- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #23899 üzenetére
Mondjuk itt B450 van Nálam, is és sógornál is. Olyan lapja van, mint nekem.
-
Gyuri27
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #23893 üzenetére
Sógornak nézünk 32GB ramot, a 3600 mellé, de ez megtetszett Nekem is.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #23893 üzenetére
ahogy utána néztem, szerintem hynix-os, nincs b-die-ként megjelölve listában és sokaknak a thaiphoon hynixnek azonosítja, mondjuk azok 8-16 gigásak amiket láttam...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
G.Skill 32GB/3600MHz DDR-4 Trident Z Neo (Kit! 2db 16GB) (F4-3600C16D-32GTZNC) memóriát használ valaki innen?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #23884 üzenetére
Wehehe..
-
hokuszpk
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #23880 üzenetére
majd az "új" géppel mérek a két telefonnal
hackeeeee
4000 - > 4400 az 10%, akár még érdemit is adhat, 4100 2,5%, semmi értelme
valaki itt mérte az fps értékeket különböző órajelekkel, ott is látszott nincs értelme a sz@rt is kihajtani belőlük, mert nem úgy teljesítenek -
hokuszpk
nagyúr
válasz
HypeeeR #23881 üzenetére
"Vrm túlmelegedésre tippelek, valószínűleg stresstest után nincs ideje visszahűlni,"
ez meglepne, a Tomahawk vrmjet 125 fokig sikerult elzavarni, azt is csak szintetikus teszttel, de ettol meg egyszersem fagyott meg a gep, hanem elkezdett throttlingolni, hwinfoban a "Thermal Throttling ( PROCHOT EXT ) sor jelzi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #23820 üzenetére
Jaja, az lesz, addig marad a 4G, jó lesz ez..
Esetleg ha kell egy kicsit több plusz, akkor 4.1.
-
HypeeeR
tag
A tegnapi posztomhoz kapcsolódva:
A tápom gyengélkedett, kicsit feljebb állítottam a feszültségeken (soc 1v, vcore 1.35V 4.2 GHz-hez), így gond nélkül lement minden teszt a kölcsön táppal, viszont a sajátommal egyből fagyott cinebench r20 alatt bármilyen beállítással.
Cseretáp esetén az alábbiak a tapasztalataim:
- Az aida stresstest ment 1 óráig, stabilan tartotta a hőmérsékleteket és a feszültségeket is.
- A cinebench r20 játék előtt és közvetlen játék után is (cod mw) gond nélkül lefut, de egy jó 25-30 perces stresstest után azonnal indítva megáll a gép. Vrm túlmelegedésre tippelek, valószínűleg stresstest után nincs ideje visszahűlni, mielőtt megkapná a még nagyobb cpu terhelést (aida stresstest alatt 65 fok környékén van a cpu, r20 alatt elmegy 74-75 fokig). A vrm hőmérsékletéhez nem találtam szenzort hwinfo-val, illetve külföldi fórumokat bogarászva sem volt konkrét tipp, hogy melyik szenzor lehet az. A cpu hőmérsékleténél egyedül a vga hőmérséklete magasabb a kiolvasott értékek közül.Szóval összegezve, a tápom lesz cserés, de még nyúzom pár napig, hogy produkál-e váratlan hibákat menet közben a kölcsöntáppal.
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #23878 üzenetére
67dB mellett kb. üvöltve beszélgetnél..nyugodtan engedd el a témát
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23876 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #23876 üzenetére
app-pal sem, a csodafon mikrofonját használja, az meg csodafononként eltérő, a szennyezettségéről nem is beszélve
a sajátom 2,5 éves, túl élt sok mindent, egy lakás újjáépítést is, van 2 év körüli ami ilyeneket nem látott, van új is amit ki se bontottam, nem lepne meg ha mindnél más eredmény születne -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #23874 üzenetére
a pontos neve, ha már mérünk akkor egyformával
ami továbbra sem mérvadó, de kíváncsi vagyok már ( :
icegiant - vga hűtőt a cpu-ra? :d -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #23872 üzenetére
értsd úgy ha aktuális hűtőddel max ventivel max hőfok 65 fok volt, itt lehet 75-80 vagy több
és a zaj nem csak nekem számít, jól tudták ezt régen a be quiet!-nél is ( :
app-pal nem foglalkozom, majd veszek dedikált mérőt
éppen megnézhetem mit mond a csodafon, illetve csodafonok, de max érdekességnek jó
mi a neve?szerk:
én jelenlegi hűtőmnek mindegy mit hűt, volt egy tag aki anno hp-s hűtéseket fabrikált - sokszor elég elmeroggyantakat is :d talán szabtam a nickje -, még ő is csettintene mekkora hőleadó felülete van ennek a dögnek ( : -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #23868 üzenetére
hoz, nehezebb hűteni ( :
ipc-ben jobb, smt-ben hatékonyabb, órajelben kicsivel többet ki lehet hajtani belőle -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23869 üzenetére
maximum a photosoppal használta ki, vagy még azzal sem, játék alatt meg állítólag +15-20fps is lehet, meglátjuk
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23868 üzenetére
Ha inkább csak játék a cél, biztos jobb lesz, én max akkor cserélek, ha már kint lesz a 4xxx és minimális ráfizetéssel tudok cserélni, na meg előtte fontosabb egy vga csere, mert néha már kevés az 1060 6GB
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23867 üzenetére
3600x
most már kíváncsi vagyok, elég volt a nyálcsorgatásból
-2mag, de magasabb boost, a 7nm hoz-e valamit.. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23865 üzenetére
Mi lesz helyette?
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson #23829 üzenetére
"-Fiam, Te fingtál?
-Nem.
-Jó kifogás." -
GIORGIONE76
őstag
fájó szívvel, de pár nap és továbbállok :(
sok volt nekem ez a 8 mag
1 év után kellett sajnos rájönnömha valakinek kell majd MSI lap + 2700 segítség nyugodtan írjon
-
TeeBee73
veterán
válasz
Gyuri27 #23831 üzenetére
Mint írtam, jövő héten jön az AC Freezer 33. Csak próbálgattam, mit bír.
(Küldtem én az E2160-at 1.7V-on előszóbába kipakolva, Freezer 7-el, -10C fokban. Ment is 3.85GHz-et 1.325 helyetett. Ere, szerintem, még eméxel.' Lipinek asszem 2180-a volt, és P35 Giga deszka volt az alap.Az futotta a 4GHz-et.)
-
-
AtiGef
senior tag
Egy baj van a Gigabyte B450-es lapjaival, hogy tuningra (X nélküli procikhoz) Ryzen master nélkül idegtépés....de tényleg. Ryzen 7 2700-as procinál 4ghz-hez 1.31-1.32V kellett volna, de ugye a Gigabyte mérnökei +0,3V-al bekorlátozták a Bios-t, így kemény 1.27-1.28V-ra volt képes...(Aorus Elite B450)
Gondolom egy X-es procinál nem kell ennyit kínlódni.Nekem 4ghz all core 1.32V Aorus B450 VRM: 80fok körül (prime95 30perc)
MSI tomahawk MAX :68 fokPersze hangsúlyozom OC-nál jön ki a nagy difi a lapok között...
és ahogy olvasgatok az MSI, Asrock biztosan nagyobb lehetőséget rejtenek egy nem átlag user számára.
-
fanti
addikt
Akkor én meg had zengjek ódákat a gépezetemről.
Őkegyelme ezekből tevődik össze:
-GIGABYTE X470 Aorus Ultra Gaming,
-AMD Ryzen 2700X,
-GELID Solutions Phantom,
-64GB - 2 x G.Skill RipjawsV 32GB(F4-3200C16D-32GVK),
-Asus ROG Strix GTX 1070Ti 8GB Advanced Edition,
-NVMe Toshiba XG6 1TB,
-NVMe SAMSUNG PM961 1TB,
-2db Intel 730 SATAIII SSD (480GB),
-SEAGATE SkyHawk 6TB,
-LG DVD/CD/BluRay R/W,
-550W Seasonic FocusPlus Gold,
-Evolveo T4,
-32" LG 32MP58HQ-PNetezek, filmeket szerkesztek/vágok, és persze játszok, és fotókat dolgozok fel.
Nos, valójában teljesen stabilan üzemel hónapok óta.
Volt benne Ryzen 3700X-is, de 50 ezer forint kivonásával visszaléptem a 2700X-re, és ebből semmit sem érzek hátránynak.
Volt benne RTX 2070 S, majd RX 5700XT, majd RX 580.Játékok terén a konklúzióm.
Ahogyan és amikkel én játszom, azaz 1920X1080, VSync ON, 60Hz
-S.T.A.L.K.E.R trilógia agyon moddolva és kimaxolva
-Far Cry 5
-Far Cry New Dawn
-Far Cry 4
-BF 1 (64 fős szervereken)
-BF V (64 fős szervereken)
-Battle Front II (64 fős szervereken)
-Call of Duty Modern Warfare
-Call of Duty WW II
-Tom Clancy's Ghost Recon® BreakpointNos tehát, ezeknél a kedvenc játékaimnál még az RX 580 8GB is hozta a 60FPS-t. Talán a BF V volt az egyetlen, ahol olykor becsúszott 55-ig, de csak ritkán. Hogy mégis a GTX1070Ti maradt meg, annak az az oka, hogy az RX 580-ast elvitték 50k-ért.
A processzor az alapon van használva + PBO.
Kihasználtsága csak a filmvágó program alatti rendereléskor 100%, amúgy játékok alatt 10-50% közötti, de 50%-nál soha sem több.De pl. az RX 5700XT alatt sem volt 50% fölötti egyszer sem.
Nem tudok elképzelni sem olyan szitut játékok esetében, ahol kevés lenne, de véleményem szerint egy 2600X is pontosan ugyanilyen jó hatásfokkal szerepelne játékok esetében.A Gigabyte lapok és a VRM.
Csak cáfolni tudom azt, hogy a VRM gyenge lenne rajtuk.
A Feleségemnek és a Kislányomnak is AMD-s rendszereik vannak, mindkettejük gépében Gigabyte B450 Aorus Pro, az egyikben egy non-x 2700, a másikban egy 3400G, semmi gond a hőfokokkal sehol.Mindhármónk gépe stabil, gyors, hűvös. Egyik sincs tuningolva, a 3400G esetében van bekapcsolva a PBO, és ennyi.
Szóval én csak az elégedettségemet szeretném kifejezni az AMD-s rendszerek irányában. Véleményem szerint legalább 4-5 évig nem lesz idehaza szükségünk bővítésre, cserére olyan okból, hogy valami zavaróan lassan futna. Nagyon patent az AMD!
-
Gyuri27
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #23854 üzenetére
...és nem látod milyen fázisban tart ( :
x570-ben sem menne jobban a 3600 a mostani 4-nél ((( : 4,2-ig _néztem_ a 20e ft-os lapban, és az simán mehetne 24/7-re is, x570 erre _talán_ ráfejelne 1-200mhz-et, talán, %-osan az lóPh@sz, le is vettem 4ghz-re, onnan a 4,4 is 10%, se cpu-t nem gyilkolom annyiért se a vrm-et, nincs értelme
ninjánál nem fogok jobb ár/értékűt találni, az valami 14,5e volt kupnokkal ( : de már csak a design miatt cserélem a lapot és azt is, teljesítmény teljesen oké
asszem' lassan bepótolom a közel 10 évi kihagyást, de elég is volt egyelőre, összeáll az a gép amit mindig is akartam, fekete-piros dolgokból ( : szuppper' halk üzemeléssel és értelmes fogyasztással, ráadásul amd szív dobog benne két helyen is
lassan ki is tölthetem az adatlapot újra:
amd 7+7 ( : -
Gyuri27
félisten
válasz
kovsol #23852 üzenetére
450-es lapok közt az msi az nagyon jó. Nem olcsó, de jó. Lehet ezen ámuldozni ez van.
De nyilván egy pontig jó mert ott elfogy a 4 fázis. Előbb vennék msi-t mint asust vagy gigát.
Persze az álom egy 470 taichi, de 370-ben sem vetném meg. No de ez én vagyok.
A best akkor amikor én vásároltam a 450 k4 faty volt (egyedül llc nincs).Chaser: jóóó oké aha. Elmentem. Ne felejtsd el én ott voltam és emlékszem honnan indult az egész hova jutott és min keresztül.!
570 lapban a 3600 is meg az 5600 is jobban menne, jobban megy.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper #23849 üzenetére
Na most a pcie 4 egy dolog.
A 470 amit linkeltem 80k. A vele egyanrangú 570 lapok árát is látod. Azaz el kell dönteni, hogy a pcie4 ér-e adott esetben +20-30k-t alsó hangon.
Ha nem kell ennyire erős vrm akkor ott a legend, gaming 4. Igaz van pcie4 de a 3950-3900 parkettázását el kell felejteni.
Szóval el kell dönteni mit is akar az ember.
Ha mindent IS akkor 570 taichi.HypeeeR: [link]
-
HypeeeR
tag
válasz
FireKeeper #23847 üzenetére
B450-esben nem nézelődtem, az enyémből indultam ki elsősorban. A baráti társaságban is voltak negatív tapasztalatok szinte minden gyártóval, de itt amd specifikus a közösség, azért dobtam be a témát
570-eseket is nézegettem, de elég nagy a választék, egy-egy gyártó még chipset-en belül is ad konkurenciát saját magának (igaz ez a 470-re is).
Eddig meg voltam elégedve az Asus termékeivel is, 8 éve Asus laptopjaim voltak/vannak, a vga-m is Asus, de most belefutottam egy hibás termékbe, van ilyen.Szóval ez egy közvélemény-kutatás is hogy kinek mi vált be és mik a negatív tapasztalatok
Pár napon belül szeretném rövidre zárni a kérdést, mert asztali gép nélkül elég unalmas a home office, ha nincs munka -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #23848 üzenetére
de ha már ennyit kicsenget valaki egy alaplapért, akkor a PCIe 4.0 miatt nem éri meg az 570-et venni? mondjuk én sose költenék deszkára ennyit, de itt már az a 10-20ezer nem mindegy?
ha meg csak egy stabil tuningra is alkalmas deszka kell, de a PCIe 4.0 nem elvárás, akkor ott a B450 gaming pro carbon azt csókolom. bumm, spóroltam a vásárlónak 30ezret, annak a felét ideadja és mindketten boldogok vagyunk
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper #23847 üzenetére
[link] A 470 taichi ulti az 570-ből az aquával, a creatorral, gaming X-el van partiban. Nézd meg azok árát. A többi 570 kicsit vagy nagyon gyengébb.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HypeeeR #23844 üzenetére
hát a fatalityt meg a steel legended én egyből elvetném, az a hűtőborda már az lentebbi kategóriás lapjaikon is leszerepelt.
a taichi jónak néz ki, viszont gondolom nem sokkal olcsóbb mint az 570-es lapok, akkor meg már miért ne azt.
giga meh, nekem inkább azzal van rossz tapasztalatom.amúgy mindenképp X-es deszka kell? van olyan feature ami neked kell és a B450 nem tudja?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #23840 üzenetére
tilleg' nem láttam, de már 3 órája is álmos voltam ( :
ezzel a lappal 3 nagy baj van:
1. az ára
2. asrock - mióta valaki s_ggsziklaként emlegette itt mindig az jut róla az eszembe ( : -
3. az ára
ezektől eltekintve lehet hogy jószerk:
HypeeeR
milyen tápod van és mit kaptál kölcsön?
ez a jelenség táp gondra utal leginkább, a vga-d és cpu is másképp szaggassa' a feszt mint az elő genekben volt, régebbi designos táp nem tud ezzel mit kezdeni -
HypeeeR
tag
Kicsivel több, mint 1 éve van meg ez a konfig, azóta így használom, minden bios frissítésnél ellenőriztem tesztprogramokkal és nem volt semmi probléma. A legelső bios verzióval 1,28V környékén ment stabilan, soc 1V volt akkor. Most soc 1,1V, vcore 1,306V, nincs kékhalál, nincsenek fagyások (legalábbis eddig nem voltak). A probléma akkor jelentkezik, amikor egyszerre menne a vga és a cpu nagy terheléssel. Ahogy írtam, külön-külön órákig mehet mindenféle teszt, akkor nincs gond. A hőmérséklet is jó, 64-65 fok környékén van max terhelésen a cpu (Be Quiet Dark Rock Pro 3 hűtővel), a vga 80 fok körül tetőzik.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #23835 üzenetére
hol-mit linekltél? nem látok semmit se nem ( :
kraft elég, csiszolok a designonnormál esetben már nem is foglalkoznék a géppel hanem kinn csavarognék valahol, de nem normál eset van, ki is játszottam magam, még pár dolgot átcserélek, a ninja marad a végére - az lesz a leghúzósabb kitalálnivaló mire cseréljem -
árak meg mivel elszálltak és szállnak, nagy bukta nem lesz semmin amit cserélekSpeed(R)
ram is elég durvát fut nála, alap 2700-nél nálam torpant a ram 3200-nél, 2700x-ek imc-je annyival jobb? -
HypeeeR
tag
válasz
Gyuri27 #23835 üzenetére
A jelenlegi konfigomat vinném tovább egyelőre:
CPU: 2700X
VGA: 1080Ti
RAM: HyperX Predator 16GB 3200MHz
Vannak RGB-s cuccaim is, 3 és 4 pin-esek is, tehát az sem elhanyagolható szempontValószínűleg a jelenlegi alaplapom vrm-je adta meg magát, játék közben megállt a gép, kép nem volt, az alaplap memóriahibát jelzett(!?). Ezután kezdődött a hibakeresés, külön-külön minden összetevőre lefuttattam a teszteket (3dmark, aida64, memtest, Cinebench, stb.), nem jelentkezett a probléma. Amint a VGA-t és a CPU-t egyszerre akartam tesztelni (aida64 stresstest), 2-10 percen belül megismétlődött a jelenség. Amit tudtam, teszteltem más gépben is, illetve kaptam kölcsön egy másik tápegységet, a vga/cpu/memória/táphibát tehát kizárhatom.
A plafon 70-80k, ahogy néztem, most minden drágább legalább 10-12%-al.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kovsol #23833 üzenetére
Nyilván nem mindegy a tipusa se. No de minél több annál kevesebb delej és hő jut egy egyre.
Chaser: cseréljed. Úgyis cseréled zsákos urom. Shopingolsz mint valami asszony.
Belinkeltem az 570 utx videóját. Vegyél olyat móóóóó.
Ha atx kell meg mortar titánt. Mert te is titán vagy annyit pletykáltál itt 8mondom én hogy sunás vagy).HypeeeR: segits nekünk. Mit raksz bele (ezt irtad) majd mit raksz bele, mennyi az annyi?
-
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #23823 üzenetére
az elég erős load, sztem korrekt, nézd meg valamivel ami lightosabban terhel
fesznek sztem az már egy pöppet' sokGyuri27
le is cserélem a kis gp lapot egy másikra ami piros-fekete..haha ( : nem kell atx, nagy, báncsa' a szemem ( :
ha tényleg kellene kraft eleve tomahawk környékén nézelődtem volna 3900-cel, de nem kell -
kovsol
titán
válasz
Chaser #23811 üzenetére
Nekem Asrock X570 Steel Legend lapom van. Beállítottam, hogy 65 fokik ne is kapcsolja be a ventit. Ezt passzívban is max akkor éri el ha renderelek.
Gyuri27: Nem a fázis darabszáma számít csak. Annak erőssége, hatásfoka is. Kb az MSI fosain kívül az összes X570 lap minden féle extra hűtés nélkül 200A -t elbír. B450 nél meg kb rá kell tegyél külön ventiket a VRM-re, hogy ne olvadjon le, ha egyáltalán el bír indulni
Nekem PBO bekapcsolva stressz teszt alatt 60 fok fölé alig mászik a VRM 2700X -el. Normál használat mellett egyébként 50 alatt van jellemzően.
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Látom az alaplap a téma most. Nekem Asus ROG Strix x470F-Gaming van, sajnos garanciáztatnom kell (azért írtam offban egy korábbi hsz-t), viszont arra az időre (és még tovább is esetleg) kellene egy másik alaplap. 2700x megy most fix 4.2GHz-en, 1,306V mellett. Néztem az ajánlott kategóriát az összefoglalóban, azokon kívül mit érdemes néznem még, ami 470-es chipsettel van szerelve?
-
Gyuri27
félisten
válasz
TeeBee73 #23821 üzenetére
LOL ne legyél fillérbacccó és rendesen hütsd a procit meg a vrm-t.
Szerintem gyári verklivel -100 offsettel jó a 4,25 az összes magon.Chaser: há mondom, hogy jó az a lap. Igaz nem is olcsó. De ha baccó vrm meg miegymás kell annak ára van. És mindegy milyen chipset.
Az utolsó két lap pl 370 és az is boldogulna a szörnyekkel. De hát azok se voltak olcsóak akkor se meg használtan se. itt látszik, hogy ha jól össze van rakva egy lap pl asrock 370 az megállja a helyét. Mig mint látjuk van olyan 570-es lap amit egy rendes 12-16 magos összcsuk mint a szarospelust.
Nincs ebbe mondjuk semmi varázslat. Csupán matek.
Aki meg annó jó 370-et vett meg vigyoroghat min akit bakni visznek mert jó a lapja 3900-3950 alá is. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson #23829 üzenetére
ok, akkor tudatlan vagyok...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
GIORGIONE76 #23827 üzenetére
Jó kifogás.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson #23825 üzenetére
a szmájli lemaradt
erre bezzeg mindenki.felkapja fejét -
törölt tag
válasz
Bjørgersson #23825 üzenetére
Az angol silicon lottery kifejezés miatt rengetegen írják szilikon lottónak...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
GIORGIONE76 #23824 üzenetére
Nem inkább szilícium?
-
TeeBee73
veterán
válasz
Speed® #23806 üzenetére
Most teszteltem Firestrike-al, van szélzaj, de csak 4.25GHz-ig Boost-ol, -100 Offset mellett. Mit rontok el
? Gyári hűtővel 62C˙. A memók vígan szaladnak 3466MHz-en, XMP profilllal. Rakjam fix-re?
MOD:
Firestrike:
i74790K+R9 390OC: 10627
i74790k+Vega56: 15344
R7 2700X+Vega56: 18683 -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #23815 üzenetére
Gondolom elég a kakaó.
Alapból még nálam is a B450 elviszi a 3900X-et is.. De nem tudom.
Én ezért néztem az 570P-t, de jelenlegi mellett felesleges lenne.. Megpróbálom elengedni a témát, de még nem sikerült.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #23814 üzenetére
semmi extra nem lesz, bár lehet lefújják és jön egyből a 650, lassan már az időszerű ( :
tomahawkot 570 tájcsival' láttam összeresztve talán 12 mag mellett, fej-fej mellett voltak - az is igaz van olyan teszt ahol köpködik a tomahawkot, de ugye simán lehet usererror is, 3xxx-eket már komlikáltabb manual magasabb órajelre késztetni, de sokszor defaulton is - -
-
Gyuri27
félisten
válasz
GIORGIONE76 #23815 üzenetére
Elvileg az 5 fázis elviszi a 3900-t kicsi oc-val. A 3950-t alapon.
-
GIORGIONE76
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #23810 üzenetére
Néztem az X570 Pro4-et, de abban elvileg lájtosabb a VRM, mint az 570-P-ben. Az Asus-on van 8+4 pin, míg az asrock csak 8.. bár a +4-et sem tudnám már bekötni, mert nincs a Seasonic-en a 8-on kívül több csati. De rommá tuningolni nem fogom, mert ahhoz tápom sincs. Így meg elég a mostani.. A VGA-t kimaxolva.
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek Asus ROG Strix x470F-Gaming alaplapja van? Lenne 1-2 kérdésem
-
Gyuri27
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23808 üzenetére
cpu nálam is marad, lapot cserélem meg nem is ( : 1440p-n droppolt be az 1600af, de az a game hírhedten rosszul optimalizált, többi játékhoz elég volt az is, smt nélkül is, multival meg nem élek
szívfájdalom nélkül vennék 3900x mellé b450-et ( : de a mortarba 3950-et is beleraknám -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #23787 üzenetére
Van cúg is, szóval az még talán nem gond, persze, nem olyan mintha torony lenne, a kompakt miatt, de ez van.. Ez is bőven jó így.. Hasít rendesen, főként 1080p-ben, de még 1440p-ben is.
Nézegettem teszteket, elég megosztó, ez a b450 vs x470/x570, van ahol látszik különbség, van ahol kevésbé.. Persze, nem sok, ahol látszódik, ott 5-10% különbség van, van akinél néhol a B450 dolgozik jobban.. Szóval, ez egy érdekes dolog.
Ha lesz majd új vga, egyszer, akkor talán váltok X570-re, vagy újabbra, most ez marad így.. Esetleg a rammal kellene játszani még, most ugye XMP 3000 presettel, 3333-on megy.
-
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #23805 üzenetére
nekem 55k lett volna de lemondtam, bolt jól járt, 58-9e-ért adta el, én inkább vettem 3600-ot drágábban, ebbe a lapocskába az jobban illik a kisebb vrm gyilkolás miatt, all core 4g nekem már túl megy egy fogyasztási határon 2700-eknél amit még tolerálnék, 1600af-nél egy játék volt ami bedroppolt 60 alá a cpu miatt hiába all core 4g-n ment, 3600-tal már az sem droppol
főleg a hűtőre voltam kíváncsi, de majd 3800x v 4800x-nél ( : -
Chaser
legenda
válasz
Speed® #23801 üzenetére
van az úgy mikor az észérvéket felülírja valami hepp' :d
nálam most pl ez, szerencsére(?) itthon nem lehet kapni rgb-ben, pedig statikus pirosan mekkora überállatmegakirály lenne' ((( :szerk:
Tomko78
nemrég volt az 58-60 közt több értelmes helyen, majd most kezd meglódulni, hiába volt - elméleti - árcsökkentés
nemrég még 65e alatt vettem alzából, pedig ők többiekhez képest még drágán is adták - sok jó business' volt náluk, úh. lecarom' -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged