- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #19742 üzenetére
Vsyncet felejtsd el, durva input lagg van. Az egér mozgását fél nap késéssel követi le
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #19727 üzenetére
Attól, hogy van CPU-limit, még nem kell laggolnia. Csak nem hajtja meg a kártyát. Amikor nincs 100%-ra hajtva, van ideje pihenni, és így jóval könnyebben hűthető.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sontir Fel #19719 üzenetére
Mielőtt túl lenne lihegve...lehet nem a tiéd a leghűvösebb kari a PH-n de teljesen vállalhatóak a hőfokok.A GPU-val sincs nagyobb gond,de ha gondolod és elviseled a venti hangját lejjebb viheted mondjuk 84 fokig.A vrm meg teljesen jó.
-
Daffchy
őstag
válasz
Nekem is MSI Gaming van, GPU 74-75', felé nem megy BF4 multi alatt, mindegy milyen pálya, ez a max.
VRM meg 76'.Mint ha nem szellőzne nálad rendesen...
"A cpu nem hajtaná ki a kártyát?" -> ezt Te sem gondoltad komolyan...
-
deadwing
addikt
válasz
Ki kéne neki. Feltéve ha ultrára állítod, de alatta kicsivel is talán. HT ON legyen, az biztos
MSAA nem szükséges, de ha benyomod lehet lesznek csúnyább hőfokok is. Már ha eddig nem voltViszont akkor full 100-on kéne járnia a gpunak, nem szabad ilyen rücskösnek lennie.
Próbálj kisebb szervereket, 64-esen már erősen terhelődik proci, lehet nem bírja ellátni kellő krafttal a vga-t.Vagy Test Range
Egyébként embere válogatja, én nem szeretem sütögetni a kártyáimat. Lehet kutya baja sem lesz ennyitől évekig, de én jobb szeretem hűvösebben tartani, nyugodtabb vagyok tőle
-
HSM
félisten
válasz
Az a GPU-usage elég érdekes... Nincs jól meghajtva a GPU.
-
deadwing
addikt
válasz
Meleg. Nagyon. Szellőzik a házad rendesen?
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #19681 üzenetére
Énsem.
-
dergander
addikt
válasz
Sontir Fel #19260 üzenetére
A jelenlegi modellhez kell hasonlítani,mire kijön az a bűvös 390 addigra az Nvidia megint előáll valami újjal...itt nem azon van a hangsúly hogy teljesítmény,hanem hogy milyen játék teljesítménye van alacsonyabb watt-on,és itt az AMD kicsit levan maradva,most gondold el ha nem fejlődik ezen a ponton akkor a 390-et alapból dupla blokkos vízhűtővel szerelik és még ahoz is vegyél egy drága házat. Itt a fejlődésen van a hangsúly. Én most úgy nézem a 2 konkurenst mint technológiai csodát,a majd 100watt különbség pedig tetemes,és a teljesítménye szinte jelenleg ugyanaz,kérdés megmarad-e a DX12 alatt.
-
gygabor1981
csendes tag
válasz
Sontir Fel #19230 üzenetére
Átgondoltam és igazad van, igazából annyival nem gyorsabb a GTX 970 hogy bukjak az egészen 47 ezret
Inkább várok 1,5 évet addig még biztos jönnek új kártyák aztán majd cserélek akkor
Tudnál segíteni a vga tuningban? -
gygabor1981
csendes tag
válasz
Sontir Fel #19223 üzenetére
Igazából semmi problémám nincs a kártyával eddig minden nagyon jól ment rajta. És még ahhoz képes hogy azt mondták melegedik játékoknál pl Bf4-nél max 59-64 C szokott lenni. 1920x1200 ultra settings 2x élsimítással használom.
Eddig a Ryse Son of Rome ment rajta szarul -
gygabor1981
csendes tag
válasz
Sontir Fel #19219 üzenetére
És a teljesítménybeli különbség mennyi lehet közöttük körülbelül?
-
Joshi
titán
válasz
Sontir Fel #19131 üzenetére
Annyit még a sz@ros Giga ref kártyám is tud.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Sontir Fel #18539 üzenetére
3DMark FireStrike.
1030MHz 9708pont
1100Mhz 10413pont
1200Mhz 10916pont -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sontir Fel #18539 üzenetére
Ha a különbségekre vagy kíváncsi az egyik (nem emlékszem pontosan) Lightning tesztben végig van alap és OC-s eredény abból nagyjából lehet következtetni.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #17817 üzenetére
Konkrét tesztet nem tudok, de saját tapasztalataim alapján szépen skálázódik tuningra. 1200-on már komoly teljesítményt lehet kihozni ezekből a kártyákból, de oda már komoly feltételek is kellenek. Kevés olyan kártya van, amiből léggel ki lehet hozni ilyen 1200 és afeletti órajeleket.
(#17818) players111: Aprón 159k a zsír új, bontatlan Lightning, 3 év garival.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #17437 üzenetére
Nálam ha be akarok lépni a Settings menübe Trixx-ben, azonnal leállítja a Win az alkalmazást.
Tök jó. AB-t amúgy se szeretem, mert feleslegesen van túlkomplikálva, de sok variáció nem maradt. -
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #17437 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom belőni.
(#17438) asdxv
Teljesen mindegy mit mondtál meg, mert nem volt választási lehetőségem. Vagy kitartok a pénz vissza mellett, és rádobok a Lightningra 33k-t, és akkor lehetne 3 slotos Sapphire 290...
Vagy 290X amiről ugye le lettem beszélve, mert minek. Itt 53k lett volna a különbség.
(#17439) Malibutomi
Szívesen megnézném a hőfokokat a kártyádról. Elhiszek én mindent, de azért az a tiszta ha pár screenshot-tal alá van támasztva, mondjuk egy ASIC quality értékkel. Az enyém magas, a tied lehet alacsony, és kevésbé melegszik.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #17435 üzenetére
Egyéni profilt mivel adsz? Bios szinten?
Egyébként a PH miatt 55 fokos...Alapon 36 fok, csak ugye a PH megemeli az órajelet.
-
Asbee
veterán
válasz
Sontir Fel #17318 üzenetére
Semmi pénzért nem fogom eladni.
Akkor marad azt kap valami játékvizet. Csak én úgy vagyok azzal nyugodt ha mindkét vrm-et fújja venti.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Sontir Fel #13545 üzenetére
Akkor ez marad: MSI AMD R9 290 GAMING TWIN FROZR IV 4GB , picivel olcsobb mint az Asus.
Mennyire melegszik ?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sontir Fel #13501 üzenetére
A CCC nem ad feszt sehol magának,ahoz Trixx,AB,GPU Tweak kell.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #13451 üzenetére
Én feltettem az új bétát a WD miatt, tökéletes vele minden játék, a BF4 is.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #13451 üzenetére
Watch Dogs, Murdered: Soul Suspect teljesítmény javulás, illetve most már különböző felbontású minotorokon is megy az eyefinity. (Nagyobb felbontásút igazítja a kisebbhez) Ha ezek közül valamelyik érint, akkor válts, különben felesleges.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Sontir Fel #13198 üzenetére
De azért remélem a GTA V -el mindenki befűrdött.
-
Erdei88
veterán
válasz
Sontir Fel #13193 üzenetére
Stock 290 vs 780 Ghz Edition... Korrekt összehasonlítás
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #13193 üzenetére
Hde ki játszik BF4-et dx-el? Csak nem a 780 tulajok?
Mantlival az életbe nem megy 60 alá fullHD-n azzal a lassabb 290-el..
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #13049 üzenetére
(#13050) daveoff
3. nap 0 BS, vagy kék halál, pedig még AB-t is használom. BF4 már a 480-al lowon sem úgy ment mint a 7870-el. Hiába volt kb ugyan annyi FPS, nem éreztem olyan simának. Most ultrán több FPS van, mint a húzott 480-al lowon
-
válasz
Sontir Fel #11223 üzenetére
Nem baj, én is voltam már így, jó szórakozást
-
válasz
Sontir Fel #11098 üzenetére
No mértél valami szépet?
-
Malamute
tag
válasz
Sontir Fel #11083 üzenetére
neeeem, egyik bf-et se játszottam ki
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #11106 üzenetére
Lightning kicsit becsapós, mert alapon +63mV az offset(AB ezt mutatja, vagy minden kártyánál ennyin áll?), szerintem ezért megy többet alapfeszen az átlagnál.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Sontir Fel #11106 üzenetére
Ref. X megy 1100-at itt is alapon
-
daveoff
veterán
válasz
Igen, így csináld. AB, trixx le utána DDU-val driver le, és mehet fel a 14.3 beta.
Nekem 290x lightning van, catalyst-ból tuningolva alapfeszen 1112/1450mhz, powerlimit +50%
-
válasz
Akkor most is mérj, hogy konkrétabb értékben írd le a változásokat.
Hagynád, hogy felemésszen ez a kérdés? -
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #11083 üzenetére
Most toltam pár óra BF4 multit, még 100fps alá is ritkán esett be. Érdemes minden tuning progit(AB, Trixx, stb.) full lepucolni a gépről, utána DDU-val leszedni az AMD drivert, és 14.3 bétát feltenni. Én most ezt csináltam és megint 140fps-t produkál mantle-el.
-
Malamute
tag
válasz
Sontir Fel #11075 üzenetére
Jaja, minden max és full hd. Most kipróbáltam Tomb Raider-t, na itt van nekem csak 50 fps-em.
(természetesen itt is minden max.)
-
Malamute
tag
válasz
Sontir Fel #11064 üzenetére
Nekem az átlag 120 fps szokott lenni.
De nekem 3570K-m van.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Sontir Fel #11039 üzenetére
Ott nekem is beakad a játék.
Szerintem nem sokára javítják.
-
andro93
aktív tag
válasz
Sontir Fel #11039 üzenetére
Valószínűleg nem az ön gépében van a hiba.
Hoteles pályán is leesik az fps, amikor ledől a hotel oldala, ez a játék hibája.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Sontir Fel #10548 üzenetére
amiatt amúgy nem tartom valószínűnek hogy ez lenne a gond (vagy bármi hardveres gond lenne) mert azelőtt nyúzóprogival ment percekig stabilan 95-100% között, csak bf4 alatt ugrál ezerrel
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Sontir Fel #10544 üzenetére
Nem, hd 5870-ről
edit: Esetleg az szóba jöhet hogy szerelésnél nem fért be teljesen a kártya az alaplap kilógó részei miatt, így egy icipicit nincs benne az alaplapban a kártya csatlakozója. (itt csak pár miliről beszélünk). Sajnos a 16-os slotba csak így fér bele, de elindult, úgyhogy gondoltam nem para
(meb berögzítettem rendesen, nem lötyög, nem fog kiesni menet közben még ha rázom a házat se
)
Amúgy asrock 970 extreme3 lapba került, fx 8350 mellé -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #10414 üzenetére
-
mcwolf79
veterán
válasz
Sontir Fel #10414 üzenetére
Biztos Zöldre vált
-
andro93
aktív tag
válasz
Sontir Fel #10062 üzenetére
Nekem bf4 mantle alatt volt olyan a 290-nel, hogy elkezdett rendesen szaggatni a játék, mintha 15 fps lett volna. Dawnbreaker tdm-en csinálta, de csak egyszer jött elő. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Sontir Fel #10062 üzenetére
Ebből nekem az jön le hogy pont nem a mantle miatt ment nálad jobban
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Sontir Fel #9886 üzenetére
Számomra is csalódás a 7970cf miatt. A vram ugye nem adódik össze, viszont ha kifutok belőle és ez miatt használhatatlan mantle alatt a 2 kari akkor meg mi értelme. Eyefinity alatt is valószínűleg ez a probléma állhat fenn nálam, azért megy annyira gyatrán. DX-ben persze minden ok.
Jó persze más játék alatt ettől még működhet a cf de ennyi erővel nvidiam is lehetne. Az AMD-nek a két "ütőkártyája" a matle és a trueaudio (lesz). Na most nálam az első nem működik a másik meg nincsen úgyhogy ennyit az AMD-ről. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9886 üzenetére
A 7970 ultrán mantle alatt azt hiszem ki tud futni a vramból.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Sontir Fel #9874 üzenetére
Nekem a Mantle továbbra sem működik jól BF4-ben csak a SWARM-nál..
A Bf 4 menüben a kurzor nem oda mutat ahol azt valójában érzékeli. A játék is lassabb,directx-ben tökéletes. Már többször felraktam a régebbi és újabb béta drivert is (amiket DDU legujabbal-val uninstalláltam). Nálam a Bf 4 nem csípi a mantlet. Lehet az egész játékot újra kéne installálni a gépre, de annyira nem fontos nekem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sontir Fel #9866 üzenetére
BF4-re a Radeon a jobb, de csak Mantle-ben. Ott viszont legalább 10 ms-mal kisebb a szoftveres késleltetés, illetve sokkal jobb a frame-time, nincs random shader újrafordítás és hasonló nyűglődések, amelyek potenciálisan lagot okoznak. Binárisban szállítják a shadereket is, így a pályák betöltése is gyorsabb lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9749 üzenetére
Szinte semmit nem profitálsz. Max pár fps-t
-
válasz
Sontir Fel #9749 üzenetére
Hogy mennyit profitálsz? Semmit...ja de plusz fogyasztást.
-
válasz
Sontir Fel #9738 üzenetére
Tolj neki feszt azt kész.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9738 üzenetére
Nekem is kell + fesz 1100-ra, lehet neked is alacsony az alapfesz.
Nekem alapon 1070-et megy, 1100 az +40mv, de az még simán jó. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9730 üzenetére
1100-hoz szerintem nem kell sok fesz, lehet elviszi alapfeszen is. Ott simán 70-75 fok körül lesz a kártya maximum.
A fesz emelgetést nem annyira szereti a Gaming, inkább csendességre lőtték be, nincsenek rajta nagyfordulatú ventik. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9726 üzenetére
Mivel játszol sokat?
A legtöbb játékban ha vsync be van kapcsolva, akkor 1100-on ha járatod addig sem megy fel. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Sontir Fel #9716 üzenetére
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Sontir Fel #9716 üzenetére
Nem rossz ez ha nem hangos szerintem maradhat!
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Sontir Fel #9714 üzenetére
110 fokot is nyaldosott itt egy dcu a napokban teszt erejéig, na az sok, de a kép alapján ez rendben van!
-
Tomdriver
őstag
válasz
Sontir Fel #9653 üzenetére
Ja, ezt én is akartam kérdezni, hogy pl. kezdenék 1050/1300-al (ez talán még elmegy alapfeszen?
) és úgy mennék feljebb, mondjuk 1100/1350-nél nem használnám 24/7-be mert minek, Vagy az is sok?
Na még ezekhez kéne jól beállított fesz, se több se kevesebb. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Sontir Fel #9653 üzenetére
Nagyon egyszerűen feltolod ab-ben vagy trixx-ben +100-ra,én úgy gondolom hogy bármekkora a vga alapfesze,a +100-al tuti nem fogod szétfeszelni,majd ha sikerült kitapasztalni az elérhető oc-t,akkor döntesz belátásod szerint,vagyis vagy tolod tovább a feszt(figyelve a max. droppolt feszre),vagy hagyod és örülsz az eredménynek.
Én legalábbis így szoktam. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Sontir Fel #9616 üzenetére
Ab helyett próbáld a trixx-et,nekem az sokkal jobban viselkedik,semmivel se rosszabb infók olvasására meg gpu-z helyett inkább hwinfó jött be nálam.
Szerintem egy 1150/1400 teljesen egészségesnek mondható.
viktor82 Én nem vettem volna már ilyenkor,amikor van egy rakás costum reffet,de te tudod.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9614 üzenetére
AB nélkül nem vibrál? Nincs valami profil beállítva?
-
szasanyi
félisten
válasz
Sontir Fel #9574 üzenetére
Nem akarom a
sárkánytördögöt a falra festeni, de nehogy megbánd!Ahogy olvasom a topikokat (azon belül is aki AMD-ről váltott NV-re) nem ott van több elégedetlen user és problémás kártya.
Mindenképpen oszd meg a tapasztalatokat a két VGA összevetésével kapcsolatban, és sok sikert hozzá!
Pug: OK, értem.
csabsz13: ez az ASUS ugye? Ez azért nagyon sok ám, még FM alatt is...
-
h1mpi
félisten
válasz
na kíváncsi leszek, hogy nV után milyen lesz a véleményed?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
A gaming app tudja így 3 menetben állítani, de ha van afterburnered, akkor oda állítod ahová szeretnéd
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Sontir Fel #9562 üzenetére
Nem feltétlenül lehet feloldani a letiltott egységeket!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #9562 üzenetére
Utóbbi
-
Macka
veterán
válasz
Sontir Fel #6871 üzenetére
Bf4 ötletes??? Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a 3-hoz képest nem sok új ötlet van benne.
-
SimonYana
addikt
válasz
Sontir Fel #6866 üzenetére
Reméljük , hogy 24/7-ben heggesztenek a srácok , mert jó lenne már egy stabil BF4 játék!
-
válasz
Sontir Fel #6380 üzenetére
Én majd 1,5 hét múlva teszek egy próbát, ha be lehet szerezni gyorsban jó áron, akkor meglépem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #6323 üzenetére
Az kicsit erős lenne, de ha a kaveri tényleg 40%-ot gyorsul, akkor viszont, szuper hír a kisebb procikkal rendelkezőknek.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sontir Fel #5727 üzenetére
Ezeket tartja fixen Heaven alatt.Talán 2 percenként egy villanásra vett vissza 1000-re,de ott a gpu terhelés sem volt,100%.
Még én,is,ismerkedek,vele.AB vel,saját ventiprofilt csináltam ami megfogja 76-77 fokon,de ezt még finomítgatom. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sontir Fel #5694 üzenetére
Nálam a Asus(ref) 1100/1350-en simán megy,de ez csak hasra ütés szerű beállítás,még lövésem sincs a végéről idő hiányába.
-
Reggie0
félisten
válasz
Nekem 16 kartyabol 13 viszi a 1015/1500-at GPGPU-ra. A maradekbol ketto 956/1250 es egy 1000/1500. Mind giga 290. Nyilvan a jatek kicsit mas alkalmazas, de azert csak ad valami tampontot.
-
válasz
Sontir Fel #5698 üzenetére
Kevés és 5% + teljesítmény azonos órajelen.
-
válasz
Sontir Fel #5696 üzenetére
+ 50% és 95 fok Target, esetleg venti 55%-ra
Alapfeszen próbáljátok először az 1050/1300-s stabil órajeles tuningot, aztán számoljatok be megy e neki
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Hűtőházba vinni
-
holapito
tag
válasz
Sontir Fel #5634 üzenetére
Viszont 3 hónapalatt spórolsz 30-40-50 et akár.
-
holapito
tag
válasz
Sontir Fel #5629 üzenetére
Igen még kb 2 hónapot várunk és jobban járunk mint akik már megvették csilliárdokért.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #5624 üzenetére
175 körül volt iponba a 290x tri-x, szerintem a 290 130 lesz. Nagy különbség nem lesz egyenlőre hiába csak 2 év gari van rá.
-
holapito
tag
válasz
Sontir Fel #5624 üzenetére
És melyik kártyára gondolsz? 290 vagy 290x?
-
válasz
Sontir Fel #4841 üzenetére
Szerintem szó nélkül.
-
Q.R.
csendes tag
válasz
Sontir Fel #4809 üzenetére
Kivárnék a helyedben és kihagynam a ref karikat, hogy mi jön ki utánuk... a nyár úgy is meghozza az igazi top fuel dragster...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #4809 üzenetére
Kb. 30%-al gyorsabb, ha nem fizetsz rá sokat érdemes. Igen. Nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest