- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
Összeraktam egy gyors táblázatot. Szokásos Thief teszt Mantle alatt. Memória 1625MHz-en is gond nélkül futott, de elég az 1500 is.
Az első két beállítás egy élhető érték, talán még a harmadik is, de a többinek már veszettül nincs értelme
1,133V a min, amit be lehetett állítani AB-ben. Itt már nem bírta az 1500MHz-es órajelet sem, így csökkentettem egy picit.
1,320V a max érték, amit be tudtam állítani, de órajelben már nem skálázódott tovább. Ezek persze nem stabil értékek, 1x lett lefuttatva a bench. Összehasonlításnak azért jó. Mindegyik órajelnél a minimum beállított feszültség van megadva, amin még lefutott a teszt.
-
oliba
őstag
válasz
MiklosSaS #28594 üzenetére
Ez két dolog miatt van így. Először nem számít a Mantle-ben a driver, mert ott lényegében a játékfejlesztő "írja be" magába a játékba, így driveresen nem sok semmit lehet azon javítani. Másodszor pedig ahogy írta Laja333, ez a cpu limites helyeken segít. DX-ben elég cikk-cakkos a gpu kihasználtság (96-99%), most így 98-99% lett.
Már megint tesztelek amúgy. Most próbálok egy diagramgörbét csinálni a feszültség - órajel - fps - fogyasztás (hwinfo) összesről. Meg szeretném nézni, hogy mi az az órajel és feszültség, ami fölé igazából értelmetlen menni. A teszt még most folyik
-
Laja333
őstag
válasz
MiklosSaS #28594 üzenetére
A Win10-es driverek elég erősek api overheadben (vagyis gyengék, na értitek). Nálam ez hatványozottan érezhető a FX miatt. Ott ahol eddig CPU limitem volt, az win10-es driverekkel megszűnt, vagy minimalizálódott. A Thiefben a Mantle egyedül az overheadben segít, szóval nem igazán mérvadó teszt Mantle szempontjából.
-
oliba
őstag
Csináltam egy gyors Thief-es összehasonlítást a W10-es 15.200.1040.0 és a hivatalos 15.5 Beta driver között. Csak ez az egy játékom van jelenleg fent és ezzel is játszom, így az új driver stabilitásáról nincs információm még, de ilyen különbség van ebben a játékban. Az eredmények 3x futtatott átlagok átlagolásával születtek:
15.5 Beta
DX: 67,3 FPS - (min: 51,2FPS)
Mantle: 74,7FPS - (min: elfelejtettem nézni)15.200.1040.0
DX: 72,7 FPS - (min: 57FPS) ------ +8% (+11%) gyorsulás és minimális szórás a három mért eredmény között
Mantle: 74FPS ----- -1% csökkenés.Egyelőre ennyi.
-
Szpisti
addikt
válasz
Tomko78 #28569 üzenetére
Csak megsúgom, már eléggé utánanéztem, AMD-vel nemigen lehet kihajtani a 290(X)-eket...
Az én 290X-em egy FX8150 társaságát élvezi, és a 3DMark Fire Strike-al 7900pontot kap. Már egy i5 2500K-val is 10ezer felett kapna, de egy i7-essel 11-12ezer meglenne simán... Még egy FX9590-el is csak a 10ezer lenne meg talán... -
oliba
őstag
Azt be szoktátok állítani AB-ben, hogy 2D-re is csináltok külön profilt?
Most, hogy lehúztam mindent minimumra, így a hőmérséklet laza 3 fokot kapásból csökkent. Netezés volt még csak, ha nem nyúlok a géphez, akkor lehet belőle 4-5 fok is lazán. A memória-órajelet már nem nyomogatja fel folyton 1250-re film és net közben sem. Nem tudom, hogy ez így stabil lesz, de egyelőre nincs probléma. Ezek után lehet megpróbálom azt, hogy tuningolom a memóriát a 3D értékre, mert így már elméletileg nem lesznek memória BS-ek az állandó 150 - 1300(+)-as ugrálások miatt.
-
juve600
nagyúr
-
mackosajt
addikt
Csak mielőtt elfelejtik itt egyesek, hogy mi a topik címe: Téma: AMD Radeon™ R9 290 / 290X
-
Tomko78
őstag
Képen a Cod AW van , amíg a GTX 570 a játék még normál beállításnál élsimítás nélkül és szarul ment , addig a R9 290 extrán és élsimítás árnyék meg hasonlóval is simán ment 90 fpsel , meg a másik dolog mint sokan mondták elég 1080 p a 2 gb vga hát most láttam , 1080 p is simán 3.5-3.6 gb vramot is használt a vga
-
juve600
nagyúr
üdv
melyik a jobb amd driver az omega vagy az utolsó béta ???ű
-
lowzor
veterán
válasz
Winchester95 #28563 üzenetére
Nézőpont kérdése. Már egy használt Sandy Bridge i5 proci is sokkal jobb lenne a 290-edhez, ami fillérekért kapható aprón, ugyanúgy lap is hozzá hasonló áron. Újonnan meg lehet, hogy olcsóbb egy AMD proci, viszont komolyabb lap, hűtés, táp kell hozzá, amiknek a hozzászámolása után már nem lenne annyira szép a kép.
-
Joshi
titán
válasz
Winchester95 #28561 üzenetére
Azóta is ugyan az az SSD és vinyó és kábelek vannak, mondjuk a PHII rendszer már elég öregecske lehet hogy azzal volt a baj (támogatottság stb.). Hidd el hogy az AMD procik nagyon gyengék, nem azt mondom hogy használhatatlanok, de teljesen más liga. Egy Intel i5-45xx-ös proci kenterbe veri bármelyik AMD megoldást (játékoknál).
-
Joshi
titán
válasz
Winchester95 #28557 üzenetére
Amikor megvettem a 290-es kártyát, egyszerűen nem ment rendesen egy AMD PHII 965BE procival. Az istenért se tudtam életet lehelni a 290-be, állandóan kékhalál v BS volt a vége még újratelepített Winnel is. Abban a pillanatban hogy vettem egy 1150-es Intel rendszert (Z87), minden flottul ment. A béta drivereket mellőzöm, de szerintem egy 290-hez jobban illik egy Intel proci.
-
Habugi
addikt
válasz
Winchester95 #28557 üzenetére
Aucs, softveres tuningot szerintem ne erőltesd mert a Turbóval operál ami olyan feszeket dobál a procira hogy hűtő/alaplapi VRM legyen a talpán ami bírja.., Catalystos OC-vel sztem olyan thermal throttlingod volt mint a huzat. Nem a játékok hülyültek be..
Adatlapod töltsd ki, FX topicba gyere át.., megoperáljuk.
-
Winchester95
őstag
válasz
Habugi #28555 üzenetére
Az a baj őszintén csak 3.3ghz n ment utobbi idoben mert ati programban felhúztam 4ghz re és mindig behulyult a jatek....
húzni max 4ghz re tudom gyári hűtővel...money 0Shader egységek unlockolhatók esetleg?
Maximum ami kiférne még az egy fx 8120 proci.
Melegedéssel nem kell vigyázni? Mennyi a max hőfok ami még megengedhető?
-
Xmister
senior tag
válasz
Winchester95 #28554 üzenetére
Hangos lesz (nagyon). A procid pedig nem minden játékban lesz elég neki. RAM-nak is jót tenne, ha 1866-on járatnád. A legtöbb 1600-as bírja ezt egy kis plusz fesszel.
-
Habugi
addikt
válasz
Winchester95 #28554 üzenetére
Ambivalens érzés hogy egy magamfajta kezd bele de..a lassulásokat valószínüleg a procid okozta.
A 6100as nem mai gyerek, egy 4.5-öt legalább adj neki a 290es kedvéért.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok! Úton van felém egy sima 290-es.
Asus ref kari.
vélemény róla?
280x volt eddig a legnagyobb kártyám 8gb 1600-as ram és egy fx 6100 4ghz társaságában.Ramsüni, melegedés, hangosság, hűtés, hiba, minőség...címszavak.
GTA V és DBZ Xenoverse már majdnem ment maxon fullHD ban a 280x-el. (Mindkettőnél voltak lassulások) -
Milka 78
nagyúr
No para!
Teljesen normális,hogy az összes órajelet kiakasztja.Pár játéknál (ETS2) jól is jön,mert azért szaggat be a játék,mert össze vissza szabályozza a kártya az órajeleket.
Én játékok alatt mindig kiakasztom az órajelet,majd ha végeztem egy kattintással vissza kattintom a szabályzást.
Pofon egyszerű -
A.C.E.
aktív tag
Újabb fury x képek Szerintem ez a 12 cm hűtőradiátor kevés lesz neki....
-
A.C.E.
aktív tag
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok .
Kis segítség kellene . Van egy ref 290x karim a gyári hűtéssel nem akartam húzni viszont most kapott egy EK Water Blocks EK-FC R9-290(X) - Acetal Rev.2.0 hűtést . Milyen driver illetve milyen progit használjak a húzáshoz/teszteléshez . Mennyit és mit állíthatok? Szóval egy csapásirány kellene (fesz,mem,gpu) amin elindulhatok . Mire figyeljek, mit ne állítsak ! A proci I5 3570k.
-
csabsz13
aktív tag
-
Joshi
titán
Akkor alap memória órajelen is csinálja a BS-t? Az nem annyira jó, esetleg wqhl driverrel?
ui.: hidd el hogy a memória tuningtól nem lesz számottevően gyorsabb a kártyád, benchmarkokba számít néhány pontot de játékoknál nem igazán. A gpu tuningot is érdemes alaposan kitesztelni és lemenni egy kicsit alacsonyabb de stabil értékre.
-
-
oliba
őstag
Visszatettem most 1250MHz-re. Annyi mindent még nem tudok a kártyáról, hogy mit mikor és hogyan csinálja. Magasabb memória-órajelen hamarabb bedobta a kulcsot. Már-már azt gondolom, hogy egyszerűbb lesz kiakasztani azt a memóriát, mert ilyen memóhasználat mellett édes mindegy, hogy visszaállítja-e, vagy sem
A GPU órajele meg sem közelíti az 1050MHz-et, hogy az gondot jelenthessen
-
oliba
őstag
(#28536) Milka 78: én is gond nélkül futtattam a tesztet 1625MHz-en, ha úgy állítom be az értéket, ha fut a játék. Amint kilépek egyből elhasal. Kiakasztani nem terveztem, mert biztos megdobja jó 20W-tal a fogyit, meg talán a memóriáknak se jó, de mégis... "hogy kell megcsinálni"
(#28535) Joshi: referencia kártya 947MHz-es órajellel. 1050MHz miattam van
-
oliba
őstag
Szimplán netezek és eltűnik a kép. Lehetséges, hogy az 1300MHz-re emelt órajeltől csinálja ezt?
Esetleg a legújabb béta miatt van ilyen anomáliám?
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #28529 üzenetére
Én is úgy voltam, hogy veszek két kompakt vizet. Egyiket a procira és másikat a vga-ra. Proci nem maradt még el, majd ha kijön a Zen, akkor meglesem, hogy Intel, vagy AMD, addig kiszolgálja a gyári, míg vga-ra gondoltam volna, egy Alphacool full bordát, de aztán ez csak egy átmeneti kártya lesz a köv szériáig. Addig megteszi így is, ahogy van
25 perc játék után. Kicsit hazudtam a feszültséggel, mert 1,56V ebben a játékban, de minden kiolvasható az OSD-ről és HWINFO-ról. A vga-n a ventik fel sem pörögtek, szóval minimumon üzemeltek.
(#28531) tailor74: így van, csak nekem a HDD ketrec sincs bennt
-
válasz
kalozhun100 #28530 üzenetére
Olyan a ház kialakítása, a lap 90°-ban elforgatva kerül beépítésre...
-
odorgg
addikt
Így vagy úgy, de fasza az a hűtő. A Raven is nagy kedvencem, jól eltalált design, és jól is szellőztethető
Jövő hétre érkezik még pár alkatrészem a vízhez, aztán meg nyugszom kis időre. Még a Haf oldal lapján is egy 45-ös dupla Radi lesz, szóval ha majd ki kell venni valamit, az 1 napos szerelés lesz kb. Így talán nem lesz kedvem túl sűrűen cserélgetni a hardvereket, és maradhat a 290x is a helyén
-
oliba
őstag
válasz
csabsz13 #28521 üzenetére
Csak, hogy tisztába tegyem a dolgokat, hogy az infókat ne kelljen vadászni
Szóval....
Silverstone Raven 5-ös ház és Raijintek Morpheus + Noisblocker NB-eLoop B12-3, aminek valóban 1900rpm a max fordulata és valóban az első tesztnél még nem volt szabályozva. Annyit viszont pontosítanék, hogy 1650-as fordulaton ment, legalábbis ennyire olvassa az alaplapi szenzor, mert arra van kötve. A teszt után viszont még a ház tetejére kívülről egy 12cm-es Corair ventit betettem szívóra (600rpm), hogy ne rekedjen meg felül a levegő. A házventik minimumon mennek, amiknek így is elég "jelentős" hangjuk van.
A kártya 1050/1300-on megy + 50% power limittel és játékok alatt kb 1,192V a gpu feszültsége.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Speed® #28522 üzenetére
igen, sejtettem.
csak azért nem értettem, hogy akkor miért nincs odaírva, hogy milyen venti fordulaton jöttek meg ezek az eredmények. azért az is fontos adat nem? (és ugye az is, hogy milyen venti került rá, mert az eredeti venti és az új venti közötti különbség is sokat számíthat, nem csak a borda) -
-
Prosector
addikt
Ezek azert mar eleg jo hofokok, jo ez a huto.
MAS: vmi tortent a vga-mal: tegnap még semmi gond nem volt, kb. fel oraja vettem eszre, h barmilyen jatekot inditok el, az eddigi 99-100%-os vga-load 30-40-50 % korul van, ennek kb. megfeleloen, ami eddig 70-80 fps-sel futott, az most 30-40-nel "teker". Az osszes jatek rangat, mint allat, kiprobaltam: W3, DL, FC4, mind ugyanaz.
A KIS fogott vmilyen trojait, elvileg le is torolte. De ilyen gondom lehet virustol?
Driver reinstall megvolt.
-
oliba
őstag
(#28507) Xmister: Csak van valami megoldás?
(#28508) Prosector: Gagyi kis lézeres hőmérővel
Biztos nem pontos, de ennyit nem tévedhet
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #28505 üzenetére
Ez csak Heaven benchmark, szóval komolyabb játékok alatt biztos nagyobb lesz a hőfok.
Másik kérdés, hogy ti mivel tuningoltok? AB-t próbálom belőni, de furcsa anomáliáim vannak. Memória megy Thief-be 1600MHz-et, de ha kilépek, akkor összeomlik a gép. Most 1050/1300-on is összeomlik néha, ha betölt az AB. Thief és Heaven a végtelenségig elfut, de ha órajelváltás történik, akkor halál...
-
oliba
őstag
Felraktam a Morpheus hűtőt és 1050/1300-on az alábbi hőmérsékletek lettek 15 perc heaven kör után
OEM
GPU: 94°C
Fan: 48%
VRM1: 60°C
VRM2: 80°C
Memória: 74°CMorpheus
GPU: 53°C
VRM1: 58°C
VRM2: 54°C
Memrória: 52°CMég egy kicsit fogok finomítani a hűtésen, de már meg is vagyok elégedve a kártyával
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest