Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ugyanolyan chipset ugyanolyan beállításai esetén semmiféle különbség nincs a márkás és a márkátlan között , csak ugye a márkátlanoknak gyakran opciószegény a biosa, ezen mondjuk még wpcredittel lehet segíteni (pl az Asus P5A-B és az Acorp 5Ali61 is ugyanannyit megy 100-as fsb-vel, de az Acorpnál csak wpcerdittel lehet beállítani 1-2 memóriaidőzítést), viszont nagyobb különbségek tuning esetén várhatóak, a minőségibb alkatrészek okán.
Tusl2-nek mennie kell nagyobb Tuával is, nekem is Tuv4x van 1.4-es Tua P3-assal, gond nélkül megy is, még a tuning is megy vele 1.6-ig (akosf 3dmaki listájában a legjobb 1 procis eredményt is hozza), szóval nem feltétlen érdemes váltanod rá, mert sebességben nincs igazán különbség a 2 chipset között, viszont az i815 csak max 512mb ramot kezel le, és a ram modulokra is nagyon válogatós, míg a Tuv4x 3 gigával is megbirkózik és memory interleave enablerrel sebességben sincs semmivel elmaradva az Inteltől, csak biosból max az 1003-assal érdemes használni, mert az újabbakkal nem megy CL2-ben a ram és az agp kezelése is bugosabb az újabb biosokkal.
Mondjuk ahogy észrevettem a 4x-es agp-ét nem igazán komálja a legtöbb vga esetében, csak 2x-esen megy hibátlanul, mondjuk ez a sebesség szempontjából pont semmit nem számít méréseim szerint. -
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Eléggé érdekes számomra hogy a fogyasztás végett veszi vissza, én most arra tippelek hogy a késleltetés végett veszi akkor vissza az órajelet, így hozza szinkronba, nehogy fagyás legyen belőle, talán.
Én az imagine 3D-vel szenvedtem sokat, azt hittem egy S3 virge-el majd milyen szépeket fogok ray tracelni, meg renderelgetni, p1 75mhz-es kis masinámmal, na hát nagyon nem jött össze, mikor egy komolyabb objektumot rendereltem traceltem, beindult a swappelés a vinyóra, nekem meg nem volt türelmem órákat várni mire végez, ugyanezt később dupla annyi (8mb) rendszer memóriával kb. 20perc alatt megcsinálta

-
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Akkor ezekszerint a plusz memóriából nem profitál ha valaki játékra szeretné használni, maximum enged nagyobb felbontást, de ezzel arányosan csökken a sebességük is, mondjuk a plusz memória jól jöhet dupla/tripla puffereléshez, autocadhez mindenképp jól jön a plusz memória, egy gépészmérnök barátomnál pont ez volt a gond a 4megás nem tudommilyenkártyáját lecserélte egy 16 megás savage 4-esre, cad-nél kellett a plusz memória, a nagyobb felbontáshoz, bár a megjelenítés sebessége nem gyorsult számottevően, még ezzel sem...pedig az (h)őskorban ez sem volt kis beruházás.

Egyébként ilyenkor egy powerestrip-el nem lehetne korrigálni a csökkenő memória órajelét?
Kiváncsi lennék hogy normálisan járatná e a plusz memóriát, vagy azok eleve lassabb órajelen futnak és ezért veszi vissza a frekit? -
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Passz, halovány fogalmam sincs, én most látok életemben először ilyet, gondoltam ti többet konyítotok hozzá, vagy látott már valaki ilyet, megvan a leírása is, de abból nem derül ki mire is jó, csak egy sima tedd be a lemezt és installáld fel kiskönyv.

Armagedown: Aztamindeniteznemsemmiárfekvés! Szerintem ebből annak idején egy új autót lehetett venni az usa-ban

-
gban
veterán
válasz
Peter789
üzenetére
Csatlakozom. Vagy öregszem? utóbbi biztos, csak nem tudom ez-e a kiváltó az alábbiaknál:
Régen tuti minden monitorom 60 Hz-en ment, minden gond nélkül nézegettem is eleget.
Ma viszont rászólok arra akinél ilyet látok win alatt (mondjuk nem annyira ment anno még win alatt nálam, ez tény), vagy se szó se beszéd átállítom értelmes értékre, mert egyből kiszúrom, zavarja a szemem.
Ezzel ti is így vagytok?
Másik, ami olyan mint a jó bor, használ neki az idő, az az integrált vga.
Régen utáltam az integrált vga-s gépeket, mert ugye semmire nem volt jó a lapon levő vga a márión kívül.
Ahogy múlik az idő, és elavul egy adott platform, kategória, hw szint, úgy válik értékké a rajta levő, mert egyrészt nem kell vadászni még vga-t is a lapba ha épp nincs, másrészt olcsóbban kijön, harmadrészt aki ilyen elavultat vesz, ahol előny az int. vga, annak az is jó ami rajta van, nem játékra veszi. Amihez jobb kellene, ahhoz a gép amúgy sem lenne elég. -
bacsis
Közösségépítő
-
Turulbir
tag
válasz
Peter789
üzenetére
Olyan memória bővítőkártyát láttam valamikor a vaterán. Ha jól emlékszek csak a hátsó "fordított ISA" slotot használja, és ezernyi DIP tok van rajta.
Egyébként sikeres lett a patkányműtét. Álmomba nem gondoltam volna, hogy egyszer még sorosportos-golyós egeret fogok javítani.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
képeket kérünk róluk

Most jutott eszembe az az érdekes 386-os...
Hááát már bő 10 éve futottam vele össze... egyetlen egy szem FPM memória foglalat volt rajta.... az egy 4MB-os modul volt.. és csak úgy lehetett belépni a BIOS-ába hogy ha kivetted a RAM-ot
akkor elindult, írta hogy memory error F1 to setup vagy valami iylesmi és úgy álílthattad, persze az is a tipikus OEM gépek BIOS-a volt 
-
Turulbir
tag
válasz
Peter789
üzenetére
Szerintem 72 pines FPM modulra gondolhatott.
Ha már 386 és memória: a memória problémám vastagon megoldva.
Kicsit más: Van 4db soros egerem, ebből egynek jó a fogása... A másik három meg működik.
De nem fog ki rajtam, mindjárt megyek IC-t cserélni benne. 
Szerk.: De egyszerre.
Szerk2.: Egy CD olvasót akarok majd rákötni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
egyik alaplapon sincs már akkumlátor, szóval ha átcserélném a BIOS IC-t az bőven felérne egy Cmos Clear-el

Vagy mégse?! Nem is említettem... tegnap olyan 23:00-kor kapcsoltam ki a gépet.... Reggel mikor kapcsoltam be, kb 9:30-kormég mindíg meg tartotta a BIOS beállításokat
azaz szépen ott volt a Type47 a HDD-nek, meg az 1,44-es Floppy
komoly mi? 
-
Yutani
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
Ezt találtam, mint ugyanolyan és legolcsóbb. Tehát 3-4k-t fog egy darabon, valójában nem csinál nagy bizniszt. De akkor is botorság ilyet venni már.
-
spista222
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
Ilyen alaplapom valószínűleg van is a szekrényben
csak nincs hozzá meg a plusz kártya
és ha jól emlékszem 754-ből is van hasonlóm.Hibás AGP @ többiek

AGP-ről van szó és azért furcsa mert régebben 4X-esen ment persze most hogy valakinek kellett volna mondom még egyszer kipróbálom. Ha jól rémlik 1-2-4X között lehetett váltani a BIOS-ban most már ez nincs meg csak 1-2X-es között lehet váltogatni de ha 2X-esen van akkor egyből megfagy amint felment a driver a VGA-hoz, de standard VGA módban megy rendesen nem fagy, és van integrált VGA is azzal tökéletes megint.
Egy Radeon 9200-as a próbakártya és csak 100 ponttal kap kevesebbet 3dm01-ben mint anno 4X-es módban.gban PCI-e @ nem 16. Nekem is van egy ASRock
A780GXH-128M-es lapom és tökéletesen mennek benne azok a kártyák amik valószínűleg BGA hiba miatt már nem tudják a 16X-ot és másik alaplapban nem mennek.Itt van ez a VGA sütős/hőlégfúvós mizéria, arra lennék kíváncsi hogy kinek mi a véleménye a reball-ról érdemes-e?
Mert ha megnézzük egy Rework is akár kibírhat 0-12 hónapot is szerintetek a reball még többet bír vagy csak jobban lehúznak? Ez azért kérdés mert a legtöbb helyen csak helybeli próbagaranciát adnak azért meg nem érdemes kiadni semennyit szerintem kivéve ha nagyon jó referenciákkal rendelkezik a hely. -
spista222
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
Szép lap de nagyon meg kell gondolni milyen házat vesznek hozzá mert teljes ATX méretű és a legtöbb háznál ahol 478-as foglalat van már belelóg a HDD, DVD vagy csak simán a ház vasa ettől eltekintve nem semmi a PCI-ok közé belógó DDR foglalatok
.
Szerintem olyan kombo biztos nem lesz ahol Intel+AMD párosítás van(nagyon régi P1-eket kivéve).
Amúgy 478 és 775 között Nem csak a tokozás változott de a processzorban ugyanaz maradt minden a korai 775-ös P4-eknél?
Ugyanígy 754 és 939 is ugyanúgy HT-val kommunikál csak az egyiknek DC memória vezérlője van a másiknak SC. Ezért is nem olyan meglepő hogy 754 alá beraknak egy AMD 780 chipet mert az is tudja a HT 1.0-át
. -
gban
veterán
válasz
Peter789
üzenetére
Itt a tesója, ez se gyenge.
Ismerősnek ilyenből csináltam gépet 6-7 éve, azóta is boldog vele. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
na és a zsír új 2012-es forgalmazású Socket462-es Asrock alaplap?

azzzazz Directx7 powa 2013-ban is
immmmmádom ezt a gyártót
-
válasz
Peter789
üzenetére
Nyilván, de azt csak azért írtam, hogy miért szoktam. Pl HL2-nél is jó volt, 25-100 között ugrált attól függően, hogy milyen volt a terep. Nem éreztem lag-ot vagy emiatt különösebb szaggatást.
Amúgy már régóta nem tolom játékokkal, a legutolsó a HL2 és egyéb source engines játékok voltak, nameg most a Rocksmith, de arról ne beszéljünk mert egy kula tákolat az egész
Annak idején pl Voodoo1/2/3-al Savage4-el is volt, hogy vsync-eztem, UT alatt, de ott kiírattam állandóan az fps-t, vagy asszem revoltban is valahogy ki lehetett íratni egyik játékban sem tapasztaltam ilyesmit, annyi volt a max fps amennyi hz-en a monitor üzemelt, ha 180hz, akkor annyi, ha 100 akkor annyi, ha 60 akkor annyi, de mikor leesett akkor nem egész értékekre esett vissza, hanem akármilyen számokra (ut alatt volt tizedes jegy is) teljesen függetlenül a limittől. Csak mikor teszteket csináltam akkor volt kikapcsolva a vsync. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
"de ha billeg a 60 körül, akkor egyik pillanatban 60, másik pillanatban visszarántja 30 fps-re,"
Ez szerintem nem így van.
Talán akkor sem ha az újfajta "dinamikus" Vsyncet használod, de ott is kissé másképp van ez.Rengeteg tesztet végeztem, ahol nem fps-t, hanem képmegjelenítési időket mértem, és sohasem tapasztaltam amit leírsz. 1 GPU-s és multi GPU-s rendszerben sem.
Tudnál mutatni egy diagrammot ahol ez látszik?****
Azt azért tisztázzuk, hogy az fps 1 másodperces időintervallumon belüli átlagot mér, tehát eleve nem alkalmas az általad leírt jelenség bemutatására.
-
válasz
Peter789
üzenetére
Nekem ez eddig nem tűnt fel. A VSYNC bekapcsolása után csak fixálta a maximumot 60fps-en, de sose foglalkozott vele, hogy ha épp leesne 40-re akkor 30-ra fixálja. Itt valami félreértés lehet.

Én azért szoktam bekapcsolni, mert 60fps-nél számomra nem kell több, viszont minek pörögjön a rendszer 100%-on ha felesleges. Pl unreal tournament volt, hogy 2-300fps-ekkel gurult, így pörgött a proci és a vga is, de 60fps-re fixálva már nem.
-
válasz
Peter789
üzenetére
Most hogy irod a pstripre emlekszem en is, de csak win95 alatt.
DOS alatt a legtobb jatek 320x300 vagy a nem szabvanyos 320x240 felbontast hasznalta. Ehhez kepest nem volt nehez elore lepni
Az elso ertelmes sajat kartyam egy Riva 128 volt, ami mar tenyleg ertelmes volt, mert ugyan Voodoo-ra mindenki csorgatta a nyalat, de penzunk az nem volt ra. -
spista222
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
viszonylag kevés volt az olyan ami megkapta fixen forrasztva a 4-et is
Nekem van egy Acorp amin 4mb integrált van, és Virge. 8-ig bővíthető, még 486-osban DOS alatt is azt használom
. Sajnos + memóm nincs hogy 8-ig bővítsem. 
Mindenki-nek egy kérdés: Milyen típusú (valamiféle winbond azt tudom) Bios IC való az ABIT BF-6-os alaplapomba? Sajnos hiányzik belőle...

Bios-flashet tudok csinálni egy másik lapon, valakinek nincs egy IC feleslegbe (Ingyé... nincs pízem rá
), akár milyen szoftver is legyen rajta, én frissíteni tudom azt. Tehát csak IC kellene. 
-
gban
veterán
válasz
Peter789
üzenetére
Persze, én is erre tippelnék ha kellene, ha másért nem, csak azért is mert a csapból is a Virge folyt anno.
Láttam én is eleget, de ami igazán "új", ismeretlen, hogy a második 2 mega is forrasztva van, nem pedig tokos, amellett hogy 2 mb meg SG. 4 mega forrasztott EDO oké lenne, de így meglepett. Persze tudom, hogy a tok alatt ott vannak a forrpontok általában az EDO-nak is, és ha úgy tetszik, ramot nyomnak rá, nem tokot.
Lehet hogy volt ilyen is a kezemben, simán előfordulhat, de nem rémlik, így nem is foglaltam állást inkább. -
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ezen már nem a gyáriak vannak látszik hogy volt kondizva, persze tudom fillérekért szoktam venni én is a lomextől, de csak ha épp arra járok, postán meg nem éri meg rendelni tőlük mert csak futárral küldik ki, annyit meg ritkán ér az a lap amibe még ilyen kondik kellenek, akkor megérte mikor lcd monitor tápot kondiztam újra, de egy 1500ft-os lapnál már nem gazdaságos.
-
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ilyet még nem próbáltam
Epokittel ragasztottam fel egyszer bordát egy Matrox G200-ra, vékonyan átkenve, pár napig birta amig nem volt terhelve erősebben, azután elhalálozott 
Viszont volt olyan passzív hűtésű silent pipe II-es 8600GT-m, amin a gyári hűtőpaszta olyan szinten rákövült a gpu-ra, hogy amikor ujra akartam pasztázni kitépett egy darabot levételkor a gpu-ból.
-
Turulbir
tag
válasz
Peter789
üzenetére
Áhhhh ennyire vak lennék
Pedig egy itt van a kezembe egy másik meg a gépbe...
Az átalakítástól azért félek egy picit, mert azon a fél tucat képen, ami van róla a neten, vagy csak integrált van rajta, vagy csak foglalat, a kettő együtt sosem; és az integrált procin össze van forrasztva néhány szomszédos láb. -
Rive
veterán
válasz
Peter789
üzenetére
...rugalmas szivacsos vackok...
Efféle rugalmas hővezető lapokat használunk mi is néhány helyen teljesítményelektronika és hűtés közé: kétségtelenül messze nem olyan jó, mint a paszta, de a sima levegős kontaktnál sokkal-sokkal jobb.
Nem kétlem, hogy előfordulhat kókány vagy hamisított cucc, de ezt szemre elég nehéz megmondani. Amikkel eddig találkoztam videobigyulákon, azok rendben voltak.
Pl. ilyen.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
Ez egy egész gyűjteműny... Szép.
Néha én is szeretnék bevásáolni ilyesmikből, de aztán mindig átgondolom mi is lenne a vége.
Beüzemelem, örülök neki, aztán polcra kerül.
Valahogy úgy érzem a retro PC-s cuccok akkor "élnek", ha használatban vagy legalább gépben van. A polcon olyan mint a bélyeggyűjtemény ami lelakatolt dobozba zártak és nem lehet megnézegetni, csak tudni hogy van. -
válasz
Peter789
üzenetére
Pont arra volt kitalalva, amire hasznaltad. Szerver vonalon, ahol ugyanaz a kod futott sok szalon, ott mar kevesbe mukodott jol.
A HT-nal meg hatekonyabb a ket egymas melle tokozott mag. Egy Preslert tesztelgettem. Teljesen jol futott, 3GHz-en nagyjabol egy szinten van egy 2GHz-es 939 x2 3800+ -vel.
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
'95-ben ennyiféle 386-os már biztos nem volt árlistában (meg az ilyen 3/486-os kombó lapok is inkább '92-94 körül futottak inkább), szóval szvsz legalább egy évvel korábbi az árlista, én olyan '93 vége '94 elejére lőném be, de a hónapot csak tippelgetni tudnám, de mondjuk legyen 94 február.
-
bacsis
Közösségépítő
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ezt a NW vs Prescott dolgot én is így éreztem, hogy tesztek alapján clok-to-clok a az Nw-nak kéne gyorsabbnak lenni, de nálam mégis inkább a kazánfej volt a fürgébb, eddig azt hittem az SSE3 optimalizációk beindulása végett (ill. HT-jén is fazoníroztak egy keveset), kessre nem is gondoltam volna, hogy ahhoz is kellett ilyesmi.
Végül is mivel ez a tézis (NW gyorsabb a Presinél) akkoriban eléggé tartotta magát, tudtam 1:1-ben lecserélni a 2.4-es HT-és P4-emet 2.8-as szintén HT-es Presire, ami azonos órajelen is érzékelhetően jobb volt, de tuningban is több volt benne. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
Amit írtál a HT áldásos hatásával kapcsolatban azt én is tapasztaltam. És nem csak saját gépváltásból eredően időben eltolva hanem akkoriban sok irodai gép elé kellett leüljek, és bizony kapásból lehetett "érezni" hogy melyik a zötyögősebb. Ezt a szubjektív érzetet nem tudom, hogy lehetne korrekten kitesztelni, de egy AIDA stresz teszt + Prime95 egyidejű futtatása is mutatja a jelenséget.
Érdekes amit a cache-ről írsz. Megmondom őszintén nem tudom, hogy egy magas szintű nyelven írt alkalmazást, hogy lehet cachre optimalizálni. Vagy ezt a fordító végzi el? Nem emléxem, hogy pl a Visual C++ 2003 beállításai között lett volna ilyesmi.
Talán az op rendszereket lehetett volna optimalizálni e tekintetben.
****(#21278) frescho
"Mindenki azt hangoztatta, hogy az AMD versenykepes es megfizethetobb volt abban a kategoriaban, ami elerheto volt. Ezen nem ertheto, hogy mi nem ertheto."Ezt látod én sem tudom, hiszen pont abban a hsz-ben írtam le az idevágó véleményem amire reagáltál:
egy magánszemélynek racionális választás volt az AMD cpu, a foglalat váltások ellenére is.Néha az az érzésem kitalálsz valamit aztán úgy állítod be mintha én írtam volna és jól megcáfolod.
Azt már a cikked alatt is tisztáztuk, hogy így nehezemre esik kommunikálni. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Peter789
üzenetére
Egy újabb szakértő, aki ki van akadva a Win 8-ra. Gondolom elolvastad a minimális követelményekről szóló részt ( képernyőfelbontás ), illetve a csomagoláson azt is, hogy hogyan kell érintőképernyőről keresni ...
Igazából elnézést kérek a hangnemért, de már kicsit elegem van abból, hogy lassan minden topkiban más sincs, csak a Win 8 fikázás. Te legalább ki is próbáltad, viszont ez elméletileg oldschool fórum és már itt is Win 8...
Megint nekem kell hülyének éreznem magam, mert legális Win 8-at használok. Sőt, a Vista is jól működött a gépemen, bacsishoz hasonlóan nem volt vele gondom, különösen az SP1 után. Ugyan a 8-as nem teljesen való a notebookomra, de van amiben jobb mint a 7-es, még érintőképernyő nélkül is.
A pozitívumok, amik most eszembe jutnak Win7-hez képest:
- működő virtuális WiFi-hotspot
- jobb WPF 3D-támogatás ( legalábbis Intel GMA950-en )
- Explorerben hasznos parancsok ( új CMD, fájlelérés másolása )
- sőt nekem tetszik a kezdőképernyő is ( amit használok: e-mail, hírek, időjárás )
- és személyes kedvencem az óra a lock screenen, amit már Longhorn Beta óta várok -
tpower
tag
válasz
Peter789
üzenetére
nemrég csaptam szét pár idegen faj között az imperium galactica java-s remakjével. jó esett
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Igen úgy néz ki beleintegrálták a tagot a chipsetbe, elvileg ezzel van összefüggésben a +-os procik újabb revíziós lapok inkompatibilitása. Biztos számít az L3 cache, mert attól is visszaesett egy kicsit a teljesítmény ha maximálisan az L3 által is cache-elhető 128 Mb-nál többet tettem a lapba, ez mondjuk a Geforce2 GTS esetében egy 150-200 pötty (3dmrak2k, ami kb 5%), majd megnézem akkor mennyit számít, ha teljesen letiltom...
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Igen rá van szitázva, magyar oldalon én sem találtam ilyen méretűt csak kínain, de akkor marad az, hogy félreteszem, aztán hátha akad egyszer egy dög P5A-B lap amiről lehet bontani.
Egy magánszemély írt rám, hogy van egy kupac régebbi pc-és lomja, egymás hegyén hátán volt egy csomó (többnyire hiányos\sérült) kacat, a használhatóbbakat kiválogattam és bagóért odaadta, csak maga a proci többet ért volna. -
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
magának az ext.cache-nek a méretét a cache vagy a tag chip mérete dönti el? - mindkettő, a tag chip a maximálisan kezelhető méretet határozza meg, egy 8 kb-os tag chip max 128kb-ot tud kezelni, egy 32 kb-os tag 512 kb-ot (és így tovább), ennél több cache esetében fagyni fog. Van egy hiányos SS7-es lapom (egy Sthocky dióda hiányzik róla, így nem tud épkézláb feszültséget leadni a procinak), de azon 2x256kb (6432-esek, neked meg egy 6464-es kéne) felállásban vannak az L2 cache chipek.
Közben szerváltam egy rev 1.04-es P5A-B-ét audió nélkülit, de úgy tűnik ennek már nincsen gondja a 2X-es Agp-vel, mondjuk pont semmit nem számít az 1X-eshez képest sebességben
, szóval +-os proci+2x-es agp csak ezzel a revízióval lehetséges, udma66 viszont sehogy, mert azt csak rev 1.05/6-os lapokra pakoltak csak újabb déli hidat.
Ezek szerint a Scsi winyóm is nálad van már? -
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Mondjuk nem tudom mennyire segítség, de pl 486-os lapoknál, hibás/nem megfelelő méretű tag chipnél szokott megfagyni a boot, ha a cache bank(ok)ban lévő chipek rosszak simán tovább megy, max nem inicializálja őket, esetleg bad cache chip cache do not enabled-del továbblép, L2 cache chip lábai az én P5A-B-men is tele van porral, szóval ez nem feltétlen befolyásoló tényező, ellenben ha elengedett egy láb forrasztása az már inkább, de akkor nézd meg a tag chipet is, sojos tokozású és közelben kell lennie (az enyémen épp Winbond van).
-
zotyesz66
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ez a lap ezzel a biossal működött jó pár évig. Valamikor 2003-ban szereztem, nem használtam, aztán egy ismerősnek kellett egy gép és ezzel dobtam össze, akkor frissítettem le, hogy menjen benne a K6-2 550. Aztán 2006-ban vettek egy laptopot és akkor került vissza a gép hozzám, azóta nem igazán volt használva. Vissza adom a pénzt, ha gondolod, a lapot megtarthatod. Nem gondoltam, hogy problémás, bár költözésnél egy jó ideig hideg helyen volt.
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Ok, majd rájuk kukkantok (bár ránézésre nincs púpos kondi, és amúgy stabil is a lap, de sose lehet tudni), de ez nem szimpla gerjedés, hanem éles hangon sípol, ahogy a pc speaker is sípol, ha vmit nem talál rendben a bootolás folyamán...
pw12345: egy Cirrusért az tényleg húzós ár, vesa bus ide vagy oda.
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Megfuttattam őket még egy Geforce2 GTS-sel is, 3D2k alatt 37xx, ill. 38xx lett eredmény a Via javára, azonban az Aliban kifejezetten döcögősen/be-be rángatva ment a Geforce, míg a Viában ilyennnek nyoma sem volt, szóval tényleg lehet vmi abban, hogy az Ali nem igazán komálja a Geforceokat, szóval ez alapján ha vki vmi komolyabb agp-és kártyát tenne SS7 rendszerbe, az válassza inkább a Viát.
-
snake1977
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Az értékek nekem is megmaradnak a biosban, meg ugye alapból el is menthetem őket profilokba aminek saját nevet is adhatok, a probléma akkor van ha olyan beállitást használok, amin már nem is postol a lap, ugye ilyenkor értelemszerüen nem is érzékeli hogy hibás inditás történt, mert nem jut el idáig, ilyenkor jön a cmos reset muszályból....

Benedekco: Nekem CT5803-as van, meg ES1371 ezeket simán lekezelte.

Új hozzászólás Aktív témák
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.

Próbáltál már rákeresni hátha valaki már próbálkozott ilyen megoldással? 

én a 72PIN-esre gondoltam 
De nem fog ki rajtam, mindjárt megyek IC-t cserélni benne. 
azaz szépen ott volt a Type47 a HDD-nek, meg az 1,44-es Floppy
(nem tudom mi volt, most megnéztem 10 videót és szuper)

és ha jól emlékszem 754-ből is van hasonlóm.

DarthSun