- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
válasz
Televan74 #7398 üzenetére
Egy jó pizzatészta receptet dobhatnál, vagy linkelhetnél. Egy éve van itthon 3kg 00-ás pizzaliszt, de amennyit pöcsölni kell a tésztával, na ahhoz nekem nem volt kedvem. Inkább rendeltem eddig.
Tudom, hogy tele a net receptekkel, de van 1000 fajta azért kérdezem.
Köszi!
-
Gyuri27
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #7393 üzenetére
hamár Karányi, a legszebb tőle: Hazaút. Volt a HiTime, a helló, majd eléggé eltűnt
De ami van, azt imádomAkkor legyen még klasszikus magyar: Draft, Dombok felett, 2000 év, ejj, haverokkal kocsikáztunk erre. Szülők adtak kis költőpénzt, tankoltunk, ittunk és még maradt is...
Ma meg ehhh... Nah, majd a kókuszba veszek vmi jobb zenét, legalább mélynyomót kap, azt mindig elnapoltam.
Kicsit depisebb zene abból a korból: Populär
Végére egy fiatalabb darab: óccsó a méz árá...Pickit3: felénk van retro disco, ott biza az én korosztályom sem ritka. Vannak direkt ilyen estek, amikor 20 éves zenék mennek, eleve oda nem megy egy 15 éves. Aztán van olyan, ami karaoke is, meg mittomén, de eléggé szelektált a nézősereg, már az árak miatt is, na drága helyre nem mennek a csóró jampik, tutira 25+ az életkor.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Gyuri27 #7393 üzenetére
Valahova el kéne járni, mert be fogok így savanyodni. Azt se tudom, hol lehet új csajokat megismerni és nem a diszkóval a földön mászó 15 évesekről beszélek. Baráti köröm is rendesen szelektálódott, hasznosabbnak tartják egész este a gép előtt kockulni. Kevés van olyan akivel összeülünk akármit csinálni.
-
Pickit3
aktív tag
[link] (Sóhaj)
-
ViZion
félisten
deeensz
Ha nem lennék lusta, leírnám mi minden volt ma... Kedd/szerda elvileg veszünk egy 2004-es focus kombit, bódottá. -
Televan74
nagyúr
Megrántotta a memória a Samsungot
ViZion Fél óra kocogás, és ha szép környezetbe futsz,akkor még a gondolataid is kitisztulnak.
AMD Radeon RX 550 2GB Review -hát eléggé satnya lett!
ASUS PRIME A320M-K - elég húzós ára van, mert nem messze ott van tőle az ASROCK AB350M.
-
Televan74
nagyúr
Reggel óta felment a 1600 -as ára.[link]
Nagykerek rájöttek hogy túl olcsón adják? Vagy csak elfogyott ott ahol olcsóbban adták.
Én még 72.500Ft -ért csaptam le rá. -
ViZion
félisten
válasz
Televan74 #7358 üzenetére
2-3 hét alatt csökkent már. Egyik AMD cikk alatt jeleztem, a "sokéadjaazájemdé" hsz-re, h itt van kajak 27% áfa, meg minden újdonságra rádobnak még a kereskedők is, szal. hamarosan esni fog az ár. Nem igazán hittek benne... 1500-at nem láttam még, milyen árban lehet?
Az a piros-fekete nagyon király. -
Televan74
nagyúr
Igazából ilyet szerettem volna rendelni,de még USA -ban is csak rendelhető státuszban van.
-
Televan74
nagyúr
És lehet nemsokára proci is lesz bele.Az 1600 -as ára lement 75.500 Ft -ra.
MSi X370 SLI PLUS,Gaming Pro, Krait, és a még nem kapható Gaming Plusz egyformák csak festésben és ledekben térnek el.Egyedüli kiugró az újabb hangkergető miatt a Gaming Pro Carbon.
-
Televan74
nagyúr
Mégis csak győzött a piros - fekete kinézet! Rábeszéltem magam erre.
-
Televan74
nagyúr
Ma jól megszopatott a posta! A vevő csomagautomatába kérte a csomagot átutalással. 490forint volt (!), a feladási szelvényen is. Postán 890 Ft kér a hölgyike,dühöngve,de kifizettem. Hazajövök,feladási oldalra felmegyek,ma már 890Ft szerepel. Nekem is igazan van, meg a postán dolgozónak is.
De azért a tetű rendszergazdának szívesen ugrálnék egyet a fején! -
Habugi
addikt
RAM sebességet illetően "csak" másfél éve mondom mizu, nemgáz, az illetővel ellentétben kiemelve/kitérve arra h mely esetekben/körülmények között hozhat többet ill. kevesebbet.
Az OotB tesztelési szokásról pedig sztem ismered a véleményem.., fogyasztóállatoknak szóló bullshit, egy mikrosütő esetében még érthető, ami annál összetettebb..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
Végre, ez IRL teszteli, nem a defaulton és nem azokon a játék beállításokon, amik az elméltei maxok, hanem azon, amin játszanak.
"my rank has Ryzen" ez epic, lopom majd!Win energiagazdálkodás még most is fos, köszönjük. És az is "kiderült" a sok állítással ellentétben, h itt már számít a ram sebesség. Nekem is valszeg 1400/1500 vagy ha nyerek a lottón, akkor 1600 lenne az álom vas, de egyre távolibbnak tűnik... autócsere, nappali romokban, konyhabútor kell...
Asszony nem lájkolná, ha a gép megelőzné.
-
CJ4567
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #7331 üzenetére
Nos a modulos érából Bristol Ridge jó bele, A12-9800, de kiskereskedelemben én ilyet nem láttam. Sajnos a Zen architektúrájú APU-k jövőre jönnek AM4-re, idén csak a BGA-s noti variánsok jelennek meg a második félévben.
Gyuri27: csak azért emelik ki az SLI-t a gyártók, mert az licenc-köteles és ez egy - na jó ezt is kifizettük (meg beépítettük az árba
) - alaplap. CrossFire nem licenc-díjas, azt a sarki fűszeres lapja is tudja ha van rajta 2 erre alkalmas PCI-E sin és chipset. De manapság nem éppen a dual GPU virágkorát éljük, egy két címtől eltekintve.
Emiatt pl. a B350-es lapok nem támogatják az SLI-t csak CF-et, míg az X370 igen.
Egyre ritkábban csinálják meg jól az SLI és CF támogatást a játékokban. Ha kakaó kell vedd meg a nagyvadat (lehetőleg annyira nem vad tehenet, mert az ad tejet és az sem árt a kakaóhoz). -
Televan74
nagyúr
válasz
stratova #7330 üzenetére
Spórolnak, nincs DP.
Amúgy meg ha nagyon jobbat szeretnék az integráltnál akkor belebacok majd később egy PCI Express hangkarit később.De az én paraszt füleimnek bőven megfeleltek eddig is,most is elég lesz a ALC892 hang genya.
(#7332) Gyuri27 Az ott nekem nagyon zavarja a szemem, de majd csak elviselem valahogy.
Más: Ma reggel felnyomtam a Win10 Creators Updatet,eddig no para.Mondjuk csoda sincs,de hát mi vár az ember egy lapostól!
-
stratova
veterán
válasz
Televan74 #7329 üzenetére
Bántott az a szegény PCI téged? Ha valakinek van egy régi, de jó hangkártyája hadd használja
. Ennyi pénzért mondjuk egy szinttel komolyabb integráltat is tehettek volna rá, de látom azt az egy 10-essel drágább MSI X370 GAMING PRO kapta meg.
Idén kegyvesztett lett a Displayport? FM2 időkben nem számított nagyon extrának és most még az X370-es ITX Biostaron sincs.
-
Televan74
nagyúr
Megrendeltem az új lapot.Csak egy tízessel drágább mint a B350 Tomahawk. MSI X370 SLI PLUS
Nekem egy modern alaplapon ne legyen PCI csatlakozó.Na meg a jobb VRM, mondjuk nem tiszta fekete vagy piros fekete,de nem is fehér mint a Krait. Gaming lett volna még jó,de most csak az iPon -nál van és szállítással együtt 8000Ft -al drágább.
Most már csak a 1600 -as procira kell még gyűjtenem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #7317 üzenetére
A Coffee Lake még S1151-re jön.
A következő HEDT lesz foglalatváltás, lényegében a socket s2011-et fogja váltani a s2066.
Szal igen, az egész hóbelebancot kell kukázni.
Persze, az kérdéses, hogy a 1xx szériás lapok fogják-e tudni kezelni bios update-tel a Coffee Lake procikat, vagy sem. Ezt lényegében még senki sem tudja.
Persze a CL-lel lehet "lehozzák" a 6/12-t esetleg a 8/16-ot is a HEDT-ről, de erről sem tudni semmi konkrétumot.
Más:
A Quake Champions szerintem bitang jó. A tempó nagyon adja. A grafika szerintem még fejlesztve lesz, bár ha nem az sem gond. 143fps fix-en áll, úgy, hogy ~60% körül heverészik a GPU. -
ViZion
félisten
És Unreal II Awakening folytatás is KELL
EZT most találtam, nagyon durva kritika a mai játékokra...
Options: grafika be/ki.Level: Könnyű, egyszerűsített, nézed ahogy a botok tolják...
A hint-ek is megérnek 1 misétDoom-al is van, király.[link] "explosives DLC-t töltsd le"
-
ViZion
félisten
-
Beretvás
veterán
Quake Champions Closed Beta, indult..
már szépen jön lefele..
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #7317 üzenetére
Teljesen indokolt a foglalat váltás... hiszen lassan már SoC az egész, gyakoratilag nem foglalat, henem egy USB3.1 és egy HDMI kimenet kell rá
Csak akkor az alaplapgyártók nem lesznek boldogok, mert így a +5% krafton ők is kaszálnak, a sok user meg rohan, mert új, jobb, szipi-szuperebb. Gyakorlatban a lapos topikban most is B150-et ajánlják, nincs előrelépés az újabb lapokkal. Egy kövér zs... f-t az intel seggébe ezzel a foglalat variálással. Amúgy ezért lett AMD, mert szépen tudtam lépésenként fejleszteni, nem kellett egyszerre mindent cserélni. Mivel melóztam a gépen, az nem lehetett, h eladogatom és veszek egy komplett vasat, egybe megvenni és árulgatni megint lehetetlen volt. Inkább AMD, kész. -
Televan74
nagyúr
-
törölt tag
Amint elkezded manualisan az OC-t az XFR kikapcsol. az 100-200MHz meg nem oszt nem szoroz. X-esek amiben meg jobbak, hogy valogatott chip-ek, szoval alacsonyabb feszultseggel lehet stabilabb CPU es RAM OC-t eszkozolni.
Oszinten szolva az X nelkuliek boven elegek, jo esellyel a tobbseg keres egy stabil OC-t es ugy hagyja. Nalam ez most 3.9GHz, 1.3V, viz alatt szobahomersekletu a proci, terheles (jatek, VM-ek...) nem megy 45C fole (ott kapcsolnanak be a ventik...) szoval ja, mindehhez tarsul egy 65W-os TDP, 8 mag/16szal.
Ahogy jonnek a BIOS updatek ugy lesz egyre stabilabb es magasabb a tuning, tobb memoria tamogatva a 3200-as sebessegre (ami a jelenlegi 2666-hoz kepes 4 modul eseteben hozna +-5% kulonbseget).
Ha kell kesobb CF/SLI akkor X370-es lap kell, minden masra meg ugyanugy jok a tobbiek.
C6H nekem nagyon bejon, nem olcso lap (hasonlo aron van mint a Z97-esem volt) ellenben sokkal tobbet tud, ami most megfogta a fantaziamat az a 3D nyomtato csatlakoztatas
gyuri: a 4-500-at erdekes honnan mered, az 1700-as 3.3-rol megy auto 3.7-re, nalam 3.9, igy megvan amit mondtal, 3.7-re nem, ahogy en latom ezek 4-4.1-nel megallnak, ezt tudja az elso sorozat. Am ne is probald meg azt venni alapul hogy a 4790K-m mondjuk ment 5GHz-et, mert az alapon is elcsamcsogta az 5.2-es FX8350-emet bizonyos helyzetekeben, itt is ez van, 3.9-en elcsamcsogja nevetve az 5GHz-es 4790K-mat.
Nem tokeletes meg de nagyon-nagyon jo. Ha nem surgos varjatok meg a rev2-es procikat a nyaron, par javitas lesz mar bennuk
-
stratova
veterán
válasz
Televan74 #7303 üzenetére
Érdekes még BF1-ben sem pörög maxon egyik proci sem mégis 1600-nál magasabb a 1060 GPU kihasználtsága. Azért a szálkezelés és a GPU etetés érdekes témakör itt is. Csak belepörgetve nem derült ki számomra c2c ment-e a két konfig vagy out-of-the box. Mert lehet ez a difi azonos órajelen meg is szűnik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Féligmeddig jah. Az XFR a fő különbség. Viszont ugye kell a combos lap a rendes OC-hez, mint az Intel-nél is.
Hát a ram már csak ilyen, és csak drágább lesz.
Számomra ez az egész nem hozza azt amit esetleg elvártam volna, vagyis tök jó, hogy több szál van, de játékok terén lényegében minimálisat hoz. Váltani egyáltalán nem éri meg, szerintem.
Ha valaki váltani tervez, mint pl. Te is, ott más a helyzet.
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
hackeeeee #7306 üzenetére
Az X-es verzió nem csak az "automatikus" tuning dologhoz kell? Nekem eddig az jött le, h akkor húzza fentebb magát, de biosban beállítva mindegy neki, h melyik verzió. Szal. én pont nem X-est vennék, mert megoldom. De ram árakat is figyelve, meg amennyit játszom, meg autócsere... szal. FX marad még nyárra is.
-
Televan74
nagyúr
válasz
hackeeeee #7306 üzenetére
RX1700 vs Core i7 7700. Erre gondolsz?
Persze nem éri meg, főleg neked. De aki platformot vált,vagy kedveli esetleg az AMD -t, annak most már van választási lehetősége.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Televan74 #7305 üzenetére
Azért ez nem volt meglepetés.
De azt gondolom ha 10-20%-l erősebb lett volna akkor se lett volna érdemes 480-ról 580-ra váltani.Az 1400-ra visszatérve. Nem rossz az a kis vacak. Ha beáll az ára meg a lapnak is faja kis cucc lesz.
Ráadásul 3,7-3,8 léggel meglesz.
Azért az érdekes, hogy kinti lista ár szerint árban egálba van az 7400-el. Itthon meg az 1400 63k, a 7400 meg 55k.
Azért az intel egy zsákos zsák. Vegyél olyan procit meg lapot. Me tuning meg nyema.hackeeeee: 1400 nem x-s mégis tuningolják.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #7304 üzenetére
Csak ez olyan jó, hogy ahány teszt, annyi eredmény.
Érdemes megnézni pl. a PCX ryzen-es tesztjét..
Alapból a Ryzen-nél meg kell az X-es.
Ez még mindig szép és jó, de azon a tényen nem változtat, hogy aki tulaj, annak nem éri meg váltani.
Pl. játékra még mindig nem váltanám le a 6700K-t 1700-1800(x)-re, mert játékok alatt nyernék max 10-15%-ot, meg egy kellő mérvű ideget a szar bios-ok miatt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Gyuri27 #7304 üzenetére
Ezt hívják profit maximalizációnak!
RX580 vs RX480 - megyek veszek új kártyát és eret vágok
-
Televan74
nagyúr
A 330$ harc!
Ryzen 1400 vs 1600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged