- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #36494 üzenetére
Ha ebbol a ket processzorbol kell valasztani, akkor a kerdes a kovetkezo:
tuningolni szeretnel? - Igen - vegyel 8320/8320-at
hasznalsz tobbszalu alkalmazast? - Igen - vegyel 8320/8350-et
javareszt jatszol a gepel? - Igen - vegyel 8350/8320 vagy 4670-et
hasznalsz 2013-ban 1-2 szalas programokat? - Igen - vegyel 4670-et.Egyiket sem vennem meg, az i5 nem K-s, a 9370-et meg nem nagyon lehet tuningolni. Vagy egy 4670K vagy egy 8350/8320.
Maskulonben: A4<celeron<A6<Pentium<A8, A10, FX-4xxx<i3<FX-6XXX<i5<FX-8XXX<i7<i7-E.
Kb ez a jerarhia, persz nagyon alkalmazasfuggo es sokat valtozhat.
-
bozont
veterán
válasz
Mondjuk azt nem írtad mire kell, de ha egy árban vannak akkor 4670. És a fogyasztás abból a szempontból is érdekes, hogy ami kevesebbet fogyaszt, azt hűteni is könnyebb (a gyári hűtő mindkét esetben hulladék, de az AMD-é az hangosabb).
De ha esetleg a tuning sem idegen, akkor 4670K már nem sokkal drágább.mod.: Ráadásul az FX9370-zhez már ne márt egy komoly lap, míg a 4670(K)-hoz már 25-30e körül is kapni olyat amiben tuningolni is lehet rendesen.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Én nem vagyok nagy mester ebben az ügyben, de sztem a 9370 egy i5 és egy i7 között lehet. De én megmondom frankón, sem i5-öt, sem 9370-et nem vennék. Akkor vagy 8350(vagy 20) vagy, akkor már egy i7, bár valszeg egy i5 is elég mindenre...
Úg vagyok vele, hogy 9370 baromság 8350-hez képest, csak fűt, de annyit nem hoz, i7 meg azé, hogy ha lúd...
De 9370 sztem nem éri meg. -
bandika0626
senior tag
válasz
Melyik I7 kerül négyszer annyiba mint az FX 9370?
Mert az IVY-E(2011) azért nem ez a kategória mégha 4x annyiba is kerülne mint az FX9370.
-
dergander
addikt
válasz
Lavidaloka #36495 üzenetére
A 9370 220wattal kontra i7 3770 77wattal. Attól függ mit nézel elönybe sajna játékokba nemjött el amit énis vártam hogy a sok mag,frissen szerzett i5 2500km eddig a BF4 alatt is jobban muzsikál,pedig nem erre számitottam. Én belefásultam hogy ha tunningolom az FXet olyan mint egy kazán .
Mindenki azt vesz amit szeretne,az AMD erre jó az intel másra.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Az I5 4670 kb egy FX 8150 szint....az FX 9370 meg kb egy I7 3770K
-
Lapajbacsi
aktív tag
Nah akkor a NAGY büdös kérdés.
Intel Core I5 4670 (Haswell) 3,4 (3,8) Ghz
vagy AMD FX 9370 (x8 4,4 Ghz ) ??????
Ha jól tévedek, kb egy árban van ez a két proci.
Az okosok azt mondják, hiába fele annyi mag, és uszkve egy gigahertz-el kisebb órajel, mégis az Intel kb kétszer gyorsabb, jobb, stb stb...
Ki mit mond? Sokkal jobb-rosszabb? Kicsivel jobb-rosszabb? Nincs nagy differencia? Vagy most akkor mi van?Főleg tapasztalati alapon érdekelne, mert a teszteket én is láttam, igen valóban ha nem is kétszer, de gyorsabb az I5 és az új I7 meg szarrá veri az új FX-et (csak hát négyszer annyiba kerül)... Előrebocsátom: a villanyszámla abszolút nem érdekel... havi ezer forint spórolásért nem fogok ócskább hardvert venni...
-
Bali27
addikt
válasz
Taifa Díaz #36487 üzenetére
Ha a ramot nem veszem fel 1866-ra(Nem akarok Aida teszteket nyerni vele) hanem hagyom 1600-on... Most lekopogom minden tökéletes...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #36487 üzenetére
Sajnos ez igy van !
-
Bali27
addikt
Utolsó kérdés... Turbo Core mikor kapcsol be?
Mert tegnap beteszteltem hogy 4500-on 1.35-V kell nekiMost meg beteszteltem hogy 3.8-on 1.2375V-n is elmegy... Leszedtem az AMD Overdriveot és beállítottam ezt az értéket és megy is..
CSak azt nem tudom hogy a TC-mikor "segít rá" és hogy ér -e valamit? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36470 üzenetére
Szep tiszta a geped. Picit a kebeleket el kellene rendezni, nyernel vele par fokot.
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36482 üzenetére
Hát igen... C1E szerinted be vagy ki?
Egyébként itt egy rohadt jó teszt.. Magyar srác csinálta az Fx6300 húzásáról.. HT és NB emelés is volt, de az max 1,. 1,5% ot hozott.. Viszont 3500-ról 4500 ra megemelt órajel 20-25% sebesség növekedést..[link] -
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36480 üzenetére
Ok megpróbálom.-.FSB-t békén hagytam! De a CPU NB-t hogy megemeltem a javaslatodra 1.2-re, csodákat tett..
Most próbálom alulfeszelni... 1.2625 az alapfesze, és most a Prime95-öt birja 1.2375V-n!!!
Ha az NB és a HT-t fixre teszem nem kell feszkó emelés? Egyébként a 6300 HT-je nem kereken 2000? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36479 üzenetére
Ugye csak a CPU szorzót állítod, az FSB-t nem?
A RAM-okat egyelőre ne nagyon rakd 1600-nál feljebb, 1866-hoz már játszani kell az időzítésekkel is, hogy bírja, vagy nagyobb feszt kell neki adni.
A HT-t pedig állítsd fix. értékre (általában 2200MHz stabil szokott lenni, NB is lehet ennyi szerintem) -
Bali27
addikt
Tök érdekes.. Meg akartam nézni hogy alapfeszen meddig lehet huzni...
Beállítottam 4GHz-re, a memóriát felvettem 1866-ra.Erre max 3.9-ig(Aida CPU-Z) hajtja a cpu-t, a ramokat 1294-re állította, a HT órajelét 1943-ra visszavette 2000-ről...
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36475 üzenetére
Király vagy Pancsermeste
Felvettem az északi híd feszkóját 1.2-re, és azonnal alapfeszen birja a 3.8-at!
C1E-t szerintetek megéri bekapcsolni, vagy elég csak a CnQ? -
Bali27
addikt
válasz
Hagyjuk a ramokat...
az a legkisebb probléma.. mert manuálisan átállitom és kész..
De ugy látom hogy igen csak érzékeny valamire itt valami..A 6100-am alulfeszelve(1.2500 V) ment 3.8-on, most 1.2625(alapfeszem)V-n Prime95 elmegy... de ezen a feszen felteszem 3.8-ra és prime95re klikkor még el se indul de restartol a gép.
Következő lépésben beállítom amiket az előbb javasoltál, és betesztelem. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Igen, már leírta a tutit, az valóban bosszantó.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36469 üzenetére
Sajnos nekem nincs már ötletem... nem hinném, hogy a 2 proci között olyan jelentős különbség lenne beállítások terén.
Az NB feszt kellene kideríteni, hogy van-e különbség a 6100 és 6300 között... de talán itt az FX topikban hátha meg tudja valaki mondani.
Én amikor próbaként minden feszt, így az NB-t is visszavettem 1,2V-ról (már nem tudom, mennyire) de akkor produkált fagyásokat meg restartot, így azt visszatettem 1,2V-ra.Köszi az infókat!
Szerintem akkor nekem nem kell ez a ROM izé... de az Agressive Link-et is hagyom inkább engedélyezve, mert már vagy egy éve így megy, és teljesen jól működik az SSD.(#36471) Taifa Díaz: Igazad van, de én a linkelt képből láttam, hogy 800-ra állította neki a Bios.
-
Bali27
addikt
válasz
Taifa Díaz #36471 üzenetére
Igen, az Aidáról volt szó, a Biosban auton volt.. Szóval a kis genyó 400-ra, azaz 800 ra állította a biost auton..
Én állítottam át manuálisab a Biosban 1600-ra. -
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36466 üzenetére
hálám jeléül.. max gugli fordító, de sztem a raidnél, vagy valami raides csatlakozásnál van szerepe.. Szóval disabled...
Amd Ahci Rom
The "AMD AHCI BIOS ROM" is actually easy to explain. Otherwise known as an Option ROM, or OROM, it is code that is stored with the BIOS/UEFI, that either provides some control of a boards chipset, or the chipset used on an add-on RAID card, for example. Enabling that in your BIOS/UEFI will cause a simple user interface to appear during POST, and if you press certain keys while it is displayed (possibly Ctrl A in this case), the POST process will stop, and you can then configure whatever that OROM controls via the UI.In this case there might be some options for the AMD SATA chipset when used in AHCI mode that can be configured. Some OROMs will simply display information on the screen, such as what drives are connected to that interface, and don't allow any configuration. The most common type of OROM is for configuring RAID volumes, if the boards chipset supports RAID, and the SATA mode is set to RAID, and the RAID driver is installed, etc. If you don't press the correct keys when the OROM UI is displayed, it will disappear, and POST will continue. The OROM UI will be displayed each time the PC goes through its POST and boot sequence. If this option is disabled in the BIOS/UEFI, the OROM UI will not be displayed during POST.
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36470 üzenetére
"De aki elrendezi ezt nekem, annak adok egy hatos csomag import sört!"
Ha ez az állás, akkor valahogy oldjuk meg hogy találkozzunk, mert nagyon szivesen segítek meg persze a sör se kutya ajánlat!Nekem ugyan nagy segítség hogy moduláris a HX520, de a mostani Corsair 400R előtt egy CM Elite 370-es házam volt. Ilyenre tudtam megcsinálni. Az 5.25-ös, illetve 3.5-es helyeknek, a házat szemből nézve jobb oldalához fogattam oda a kábeleket. (jobbklikk, megnyitással nagyítható, mint az előző is):
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Pancsermeste #36468 üzenetére
Azt írta, Aidában lát 800-at. Szó nem volt BIOS-ról. Biztos, hogy ott 1600-as érték szerepel.
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36466 üzenetére
Külföldi fórumon azt olvastam hogy az Agressive Link Power Managment ha SSD-d van akkor ki kell kapcsolni...
Egyébként köszönöm a segítséget.. Auton a ramokat 400-ra azaz 800 ra állította.. 4 modul van. 2db 2 és 2db 4 gb-os Corsair Vengeance..
Ht link 2012-2000MHz
Amikor az Fx 6100 volt benne akkor is 1.5-öt kapott és bírta.. Lehetséges hogy a 6300 miatt változtatni kell? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Taifa Díaz #36467 üzenetére
Nem-nem! A Bios-ban ott az effektív érték jelenik meg, vagyis 1600-nak kellene lennie.
-ja, hogy Aida-ban... ott lehet, nem tudom, hol nézte, de a Biosban is DDR3 800 jelenik meg neki az aktuális értéknél. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36465 üzenetére
Hmm... nagyjából minden OK!
A HT BUS frekit vajon mennyire lövi be automatán? CPU-Z-vel nézted már? Lehet azt is be kellene állítani NB freki értékére.
DDR3 RAM érdekes. Időzítéseket nem piszkáltad, auto-n hagytad? A feszültségét beállíthatnád auto-ról 1.5V-ra, vagy inkább 1,55V-ra. (2 vagy 4 modulod van? Ha 4, akkor lehet akár 1.6V is neki.)
CPU NB Voltage 1,175V volt alapból? Lehet azt felteheted 1,2V-ra, hátha az kevés neki.
AHCI BIOS ROM - az nem tudom, mire jó, nálam nincs engedélyezve - szerintem nekem nem kell...
Mondjuk nálam így néz ki. -
Bali27
addikt
Fura... Nem fagy ki, de automatán (Aidából látom) hogy 800 MHZ-re állította be az 1600-as ramokat...
Erre valaki? F12? akkor mindjárt csinálom! -
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36461 üzenetére
Na ja.. Csak reggel még restartolt...:S Azóta meg ki volt kapcsolva
UEFI ről gondolom fényképezővel lehet, ami most nincs itthon..:S..
Egyébként minden alapon van.feszültségek, órajel stb.... alul meg minden auto.. a Load line stb...
APM kikapcsolva és a TC is.. C1E be, Throttling off, Virtualization off... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Bali27 #36460 üzenetére
Azért bekérdezhetnél oda is... meg rakhatnál be UEFI Tweaker menü beállításaidról print screent - hátha kiszúrunk valami gyanúsat....
Persze, ha most jó lesz, akkor inkább csak örüljünk!Upsz... Win8!?? - erre nem is gondoltam, azzal mondjuk nincs tapasztalatom, de nem hinném, hogy azzal lenne baja - vagy mégis??
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36450 üzenetére
Asrock topicban nem találtam semmit sem.
Nem akarom elkiabálni de most még nem fagyott ki... Igaz frissített a Win8
-
vakond5
őstag
válasz
Pancsermeste #36458 üzenetére
Akkor semmi hiba.
-
vakond5
őstag
válasz
Pancsermeste #36456 üzenetére
És így a CnQ csökkenti a feszt is, vagy csak a szorzót? Csak mert Asus-nál manualban nem, azért érdemes az offsetet használni.
-
vakond5
őstag
válasz
Pancsermeste #36454 üzenetére
Az idle feszt csak akkor fogja emelni, ha nem manual, hanem offset módban állítod.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
atomanti19 #36412 üzenetére
Nagyban biztosan nem befolyásolja - legalábbis nálam nem, mert teljesen mindegy, mekkora feszre állítom (1,200V-1,425V-ig próbáltam) de idle mindig 0,9XX V-ra veszi vissza, és a hőmérséklet is 32-33 fok között van (most már, hogy én is fejlesztettem a ház hűtésemen, mert katasztrofális volt előtte), beállított fesztől függetlenül.
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36450 üzenetére
Köszönöm hogy reagáltál!!!
Igen, a legújabb bios van fent.. Most készülök az asrock topicba.. Csak sajna egész nap dolgoztam és most értem haza.. De sokat nem vesztettem -
-
Bali27
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget..
-
ZsoZso78
tag
Hali!Vettem pár hete egy 8320 procit Asus m4a89gtd lapba.Tegnap gondoltam megnézem 4 ghz megy e neki felszemelés nélkül.Sikerült megy és még alá is feszeltem 1.284 amire max.felugrik terhelés alatt.Ez alá még nem mentem,de majd szánok rá egy kis időt és megnézem.A problémám azzal volt,hogy időközönként droppolt.levette a frekit 3 Ghz-re utána vissza ugrott 4-re.Minden féle energiatakarékosságot kikapcsoltam,hogy ne zavarjon be,de a jelenség ugyanúgy fent állt.(Turbo core is off volt)Találtam egy olyan funkciót a biosba CPU load-line calibration ez alapból autón volt amit kikapcsoltam.Azóta megszűnt a droppom.Nyíl egyenes a vonal a freki. grafikonon 30 perc után is.Nem tudom pontosan mit takarhat ez az opció?Remélem nem károsítom vele a hardvert.
-
SetCHOO.
aktív tag
Felmerült egy kérdésem amire nem igazán találom a válasz.
KÉP
Monitorozás közben ebből a freki dropokból igazából semmit nem vettem észre. Tesztek lefutnak a játékok stabilak és a hőfokok is rendben vannak a gyári hűtővel. Bár hamarosan ezt a gyári hűtőt kivágom a francba!
Szóval ez egy természetes jelenség vagy pedig a lapom Biosában kellene valamit keresnem? A Bios a kézileg van belőve. Sajnos a proci gyári hűtőjével totál felejtős a tunig.
Mellesleg így lassan 2 hónap használat után nagyon megvagyok elégedve a technikával. Bár sajnálom, hogy a gyári hűtő miatt még megrángatni nem tehetem. -
vakond5
őstag
válasz
Taifa Díaz #36433 üzenetére
Ha mellékelsz egy képet, szivesen segítek!
Egyébként az enyém így fest -hangkártya már csak ideiglenes, mert holnap jön az X-Fi Titanium
# Azóta van egy Bitfenix Recon venti vezérlő, úgyhogy arra vannak dugva a H100i ventijei, és nem a blokkra, mint a képen van:
-
edeleny
őstag
válasz
vakond5 #36431 üzenetére
Egy kis okosságért nem kell a szomszédba menni.
Nekem felsőtápos a házam.
A vastag kálbelkorbácsot úgy vezettem el, hogy hozzáfogattam a levehető oldallap éléhez, illetve függőlegesen az 5" keret széléhez. Igy semminek nincs útban.
A 24 pines csati maradéka, ami lelóg szépen vissza van hajtogatva a kábelkorbácsra.
Amiket nem használok tápcsatikat, azokat begyűrtem a flopy hely feletti részbe.A tápkábelből gyakorlatilag csak a VGA táp van a légáram útjában.A SATA kábeleket pedig bedugtam az alaplap alá/mögé így azok sincsenek a légáram útjában.
Az alaplapi csatlakozók a VGA mögött/előtt vannak, ott kikanyarítom őket, majd felől a HDD-nél jönnek vissza! -
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz #36433 üzenetére
Vagy szimplán cask rövid a kábel,nekem is ilyen volt a régi tápom,de a sharkoon meg bőven elférne akárhova tenném,az újabbfajta tápok már igy vannak kiképezve,bár annó én keményebb maszekolást csináltam,nekem megkellett toldani
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
vakond5 #36431 üzenetére
Az esztétikus, de legalábbis szabad levegőáramlást minél inkább lehetővé tevő kábelelrendezést - alias cable feng shui
- illetően lenne egy ordas kérdésem.
Lap: Asus M5A99X EVO R2.0. Ház alsótápos. Az Asus marha gyakorlatias mérnökei a 8 pines proci táp csatit a cpu foglalat fölé tették - az istennek se egy kicsit mellé esetleg, balra, a sarokba, vagy jobbra, tökmindegy, neeeem, legyen az pont a cpu foglalat felett -, így a tápból át kell húznom a kábelét a Mugen 3-ason. Erre tudnál gombot varrni?
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a Scythe venti oldalvájatában vezetem át a kábelt a hűtő túloldalára. Szerencsére elég hosszú ehhez, és épp csak egy pöppet feszül rá.
Jobb ötlet esetlegTudom, tegyem át felsőtápos házba. Mellesleg a lapon annak a tápcsatlakozónak az elhelyezése felső tápos házhoz sem ideális
-
Omli85
őstag
válasz
troll81 #36394 üzenetére
Kintről bejövő hideg levegő miatt simán elképzelhetőek a hőmérsékletek, nálam most per pill zárt szobában 25+ foknál ezek az értékek vannak. Ha kinyitom az ablakot hasonló értékekbe futok én is. Win alatt minimális terhelés mellet nem egyszer látok én is egy számjegyű maghőmérsékleteket. Aztán, hogy reális vagy nem fene tudja a kupakot szoktam nézni általában. Ha meg melege van úgy is leold a rendszer
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36425 üzenetére
Ehhez személy szerint csak annyit fűzök hozzá, hogy vagy van az embernek igénye, illetve lehetősége normális kábelrendezést csinálni, vagy nincs, de akkor viselje a következményeit. Még ha nincs kifejezetten kábelrendezős házad, akkor is szépen el lehet rejteni mindent, az esztétika, de főleg a légáramlás szempontjából.
Nyugodtan tedd ki a képeket, akármilyen is a kinézete, legfeljebb az építő jellegű véleményeket és javaslatokat megfogadod, a többivel meg nem törődsz.
Venti kérdése pedig egy nagy facepalm
...de lényeg hogy megoldódott a probléma.
Várjuk a képeket!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36429 üzenetére
Jo lesz akkor is
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Toltsd fel ide, senki sem skalpol meg erte...max par jotanacs !
-
do3om
addikt
válasz
Arra is kaptál volna tippeket.
(a házas topikba rakj be mielőtt gyorsan ide raknád)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36422 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
Hegyirabló #36419 üzenetére
Ezért kértem képet te meg egy rajzot raktál be a ventikről
aztán vártad mit válaszolnak (ilyen hülyeségre nem lehetett), jó hogy észrevetted bár így is jó hőfokok voltak de fújva mindig hatékonyabb mint szívva.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
A karcot nem tudom, és szerintem nem sok
-t fogsz kapni, de hogy a venti nem jó irányba állt, amiatt bizony sok fokot kaptál pluszban, és inkább idle-ban.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mi is kivancsiak vagyunk ! A karc szerintem nem lehet annyira problema.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Tartozom egy vallomással, és sok ilyet
fogok kapni, igazatok is lesz, de nem tudok már mit tenni.
A vallomás előtt egy kérdés. Újrapasztáztam a procit, és észrevettem, hogy a kupakon van egy 2mm hosszú, 1mm széles, 1mm mély karc. Ez baj?
A vallomás:
Most, az újrapasztázás közben vettem észre, hogy rosszul raktam fel a ventit legutóbb, mikor átraktam a másik oldalra, ugyanis nem ráfúj a bordákra, hanem leszív róla, és nem is az áramlás, hanem éppen az ellenkező irányba. Most megfordítom, és kiváncsi vagyok az idle-re, meg a többire.
-
Bali27
addikt
válasz
Taifa Díaz #36415 üzenetére
bevan állítva... A Power Kerneles örökös restart kb 5 percenként jobb esetben meg még mindig van..
Valakinek van valami ötlete? Vagy hogy melyik topicba menjek? Proci csere óta van ez... De valahol meg azt olvastam hogy táp probléma... -
Bali27
addikt
Jó reggelt.. Szétszedtem a gépet, a tápon átdugdostam 1-2 dolgot... De lényeg az hogy hiába van bekapcsolva a CnQ, C1, és a többi APM en kivül, Aidában mozog az órajel, de csak nagyon kis mértékben.. a Szorzót meg egyáltalán nem változtatja... Mi lehet a baj?
-
Bali27
addikt
válasz
Pancsermeste #36411 üzenetére
CnQ; C1E; CoreC6 be van kapcsolva APM ki, az órajel még is fel van tapadva 3800-ra.. Ez mitől lehet? Meg hiába emelem a feszt mindig restartol a gép.. Lehet a proci rossz mert most vetem, és azóta vannak gondok.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Pancsermeste #36407 üzenetére
A fesz csökkentés nagyban befolyásolja az idle hőfokot! Tekintve hogy csökken a maximum s így az osztandó is.Ettől függetlenül lehet olyan procija is ami melegedősebb.Már megfelelő a hűtése.De továbbra sem hiszem hogy megfelelően feszelné az alapórajelhez képest.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36409 üzenetére
CnQ; C1E; CoreC6, meg ilyesmi. Ha nincs terhelés, visszaveszi a feszt meg az órajelet. Ha idle 1400MHz és 1V alatt van a procid, akkor valószínűleg be vannak kapcsolva, de nézd azért meg.
APM-et viszont kikapcsolhatod.
CPU feszt gondolom a Tweaker menüben lehet állítani, de régen láttam Asus lapot...
Auto-ról át kell állítani manualba, és akkor sejtésem szerint megjelennek a feszültség értékek.
De mint említettem, ennek az idle hőmérsékletre nem nagyon van kihatása. -
garcia66
tag
válasz
MaxxDamage #36408 üzenetére
Mindig a legegyszerűbb dolgokat nem veszem észre. De legalább folyamatosan tanulok valakitől
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Pancsermeste #36407 üzenetére
Melyik energiatakcsi bigyóra gondolsz? A leghülyébb kérdés most jön, hol lehet visszavenni a feszt prociról?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36395 üzenetére
Nem hinném, hogy fesz csökkentéssel sokat érnél el az Idle hőmérséklet terén.
Ha be vannak kapcsolva az energiatakarékossági cuccok (ugye be vannak?), akkor így is-úgy is visszaveszi a feszt 0.9V körülire, tehát a fesz csökkentésnek inkább csak a CPU terhelt hőmérsékletnél van jelentősége. -
garcia66
tag
válasz
atomanti19 #36405 üzenetére
Linkelnék én, de nem tudok - normálisan. (és ez az igazság sajnos)
Ettől függetlenül köszönöm. -
garcia66
tag
Sziasztok.
A két proci között mi a különbség (az áron kívül)?
http://microstore.hu/index.php?route=product/product&product_id=10098
http://www.pcpc.hu/index.php?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00007502&csoportid=00000003
10k azért nem kevés pénz - és ez csak egy darab az összerakandó gépből.
A választ előre is köszönöm.
Üdv. -
Bali27
addikt
Egyébként ez a progi mire jó? \AmdMsrTweaker
Még mindig nem volt restart... Mi lehet elállítva a biosban hogy 5 percenként restartol? -
Bali27
addikt
Hmmm. Beállítottam defaultra a biost.. Igaz van turbó és 4.1 Ghz-en installálja fel 1.456 V-al a win frissítést,de még nem volt restart..:S pff
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W