Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Ha nagyon brutál módon adja elő a kártya a cicergés témát (pl "csattog", mint a te esetedben), akkor az lehet hibás, vagy ha még nem az, akkor könnyen elképzelhető, hogy hamar azzá válik, ilyenkor valamilyen szinten érthető a csere.
Viszont a klasszikus muzsikaszó, amit a tápkör eljátszik, az megszokott jelenség.
mclaren-d:
Elállhatsz az üzlettől ha nem tetszik (és benne vagy még a néhány napban), de egy újabb vásárlásnál jó eséllyel ismét hasonlót foghatsz ki, úgyhogy érdemes meggondolni ezt a műveletet.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
mcwolf79
veterán
Na blokk a kártyán, Vga a helyén. Jelenleg a rendszer átmosása zajlik, nemsokára feltöltés s légtelenítés. Belekukkantottam a Ccc - e. Ide hőfok 58 ¢ helyett 34 lett. Terheléses teszt később, ha a gyerek elaludt.
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
Na egy kutyafuttában csinált Valley teszt alatt (bő 15 perc) GPU max. 63 °C, VRM1 max. 79 °C, VRM2 max. 52 °C.
Nem tom az 1-essel valami nem stimmelhet. Sokallom azt a 79 °C-t.Lehet holnap szétszedem, de sztem felfexik rendesen.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
Egy szimpla és egy dupla, mindegyiken a ventik 600-700 körül tekernek.
Mondjuk én számítottam rá, hogy nem lesz ilyen über 40-50 °C. A 780-am is felmelegedett ugyanennél a rendszernél 52-53 °C-ra, a 290 annál meg ugyebár forrófejűbb.Ennél a blokknál a VRM-ek (hosszú sor) felé is megy víz, vagy annak a hője csak átadódik a blokktesten keresztül a vízáramnak?
Igen ,CPU is van rajta.
Mennyinek mondható a biztonságos VRM hőfok?
[ Szerkesztve ]
-
-
Pug
veterán
-
Pug
veterán
Nem fut semmilyen 3RD party soft, friss driver install után az új driverrel produkálta a magasabb eredményt, utána mikor CCC-ben a memória órajelhez nyúltam jött a szokásos fekete halál. Azóta pedig újra csak az alacsonyabb teljesítmény produkálja valleyben. Ilyet még nem láttam.
(#3418) cyberkind
Nem a jelenetek között van bibi, konkrétan 14 átlag fps-beli eltérés van kb.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Ez érdekes. Én MSI AB-vel monitoroznám az órajeleket. Én nem tapasztaltam semmi anomáliát vele. Ami valleynél nekem feltűnt, hogy jelent váltásnál leveszi az órajelet, és mintha pici késéssel emelkedne fel szépen a beállítottra, ami persze köv jelenetig nem esik be. Csak nem vártam meg a teszt végét mert 1100-en elkezdett kockásodni.
-
p87
senior tag
-
-
törölt tag
válasz mcwolf79 #3424 üzenetére
Ha egy kicsit is emeled a vram órajelét akkor rögtön black screen? Neked blokk van a kártyádon amikor szétszedted megnézted milyen gyártmányú a memória rajta? Pl: 780-as kariknál az elpida ramok +150MHz és végük.(rakás szar) a samsung meóriával szereltek meg +500-+866MHz-ig bírják.
-
mcwolf79
veterán
válasz #35434496 #3425 üzenetére
Blokk van rajta, szal most már legalább kussban van.
Elpida VRAM van rajta :-/ Ezt dobta a gép :-/
Valamikor csak restart-nál kezdi el dobálni, de akkor addig nem is tudok vele mit csinálni. Mikor betölti a CCC-t,jön a BS. Csak miután 2-3-szor újraindul,és visszaáll alapra akkor tudom megint állítani.
Ez van,antituning példányt fogtam ki. GPU-nak is 1070-1080 Mhz körül van vége.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Sonja
nagyúr
válasz Malibutomi #3433 üzenetére
Végülis annyiban nem "szabvány", hogy erre már két 10mm-es heatpipe-ot tettek. Nyílván a ventik azok maradtak, ha már egyszer beváltak. Nekem tetszik. Remélem ez kerül a 290-re is.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
HeZzZ
senior tag
mikorra várhatók a custom hűtésű 290-ek a boltokban?
powered by Tiger Lake & GA10x
-
janos666
nagyúr
Érdekességképp elindítottam egy Litecoin bányászát (nem akarom üzemszerűen csinálni, csak érdekelt mennyire tudja megpörgetni a VGA-t). 100%-ra tolt maximális ventifordulat és 50% power limit (ez +50% abszolút, vagy a pluszban adhatóhoz képest relatív százalék? -> Előbbi kicsit soknak hangzik, utóbbi kicsit értelmetlennek) mellett szépen felzúgott >=55% fordulatra (most épp 67), illetve visszavette a frekvenciát, ami így 840-735 közt ingadozik olyan 800 körüli átlaggal.
760 khash/s volt a teljesítmény, de először 860 körül indult meg, míg volt hőbuffer.
Valós körülmények közt (ténylegesen játék közben, nem benchmark) ettől még jobban megdolgoztathatja egy grafikus motor Mantle alól a kártyát?
Így OpenCL alatt gondolom csak a shaderek dolgoznak igazán, a textúrázók és a többi pihenget.Amúgy nem igazán értettem miért mondod, hogy a hőlimit miatt nem tudják még megmondani mennyivel lesz gyorsabb a Mantle. Ők mivel tesztelgetik élesben a kódot, 3x8 tápcsatis, egyedileg powertune tiltott, gyárilag víz vagy inkább gázhűtött, vagy referencia (még ha közben csak sample, de nagyon boltihoz közeli) kártyákkal?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
-
Macka
veterán
Ha jól értelmezlek:
Dx alatt a kártya a TDP limitet 1000 mhz órajelnél éri el, de annak ellenére, hogy a GPU-z szerint 99%-on teker, vannak benne kihasználatlan tartalékok.(Mantle szempontjabol kihasznalatlan). A GPU-z is csak azért mutat 99%-ot, mert dx alapu.Mantle API alatt a tényleges, dx-hez kepest jelentösen nagyobb kihasználtság miatt a TDP limitet alacsonyabb órajelen fogja elérni, ami miatt az x esetében az 1000 mhz sem lesz tartható?
Itt szandékosan nem kevertem bele a hőmérsékletet, mint gpu-órajel befolyásolo tényezöt.
-
janos666
nagyúr
Az még a durva, hogy az OpenCL progi leállítása után még 1 percig hangosan zúg tovább. Ez most olyan, mint a turbó a robbanómotorokban, hogy nem szabad leállítani, mielőtt visszahűlik?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU-Z azért mutat 99%-ot, mert annyit jelez vissza a driver. A miért pedig egyszerű. Van a parancsprocesszor, ami minden órajelben fogad egy parancsot. Ha megvan, akkor cool, ha nincs meg, akkor csökken a kihasználtság. Nyilván nem kizárt, hogy 1000 órajelenként egy üres ciklust fut a parancsprocesszor, tehát már nem írhat rá 100%-ot. Aztán, hogy belül hogy van kihasználva a hardver ... elképzelhető, hogy csak a feldolgozók fele működik, de ettől még a parancsprocesszor bőszen fogadja a parancsokat és jelzi vissza, hogy minden fasza.
A Mantle asszinkron API, tehát nem sorban küldi a parancsokat, hanem párhuzamosan több parancslistából. Ettől a hardver párhuzamosan számolhat mondjuk TressFX-et és shadow mapot.
Természetesen ez nagyobb terhelés, tehát alacsonyabb lesz a magórajel.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dtomka
veterán
Ha esetleg még nem volt: Lencsevégen az ASUS különleges R9 290X videokártyája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Windows Insider Program
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest