Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz poci76 #5456 üzenetére

"Ha pl. az x-es verziókon lenne v-cache, a simákon meg nem, akkor akár ennyi is elég lehet egy új generációhoz"
    Szerintem azért nem, mert azt szerintem igen nehéz lenne eladni, hogy néhány alkalmazás gyorsul, néhány meg semmit. Illetve vélhetőleg inkább a nagyobb magszámú modelleken tud segíteni (12-16), ahol szűkebb keresztmetszet az elérhető memória sávszélesség.

Ezzel szemben egy kis CCD felvarrás az mindenhol hozhatna pár százalékot, az inkább tűnik nekem eladhatónak, a drágább modelleket pedig megfűszerezhetik a V-cache-el is, pl. a sima és X-es modellek magukban, drágább XT modellek a V-cache-el.

#5457 Petykemano : "$300-ba azért már csak bele kéne férjen +10$ költség"
    Nem vagyok benne biztos, hogy ilyen olcsón megúsznák. A magot azért ehhez rendesen meg kell utómunkálni, elvékonyítás, plusz hézagkitöltő lapkák illetve a plusz L3 lapka az egész tetejére. Vélhetőleg a selejt-hajlamot is növelné ez az extra igénybevétel és munkafolyamatok. Illetve nyilván tudjuk, hogy ami a polcon 300 dollár, abból ennél jóval kevesebb a gyártó profitja, amiből lejönne az a tegyük fel, 10 dollár. :) Én ennek jelenleg is inkább a prémium kiadásokon látom értelmét, nem az olcsóbb "tömeg" modelleken.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés