- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
colker
tag
válasz
Picturemaker #38698 üzenetére
Az az igazság hogy nincs műszerem
Mikor ilyen dologról van szó a jó öreg villanyórára támaszkodom mivel elégé pontos(teszteltem egy 2000wattos levegős fűtőtestel és egész jól elehet találni).
Lemérem hány másodperc alatt fordul meg csiktól-csíkig majd ezt az értéket beszorzom 600-al(600fordulat 1kw) osztás 60 majd megint 60.Ezek ugye a másodperc-->perc perc---> óra váltások.
Utána 1000/az elöbb kapott szám és megkapod az éppen aktuális fogyasztást.
Természetesen csak annak szabad működnia a hálózaton amit mérsz.
Lehet ez rossz mérési módszer de mint mondtam egy már megadott értékű fogyasztással néztem és jó volt. -
Picturemaker
őstag
válasz
colker #38697 üzenetére
Igen, én is szeretem tudni mennyit fogyaszt a gépem.
Van egy teszt, ahol szintén ennyit mértek egy PhenomII X2-vel: [link]
Bár ezt soknak tartom.Nekem most az asztalon van összerakva egy hasonló konfig próbára.
Különbségek: 16GB ram, 400W Corsair táp, HD4830. Ez a kombó megáll 100W-nál ha nem csinálok semmit, netezés alatt 114-ig megy fel. De a 4830 alapjárati fogyasztását nem tudom, az szerinte azért több, mint 18W (én olyan 35-40W-ra saccolom).A műszeredet csekkold le valamilyen ismert fogyasztóval, mondjuk egy 100W-os izzóval.
-
colker
tag
Fogyasztási adatokkal szokott valaki foglalkozni?
Az aláírásomban levő konfigról elképzelhető hogy 150watt a fogyasztása netezés közben?
Én kicsit azért ezt sokallom.
Gondolom a proci Tdp ami fx-6300nál 95W az valami tuning nélküli maximum fogyasztás lenne nem?
Viszont minden energiagazdálkodás bevan kapcsolva ,max.power saving epu betöltve 0.8v körül megy 1405 mgzen folyamatosan.
Így ha azt nézük 150watt a gép fogyasztása a táp meg 80%-85 nyereséges tehát -22w=128watt lehet amit a hardwerek kérnek.
Idle videókártya fogyasztás:18watt a hivatalos tehát ezen kívűl marad 110watt amiből jó még lejönnek a ventik ami max. 12watt de még annyi se meg az 1 db vinyó(fogalmam sincs mit fogyaszt)...
Akkor 80-90watt lenne a proci idle fogyasztása vagy mi?
Hol tévedek?Valamit kihagyok?Remélem elfér itt a kérdésem!
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok alaplap-ot vadászok az fx-8120-am alá mit ajánlotok? max 20e ft használt is jó.
-
vd1992
tag
válasz
Picturemaker #38694 üzenetére
Nekem megy stabilan 4,3GHz-et, fél óra prime után tapogattam a VRM részt, a fet-ek kicsivel lehettek melegebbek, mint az NB hűtőbordája. Nehéz eldönteni milyen hőmérsékletet visel el, mert láttam asus p5b lapban q6600-at, infrás hőmérő mutatott a fet-eken 110-120 fokot, de talán még ma is működik az a lap valahol.
-
Picturemaker
őstag
válasz
vd1992 #38693 üzenetére
A napokban próbáltunk egy olyan lapban tesztelni egy FX6300-ast, mint ami neked is van. Pár teszt lefutott 3800-on, azután a 3Dmark11 lefutása után megfagyott. De nem a proci/lap volt a ludas, hanem az SSD pont akkor adta be a kulcsot.
A VRM hűtését viszont meg kell oldani, mert tuti nem fogja sokáig bírni a tuningot, hiszen semmi hűtő nincs rajta. -
vd1992
tag
válasz
betegphiu #38691 üzenetére
Picturemaker: nálam tuning alatt instabil volt a gép, amikor CnQ be volt kapcsolva, ezért kapcsoltam ki.
betegphiu: Picturemaker-nek igaza van, ha bekapcsolt CnQ-val is stabil a géped, akkor jobban járnál vele fogyasztás/melegedés ügyileg, amikor üresjáratban megy a géped.
-
betegphiu
senior tag
na sikeres volt a művelet,hogy lehetek ekkora noob
most 3800-on megy alapfeszen (1,25V).
Prime95 teszt + tömörítés közben sem lépi túl az 54 fokos hőmérsékletet,igaz az EKL cold tower itt már maxon járt.köszi
-
Habugi
addikt
válasz
->Raizen<- #38688 üzenetére
Lehet nálam is elég lenne a híresen szar vrm hűtéses lapomhoz ha netán előjönne idővel a probléma, és nem kell direktbe lecserélnem a vrm hűtést? Annyit engedj meg hogy: dehát neked bordázott a lapod!
Jó 5let volt ventit betenni fölé
, remélem én is megúszom majd ennyivel.
-
->Raizen<-
veterán
Jó hírek! A Cpu nem vesszi vissza az órajelét 1400 mhz-re prime 95 alatt sem 4.2 ghz-es tuning mellett! Eddig max 4100 mhz volt az az órajel, ahol nem trottyolt be. Jól sejtettem kikapcsolás után a vrm borda a lapon érinthetetlenül forró volt! Felülre ezért tettem a gépházba egy befelé fújó 12 centis folyadékcsapágyas ventit. Ez megoldotta a problémát!
-
vakond5
őstag
válasz
Picturemaker #38686 üzenetére
Így már oké.
-
Picturemaker
őstag
-
vakond5
őstag
válasz
Picturemaker #38684 üzenetére
Nem-nem. Nem így van. Teszt gyanánt mértem már üresjárati fogyasztást CnQ-val, és nélküle is. Pár Watt volt csak a különbség. Persze ettől függetlenül jobb kímélni a komponenseket. Nálam például mindenféle energia-gazdálkodási funkció be van kapcsolva, ráadásul addig van alulfeszelve minden, hogy még éppen stabil legyen. Idle-ben 85-95W-ot eszik a gép.
-
Picturemaker
őstag
Jó is az, ha a C&Q ki van kapcsolva. Egyen csak állandóan "200" W-ot.
-
vd1992
tag
válasz
betegphiu #38682 üzenetére
OC Tweaker-ben:
Legfelül OC Mode -> Manual.
CPU Configuration -nál Overclock Mode -> Manual.
Multiplier/Voltage Change -> Manual.Ugyanilyen lapom és CPU-m van, nálam így néz ki a helyzet:[link]
Advanced, CPU Configuration-ban pedig: Cool n Quiet, C1E, Secure Virtual Machine legyenek kikapcsolva.
-
betegphiu
senior tag
sziasztok. Asrock 970pro3-as alaplapom van (rev2).
duruzsol benne egy fx 6300.
az lenne a kérdésem,hogy hogy tudnám felhúzni az órajelét szorzóval? sehol nem találtam a biosban,csak a 200mhz emelésére találtam lehetőséget,de szorzót nem látok.
kikapcsolnám a turbo core-t és belőném az órajalet fix 3800-ra.
köszi. üdv. -
dantambt
tag
Köszönöm!
-
dantambt
tag
Melyik Progival érdemes nézni a proci hőmérsékletét (fx8150)?
-
SteaMMouse
csendes tag
Van itt olyan akinek ASRock FX990 eXtreme 3-a van és húzott rajta FX8320-t? Ha igen tudna róla tapasztalatokat írni?
Meddig ment?
Meddig volt stabil?
Milyen hűtéssel, meddig melegedett?
Apróságok. -
ktg3
őstag
Fx-6200-t lecseréltem kb egy az egyben fx-6300-ra.
Alapfeszen mi számít jó eredménynek? 1.225V-ot kap terhelve alapból.
Elkezdem nézni, hogy mit bír. -
privacy99
senior tag
Ezzel a procihűtővel szerintetek meddig tudnék húzni egy FX-6300at?
5 napja vettem a gépet, de 1-2 RTSnél nem bánnám, ha a proci kicsit jobban pörögne. (Köszönhetően a "fasza" optimalizálásnak), pl. a Company of Heroes 2 csak 4 magot használ a 6ból.
A cél olyan 4.8Ghz lenne. Szerintetek ez dobna a játék teljesítményén valamennyit? A tesztekben az i7-ek közel 20 fps-el többet hoznak ki azonos VGA-val a játékból.
Előre is köszi!
Ui.: Alapból a proci elmegy 3.8Ghz-ig, minden auto beállításon van, gondolom ez a Turbo alap órajele.
-
Johni5
őstag
válasz
Buci21 #38669 üzenetére
Nuku választás.Ingyen van,versenyen nyertem.Ajándék csónak ne nézd a lapát.A jelenlegi játékokkal szeretném tesztelni.Van jó pár kód formátum,amit a Phenom még nem támogatott.Itt én erős előnyökre számítok,ami kiegyenlíti a két processzor közötti úgymond teljesítmény különbséget.Nem vagyok benne biztos,hogy a nyers erő fog győzni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Buci21 #38669 üzenetére
Annak idején mikor a gépemet raktam össze én is nézegettem a 4100-ast de tesztekből kiderűl elég gyorsan meg fórumokon is írták hogy nem jó befektetés mert a régebbi Phenom II procik lenyomják.
Ha venni akarsz inkább 6300-ast vagy a felett nézelődj mert csak pénz kidobás. -
Johni5
őstag
válasz
Buci21 #38666 üzenetére
És speciel a felbontás alá veszek procit.FHD-hez középkat proci + erős VGA-kell.A 6300-as jó választás a GTX 760 alá.Lehet fordítva csinálni,csak sz@rt sem ér.Ma megtolom valamelyik játékot az Athlon II x2 250 3GHz @4GHz körül max még 200 MHz van benne stabilan.Megnézem szólóba mit bír a GTX 760-al.Itt mondjuk az L3 hiánya érezhető lesz (szerintem)Jővőhéten megérkezik az FX 4100 és az Asus M5A78 lm USB3 kombó.Tesztelés után osztom a tapasztalatokat.Az FX 6300-at már csak azért is beleteszem a lapba a jelenlegi beállítást koppintva.Megnézzük meddig jutok a 4+1-el.
-
marquuard
veterán
Nekem ASRock 970 Extreme3 R2.0 alaplapom van. Valakinek van hasonló alaplapja amivel húzta az FX6300-at? Kíváncsi vagyok, mennyit lehet kihozni a prociból ezzel a lappal.
-
nana95
tag
Üdv!
Egy Asrock 990FX Extreme 3 lappal meddíg tudnék húzni egy fx6300-at? -
SteaMMouse
csendes tag
válasz
Habugi #38654 üzenetére
Köszi a linket.
Lehet, hogy ott több helye lett volna a kérdésemnek. Csak úgy éreztem ebben a topicban több olyan ember van aki otthonosabban mozog az FX8320 OC-ja és az azzal kapcsolatos kérdések terén. De akkor adok neki egy esélyt, ha nem nyomja túl 65°C-on már boldog ember leszek. -
colker
tag
válasz
Habugi #38654 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Igen én is így gondoltam hogy kisebb házakba szánják.
Igaz beférne nekem egy nagyobb toronyhűtő de használtak 12-13k+posta környékén vannak amik jók viszont nem tudom annyi pluszt megérne-e a dolog.
Az említett hűtő most 8k Ft aprón és helyben is van nekem nem kell postát sem fizetni.
Ami miatt még tetszik hogy lefele fúja a levegőt így a vrm felett helyezkedne el és arra is menne levegő(igaz nem rossz a borda a vrm-en de miért is ne!)
Nagy elvárásaim nincsenek a mostanihoz képest tuti halkabb lenne bármelyik hűtő,tuningnak meg nem látom értelmét mert olyan videókari azért nem lesz mellett hogy kéne még húznom rajta.(7770-7790 van tervbe a jövőben)Prime meg ilyenek nem érdekelnek hogy egy toronyhűtő pl. 5-10 fokal hűvösebb tesztek alatt inkább a gyakorlati oldala érdekel.Ott azért megállná a helyét?(4.2ghz-en mondjuk)
Gondolom ez sem olyan rossz hűtő.Játék alatt(Ac4 nem fulhd,full grafika) a mostani hűtőm 46-48Cfokos szokott lenni gondolom ennél azért csak jobbat várhatok ettől a hűtőtől. -
Habugi
addikt
(#38648) darky@:
Amennyiben csak prime95 mellett csinálja nem biztos hogy foglalkoznék vele a helyedben, sztem még 10év múlva sem lesz olyan játék ami annyira megtekeri a procit mint az a progi. Az én lapom is messze földön híres a kukás vrm hűtéséről, tervezem is hogy veszek rá egy jobb hűtőt, tegnap pár órás keresgélés után kinéztem ezt: [link]
Ahogy néztem itthon 3-4k körül van, amennyiben bizonyosságot nyerne hogy a vrm-ed miatt dobálja el magát a proci, neked is ajánlom egy hasonló beszerzését.(#38651) xangyal:
Ez a hűtő afféle félmegoldás, nekem is hasonló van, Scythe grand kama cross, főleg keskeny házzal megáldottaknak vannak kitalálva (jellemzően ~14cm a magasságuk), akik szeretnének tunningolni is. Nálam épphogy befért a scythe, ha "normális" házad van amibe belefér egy 16-17cm magas toronyhűtő is én mindenképpen olyat vennék rá, az fx-6300 egy marha jó proci, ipari tunning potenciállal.
(#38652) SteaMMouse:
Elég bitang darabnak tűnik első ránézésre, ha van helye a gépújításnál annak a 10-15k-nak amibe egy új hűtő fájna tartsd meg ezt, ha nem is költöd el a rászánt pénzt én kipróbálnám a helyedben, tesztelgeted pár napig aztán még mindig dönthetsz úgy hogy veszel rá egy újat!
Ajánlom figyelmetekbe ezt a topicot: [link]
Magam is az innen kapott tanácsok alapján vásároltam hűtőt magamnak! Nem mintha látszólag bárkit zavarna hogy ebben a topicban tárgyaljuk ki a témát. -
SteaMMouse
csendes tag
Sziasztok most készülök venni egy FX8320-as CPU-t. Szándékomban áll OC-t is elkövetni rajta. Azonban felmerült bennem a kérdés, hogy elég-e neki egy ASUS Silent Square EVO vagy érdemesebb lenne beruháznom egy erősebb léghűtésre? (Sajnálom, de óckodom a vízhűtéstől.)
Ház: Aerocool T2 (elől egy Sharkoon (16) cooler pörög (dísz coolert kiszereltük -hangos és csökkenti a légszállítást-, a többi (+3) helyen 12 cm-es coolerek vannak).
Jelenlegi CPU-m (ld. cuccaim) nem igazán megy 50-55°C-nél fentebb.
Köszi a választ! -
colker
tag
Véleményetek szerint egy Nocuta NH-C12P SE14 pocihűtő mire lenne elég egy fx-6300hoz?
Aprón találtam, annyit olvastam róla hogy halk de fx tesztet nem találtam(gondolom mivel régebbi hűtő). -
Crondore
tag
válasz
kaszas19 #38637 üzenetére
Nekem ez van: http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/alpenfohn-k2/140 a lista ára majd egy tízessel kevesebb, teljesítményben meg bőven partiban van a Phanteks -el.
Itt egy teszt is, mind a két hűtő adataival:
http://www.vortez.net/articles_pages/alpenfoehn_k2_cpu_cooler_revisited,5.html
-
Habugi
addikt
válasz
soultrapp #38639 üzenetére
Én pont ma kapcsoltam ki a c1e/c6 párost, látom te is 8320al operálsz, ha szeretnéd jobban tunningolni ajánlom fontold meg te is. Feltételezem APM Master, turbo, CnQ már így is kivan kapcsolva nálad, felülírott két funkció az említett háromhoz képest már csak minimálisan csökkenti a fogyasztást, cserébe viszont biosban beállított értékhez képest kevesebb feszt kap a proci ha be vannak kapcsolva és még ugrál is miattuk.
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Ezek mire jók pontosan?
Enhanced Halt State(C1E)? ez disabled
Secure virtual machine? ez enabled
Core c6 mode? ez enabled -
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #38632 üzenetére
Nem csak nem nekem való
sokat babrálom a gépet és a vízhűtés nem olyan hogy szétkapom és kész meguntam így vissza váltok légre de valami komolyabb darabra.
Tudtok segíteni ebben???
A kártyára már kinéztem mert az is vizezve van[link]
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Szeretném ha segítenétek hűtés ügyben.
Jelenleg vízzel hűtöm a Procit (8120) de vissza váltok léghűtésre és ebben kellene egy kis segítség. Milyen Hűtőt ajánltok??? Max 20K amit rá szánnék majd.
Tuning természetesen van és lesz de nem brutális órajeleket kel ez alatt érteni,jelenleg 4Ghz-en ketyeg ennyi bőven elég.
Köszönöm. -
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #38624 üzenetére
Órajel drop nekem sem volt még egyszer sem, fesz "ingadozással" ill bios vs cpu-z közti tetemes difit nem értettem.
Turbo/APM Master mellé kilőttem még a c1e / c6 state párost, lássatok csodát a fesz esetenkénti ingadozása teljesen abbamaradt, továbbá a bios vs cpu-z értékkülönbsége is a felére csökkent!
(+1 a sz@rul beállított bios gondolathoz)
LLC-t állítani nem tudok, kicsit utána olvastam és azért mert az általam használt biosban már forceolva van a high beállítás.
(#38623) Johni5:
Kösz az értékes infókat! Az FSB-t eddig kihagytam a játékból, feljebb húztam és ugyan azt az eredményt kaptam ami nálad is kijött, adott órajelen kevesebb fesszel vagyok (látszom) stabilnak, még csak két órája tesztelem, eddig nyerő és 6°C-ot is nyertem!
-
piero86
aktív tag
válasz
->Raizen<- #38626 üzenetére
Blend teszt
-
piero86
aktív tag
Próbálkoztam én is egy kis tuningal.
Egy FX6300-as processzor 1.368V-on 4.4GHz-en stabilan üzemelt Prime95 alatt. Max hőmérséklet 69°C egy CM TX3 EVO-val, jól szellőző házban. Jobb hűtővel több is menne.
alaplap: Asus M5A99FX Pro R2.0, -
vakond5
őstag
válasz
Johni5 #38623 üzenetére
Előszöris köszönjük a tapasztalatod megosztását, és a tesztelgetést!
Tuningolás csak szorzóval, és FSB+szorzóval, ahogy írtad, más. Csak szorzózni általában a 24/7-es, illetve kicsit afeletti beállításokhoz érdemes, míg a másik módszerrel a rendszert, tehát nem csak a procit, lehet csúcsra járatni.
Feszültségeket tekintve tényleg nagyon... "megoldotta" az AMD. Olyan veszett értékeket adtak az FX-eknek a CnQ szorzókhoz, hogy az röhej. Persze ez is példányonként változó, de az én 8150-em 1400MHz-en a gyári 936mV helyett 768-780-on megy (ezen értékekben benne van a bios-ban adott offset+).
Sokak küzdenek a throttlingolással.. mindig is furcsállottam a helyzetet, mert nekem ez az M5A97 Pro úgy bírja a szaggatást, cibálást, nyúzást mint a fene, sose dropolta a proci az órajelet. ..lehet hogy csak be van állítva a bios-om?
Ezt a kérdést nyitva is hagyom.
-
Johni5
őstag
Az FX procikba be van programozva a feszültséghez tartozó frekvencia.Ezt tegnap olvastam valahol.Ami valszeg igaz is.Ma reggel CB R15 ill CB R1.5 valamint néhány teszttel gameltem.23 szorzó fölött spec mindegy mekkora feszt és NB ill HT frekit nyomtam,visszavette a feszt és a frekvenciát is terhelés alatt.Végül a 23-as szorzó és az FSB emelés segítségével sikerült tesztekhez stabil 5130-as frekvenciát elérnem.
Egy kis tapasztalat : Kevesebb fesszel futottak le a tesztek, mint előtte és nagyobb pontszámokat értem el.
A HT 2600 fölött kemény teljesítmény növekedést adott.Hőfok tekintetében nyertem cirka 8-10 fokot.
Az eddigi teszteket 5-5.3 GHz között futtattam 1.58-1.64v között.Most elég volt az 1.52-1.54v A CPU-NB feszt +0.100 -ra állítása illetve LLC High-ra állítása minden fesz droppolást illetve freki lengést kiküszöbölt.Az észszerűség határain belül tesztelve a 4600-as frekihez stabilan 1.42-1.45V tartozik,alatta stab teszt alatt szépen szinuszol a frekvencia illetve a feszültség.---Levonva a következtetéseket, sokatoknál nem a lapban illetve a hőfokoknál kell keresni a hibát,hanem egyszerűen sz@rok a fesz beállítások.--- Na már most ez nem hinném hogy a mi hibánk,az AMD elég szépen felforgatta a jól megszokott sémát.
-
Nemt0m12
tag
Értem és azt tudja valaki, hogy az Asus M5a97 evo r2.0nál mire jók azok a system performancénál a cuccok? Amikor bejön a bios egyből.
-
Nemt0m12
tag
Egy HyperT4 mennyire elég egy fx8320ra?
-
Sanyi19
őstag
Mekkora kártyát hajt ki max az FX6100-am 4,2 Ghz-en?
Jelenleg egy 7750-em van, de lehet lesz kettő, tehát CrossFireX-be menne. Fog normálisan teljesíteni?
Vagy egy darab 7790? Feljebb nem szeretnék menni a második 7750-et most olcsón szerezném... -
Habugi
addikt
Hali
Lassan két hete tesztelem a konfigom, keresgélem a lapom/procim határait, azt tapasztalom hogy adott feszkó értéket beállítok biosban a cpu-nak, de forszámrízön cpu-z/hwinfo64 mindig kevesebbet mutat. Apm master/turbo offon van.
Jelenleg 4.4en stabil a vas 1.4V-al (ennyit mutat a fentebb írt két progi, biosban ehhez 1.475-öt kell beállítsak)
Normális ez és akár igen akár nem, mi okozza? 3DMark 11-13at le tudom futtatni még 4.8on is, de 1.5V-ot kell állítsak biosban hozzá, amitől a frász kerülget már őszintén szólva, és prime alatt cirka 20perc után elkezdi eldobni magát. Egyenlőre ki vagyok békülve a 4.4-el, amúgy sincs semmi játék (amivel játszom is) ami jobban megdolgoztatná a cpu-t.
Biosban van egy beállítási lehetőség (nevét most fejből nem tudom..), visszaveszi az órajelet/feszkót ha túl magasnak ítéli a cpu hőmérsékletét, be van kapcsolva. Idleben 35°C, 3-4 óra játék alatt/után 60°C max a cpu hőmérséklete, létezik h ez kavar be valamilyen úton módon és ezért látok kisebb fesz értékeket? -
Jester01
veterán
válasz
Andrewstarr #38613 üzenetére
Ahogy elnézem itt a pscheck-et szokták ajánlani.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Andrewstarr #38609 üzenetére
Nem, a frekvencia az nem, csak a feszültség értékek.
-
Jester01
veterán
Használjatok valami automatikusan induló programot a TC kikapcsolásához illetve a frekvencia/feszültség értékek beállításához, a biosra csak az egyebeket bízzátok.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Andrewstarr #38608 üzenetére
2x indulás látszólag pont a turbó kikapcsolással jön be. Ez a vicc az egészben. Mintha direkt beleírták volna if turbo=off then F U.
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
Andrewstarr #38608 üzenetére
Rosszul írtam, kikapcsolt turbo-nál nem ugrál a freki...
-
Andrewstarr
aktív tag
-
marquuard
veterán
Ugyanez a probléma nálam is. Szerintem azért, mert a Turbo Core csak 4 magot gyorsít, a másik 2 meg marad a saját órajelén. De a te esetedben szerintem csak 1 magot turbóz. Másik, meg a TC az nagyon magas feszültséget ad (legalább is nekem) a magnak, gondolom emiatt throttlingol.
-
Ribi
nagyúr
Az mitől lehet, hogy ha be van kapcsolva a turbo, akkor prime 95 alatt totál össze vissza mennek a frekik 3.5 és 4.2 között? Ha ki van kapcsolva akkor stabilan megy 4G-n. Csak akkor meg ez a szaros dupla start van.
-
Johni5
őstag
válasz
->Raizen<- #38598 üzenetére
Az lesz a jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- ÚJ AMD AM5 Processzorok - Ryzen 5 / 7 / 9 - Számla & Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari