Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
persze VGA kártya miatt van.. Azért nem is tesztelek 2000-el, csak ilyen régi gépeket max
múltkor lefuttattam a 4,25GHz-re rántott E8500as procimon, az egész teszt kb 30sec alatt futott le, a végén azt hiszem runtime error-al vagy mivel ált meg, az a lényeg hogy pontot nem adott, de ha adott volna, sztem annyit kaptam volna biztos, hogy a monitorra nem fért volna ki a számsor
-
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Emlékeztet halványan a Blake Stone vagy Black Stone
játékra igy első blikkre, de ez sokkal szebb.
Én anno két game miatt tettem fel a windows 95-öt először, egy Nascar szerü autóversenyért a cime nem ugrik be, és a Diablo miatt, ezért vettem p1 75-öst az 5x86-ost cseréltem le rá hogy szépen fusson, 1mb s3 trio 64v+ kártyával 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
én úgy hoztam helyre Sweet Lou 6 kolléga S462-es lapját
kinyírta a biost.. volt ugyanolyan lapom...
elindítottam a gépem, elindítottam a bios flash progit, flashelem? y or n, na enné la résznél MENET KÖZBEN kikaptam a biost, és beleraktam az ő lapjából a rossz biost... adtam neki egy y-t szépen megflashelte a chipet, kikapcsoltam a gépet, kiszedtem a biost vissza raktam a lapba és már pöccre indult is az ő alaplapja is szevasz
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Olyankor már az operációs rendszer saját IO rutinjai futnak. De pl. ha.DOS alatt egy program BIOS rutinokat is hívogat, akkor chip nélkül szívás van.
Windows-nál nincs ilyen probléma, mert ott pl. nincsenek is BIOS hívások illetve mindent rutin helyett saját, RAM-ból futó funkcióhívások vannak.Egyébként ezzel a trükkel lehet az elrontott BIOS-okat egyszerűen újra programozni. Kölcsönkér az ember egy jó BIOS-t. Majd azzal indít. Aztán kiolvassa belőle az image-et. Kicseréli a chipeket. És végül visszatölti a másik chipbe...
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
A BIOS-szal aligha lehet gond, mert más ( MSI, Tyan, Iwill, stb. ) dual socketA lapokon is ugyanilyen lassú a memóriaelérés illetve a BIOS-nak a chipset inicializálásán kívül nincs túl sok köze a memóriakésleltetéshez. ( Tkp. üzem közben ki is lehet venni a BIOS chipet, a gép megy tovább... )
A chipset viszont annál inkább okozhatja a lassulást. Azonban az AMD 760MP/MPX chipseten kívül nincs is más chipset dual socketA-hoz, így ezzel kell élni. Az egyetlen hatékony módszer amivel csökkenteni lehet a memóriakésleltetést az, ha megemeled az FSB-t. Hiszen továbbra is ugyanannyi órajel kell ugyanazon adatok eléréséhez, csak éppen ez rövidebb idő alatt történik meg.
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
(#5552) zoltanz: "Nincs kb azonos elérési sebességű memória a két rendszerhez, akkor emelni vagy csökkenteni kell valelyik memória órajelét."
Ezt nem egészen értem. A dual tualatin és a dual duron konfigban is regiszteres ECC-s DDR400-as modulok voltak, azonos időzítéssel. Miért kellene ezen változtatni? Minél több minden egyforma a processzorokon kívül, annál jobban összevethetőek az eredmények.
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Akárhogy is bűvészkedünk a számokkal, a 109MHz-es FSB mellett a Baron 213ns alatt éri el a memóriát, míg 166MHz-en a Tualatin ideje 100ns alatt van. Az meg ismert, hogy az FSB-nek akkor jut szerep amikor a memóriához kell fordulni... az alatt az extra 113ns alatt a két 1400-as Tualatin cirka 500 utasítást hajt végre. Ez kb. azt jelenti, hogy a programok futása közben a Tualatin kb. két kritikus interlockot okozó tutasítással végez míg a Barton eggyel. A Bartonnak esélye sincs olyan programoknál amelyek hemzsegnek az ilyenektől. Már pedig a programok többsége ilyen.
-
-
-
Penyus
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ja es en winamp 2.x -t hasznalok. Maradi vagyok szoftverek teren, es utalom a bloatwaret. Msnezest is mirccel intezem bitlbee gatewayen keresztul, a kepnezom egy 3.0 AcdSee 1999bol es tokeletesen mukodik es tudja amit kell. Nerobol is ezer eves microt hasznalok, es meg sorolhatnam. Ha neha grafikus msn kell ott is ezer eves van, csak at van irva a subversion hogy beengedjen. Bongeszobol viszont Google Chromeval nyomom mert az jo.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
A monitorok fogyasztását nem nagyon figyeltem.Mindenesetre nálam a 19" CRT fogyaszt kb annyit mint a 26" LCD.Azonos képátlónál a TFT-LCD valószínű jóval kevesebbet fogyaszt.Az új nagy fényerejű LCD-k azonban tetemes háttérvilágítással állítólag zabálnak elég rendesen.A 26"-os 120 W ha fel van tekerve.De nálam 50%-on megy, így is nagyobb a fényereje mint a CRT-nek, a fogyasztás pedig visszaesik.
A Voodoo kártyák annakidején a Glide-al nagyon jó eredményt adtak a maguk korlátain belül. Egy ideig nem is volt más alternatíva. Voodoo1-2 még porondon volt. A konkurencia a nagyobb színmélység és textúrarészletességgel nyomult. A 3Dfx egy ideig a sebesség miatt nem bővített színmélységet,textúrát, a csőd közelében pedig már késő volt.Én ennek ellenére 3Dfx rajongó vagyok, természetesen csak a korabeli játékokra ad jó eredményt, nálam még a HD3850 mellett is van Voodoo2. A képe számomra a hibáival együtt is nosztalgikus etalon. -
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Elolvastam a "FÓRUM ÉS APRÓHIRDETÉS ALAPELVEK" oldalon.
Ott van egy ilyen bejegyzés:
◦sorozattopikok nyitása moderátori feladat, ezért ha egy ilyen elérte az 50.000 hozzászólást, a Moderátort keresek! topikban kérj újat. -
zoltanz
nagyúr
-
Penyus
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Fu, nekem az elso digi fenykepezo egy casio qv-100 volt. 8mega beepitett memoval. 640x480at tudott fix fokusszal. Es vaku se volt rajta. Kb annyit tudott mint egy regiebbi mobil kameraja. De mekkora kiralysag volt 1999 korul. Ja es soros kabellel lehetett leszedni a kepeket rola
A gep -
Rive
veterán
válasz
zoltanz
üzenetére
Az utóbbi megmegy, ha nem is egyszerű, ahogy kollégák irják fentebb

A neten van egy C64-es szerver is
Szóval kis kalandvágy, és majd' minden megoldható. De a Linux nagyon 386-ra lett irva, szóval valami más kell oda. -
Penyus
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Mondom siman lehet netezni 286rol, az mar mas kerdes hogy milyen sebesseggel meg minosegben. Nekem is van egy 286/25 4megaval ilyen celra. Egyebkent csinaltam mar meredekebbet is. Xt-rol msnezes
. Ja az meg alap hogy a 386SX/25om latja a rendes gepem vinyojat halozaton akar nc alol is, es lehet oda vissza masolgatni. -
törölt tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
nekem TVC-ről van sok könyvem a programozásától kezdve a beüzemeléséig mindenről...
oszt van egy 1986-os Bartátunk a számítógép című könyvem is asszem az már a PC_ről beszél.
ééééééééééés van egy 1992es PC-WORD-öm is
93-asból már több 94-esből is már elég sok, 95-től meg szinte mindegyik szám
a PC-GURU meg egyéb játékos újságokból is van elég sok régi talán 93-94es a legrégebbi, tárgyalják a Duke3D-t elég jó értékelést kap 
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ilyenem sajnos nincs. 80-90 közt az ibm compatible pc-k még nem nagyon voltak elterjedve, így kevés a doksi is. Ezekből az időkből csak 8 bites gépekhez vannak könyveim. Kivétel ez a 70-es évekbeli könyv...ebben még a szekrénnyi gépeket tárgyalják, amik még csak integrált áramkörökből álltak, mikroprocesszor nélkül. Úgy tervezem egyszer majd bescannelem.
-
Rive
veterán
válasz
zoltanz
üzenetére
Az atom egy teljesen másik zsák görény, és abba nem is merültem bele. Általánosságban igaz, hogy HT esetén ~dupla L1 dukálna, de az atom heréltsége ezen eléggé változtathat. Az L2 az atomban a heréltség ellensúlyozására szolgál részben. Mint speciális processzorra, az atomra a desktop-dolgok csak korlátozottan érvényesek.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Én a saját 400-as PII-esem a BH6-ban 533-ig tudtam húzni, de ott instabil volt. Fesz emelést akkor nem próbáltam, lehet, hogy úgy bírta volna a passzív(!) hűtőjével.
Később raktam rá ventit is, de szükségtelen. A Compaqom procija, szóval annak a bordája volt rajta, ami nem egy magas kivitelű, de így is bírja 50 fok körül.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
Biztos hogy nem viszed el a P2eseket 700ig
Az igazi P2-esek főleg a magasabb 400-450es órajelű példányok jó ha 15-20%ot mennek Tuninga, szal az 500MHz is rezgős, a P2 celeronok szintén meghalnak 600MHz fölött, a legendás 366osok amik mentek 550et, azok igen.. jók voltak tuningba.. de azoknak az volt a végük.. a magasabb órajelűek 500-533asok is csoda ha 600ig elmentek -
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Te írtad: "PAE hiába van bekapcsolva, ettől még egy program max 4GB-ot tud majd használni, amúgy nem sokat ér. "
Ezt viszont kifejthentéd, mert többértelmű: "persze mert használja a swap -ot."
1: swap fájl használata? Az nem szükséges hozzá.
2: swappolás: mint memória lapok cserélgetése? Na, ugyanígy nem csak a merevlemezről lehet swappolni, hanem a RAM-ból is.
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
(#3421) zoltanz: "PAE hiába van bekapcsolva, ettől még egy program max 4GB-ot tud majd használni, amúgy nem sokat ér. "
Ez nem igaz. Példa: Egy 4,7GB-os DVD képfájlt is lemezre lehet írni...
Másik: A megfelelő rendszerszintű támogatással a memória lapozható. Például, így érhető el a videokártyák memóriája, vagy régebben így működött a HIMEM.SYS és EMM386.EXE is.(#3421) zoltanz: "Az érdekes tudtommal a procik 64 GB -ot képesek így kezeleni akkor hogy van megolda a 128 GB?"
Erre lenne egy tippem: Ha egy processzor 64GB-ot lát, akkor két processzor...

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
sokáig olyan 50-60fok volt.. egy idő után meg 100-120fok fölé ment.. órajel visszavételével korrigáltuk... aztán úgyis elkezdett túl melegedni.. 120foknál az egész gép kikapcsol... jah másik hűtés... csakhogy eddig a gyárival is jó volt, főleg ha 100%on megy a venti.. és nem csak szenzor szerint forrt fel a kártya, mert a hűtést felfogató csavarhoz hozzáértem, és hihhetetlenül megégetett
szerintem a GPU-val történhetett valami, de fizikai sérülést nem láttam rajta 
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
Na, pontosabban arról volt szó, hogy a sok VIA KX133 chipsetes alaplap nem volt képes együttműködni a legutolsó kiadású Slot A Thunderbird processzorokkal. A korábbi, fejletlenebb AMD 751 Irongate chipset persze gond nélkül lekezelte az új procikat. Az Asus a K7V után megjelentetett egy K7V-T nevű alaplapot, amely a K7V hibáit kiküszöbölendő már vitte a T-Bird procikat.
Igazából itt a VIA KX133 chipset volt a ludas, illetve valamiféle időzítési probléma lépett fel a KX133 és a T-Bird procik között.
Egy hír ezzel kapcsolatban. (Forrás: sg.hu)
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez rősen alkalmazás és alaplapfüggő. A K6-III processzorokban van egy 256kB-os teljes sebességű L2 cache is, míg a K6-2 processzorokban nincs. Ha ugyanabban az alaplapban, ugyanolyan beállítások mellett ( bekapcsolt alaplapi cache ) teszteled le a két processzort, akár rosszabb eredményt is kaphatsz a K6-III processzorral.
Ebben a hozzászólásban van pár SuperPI 1M eredmény 200MHz-en mérve, mindkét processzorral. A K6-2 és a K6-III is a legjobb beállításaival lett mérve, még az is lehet, hogy különböző alaplapokkal. Itt kb. 23%-kal gyorsabb volt a K6-III.
szerk.: Nem azonos órajelen a különbség az órajel eltérésétől függően más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- Update 11.28. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

legalább a 2001-ben ha emelkedik a CPU órajele úgy adja a nagyobb pontszámot is 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

játékra igy első blikkre, de ez sokkal szebb.

) "
.

DarthSun