- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
lovas001 #27642 üzenetére
az amd védőszentje vigyáz rám és vezérli kezem mikor a bios-ban matatok ( :
kopp-kopp, bő 10 év kihagyás után mikor majdnem fél évvel a vásárlás után bepattintottam a 2x16 aegist gond nélkül ment, ahogy azóta is sok cpu-val, lappal, nagy tuningot nem tud, de valami 1,23-1,24v körül mennek gyári 3000c16-ot, szinte hidegen
egyedül az sx8200 pro miatt kellett akkor bios-t frissítenem
néha ramok felcserélése is megold problémákat, vagy xmp-ről manual beállítás - de ez gyártótól független - -
Chaser
legenda
válasz
lovas001 #27635 üzenetére
én a 2x16-ot anno látatlanban vettem, inkább nem sorolom fel hány cpu és lap mellett mentek gond nélkül pöccre'
persze ebből is lehet hibás, ahogy crucialból is, reviewk-ban nem úgy látom hogy átlagnál jobban hullanának az aegisek
egyébként ha cserélsz hűtőt a 3600-os crucial nagyon durva, 2021-es e-die chipet kaptak, ez ahogy tapasztaltam kb hozza a micron b-die szintet - nem is most használnád ki, hanem 3xxx-5xxx mellett -
defaulton bios 1,26v-on
picit magasabb feszen, de...
4000@c16 benne lehet a második feszültségén, csak imc legyen ami tudja is
késleltetést ne nézd, 65-67-nek kellene lennie, de mióta lecsereéltem a kis 3100-ast 70+, valami disznóság van csak még nem jöttem rá mi -
Chaser
legenda
válasz
lovas001 #27633 üzenetére
bármelyik meghibásodhat
a ballistix nagyon nem aegis magasságú, úh. ne gondolj olyanra ha limitált a hely
az aegisek az én hűtőm alá befértek, kb 2-3mm hely maradhatott felettük
a crucialok 3-4mm-t lógnának ugyanennek a hűtőnek a bordáiba
egyébként az qrvajó' ram, de ha nem fér el akkor nem fér -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27576 üzenetére
akkor lehet egy olyan került be anno az én hűtőm dobozába ( :
-
Chaser
legenda
válasz
benooo360 #27569 üzenetére
én maradnék annál hogy a venti alul van, első blikkre jobbak lesznek a hőfokok és a szellőzés is - venti áttolja a bordákon a levegőt, amit meg kiránt a hátsó szellőztető -
az első shadow rock lp hűtőmnél nem tudtam gyári "irányba" felszerelni a hűtőt, mert olyan lefogatót adtak hozzá ami nem létezik a gyártó oldalán - sem - ( :, annál nálam is elfordítva ment csak fel a hűtő
a nemrég vett lp-nél már jó lefogató volt a dobozban, lehet neked is jutott egy a csoda lefogatóból -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27537 üzenetére
legnagyobb tévhit a "gpu limit"
az, hogy egy adott játéknak milyen cpu-ra van szüksége teljesen független attól, hogy milyen vga van mellette
a "gpu limit" max arra jó, hogy tudjuk milyen cpu milyen vga-t hajt ki...papíron, gyakorlat meg teljesen más
a cpu ha már 80%-on pörög az is régen rossz, úgy tapasztaltam max 70 ahol még nem okoz micro laggot, de az sem baj ha alacsonyabb a cpu kihasználtsága
én 3070 mellett használtam 3100-at, volt ott fps, ajaj, mégsem volt szmusz' még az az 1440p@60 sem - de nekem még a 3600-tal sem 5600xt mellett -, ettől független élhető volt mindkét verzió, de nem az igazi - az igazit a series s mutatta meg -
a kis series s-ben levő 8c/16t 3,2g-3,5g zen 3xxx alapú cpu-val mint az álom, hiába ezekhez képest lepkef_ing gpu van mellette
az előd one x-ben csak 8 magos jaguár volt 2,3ghz-en, annak az ipc-je is valami nagyon rossz, ott közelében sem volt olyan folyamatos a játék mint az új genen
de megtudtam hogy ez is csak placebo ((( : se tearing, se megakadás, semmi, úgy megy mint az álom - freesyncet nem tudó kijelzőn - , ennek örömire' le is tettem a pc-s játékról
igazából mindenki azzal szívatja magát amivel akarja, csak valahol rossz nézni hogy legtöbb topik abból áll, hogy belinkelik egy "neves" oldal tesztjeit és onnantól az biztos úgy van
de hogy valaki vegye a fáradtságot - ami nyilván idővel és pénzzel is jár -, az ritkán megy
nekem se megy mindig, de már rég ráuntam a fake és hiányos "nagy" tesztekre, fogyasztásokról is mit öszehazudnak sokszor, meg a vga-k hangjáról, röhej - most legutóbb "prémium" alaplappal jártam úgy, hogy köze nincs a valósághoz a thw tesztnek -
fájt kiadni a 3600-ért a felárat, de onnantól megértettem mért annyi mikor az ac. od. kisimult, és a konnektoros mérő is egészen más számokat mutatott azonos órajelen
no mindegy, nem offolok, mindenki úgy gammerkedik ahogy akar -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27534 üzenetére
én 32e-ért vettem újan, a 3600-ost meg 64e-ért utána szintén újan
%-osan duplája, forintosítva sem kevés
de ha ingyen adták volna az 1600af-et, a teljesítménye akkor sem változott volna, és habár csak egy játéknál vérzett el csúnyán - nálunk -, onnantól mindegy az ára ha nem elégséges amit produkál
2700-et anno kuponozáskor összegubáztam 32e körül, de annak sem változik attóla teljesítménye hogy mennyiért sikerült veni -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27531 üzenetére
ez ilyen
2xxx tulajok ne vegyék "fikázásnak"
de ez nem placebo, a csodás tesztoldalak meg nem szentírás, sokszor a kalap sz@r is többet ér mint azok konklúziója
ennek ellenére napi sokszor látom valaki belinkeli egy vagy több nagyobb oldal "eredményét" - amik extraként sokszor egymásnak ellentmondanak - és akkor eldőlt, nem kell erre vagy arra váltani mert ők meKmondták a tutit és a frankót is, ott vannak a számok ( : -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27522 üzenetére
nálam 5600xt mellett droppolt szét az ac, od. "papíron" pedig bőven elég alá a 2600 sp-hez 1440p@60-ra
papíron...( : gyakorlatban volt hogy a vga 90% terhelésen sem ment, miközben a cpu tekert mint a disznó
nem gaming architektúra, az a 3xxx-nél kezdődött - és asztat' mondják az 5xxx még jobb, azt nem próbáltam -
persze ha valakinek nincs cpiu igényes játéka gond sincs, illetve ha nem akar nagyobb min. fps-eket és nem kell neki 60hz+ több játékban -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27520 üzenetére
ez sincs benne a tesztekben...
-
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27518 üzenetére
3700x-et többet is láttam 75e-ért, akár garral is
az új zenek meg drágák, sokaknak érnek annyit, sőt, még többet is mint az msrp ár...a flagshipet meg kell fizetni, azonos magszámmal kb mindenben gyepálják az intelt
nem véletlen volt olcsó 2xxx, és nem véletlen drágult sokat a 3xxx sem - nem a mostani elmebeteg árakról beszélek, hanem amik előtte voltak, bár a mostani leginkább a 3100/3500x/3600-ost érinti csak - -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27513 üzenetére
ez mindig olyan, kinek éppen mennyit fizetnek/nem fizetnek az eredményekért ( :
viccen kívül, nagyon sok fake eredmény van nagyoktól is
saját esetem a 2600-tal - 1600f pontosan, 4g-t lazán ment valami 1,2v-on -
viszont az ac. od. játszhatatlan volt vele, megvettem a 3600-ost és lőn világosság...( : mindkét esetben 1440p@60 volt csak a cél
nyilván nem minden játék ilyen, de ha csak egy van aminél hasonlóan viselkedig a 2xxx akkor már megette a fene
és topikokból láttam nem egy emberke nem értette mért nem megy normálisan 2600 alatt az a game, tippnek mondtam 3600 upgradet, mindegyik megköszönte aki váltott, teljesen kisimult a játék
ez mondjuk úgy tesztekben nincs benne
nagyon szerettem az 1600af-et, ár/értékben a legjobb volt, 32e körül vettem ilyenkor egy éve, de hiába ha egy "fontos" játékunknál elhasalt és 4g-n is, amit nem is mind tud
ráadásul kikapcsolt smt-vel jobb volt mint bekapcsolt smt-vel
3xxx teljesen más világ, aki próbálta tudja...az ára is más világ ( : bár ma már lassan összeérnek újan -
Chaser
legenda
válasz
regener #27508 üzenetére
( :
én már sok mindenre cseréltem a 2600-ot, mind jó volt a maga nemében
ha érdemit akarsz akkor egy 3600, és ha abból kifogsz egy jó chipet akkor az tényleg "látványos" ugrás lesz
4,4-4,5g 3600-nál az annyi mint 2600-nál 5ghz + a hatékonyabb smt
de ez tényleg csak annak függvénye ki mire használja a gépet, csak ezért mosolyogtam egyet hogy anélkül kérded a mire váltást hogy meglenne mihez is kell -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #27494 üzenetére
akkor az cool
regener
na látod pont ilyen értelmetlen volt a te kérdésed is...( :
kb upgradeljek 128gb ramra szerintetek? -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #27485 üzenetére
large fft direkt a ram feszültséget és soc-ot teszteli, prime small fft nálam is lement, large fft-nél meg bsod ( : sokszor nincs is gond alkalmazással, legalábbis úgy tűnik...rendernél/konvertálásnál azért meglátszott azon hogy hamarabb végez, csak a soc fesz. emelésétől, de előtte is mentek - látszólag - gond nélkül
regener
te milyen színűre festenéd a szobád?
( : -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #27469 üzenetére
3200-n használod a ramot? 0,9v-tal talán 3000 körül használtam, ott stabil is volt
3600-nál már 1050mV környéke kell, különben instabil, 3200 passz, de gyanús a 0,9v
prime large fft-vel nézted? ha kevés az gyorsan "megmondja" -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27443 üzenetére
nézd, nemrég valakinek halk volt a 3060 ti ghost
fél órát futtattam tesztet rajta, ha még fél órát kellett volna lehet fogom és kettétöröm...amilyen halk a phoenix, annyira helikopter a ghost, de van akinek az is halk volt, ez egyéni
ETOM
ugyanez, igaz sok gyártó és sok modell van, de még a 2,5-eseknek is bőven van hangja akkor is ha nem seakelnek
xbox-ban sem tudtam elviselni letöltőmódban amikor csak a hdd ment
na az új xboxok az más téma, load is kvázi némákFrancia91
én fülemmel csak egy baj van, átlagtól jóval jobb
a légtisztító mellett is tudok aludni, a klíma mellett is, egyik sem néma, de nagyon halkak, még a gyárban is tudtam aludni 50dB-ben, sőt, úgy aludtam igazán :d aki álmos az tud aludni ( :
a 2,5-es hdd-ket viszont akár 3+ m távolságról is lazán hallom, éjszaka meg pláne
ez a gép amit mutattál halk
mondanám hogy rakok fel videót az enyémről ami full csőgázon is néma, de ugye a némát azt nem hallod ( : nem nagy konfig, most csak 3100+gt 1030, utóbbi passzív, 3100-at meg a shadow lp cicorgás-mentes flex ventivel lazán megoldja 500rpm alatt terhelés alatt is, nincs hdd, táp is passzív, na az néma, fél méterről sem hallod akár éjszaka, úgy hogy open air a gép
most van folyamatban erősebb hw-rel ugyanez, jó móka röviden, pláne minél kisebb térfogatban
de off end mert agyonvernek ( : -
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27434 üzenetére
a hang erősen szubjektív, ha csak a cpu venti ment 3-400rpm-en el is hiszem táp és egyéb ventik nélkül, ha hdd is volt benne nekem az már üvölt kategória, még a 2,5-esek is
mindenesetre az a kinézett noctua annyiért nagyon nem jó deal - az oda való ahol a max magasság 65mm és ott lehet nincs is alternatívája, de 70-75mm-közt még a noctuának is van ami jobban hűt/halkabban és nem drágább - de a te pénzed -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27431 üzenetére
én meg nem szeretem a bq-kat az egyedi venti felfogatások miatt és a cincogó motorok miatt ( : szerencsére a shadow rock lp-hez kapott pw2 ventinek nem cincog a motorja, de ugye annyira b_zuik hogy nyomorult gumibakot nem tudnak a ventire rakni, így használtam saját ventit gumibakkal és megnyúlt a venti lefogatója ( : mármint a gyári ventihez, az most kicsit mozog rajta, tegnap dobozoltam el mert nem használom most
ami a képen van is ha behal a venti nem tudod mire cserélni, középen rögzül, csak a bq-tól lehet ventit szerezni hozzá, anno ezért is skippeltem másik gépnél -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27429 üzenetére
de régebben láttad ( :
ha amax magasság 85mm akkor bq! shadow rock lp is jó, az olcsóbb, az teljesen némán hátötte 4g-n a 3100-ast avx alatt is, bár így ránézésre az már necces abba a házikóba
de még ott a big shuriken 3 is, az van iponon is, 18xxx pár száz ft ahol lehet kapniszerk:
jó-jó, méretéhez képest, de már a másik noctua is jobb
ilyen árkategóriába nazért nézd meg mire dobsz ki pénzt, a shuriken is 70-es alapból -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27425 üzenetére
van egy morgó hangja a motornak, ha az nem lenne azért elég jó
most átmenetileg az van fenn, 3100-ast 3,6g-n konvertálás alatt 600rpm-mel megoldja, 4g-n már felmegy 900-ig, de nem a ventit hallom hanem a motor búgását este
a spire meg már rézmagos, azzal lazán hűtötem a 3600-ost is halkan, kivéve a búgó hangot -
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #27414 üzenetére
nálam azt írja cpuz a b450m s2h-nál hogy pcie4, de passz, nincs most pcie4 kártyám, én is úgy tudtam hogy nem kötötték be, vagy az amd elkaszálta, mert nem minden lap felelne meg műszakilag
Francia91
egy próbát megér
nálam gt 1030-nál van ilyen érdekesség, bios-ba nem tudok belépni hdmi-ről sokszor restart után, hidegen indítva igen
de 1650-ről is ugyanez volt hdmi-n, dp-n viszont mindig beenged, hdmi-n meg mintha megállna a boot valahol -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27397 üzenetére
10 percnyi állás után is megdögölhet bármi
xbox one - be se kapcsoltuk 3-4 hete, gondoltam eladom, bekapcsolom lenullázni, kapcsolnám...meKdöglött ( :
a supportos elmondása szerint pont akkor szoktak kakukkolni ha huzamosabb ideig ninsenek bekapcsolva...lul ( :
most egy "pérmium" táp, összesen volt üzemben 3 hetet, utolsó héten már talán be sem kapcsoltam, kapcsolnám, sksh de zúg mint qrva anyja
bármi megdögölhet bármikor, nem állás idő függvénye vagy mennyit használtad/nem használtad
többi sata porton nézted? nem egszen értem, bebootol, biosba tudsz menni csak winben nincs kép? -
Chaser
legenda
azért nem támogatja mindet mert nem fér bele a bios-ba
elméletben nem is támogathatna mást csak 3xxx/5xxx-eket, onnantól meg a gyártón múlik mit trükköz
b450m s2h-ban utólag jöttem rá olyan bios volt fenn, amikor még nem is létezett a benne levő egyébként hibátlanul üzemelő 3100 -
Chaser
legenda
válasz
lovas001 #27376 üzenetére
tm5-tel teszteld, az kidobja ha instabil valami a ramban
prime large fft pedig az imc-t is teszteli és kidobja ha az instabil, vagy kevés a ramnak/imc-soc-nak-nak a fesz
ha valami gebasz van ezek 10 percen belül dobják, prime általában bsod-val karöltve, tm5 csak elpirul
nekem is aegis van, már mint az is, 2x16 3000c16, sok lapban és cpu mellett járt de eddig nem volt semmi gondja, kopp-kopp -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #27350 üzenetére
sztem utóbbinál karcsú a fesz, nálam 4400-en is dobott 4000 felett néhány pöttyel, előtte meg 4450-en volt annyi, utána emeltem feszt és több lett, arról suztem nincs mentésem
sokszor úgy néz ki minden stabil - és gyakorlatilag az is -, de a teljesítmény elmarad az adott órajelhez képest, 100mhz aszem' 100 pöttyöt jelent
4g-n 3600 pötty, 4400-en 4007-8, úh 4500-ön 4100-4110 közt kell valahol lennie -
Chaser
legenda
válasz
tasiadam #27345 üzenetére
soc fesz is lehet kevés, illetve lehet nagyobbat droppolt
2700-emet csak 3,6 vagy 3,7-ig járattam, azt tudta 1,2v-on, 4g-t talán 1,25-ön néztem ott nem tudta, úh. nem erőltettem
mondjuk cb20-ban inkább 13% körüli előnyöd van c2c
2600-ra vagyok még kíváncsi mit gurít 3100 ellenében
3800x már nagyjából megvanszerk:
Kolbi_30
victorban kicsit jobb, cb20-ban kicsit gyengébb mint az előző, ez mondjuk érdekes -
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27338 üzenetére
4g-n és felette vannak méréseim, nagyjából össze lehet matekozni kisebb/nagyobb órajelen a különbséget - cb-nél pl úgy látom egyenesen arányos az órajel növekedés/csökkenés a végeredménnyel -
4g-n fej-fej mellett egyértelműen látszik az ipc növekedése, ez lenne benne a lényeg
az egy külön történet, hogy melyik chip mit megy 4g felett, legutóbbi 3600-om vége 4450mhz volt értelmes feszenTeeBee73
nem ismerem ám ramokt, csak kiokosítottak ( :tasiadam
dehogy kell, hívő vagyok ( :
victor kb 25 perc 2600-nál, 2700-nél hát olyan 18-20 percre tippelem
közben látom megjött az eredmény ( :
3600 4g-n 19m40s alatt végzett - 4450-en
18 perc -
victor rendernél akkor majdnem egálban vannak, cb20 típusú rendernél 10% előnye van 2700-nek c2c
ha cb20 nem megy valami nem stabil -
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
kellene nekem egy-két nagyf@cú' bátor emberke, aki lőne 4g-n cb20 és blender tesztet - 2.90 build victor -
zen 1600af/2600 és 2700/x kellene
van már pár mérésem 3600-tal és 3100-zal, talán hamarosan lesz 3800x-szel is, lenne egy házi lista - ami feltételezi hogy normálisan belőtt cpu-k az alanyok -
ram cb20-nál úgy láttam lényegtelen, victornál viszont számít, úh. ram órajelet is tessen' mellékelni aki mérszerk:
szab13
ha viszonylag olcsó megoldást keresel akkor 1600af - 2600 gyárilag kicsit lassabb órajelen, de manual beállításnál lényegtelen -
enyém anno 4g-t igen szép alacsony feszen szaladt kb egy éve ilyenkor
én többet nem költenék már 2xxx-re, 3100 sem sokkal marad el melóban/munkában 2600-tól, csak qrvára felment annak is az ára... -
Chaser
legenda
válasz
Speed® #24768 üzenetére
igen, tudjuk mennyire fontos mióta agyon van integrálva mindennel és egyre többet zabál:
eléggé fontos
régi időkben én is nagyítóval találkoztam döglött cpu-val, már nem kell nagyítózni hozzá
nem minden az ipc, én is ezt mondtam, más a felépítése, a 10-12% ipc magában kevés lenne, nem az tolja meg magában a min. fps-eket sem
én se ajánlanék 2700x-et olcsó lapba, épp erről van szó, 3600 alá elég foschtos lap kimaxolni is
ha valaki venni akar valamit és nem közli, hogy jó használt/seftes, defaultként én úgy értelmezem bolti árakról beszélünklőjjünk valami valós sw-t amivel meg lehet nézni mennyi difi van 2700 és 3600 közt 4g-n c2c multiban, handbrake elég jó, csak körülményes egyformán beállítani
szerk:
az "eszmefuttatás" meg ennek szólt:
Az árak Változhatnak Köszi - sztem ez is ott van feketén-fehéren, persze ha valakinek nem szelektív a látása ((( :
anno én rákérdeztem az egyik árra, több volt mint normális bolti ár, mindezt számla nélkül, "hozzá szól" garral, semmilyen boltot nem említett, számlára direkt rákérdeztem...hagyjuk már -
Chaser
legenda
válasz
Speed® #24760 üzenetére
spire stimmel ( :
3600 ipc előnye nem, 10-12%-kal erősebb, de nem attól jobb magában, más a felépítés, de nagyon
ugye 1600af 4g-n kevés volt ac originsnél, hogy sz@ros 60hz-et stabilan tudjon tartani - ami látszólag megvolt, de a 0,1% low érték pocsék volt - , megvettem 3600-ot, minden röcc megszűnt
az 1600af smt-vel rendesen belaggolt a játék alatt, tűrhetőbb volt nélküle, a 3600 tükör sima
tegnap rám írt egy tag akit szintén megmókázott a játék, szintén 1600af-e volt, váltott 3600-ra, és megtörtént a csoda
az ac origins az egyik legoptimalizálatlanabb mocsok - amellett nagyon szép - de a 3600 megoldja
itt az smt már ütős, nem utánfutó mint sokszor 2xxx-nél, ki kell próbálni
ha olcsó cpu akkor 1600af, de 50e felett én már semmiképp nem vennék 2700-et, pláne nem x-et, magok száma csak egy dolog
sarkítva és túlozva kb mint a régi sok magos amd-k, bulldozer talán? amiket intel kevesebb maggal is vert, no ugyanez történik, csak most magát veri az amd, és - még - nem akkora a fölény
a seftes árakat meg hagyjuk, nem mindenkinek pálya, alig vannak már 2700-ek, sima 2700 talán alzán a legolcsóbb 57e-ért, 2700x-ek meg már a 3600 ára fölött vannak, közelebb a 3600x-hez, az is talán alzán a legolcsóbb 72,5e-ért
ha meg jó a seftes/apró, 3600 is van olcsóbban, boltban is ki lehet fogni 60 alatt
tegnap vesézgettük 3xxx topikban, sokan váltottak 2xxx-ről, én se gondoltam hogy ennyire brutál jó, de az, fogyasztásban is jelentősen jobb
ennél a redgoat gyereknél egyszer rákérdeztem egy cpu-ra, nagyobb árat mondott mint a bolti ( : ofc számal nélkül, "hozzá szól" garral...((( :szerk:
Zsolteeka
talpát nézted? offsettel azért illene neki értelmesen hűteni, nemrég belefutottam egy defektes talpú b3-ba, ezért kérdezem, bár ránézésre 2xxx mellé még jó lenne
kaptam pár eredményt, azért túl combos egyik sem volt, lehet ezilyen' -
Chaser
legenda
válasz
z-csongor #24758 üzenetére
ha már 2700x megfontolnám a 3600-ot is, egyrészt sokkal jobb a load fogyasztása, 2700 körüli szintet tud, másrészt mivel kisebb az étvágya, különösen combos vrm sem kell hozzá, sajna' már nincs b450m s2h 20e ft-ért, bőven elég alá, de 1600af alá is
hűtésből overkill nincs ( :
ha itthoni beszerzés, szkájet' sztem kilőve, egyébként nem lenne rossz, de elég egy ventivel, felesleges rá push-pull
nála sokkal jobb a ninja 5, de azt sem lehet már kapni, árban kb azonos volt - víruskánk miatt sok mindenből nincs utánpótlás -
drp4-et még lehet kapni, ha nem sajnálod rá a pénzt jó lehet, kérdés mennyire legyen halk, 15-20e-ért is van 1-2 értelmesebb jószág
tápod félpasszív ha jól tudom, terhelés alatt vga lesz a leghangosabb, pl elég pofás a bq! shadow rock 3, azt még 1-2 helyen 17-8e ft-ért be lehet szerezni
az az asus lap úgy látom 90e ft, nem mintha kapni lehetne ( : ha combos lap kell értelmes áron akkor b450 tomahawk max, abba kényelmesen belepattinthatsz akár 3900x-et is, nem fogja meghatni -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #24755 üzenetére
már rég megtörpént, néhány eredmény, mint láthatod, cb20 jellegű terhelésnél az smt 20w többlet fogyasztást is tud eredményezni platform szinten, 3600mhz-en 1030mv-on smt nélkül a teljes gép 70-75w volt konnektorból...nem rossz
- és ha ez igaz, ott is gyorsabb egy i5 8500-nél, aminek elvileg 3,9 körül kellene all core boostolnia -
van pár game aminek kell az smt, és 3xxx smt-t komálják is a játékok erősen, egyelőre marad
3750@1,1v smt-vel a következőt eredményezi:
winben szinte passzív a gyári kis püntyörgő, 60-70 fok, yt alatt is passzívan 90%-ban
játék alatt - ac od., az gyalulja a cpu-t -, 70-77 fok, 5-800rpm-es ventivel ( : de néha passzívba is átmegy
no most ha defaulton használja valaki a 3600-ot, ennél rosszabb hőfokok vannak, de még beugró hőcsövesek is lazán ott vannak játéknál 70 fokon, úh sztem nem rossz, ahhoz már ninja szint kell hogy 55 alatt megálljanak, vagy nagy rpm
a spire réz magja és nagyobb bordája talán elég is a teljes boldogsághoz, csak győzzek szerezni , ha az rpm-en tudunk még faragni már bőven jó, de igazából így is, hőmérséklet nem érdekel, gyárilag rengeteg embernél így futnak, problémát nem okozhat -
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24747 üzenetére
ha nem minden mag 3,7ghz, akkor nem all core oc-t csináltál, nevében benne vagyon:
minden magra vonatkozik
figyelmen kívül hagy minden cpu és lap által adott utasítást
ezek a képen azt látjuk, hogy defaulton megy a cpu-d 1,2v-on 3ghz-en
eszerint a te lapod nem tud oc-t sajnos
20e ft volt a b450m s2h, abban 6 magost ki lehet maxolni, de már 24-5e -
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24743 üzenetére
szorzóval, többi maradjon alap, szorzó fel 37-re
cnq' és hasonlóakat kilőheted, úgy sem fognak működni, de elhanyagolható mértékben dobnak a default idle fogyasztáson
ha a lapodon nem lehet közvetlen állítani vcore értéket, akkor +0,05v, 1,1v alapfeszről indulnak jellemzően
cpuz-n már látni fogod, valamennyit eshet a lap/táp dropjától függően, ha kevés akkor felviszed 1,2v-raszerk:
4g-n beállított 1,274v-on használtam az enyémet - +0,174mv - de ez példány függő, esélyesen 1,3v-on úgy is oké, lapod vrm-ének utána tudsz nézni, játék alatt esélyesen elég -
Chaser
legenda
válasz
#95712068 #24735 üzenetére
az nálad volt, ő aszonta' van oc lehetőség, nyiván laptól függ, más is mondott már "tuningos" a320 lapot
anno volt olyan lap h semmi oc nem volt, még uv lehetőség sem, uo. chipsettel más lapnál meg szét lehetett bombázni mindent
b450-en vagyok, előtte is azon voltam, s2h, sok mindent lehet állítani, de sok mindent nem, s2h gaming kis modokkal ugyanaz, de itt már szinte minden van ami a fullosabb lapokon is állítható -
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24732 üzenetére
papíron én is felemelek 300kg-t...gyakorlatban nem biztos ( :
a cpu nyilván tudja, elvárhatod, de ha lap/beállítás nem oké az nem a cpu hibája
nem tudom defaulton mennyit megy az 1600 af, all core talán 3,4-3,6-ra boostol defaulton, de passz
manual oc, 1,15V@3,7ghz, lesd meg úgy -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
hokuszpk #24719 üzenetére
ez a matek, gyakorlatban a 3xxx szmuszabb', ne kérdezd mért, és hogy csinálja hogy multis történetnél egálban tud lenni egy 3600 2700-tel, de valszeg' a hatékonyabb smt és cache lehet az oka, annyira nem ástam bele magam, de magában a jobb ipc ehhez nem elég, annyival nem jobb, 10-12%
ha valaki komolyan nyomja tényleg érdemesebb biztosra menni és 3800x, persze az közel duplája árban a 2700x-nek -
Chaser
legenda
válasz
- = Zk = - #24717 üzenetére
kicsit olvass be a 3xxx topikba, illetve kérdezz rá a 3800-ra
ma ránéztem az árakra, 1-2 helyen bepottyant az ára
pcland-aqua 112-113e - személy szerint egyik se a szívem csúcske, de értelmes boltnak számítanak a többihez képest -
ehhez képest 3700x alja talán 104-5e ft -
Chaser
legenda
válasz
- = Zk = - #24712 üzenetére
olyan a kérdés amikre legtöbben nem tudnak biztosat, most hülyeséggel előrébb nem vagy ( :
én azt olvastam hogy 2700 jobb ilyenre - semmilyen saját tapasztalatom nincs - , ugyanakkor multiban majdnem beéri/beéri egy 3600 órajeltől függően hiába 6 magos, egy szálas teljesítményben gyorsabb
3600x esélyesen megy 4,3-4,4-et akár all core - az én sima 3600-om vígan megy 4,3-at all core - , itt már 2700-nek 4800 körül kellene karistolnia hogy hasonlót hozzon
3000 v 3200 ram az meg oly mindegy kategória, ha 3600-os akkor 1800-on megy az if - de ez csak 3xxx-nél ha jól tudom -, ha mellé cl15 a ram az már hozhat érdemit, nemrég postolta valaki 3xxx topikba hogy 3000-ről váltott 3600-ra, 1-2 fps különbség lettszerk:
ha már 3700x akkor 3800x ( : azok jobbat gurítanak, game alatt 4,4-4,5 is meglehet, perpill nem is érdemes 3700-et venni, pár értelmesebb helyen 6-7-8e-rel drágább a 3800x -
Chaser
legenda
válasz
Speed® #24702 üzenetére
ezzel mázli van? néha lehet az is ( :
a prisme már nem annyira bejövős, persze jó a hp, de a design már más spire lenne az igazi rgb-vel, ha szerzek majd kiderül mit tud, ha kevés akkor megnézem a prisme hűtőt is, olyat még úgy sem próbáltam
noctuából a c14s-t lehet kapni, azt látom hogy elég bika, de nagyon gnóm szegény...
majd alakul ez, olcsó amd megoldásokkal van kedvem kísérletezni, sok vesztenivaló nincs vele, ha vmelyik bejön akkor a hűtő árát meg betolom fél passzív tápba - ami terhelve is passzív marad a géppel - , idle qsssss lesz, terhelve most a sealth azért erősebb az 1200rpm-es vga-nál ha éppen ac pörgős rész megy -
Chaser
legenda
válasz
Speed® #24700 üzenetére
volt nekem, nem rémlik hogy morgott, a stealth se morog, 500 rpm körül van winben, azt tudom hogy 2700 mellé terhelve már volt hangja rendesen, azért is vettem egy kis lp bq-t - amihez nem volt am4 lefogató ( : -
mintha az rémlene, hogy korábban a prisme-re mondtad volna hogy morog
a 3600 kevesebbet eszik mint a 2600, csak a nyomi hőátadás rontja az összképet, de meglepő módon passzentol' a kis gyári hűtő, megnézném ha van ott egy rézmag és némivel több lamella hogy muzsikál, sokkal hangosabbra számítottam a stealthe-nél mint amit produkál
párom letolja az ac-ket úgyis lentebb veszem kicsit a cpu-t, csak azok zabálják
csicsa nem lényeg, rgb-set csak azért néztem mert feketébeől alig van valami, az amd hűtő viszont úgy nagyon ütős ha világít az amd logo és piros csík fut körbe a venti kereten
ezeketet a noctuákat néztem már, következő körre maradnak, tornyokat sztem elfelejtem, így most olyan letisztult az egész
vázra van egy frankó és olcsó modding alap, illetve nincs, mert kapni már nem lehet ( : de majd egyszer befut újra, fekvő matx lapokat eszik -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #24698 üzenetére
egyelőre maradok a gyári megoldásnál, megnézem mit gurít a wraith spire rgb ha tudok szerezni, kaptam faca' noctua pasztát is
a stealthen most csak a gyári trutyi van, de elég jól muzsikál, egy fokkal jobb a rézmagos spire, borda is több rajta, lehet elég lesz halk üzemhez is - mondjuk ez se vészes, meglepett erősen - , na ha ott neki kell állnom talpat gyalulni az nem gond ( :
tetszik ez az amd design nagyon, újfent rájöttem, de a világítós logoval és piros kerettel volt az igazi
nem veszek alzán kívülről, nem opatom' magam ha gond van - lásd fentebb - -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #24696 üzenetére
mondjuk ha olyan helyről vennéd ahol nem opatnak', akkor nem lenne opatás'...alzán van freezer 34, lehet hogy éppen az drágább mint 1-2 helyen, de van és nem opatnak'
nemrég pclandtól vettem hűtőt, kissé defektes a talp, megy vissza, már egy tortúra az egész, komunikácó nulla, egyik legnagyobb it-s bolt...pffffff, csak azért tőlük vettem mert alzán nem volt amit akartam -
Chaser
legenda
válasz
Lordus #24677 üzenetére
aidaban "érzékelők" fülre katt és annyi, részemről azt a funkcióját használom, ott a legfontosabb hőmérséklet, ford.szám kijelzés megjelenik
grizlisandor
nem feltétlen kell előtte "hevíteni", csak ha nem jön le
ha nem jön nyomsz egy kis prime blendet 5 percig, majd jobbra-balra mozgatod a hűtőt gép lekapcsolása után
letakarítani én a nedves "fertőtlenítő" törlőkendővel szoktam - baba popsi törlő is ugyanúgy jó -, azzal korrekten minden maradvány lejön, ha esetleg megszáradt valahol a paszta az beleragad, nem hullik a lapra -
Chaser
legenda
válasz
Lordus #24673 üzenetére
aida?
legújabb demo nekem elég defektes volt, van egy régö verzióm az viszont pöpec
kimondottan cpu-ra cpuz, egyes magok órajelét is tudod nézni
sokan használják a hwinfo 64-et, szeméy szerint nekem elég káosz "berendezni" mit akarok látni és mit nem, azt nem szeretem
5ghz-et nem fogsz kihozni belőle ( :
én megálltam vele 3,7-nél, 4ghz-en már durván fűtött/fogyasztott komolyabb terhelés alatt, kizárólag játék alá oké annyi is
4,2 1.28-on sztem nem stabil, max amivel tesztelted lefutott, de sok 2600 is elvérzik ilyen fesz/órajel párossal már -
Chaser
legenda
be kellene hangolni egy kicsit azt a cpu-t
witcher3 sajnos csak konzolra van gp-ben, így nem tudom megnézni
cpu teljesítményt cb20-szal tudod megnézni
attól hogy a vga pár perc erejéig hozza a kötelezőt, folyamatos terhelés alatt nem feltétlen, sp cpu-t pár %-ban használ egy magon, játék közben nagyobb a kraft ami kell a gépnek -
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #24616 üzenetére
teljesen reális az az érték 2060-nal, elviekben még 5600 xt alatt is van valamivel tudásban, nálam 4030 pötty van vele, de nv-amd relációban nem kifejezetten jó viszonyítani a mérést, ezért érthető
1660ti-k kapnak 3500 körül, ilyesmi rémlikDe4d
táp tud érdekeseket csinálni, főleg ha régi/régebbi designos, egy próbát megér
sokkal nagyobbakat coptam' én mikor visszatértem a pc-hez, nyugi, ez ezzel jár(hat), minden másra ott a konzol ( : -
Chaser
legenda
"Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?" erőmű ( :
most 4k-hoz nem elég minden játéknál 60 fps-hez a 2080 ti
jó kártya a 2060, de azért csodát ne nem kell tőle várni, nem a játék kora számít, hanem a hw igénye
oszt' ha régebbi már az is lehet driver gondok is vannak
2060 topikban nézz meg egy super position pontszámot, esetleg egy 3d összt, ott kiderül stimmelnek-e a dolgok nálad vagy sem
aszem' nálam a 2012-es most wanted ami kiakad msaa-tól, egyszerűen megöli a ga-t, nélküle meg sokszor passzívan megy, és az órajelek közelébe sincsenek a boostnak, de valamiért az élsimítást nem tudja lekezelni a driver -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #24548 üzenetére
ultrán manual ultrát értek, tehát minden ultra, értelmes videókban mutatják a beállítást is
1440p ultrán nálam így alakul - részecske minőség magas, ott az a max -
3600@4g smt on, 5600xt default
fxaa off/msaa 2x
fxaa on/msaa 4x
fxaa on/msaa 8x
valós játékban utóbbi már be tud zizegni ha bálhééé' van, nem vészes és nem gyakorian, de jelen van
a teljes játék elindítása xbox app-ból 45 sec, verseny esemény betöltése startvonalig játékra készen 10 secszerk:
kaszas19
ártani biztos nem árt jó ssd, előzőleg sx 8200 pro volt, szekvenciálisan gyors, kisebb fájloknál már nem kimagaslóan jó, a 970 evo az ott is jó -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24542 üzenetére
az nekem is a topban van, ezért ismerem, és mókáztam vele hogy jól fusson
de 1440p ultrán az is megeszi az 5600 xt-t ( : tesztekből úgy láttam bőven 60 fps fölött megy úgy, hát nálam nem, illetve igen, de nemt ud pl konstans 90-et tartani
mivel 60 sync mellett használom így nem baj, de azért érdekes lenne ha másoknál legalább 50%-kal gyorsabb, és ugye cpu is 3600, ram is 32gb
motorsport7 nem az én világom, meg se néztem
lassú betöltés még 970 evo-n is "tartozék" horizonnnál ( : valami olyat olvastam többször tölt be pályarészeket, ne a játék alatt kelljen,sokkal gyorsabb mint xboxon volt, de villámtól messze van -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24536 üzenetére
forza 4 nálam teljesen rendben van
még synces monitorral nem volt az igazi, illetve vsync mellett 5500 xt-vel megállásoknál képtörés/ugrás volt, 5600xt-nél az is megszűnt
az ilyeneknek az a titka, hogy bőven jobb legyen a hw mint ami kell neki - persze van amin az sem segít - -
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #24529 üzenetére
tőlem napokban vitték el a 2x8gb kitet, a 16-os modulokat nem akarom kettétörni ( :
De4d
pontosan melyik fsp? kevés tápnál inkább restart/leállás jellemző
2700x kicsit és a 2060 valósan játékok alatt 250w alatt kell legyenszerk:
jah neked 700w van ( :
viszont ahogy látom nem mai eresztés, azért less bele kondik rendben vannak-e -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24517 üzenetére
tudom, nyilván nem neked szólt a vége
De4d
witcher 3 közismerten jól optimalizált, jah nem
nemrég a 2012-es cryzis 3-mal játszottam, megette az 5600 xt-t
páromnál ac origins cpu-t/vga-t megette, 2016 v 2017, fantasztikusan optimalizált az is
csak netre 8gb alatt nem merülnék bele, nem is tettem már jó ideje, kb semmit nem optimalizálnak megfelelően, viszont olyan szintre esett az ára hogy 16gb alá nem is szabad menni aki játszani akar -
Chaser
legenda
válasz
kaszas19 #24515 üzenetére
nemrég írta valaki, hogy 16 is tud microlagot vagy egyéb anomáliát okozni a win hülye ram kezelése miatt
ezt passzolom, nekem 32 van, ezt nem akartam cserélgetni, jó áron is volt, de amiket látok másoknál nálam nincs, igaz csak 60 fps de az mindenhol stabilan - nyilván amit tud a gpu adott játéknál úgy lövöm be - , syncet lepasszoltam, nem győzött meg, vsync oké de erős vas kell alá, az bevált
8gb-nál fennakadni hogy dropok vannak így 2020-ban hát nem kéne -
Chaser
legenda
3400g 12nm mint a 2400g, lehet csak átnevezés kis órajel upgraddel? passz, de mindenesetre nincs köze zen2-höz, azok csak az igp nélküli opciók
ha rám hallgatsz veszel egy 1600af-et amíg még nem száll el az ára, aprón meg lősz mellé egy 1030-at akár
vagy megvárod az új 3xxx-eket amik 4/8 felépítésűek, de mint a 3600 is multiban súrolja a 2700 szintjét, singben pedig gyorsabb, kvázi egálban lesz az 1600af/2600tal, persze pontosan mennyibe erül majd itthon és mikor jön be ebben a helyzetben az passsssz
nagyon nem húznám a vásárlást -
Chaser
legenda
válasz
Zsolteeka #24434 üzenetére
olyan beállítással érthető
ami megfejelheti a dolgot, hogy nem túl jól sikerült a forrasztás a magok és ihs közt, tehát nemigen van ami át tudná adni a hűtőnek a hőt
de 1,45v@4150 még a ninja 5 is izzadna, az brutálul zabálhat ha tdp limit szabadjára van engedve, laza 170-200w hc terhelésnél, ha nem több -
Chaser
legenda
válasz
m.lala #24419 üzenetére
ák-s vélemény:
"Gyárit cseréltem le 1-2 éve és nem rossz. Tetszik. Hajazok a második ventit rá rakni. Dizájnos. Határozottan tetszik. Nem szívesen cserélném le másikra. Négy csillagot kap, de csak mert természetes hogy találsz ennél is jobbat.
A két ventilátorral kapcsolatban tudni kell hogy több tudás kell a megoldásához. Ugyanis két ventit egy helyre dugni kábelben azért más."
de a dugással azért vigyázni kell ( : -
Chaser
legenda
válasz
johnny82 #24403 üzenetére
ram feszből próbaképp levehetsz, lehet jóval kevesebb is elég nekik
cpu tuning meg abszolút rajtad múlik, ideális esetben fix 4g értelmes feszen megvan, ha 1,3v-on tudja az már elég értelmes
ahogy olvasgattam későbbi példányok jobbak tuningban itt is -jellemzően -, mint a korai 2xxx, ez pedig 2xxx soron készül, szóval mindegy hogy korai vagy sem, próbát mindenképp megér ha kell a kraft, de legyilkolni nem akarod a cpu/vrm párost -
Chaser
legenda
válasz
arcsi84 #24401 üzenetére
kezdetben belőnék egy fix 1,175v-ot 3700mhz-en
cpu vcore jellezően 1,1v, legtöbb lapnál matekkal lehet megadni az új vcore értéket, tehát + 0,075v
ramot xmp adja, hűtő bírni fogja
ha nem stabil akkor fesz menjen 1,2v-ra, de sztem stabil lesz még ennyin, enyém 1,15v-on ment 3600 v 3700-et, ott még nem éhesek -
-
Chaser
legenda
válasz
Zsolteeka #24397 üzenetére
ahogy mondod, nem mindegy milyen környezetben van, milyen ház/alkatrészek
elszívó ventik - abból jellemzően elég egy, 2-3 befújó/1 elszívó, az se baj ha az elszívó jobban pörög így lesz meg az a nyomás amivel az elszívó gyorsan ki tudja rántani a benti levegőt a külvilágba, ha az nincs meg magasabb lesz a benti hőmérséklet és vele együtt mindenregener
a 2700x az nem 2600 -
Chaser
legenda
válasz
Zsolteeka #24385 üzenetére
lehet pasztázási gond, lehet az is, hogy nem a legjobban sikerült a mag és ihs közti forrasztás
illetve megnézném a kupak és hűtők talpa mennyire "passzolnak", van hogy homorúbbra sikerül a hűtő talpa
2700x pedig defaulton szeret enni, kérdés milyen terhelés alatt érted a hőfokokat
nálam ninja 5 hűtött 2700-et, még fél passzívan is vitte 400rpm flex távolabbi támogatásával 3,7 all core-t gond nélkül -
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel #24372 üzenetére
afölé semmiképp nem mennk, de mivel 8 mag inkább 1,25v körül húznám meg a határt, lesz olyan mag ami kínlódós
-
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel #24370 üzenetére
így van, elbírta és hozta a "kötelező" pontokat
-
Chaser
legenda
nagytesója a tomahawk max 40e körül
mortarnál első helyre rakták az x16-ot, nagy hűtővel kb összér a vga-val, ezért passzoltam
ami designban is jó lehet neked a strixek pl, azon is filóztam, ha extra tuning fontos akkor msi vonal
azt hozzáteszem h 20e ft-os lapban is majdnem úgy meg lehet hajtani őket mint 100e-s 570-ben, eléggé ki vannak ezek maxolva gyárilag is, bár 2700 tud enni, oda nem árt jobb vrm
ami nagyon tetszett az msi carbon pro gaming 450, de az már 50e-s kategória -
Chaser
legenda
én design miatt megvettem a b450m-es kistesóját, de egyébként msi vonalon nézelődnék, mortar drágább de combosabb a vrm, ezek az aorus elite-ek azért nem brillíroznak - az is teljesen aranyos hogy a vrm bordát rak nvme-nek a vga alá, de qmásik nvme már rövidebb, és nem lehet rá átrakni a bordát -
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #24341 üzenetére
mert kotsogok' ( : ennyi pénzért, prémium árazással elvárom a legjobb ventit is, akkor legalább tudom mért annyi - nem mintha azok a ventik is nem lennének eleve túlrazva -
no mindegy, egy vevőt buktak ( :
CM Airmaker 8 - van egy ilyesmi az arcticnak is, lehet csak tr4-reSontir Fel
cb20 nem egy hc terhelés, tehát ott ne hasaljon el
attól hogy játék alatt stabil pl x frekin, még nem produkálja azt az eredményt amit kellene, csak x-2-3-400mhz-et, tehát nem vagy előrébb semmivel
pont erre jó a cb20, megnézni nem lett-e túl nagy az alulfesz
rm-et felejtsd el -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #24339 üzenetére
ilyen árú hűtőnél ha eleve spúrkodnak és én találjam ki ugyan milyen ventit adnak azért a csekély összegért amit elkérnek érte, egy dolog jut eszembe:
rohaggyon' rájuk ((( :
vagy marad a ninja, vagy majd kitalálom, de bq! így nem lesz, érdekes a ninjánál sikerült odaírni hogy 2x kaze flex 800, és ugyanaz mintha külön venné az ember
400-on ennek sincs semmi hangja, úgy nem engedi játék alatt a 3600-ot 50-55 fok fölé egy ventivel, szóval jó ez, csak a design és a kisördög :d
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari