Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
szoval mit kene nezni?
nekunk meloban ilyenen futnak a szimulaciok, jo cucc.
bar tippre lehet jobban jarnal egy dedikalt gamer pcvel, az egyszalas teljesitmenye egy I7nek valszeg sokkal jobb, a 48GB ddr3nak meg sok ertelme nincs meg szvsz, hacsak nem csinalsz egy 32GBs ramdriveot.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
pidzse4
aktív tag
nekem 32 samsung 5 szériás tévém van igaz az csak full hd de simán tudja a 60 hercet.
Volt egy 6900 4k samu tévém is és sima hdmi kábelell össze tudtam kötni és ment 4k ban 60 hercen is igaz nekem gtx 980m gpu van , lehet csak az amd nem tudja az nvidia igen.
ha másképpen nem megy vegyél egy display port kábelt az kész.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
figyelj rá, mert olyanból, ami 4k@30Hzre konvertál, konkrétan dunát fogsz tudni rekeszteni, ed ebből afaik ez az egy típus van. nem is túl olcsó, szóval jól nézd meg, mit veszel.
ha megvan, és kipróbáltad, akkor írd meg plz, hogy vált be. köszi
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
odorgg
addikt
i7 3770k, R9290 947/1250.
3Ghz 1920*1200:
4,5Ghz 1920*1200
3Ghz 2560*1600:
4,5Ghz 2560*1600:
Szerintem még mindíg nem számít a programnak a processzor.
Vincsó
Elég a táp, csak arra kell figyelni hogy a VGA 2 külön ágról kapja a delejt, de gondolom gyárilag így van kialakítva, vagy nem. Procianak elvileg elég a harmadik ág.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
valenc
tag
Számomra is meglepő, nem ismerem a tesztet de én is kipróbálom. Hasonló procim van mint neked csak 1db(l5638 3,3ghz) Bf4 nincs meg véletlenül? Az nagyon eszi a procit, nekem azzal volt bajom amit most a ht off valamelyest javított. Win7 ráadásul szerintem még rosszabb is win8/10 alatt tuti több pontod lenne.
-
proci985
MODERÁTOR
igy gondoltad?
btw, konnektorbol stabilan 855Wra allt be fogyasztasra. plusz a kor kozepen lefagyott a vezerloegysegem, ami egy picit aggaszto.
Runner_fxr: melyik jatekban van 30 fpsed vsynccel? par ubi jatek van annyira beallitva, de a 60 megszokottabb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Picco
addikt
HT: On 16313 Physix...kar h valosagban meg csak keves jateknal van igazan kihasznalva a sok mag, ha a trend ilyen iranyba megy....AMD bajban lehet processzor teren(nem ismerem az AMD felhozatalat ilyen teren!). Sokan epp ellenkezoleg gondoljak, de akkor nezzenek szet a Xeonok haza tajan...ha igeny lesz a "sokmag-ra" igeny a jatekos retegben akkor az intelnek mar eleg jo alapja van.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
zovifapp111
senior tag
Tegnap GTA-ztam egy kicsit és elkezdett szaggatni de bitangul, gondoltam megnézem a hőfokokat 79C volt a gpu ami még nem indokolná és akkor szúrtam ki hogy az asztalon is nyélen megy a kari. Szegény duplán szenvedett. Most GTA alatt 63C a gpu, mindjárt más a helyzet Ja, a cpu is max. órajelen ment folyamatosan, olyan 11-13%-os kihasználtsággal.
[ Szerkesztve ]
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
HSM
félisten
Hawaii BIOS Readerrel olvasd be, milyen órajelen ugrik az eggyel kisebb feszültségi lépcsőre, és fixáld arra a max órajelét az OverDrive menüből. Minimális sebességvesztésel sokat tudsz így spórolni a hűtő dolgából. Nálam a 290 WF3-asnál ez 40W-ot hozott.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, úgy is jó. Bár sanszosan többet fog visszaveszegetni, ha így hagyod. Kb. 50Mhz-ről, amiről szó van, szerintem azt felbontástól függetlenül iszonyat nehéz észrevenni. Én ugyan FHD-n, de nem igazán veszem észre, ha visszaveszem a mostani 290X-et 1050-ről 975-re. Az nálam két feszültséglépcső, 975-ön használom ha csendre vágyom.
-
HSM
félisten
Gpu-z-vel lemented a BIOS-t, és már nyitja is a reader.
Nem, ez a GPU-ra való. A kezelőprogiban játék fül, és globális beállítások, és ott van egy overdrive fül.
De ha Afterburnerben lejjebb húzod az órajelet pontosan ugyanaz a hatás. Viszont afterburnerből nem tudsz target temperature és fant állítani a "quiet" bios-okhoz. Bár nem tudom, a ref 290-eken van-e ilyen. (A hawaii readerben mondjuk egy kapcsolón múlik az egész.... ) -
colossal89
tag
FuryX en gondolkodtam sima furyt- nem akarok. 170.000 láttam fent egyet. Most ami teljesítményben közel azonos a 980ti 115.000 mennek aprón ha lenne ennyiért FuryX már vinném is. Hol lehetne olcsóbban FuryX et venni? Zöldre nem fogok váltani csak árazás miatt írtam hogy elég olcsó a 980ti garral együtt.
(Adatlapomon van a gépem)
-
Habugi
addikt
A teljesség igénye nélkül..
COD BO3
ME Catalyst
DOOM
Rise of TR
Shadow of Mordor
...Ez ugye 1080p, bele sem érdemes kezdeni sorolni egy VSR@1440p hatására hány egyéb cím lépi át a 4GB-ot. Nyilván más kérdés hogy ez mennyire valós probléma, fentiek között van olyan amiben nem lehet maxolni 4GB-al, az utóbbi 1440p esetében pedig olyanok amik ugyan átlépik ha van 4+ de akkor sem történik semmi ha nincs, normálisan meg vannak írva.
Mindezt csak azért mert említetted hogy kettőnél tuti nincs több.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
colossal89
tag
Igen kb 10% a különbség köztük De akkor is a X et venném arra nem kellene építenem vizet mert gyárilag olyan és ha lúd legyen kövér
falijja tudom 4GB van a furyX en de az írások szerint nem ütközik ki a memória elfogyásnak a tünete rajta mint ami előfordulhat 290X 390X között 1440p-ben, az ultra alacsony mem latency re hivatkoznak és a mem gyorsaságára a furyX -en. Ezért is mondanék le kizárólag ennek az egy kártyának a javára a +4GB ramról a 390X helyett.
(Adatlapomon van a gépem)
-
Blue Thunder
senior tag
Na akkor hogy az elsőt cáfoljuk:
1.0 - 1.4 ig van
Kártyám még a 75Hz-et is tudja csak nincs ami kivinné a jelet. Hdmi ami rajta van az 1.4, szóval ezen kimegy a UHD de csak 30hz-en, DP port az elvileg ezen 1.2 aminek viszont ki kéne hogy vigye a jelet, de mivel a monitoron a DP port csak 1.1-en frissít (30Hz), az 1.2 verzió nem működik, így vettem a fent is említett delock adaptert és 4K kábelt aminek DP porton keresztül átalakítva HDMI 2.0-ra és azt a monitor HDMI 2.0-ás aljaztába dugva működnie kéne de 30Hz en megy így is.
Egyébként a monitor még a magasabbat is tudja.
igen win 10-et használok és a legújabb driver van fent tiszta driverrel, vagyis minden esetben letörlöm a régi verziót és az újat rakom fel.
A GPU tweak van fent hozzányúlás nélkül, illetve húzva sincs semmi.[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Az odáig rendben van csak hogy nem DP kábellel megy hanem egy vatta új DELOCK ADAPTERREL és egy kimondottan 4K HDMI KÁBELLEL.
A tweakert mindjárt leszedem azt megnézem de azt nemrég telepítettem igaz úgy sem használom.
A legújabb win10-em van fent egy jó kis ssd-n...viszont a másik topikban belinkelt egy srác az ő adapterjáról egy képet és ott az ablak címében már a monitor neve volt illetva a VGA neve....nálam ez úgy jelenik meg hogy PnP monitor plusz nekem is a VGA típusa....amire ő kérdezte illetve nekem is beugrott hogy nem e esetleg telepíteni kéne a saját cd-jével mert lehet az a baj...és láss csodát néztem a gyári oldalt és bizony kellene lennie hozzá lemeznek illetve vannak is szoftverfrissítések is ha jól láttam.Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Nem tudom mivel nincs telepitő lemez! De mint irtam már azt is hogy a monitoron a dp port jo de csak az 1.1 beállitásnál frissit, 1.2-őn nem (ez frissitene 60hz-en) ezért kellett az adapter hogy a monitor hdmi 2.0-ba tudjuk dugni de ott se frissit 60hz-re uhd-n
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Az már megvolt. De amit gyári oldalról le lehet tölteni szoftvert, ahhoz is a gyári lemez kellene, mivel önálló futtató fájl-lal nem rendelkezik. Az adapternek semmi köze más is használ ilyet és másik márkát is....egyre inkább azt hiszem hogy ez szoftveres hiba lesz a monitor részéről, vagy csak kell az a qrv@ lemez. Ha nem oldodik meg valahogy akkor hónap elején go Pest, profiszerviz, mert még garis, ha nem görcsölnek akkor cseréltetem.
-
Blue Thunder
senior tag
Már nem tudom én se, de az biztos hogy egyszer volt szervízben és ott azt mondták a tulajnak hogy kapott egy szoftverfrissítést, hazament, kipróbálta, és ugyanolyan szar volt ahogy bevitte. Valószinűleg lóturót se foglalkoztak vele a szervízben, oszt rámondtak valamit. (szerintem meg a srác szerint is)
Gyári oldalon lestem le, azaz ezt írta hogy a telepítőlemez kell ahhoz hogy a kemény 3db fájl-t, tudja indítani, az egyik ini fájl meg bat ha jól emlékszem.
Nekem is eszembe jutott a telefonos segítség azt is megpróbálom holnap ha sikerül.
De egyébként meg arra hogy erősen kétled hogy szoftveres hiba lenne...a furcsa hogy se DP porton nem frissít se HDMI-n se 60hz-re....
De mondjuk azért az is poén hogy ez elvileg tavaly év eleji monitor a win10 meg év közepén jött be és 1 év alatt nem tudtak esetleg egy win10 frissítést is kiadni?Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Nem őnála sem ment, tudtam a DP portos hibáról.
Gépemmel minden tökéletes...valahogy úgy érzem ebből gariztatás leszRáadásul VGA hiba is kizárva mert vagy 3 különböző kártyával próbálta
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Azért egy kicsit álljunk meg a sötét dolognál! Egy hogy egyikőtöket sem sértegettem!!!!
Azt tudtam hogy ha más nem lesz megyek gariztatni....DE!!!
Itt még mindig arról volt szó, illetve írtam hogy a DP porton rossz csak és nem ez érdekelt hanem hogy a HDMI-n a megfelelő adapterrel illetve 4K kábellel miért nem mehet, mivel minden speckó klappolt már! Ezért kértem a véleményt hogy esetleg találkozott e már valaki hasonló hibával!Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Nem olyan biztos az. Tudjuk h a 4k alá azért elég komoly rendszer kell, mondjuk azért megdolgoztatná rendesen...de egyébként ha jol emlékszem a srácnak nem 80centis van hanem 139cm. De igazábol a közelségre értettem hogy azért elég nagy a képernyő.
-
Blue Thunder
senior tag
Valamit nagyon félrenéztél! Igen csak 30-at, mivel rossz volt a dp portja! (mondjuk ha jól emlékszem a max amit ez a kártya tud az 75hz) Jelenleg is szervízben van még mivel garanciás és megrendelték hozzá a főpanelt mivel erre gyanakodnak ők is, tesztelgetés során ugyanazt a hibajelenséget kapták amivel be lett adva. Ha kiderül hogy nem az a hiba azt mondta a szervizvezető akkor kiállítják a csere jegyet.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Tegnap Smite-oztam kicsit nem vmi nagy gép kell hozzá,levágott alap értékekkel msi progival.
Leszedtem az msi progit ma 5 perc után megint fekete képernyő fagyás.
Most már a rivatuner-t is leszedtem,bár msi nélkül nem is megy.
De szerintem ugyanúgy levág.
Valakinek 5let?Avatar
-
Blue Thunder
senior tag
Igen hasonlót mondtam én is neki
Igen most néztem amit linkeltél képet....csakkérdés az hogy az megfelel e a valóságnak vagy csak kimásolta valahonnan.....mert az szerintem megint nem lehet hogy 750w-os bronz 750w-ot tol ki...ergo szerintem az sem valós. De a lényeg hogy jobban jár kisebb, márkásabb cuccal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest