- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupszi
aktív tag
Gigabyte meghozta az X570/B550 lapba az új Agesa Combo 1.0.8.1-et. Tehát hamarosan jönnek a 4xxx CPUk?
Persze nem a 4xxx szériás APUkra gondolok amik matisse-k.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Tulajdonosa vagyok egy Asus x370 Prime Pro és a 1800x konfignak, 4x8 GB G.Skill Ripjaws V CL16 RAMokkal.
Gondolkodom, hogy az 1800x-et lecserélném egy 3700x vagy egy 3800x-re esetleg ha nagyon kinyitom a pénztárcám akkor egy 3900x-re (bár lehet nem feltétlen lenne rá szükség).
Kérdésem az lenne, hogy ha procit cserélek, akkor a RAM kompatibilátással nem lesz gond vagy esetleg pozitív hozadadék esetleg? Most a DOHC-ben nem megy a RAM 3200 MHz-en csak alatta, nem annyira zavart sohasem. 2933/2866 Mhz-el is bőven jól megvoltam eddig is.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
M.T.
senior tag
Akkor update megválaszolva kicsit a saját gondomat.
De csak Tippelni tudok:
1 vagy degradálódott a mem vezérlőm vagy a lap nem biztosít már stabil feszt valahova aminek a memóriához van köze SOC/Ram .
Feltettem a legújabb biost azzal is vacakolt, majd próbálgatva az derült ki hogy az SOC LLC level 1 nélkül instabil még ha 1,2+ feszt kap akkor is.
jelenleg azokkal a memória beállításokkal megy 3733 on amit 3800 ra használtam, a memória is azon a feszen van, csak az SOC fix 1,15 öt kap LLC level 1 el így most ismét több kör y-crunchert kibírt 3733on valamint másik változás, hogy csak Spread spectrum enabled el hajlandó normálisan bootolni. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Qtya123
őstag
válasz
RECSKA #25161 üzenetére
Szerintem megfogadta a tanácsod, mert már hirdeti is aprón az egész miskulanciát.
Gyanítom, hogy még egy DRAM Calculatort sem futtatott, csak szar ryzen, miaz, hogy nem 1 kattintással megy csutkára optimalizálva a ram...
Ezekből az emberekből lesznek azok, akik azért, mert nem olvastak el semmit kijelentik, hogy ez sz@r és még 10 év múlva is azt emlegetik, hogy ő ugyan az adott márkát nem veszi, mert megjárt vele. -
Qtya123
őstag
Na nem bírtam magammal és lecseréltem a B450A-Pro MAX lapot egy B550 Tomahawkra. Elég jó áron jutottam hozzá és a lassan egy éves B450-es alaplapomat, amit 32ezerért vettem eladtam 25-ért.
Úgy matekoztam, hogy egyrészt nyugodtabb leszek, hogy nem beta bios-os téma lesz a Ryzen4000-es támogatás, hanem normális. Másrészt meglepően szakadnak be az X470-es lapok árai: [link] [link]
Időben el akartam adni ezt a B450-et, hogy ne a béka segge alá csússzon az ára használtan. Főleg, ha a B550-ek még olcsóbbak lesznek újonnan. Ugye a B550 Tomahawk ára is jelentősen csökkent a kezdetekhez képest.A lapról:
Akkora VRM hűtés van rajta, mint az állat. Rendesen féltégla súlya van a Pro MAX-hoz képest. Egyelőre egy 3600X került bele. A tesztek alapján úgy látom kiszolgál mindent is. Valószínűnek tartom, hogy a 4000-es széria TOP processzora sem jelent a VRM-nek gondot.
A tesztek alapján még 3950X processzorral is brutál hűvös: [link]
3950X húzva sem akadály, 62 fokos a VRM: [link]A 3600X meg nyilván az unatkozás kategória neki. Small FFT-vel 1 órát nyektettem. A VRM max hőfoka 41 fok volt. Ha csak játszok, vagy böngészek a VRM 37-38 fokos max.
Small FFT alatt ezzel szemben a Pro MAX VRM hőfoka 68 volt. Nem világrengető, de jól mutatja, hogy egy későbbi upgrade esetén azért küzdött volna egy 8/16-os procival nagy terhelés alatt.Mindent ugyanúgy állítottam be a BIOS-ban, mint a korábbi lapnál, de egy minimálisan jobb értékeket hozott CB20 alatt. 3680 vs 3734 és single core esetén 502 vs 505.
Nem mondom azt hogy a világ legértelmesebben elköltött pénze volt, de innentől nincs akadály semmilyen processzornak a jövőben szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeathAdder #25165 üzenetére
Szerintem megvan mindenhol.. Ergo ha túltolod, benne van, hogy megsínyli a cucc.. Persze, hogy ehhez mi kell, ez kérdéses..
Annó a Skylake nálam szerette, igaz, delidelve volt, 5GHz-t ment 24/7. HSM még lehet emlékszik rá.
Bírta a feszt, de lehetett hűteni.. Persze, 1,5V felett elkezdett melegedni.
-
válasz
nekem a 8600k-m par honap alatt lejott 5.4rol 5GHzre....
-
Alpi.
addikt
válasz
Minden processzornál jelen van !
Feltéve ha áram alá helyezik, egyébként tartja a szintet ! :) -
Mumee
őstag
válasz
South Velen #25156 üzenetére
Egy jó TM5 Extreme1@anta777 configgal egy pár kör.
A 12es tesztet nekem a gyengébbik 32es E-die kit nem szereti, legalábbis normális tRC-vel. -
arabus
addikt
válasz
valószinű ha betennéd valamibe már nem indúlna el.
-
DeathAdder
veterán
Ez a degradálódás intelnél is jelen van, vagy határozottan csak a zen2-re jellemző?
Durva belegondolni, hogy én majdnem 10 évig használtam 24/7-ben egy 2,6 ghz-s i7-920-at 4,4 ghz-n 1,42 volton, ráadásul élete nagy részét egy elég szar hűtővel. Nem degradálódott semmit, mostmár a fiókban tölti jól megérdemelt nyugdíjas éveit
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én is szerintem maradok 1.2675V 4.2 allcore mellett, csak nah.
1.295V-n megy a CCX OC 4.4/4.3/4.3/4.3, de ez csak aida stabil, de nem fagyott meg sehol..
A 4G-t még nem próbáltam meg, hogy az hol megy, bár sztem az én procimnak 4.1 körül lehet a sweet spot, vagyis az lenne meg 1.2V körül.. Lehet, majd kipróbálom. Többször akartam már, csak nem volt rá idő.
-
HSM
félisten
válasz
hackeeeee #25158 üzenetére
Igen, tudom.
Nekem is azért van allcore ~1,2V, mert nem tetszett, hogy 1,4V fölé is megy PB alatt kis-közepes terhelésen. De egy prime alatt nekem is azért visszakúszik 1,25V magasságába, pedig a lap még szépít nem is kicsit az áramfelvételen a CPU felé. Allcore 1,3V-al már itt is bőven pirosban járnék.... Manuálisan nem tudja a CPU pillanatokra visszavenni magát, ha jön pl. egy gázosabb terhelés-csúcs, szóval én inkább az óvatosság felé intek mindenkit. Inkább legyen 100-200Mhz-el kevesebb, de hosszabb távon is biztonságos paraméterekkel.
Pl. [link] . De volt valaki, aki FIT fesz alatt, de 1,3V felett hajtotta, és nála is baja lett. Lehet keresgélni, bőven vannak sajnos beszámolók, pedig elég fiatal rendszer. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
South Velen #25156 üzenetére
Az enyém Hynix ugye, de meglátjuk, allcore 4.2 mellé megpróbálnám összehozni, hátha.
Köszi a tippet, este lehet, hogy megnézem.
@HSM: Persze, ez oké, csak szerintem 1.32-1.35V körül még közel sem degradálódik.. Pár hete, heccből monitoroztam PBO mellett a CPU feszt is az órajel mellett egy Warzone parti mellett, és vígan 1.4V körüli feszt láttam folyamatosan miközben ~4150 körül ment a proci.. És, ez full auto..
-
beef
őstag
Tudom, hogy nem teljesen ide, de azért mégis:
https://www.guru3d.com/news-story/msi-releases-combo-pi-v2-1-8-1-bios-updates-for-x570b550-and-a520-series-motherboards.html
Optimized memory compatibility
Optimized overclocking ability of memory
Mitigate S3 resume issue
Solved RAID issue of B550 platform
Now supports UMA setting for Ryzen 4000 G-Series (Renoir) processors -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Brekkk
senior tag
válasz
Albigator #25124 üzenetére
Akkor szerinted a fix 1.15 V 4200 Mhz (R5 3600) nyugodtan maradhat állandóra?
Ezt még hűteni is tudom normális hőfokokkal. (Prime95 small FFT) Max 87 fok melegben.
Vagy inkább Auto fesz legyen offsettel?Giii
Nekem nem jött be igazán a 2606-os BIOS (Prime X570-p)
A memóriakezelése roszabb lett mint a 1407 volt.
Azon a feszen és órajelen amivel 1407 stabil volt, a 2606 már memóriahibákat dobott. -
Giii
senior tag
Helló!
Szeretném kérdezni,hogy akinek Asus alaplapja van és feltette az Új biosok közül valamelyiket(1407 utáni biosok) van-e tapasztalata vagy bármi olyan észrevétele amitől jobb lenne vagy érdemes lenne váltani.!?
Nekem az 1407 és a 1405 is atom stabil volt minden téren.Értékeim szinte hibahatáron belüliek voltak csak én a BCLK miatt váltottam 1407-re ami pöccre 100.
Joképű úriembernek tudom ,hogy Asus lapja van meg Omli kollégának is.Esetleg Önök uraim? -
hokuszpk
nagyúr
ugytunik. tegnap fedeztem fel. sajnos ma csak este ertem ra foglalkozni vele, de nagyonugytunik, hogy ez a bios valahogy igy lovi be a cput.
a fix feszt azt ertem, mert ugye "override", de hogy a pbo limiteket tartja mikozben fixre allitom a lenyeget, az engem is erosen meglepett. -
Alpi.
addikt
válasz
GIORGIONE76 #25118 üzenetére
Sejtettem, hogy elírás.
Baszki, van ilyen vid.
Én meg újra felvettem. Lol.. :)[Albigator] : nem történik semmi ha fix setupnál azokat állítgatod. Csak boostnál működnek.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Albigator #25128 üzenetére
"Ugye egy all core beállításnál a limitek megszűnnek/kitolódnak. "
igen, eddigi kiserletezesim soran nekem is igy tunt, és ezert irtam, hogy istenaldasa ez a butitott MSI bios...
emlekeimszerint a normal clickbios ha nem auton volt a szorzo, akkor nem engedte engedelyezni a pbo -t. Ha a dartskozvetites utan nem dolok el, akkor megnezem a Tomahawkon, azon még nem a butitott verzio van. ( 2700X -hez nem kell. )@CJ4567 : neked 450 max lapod van, ott nem kellett varialni, hogy beferjenek az agesa kodok a bioschipbe. Nekem pl. nincs is AMD overclocking lehetosegem.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Albigator #25124 üzenetére
Nem alapon kap annyit a proci, hanem PBO-val.(alaplap limitjei, autoOC off, scalar 1x)
Hokuszpk: nálam ha szorzót állítok, és a feszültség AMD overclockingra van állítva, akkor megy minden idle power saving cucc, és a maximum órajel az, amit beállítottam BIOS-ban.(és az órajelet is ugyan úgy állítja terhelés alatt, mint alap/PBO-val, szóval nem egy fix órajeles tuning.) (A limiteket attól kikapcsolja, szóval ez még mindig nem az, mint a te verziód.)
HSM: szóval ez biztonságos viselkedés, nyugodtan maradhat a PBO.
-
Albigator
őstag
válasz
hokuszpk #25125 üzenetére
Ez így érdekes. All core OC-t PBO-s limitekkel trükközve még nem próbáltam.
Ugye egy all core beállításnál a limitek megszűnnek/kitolódnak. Legalábbis az én lapomnál. Pl ugye legtöbb esetben a 3700X-et a PPT limit fogja meg 88wattnál, akár már CB-nél is.0. lépés / tanács: töröld le az MSI dragoncentert.
-
HSM
félisten
válasz
CJ4567 #25123 üzenetére
Nem minden CPU egyforma, a PB kalkulál vele, ahogy hőfokkal, áramfelvétellel, a "fórum értékei" nem. Illetve a PB-al limitek védik, míg manuálisan mindenképpen az fog menni bele, amit kérsz neki. Tehát allcore szélsőséges terhelésen azért érdemes lehet alacsonyabban maradni, mint amit a PB tolna a prociba.
(#25126) Aferenczi87: Ami a moduljaidon található ram IC-knek megfelelő. Van pl. Ryzen DRAM Calculator, első közelítésnek tökéletes.
-
trek81
senior tag
ide mit kéne
mert biosba is akkor ezt irnám,,...meg mondom őszintén a hócipőm televan a ryzen ram szarjaival -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Albigator #25121 üzenetére
az a helyzet, hogy istenaldasa ez a lebutitott feluletu MSI B350 bios.
mert ugytunik nemcsak a felulet lett lebutitva, hanem nehany ellenorzest is kivettek belole.
peldaul a CTDP -t a rendes clickbios nem engedte a 2700X eseten a gyari spec 105W fole allitani. Ezen meg beallitottam 135W -ra, oszt hajra
Es a Cpu tartja.De igazabol a PBO a nagy trukk, itt ugy mukodik, hogy ha engedelyezem, es fix feszt es szorzot allitok, akkor azt veszi limitnek. Szoval ervenyes lesz a PPT/TDC/EDC limit, a fesz az fix, a frekinek viszont az lesz a teteje, amit beallitottam. Egyelore ovatossan kezi modban alacsonyabb pbo limiteket adtam meg, ezert nem melegszik el a magas fesz ellenere sem.
Igy az ilyen lightos meresek mint a Cine, hozzak a pontot, a nagyobb terheles meg belefut valamelyik limitbe, ahogy kell neki, annak ellenere, hogy a freki all core annyi, amennyinek lennie kell.
De ha fagy, majd emelek feszt
Bonusz, hogy idle leveszi a frekit.perpill ugytunik, hogy 4.4 -nel lesz a teljesitmenyoptimuma, eleg sokvaltozos keplet ez. majd jovoheten talan tudom tovabb tanulmanyozni a temat, holnaptol eroltetett menet van.
-
Albigator
őstag
válasz
CJ4567 #25123 üzenetére
Az 1.2 még elmegy.
Én 1.3V-ot olvastam maxnak, de valaki pedig már 1.25V-ot mond. Szóval kb 1.25-1.3V között lehet.
Prime95 small FFT alatt kizártnak tartom h 1.3V-ot kapna a proci all core terhelés alatt full auton. Bár én tök alapon ezzel nem is kínoztam a procit feleslegesen. De Y-Crunchernél is sokkal kevesebb volt ennél.
A volt mellé amper is kell ugyebár. Játékokban ha megnézed a magas órajel és fesz ellenére az mégis kevesebb mint egy izmos terhelés folyamán.
Ezért van az h nem kell ilyenkor aggódni, meg ha szinte semmi terhelés alatt a maximális boosthoz (4.2 v 4.4 v 4.5 GHz stb.) egy pillanatra 1.4-1.5V-ot kap a CPU.Ha viszont all core OC-nál folyamatosan 1.35-1.4V-al megy az elvileg nem egészséges már a procinak, degradálódás is felléphet. Erről korábban volt már itt szó de nem tudni úgysem kinek van igaza. Majd az idő eldönti.
-
CJ4567
nagyúr
Azt olvastam több helyen, hogy all-core OC-nál 1.2-1.25V(van, ahol 1.2V-ot mondanak, van, ahol 1.25-öt) felett már károsodhat a proci, közben PBO-val lazán küld a procinak 1.3V-ot P95 small FFT alatt. Ilyenkor ez miben másabb, mintha valaki all-core OC-hoz adna ilyen feszültséget? (Tudom, nem P95-el játszik az ember, a való életben sose fog ekkora terhelést látni a CPU, de attól érdekelne, hogy ez most mi, meg miért.)
-
HSM
félisten
válasz
trek81 #25120 üzenetére
Ahhoz kéne mégegy CCD a procidba, AMD kicsit lespórolta az írási utat.
Egyébként az előző képed alapján 4000Mhz helyett inkább 3600-3800Mhz között lenne érdemes próbálkoznod, de szinkron IF órajelekkel. 3600-on automatán is szinkronban marad, afelett kézzel kell beállítani.
-
Albigator
őstag
válasz
hokuszpk #25117 üzenetére
Ez is igaz. De én 3600-at/3600X-et/3700X-et nem tudtam hűteni, sokkal kevesebb fesz és watt ellenére sem.
2600X simán mehetett 1.37V-1.4V-ig 160-170W mellett és avx-es IBT Very High alatt még tudtam hűteni.
Ez itt -0.1V-nál is necces.Hiába van Noctua NH-D15-öm ami 200-300 wattot is tudna hűteni ha ilyen szar a hőátadás Zen2-nél...
Semmit sem érek vele. -
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
DeathAdder #25101 üzenetére
"Kérdés mi a fontosabb? A sok szálas, vagy az egy? (random átlag felhasználás + játék van)"
Szted ?
Általában minden mag fullon terhelve van 2-3 jobban, többi kevésbé, összességében kicsike cpu és magonkénti (is általában) terhelésen ?
Cinebench-re mindenképp a multi !@[GIORGIONE76] : "ha már nem akarod RM-ben megnézni akkor tedd PB(O)-ra auto fesszel, küldd rá az R20 multicore tesztet és alatt figyeld HWINFO-val a magokat hogyan terhelődik, meddig boostol,
lehet ott más fog kijönni, a bioszban a preffered cores legyen enabled..."Multicore-nál az összes 100% load-ot kap, ráadásul 2 szálon, mind preferált.
Single bench alatt látni, hogy működik-e és az is, hogy melyikeket preferálja. -
válasz
GIORGIONE76 #25094 üzenetére
Fclk nálam mászkál fel-le, 400-1800 között. Nálad Allcore tuning van, azért állandó?
Nem akarom elkiabálni még, de most 24 órát stabil volt. Pár nap múlva kiderül, hogy tartós-e a béke.
Ez a 64ns nagyon baba. Ez valami E die csoda?
A másolás nálam is megvan, a késleltetésen majd dolgozom még.3733C16-nál 65.3ns-ig jutottam, aztán most kezdem elölről az instabilitás miatt.
-
-=Jam=-
őstag
válasz
DeathAdder #25105 üzenetére
Ezt próbáld meg, de csak okosan, mert ez kitörölteti az egész Uninstall ágat, úgyhogy a backup-ot el ne felejtsd
-
DeathAdder
veterán
válasz
GIORGIONE76 #25104 üzenetére
Nem hogy nem akarom, akarnám én RM-et csak nem lehet telepíteni
De most nem igazán értem, hogy mit akarok jobban, illetve másképpen csinálni?
4.3at nekem nem viszi még 1.4 volton sem, pbo-n auto feszen jobban melegszik, és R20 közel nem hoz ennyi pontot multi coreban, fps-em is kevesebb.
Próbálom amit írtál: pbo, llc3, preffered cores enabled a biosban, auto feszen R20 multicore alatt kb 4.1-re boostol, néhány pillanatra felugrott 4,3-4,4-re
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
DeathAdder #25101 üzenetére
ha már nem akarod RM-ben megnézni akkor tedd PB(O)-ra auto fesszel, küldd rá az R20 multicore tesztet és alatt figyeld HWINFO-val a magokat hogyan terhelődik, meddig boostol,
lehet ott más fog kijönni, a bioszban a preffered cores legyen enabled...pont az eredményeiden is látszik (persze összevetve az enyémmel (5050/498) hogy ugyanazt a teljesítményt lehet hozni ccx oc-val is és kevesebb fesszel, próbáld majd ki amit írtam (4300/4075 1.275V LLC3) játék alatt is hozza simán, kb az ac4.25 eredményeidet fogja tudni
-
zetecR
addikt
válasz
South Velen #25099 üzenetére
Hm.
És ha manuálisan mindent beállítok a Ryzen DRAM Calc szerint?
Akkor csak jónak kellene lennie? -
RI/OS
addikt
Sziasztok,
Eddig mindig intelem volt, ma jön viszont egy 3900x.
Próbáltam magam képbe hozni. Van itt egyáltalán értelme bármiféle tuning-al szórakozni?
Ahogy nézem a fix órajellel leginkább csak bukás van teljesítményben.
Inkább a ramot meg az időzítéseket írják, hogy érdemes állítgatni.PBO-t érdemes használni? Nincs valami guide, hogy mik azok a dolgok, amit mondjuk egy lightos tuninghoz, teljesítménynövekedéshez érdemes beállítani miután összeraktad a vasat?
-
DeathAdder
veterán
válasz
GIORGIONE76 #25097 üzenetére
+ hackeeeee
Valóban így van ahogy mondtátok
R20-ban én a következőket mértem.
Stock: 4716 + 505
PBO (4): 4848 + 504
All core CCX-el: 5050 + 495 (btw, lehettek ott mérési hibák, mert többször bedobott ilyen 5100+ pontot, egyszer 5310-et is
de nagy átlag ilyen 5050 körül volt)
Kérdés mi a fontosabb? A sok szálas, vagy az egy? (random átlag felhasználás + játék van)
Nincs RM-em (valamiért fel sem bírom telepíteni, azt irja már fel van egy újabb verzió
múltkor még működött hogy regeditben töröltem a RM-t fudi tanácsára, és akkor fel tudtam telepíteni, azóta ssd-t upgradeltem, és azóta így sem tudom felrakni).
CCX-et úgy néztem meg, hogy biosban (b450 toma) adtam 1.35v-t override módban, egyik CCX-et autón hagytam a másikat elkezdtem húzni, és teszteltem. Aztán ha meglett a vége, akkor visszatettem autóra, és csináltam ugyanígy a másikkal. Így lett meg, hogy a CCX0 vége 4.2, a CCX1 pedig 42.50 (nem 42.25 ahogy az előbb írtam, sry, nem is próbáltam a 25 MHz-es emelésekkel) . Utána áttettem offsetre és kellett neki még + 0.2v (az 1.1v-hez), LLC-t nem piszkáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest