Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Észere fogod venni, ha nem bírja. Egyszercsakk paff, fekete kép és indíthatod újra a gépet film/üresjárat/net közben. -60mV szinte tuti meg fogja feküdni a gyomrát szerintem üresben. 20-30mV-ot látok reálisnak a tapasztalataim alapján. De amúgy ha 0-án is hagyod, terhelésen kisebb feszen fog járni 900Mhz-en, mert magának visszavesz egy csomót.

-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Igen, bocsánat. Félreértettem az "alávágás" szót.
Valamiért a tuningra asszociáltam belőle. 
Szerintem +19mV a gyári értéke akkor a karinak. Nekem a sima 290 nem OC Gigabyte 0mV-ról indult, igaz az jó régi Afterburner volt.
A mínusz mV-okkal vigyázni kell, mert üresjáratra is hat, nálam -19mV volt a max, amivel még stabil volt a kártya, és nem esett össze üresjáratban. Az alatt előbb utóbb jött az a bizonyos BS. Nem a szériahiba BS, hanem csak BS.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ha proci limited van, akkor kb. semmit nem fogsz nyerni a GPU/Videoram tuningjával.
Biztosan nem tanácsoltam semmi ilyesmit amúgy.
Inkább lejjebb kéne venni, és akkor hűvösebb is lesz, miközben úgyis a CPU a sebességet korlátozó tényező, a +50mV-ot is le lehetne venni 0-ra.Amúgy már néhányszor kértem tőled, hogy ne hivatkozz rám, pláne ne pontatlanul.
-
pilu85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
miylen procid van???
-
afelaldozhat
tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
...Srácok az miért van,hogyha az MSI afterburner ben engedélyezem a fesz llítást kapásból azt írja a Core voltage(MV)-nál,hogy +19
Hiába resetelem annyin van...Ha alul akarom feszelni a kártyát akkor a minusz 50MV-t honnan számoljam vissza?? A +19ből vagy,hogy?

-
GRaul
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Legalabb a "SHAPPIRE"-t normalisan le tudnad irni, ha mar ilyen kartyad van es gondolom a dobozan is rajta van a neve. Vagy esetleg valami utanzat és azért Shapphire.
Gariztatas meg megint mas dolog. Szerintem ezt se kellene belekeverni....Hencso: Egyebkent az asus kartyaval sincs semmi baj.
Volt Sapphire es Asus kartyam is a 390es szeriabol. egyik kartyaval se volt semmi bajom
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Virtuális szuper felbontás engedélyezése. És ezután kiválaszthatod a nagyobb felbontásokat is. Nem minden játékban működik rendesen előfordul, hogy szétcseszi az UI-t
. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nem bolondult meg a bios, csak szukseg volt a frissitesre, ez nem ismeretlen dolog.
-
Speed®
titán
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Egy kezelhető hosszúságú, értelmes hűtési megoldással szerelt kártyát.
Vastagabb a bordázat, emiatt elég 2 nagyobb/halkabb ventit is pörgetni..
De nem egyértelműen jobb megoldás a Tri-Xnél, nemhiába ajánlott az is.
Viszont anyaghasználat terén csak a VaporX kivitel jobb nála szerintem.Egyébként a Sapphire is oldalra szellőzik, ne is akard telibe fújatni ott ;p
Alulról kell tolni neki a friss levegőt, oldalról meg elszívni, amit kidolgoz.
Hovatovább, alul lehetnének zártak, hogy az alaplapot ne fűtsék szét :S
Akár picit döntött ventikialakítással is, ha már vertikális a lamellázásuk. -
Speed®
titán
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Evolved/ACP amúgyis felesleges..SDK/CCCt sem szoktam felrakni konkrétan. Persze ez egyéni.
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
15.11.1-et használom, nálam azzal nincs semmi gond. A crimson-nal egyenlőre várok még, egyszer felraktam, hát csinált érdekes dolgokat.

Így maradt a 15.11.1
Az használom többek közt AC:S alatt is, ettől függetlenül fogsz grafikai hibákkal találkozni (levegőben szaladgáló emberek, stb.
), de ugye ez a játék hibája, nem a driveré.Sajna a driver kérdés is olyan, hogy hiába ad tanácsot az ember, neked kell kitapasztalnod, hogy nálad melyik a jó
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ezzel a teszttel valószínűleg meg is adtad a kártyának a legnagyobb terhelést, amivel találkozni fog,szépen muzsikál, jók a hőfokok.
Witcher3, gta5, AC: syndicate, ezeket tudnám javasolni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
win ujrarakas felesleges. drivert azert huzd ujra.
driverbol vagy a legutobbi, vagy a crimson elotti. nekem pl meg a crimson elotti van, de en nem sietem el az updateket
. -
törölt tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ha igazán kimélni akarod a ventilátort, kapcold be powerplay-t + vsync-et. utra beálításokkal 700-800Mhz-re (33% venti) esik órajel a fix 60Fps-nél. Egy Armored warfare-nél tök fölösleges a 100 fps szerintem, de kinek mik a igényei....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
nyugodtan told rá a tempót, egy minőségi ventinek specifikáción belül kb mindegy, hogy mennyin megy.
-
GRaul
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
ne haragudj de hasznalni veszed vagy nezegetni?
Van ra garancia, ha baja lenne visszaviszed és cserélik.
Felesleges ráparázni a dolgokra.U.i. Ha annyira parazol, nem ertem miert vettel olyan kartyat amire "csak" két év gari van?
Vehettél volna 3 év garisat is ha a biztonságra mész
san01: Egyik se ajánlott itt a topikban. Nekem a 290es kártyám is asus volt DC hutessel.
A mostani 390es pedig Strixes. A 3 év gari miatt vettem. -
sas55
aktív tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Rakd be a karit aztán majd kiderül mit hova kell állítgatni.
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Passz.
Az órajelcsökkentés tuti hatékonyabb.A venti tartósságának minden egyes megtett mm árt. Egy fordulat, két fordulat, mozognak egymáson a felületek, majd kopnak is. A legjobb mindennek, ha be sem kapcsolod a gépet. Soha.
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Igen. Szerintem ez így teljesen jó.
Ventiből viszont ne 15%-ban gondolkodj, hanem azt majd kiadja.
Ha 10% elég, akkor jó, lehet az se kell, ha 20%, abba se dől össze a világ.Vagy amit (#35140) Omli85 is írt, talán mégjobb, kicsit lejjebb veszed a kártya maximum órajelét CCC-ből, mondjuk 50-100Mhz-el, és máris 40-50W-al kevesebbet fogyaszt, és csak pislogni fogsz, mennyivel hűvösebb lesz úgy, gyakorlatilag észrevehettelen teljesítménycsökkenés árán.

Alulfeszelni így nem is kell, ahogy lejjebb vetted az órajelét, magától lejjebb veszi a feszültségét is.Én is 900/1250Mhz-en használtam a 290-em, az -47Mhz, de még úgy is megverte a szénné húzott 280X-eket is.
(#35135) Chiller: A lehetséges ezer magyarázat közül legvalószínűbbnek a szerencsét jelölném meg.

(#35137) Bacusuz: Nem tűnik gáznak.
(#35139) FrezeR: Nem vészes. A gyári órajelen korrekt. Kicsit alatta halk is. Kicsit tuningolva hűteni bírja, de viszonylag hangosan teszi.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Pár fokot még nyerhetsz azzal is ha megpróbálod kicsit alulfeszelni a kártyát amíg még stabil, a legtöbb esetben elég szépen lehet faragni a hőfokokon azzal is. Venti fordulat meg relatív ami neked nem zavaró hangerő odáig elengedheted nyugodtan ha évekig használnád fix 60-70%-on akkor se lenne sok bajuk.
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Legfeljebb leveszed a haz oldalat amig nem tudsz venni egy szellosebbet. Vagy ha nem sajnalod a mostanit ,akkor vaghatsz/furhatsz a haz oldalaba egy 12/14cm es ventinek helyet .Nekem az sokat segitett.
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nem kell becsavarodni. A 4850-eknél a hűtés is sokkal jobb, a hőfok is sokkal keveseb, és a felhasznált alkatrészek is jóval magasabb minőségűek a Nitor-n.
Amúgy 10 fokoknként duplázódik a kondik élettartama, tehát a 4850 100-110 fokjához képest még azonos minőségű cuccokkal is 2-4X addig bírná a 90-100 fokos Nitor-d. 
De ja, megtérülő befektetés a jól szellőző gépház.

(#35127) proci985: A ref 290 is egy kissé elhibázott kompromisszum. Az a hűtő teljesen jó volt egy alulfeszelt 7970-re, mondjuk szűk 200W-ra, de a 290-eknél az orkán vagy órajeldobálás nem éppen szívderítő opció. Túlzottan a kedvező referencia árra mentek, ami nem feltétlen jó.
Amúgy igen, egész jó kártyákat raktak össze a gyártók, főleg 2008-hoz képest.

-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Mint ahogy írták a kollégák ezeknél a kártyáknál a 90 fok körüli vrm terhelésen teljesen mindennapos dolog, nem kell aggódni miatta.
Tök mindegy melyik gyártótól veszel 390-et max akkor lesz hűvösebb a vrm ha levizezed a kártyát.
Nem fogsz 60 fokokat látni terhelésen léggel de nem is kell. Amúgy is ha túlhevülne a vrm előbb old le a vga minthogy baja legyen, volt már ilyen eseményhez szerencsém anno párszor nyáron tetőtérben 42 fokos szobában léghűtéssel..
Nyugodtan csapd bele a gépbe a 390 Nitrot és használd, max ha melegszik egy tágasabb szellősebb házra beruházol később de normál használat mellet nem hiszem, hogy a túlmelegedéstől kellene tartanod.Amúgy is amíg nem old le a gép nem kell nézegetni a hőfokot
a 380 Nitro-ra pl nem rakott vrm szenzort a Sapphire
és azok se dolgoznak hűvösebben. -
sas55
aktív tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Mit kell ezen ennyit rugózni jó lesz az a kártya ha meg melege lesz jöhet a ház csere. Az enyém hangszigetelt házban van köszöni jól van nem forr fel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
azt gondold vegig, hogy az illeto ezzel is foglalkozott, vagy csak egy laikus volt. ez egy forum, lattam en mar nagyon magas rangu tagokat is total hulyesegeket osszehordani (es igen, nekem is volt amikor felreertettem dolgokat).
ha a mernokok ugy terveztek, hogy birja a magas hofokokat, akkor birnia kell. meg egyszer, a ref 94 fokig ment guru3dnel, ahol az open bench a gyakorlatban jellemzoen jobb, mint amit latni fogsz otthoni korulmenyek kozott.
Habugi: nalam a matrix ment 94 fokon egy ideig, csak tulmelegitette a GPU a ramokat, aztan inkabb levizeztem
. most kb 60 fok alatt terheles alatt is, de az enyem azert eleg extrem pelda. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Hat mondjuk azt az 5 percet raszanhattad volne hogy berakod a kartyat, es futtatsz egy tesztet talalgatas helyett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
90-100 fok ezeknel a kartyaknal nem sok.
290x refeknel jellemzoen a GPU is 94 fokon ment hacsak nem legcsatornaban volt a kartya, es az mar egy teljesen jo ertek volt a hasonlo fogyasztasu GTX480hoz kepest.
egyebkent ha mar AMD, NVnel a 970 strixeknel is teljesen normalis a 90-100 fok koruli VRM.
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Sapphirevel elegedett voltal ?
En meg pont ,hogy utaltam a 7950 VaporX emet ,mert allandoan vrm tulmelegedesi problemaim voltak, akarmit csinaltam nem lett jo, 4hazban probaltam (30+ezr FT os hazak ), vettem 20 ezer FT ert egy Petert-t hozza ,de semmi sem segitett rajta. Pont emiatt vettem MSI 390 et. Nekem soha tobbet Sapphire . -
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
ki is probaltad a gepedben, vagy most epp hallomas alapjan elemzed nekunk a tulajoknak, hogy a meg meg sem vett kartyad nem jo?
HSM: Raven05 kb a Fortress02 huteset tudja, fele aron. A kinezete megoszto, de leghutesben verhetetlen ha a GPU a nagyfogyaszto. Az FT02 elbirta a GTX480 SLIt, szoval a 290X CFet is birnia kene.
egyebkent aproban egy srac arul NZXT phantomot ujonnan 25ert, annyiert az kb verhetetlen.
970 G1en egesz biztos, hogy lehetett monitorozni a kartya tulajdonsagait. ez egyebkent gyartofuggo, OC kartyak jellemzoen jobban fel vannak szenzorozva
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Mar 15-20-ert is kapni jol szellozo hazakat.
En a 690 II-t huszonvalamennyiert vettem es tok jo. -
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Vatta újonann 37K bruttó pl. egy RV05-ös SilverStone. Nem kompromisszummentes ház, nézz utána előtte alaposan, de ár/hűtésben az egyik legjobb szvsz.
De aprón is szoktak lenni házból jó vételek. Én a 60 rugós házam 20-ért vettem meg, igaz, kellett kis zsír az egyik ventibe, és csavarokat is bontóból kellett még vegyek, de elégedett vagyok így is vele.
(#35101) Televan: Dehogynincs.
Van a Fury-n. Az Nv viszont szerintem nem csinálja jól. Semmi szín alatt nem vennék monitorozhatatlan kártyát már 2015-ben, hacsak nem valami szuperolcsó low-low-low-end vacakról van szó.
Persze, a hozzá nem értőknek biztos jó, hogy nem kapnak a fejükhöz, hogy hű meg ha, 80 fok a csip, és mostakkorkifogegyulladniéshívjameatűzoltókat?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ne haragudj, de nem értem, miért húzod itt mások agyát/idejét.
Előbb ezt írtad: "Az,hogy ha valamelyik haverom szarban van mint most én" [link], most meg hogy "Itt egy csomó pénz a zsebemben mert hát fury csíkoz 390forrik vagy a gpu vagy a VRM.......".
Ne görcsölj, vegyél egy (nagyon) jól szellőző házat ha jó hőfokokat akarsz 250-300W-os VGA-kkal, ennyire egyszerű. Ha ott a lóvé a zsebedben, nem értem, mi a gond.
Írtam neked privátban is, hogy ez a kártya nincs annyira túltervezve, mint a 280X-ed volt, és hogy nagyobb teljesítményfelvétele, ezeknek pedig egyenes következménye a magasabb üzemi hőfok és komolyabb házszellőzés igény. -
pcsabat
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
behal ott a garancia, nem értem mit kell ezen ennyit problémázni. Lehet venni normális házat már 20 körül is, raksz bele 4-5 db 1500 ft-os ventit és problem solved. Házon, tápon ne spóroljon már senki aki felső kategóriás VGA-t akar hajtani.
-
Televan74
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Az a akkori házam hibája volt. Mostani házamba szépen tartja a 70 körüli értéket.
-
HSM
félisten
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Jobb az Nv, ahol megoldották ezt azzal, hogy nem látod a VRM hőfok értékeket?

250-300W-os kártyának kell szellőzés, ezzel nem tudsz mit csinálni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Kicsit túlliheged már a topicban ezt a dolgot, többen, normálisan elmagyarázták már hogy mi a helyzet.
A 90 fokos VRM még nem a világ vége, bőőven a problémás 100+ fok alatt marad, nem fog ettől a kártya várható élettartama csökkenni.
Azt fel kell fogni, hogy a 290-390 es kártyáknak megfelelő és hatékony ház hűtésre van szükségük, önmagukban, tuning nélkül is 300+ wattnyi hőt vezetnek a házba amit ki kell tudni szellőztetni!!
Ha átlagos házhűtéshez szeretnél hűvös kártyát ne az AMD háza táján keresgélj.
-
Habugi
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Egészen egyedi módon értelmezted a két lépés távolságot, viszont most hogy visszaengedtek PH-ra megkérlek hogy pattanj le rólam, az olyan agyrémeidet mint pl ez is lehetőleg ne public topicokban éld ki mert ugyan oda fogunk kilyukadni mint legutóbb.

-
pcsabat
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
teszteljed! Ha magasak a hőmérsékletek, vagy leveszegeti az órajelet akkor csere maximum. De én inkább házat cserélnék, az a kártya nem rossz féle. Nekem hitvány hűtésű giga 390, JÁTÉK alatt (MGS5, GTA5, Witcher 3, Fallout 4) 1050 mhz gpu-val sem megy 65-67 fok fölé - 50-60%-os ventihasználat mellett ami abszolút vállalható hangerő még - egy tisztességesen szellőző házban (xigmatek pantheon meg 6 házhűtő venti ami HALK). Inkább a házra fókuszálnék a helyedben, mert hosszabb távú befektetés a jövőre nézve is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
VRM nem fog felforrni. max ledobja az orajelet a kartya.
-
Habugi
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nvm..

(#35083) N.Ferry:
Ennyit herecsipesszel is ment a 280X-em, szóval valami softveres turpisság van.

-
Sanci789
aktív tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Én a 15.12-t ajánlom, nálam tökéletesen működik

-
CsonkaImo
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ha a ház szellőzése rendben van, akkor a Nitro nagyon jó hőfokokat tud produkálni. Egyébként felhasználó függő. Van aki 80°C alatt szereti tartani, de van akinek a 100°C+ sem probléma. Ha hosszútávra tervezel, akkor én a 75°C-80°C közötti hőmérsékletet ajánlom.
-
pcsabat
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
hát ha tuningolsz (akár feszültséget emelsz), akkor mindenképp told feljebb a power limitet. De gyári órajeleket azért tudnia kellene alapbeállításon a vga-nak. De mint tudjuk ezt is vga-ja válogatja

-
pcsabat
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
nálam a 15.12-es crimson normálisan megy 390-el. Viszont AMD proci + vga laptopomon meg fagy össze-vissza. Rendszere válogatja. Én 15.11.1 beta-t ajánlanék.
-
Televan74
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
15.11 béta vagy a 15.11.1 béta.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Igen.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Hűtési teljesítményben nem hiszem, hogy jelentős a különbség. Dupla soros golyóscsapágyak vannak a ventikben.
Szerk.: Egyébként a hivatalos oldalon minden infót megtalálsz.
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
A 390 nitro
308 X 127 X 42.3 Dimension /mmVapor-X R9 280X
308(L)X108(W)X35(H) Dimension /mm -
sas55
aktív tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nézd meg a képeken
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
ahogy nezem max az 5.25osbe utkozhetsz bele.
ATX szabvanyos karikrol beszelunk, a ramokba _biztosan_ nem fog beleutkozni. max nem fogod tudni kiszedni a ramokat ugy, hogy bent van a vidkari. de ez nalam is igy van.
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Izomból tuti befér
max lefaragsz a ram rögzítő pöckökből vagy kivágod a backplate egy darabját ha útban van problem solved 
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
fizikailag x16.
ha megnezed a pcbt latszik, hogy hany lab van bekotve.
x8 meg ok, x4 jellemzoen nem hacsak nem pciE 3.0
-
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Szerintem a proci hűtő felé kb. 3-4 mm-t " vastagszik" ugye a backplate miatt, lefelé a táp felé " vastagszik" fél slotot a 2.5 slot vastagságú hűtő miatt.
Még az a szó... " vastagszik"
Be kell annak férnie a felső pci slotba is.

-
Habugi
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nagy levegőőő, lééégy a labda, nincs kanál!

Nem bonyolít, kártya rendel. Lap marad, CPU marad, ház marad.
Kártya bepróbál "elsődleges" x16-ba, bármi miatt nem fér be, kártya átrak alulra, boldogshág!
Fentibe akármilyen alkatrész, helyhiány, praktikusságot ütvefúrózó tényező bekavar, még mindig korrigálhatod utólag, szilveszter előtt nem szórjuk vaktában az drágaságos pénzünket kivéve ha nagyon muszáj, muszáj viszont csak akkor alakulhat ki ha már ottan van nálad az nemes, karizmatikus, Sapphire szekta belépőkártya.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Nem feltétlenül szükséges nagyobb ház, ha jó a szellőzés. Itt alapvetően az a probléma, hogy mATX a lap, így alapvetően zsúfolt egy kicsit.
Az alsó PCI-E foglalattal meg az a baj, hogy nem mindegyik tudja lekezelni 16x sebességgel, legfeljebb csak 8x-al vagy 4x-el. Bár ezt lehet nem jól tudom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Itt az alsó PCI-E csati is 8 és/vagy 16*?
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Hát ahogy Mackó is írja lehet, hogy necces lesz ott a hely de ha más nincs max leteszed az alsó PCI-E foglalatba.
Ez a kép alapján talán neccesen de elfér: [link] -
mackosajt
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Ha jól látom, backplate is lesz a kártyán, szóval még neccesebb lesz a hely.
-
Tomdriver
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
..no comment...
-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Hivatalos oldal:
Form Factor 2.2 Part Slot Occupied
12.1 X 5 X 1.7 Dimension /Inch
308 X 127 X 42.3 Dimension /mmBakter de villámkezű mindenki

-
mackosajt
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
308 X 127 X 42.3 Dimension /mm
-
füles_
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
390 Nitro: 308 X 127 X 42.3 Dimension /mm
280X Vapor-X: 308(L)X108(W)X35(H) Dimension /mm
Hosszúságban ugyanakkorák -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Képtelenség,hogy egy 6300 egy R9 290et megfelelően kiszolgáljon..

Ott a pont! Nalam meg a 8350 4.5 GHz-en is xarta magat ossze a GTX 780-nal.
Mindig mindenkinek mondtam FX meg 5 GHz-en is max a 7970/770 kartyakhoz valo.OFF END
-
Habugi
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
"Képtelenség,hogy egy 6300 egy R9 290et megfelelően kiszolgáljon.."
Ez kizárólag optimalizáltság és felbontása kérdése de még ha kokány módon optimalizált is valami, példának okért 1080p-ről VSR-el 1440p-re váltva megszűnik a CPU limit az esetek 90%-ában.

-
Omli85
őstag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Költséghatékonyabb ha először inkább felcsavarja a 6300-at 4.5-ig és ha mégsem elég akkor cseréljen procit
.
Plusz előszeretettel droppol a BO3 AMD vga-val szokás szerint jól sikerült alkotás az a szénné foltozott motor.. -
Habugi
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Tudtommal neked 6100-asod volt ami nem volt húzva vagy csak nagy minimálisan, neki 6300-asa van ami rendesen meg is van cibálva, marhára nem hasonlítanám az egykori configodhoz.

-
sas55
aktív tag
válasz
afelaldozhat
üzenetére
A táp bírni fogja meg a kártya is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Én idén vettem a 290X OC CFet. Remélhetőleg 2018ig kihúzza, ha nem tovább.
280X is egy átnevezett 7970 GHZ edition, szóval jelenleg egy 2012es kártyával mész. Egész jól bírja ahhoz képest, nem?
2+ év... fene tudja. egy négy éves 6950 2GB mai napig megy a HTPCmben, de van egy 2008 eleji, működő 3870em is. 290Xekről max két éves tapasztalat van.
650 bőven elég, a Matrix Platinum alatt nekem egy HX650v2 volt. CF miatt kellett nagyobbra váltani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
afelaldozhat
üzenetére
érezhető.
kb 50% tempóban a különbség a kettő között.
üveggömböm nincs, de 2017re meglepődnék, ha ezt nem tudná a kártya. 5760x1080ban kb ez a worst case scenario jelenleg (far cry 4 alatt), egyébként pl borderlands2/pre sequelben 50-60fpsem volt 0AA/4AF ultrán egy karival is három kijelzővel.
Hawaiinak sose a teljesítménye volt a probléma (CFben jellemzően 60 fpsem van 5760/ultrán bár nagyon nem volt időm tesztelni), hanem a fogyasztása / alulméretezett hűtések a 290(x) időszakban. Viszont a Nitro ilyen szempontból is jó.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
afelaldozhat
üzenetére
Igen, igen, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Valamiért a tuningra asszociáltam belőle. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Biztosan nem tanácsoltam semmi ilyesmit amúgy.

.
Ventiből viszont ne 15%-ban gondolkodj, hanem azt majd kiadja.