Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
válasz Chrys_ #26308 üzenetére
Szerintem meg ne furmarkkal tesztelj.
Nekem a zsír új kártyáimnál (amik egyébként hibátlanul tejesítenek, mikor jót kapok a gyártótól ) valamiért nem használja maximum órajelen a gpu-t.
Holott pl. unigine és játékok alatt gpu-z-zal monitorozva igen.
Úgyhogy ennek én nem tulajdonítanék nagy jelentőséget, arról nem is beszélve, hogy - szerintem - a furmark kiadása sem mindegy. -
Joshi
titán
válasz Chrys_ #26324 üzenetére
A GPU-Z Sensors fül mindent mutat még log fájlt is készíthetsz, az ablak alját húzd lejjebb hogy egy képen minden látszódjon így ahogy nálam is. Ha belekattintasz a hőmérséklet ablakocskába akkor be tudod állítani hogy a Min-Max-Avg értéket mutassa. Az egész rendszerre én a HWinfo64 progit javaslom monitorozásra.
-
m0h0senator
őstag
-
Ghoula
senior tag
válasz Chrys_ #26388 üzenetére
Nekem is DC2 van. Az EK blokk nagyon jó, bár a VRM1-hez a gap-pad fél millis volt, 1 helyett, de volt otthon másik, így azt tudtam orvosolni.
80 azért sok vízzel, de ha azt nézed, hogy azzal a blokkal gyakorlatilag passzív hűtőbordával megy a VRM, szerintem az normális. Ha egy 12-14es ventivel megfújatod halkan, akkor az sokat segíthet, persze ha megoldható a csere EK-ra,akkor azzal mindenképpen jobban jársz.Amúgy a GPU - víz deltán tudsz javítani, ha tudod és belefér, akkor Coollaboratory Liquid Ultra/Pro -ra cseréld a pasztát, nálam ~5 fokot még hozott a GPU-n. Persze a GPU melletti alaktrészek miatt óvatosan kell applikálni és vagy szigetelni kell azokat. (persze ez a VRM-en nem segít, de ha már úgyis variálsz...)
Ezt FC4-el csináltam, azért így is be tud melegedni a VRM, de messze van a vészestől.
(a max fesz az 1,328 / +100mV csak menet közben váltottam profilt, így nem emelte fel max-ra a feszt)
Ugyanez alapfeszes tuning-al:
Azért látszik, hogy míg a vrm2,gpu 2-3 fokot emelkedett, a vrm1 7-et, itt már kezd kevés lenni a jelenlegi hővezetés.
Majd ha lesz időm akkor egy Fujipoly gap pad-et azért rakok rá, csak a biztonság kedvéért. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Chrys_ #30374 üzenetére
Hosszabb távon a teljesítménydifi sem fog számítani..nyugodtan lehetett volna 390, a difi a blokk ára kb. Nano az nem gyengén vicces árban..nem tudom, mit szívnak friss levegő helyett..970 közeli árazással eladható lenne, így viszont..nem ez fogja az eladásokat fellendíteni, az biztos.
-
Chrys_
addikt
válasz Chrys_ #30478 üzenetére
Csináltam léghűtéssel egy tesztet (nyitott házzal), Battlefield 4 ment ultra beállításokkal 1920*1200-n:
A ventilátorok csak 56%-ig pörögnek fel automatikus beállításnál. Elég durva a GPU és még brutálisabb a VRM1 hőmérséklet.
Szóval az ASUS így érte el a promószövegben lévő 20%-kal hidegebb és 3x csendesebb működést? Én ebből semmit sem láttam [ASUS R9 390X DC2 8GD5][ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Chrys_ #30529 üzenetére
huhuhu elég durva majdnem 90 fok , de zárt házzal nem jobb a hőmérséklet, vagy milyen a ház szellőzés ? Általába játékok alatt mennyi a hőmérséklet?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
Omli85
őstag
válasz Chrys_ #30529 üzenetére
Nekem ugyan sima 390 DCII van de 1100-on se melegszik ennyire mint a tiéd .
Lehet csak én fogtam ki valami csoda darabot ezek szerint de nálam semmi gond nincs a 390 DCII hűtésével. Automata ventilátorvezérléssel sem de egyedi profillal meg végkép, igaz 60% felett már hallani a ventilátorok hangját ami erre érzékeny tulajoknak zavaró lehet.
Mondjuk tegnap nekem is megjött az EK fullcover biztos ami biztos alapon.Viszont tegnap raktam össze ismerősnek Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-el egy gépet, na oda is kell a ház szellőztetés. 4 ventivel szellőztetve házban pikk pakk be állt a gpu 80 fokra mondjuk a fölé nem igen akart menni csak minimálisan de ennek eredményeképp átmegy kicsit gép hősugárzóba télen mondjuk kapóra jön lassan úgy is itt a fűtés szezon.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz Chrys_ #30600 üzenetére
Egy fokkal barátibb a helyzet az is tény mondjuk, hogy ez a hőség ami volt meg a 30-35 fokos szobahőmérséklet nem a legjobb környezet egy léghűtésnek . Majd az EK blokk majd lehűti a forró fejét .
Én is kíváncsi vagyok mit alakít a vizes blokk rajta, csak egyelőre időm nem volt szétbombázni mindent de majd a héten remélhetőleg átesik a műtéten a rendszer .[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Milka 78
nagyúr
válasz Chrys_ #31968 üzenetére
Igen akartam is kérdezni a 3 monitort.Nem nekem csak a tápkábel felöl ment a mérés,mert ugye onnan indultunk,hogy elég e egy 550-es táp (nem 12 szelepes gép csak normál i5/i7 ) egy Hawai alá.
Hozzáteszem egy OC-s FX alatt is elfogyna az 550-es táp,legalábbis hamarabb mint egy Intel alól.Valamiből az áram szolgáltatónak is élnie kell Én ezt évekkel ezelőtt megoldottam.Netezni egy jóval barátibb fogyasztású,olcsó géppel szoktam.Router,monitor,tok,vonó eszik kemény 95-110w-t terhelés alatt,pedíg az is magfeloldott,oc-s gépecske,oc-s 6450-el szerelve
Ezzel a zabagéppel csak játszani szoktam.[ Szerkesztve ]
-
Marcikapap
tag
válasz Chrys_ #32973 üzenetére
Szia
Szépen megy nincs probléma a működésével.
Először 3 eltérő monitort próbáltunk ki, úgy nem működött.
A Windows kikapcsolta mindig valamelyiket.
Az még R9270X volt és a cél a 4 monitor.
Aztán vetem még 3 egyformát és úgy már működött.Szükség lett még egy 5 kijelzőre, elkezdtem körbe nézni.
Olyan kártyát kerestem amivel lehet játszani is meg a munkára is jó
A Titán 6GB meg leírás szerint nem tudja az 5 monitort csak 4 kijelzőt visz.
A W9100 meg kicsit húzós volna és nem igazán jó a játékokra.
Így lett a 1xR9390X 8GB mert írta a leírás az 5 kijelzőt.Még gondolkozom a CF kialakításon.
Az kérdés menyire működne jól, mert néztem a Performance teszteket és az lehangolt.
Kizárólag a 3D-DirektX11 adja össze a 2 kártyát, egyéb esetben nem működnek együtt.[ Szerkesztve ]
Marcika
-
HSM
félisten
válasz Chrys_ #41799 üzenetére
A feszültség annyiból lényeges, hogy nem lehet annál nagyobb, amit kap, illetve ha nagyon nagy tűrésűt vesz, annak a specifikációja jóval kisebb feszen pontatlan lehet.
Ha jól gondolom, ez a kondenzátor már a kisfeszültségű részen van, GPU/Memória fesz részen, szval a 2V-os elvileg jó, a 6V-os is. De ugye a mérés a 100%. Ha a 12V-os részen van, amit kétlek amúgy, akkor 16V-os kéne. Esetleg ha nagyontutibiztosra akarunk vakon menni, akkor a 16V biztos nem fog sehol elpukkanni a kártyán, mert 12,4V-nál nagyobb fesz nem is lehet rajta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest