- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
mackosajt
addikt
ide llinkelem a másik topikba tett válaszom
Orrmányos te ne nyisd meg. Ez a régi OFF topikra vezető link, neked clickbait.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Most nagyon drukkolok az 1600x-nek hogy jól sikerüljön, nem akarok 7700k-t venni igazából nem is akartam de most a ryzen nagyon felpiszkálta az érdeklődésem és már valamire muszáj lesz váltani
a kaby meg úgyis a 1151 vége 
Valakinek nincs véletlenül tapasztalata MSI X370 SLI PLUS-al és 8 gigás kittel? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Az FX gyenge volt egy szalon, a sok szal meg nem volt kihasznalva.
A Ryzen egy szalon sem gyenge, ezert ahol nincs kihasznalva a sok szal ott sincs nagy elmaradasa (~10% atlagban), ahol ki van hasznalva a tobb szal, ott meg jobb. Szepen azert szivarognak mar a 4-nel tobb szalat is hasznalo programok. Nem veletlen hoz az intel is tobbmagos procikat a kovetkezo generacioban. -
stratova
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Az AMD fejleszt az Intel premium/mainstream vonalához hasonlót, de több szempontból is célszerű volt először a sok magos lapkákat bevezetniük. Egyrészt egy 8/16-os CPU-ért többet lehet kérni vagy drágább platformhoz lehet mérni lásd LGA2011-es i7 széria. Másrészt Intelnek ez már messze nem az első generációja 14 nm-en, ezzel szemben a Samsung/GloFo féle 14 nm-es gyártástechnológiának Ryzen a legmagasabb órajelű terméke, eddig < 3 GHz-es mobil SoC készült náluk, órajelben láthatóan nem tudnak még versenyezni csak a HEDT i7-es gyári órajeleket célozhatták meg.
Idén BGA, jövőre uPGA tokozással érkezik (szintén AM4 foglalatba) a több apró hibát javító és remélhetőleg magasabb órajelen üzemelő Raven Ridge APU max. 4/8 (1 CCX) CPU+IGP kivitelben. -
Gyuri27
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A bukás mindenben benne van.
Gyerekbetegsége minden merőben új technikának van. Ne legyenek illúzióink.A ram addig érdekes amíg a blokkok közti kommunikációt meg nem oldják.
Vagy amíg nem lesznek olcsók a marha gyors ramok.
Mert abban a pillanatban az amúgy se kevés kraftra rá tesz egy lapáttal. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Kérdés az, hogy mennyire akarnak majd optimalizálni,nekem volt anno FX-em és azért elég innovatív volt a maga korában, volt benne rendesen erő ha a multithreading ről volt szó csak anno sem használták ezt ki.
Most akkor ebben az architektúrában is megvan a bukás potenciálja ha időben nem heveri ki a gyermekbetegségeit például a memória támogatottságot. Mert gondolom ha a felhasználói bázis egy nagy része nem használ ryzen-t nem érdemes optimalizálni rá. Én most a Ryzen hatására kezdtem erősen gondolkozni egy platform cserén (R5 1600X) de egy X-es lap és megfelelő 3200-as memóriával már ott lennék mint egy 7700K Z270 kombóval. Mindenesetre nagyon szurkolok az 1600x-nek mert jóval időtállóbb ciklus elé néznék mint a Kaby Lake-el
-
Gyuri27
félisten
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Bármilyen procit is gyárt az amd a szoftveres környezetet hozzá kell igazítani.
Ha ez nem történik meg hiába a nyers erő. Látszik ez a rájzenen, de látszott ez az fx-n is.A nyers erő már ott van. Ha a bugokat kiküszöbölik és van némi optimalizáció a szoftverek részéről bitang erős a rájzen.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Feltennék egy eléggé offos filozófiai kérdést nektek és önmagamnak is. De mielőtt feltenném egyet szeretnék tisztázni, semmilyen szemüveget nem hordok és nem is hordtam, szeretem objektíven szemlélni a dolgokat és nem dolgozom egyik nagy gyártó PR és marketing osztályán sem, tehát
Adott két platform Intel : Kabylake i5 4/4 i7 4/8 és AMD Ryzen R7 8/16 R5 6/12 és 4/8, 4/4
Ha tisztába vannak az AMD nél azzal, hogy milyen felépítésre vannak optimalizálva a programok és a játékok, akkor miért nem fejleszt hasonló felépítésű CPU-t az AMD a 4+4 es SoC helyett? A másik pedig,hogy az alsóbb házban 6 mag és 12 szál kell ahhoz, hogy egy 4 mag és 4 szálas 7600K-val felvegye a versenyt vagy éppen marginálisan megelőzze azt? Ezt a két kérdést mint laikus teszem fel nektek és válaszotokat előre is köszönöm
-
myckey
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
rx 580 -on nem gondolkodnék.
Én az XFX -em tuti nem cserélem ilyenre....jó lesz a Vega, ha egyszer kijön, a messzimesszi galaxisban, és ha a csillagok is úgy állnak.
Nagyon remélem, hogy a "kisebbik" Vega, nem karácsonykor jön, hanem most kapunk valami 1070-80 körüli akármit is.
Nem csak a csúcsok csúcsát, mer arra tuti nem lesz zseton.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
gunsync betegek. de epic

-
CJ4567
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem ér annyit nekem, ezt úgy mondom hogy 3 órát játszottam ingyenes hétvégén. Nekem ez a COD már nem COD. Kb BO2-ig volt jó a sorozat, Ghoststól mélyrepülésbe kezdett a sorozat.
Azért a BF1 se fenékig tejfel, kezdik elvinni rossz irányba a játékot. (Rengeteg gránát, mostantól visszatöltődnek, és már a lőszer mennyiséget is újratervezik, meg nem maximum ammoval fogsz spawnolni hanem kevéssel és újratöltődik a semmiből, vagy Support ad ammot), pl. sniperkedés is jóval könnyebb lett, úgy hogy nem vagyok valami jó sniper(nem tudok elég pontosan lőni, BF4-ben ment idáig legjobban de ott se tökéletesen) ehhez képest ismerősnél egy óra alatt már jóval jobb voltam mint bármelyik BF-ben. Szinte teljesen abból áll hogy ránézek, lövök és ott a kill. Nem baj ha nem fejlövés, bizonyos távolságtól bizonyos távolságig 1 lövés mindenhová az ember. ÉMalibutomi: kreatív, BF1 DLC kíváncsi vagyok mikor jön erre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Televan74
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Miért is ne? én hiszek az AMD -ben,jó közben nem veszítettem el a józan eszemet.De most úgy vagyok vele,hogy Processzorba megtaláltam a hozzám illőt és próbálom az anyagi lehetőségeim határain belül a legjobbat kihozni belőle.Hiába álmodoznék 84.000 Ft -os X370 -s deszkáról, felesleges.VGA -ban is úgy gondolkodom, ha megéri mert valami tényleges pluszt fel tud mutatni,akkor váltok.Nem zárkózóm el sem a RX580 sem a kisebbik Vega elől.Persze most az ésszerűségről papolok,közben meg el szokott szállni az agyam egy új AMD vga láttán.

-
Malibutomi
nagyúr
Nekem is megjott a Corsair az AM4 lefogato, pedig valtani csak kesobb tervezek

De miert ne
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Erre csak egy helyes válasz van: szupi szuper!
-
Televan74
nagyúr
Ma megjött a NH-D15 batár állat.Fázni fog a 1600X.És mivel Kingston HyperX Predator memóriát rendeltem hozzá, a magas bordák miatt, meg hogy piros fekete legyen a ventilátor rajta,rendeltem még 2 db Alpenföhn Wing-Boost 2 Blood Red Plus 120 -t.
Lap is már kezd jó áron lenni.35.000 környékén bevállalom a Tomahawkot. -
Ez meg kell ide: Smells Like Nirvana Nem kompót a srác...

-
törölt tag
-
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Jah, a Sting. az jó volt. Legendás zene, englishman in new york volt még nagyon sokat mindenhol. Meg a simply red, haver nagy kedvence volt, szegedre jártunk, végig ez szólt. Ez ma már klasszikus. Másik kedven GB zenészeim a Hot Chip [link], ezt sokáig adták a rádiók is.
Nah, még egyet a fun factor miatt: Electic Six -
Habugi
veterán
Mint az látható, nagyooooon komoly CPU limitem van végig, OSD, második sor vége, GPU kihasználtság (%)...
Kavala a 270km2-es sziget legnagyobb városa, ugyan ezen a 4magon fut még maga a dedikált server is, ráadásul a létező legtöbb unitot egyszerre mozgató moddal, az AliVE-al, ami gyak. benépesíti a fenti számmal fémjelzett területet.
Innen származik az anomáliák oroszlánrésze, megjegyzem ha a dedikált pl nem nálam futna, akkor sem lenne sokkal rózsásabb a helyzet, az Arma3 már csak ilyen..

Van már egyébként két olyan, egymást követő napokról készült videó anyag/gameplay, ami kezdéstől zárásig nyomonkövethető nálam, illetve az egyik spanomnál is, nála nonK i5 3570-esen fut a game.
Durván fele annyi FPS-e van mint nekem (azonos beállítások mellett), pedig nála ugye "csak" kliens szinten "számol", nah ennyire egyszál intenzív a játék.
Kazán..., jah, hát nem pörög fullon.
Btw.., alapórajelen eddig sem ment nagyon 60°C fölé a GPU egy játékban sem (fix ~2000rpm), mindegy mennyire terhel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
üzenetére
Na akkor te még nem láttál engem játszani snipert kb bármilyen játékban. Ha kezembe adnak egy ~6x nagyítású fegyvert kb. bármilyen játékban, akkor ott bajok lesznek.
Hablaty: 0:53-nál az ember mit csinál?
Meg az hogy meglövöd, és akkor láthatóan késve meghalnak, az eléggé szép.
Mi lelte a kazánod? Elfelejtett fűteni? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Ha már vörös topik akkor segítséget kérnék, támadás alatt állunk.
-
-
Habugi
veterán
válasz
üzenetére
Tudjátok mennyire nem tudok célozni..
AI.., ugyan úgy fárad mint a playerek, ilyen rohangálás után/közben, bő ~300méterről fekvő célpontként nem igen találnak el álló helyzetből/gugolva mire koppintod őket, arról nem beszélve h egészen a rakéta/APC kilövésének pillanatáig fogalmuk nincs róla hogy hol vagyok, Kavala & térsége rohadtul visszhangos, vélt irányba is tüzet nyitnak sokszor h meglegyen a suppress, persze amint spotoltak egyből agyon is lőttek..

A teraszról lepotyogásra vagy arra h valszeg az APC hozta őket csak a ház mögött lettek kirakva és valszeg a hátsó ajtón keresztül vezette őket az útkereső rutin a frontoldalra, na arra nincs mentségük..

Volt ~5-6 napja egy major update, ezáltal nettó bugos lett a játékhoz pluszban felhasznált AI fejlesztő mod, első este ki is kapcsoltuk, azóta sem használtuk csak tegnap mivel ketten toltuk csak, gondoltuk kap egy második esélyt.., harmadik nem lesz amíg nem updatelik.
-
Habugi
veterán
Arma3 funfactor tegnap estéről: [link]

-
Habugi
veterán
Ah, csak egy kis előre hozott bolondok napja, amit egy kicsikét túltoltam..

Nem volt ennyire dráma egyébként, najó talán egy kicsit mégis.
Mire meggyőzött hogy neki az NV-s címek mellé amiket játszik GTX kéne, kvázi zöldekről is beszéljünk, addigra vett egy 480-at..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#7035) Beretvás:
Read only On..

Btw.., copfos kolléga vajon hova lett vala'?

-
Televan74
nagyúr
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mindenképp 1 m alatt akarom tartani, de jobban örülnék, ha kevesebből megúsznám, mert a konyha még nincs berendezve...

-
-
-
Habugi
veterán
Vásárlás előtt Orrmány.., hát..
Megpróbálhatnám níííked vázolni a probléma mértékét de valószínűleg nem sikerülne, nehéz szavakkal körbeírni. Képzelj el egy számodra zavarbaejtően durva tesze-toszashágot majd ha ez megvolt, akkor azt szorozd be legalább hárommal.

Esetleg ha nem hiszed keresd vissza mi zajlott és mennyi időn keresztül amikor pl legutóbb VGA-t szeretett volna venni.
Rémesen kitartónak és a rémesnél is rémesebb mértékben türelmesnek kell lenned ahhoz, ha jószándék kíséretében segíteni szeretnél neki. Érdemes továbbá felkészülni egy azon dolog, negyvennyolcadszor történő, s szemrebbenés & ellenérzésektől mentes lefirkantására is!
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
bizony. Amúgy a focus elkelt, nagyon dúúúva, 1999-es, 550k-ért. De más kereskedésben is van túlárazás néhol...
870k-ért mondeo, szép. [link] 2l-es motorral... ehhh... sokallom azt azért.
Ez már jobban bejönne: [link]
De ahogy nézem az árakat, focus elérhetőbb. Kiskunhalason is találtam egyet, van ott egy Laguna is... ehh, majd meglátjuk. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74
üzenetére
Megint régi videokártyákat adna el újként az AMD
Most akkor, mi is van?

-
Televan74
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
fatere '98as volt, 4 ajtos, 1.8L, kb 105le. imadtam

-
Focus szebb, de régebbiek vannak, amit meg tudnék venni. Vectra előnye, h ismert a múlt, nincs szétgyilkolva, stb...
hétvégén még egy Lagunát meglesek, magánszemély a közelben.
307/406/407 drágák vagy nagyon leharcoltak. C4 is drága, de ahogy olvasom, legalább elektromosan is szar.
Behozni meg küzdeni a papírokkal nem akarok, inkább kifizetem azt a kereskedésnek. -
gyiku
nagyúr
azota lattam 3 kockavectrat, es 2 kombi focust. nem kell nagyon gondolkodni, hogy melyik szebb

a linkelt laguna N-es rendszama behozott autorol arulkodik. 406-7sw esetleg? xsara picasso vagy c4? xsarat melloznem, mamikocsi
bar bolhasnak jol allna. a c4 meg valoszinuleg dragabb, mert ujabb.osztrak import nem opcio? elvileg kozel vagy...
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
hamarosan... aha.
ahogy írják, 2018-ra lesz végleges a spec, majd utána a nagyobb modulok jönnek, szerverekbe... tehát 2021 körül lesz majd asztali vonalon, vagy inkább később. Ettől még jó hír, csak ugye jussunk el oda, h megjelenik. Ahogy a háttértárak fejlődnek, szvsz nem sokáig lesz jelentősége a ramnak, remélem
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
Szinte szégyellem, h egymás oltását megszakítom...

Vectra: hangja nincs, simán gurul, igaz csak picit mentem vele. Motorja olajos, olajat eszi -> opel dolog, persze nem mindegy, h mennyit, de ez ilyen

Amúgy nagyon rendben van, családnak is tetszik. Nekem meg ez sem annyira, mint a focus vagy a renault. Ezek a kocka formák nem jönnek be, lehet futurisztikus meg minden, de nem szép. Focus ívei, vagy a renault belter más kategória szvsz, de ízlésről nem kell vita, nekem ez csak opel. Üléseken új huzat, a gyári is hibátlan. Szélvédő repedt, de cseréltetik eladás előtt. 900k-ra akarják hirdetni, mert úgyis alkudnak... 850 is elhangzott, annyiért megéri?
Focushoz képest igen, Renaultban ha lenne jóféle, akkor azért átgondolnám... Megane II a 2008 és utániak a jobbak... 1 milla felett indul. körüli Laguna lehetne még, 600 k-tól indulnak.
[link], ez a közelben van, meg is tudnám nézni.
Miket érdemes még nézni? kb. ezen a vonalon, focus, laguna, megane, 307sw, 407sw, picasso, corolla verso, más nem jut eszembe... Sajna 307/407/toyota drága már. Picassoban meg olyan színek vannak hogy ehh...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- OLED monitor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ejj, jó régi az is. Pár retro csajos nóta délutánra: