Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Till@
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Legyen négy vagy fél négy.
Van egy kb 14 éves FHD tévém, amin tökéletesen működik a 4k max2.
Youtube 24,25,30,60 fps, netflix 24fps videók lejátszása jónak mondható.Rádugom egy 2024-es tvre, amin szintén FireOS fut, na azon csak a Netflix elfogadható, Youtube-on a 24,25,30 fps videók mind idegesítően röcögnek, gyakorlatilag használhatatlan.A tv saját alkalmazásaival minden is tökéletes.
-
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Honnan vetted?
eMag
Illetve azt írtad, hogy eredeti töltővel kezdted használni, miért cserélted le a gyári töltőt?
3 oka volt
1. eszméletlen gagyi undormány az az US-EU átalakító amit adtak hozzá (mondjuk ez nem az amazon hibája, sőt, máshonnan nézve az eMag nagyon rendes volt, hogy gondolt erre és adtak hozzá...ettől még a tényen nem változtat, hogy irtó gagyi.
2. 5V1A tápom volt más is itthon, miért ne alapon kipróbáltam. Nem változtatott semmin.
3. Mivel a stickre valami 5,25V van ráírva (fejből írom már), ezért erre fogtam, hogy lehet még a gyári is kevés neki. Mondjuk az azért meredek lett volna, hogy az amazon nem megfelelő tápot mellékelne hozzá és egy 3rdparty táppal meg jó lenne.
Mint írtam, 1 óra f1 (1080i50) után random jöttek a rebootok. A végén már 15 perc alatt volt kettő. Az erősebb táppal is teszteltem egy 20 percet, addig jó volt.
Lement az f1 (úgyahogy) néznék YT videót, az meg már döcög. Tök mindegy, hogy volt-e frekiváltás, vagy nem.
De erről írtam egy csomót akkor mikor szóba hoztam, most nem írnám le újra.De röviden:
Teljesen úgy kezdtem el használni, ahogy kell. Minden gyári alkatrészével.
Előtte utánaolvastam, hogy megy majd fel a Kodi, Smarttube, stb, ezeket sikerült (nem nagy mérgelődés árán) is feltenni.
Aztán elkezdtemhasználnitesztelni és kb 3-4 videó után már ki is derült, hogy ez itt nem lesz oké. Aztán elkezdtem állítgatni a menüben a dolgokat, tévén nem nagyon volt mit, mert elég régi és amúgy is mindig minden javítót offra teszek, és még mindig nem volt jó.
Rátettem a belsőre a tesztfájlokat, hátha a wifi nem oké. Nem lett jobb.
Factory reseteltem > nem lett jó.
Azóta jött még pár update rá > nem jóVolt olyan napállás, amikor egyik videó jó volt, másik nem. És fordítva.
Tehát valamennyi tesztvideó, vagy app már produkált olyat, hogy jó volt. Nem egyszerre minden, csak külön külön.
Volt hogy a 4k60 sample vajsimán lement. Két óra múlva meg már nem.hogy már itt is megjelent a töltőt nem adnak mellé trend, eMAG-nő is sok ilyen Amazon Fire TV Stick van.
Egyedül az alzán láttam ezt a kiírást, hogy nem adnak hozzá, eMag adott hozzá. (úgy értem, nem szedte ki a dobozból)
Bónusz:

Csomószor, mikor a kodi frekiváltás után visszaállt, akkor a kép így "elvágódott".
Ez nem screenshot a tévémről, nem csináltam róla, mert már csak röhögtem rajta kínomban.
(20.5 nexus is, 21.2 omega is). Gyári kodi oldalról töltve az apk-t.
Valahogy így nézett ki (saját szerkesztés)
(semmi más app nem csinált ilyet)
De hogy jó hír is legyen Nektek.
A stick már az easyboxban pihen.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én meg innen: https://smarttubeapp.github.io/
Mondjuk fura, mert amit te linkeltél, annak más az elnevezése és mérete is. Most akkor melyik az újabb (Stable)?
Tévedtem: a Legacy-t szedtem le most, annak más a mérete. A legújabbnak ugyan az. -
-
-
-
-
-
-
mikrofon
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A WIFI 6 és a WIFI 6e nem ugyan az.
WIFI 6e használja a 6GHz-es sávot 3. csatornaként (6+5+2,4GHz), míg a WiFi 6 csak az 5 és 2,4GHz-eset és az előbbiből kettőt (5+5+2,4GHz). A 6e-s eszköz csak akkor lesz gyorsabb ha 6e-s hálózaton használod, míg 6-os hálózaton kb. ugyan olyan gyors mint Wifi 5-ön.WPAx a hálózat titkosítási módját jelenti:
WPA2: 128 bits
WPA3: 128 bits, 192 bits, 256 bits -
-
-
gyűrű
Topikgazda
-
mikrofon
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ennyiért már akkor inkább Homatics R 4k plus vagy Nokia 8010 (Bár a Mall-on ez is 80k...) esetleg DuneHD R 4k plus....
Firestick 4k max gen2 pont ár-érték bajnok, ezért jó. Ennyiért már nem ajánlott kategória.....
Az természetesen a te egyéni döntésed, hogy mit és mennyiért veszel, csak ne csábíts mást is tévútra.... -
tobias40
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Köszi,ezt olvastam az ÖF-ben.
Megvárom az akciót és akkor majd kérdezek ha nem értek vmit,és meglátom hogy akkor mennyibe kerül a Mo. szállítással együtt...
Most találni a neten 20k közül,ehhez képest is féláron lesz kb. szállítással együtt?(nem gondolnám hogy ennyire olcsó lenne akcióban) -
-
-
csibe1
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Rendelhetted volna onnan is.
Az mondjuk érdekes, hogy ott fele annyiba került.
Nekem is van FireStick4k az első generációs, van második 4kMAX, de még nem üzemeltem be. Valamikor majd elpasszolom vagy elajándékozom, mert inkább az Android TV-s box mellett döntöttem.
Most van egy Hako Pro meg egy Strong Leap S3-as (az Google TV-s rendszer, nem is jön be annyira; de akciós volt, tartaléknak, hurcolósnak jó lesz), mindegyikkel megy a streaming FullHD-ban, youtube; és mellette tudok pendrive-ról, SSD-ről filmezni minden gond nélkül. Szóval univerzális cuccok, nekem legalábbis.
Ez a FireStick-nél nincs meg, sajnos.
Nincs kedvem hálózati lejátszással, kábelekkel szenvedni, ha nem muszáj.
Az NTFS-t nem is kezeli direktbe, szóval emiatt nálam bukta lett.Amúgy a rendszer az teljesen okés; nem akad, nagyon szépen fut minden.
Az összes streaming, smartyoutube; nincs gond semmivel.
Kodit azt nem próbáltam.
Tesómnak is van, nem panaszkodott.
A SkyShowtime appot kell rajta időnként frissíteni, mert az nem natív alkalmazás, nincs az amazon saját áruházában.
Ezen kívül semmi gondom nem volt vele.Akkor a román medve nagyobbat ugrik, mint a pannon puma?
Lehet azért nem tűnt fel, mert dübörög a gazdaság!
-
kenicsab
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szia!
Ezen adatok alapján a következő lehetőségek adódnak:
- Német amazonon 80EUR ingyen szállítással Németo. és Ausztriába.
- Szintén innen, de https://www.mailboxde.com/ fiókkal
80+7,9 egyszeri díj és + 14,44 EUR GLS költséggel,
vagy ugyan ez csak 7,9EUR helyett 15,50EUR tagsággal!
- vagy az általad említett magyarországi forrásból.Az amazon garancia biztos, de ninden költség a vevőt terheli a visszaküldésnél ebben az árkategóriában.

-
Lala6
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
- Az első 4K amit linkeltél, az még a régi WiFi5-el.
- A Max 2nd gen. ennyiért nem épp olcsó, még ha számlára veszed, akkor is nettó 30k és cégeknek nincs 14 napos elállás.Amit fent linkeltek (én árulom) az 4K 2nd gen. 2023 WiFi6-al. A hirdetésben le is írtam, hogy mivel "kevesebb", mint a Max 2nd gen. Elállás az nincs, de cserébe olcsóbb és nem kell rá sokat várni

-
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Múltkor kérdezted
Amúgy mi lehet az oka, hogy idehaza nem terjedt úgy el mint a CC? Nincs magyar nyelvű menüje vagy mi?😆
Ott a csatolt képed.De ez még hagyján.
Te is tudod, hogy az amazon.de-ről nem is lehet Mo-ra direkt szállíttatni, hanem csak ezzel a megkerülős megoldással. Tehát még csak az sem igaz, hogy "simán" megrendeled amazon-ról, oszt jónapot.
CC bezzeg... -
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Sógor MM-ban 55EUR (igen, pont annyi, mint amazon.de-n, csak aki határmentén lakik, az hátha át tud ugrani)
Aqua-nál majdnem meg tudtam egyszer rendelni 4k árban (összekeverték a 4k vs 4k max árát, így 21-ért megrendeltem a maxot...persze törölték, hogy "nem elérhető").
Pár nap múlva érdekes, hogy volt 28-29k közötti áron...aztán pár nap múlva az sem, és most már tényleg nincs több hete ott sem)
Majd novemberben rendelem én szerintem, ha féláras lesz...addig meg megnézem mi ez a mailboxde -
Xelo
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
800-900..
jaja látom hogy új előfizetőknek már majdnem 2ropi, nekem még 900ft-okat számlázgat, még következő hóra is azt írja. a hbomaxot is pont bemakkoltam, még a régi áron sikerült egy évre előfizetnem pont azelőtt hogy ez a lehetőség megszűnt volna.gyűrű: a katalógus nem egyezik meg, lengyel előfizetéssel 1595 cím van prime videón, magyar előfizuval 1239, némettel pedig 5590 cím.. és nyilván az extra címeknél nem lesz feltétlenül magyar vagy esetekben még angol hang/felirat sem, és sok film borítója is azt a lokalizációt fogja tükrözni amelyik oldalról származik az előfizu. azt is tudni kell hogy ez csak európán belül működik, ha pl magyar előfizetéssel én sok filmet akarok látni akkor nordvpn - usa vagy kanada, esetleg anglia, ha meg épp animét vagy koreai sorozatot akkor szingapúr és a prime video (meg a többi szolgáltató is) vált azokra a katalógusokra minden probléma nélkül. eun belül ez nem működik, lengyel előfizuval tök8 hogy francia magyar vagy román ipről lépek be, a katalógus lengyel marad, viszont ha amerika előfizetésem van akkor eun belül is ip alapján kapom a katalógust. furi egy rendszerük van meg nekem is elgurult a gyógyszerem hogy ezt kitapasztaltam.
-
silver-pda
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
USA
amcsiban 48+10 dodó, plusz érkezéskor 27% áfa+posta vámkezelés (1eFt)
eMag-on volt sima 4k, 2nd gen, de mire beléptem, már nem volt, csak drágábbért.
Így 4k max lett kintről.
Nagyon figyelni kell, hogy a 4k vagy 4k max az melyik típus. Korábbi vagy 2nd gen. Utóbbi 2023-as.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(20.5 nexus is, 21.2 omega is). Gyári kodi oldalról töltve az apk-t.
király. 😆
Felraktam -Sideload-dal, de úgysem megy. Egyszerűen nem lehet neki beadni sem az email címet, sem a vásárolt kulcsot.

gyűrű