Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bajnokpityu

félisten

válasz HSM #41846 üzenetére

1 konkrét példát tudok még, ahol volt ilyen gond az 1-2es slotokkal.
    Az előző z97es lapomban az R9 290esem az első slotban egyáltalán nem működött, kettesben simán.
    A kártya mai napig működik a HTPCmben, először egy Z87ben, majd egy amds gépben, mindkét esetben 1es slotban.

A Z97es lapban meg 2 évet húzott le ez az R9 390, az első slotban, amiben a 290 meg se nyikkant, majd most megint szopakodás van a Z370nél.

Alaplap, proci zárt tasakból jött, én raktam össze, nem sérült semmi.

Az 1 és a 2-es slotok között van egy jókora difi. A 2. slot egy swichen keresztül megy, az 1. meg kvázi direktbe van kábelezve a procival/híddal. Ezért lehet, h tök másképp működik valami a két slotban.

És igen, nyilván flash b*sztassa a vga frekijét, de ezzel nem tudok mit tenni, adottság.

Témához nem kapcsolódik, de elég hasonló az új i7 8700K is. Ugye ezeknél a prociknál alapban van egy görbe, milyen frekihez milyen fesz tartozik. Össze-vissza állítgatja a frekit, feszt, magonként az automata. Amikor tuningol az ember, ezeknél már nincs olyan, h 1.3V fixen, és csókolom, a megadott görbéhez lehet viszonyíttatni. (azaz van, olyan, h fixált fesz, de a lapok 95%a így tuningol). És amikor belaktam a gépet, prime-al, intelburnittel kínoztam a gépet, 6x4.3Ghz simán ment. Játékok közben, ahogy volt egy video, a cpu freki leesett, és néha sikerült eltalálnia egy olyan frekit, amihez a beállított fesz pont kevés lett, ezért kilépett a proggi. Gondolom itt is valami hasonló lehet, ezért, mivel többeknek jó a 300Mhz, és nem tökéletes a 150, logikus, h kihagyja az ember a 150et. A proléma forrása nincs megoldva, de tünetileg kezelve van.

Új hozzászólás Aktív témák