Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

Na nem bírtam magammal és lecseréltem a B450A-Pro MAX lapot egy B550 Tomahawkra. Elég jó áron jutottam hozzá és a lassan egy éves B450-es alaplapomat, amit 32ezerért vettem eladtam 25-ért.
    Úgy matekoztam, hogy egyrészt nyugodtabb leszek, hogy nem beta bios-os téma lesz a Ryzen4000-es támogatás, hanem normális. Másrészt meglepően szakadnak be az X470-es lapok árai: [link] [link]
    Időben el akartam adni ezt a B450-et, hogy ne a béka segge alá csússzon az ára használtan. Főleg, ha a B550-ek még olcsóbbak lesznek újonnan. Ugye a B550 Tomahawk ára is jelentősen csökkent a kezdetekhez képest.

A lapról:
    Akkora VRM hűtés van rajta, mint az állat. Rendesen féltégla súlya van a Pro MAX-hoz képest. Egyelőre egy 3600X került bele. A tesztek alapján úgy látom kiszolgál mindent is. Valószínűnek tartom, hogy a 4000-es széria TOP processzora sem jelent a VRM-nek gondot.
    A tesztek alapján még 3950X processzorral is brutál hűvös: [link]
    3950X húzva sem akadály, 62 fokos a VRM: [link]

A 3600X meg nyilván az unatkozás kategória neki. Small FFT-vel 1 órát nyektettem. A VRM max hőfoka 41 fok volt. Ha csak játszok, vagy böngészek a VRM 37-38 fokos max. :)
    Small FFT alatt ezzel szemben a Pro MAX VRM hőfoka 68 volt. Nem világrengető, de jól mutatja, hogy egy későbbi upgrade esetén azért küzdött volna egy 8/16-os procival nagy terhelés alatt.

Mindent ugyanúgy állítottam be a BIOS-ban, mint a korábbi lapnál, de egy minimálisan jobb értékeket hozott CB20 alatt. 3680 vs 3734 és single core esetén 502 vs 505.

Nem mondom azt hogy a világ legértelmesebben elköltött pénze volt, de innentől nincs akadály semmilyen processzornak a jövőben szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák