ott a 7600X, 7700X.
Ha jó hatásfok, akkor 7400F, 7500F, 7600, 7700.
Ha meg játékra kell, akkor 7800X3D. (ami amúgy bitang jó hatásfokkal is bírt)Hozzá teszem, direkt volt AMD ECO mode (ami nem a Zen4-nél jött be...), ahol a fogyasztást ésszerű keretek közé terelték. Tehát egy kattintással tudtál jó hatásfokot kihozni az X-es procikból is.
A Zen5-nél bicsaklott ez meg picit...
Ezért se lett előrelépés a 9***-es széria, amit lehetett már a 7*** szériában kihajtottak belőle.
Especiel az X3D CCD-k terén pont, hogy hatalmas előrelépés lett a 9800X3D a 7800X3D-hez képest (meg a 2CCD-s X3D procik...)
...nem throttingol az esetek nagy részében 95 fokon a processzor úgy hogy elindítasz tartsa bármilyen feladatot.
Kb. itt látom értelmét veszteni a vitának, ha csak ennyire értesz hozzá...
-
X2N
őstag
Ami megint csak hülyeség(áram/teljesítmény korlátozással teljesítményt szabályozni
), ahogy hőfok korlátozással is
. Az alap problémát kellett volna megoldani(ami nem is volt probléma soha, ők okozták azt túlhajtással), alacsonyabb boost órajelet kellett volna beállítani és hozzá alacsonyabb feszültségeket gyárilag is ahogy eddig tették. Régen is így csinálták a gyártók. Mindig benne hagyták azt a plusz teljesítményt, hogy jó hatásfok legyen. Aki akart az tuningolt. Most meg gyárilag feltuningolták és még túl is feszelték az összes procit hogy stabil maradjon, csodálatos
. Ezért se lett előrelépés a 9***-es széria, amit lehetett már a 7*** szériában kihajtottak belőle.
Memória tuning ugyanez. Mindenki szív vele azért van itt több ezer hsz, meg az előző ryzen topikba is...most adtam el az előző 32GB-os kitemet, az új tulaj is csak szív vele(még 5600Mhz-en is), pedig nincs baja a ramnak.
Rowon-Szerintem ha vesz egy laikus ma egy asztali gépet és összerakja, akkor az elvárható minimum az lenne hogy jó hatásfokkal működik bármilyen processzor hűtővel és nem throttingol az esetek nagy részében 95 fokon a processzor úgy hogy elindítasz tartsa bármilyen feladatot.
De lehet én gondolom rosszul.
-
De a felhasználók oroszlánrésze tudathasadásban van, és a CB23 pontszámot nézi a proci hőmérséklettel párhuzamosan.
Persze, mert egy számítógépet azért veszünk meg, hogy 0-24-ig Szinebencs fusson rajta, az akár jóval kevesebb terhelést jelentő produktív feladatok már nem is számítanak. Újabb kollektív desktop user neurózis.Egyébként a 9700x nagyon állat proci... az árához képest az egy szálas teljesítménye szerintem elég vad. Ha most raknék össze új gépet, akkor azt venném.
-
Cifu
félisten
Ha feleslegesen túl lennének feszelve a Zen4 / Zen5 procik, akkor stabilan menne a -30 / -40 / -50 / -x CO mindenkinél.
De mégis van szórás, van, akinek a -10 all core sem stabil...
Persze itt már előkerülhet az alaplap VRM is témaként...Az, hogy egy biztonsági plusz feszt kapnak a magok, az azért kell, hogy a binelésnél kevesebb CCX-et kelljen kidobni / alacsonyabb vödörbe szórni, illetve a különböző feltételek mellett is stabilan működjenek...
De igen, biztos Nekem nem esett le, hogy miért így működik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest