Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
radi8tor #9747 üzenetére
Pont holnap lesz 22 éves az első amazonos rendelésem és még engem sem tiltottak le még egyszer sem, pedig rengeteget vásároluk tőlük (főleg német amazon, de olasz, spanyol és régebben az angolról is). Nem mondom, hogy nem volt velük néha problémám, de letiltás még soha nem volt. Az ügyfélszolgálat viszont pár éve valóban kritikán aluli ezekkel a "robotokkal" ott a túlvégen...
-
Lala6
őstag
Feloldotta a tiltást az Amazon a fiókomon.
Írtam nekik levelet, amiben elküldtem a bankkártyám fotóját (néhány számot és a cvc-t kitakartam) és a számlakivonatot, amin látszik az Amazon korábbi kártyahitelesítése. Ez szerencsére elegendő volt nekik.
Viszont a tiltáskori rendelésem törölték, de újra megtudtam rendelni, és már a pénz is levonták érte.Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
Lala6
őstag
válasz
radi8tor #9740 üzenetére
Na jó, de ennyi erővel minden webshop csinálhatná ugyanezt, mégsem teszik. Ebay-en Aliexpress-en soha nem találkoztam ilyennel, pedig számtalanszor rendelek ismerősök címére az én kártyámmal.
Amúgy annyi fejlemény van a dologban, hogy kaptam egy indiai nevű emberkétől levelet, hogy a panaszom továbbította egy illetékesebb kollégájának.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Persze lehet ezt így is nézni meg úgyis hogy átjön a szomszéd gyerek látogatóba, fellép amazonra és rendel magának valamit a kártyáddal. Utána meg reklamálsz, stb. Ezt akarják elkerülni proaktívan.
Ha valami miatt ők úgy ítélik meg kockázatos beengedni téged a fiókodba akkor inkább nem engednek be,Google ugyanezt játszotta velem egyik napról a másikra: elővigyázatosságból kitiltottak a fiókomból, és csak akkor engedtek vissza ha igazoltam magam mindenféle hülye kérdések megválaszolásával. Azóta authenticatort használok, ne szivassanak ezzel.
-
Lala6
őstag
Húú, köszi, nálam is szinte ugyanez van. Akkor írok nekik egy email-t is. Nekem most megváltozott a belépéskori hibaüzenet, már nem a felfüggesztést írja, hanem azt, hogy épp felülvizsgálják a küldött dokumentumokat.
Amúgysem értem én ezt az egészet, ott a kártyám, vegyék le a pénzem és kész. Mit kell kötözködni vele, én akarok nekik fizetni! -
virkir
veterán
Lásd a #9708 -ban leírtakat.
Nekem az segített hogy küldtem email-t a cs-reply@amazon.de-re meg a jeff@amazon.com-ra szépen felsorolva a balfaxkodásukat.
Tizenkét órán belül jött egy válasz, igaz mégegyszer kellett számlakivonatot küldenem de utána pár perc alatt visszaállították a fiókot. -
Lala6
őstag
válasz
#20238798 #9736 üzenetére
Ez nem túl jó hír. Köszi a részletes infót, akkor várakozok, de a 24 órából úgy látom, hogy nem lesz semmi. Az indiaiakat inkább hanyagolnám, németül nem nagyon tudok, angolul meg ők nem tudnak
Anno volt egy időszak amikor a UPC kihelyezte az ügyfélszolgálatát Brassóba. Hívtam őket, magyarul beszélgettem, magyarul tudó emberrel, de kb. minden harmadik szavát nem értettem
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Első vásárlásom bonyolítottam le az amazon.de oldalon és sajnos felfüggesztették a fiókom.
Regisztrálva már régóta vagyok, de csak most szerettem volna rendelni, azt is mailboxde.com-os címre. Mindent megadtam rendesen, a vásárlás végén felajánlott egy 30 napos Prime előfizetést is, azt is elfogadtam. Revolut kártyával fizettem volna, a kártyát ellenőrizte és engedélyezte először az amazon.de, majd utána a prime is. Leadtam a rendelést, amiről megjött az email, majd rövidesen egy másik, hogy a fizetést nem tudják ellenőrizni, ezért felfüggesztették a teljes fiókom.
Megtettem amit kértek, elküldtem a Revolut számlakivonatot, amin látszik az Amazonos ellenőrzés.
Ezen kívül tudok még valamit tenni, hogy visszakapjam a fiókom? Valamint 24 órát írtak az ellenőrzésre, ezt jól gondolom, hogy nem lehet meggyorsítani?Nem tudom, hogy mi lehet a bajuk, a kártya jó, van rajta pénz is, az én nevemen van, max. a mailboxde.com-os szállítási címmel lehet gondjuk, de mondjuk egyértelműen a kártyára panaszkodtak.
-
sysrq
őstag
Sziasztok! Két éve már vásároltam az amazon.de-n, nem is volt semmi nehézség. Most a belépésnél írja hogy majd küld üzenetet a telefonszámra de semmi. A szám nem változott. Az első után 10 percel kértem még egy üzenetet de azóta eltelt 12 óra. Mit rontok el?
-
tomic
addikt
válasz
#20238798 #9730 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget.
Utána olvasva mind az eladó és a feladó is a cég nem pedig az Amazon.
Sajnálom, mert így nem merem megvenni.
A cég ugyan német de ahogy el van "hígulva" az az ország nem egy tuti garancia. Főleg úgy,hogy szinte mindent forgalmaznak(tetőcsomagtartó,asztalidísz,tv, Playstation, mosógép,telefon,fűrész,stb). Bár ugye ne ítéljünk elsőre.
Én amúgy egy kávéfőzőt néztem ki. -
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy termék vàsàrlàsa után ha garanciális probléma lenne akkor az is az Amazonon keresztül történik?
Tehát ha a készülék meghibásodik akkor is először az Amazonhoz küldöm vissza vagy akkor már az eladónak? -
gg72
veterán
A német amazonos rendelések visszaküldése inverz csomagként a postán még működik?
-
panyongf
csendes tag
Sziasztok!
Amazon.de-ről szeretnék rendelni és a kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e valahogyan csomagautomatába (pl. DHL) kérni a szállítást vagy az itthon nem működik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
btraven
őstag
amazon.co.uk
120 GBP a kiírt ára szállítással együtt, fizetés előtt, erre jöhet még rá bármi VÁM vagy ÁFA? Mert most már EU-n kívül van.
-
Spec
őstag
válasz
#20238798 #9700 üzenetére
Kis beszámoló...
Írtam mindegyik emailre, ami létezik, még a Bezos-os ra is. Arról semmi válasz nem jött, a cs-replysről meg csak a szokásos copy paste. legaláb 5 emailt írtam, és ugyanaz. A végén még el is küldtem őket a sóhivatalba, meg totál idiótának tituláltam őket, de ugyanaz. Szóval itt érdemben nem foglalkozik a problémával senki, az biztos.
Felhívni nem vagyok hajlandó őket, kizárt dolog. Úgyhogy kapja be az Amazon. Ha nem kell nekik egy új Prime előfizető, akkor erről ennyit. -
doni11
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Német Amazon-ról vásárolt eszköz (nyomtató) érvényes garanciája átruházható?Alap esetben a vásárlási előzményeimből kiválasztva a terméket simán vissza lehetne küldeni garanciális javításra-cserére, de nem én vagyok a vevő, ezért ez a lehetőség nem játszik.
Garancia papírom van, de mivel nem én vagyok a vevő, nem tudom hogyan tovább...
Előre is köszönöm az útba igazítást
.
-
Sordoran
addikt
válasz
#20238798 #9713 üzenetére
Ez jó gondolat. Volt már korábban rendelésem amazon-ról, de az még másik címre ment, ezért hittem azt hogy itt tényleg a konkrét címmel lehet baj. Korábban átkerült a számom, mindig hívtak előtte, de az már majdnem egy éve volt. Azóta változhatott a dolog, vagy tényleg néha előforduló hibába futottam bele.
-
Sordoran
addikt
válasz
#20238798 #9711 üzenetére
Köszönöm, sikerült elérnem őket, hétfőn jön a csomag. Mint kiderült, telefonszám hiányzott a futárnak. Megnéztem, és amazon oldalán szerepel a kiszállítási címnél, szóval nem tudom miért nem adták át a UPS-nek (nemzetközi formátumban volt, ez se lenne kifogás), vagy mi történt vele.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Kis segítség/tanács kellene egy UPS-es csomaggal kapcsolatban. Rendeltem az amazon-ról egy könyvet amit a UPS hozna ki, de már 3 napja hiányos/rossz címadatok címszóval megvan akadva tracking szerint. Elvileg minden nap megpróbálják pontosítani a címet amazontól, de aztán nap végén felkerül a frissítés, hogy nem jó. Az amazon oldalán ott a cím, nincs gond vele (elvileg), van értelme várnom hátha megoldja az amazon-UPS kettős, vagy vegyem fel kapcsolatot a UPS-el? Utóbbi esetben mi célravezető, e-mail vagy telefon? Visszaolvasva láttam hogy többen személyesen mentek el a csomagért, de ez nálam nem opció (útiköltség több lenne mint a csomag értéke).
-
virkir
veterán
Üdv urak
Lenne némi problémám, segítséget kérnék.
A történet időrendben:
szept.5.-én beizzítottam a prime fiókot, meg is terhelték a megadott kártyámat gond nélkül.
szept.7.-én gondoltam egyet és hatalmas 30 euroért rendeltem egy Fire Tv stick-et megadva egy új Revolut kártyát amire jött is egy nullás terhelés leigazolni a kártyát és email az Order Confirmation-ról. Mindez 18:32-kor.
Még mindig aznap vagyunk amikor is 18:40-kor érkezik egy mail, hogyaszongya Your Amazon account is temporarily on hold.
Linkre kattint az ott leírt, lehet félreértett lépéseket végrehajtva küldök egy választ adatokkal, kártyafényképpel.
szept.8. Szép napra virradtunk, mikoris érkezik egy újabb mail hogyaszongya nem tudták azonosítani a 6609 végű Revolut kártyám, hiszen azt terhelték meg nullás összeggel és azonosítsam mindenhogyan, hogy enyém a kártya.
Számlakivonat, személyi, lakcímkártya anyámkínja feltölt és hátradől, hogy már minden rendben lészen.
A nagy szart.
Délután négykor ismét egy mail amiben ismét kéri az igazolványokat és adjak meg telefonszámot is. Hogydögölnétekbazmeg. Elküldve amit kértek.
szept.9. Már kimondottan hiányoltam, de nem kellett csalódnom, ismét egy mail amiben ismét leírják, hogy azonosítási gondjaik vannak ééés... most jön a csavar az 56-os végű kártyámmal van gondjuk amiről a Prime előfizetést gond nélkül levonták négy napja.
Ismét számlakivonat etcetera feltölt, amire másnap, szombaton ismét levél, benne egy link amire kattintva dobtak egy sms-t abban link megnyit és igazol, hogy én vagyok én.
A mai nap belépési próbálkozásnál ismét sms, ismét link igazolás amire a válasz
The information you supplied was reviewed by Amazon but we cannot remove the hold on your account at this time. For details, check for an email or text message from Amazon describing next steps. Please contact us for further support.
Különösen az utolsó mondat aranyos. Hogyan? Vazze te nyomorult.
Itt mindenki hülye?
Itt?
Mindenki.
Mit lehet tenni, hogy végre használhassam ezt a szart amire kitalálták, mert ugye support az csak bejelentkezve működik, az email-ek no-reply-sek. -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Vettem egy csapra szerelhető öntözésvezérlőt, ami néhány nap után elromlott.
Hogy tudom visszakérni a pénzem? A terméket vissza kell küldenem? A visszaküldésért fizetni kell?köszönöm
-
Taci
addikt
Oh, köszönöm. "Amazon EU"-ra kerestem rá szövegesen (emiatt: Sold by: Amazon EU S.a.r.L.), ezért nem találtam most.
Sajnos a tegnapi "akció" már nem él, megnézném, akkor mi volt kiírva ott. Csináltam egy képernyőfotó-részletet, de pont az a rész hiányzik.De akkor ezek szerint ott kell nézni. Köszönöm.
-
Taci
addikt
Köszönöm.
A termékoldalon hol látom, hogy ki az aktuális eladó?
Itt van pl. ez a termék. Csak úgy látom, hogy ha kosárba rakom, elmegyek a fizetésig, oda van kiírva egyedül, hogy:
Sold by: Amazon EU S.a.r.L.Tegnap pont megjártam majdnem vele, mert jó áron volt, elmentem a Sony Store-ba (amit akkor a Sony hivatalos Amazonos store-jának hittem), ott is ugyanezen az áron volt, a termékoldalon láttam felül, hogy "Visit the Sony Store", és ebből azt gondoltam, hogy ez a hivatalos Sony eladó. Aztán csak a végén, fizetésnél vettem észre, hogy nagyon nem hivatalos eladó...
Termékoldalon nem is lehet látni, hogy az aktív "Buy now / Add to Basket" gombokkal melyik eladótól veszek? Tényleg végig kell menni fizetésig, hogy kiderüljön, hogy csak egy noname eladó rakott be egy kamu kedvezményt?
Nincs erre valami mód, amit nem vettem eddig észre, hogy már a termékoldalon is lássam, az aktuálisan kiírt ár (és a gombok) melyik eladóra vonatkoznak?
Egyedül a jobb sáv alján vettem észre egy gombot (ami a linkelt terméknél így néz ki most: New (2) from €999.00 FREE Delivery.), amire kattintva láthatom, hogy az aktuális ár kihez tartozik.
És ahogy látom, ez az egyedüli módja. Vagy nagyon nem látom át ezt a rendszert... -
Taci
addikt
Segítenétek megérteni kérlek, mi-hogyan-miért történik?
Elmentem az Amazon.de-re, ott a Sony Store-ba. (Visit the Sony Store)
Azon belül egy termékkategóriába, ott kiválasztottam egy terméket, kosárba raktam, fizetésnél viszont nem Sony vagy Amazone EU volt írva, hanem "MeCom e.k".Hogy van ez? A Sony Store nem a Sony Amazonos "boltját" hivatott reprezentálni, hanem a márka termékeinek gyűjtőhelye?
Én abban a tudatban rendeltem igen nagy összegben onnan, hogy az bizony a hivatalos Sony Store.
De ahogy a Google-találatokat nézem erre a MeCom resellerre, úgy látom, szépen meg lettem vezetve...De nem értem, hogy lehet ez. Minden alkalommal el kell akkor mennem fizetésig, és ha ott nem Amazon EU-t látok, akkor kamu a dolog?
-
chungee
addikt
Napot!
Aktiválnám a prime gaming-et de állandóan ezt kapom, pedig le is vonta a 2usd-t
Mi lehet a baj
Új hozzászólás Aktív témák
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest