- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
A tegnapi posztomhoz kapcsolódva:
A tápom gyengélkedett, kicsit feljebb állítottam a feszültségeken (soc 1v, vcore 1.35V 4.2 GHz-hez), így gond nélkül lement minden teszt a kölcsön táppal, viszont a sajátommal egyből fagyott cinebench r20 alatt bármilyen beállítással.
Cseretáp esetén az alábbiak a tapasztalataim:
- Az aida stresstest ment 1 óráig, stabilan tartotta a hőmérsékleteket és a feszültségeket is.
- A cinebench r20 játék előtt és közvetlen játék után is (cod mw) gond nélkül lefut, de egy jó 25-30 perces stresstest után azonnal indítva megáll a gép. Vrm túlmelegedésre tippelek, valószínűleg stresstest után nincs ideje visszahűlni, mielőtt megkapná a még nagyobb cpu terhelést (aida stresstest alatt 65 fok környékén van a cpu, r20 alatt elmegy 74-75 fokig). A vrm hőmérsékletéhez nem találtam szenzort hwinfo-val, illetve külföldi fórumokat bogarászva sem volt konkrét tipp, hogy melyik szenzor lehet az. A cpu hőmérsékleténél egyedül a vga hőmérséklete magasabb a kiolvasott értékek közül.Szóval összegezve, a tápom lesz cserés, de még nyúzom pár napig, hogy produkál-e váratlan hibákat menet közben a kölcsöntáppal.
-
HypeeeR
tag
B450-esben nem nézelődtem, az enyémből indultam ki elsősorban. A baráti társaságban is voltak negatív tapasztalatok szinte minden gyártóval, de itt amd specifikus a közösség, azért dobtam be a témát
570-eseket is nézegettem, de elég nagy a választék, egy-egy gyártó még chipset-en belül is ad konkurenciát saját magának (igaz ez a 470-re is).
Eddig meg voltam elégedve az Asus termékeivel is, 8 éve Asus laptopjaim voltak/vannak, a vga-m is Asus, de most belefutottam egy hibás termékbe, van ilyen.Szóval ez egy közvélemény-kutatás is hogy kinek mi vált be és mik a negatív tapasztalatok

Pár napon belül szeretném rövidre zárni a kérdést, mert asztali gép nélkül elég unalmas a home office, ha nincs munka
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Kicsivel több, mint 1 éve van meg ez a konfig, azóta így használom, minden bios frissítésnél ellenőriztem tesztprogramokkal és nem volt semmi probléma. A legelső bios verzióval 1,28V környékén ment stabilan, soc 1V volt akkor. Most soc 1,1V, vcore 1,306V, nincs kékhalál, nincsenek fagyások (legalábbis eddig nem voltak). A probléma akkor jelentkezik, amikor egyszerre menne a vga és a cpu nagy terheléssel. Ahogy írtam, külön-külön órákig mehet mindenféle teszt, akkor nincs gond. A hőmérséklet is jó, 64-65 fok környékén van max terhelésen a cpu (Be Quiet Dark Rock Pro 3 hűtővel), a vga 80 fok körül tetőzik.
-
HypeeeR
tag
A jelenlegi konfigomat vinném tovább egyelőre:
CPU: 2700X
VGA: 1080Ti
RAM: HyperX Predator 16GB 3200MHz
Vannak RGB-s cuccaim is, 3 és 4 pin-esek is, tehát az sem elhanyagolható szempont
Valószínűleg a jelenlegi alaplapom vrm-je adta meg magát, játék közben megállt a gép, kép nem volt, az alaplap memóriahibát jelzett(!?). Ezután kezdődött a hibakeresés, külön-külön minden összetevőre lefuttattam a teszteket (3dmark, aida64, memtest, Cinebench, stb.), nem jelentkezett a probléma. Amint a VGA-t és a CPU-t egyszerre akartam tesztelni (aida64 stresstest), 2-10 percen belül megismétlődött a jelenség. Amit tudtam, teszteltem más gépben is, illetve kaptam kölcsön egy másik tápegységet, a vga/cpu/memória/táphibát tehát kizárhatom.
A plafon 70-80k, ahogy néztem, most minden drágább legalább 10-12%-al.
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Látom az alaplap a téma most. Nekem Asus ROG Strix x470F-Gaming van, sajnos garanciáztatnom kell (azért írtam offban egy korábbi hsz-t), viszont arra az időre (és még tovább is esetleg) kellene egy másik alaplap. 2700x megy most fix 4.2GHz-en, 1,306V mellett. Néztem az ajánlott kategóriát az összefoglalóban, azokon kívül mit érdemes néznem még, ami 470-es chipsettel van szerelve?
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek Asus ROG Strix x470F-Gaming alaplapja van? Lenne 1-2 kérdésem
-
HypeeeR
tag
Nekem 2700X van egy 1080ti-vel. Siege-ben korlát nélkül 300 fölé is szokott menni az fps, de fix 120-on használom. Amikor összeraktam a gépet, nem a mostani ramjaim voltak benne, akkor nekem is volt mikrolaggom (szinte minden játékban), de mióta kicseréltem a jelenlegiekre, azóta megszűnt (jelenleg egy inteles konfigban gond nélkül mennek azok a ramok is
). -
HypeeeR
tag
Nekem a soc 1V-ra van visszavéve (alapból 1,1V-ra állította be), illetve D.O.C.P profillal 3200 MHz-en vannak a ramok. Ryzen 2700x 4,2GHz-re állítva 1,306V-on. Thermal Grizzly Kryonaut pasztát használok kb 1 hete, az MX4-nél nehezebben hordható fel, viszont kb 2 fokot nyertem vele (vagy csak hűvösebb most a szoba
). -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Szia!
Én korábban hasonló cipőben jártam, írtam is róla itt, igaz, hogy csak 2x8GB-ról volt szó. Volt egy G.Skill TridentZ RGB 3000MHz-es 2x8G-s kitem. Rajta volt az alaplapom támogatási listáján, de nem akart működni a D.O.C.P. profiljával, illetve manuálisan beállítva sem (DRAM calculator + Thaipoon Burner-el számolva), csak 2666MHz-en ment stabilan hosszabb ideig. Néha lefutottak a tesztek gond nélkül, néha kékhalál, vagy megfagyott a képernyő. Próbáltam az akkori aktuális bios-okkal (Asus ROG Strix X470F -> 2-3 verziót is néztem), de nem akart működni. Kipróbáltam a ramot több másik gépben is, gond nélkül ment a D.O.C.P. profillal, illetve XMP profillal is intelnél. Eladtam, vettem helyette egy másik kit-et, ami nincs rajta a listán, de itt többen ajánlották (HX432C16PB3K2/16). Ezzel probléma nélkül működik a D.O.C.P. profillal is (3200MHz) már lassan fél éve.
-
HypeeeR
tag
Nekem a pontatlan bclk miatt all core 4437MHz-et tudott a cpu-m tesztek alatt, de akkor 1,48V környékén volt a vcore auto beállítás mellett (Rog Strix X470F 4207-es biossal - 2018. december). Most fix 4.2-n van, 1,306V-al (4804-es bios, gondolkodom, hogy frissítsek-e egyáltalán újabbra).
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Nekem is van hasonló jelenség, de nem találtam rá megoldást. Ryzen 2700X-em van, hőmérsékletek rendben vannak üresjáraton és terhelés alatt is.
-
HypeeeR
tag
A rog strix x470f 4802-es bios verziójával végre vissza tudtam lépni erre a szintre
Emlékeim szerint a 2-3 verzióval korábbi biossal tudtam ilyen alacsony feszültséggel 4,2GHz-en lefuttatni minden tesztet fagyás/kékhalál nélkül. Most kijött pár napja az 5007-es, még nem tudom, hogy felrakjam-e. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Szia!
Nekem ilyen alaplapom van, eddig meg vagyok vele elégedve. A legújabb biossal nyertem vele néhány fokot, valamivel kisebb feszültségen tudom tartani a vcore-t és a soc-ot is. Az elején szenvedtem vele, mert a qvl szerint választottam bele memóriát (G.Skill TridentZ RGB 3000MHz), de a d.o.c.p. profillal és manuálisan beállítva se akart menni 3000MHz-en. Vettem bele másik kit-et (Kingston Hyperx Predator 3200MHz --> nincs benne a qvl-ben), megy a d.o.c.p. profil és nincs semmi parajelenség. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Sziasztok! Napközben néztem, hogy kijött egy új bios verzió az asus x470f gaming-hez, viszont most már nincs fent. Letöltöttem délelőtt, de így nem merem felrakni
Valaki frissített már, akinek ilyen lapja van? -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
[link]
--> ez a qvl, viszont ebben nem volt benne a jelenlegi ramom.
A jelenlegi kit: HX432C16PB3K2/16Nekem pont az RGB miatt esett a G.Skill-re a választásom, de az új modulokkal meg vagyok elégedve (majd ezeken is lesz külső rgb-s hűtő
). A G.Skill-eket eladtam, az új tulaj Inteles konfigjával tökéletesen megy az xmp profil és az Aura Sync. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Hasznos írás, néhány dolgot ki is próbálok majd belőle
A negatív offsetelést próbáltam már én is korábban, de szerintem valamit benéztem a beállításoknál, vagy rosszul értelmezem az egészet. Ha -0.1V-ra állítom, akkor elvileg az alap 1.2125V-ból veszi le ezt az értéket, a biosban is azt látom, hogy 1.1125V-ot kap a cpu (ami elég kevés), bios után nem töltődik be az os, az alaplap status ledje cpu hibát jelez. Most +0.1V-ra van beállítva (1.312V-t ír biosban), így az svi tfn2 értéke is max 1.32V hwinfoban. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Ha állítasz a feszültségen, utána mindenképp teszteld le néhány tesztprogrammal, hogy nem fagy-e a gép, vagy indul újra.
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Nekem teszt alatt elmegy 78 fokig is, szóval az a 70 fok nem rossz. Az üresjárati hőmérséklet nálam is ugrál, de nekem 28-42 fok között változik, játékok alatt stabil 55 fok környékére áll be. A cpu feszültség mennyi nálad? (SVI TFN2 a hwinfo-ban) A core vid #0-7 azt mutatja meg, hogy a cpu mennyi feszültséget kérne.
-
HypeeeR
tag
Ajándékba kaptam barátnőmtől, szóval ő szerelmes belém

-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
A bios-ban lehet, hogy a beállított értéket látod, de windows-ban milyen frekvenciát látsz a memóriánál?
-
HypeeeR
tag
Az első kérdésedre reagálva:
3-4 újraindulás után mindent visszaállít alapértelmezett értékre a biosban. Valami nem tetszik neki a beállításaidban. Próbáld meg egyesével módosítani, aztán kiderül, mivel problémázik.
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Egyik ismerősömnek raktam össze 2600X-et Asus TUF B450M Gaming alaplappal, azon sehogy se jött össze a fix feszültség se manual, se offset mode-ban. A cpu szorzót hiába állítottam be fixre, ugyanúgy engedte boostolni 4,2ig. PBO-t is kikapcsoltam és mégse. Próbáltam egy verzióval korábbi és a legfrissebb bios-t is. Neki most 1,42V-ig megy el a vcore és 4,2ig boostol, minden auto üzemmódban van (manualban is ugyanez a helyzet).
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Amit korábban fórumtársak tanácsoltak neked, azt próbáld meg. Mennyire sík a hűtőtalp felülete?
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Szia!
Ugyanolyan hűtőm van, mint neked, ha Dark Rock Pro 4-ed van még mindig. Nekem a jelenlegi beállításokkal 75 fok körül van tesztek alatt. 4.2-n elment 80ig is.
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Ugyanez az alaplap+cpu kombóm van, csak más rammal
Neked melyik bios van rajta? Az utolsó frissítés óta biztonsági okokból visszább vettem 41.25-re a szorzót és 1.29v-ra a feszültséget. A legfrissebb biossal 1.325v-on ment 4.2n, de nekem a 80 fokot karcolta a hőmérséklet r20 alatt. Előző biossal max 75 fok volt. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Pár nap elteltével is mondhatom, hogy a HX432C16PB3K2/16 kit stabilan megy 3200 MHz-en a saját D.O.C.P. profiljával, tesztek és játékok alatt sem történt semmi hiba.
A korábbi F4-3200C16D-16GTZR ramokkal kapcsolatban egy kis összefoglaló (ASUS ROG STRIX X470F GAMING alaplap + Ryzen 2700X cpu):
- Az ASUS fórumában is több topikban tárgyalták, hogy nem mindenkinek működik a D.O.C.P. profil ezekkel a ramokkal, a problémát az Aura Sync, illetve hibás SPD értékek is okozhatják. Ellenőriztem, nálam az SPD értékek jók voltak, Aura Sync nélkül nem próbáltam, mert szándékosan RGB-s cuccokból építettem fel a gépet.
- Intel cpu-val probléma nélkül ment a D.O.C.P. profil egy ASUS alaplapban, bár ott nem volt Aura Sync.
-Próbáltam finomhangolni a fórumtársaktól kapott tippek alapján, illetve dram calculator által ajánlott értékeket is használtam (több opcionális értéket végigpróbálva), de sajnos a random kékhalálok nem kerültek el.
-Stabilan 2666 MHz-en tudtam használni.A vásárlás előtt utána kellett volna járnom ezeknek, csak a qvl alapján választottam, de mindenki a saját kárán tanul ugye...

-
HypeeeR
tag
Én egy Cooler Masterrel jártam így, pont egy Dark Rock Pro 4-re cseréltem decemberben. Szerencsére ezzel nem volt gondom, de úgy látom, itt is van egy-egy példány, ami rossz. Mikor levettem a cooler mastert, a cpu kupakján látszódott, hogy kb 1/3-ára nem ült ki rendesen a paszta. Újrapasztázva is ugyanez volt, aztán jött a pengés módszer.
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Beraktam az új ramokat (HX432C16PB3K2/16), eddig úgy tűnik, hogy jól mennek 3200-on a gyári D.O.C.P profiljukkal. (Ezúton is köszi @Albigator)
Futtattam pár tesztet (3dmark tesztek, R15, R20, aida64 tesztek), eddig jónak tűnik. A cpu szorzóját lejjebb vettem és a feszültségen is csökkentettem (korábban már írtam róla, hogy az újabb bios-al melegebb). A soc feszültséget még korábban magasabbra tettem (1.1V), azt még később lejjebb veszem.
Amit észrevettem, hogy az aida64 ugyanazt az értéket hozza "cpu mag" feszültségként, mint amit a hwinfo "Core #0-#7 VID" mutat, viszont a korábbi írásaitok alapján nem ezt kapja (nem ez a tényleges feszültség), hanem amit a "cpu core voltage (SVI2 TFN) értékén látok, tehát nem nagyon ejti vissza a feszültséget 1,225V alá. Ezen tudok valahogy segíteni? A vcore biosban offset + 0,08125V mode-ban van jelenleg.
Láttok még kirívó értéket, amin esetleg finomítani lehetne?
Üdv!
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Anno a Phenom II x4 965BE-t húztam 4.2GHz-re, kb 3 évig használtam úgy stabilan egy jó hűtővel. Kollégámnak 3.9-en ment stabilan egy ugyanolyan cpu, már ott is igaz volt ez a "lottózás", bár ott még nem nagyon volt PBO, LLC, meg stb... Intel után nekem is fura volt újra belevetni magam az AMD-be, de jó, hogy van ez a közösség.
-
HypeeeR
tag
Egyébként ha már tuningról van szó, 4.1GHz és afelett kinek hány fok körül van és milyen hűtővel max terhelésnél?
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
A cb r20 sem fagy már. Írtam hsz-t 2-3 napja, hogy emeltem a feszültségen és lefut minden teszt (IBT-t nem futtattam, de a 3dMark összes cpu tesztjét végignyomtam, illetve aida64ben a stressz teszt ment 1 órát kb). Offset +0.1ről 0.1125-re emelve működik az új biossal is 4.2-n. Már csak a ramok vannak hátra, de megrendeltem a te kit-edet, hétfőn minden kiderül
Tegnap beállítottam a calculator alapján, úgy sem akarta az igazságot. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Rendben, köszi! Egyelőre még adok egy esélyt az enyémnek, aztán ha nem megy, akkor jövőhéten megpróbálok egy másik kit-et.
-
HypeeeR
tag
Nem csalódtam, csak ha már sok embernek megy magasabb órajelen, nekem meg nem, piszkálja a fantáziámat, hogy mit tud
Amikor 3000en lement minden teszt, akkor kb 7-10%al produkált magasabb eredményeket. Sokat olvasgattam róla külföldi fórumokon, hogy az aura sync is okozhatja a problémát, de mivel 7 db 12cm-es rgb venti, 3 db rgb-s ledszalag, illetve még pár rgb-s cucc van a gépházban, így ezeknek a vezérléséről nem szeretnék lemondani. A memória meg úgyse látszik, annak a fényét tudom mellőzni. A korábbi hűtőm alatt látszódott volna, de azt visszavittem, mert nem érintkezett rendesen a cpu felületével, a talp kb 1/3-ára nem ült ki rendesen paszta. -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Ilyen kit-et használ valaki ryzenhez? https://www.aqua.hu/16gb-3200mhz-ddr4-ram-kingston-hyperx-fury-cl18-2x8gb-hx432c18fb2k216-617850.html
Ezzel szemezek, ez is rajta van az alaplap qvl-jén. Ha esetleg nem megy a kalkulátoros megoldás, egy próbát megér ez is. (Bocs, ha nem url-ként illesztettem be, mobilról vagyok most).
-
HypeeeR
tag
Felháborodni nem fogok, nekem a 2666 MHz is elég, csak kíváncsi vagyok, hogy mégis mit tud

-
HypeeeR
tag
Köszi, holnap még teszek ezzel egy próbát. A soc feszt már beállítottam 1,1v-ra, auto-n 1,056v-on volt. A tippek, amiket korábban adtatok, mindet végigpróbáltam (procODT, soc feljebb/lejjebb állítása, időzítések beállítása kézzel, stb.), sajnos nem vált be egyik sem. Még ezt a kalkulátoros módszert kipróbálom.
Más:
Bios frissítés óta az aida64 nem olvassa ki rendesen a +12V értékét. 10,5-10,8V-nak írja, a hwinfo meg ugyanazt mutatja, mint a bios (11,96-12,1V) -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Gondolkodóba estem a közösség tagjainak eredményei láttán, hogy lecserélem a ramokat. Most viszonylag lent vannak az árak is. Ki milyet ajánlana 2700x-hez? 3200as felett érdemes gondolkodnom?
-
HypeeeR
tag
Korábban írtam róla, hogy az X470F-Gaming új bios-a óta nem fut le az r20, az utolsó néhány képkockánál kifagy. Kicsit emeltem a feszültségen, így már lefut, viszont a végére 75 fok fölé is kúszik a hőmérséklet. Az előző biosnál 70 volt a maximum r20 alatt (persze alacsonyabb feszültséggel). Remélem javítanak majd ezen, mert minden ugyanolyan értéken van, mint a korábbi verziónál.
hwinfo:
[kép]r15:
[kép]r20:
[kép] -
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Igen, ez az. Akkor nem csak én vettem észre
A cpu ventilátorok szabályozása is kicsit másabb, többet ugráltatja a fordulatszámot. Nekem a feszültség offset módban van, a teteje 1,312V, viszont lehet, hogy most kevés neki ezzel a bios-al. -
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Frissítettem a biost az x470f-en és azt tapasztaltam, hogy ugyanazokkal a cpu beállításokkal 3-4 fokkal melegebb a cpu nagyobb terhelés alatt. Eddig 68 fok körül volt a teteje 3dmark cpu teszt alatt, most elmegy 73ig is. A cinebench r15 lefut gond nélkül, az r20 az utolsó két képkockánál kifagy. Az előző biosnál minden ment végig. -
HypeeeR
tag
Nekem driver előtt és után is ugyanez a jelenség volt. 26-40 fok között ugrál a hőmérséklet üresjáratban is, de általában csak egy pillanatra ugrik fel, átlagban 30 fok alatt van aida szerint. Terhelés alatt stabilan 50 fok körül van, persze a cinebench r20 alatt elmegy 68-70fokig is. A feszültség nekem is ugrál 0.4-1.3v között (offsettel használom, max 1,312v-ig megy).
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
AAAgold, zolee1984, subaruwrc köszi a tippeket, hétvégén még futok velük egy kört.
Még olyan lehetőséget is olvastam egy külföldi fórumon, hogy a ram SPD-je hibás értékeket tárol, de ez tavalyi bejegyzés, elvileg azóta már javították az újabb kiadásokban.
A hétvégén még kipróbálom a soc feszültségét különböző értékeken, illetve a procODT-t 53.3 ohm-on.
Egyik fórumtárs javasolta, hogy a cldo_vddp értékével is próbálkozhatok.Annak viszont örülök, hogy 4.2-n stabilan működik 1,312v-on a cpu (lehet, hogy még alacsonyabb feszültséggel is menne, de azzal már nem akarok szórakozni).
-
HypeeeR
tag
Na ma volt időm néhány felállást tesztelni, sajnos egyik sem működött:
1. soc 1V, D.O.C.P. profil kiválasztva, így eljut windows-ig, de pár perc után kékhalál alkalmazástól függetlenül.
2. soc 0,98125V, D.O.C.P. profil kiválasztva, a tesztek lefutnak, minden jónak tűnik, elindítok egy játékot (F1 2018), majd kilép magától. Eseménynaplóban nincs semmi bejegyzés. Újraindítom a játékot, ugyanaz a jelenség, de legalább nem kékhalálozik.
3. soc 1V, ramok manuálisan beállítva 3000MHz-re, 16-18-18-18-38-as időzítés, így el se indul.
4. soc 0,98125V, ramok manuálisan ugyanarra beállítva, így sem indul.
Úgy tűnik, maradok a 2666-nál.
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
-
HypeeeR
tag
Sziasztok!
Korábban írtam már, hogy Asus ROG Strix x470F alaplapom van Ryzen 2700x cpu-val. A ramok (G.Skill DDR-4 16GB /3000 TridentZ RGB KIT (F4-3000C16D-16GTZR)) rajta vannak a kompatibilitási listán, mégse hajlandók a saját D.O.C.P. profiljukkal menni. 2666MHz-en gond nélkül mennek, viszont ha kiválasztom a D.O.C.P. profilt, akkor random kékhalál... Van, amikor megy 1-2 órát, van amikor már a rendszer betöltésekor problémázik. Ha manuálisan beállítom a frekvenciát és a feszültséget (az időzítőket auto módban hagyva), akkor is ugyanez a helyzet.
Van esetleg erre valakinek ötlete?
-
HypeeeR
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- World of Tanks - MMO
- Amazon
- E-book olvasók
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Futás, futópályák
- Aranylemezre került a Forza Horizon 6
- Bestbuy játékok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- GIGABYTE Z690 GAMING X DDR4 + Intel Core i5-12600K + 32Gb RGB DDR4 3600Mhz
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Corsair HX1200i 1200W 80 PLUS Platinum (CP-9020307-EU) Tápegység
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

570-eseket is nézegettem, de elég nagy a választék, egy-egy gyártó még chipset-en belül is ad konkurenciát saját magának (igaz ez a 470-re is).
Csak a frekvenciát módosítottad, minden további érték maradt a D.O.C.P. szerint beállított?
Valaki frissített már, akinek ilyen lapja van?