Hirdetés
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
-
Darko
senior tag
válasz stargazerhu #2033 üzenetére
Kezdek afelé húzni, hogy megveszem a refet, majd teszek rá valami normális hűtést.
Van olyan hely ahol normális áron hozzá lehet jutni hétvégén a 290-hez?
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Goldmen75
őstag
Épp toltam egy kis CoD Ghost-ot, 80 fok s 40% venti s nem is hallom a játék hevébe! Nem biztos hogy "kell" cserélni hűtőt, de kinek mi
-
Malibutomi
nagyúr
Akit érint:
"Just talked to AMD as well as three big AIB partners and AMD as well as one big AIB told me that we should expect to see custom R9 290 and 290X cards in etail the second week of December."
Hardocp forum, Kyle_Bennett HardOCP Editor-in-Chief
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
Csak csínján a biossal! Ahogy nézem volt aki meg égette magát a 290/290x bios cserével. Persze lehet csak szimplán megadta magát. KATT
" I flashed one of my R9 290 cards at launch and it worked for a week. It is now a door stopper."
Én inkább várok majd vele egy kicsit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MPowerPH
félisten
-
mcwolf79
veterán
Aztakurta
Beállítottam a célhőfoknak 85 °C-t, elkezdtem futtatni egy Valley benchmark-ot...
EZ KURTA HANGOS !!! A vizes 780 után fülsértően üvölt.
Nagyon kell erre a vizesblok!!!Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
válasz stargazerhu #2066 üzenetére
Még nem tudok nyilatkozni.
Jelen állás szerint biztos hogy gyorsabb a 780. De nem fair az összehasonlítás, mert azon a vizesblokk miatt stabilan be tudtam lőni a GPU sebességét, és nem vette vissza a hőfok miatt.
Most a hőfok miatt a 290 GPU sebessége ugrál,mint a nikkelbolha, ezért nem lenne fair most összehasonlítani őket.
Majd ha megjön hozzá a vizesblokk, és ez is stabilan tudja majd tartani a belőtt GPU sebességet,akkor majd mérvadó lesz az összehasonlítás.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
Azt ismét elfelejted, hogy a 290 is húzható. Mint írtam is , jelenleg ne mtudom eldönteni,melyik a jobb (BF4 szépen fut rajta, bár NV-vel sem volt gond), mert a 780-nak előnye volt.
SLI-m volt már egyszer 680-ból, elég is volt. Nem tudtam megbarátkozni az input laggal,amit okoz.
Persze, lehet most mondani,hogy bullshit,"mert nem is érzékelni", de engem igenis zavart. Ahol be kellett kapcsolnom a V-sync-et. ott különösképp zavaró volt. Ilyen pl. a BF3 (is). Ott is V-sync nélkül sok pálya iszonyat mód "törik", ha meg be van kapcsolva a V-sync ,akkor meg kegyetlen input lagja van.
És igen, a Mantlira is kíváncsi vagyok.
Úgy néz ki hogy majdnem 1-1-ben tudok cserélni (na persze valamennyi - lesz, de nem vészes), úgyhogy annyira nem bukó, hála a 2 cég eltérő árazási poltikájának.Erdei88:
vizesblokk megy rá. Nem kell nekem házfűtő hűtő[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Tirexi
addikt
válasz mcwolf79 #2070 üzenetére
Szerintem azért lett olcsóbb a 290 a 780-nál mert sajnos a hangja és a hőfoka sok embert elriaszt és AMD pap ezzel kompenzált. Nem elég, hogy a CPU tuningtól melegednek az alaplapi mosfet-ek meg még a kártya is rátesz egy kicsit.
Én már egy Asus 290X DC2-t várok és annak a tesztjét. Kíváncsi leszek az eredményekre és az árra.Amúgy az oké, hogy húzható a 290 is de akkor még hangosabb és melegebb lesz. Mert ugye nem fog itt mindenki vizezni.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz mcwolf79 #2072 üzenetére
Csak kérdés, de szerinted a 95 fokot mennyire fogja lehűteni egy custom hűtés csendben?
Ha a 780-at vagy akár melyik NV-t nézzük azoknak a ref hőjük 85 fok körül van.
Egy DC2 vagy egy Lightning azt leviszi 60 fokra még viszonylag csendben.
Ha a hűtések nem változnak akkor 70-75 körül kell lennie a 290X DC2-nek csendben.
Ha 60-ra akarják letornászni akkor oda meg már nagyobb venti fordulat kell.Na de mind1 is várjuk meg a teszteket.
-
Goldmen75
őstag
Megbeszélem a nagykeresemmel, kérek kölcsön egy mk-26-ot s kipróbálom mit tud, mondjuk 2db enermax batwing 12-es ventivel. (vagy rendelek nanoxia nanoventiket)
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
Most már rohadtul akarok egy blokkot, de nemtudom EK oldaláról vagy honnan rendeljek mert itthon nincs.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Goldmen75
őstag
Szemezek egy Ilyen házzal
-
wagi
senior tag
-
omikron23
senior tag
válasz Goldmen75 #2081 üzenetére
Ha már ház, akkor ezek közül valamelyik szerintem sokkal jobb választás lenne, de ez az én véleményem... Pl. az S31-es, és árban is jobb...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
wagi
senior tag
válasz Motion_Blur #2088 üzenetére
Igen a sima,de ez X
-
SkyS1gn
félisten
R9-290X X2 official pic:
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz mcwolf79 #2067 üzenetére
Nem vagyok vallásos VGA gyártó párti...kb a lényeg az lenne, hogy mennyiért érdemes vajon kártyát cserélni...mármint milyen teljesítmény többletért...Persze, ha 10%ot tudsz úgy hozni, hogy nem kerül pénzedbe, az okés...de ez ritka eset....És hát azt is látjuk, hogy játéka válogatja...Olyan hogy fair teszt...nem létezik!
(#2077) Cris99 EK jó A terméktámogatásuk is, mikor kértem tőlük infót, rendesen foglalkoztak velem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs