- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Na nem bírtam magammal és lecseréltem a B450A-Pro MAX lapot egy B550 Tomahawkra. Elég jó áron jutottam hozzá és a lassan egy éves B450-es alaplapomat, amit 32ezerért vettem eladtam 25-ért.
Úgy matekoztam, hogy egyrészt nyugodtabb leszek, hogy nem beta bios-os téma lesz a Ryzen4000-es támogatás, hanem normális. Másrészt meglepően szakadnak be az X470-es lapok árai: [link] [link]
Időben el akartam adni ezt a B450-et, hogy ne a béka segge alá csússzon az ára használtan. Főleg, ha a B550-ek még olcsóbbak lesznek újonnan. Ugye a B550 Tomahawk ára is jelentősen csökkent a kezdetekhez képest.A lapról:
Akkora VRM hűtés van rajta, mint az állat. Rendesen féltégla súlya van a Pro MAX-hoz képest. Egyelőre egy 3600X került bele. A tesztek alapján úgy látom kiszolgál mindent is. Valószínűnek tartom, hogy a 4000-es széria TOP processzora sem jelent a VRM-nek gondot.
A tesztek alapján még 3950X processzorral is brutál hűvös: [link]
3950X húzva sem akadály, 62 fokos a VRM: [link]A 3600X meg nyilván az unatkozás kategória neki. Small FFT-vel 1 órát nyektettem. A VRM max hőfoka 41 fok volt. Ha csak játszok, vagy böngészek a VRM 37-38 fokos max.
Small FFT alatt ezzel szemben a Pro MAX VRM hőfoka 68 volt. Nem világrengető, de jól mutatja, hogy egy későbbi upgrade esetén azért küzdött volna egy 8/16-os procival nagy terhelés alatt.Mindent ugyanúgy állítottam be a BIOS-ban, mint a korábbi lapnál, de egy minimálisan jobb értékeket hozott CB20 alatt. 3680 vs 3734 és single core esetén 502 vs 505.
Nem mondom azt hogy a világ legértelmesebben elköltött pénze volt, de innentől nincs akadály semmilyen processzornak a jövőben szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- For Honor
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Gombászkönyvek egyben