Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Cifu #2684 üzenetére

Az a "baj", hogy szerintem ez kétféleképpen valósulhat meg:
    1.) Egy gyártó kvázi ingyen ad a CPU mellé egy olyan számottevő számítási kapacitást (közös memóriacímteret használó és nem.pcie sávon kommunikáló kapacitást.), ami az eladási értékben csak igen kis mértékben számít bele.
    Ugye kábé ezt vártuk még a kaveritől, csak épp az volt a baj, hogy a nagyon alacsony penetráció miatt nem lett belőle semmi.

Az Intel ugyan kábé ingyen adta az igpt és az nagyon sok gépben ott szunnyadt, viszont ha jól tudom, se közös címtér, se jelentős számítási teljesítményt nem jelentett.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az AMD sem lát a HSAban akkora potenciált, hogy érdemesnek lásson minden ryzen CPU mellé egy radeon igp-t, amihez 2-3-4 éven belül Lehetne olyan software.stacket adni, amivel jelentős előnyre tehet szert.

Egyébként jelen állás szerint egy ilyen harcot elveszítene - se a penetrációja, se a szofterkörnyezet támogatására a pénzügyi háttere nincs meg ahhoz, hogy egy ilyen harcba belefogjon.

(Pedig egyébként már az is elég Lehetne, ha a radeon driver így működne. De mondjuk Mit nyerne vele? Ugyanahhoz a dgpuhoz egy olcsóbb ryzen is elég. Biztos megérné.)

Ennélfogva én igen kevés esélyét látom bármi ilyesminek.

Bár ott.HSA.nem.került szóba, de a fenghuang raven egy big apu volt. Kár, hogy kereskedelmi forgalomba nem került.

2.) Ha semicustom megrendelésre készítik el. Pl ha Apple, Sony vagy MS így kéri és ők ott akkor a saját szoftverkörnyezetükben ennek direkt hasznát is veszik.

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák