- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asshur
tag
válasz
Speed® #28078 üzenetére
Tudnál mondani fix feszt és LLC beállítást a 4félhez?
Hasonló lappal tolom, bár neked jobb a VRM kicsit.
Látom a képen, hogy az idle 1,344-ről droppolt nálad 1,256-ig terhelés alatt.
Elég laza lehet az LLC setting.
Nálam high-on 1,36-ról droppolt 1,3-ig az előző 2700X-el.
Ez 7nm viszont..., nem necces pl.: 1 órás linpack így? -
válasz
Speed® #28080 üzenetére
Ilyen erős lenne megint az Intel? Hmm. Hát nem is tudom, hogyan döntsek. Nekem attól jóval szerényebb kártyám van, így valszeg még kevesebb FPS veszteségem lenne. Viszont valóban nem használnám az iGP-t. Meglesem a game-ket nem vész, és tud nagyon lebutítottan egész jó eredményt produkálni. Mindenképp boltból venném. Próbálom a gép készletemet ár-érték alapján választani. Mostani 2700X-emmel sincs baj, tehát nem létfontosságú, de ha most megint elszáll az euro és felugrik 110 helyett 130-ra akkor inkább megvenném, mert akkor a régi is többért eladható.
-
válasz
Speed® #28078 üzenetére
Köszönöm mind2töknek. Végülis elgondolkodtató, bár itt a tesztben, azért lehet akár 10-20FPs különbség is. Nem akarok amúgy forrófejűt vásárolni. Nem játszok brutál game-ket, csak elgondolkodtam, hogy 40eFt nem olyan vészesen nagy pénz mégis 2-vel újabb generáció. Vagy még várjak hátha lesz még nagyobb akció. Amúgy most az 5700X pont olcsóbb 3eFt-al mint a G-s változat.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Speed® #28057 üzenetére
Amennyiért sikerült boltban megvenni, annyiért ajándék volt. Alza akció plusz kuponok, a hozzá járó játék eladásával végül 33e-be került, akkor még bőven elég volt, mert csak egy 1060 volt a gépben. Egy évvel később jött a vga csere, mert kevés lett, sok játéknál nem is volt gond, de párnál igen, amikkel akkor sokat játszottam, így a cpu elment és minimális ráfordítással jött helyette egy új 3600.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Speed® #28055 üzenetére
Amikor eladtam, akkor a gyári hűtő került a 2700-ra, alapon és kis fogyasztású vga mellett nem volt vele gond, de nálam egy 250W tdp-s vga volt, amihez oc-ni is kellett a cpu-t (1,3V és 4GHz-en azért már eltudott szállni a cpu fogyasztása is), de úgyis kevés volt 2560x1080-as felbontás mellett és nem az zavart, hogy nem maxon tekert a vga, hanem a durva fps esések, amik az alapon járatott 3600 mellett megszűntek.
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #28014 üzenetére
Tudom, vicc volt. Köszi a válaszokat, akkor kipróbálom vele. Tényleg nem lesz sose teljes terhelésen az a cpu.
Asshur: igen, közben én is megtaláltam ezt. Talán nem lesz gond. Mikor vettem ezt a hűtőt, úgy tűnt mérések alapján, hogy a normálisabb 12 cm-es ventivel szerelt változatok nem férnek be a házba, azért lett biztos, ami biztos ez.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27859 üzenetére
Itt kéne lennie? Csak én nem látom?
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27861 üzenetére
Jó lenne, de mikor vettem, a 16-is elég volt, viszont az ismerős olyan jó áron adott még 16-ot, hogy nem tudtam kihagyni. Most csak az bosszant, hogy a fele a szekrény tetején pihen, mert inkább kivettem a gépből. Télen talán visszateszem, mert több időm lesz szórakozni, meg abban bízok, hogy az 5xxx-es procik nem ennyire finnyásak a memóriákra.
-
törölt tag
válasz
Speed® #27728 üzenetére
Van R5 1600AF-em és 2400G-m is. A szomszédasszony az 1600AF-re azt mondta, hogy fürgébb.
(Persze nem ilyen szépen, műszakilag.)
Persze megérezte, hogy a 6mag jobb, mint a 4.
------
Mondjuk 2700X-nél én az összes PBO-t és egyéb baromságokat kikapcsolnám és tolnék egy értelmes allcore OC-t. -
Francia91
veterán
válasz
Speed® #27449 üzenetére
Nem túl nagy perforáció van a CPU hűtő felett. A ház kézikönyve így ajánlja a ventik irányát, így tettem be. És mivel mindennek a hőmérséklete totál rendben van, így hagytam. NVMe SSD, HDD, CPU és VGA mond jó hőfokon mennek alapjáraton és terhelve is, így nyilván nincs gond a levegő irányával
-
Francia91
veterán
válasz
Speed® #27432 üzenetére
ID Cooling hűtőket nem ismerem, csak a Noctua és Be Quiet hűtőket, azokkal volt dolgom. Hogy úri vagy sem, nem érdekel, ha cserébe halk
#27433 Chaser :
Nekem semmi idegesítő hangja nem volt a TF2-es ventijének, konkrétan a géptől 2 m-re simán lehetett aludni a gép mellett, nulla hangja volt, alapjáraton 350-es fordulatszámon elforog, a 12-es házventik meg 430-as fordulaton forogtak, egy előre beállított energiatakarékos sémával ment nálam a gép esténként, de csak a füledet a gépre rakva hallottam a levegő susogását, éppen csak -
lovas001
aktív tag
válasz
Speed® #27378 üzenetére
XMP vel ment 2019 augusztusa óta a gép és nem volt eddig gondja.
Próbáltam a modulokat külön-külön, az egyik modul a kitből már az első körben 2 hibát dobott majd a második passnál is 2 hiba és igy tovább. a másik lefutot 4 pass hibamentesen. Úgyhogy valószínüleg a kit egyik fele kezd elhalálozni. Még érdekes lesz a gariztatás az oázisba, papírjait megtaláltam de a dobozát nem.
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek -
-
-
-
válasz
Speed® #27303 üzenetére
Azt honnan lehet megtudni? Próbáltam rátenni kimondottan azt amit a 2200g -hez ajánlott az MSI honlapon, de arra azt írja már frissebb van telepítve. Maga a processzor megy, mert visszaraktam az RX570-et és újratelepítettem az AMD drivert.
Régebbi biost nem is lehet feltenni sehogy?
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27299 üzenetére
Természetesen nem úgy értettem, hogy magasabb lenne a soc, mint a cpu fesz.
Arra gondoltam, hogy akkor arra picit bátrabban lehet rápakolni és inkább a cpu feszültsége legyen kevesebb.
Azt nem is tudtam, hogy négy modulnál már csak 2660-ra van hitelesítve. Meg szokták adni a memóriáknál a javasolt SOC feszültséget is? Azt még nem is láttam.SPD Voltage-ot látok a memória oldalán, az az, vagy az mi lehet? (Ez a javasolt, tesztelt, az alacsonyabb órajelhez, nem az xmp-hez?)
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #27291 üzenetére
Én is sokallom a cpu-feszt, mert itt sokaknak 1,2-n is ment 3,8 GHz-en. Ennyire rossz procit fogtam volna ki? A memóriák 3000 MHz-en vannak. Nekem két memóriával is csak 1,2375-ig sikerült lemennem a proci feszültséggel.
Úgy rémlik, mikor vacakolt, akkor előbb a soc-ot tettem feljebb, de nem igazán változott. Stabilabb csak a cpu feszültség emelés után lett. -
duo
addikt
válasz
Speed® #26599 üzenetére
Igazad van, magam is elgondolkodtam rajta, de alapvetően linuxot használok és az amd grafika nem tökéletes. (sokkal jobb mint évekkel ezelőtt, de azért nem olyan jó)
passzív 1030Gt ellátja a feladatot, később egy márkás jó hűtésű 1050ti használtan, vagy az 1030 utódja elegendő lesz.a gép meg számomra természetesen így elég jövőálló.
-
-
duo
addikt
válasz
Speed® #26595 üzenetére
nekem fogyasztásmérőm nincsen, így nem tudom hogy állok.
ryzen 2700, 3200-on járatom. 0,9735 azt hiszem. amásik helyen, most meg nem mondom pontosan mi de offset -100mv
a 3200-as aegis ramaok 1,3V-on 3200-ra belőve XMPvel.
PBO kikapcsolva. tippre mennyit fogyaszthat a proci így?
hogy hűvös az tény mert idle 29 fok. (node304, mugen5 revb)
gpu csak egy 1030Gt -
Kroni1
veterán
válasz
Speed® #26592 üzenetére
Ezt ki is mérted?!
Szerintem ezeknél a Ryzeneknél kb itt 3.8-4GHz körül indul el nagyon felfelé a görbe amikor már minden pici kis plusszért egyre nagyobb árat kell fizetni fogyi oldalon..
Legutóbb AM3 időkben méregettem a fogyasztásmérőmmel a különbséget, a 955BE @4GHz 1.25V, @4.5GHz 1.45V beállításai közt volt 90W differencia játék közben, az FX6300-nál 3.6GHz és 4GHz közt meg 55W a mérőm szerint. (Direkt nem prime-al hanem játékokkal néztem, mert az érdekelt.)
-
fejesg2
senior tag
válasz
Speed® #26450 üzenetére
Tehát a tuning a lényeg. Az nincs tervben, nekem bőven elég (egyenlőre) 1080p játékra a 2700 csak DCS World alatt néha kevés a 16Gb. Hosszabb távon gondolkodva, jövőre való tekintettel viszont lehet jobb választás lenne a bordázott? Maga a légáram megvan a házban (Fractal Desing R5) 6 ventilátorral + Brocken 2 csücsül a CPU-n. Amúgy jelenleg is Aegis van a masinában.
-
Csupingo
veterán
válasz
Speed® #26299 üzenetére
A telepítéseket teljesen alapbeállításon csináltam természetesen. A fagyás már a másik kérdésemhez tartozott, hogy vajon a magas órajel és a kevés feszültség okozhatta e. (Gondoltam időve illene idővel 2133-ról feljebb tenni a memóriákat).
Ezektől függetlenül van hányingerem a win10-től már évek óta, ezért marad még a bevált 7 amíg csak lehet.
A win 10 védelmében azért megjegyzem, hogy talán azért is lehet most kevésbé stabil, mert az minden előkészítés nélkül lett áttéve az inteles gépből és elsőre működött. Még az alaplap oldaláról sincsenek feltéve a driverek hozzá.Dragon3000: abban igazad van, hogy minden win változatnál kényszerből váltottam, amíg játszottam, és sokáig nem tetszett az új. Viszont már nem játszom, ezért maradok a stabil, meglepetéseket nem okozó win 7-nél.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Speed® #26299 üzenetére
Majd megtapasztalja a saját bőrén, ha sehol nem talál majd választ csak annyit, hogy win10. De nem is értem ezt a ragaszkodást, ez ugyanolyan, mint az xp esetében is volt, eljárt felettük az idő az új hardverekre nem voltak megfelelően felkészítve és már nem is lesz a 7 sem. Azon csodálkozom, hogy az nvidia és amd még ad ki friss drivereket a win7-hez.
-
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Speed® #26077 üzenetére
JONSBO CR-2000GT 16k és utána van még pár dupla torony 24-25k-ig. Ami ugye egybe esik az aiokkal és nem is a legdrágább hűtők azt hiszem nincs kérdés. Időről időre szemezgetek én is a használt aiokkal.
Mert van előnye. De hátránya több. Ugye hibaforrás is több.
De legalább lenne vastag radi meg valami tágulási a lötyinek, hogy ne azt a köpetnyit forgassa.
Persze izlések és pofonok. -
Gyuri27
félisten
válasz
Speed® #25994 üzenetére
20k-ról volt szó. De konkrétan az a lap 50k körül van. A faty 450 itx 40k. A vrm része nem rosszabb. Na most ha azt mondod, hogy abban a giga lapban sincs - offset dobok egy hátast.
RP csinálgatott teszteket (asus vs faty k4). Szóval jól néz ki az a hűtőbordának látszó meleglevegő megtartó müanyag. Csak kár, hogy ettől a vrm 10-15 fokkal melegebb. A k4 meg nem volt 65 foknál több (az itx-en is ugyanaz a vrm és bolrda).
Tudom divat lett szinre, világitásra, illatra alaplapot venni. Mi azért tudjuk hogy azért mert ronda még lehet finom. -
biker
nagyúr
-
tasiadam
veterán
-
fanti
addikt
válasz
Speed® #25827 üzenetére
Sajnos balfasz voltam és nem kísérleteztem vele. Megijedtem a baromi magas 85 fokos CPU hőfoktól, de még jobban a VRM 100 fokjától...persze y-cruncher alatt 64GB RAM bevonásával...volt vagy 20 perc mire lefutott...tettem is vissza a korábbi F50-est azonnal. Ott minden 10 fokkal kevesebb ugyanilyen körülmények esetén...és azért az elég sok nekem. Jó, most nyár van még és 27 fokos a szoba, de akkor is...
Giga lapom van, tudod az nem egy tuningolós lap, offset ugyan van benne, de hagytam, elég nekem ez ami van az F50-el PBO-zva.
-
duo
addikt
válasz
Speed® #25689 üzenetére
és tényleg. A felajánlott xmp profilt bekapcsolva már 3200-on jár. nem állítgattam semmit, csak bekapcsoltam.
Láma kérdés de: nincs az asrock Fatalityben valami olyan mint korábban pl h81-es lapban volt, hogy ha valamiért nem tudott elindulni a gép (elcseszett beállítások miatt) akkor visszaállt defaultra a bios? (nem kéne szórkozni az alaplapi elem lehuzogatásával.)
-
kelna91
senior tag
válasz
Speed® #25678 üzenetére
Az Aida 1.360 V-ot mutat a DIMM-nek (ez a vRAM?). A vSOC az melyik érték? A CPU magnak 1.080-1.096 V-ot mutat, CPU VID 1.000, CPU/NB 1.160, CPU VDD 1.063-1.081, CPU VDDNB 1.131 körül. Ezek az értékek terhelés alattiak.
Beba Snake, köszi, ezt kipróbálom. De ez tuti jó az én G Skill Aegis RAM-ommal is? Te is azzal próbáltad?
Kicsit más téma: Hihetetlenül lagos ez a fórum az említett gépemen. Ez csak nálam van, vagy mindenkinél ilyen? Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy egy elvileg elég erős gépen nem működik rendesen egy fórum. Ahogy ezt a szöveget gépelem, a betűk szaggatva jelennek meg. Hogyha vissza kell törölnöm, akkor várnom kell, hogy előbb megjelenjen az utoljára beírt szó, aztán várnom kell, hogy a backspace meddig töröl vissza, csak akkor kezdhetek újra gépelni. Ezt amúgy máshol nem tapasztalom, szóval felteszem, hogy a Prohardver ennyire nincs optimalizálva, de azért megkérdezem, hátha mégis nálam van a hiba. -
Byga007
aktív tag
válasz
Speed® #25575 üzenetére
Teljesen újra pasztázva és legfrisebb bios felrakva friss win telepítés srm oldotta meg . Egy dark rock 4 van rajta annak csak elkellene bírnia. A hűtő a helyén van nem mpzog lötyög szépen rá van rakva ahogy kell. De az az érdekes hogy alapból 4 ghz re áll be és ahogy terhelődik úgy vesz vissza az órajelből, ez az érdekes. Biosban nincs turkálva alapbeállításon ment eddig is.
-
phoenix64
őstag
válasz
Speed® #25384 üzenetére
1.3V-on neked stabil a 4ghz? Neki 1.375V alatt kifagy boot után.
Am most jól belőttük Cinebench R20-ban már hozza neki a 4068 pontot..Valamiért userbenchmarkon elég gyenge eredményeket dob neki single meg 4/8 szálra. Esetleg ha időd engedi tudnál futtatni egy userbenchmarkos tesztet? Csak, hogy hogy kéne kinéznie.
-
Tomassy00
senior tag
válasz
Speed® #25316 üzenetére
Képem nincs, de elhiheted hogy nem csak "elszinezte" . Rendesen össze volt már gyógyulva a hűtő talpa a proci sapkával. Körömmel simán érezhető volt a marás, lehetett olyan 2-3 tized miliméter mély, és olyan apró buborékszerű volt a marás a talpon, és a proci sapkán is... 20 perc kínlódás után már azt hittem nem is fogom tudni szétszedni és ez ennyi volt, de aztán valahogy mikor csavargattam jobbra balra, egyszer csak "kattant" egyet és lejött. Ehhez már olyan erősen kellett csavargatni, hogy már attól féltem hogy jönni fog a lapról a socket is tokkal vonóval... De jó istennek hála, nem lett komoly baj. A hűtő talpa és a proci sapka is síkra lett csiszolva (ismerős csinálta profin, géppel + polír) és utána már paszta ment a sapka és a hűtő közé, és áldás békesség. Ezeket a liquid metal cuccokat csak kupak alá lehet biztonsággal használni. Ezzel a nikkel-t nem is bántja kijelentéssel pedig csak óvatosan
-
Tomassy00
senior tag
-
Darth11
aktív tag
válasz
Speed® #25282 üzenetére
Hát én úgy gondoltakm, hogy a BIOS ha már auto-n van a fesz akkor utána állítja, de valóban nem.
Viszont 3.6 GHz-nél, nem nagyon megy feljebb, semmilyen RAM/fesz beállítással.
Jelenleg +0,125 V-al és 3266 Mhz RAM-al, illetve az a Profile 1-nek adott 1.35 V-al teljesen stabil. FPU teszt és teljes stabilitás teszt is ment pár órát. -
válasz
Speed® #25285 üzenetére
Az enyém pl hosszú tesztelés után all core 3,8GHz-en állt meg,mert egyszerűen nem volt olyan feszültség és offset érték amin 100% stabil lett volna 4GHz-en.
Még 3,9GHz-nél is hetente 1x-2x kidobott játékból,vagy kifagyott a gép,hiába finomhangoltam minden alkalommal.
Az én 1600AF-emmel nem nyertem nagyot a "silicon lottery-n".
Nem mintha az az all core 3,8GHz annyira szar lenne,mindenre is elég nekem. -
Darth11
aktív tag
válasz
Speed® #25280 üzenetére
Köszi, próbáltam xmp profile 1, 2-vel is. A profile 1 alapból 1.35 V-ra lövi a feszt a memóriánál és onnan mentem feljebb egészen 1.4-ig, de az FPU teszt minden feszültségen azonnal kiakadt, 3.9 GHz-es CPU órájel mellett. A CPU feszültséget auto-n hagytam. Alap bios beállításokkal és órájelen, gond nélkül fut az FPU teszt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged