Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. Hátha ti tudtok valami okosat ajánlani. mATX-be kéne alaplap 83X0 alá. Van valami ötletetek?
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
válasz Jester01 #35619 üzenetére
Köszi. Ha ezzel alapon elmegy stabilan az elég. Csak már meg van az "új" házamban mindennek a helye meg, hogy mit hogyan alakítanék át és sajnos csak mATX megy bele.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
Sziasztok. Egy 8320-al beszálltam a klubba nem olyan rég. Leginkább csak BF4 megy. Eddig alapon használtam és Locker pályán időnként előjött, hogy a CPU max terhelést kapott és 25-30fps-sel laggoltam 10-30mp között majd megint jó volt egy darabig. Más pályán nem nagyon tapasztaltam ilyet. Ez mitől lehet szerintetek? Most lenyomtam APM-et meg a TC-t és 4GHz-et állítottam be, majd holnap kitesztelem így.
-
De csak azon az egy pályán? Hogy működik ez? Az alaplap meg az alaplapos topik alapján lett választva. Na majd ma megpróbálom kitesztelni, most előbb előre próbálok menni és ha nem jó akkor visszafelé.
-
Ha p95-el tesztelek és közben nézem a CPU-Z-t akkor van throttling amikor leesik a CV és az órajel?
-
Tuning nem igazán játszott, nem is akartam csak most, hogy ne jöjjön elő ez a... Phenom II-esem is alulfeszelve használtam. Itt is megpróbálok az aljáig lemenni gyári órajelen.
Akkor egy jó alaplapot tudtok ajánlani ami nem horror árban van?
[ Szerkesztve ]
-
Most úgy néz ki 1,23V-on stabil. Lapot meg karácsonyra a fa alá lehet cserélek ha nem lesz így jó. Meg kicsit felhúzom a grafikát inkább a VGA legyen a limithez közelebb. Amúgy az említett pálya a leghúzósabb mert elég zárt és sok a gránát és robbanószer hajigálás.
-
[link] erről a lappról mit gondoltok?
Addig a gyári AMD ventit ráapplikáltam a "tápellátásra".
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lapajbacsi #36944 üzenetére
Használtban néztem a lapot, meg hol "pár" ezressel drágább a SaberTooth? Mert azt 40k körül látom az meg nem pár ezres.
-
Amúgy most, hogy aktívan hűtöm a tápot sokkal stabilabb lett a feszültség érték is és nyoma sincs alulfeszelve 3,5GHz-en a throttlingnak. Hagyjam így vagy próbálgassam a határait?
[ Szerkesztve ]
-
válasz gyuszaa #36947 üzenetére
Ez rendben van. A proci bírná a 4,4-et is kényelmesen, de a lap nem bírja. A venti meg alapon 3400-at megy amit rá tettem és nem akarom, hogy sugárhajtóműbe menjen át. Itt most a stabil throttling mentes működés a célom.
-
-
válasz Lapajbacsi #36953 üzenetére
25K-ba szeretném használtan amit linkeltem. Én most raktam össze a gépet. A felét boltból, míg a másik felét apróról szedtem össze ami belefért. A Saber-rel szemeztem de a RAM ára miatt kicsit többet kellett spórolni mint szerettem volna.
-
-
-
-
-
ASUS M5A99FX PRO R2.0 + TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 (TLD38G1600HC9DC01) kombinációt használ valaki? Az Asus honlapján nem tudom megnézni a RAM kompatibilitást, be sem jön az alaplap oldala.
-
-
-
válasz miresz #37112 üzenetére
Köszi. Próba, szerencse azt mondják. Ja meglesz majd leírom a tapasztalatot.
(#37113) bayarena: BF4 alatt szépen teker mind a 4modul 70-80%on biztos többet számítana 5-10fps-nél főleg komolyabb "fizikai" számításoknál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Xirtam #37119 üzenetére
Grafikai beállítástól függően lesz CPU vagy VGA limited. Az én 8320-am 1,4V körül menne 4,2-4,5 között. Gyári fesszel 4-et viszi csak a lap nem bírja.
-
válasz MaxxDamage #37146 üzenetére
Például milyen gond? Én 8.1-et használok és nincs vele semmi bajom. Meg kell szokni, de gyors és stabil.
-
válasz MaxxDamage #37148 üzenetére
Nem, csak érdekelt volna valami konkrétum...
-
válasz ->Raizen<- #37452 üzenetére
Igen nagyon jó, de ehhez azért nem árthat rendes hűtőt is beleszámolni mert sem a 290, sem a 8320 nem igazán jó ilyen téren.
Na itt van a LAPvásárlás ideje. Szerintetek a GIGABYTE GA-990FXA-UD3 vagy az ASUS M5A99FX PRO R2.0?
-
-
válasz Taifa Díaz #37457 üzenetére
Maradt az Asus mert közben a Giga majd 1 tizessel drágult Annyiért meg már Sabertooth volna most csak így karácsony előtt ennyit nem tudok pluszba ráfizetni.
-
-
Azt írta max 15k...
Amúgy meg hűtőt olyan mindegy honnan rendel mert max a venti lehet rajta rossz amit könnyen lehet pótolni, nem nagyon éri meg gariztatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ezért is mondtam Ashura-t. Az is 14cm-es venti(ket) fogad és nem 4 hanem 6 hőcsöve van. ~13k körül mozog az is.
A Noctua ventik túl vannak árazva.
[ Szerkesztve ]
-
Beüzemeltem az Asus lapot. 1.375V-al 4,2-ön stabilnak tűnt BF4-ben. Prime95 alatt dobálja a feszt meg az órajelet, de a teszt stabil. Pár beállítási tanácsot tudtok adni?
-
CoreTemp 1.06 jól méri a hőfokokat? Ha aszerint felmegy 65°C-ra Prime95 mellett és utána elkezdi a magok órajelét állítgatni akkor kevés a hűtő mi?
-
-
válasz DeadMeat #37513 üzenetére
1,4-re, de valszeg túlmelegszik csak nem a lap. 1.325V-al tovább bírta és nem hibázott. Elfelejtettem átírni na. Tegnap gyorsan összedobtam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz dergander #37515 üzenetére
212EVO van rajta. Jól van felfogatva, izzanak a hőcsövek. Feltettem rá egy 2. ventit és lementem 1,3V-ra és stabilnak tűnik 4,2GHz-en. Majd jön rá egy Ashura tavasszal.
(#37516) BuckurN: alacsony vagy magas ramjaid vannak? Én még mindig az Ashura-t mondom, azzal nincs gond a RAM-okkal sem. Amúgy a Mugen és a Macho talán a legjobb, de ott a RAM-ok okozhatnak meglepit. A CM-et felejtsd el, csak 4 hőcsöve van, ugyanígy a TT-t is az is kevés a 3-al
[ Szerkesztve ]
-
válasz BuckurN #37519 üzenetére
Supports CPU cooler max. height up to 158mm. Eszerint csak 158mm magas fér be.
Macho HR-02 nem fér be - 162mm a hőcső tetejéig.
Ashura - 161mm
Mugen - 156,45 mm. Elvileg ez befér(#37520) bayarena: ahova komoly munka kell oda Tesla-t és a FirePro-t vesznek... szvsz Amúgy meg FM2-be sem kell feltétlenül, hogy legyen IGP a prociban tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
-
BIOS-ban kinek mennyiről indul a proci hőmérséklete?
-
válasz DeadMeat #37528 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy legyen viszonyítási alapom. Ki van nálam lőve minden energia takarékos opció és úgy hangolom. Nálam 43°C-on van BIOS-ban ezzel szemben CoreTemp 20°C-okkal indít(mint írtam ki van kapcsolva direkt minden ET) ami gyakorlatilag majdnem lehetetlen. Nekem soknak tűnik a BIOS-ban lévő érték így szerintem holnap újra pasztázok, elég nehezen ment fel a 2. venti és lehet elmozdult a hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Taifa Díaz #37531 üzenetére
Ezt írtam én is. A hazudás mértékének a következtetése miatt érdekelt a BIOS. Akkor ezek szerint közel 20C lehet az eltérés amiből arra jutok, hogy 70C körül mehet a procim Prime alatt. Lesz ma egy újra pasztázás
-
-
Ja. Na mindegy játék alatt totál stabil a cucc. Majd ha meg lesz az új hűtő akkor majd szétkapom jobban, addig lehet visszamegyek 4GHz-re és amennyire engedi a feszt leveszem.
Ezeknél az Asus lapoknál lehet valahogy manuálisan vezérelni a Ventiket?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pancsermeste #37538 üzenetére
Megmondom őszintén ez az alapérték, nem nagyon állítgattam a CoreTemp-ben. Viszont úgy néz ki hamarosan cserélem Mugen 3-ra a hűtőm. 4K-t kell ráfizessek a 212-re.
-
válasz MaxxDamage #37541 üzenetére
Mugen 3 Rev B. Amúgy hozza a 2-es szintjét kevesebb súllyal mivel 1-el több hőcsöve van. Nem rossz csak nem felelt meg a túlzó elvárásoknak. 2 ventivel príma lesz.
(#37542) banderasz77: True Spirit vagy Ashura nálam is favorit, de 4K ráfizetéssel azokat nem tudom megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Unteroff #37546 üzenetére
Játéktól függ. Ha BF4-ezni akarsz annak számít sokat a magok száma. A többi optimalizálatlan hulladék legtöbb esetben 2magra skálázódik legfeljebb és ott az egy mag teljesítménye inkább fontos.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- PlayStation 5
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Rendőrségi feljelentés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- KONZOL beárazás
- Milyen TV-t vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok