Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #20141 üzenetére
Jaj hát vannak csendes vinyók is. Noti vinyók nem is helikopter.
Az, hogy a net gyors az egy dolog. Nem tényező.
De ha valaki ssd-t akar folyamatos irással gyilkolni tegye nyugodtan.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz myckey #20133 üzenetére
Ez is egy lehetőség. Te bukszád te döntésed.
7500f alá nem adnám az biztos.
Aztán ha ez már eldőlt ehhez néznék ram teszteket. Oszt jól eldönteném, hogy 4800-5600-6000-s legyen.
Te meg ott strihelsz, azaz azt csinálsz amit akarsz.norbert1998: ahhoz nem kell pc. Kinézel az ablakon, nézed az m1-et és ott is van a világvége.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #20102 üzenetére
Te oszt nagy zinterneten nem olvasol?
A 13-14 genes procik bibisek. Túl azon, hogy sokat zabálnak. És még ugye upgrade sincs. Igaz, hogy am4-be sincs de legalább olcsóbb, űvősebb keveset fogyaszt.
A világon mindenol top 10-20-ból 1-3 darab intel van a top eladott procik közt. Erre te amd-s topikban 13-14 genes intel procit ajánlasz.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz myckey #20088 üzenetére
Akkor az 5700 a barátod lesz. 56k körül. Lap 38k körül. Ez még szállítással is kb 100k. Ram is kijön 20k-ból. Oszt ennyi.
Esetleg 5700x-5800x a 32mb l3 miatt.
Az hogy mi a bánat lesz 6 év múlva senki se tudja. De ha ennyire előre gondolkozunk én x3d procit vennék. Ha csak 3 év akkor valószínüleg elég a 8 mag. De hát ezt se látja előre senki.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz myckey #20078 üzenetére
Nem. Van egy pl gskill aegis 3000 Cl 16 kited mellé pl Corsair 3200 cl 18 akkor simán a lassabb megoldás fog menni. Ugye ha benne van egy kit ami ment már xmp beállitva. Akkor a következő Kitt is úgy fog menni. Ha nem akkor indul jedec szabványon és úgy xmp vagy kézzel beállit. Anno volt 3-4 különféle modul is gépben. Csak ugye a lassabb a mérvadó. Szintén régen még a DC is ment különféle ramokkal. Persze ha a szervezés és időzités ugyanaz volt.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #20060 üzenetére
Igazából itt a fénnyel van a baj amennyire én értek hozzá.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz Beretvás #20034 üzenetére
Hát ide is irtál már eleget, náshova is és igaza még nem volt senkinek. Ráadásul olyan stílusban, hogy jó páran leléptek a topikokból miattad. Gyerekesek ők is. Az nagyon felnőtes hogy hátuk mögött lehordod az embereket. Mondhatnék példát mikor a nagy tudásoddal megszopattad magad. Mert te értettél hozzá. Mennyit buktál? Kb 1000 eurót egy körön. De itt veled be is fejeztem. Végleg.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Beretvás #20026 üzenetére
A szakirodalom a kéket és társait ajánlja gépelésre. Én is akiket ismerek szeretik ha van visszajelzés és le kell nyomni egy billentyűt rendesen. Játékra meg pont ezért nem szokták ajánlani. De ha figyelmesen olvasol leírtam, hogy ízlések kérdése. Nem azt írtam, hogy kékkel nem lehet játszani vagy pirossal gépelni.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Apucy01 #20019 üzenetére
Annó az 5xx szériáról olvastam, nekem is olyan van. Azt tudom ajánlani. Arra figyelj, hogy a piros nem jó gépelni. Tapasztaltam. A barna kapcsoló jó játékra is.
20 felett kicsivel van pl Corsair, MSI, Asus is. Nézz szét melyik tetszik és arról nézz tesztet. Amúgy csodák itt sincsenek. Adott árkategóriában kb ugyanazt tudják.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
Nnnna.
Került hozzám egy viharvert asrock 970 pro R2.0.
Ugye nekem volt 955. Amiről azt hittem hibás. Ezért vettem egy 640-et anno. De mint kiderült szerelmetes sapphire lapom halldoklott. Amit pénzé se tudtak megcsinálni.
Kollégámnak volt két am3-as lapja. Panaszkodik, hogy rosszak a lapok. Kérdeztem cseréltél ramot, tápot.
Mondja igen. Mondom neki rossz az fx 6300-ad. Olyan nincs. Mondja ő.
Elvittem neki a 640-et mert az tuti jó volt. Láss csodát mindkét lap müködik. Elvittem a 955-t. Láttam csodát az se hibás. Szóval cseréltünk. adtam a 955-t a lapért.
Annyi a baja, hogy az egyik usb durván lett kihúzva az off és a hangkártya nem müködik.
Raktam bele egy cmedia 8738lx 5.1-et. Vagy 10 éve itt pihen az is. Mert minden jó lesz egyszer valamire.
Há nem? De!
Bugáznom kell bele min 2x4 ddr3-t. Meg valami old vga-t vagy valami rx 550-r vagy 460-at. Igaz utóbbit nem hajtja ki a proci már.
A dual channellel kicsit meg szopatott a szentem. Deeee nem adtam fel. Mert bár gyors nem vagyok, de mint a buldózer (értitek ) csak megyek előre. A végtelenbe és tovább.
Rápattintottam egy tx 2-t. Ezt
Igaz gyári venti helyett egy alpen van rajta. Bár az is régi.
Szal van egy majdnem retró konfig. Xp-től 10-ig mindenre is. Csak halkan mondom.
Kellene egy olcsó fasza ház és mehetne is a piacra.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Nincs elfekvőben valakinél kicsi pénzé 775-ös q vagy xeon 4 magos persze?
1 gigás vga, ddr3?Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
BUÉK zsákosok.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Televan74 #19910 üzenetére
Nekem van olyanom is. Ha vége ennek a karácsonyi szopásnak. Emagról rendelek ilyen kicci óccó laptop szétszedő készletet. Mert a héten is volt két noti eladásra.
Persze szétszedtem, de azért azzal csak egyszerűbb. És ezzel konzolokat és konzolok kontrollerjeit is szét lehet kapni.
Nem sűrűn kell, de akkor nagyon.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Shadowduet #19896 üzenetére
Nagy pénzeket nem költenék, nem költök pc gamingre. Mert vicc ami megy.
Jó akcióban van a ps5 és sok játék ps4-ről upgradelhető. De használt lemezest venni is sokkal olcsóbb mint a 60-70-80 eurós gamék mostanság.
Az xbox is lehet alternativa ott meg 360-ig van visszafelé kompatibilitás + az ő előfizetésük pc-re is jó.
Szal ha nekem kellene dönteni erre mennék. Pc-be meg használtan valami 50k körüli vga az nem fáj annyira 5700 pl.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Shadowduet #19887 üzenetére
Ez igaz.
De 100k egy használt vga-ra ami vagy elmegy 5 évet vagy 5 hetet. Ez elég nagy rizikó ha az ember "csóró" mint te vagy én.Én am5-re nem váltanék. Nincs miért. 5800-58003d kiválló proci mai napig. 7900-et is kihajtja. 32 giga ddr4 elég olcsó.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Shadowduet #19885 üzenetére
Szerintem boltból vegyél egy 6600-at. 80k. 30k boltban egy 3600, 5500 35k.
Aztán lehet örülni.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Televan74 #19837 üzenetére
Nem is éri meg ezt a 170k + árat. Az egy next gen konzol ára.
Az a vga 100k alatt mint múltkor kifejtettem.
De nem baj majd miszter börjakó elmondja, hogy a gémerekért élünk és ez jó nekik. A sok okos meg veszi.
Azért teheti ezt meg az nv mert bármit is csinálnak, bármennyibe is kerül náluk a vga az emberek veszik. Ugyanez volt anno intelnél is. Csak ott picit ébredtek az emberek. Itt meg még alszanak.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz CJ4567 #19808 üzenetére
Igen egy 120 5-6 135k. Azaz 110k+ vs 135k+. Legyen igy. Kb +10% teljesitmény és + 8 giga vram. Nyilván amd-nek ezt olcsóbban kellene adni.
Nem tudom mennyi volt tavaly a 3070. De 8 gigáért akkor is sok volt.Ja nem most is elég a 8 giga még a 4060ti-re is 170k-ért. Csak jó tv-t kell nézni. Börjakós tv-t bekapcsolod és minden fasza 8 gigával.
Igen jobban passzolna a procihoz 1440p és high.
Vagy egy 5800.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz CJ4567 #19806 üzenetére
Ha a használt árakat nézem a 3070 egy árban megy a 6800-al. Szóval nyugtathatja magát minden nvdia tulaj, hogy jó az, elég a nyóc giga, meg régi cimek. Max az rt ami mellette szól. De az meg elég nagy fps bukó főleg 8 giga rammal. De hát jóvan az. Gondolom kell még a vezérnek némi profit egy két új bőrjakó.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz CJ4567 #19803 üzenetére
Az a helyzet, hogy manapság 8 gigás vga-ért nem kéne 100k fölött kérni.
Mondjuk eszmél a piac lassan. Mert a 4060 startja is csodás volt. Hiába állt ki mr bőrjakó, hogy de milyen jó is a játékosoknak a 8 giga és ők mindig is a gémer pártján állnak (ezt láttuk bányászat alatt is).
Az igazság viszont az, hogy 2023 8 giga vram fullhd és nagyon nem kimaxolt grafika.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz myckey #19754 üzenetére
Nekem barátom egy 3800xt bőven elég de egy 3900-re se mondanék nemet.
Az 5700-ak elég jó árban vannak, de akkor már vga is kellene. Nincs ennek a pénznek a töredéke se. Szal marad minden.
Ja meg nem adok egy játékért 70-100 eurót.Blöki: mit hittél? Ne vicceljél már. Én nem vagyok matematikus, de ki tudom számolni mikor cserélsz gépet. Megint.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Amd - Radeon - Ryzen
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest