- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
DX-ben mi a helyzet? Mert nálam úgy teljesen OK volt, Mantlevel szaggatás, RAM-zabálás (nyilván emiatt is, noha 2GB-ot nem evett meg), itt-ott artifact-ek, és persze jóval lassabb. Régebbi meghajtóval lehetett választani, de most tutira csak Mantle-lel megy AMD kártyákon, mert ugyane hibákat produkálja (50FPS és 40 alá zuhanások), miközben anno DX-ben 50-60-nal szaladt röcc nélkül.
Driver-hiba esetén én elsőre mindig a gyári meghajtót ajánlom, nagyon sokaknak segít, bármit mond is Abu arról, hogy ezek csak az aláírásban különböznek a referenciától. A gyakorlat nem ezt igazolja, ezt én legfőképpen ASUS-okon tapasztaltam. Viszont tény, hogy a gyári meghajtók régebbiek, talán éppen azért, mert tesztelik őket. ASUS néha több hónapos elmaradásban van, GB-nál meg ennél is több volt, amikor ilyen kártyákat használtam. Ez elméletileg azzal járna, hogy az újabb játékoknál előfordulhatnának bugok, viszont ilyet sosem tapasztaltam, ami azt támasztja alá, hogy nem feltétlenül rossz önmagában egy meghajtó, amíg AMD-nél nem "optimalizálják".
Amúgy kizárólag a driverrel teszteltél, vagy mindig nyomod a cumót is hozzá? Mert a CCC-be épített profilok (utócsalás
) is bele tudnak cseszni a dolgokba.
Zsébernardo: Amit hetekkel ezelőtt javasoltam, ti. hogy az ASUS honlapjáról töltsd le a legfrissebb saját drivert, megvolt?
sb: Most én "user error"-oznék, ha megbocsátod. Elég komolyan foglalkoztam ezekkel a progikkal (15k fölötti olvasottság csak jelent valamit, saját topicról és privát segítségnyújtásról nem is szólva), és sem nV, sem AMD kártyán nem fordult elől, hogy ne lehetett volna velük optimalizálni a VGA-k vezérlését. Anno még RivaTuner-be is keményen belemásztam, amikor nem nagyon szerette az AMD kártyákat, és azt is be lehetett bizony lőni. A legtöbb user viszont még az egyszerűbb beállításokkal sincs tisztában, aztán persze, hogy jönnek a problémák, főleg, ha több ilyen progit is feltelepítenek, amelyek aztán nemcsak a drivernek tesznek keresztbe, hanem még egymásnak is.
Jelenleg elégedetten használom az AB-t, 13%-os energiamegtakarítással gyári beállításhoz képest, természetesen halkabb és hűvösebb kártyával, és nem b.sztatja a meghajtó sem a VRM-eket, sem a GPU-t v. a RAM-okat az idióta órajel-ugráltatással (?X is olvastuk itt?
). Annyi a hátulütője, hogy kézzel kell profilt váltani, de ezzel tudok élni, Tahiti-s kártyákon nincs más lehetőség. Ráadásul így megfelelő profilt tudok alkalmazni (pl. -20% tuningot, ha nem kell a teljes kraft). Mindemellett a 2D alap feszen a kártyám magasabb RAM-órajellel és teljes sávszélességgel képes dolgozni, mint azt a driver hagyná. Ha majd az AMD biztosítja ezeket a lehetőségeket, el lehet dobni az ilyen progikat, addig viszont szerfölött hasznosak.
aginor: Nem videózok mobilnettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest