- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Victoryus: Már a Josef Seibel se a régi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Egyszerű boot
- lezso6: Dasu Auto
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lehet más címére rendelni. Postafiókra nem biztos.
Van arra is lehetőség, hogy ajándékcsomagba csomagolják és akkor számlát se mellékelnek hozzá, hanem külön küldik el postán.
Én egyszer azért választottam az ajándékcsomagolást, mert így két papírdobozba lett becsomagolva. -
TAKÍÍ
tag
Szeretnék rendelni Amazonról. Innen még sose rendeltem, eddig csak Ebay ről hébe hóba..
Lehet e valahogy, úgy rendelni, hogy ne a lakcímemre jöjjön az áru?
Tegyük fel nem akarom, hogy a megrendelt árut más vegye át vagy más tudjon róla. (pl: családtag, albi lakótárs) Megoldható ez valahogy?Elkezdtek terjedni a csomagautomaták MPL, WEBOX stb. Nem lehetne egy ilyen automatába irányítani a megrendelést? esetleg egyéb ötlet....
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem azért kérnek faxot tőled az adataiddal mert nem sikerült a próba terhelés, hanem azért mert nem egyezik az általad megadott adatokkal. A próba terhelés is csak azért történik, hogy lássák ki a kártya tulajdonos.
Gyanítom más nevet adtál meg szállítási címnek, mint ami a kártyán szerepel.
Ez egy védelem, hogy lopott kártyát ne tudjanak használni vásárlásra (mert itt ugye nem kell CCV kódot megadni). -
End-ru
aktív tag
Sziasztok! Péntek este rendeltem a német amazonról, a fizetés jóváhagyása után megérkezett a próba terhelés a számlámra, de nem került levonásra, csak zárolt összegként látszik a netbankban. Ma reggel kaptam az Amazontól levelet, hogy faxoljak nekik levelet az adataimmal, mert nem volt sikeres a próbaterhelés. Ha hétfőn jóváírásra kerül a levonás, akkor vajon megy minden a maga útján, vagy mindenképp szerencsétlenkednem kell ezzel a fax elküldésével?
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor #2390 üzenetére
Nekem múltkor elmondták, hogy a német DHL által feladott csomag, ami végül a Magyar Postán keresztül jut el a címzetthez az tulajdonképpen egy Deutsche Postos csomag, merthogy a német DHL = Deutsche Post.
De akkor miért van külön honlapjuk?!
Mondjuk nyilván annyiban igaz, hogy a csomagok postázását a DHL oldja meg ott.
-
szuszinho
őstag
Már van tracking számom, de beütve a dhl oldalán, nincs róla információ. Ez hogy lehet?
-
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
A német amazon rendelés után mikor szokta feladni a csomagot általában?
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Valaki rendelt mar cegnek amazon.de-röl mehrwertsteuer mentesen (azaz 0% AFA val) termeket az EU-adoszam segitsegevel?
-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok!
[Ezt a zsebkést] megnéznétek,hogy szállítják-e Magyarországra?
Ha esetleg igen,akkor mennyi lenne az összköltség,illetve mikor érkezne meg?Előre is köszönöm!
-
jozsi252
veterán
válasz
radi8tor #2376 üzenetére
Közbe most meg is rendeltem amit akartam, 5$ környéke lett a szállítás. A rendelések között már szerepel is a termék, viszont a pénzt még nem vonta le. Akkor vonja csak le a számlámról, hogyha Postázva lesz a termék? Vagy Amazonnál ez hogy megy?Amúgy az OTP-s webkártya bankkártyaszámát adtam meg, remélem nem az a gond, és azért nem vonta le.Közbe találtam egy hozzászólást, és akkor vonja csak le ha összekészítették már a csomagot
Amúgy tracking az mindig jár a csomaghoz, vagy ez is eladó függő?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#32577792 #2374 üzenetére
Teljesen mások a feltételek. Amazon elég ügyfélbarát. Egy kereskedő lehet nem nyel be annyit.
jozsi252: nem lehet. Ezek a portálok elsősorban belföldi vevőkre vannak kihegyezve (.com USA, .co.uk Angol, .de Német, stb...)
Ami látszik a listából, hogy International & Domestic shipping rates. Ez azt jelenti szállítanak külföldre is.
De, hogy mennyiért az csak akkor derül ki ha végig kattogtatod egészen fizetésig. -
jozsi252
veterán
válasz
radi8tor #2373 üzenetére
Na akkor még 1 kérdésem maradt.
Amikor rámegyek egy termékre, akkor ugye kijelzi hogy az az eladó nem szállít az én országomba.
Ha rámegyek lent arra hogy 10 new from $10.79
Akkor ugye ott nem jelzi ki hogy melyik eladó szállít Magyarországra. Nem lehet valahogy beállítani hogy így az összesített eladó listába kijelezze hogy melyik szállít hozzánk? Vagy csak úgy tudom meg ha berakom a kosárba, és ha engedi, akkor szállít, ha nem engedi akkor ugye nem. -
törölt tag
Van annak jelentősége, hogy kereskedőtől veszek valamit, vagy amazontól?
Azon felül, hogy utóbbi drágább? -
jozsi252
veterán
válasz
radi8tor #2371 üzenetére
Ah értem
Szóval ha rámegyek arra hogy new, és kidob 50-60 eladót, akkor ők a Zippo termékeit forgalmazzák, szóval tőlük veszem meg a terméket, nem pedig a Zippo-tól közvetlenül. Így akkor a szállítási költség, meg hogy szállítanak-e Magyarországra, az adott eladótól függ, ahogy te is mondod.
Akkor érdemes azt csinálnom hogy amit kinéztem Zippo terméket, rámegyek eladókra, majd végignézni őket hogy szállítanak-e hozzánk.
Amikor meg egy terméknél review van írva, akkor az magáról a termékről van, a szállítást külön kell értékelni az eladónál?
(#2373) radi8tor1
Köszönöm a felvilágosítást!
Ja és gondolom érdemes olyan eladótól venni, akinek minél több és jobb értékelése van.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nagyon sok oldalról rendeltem már, de Amazonról most lenne az első rendelésem.
2 dolgot szeretnék kérdezni
- Amazon olyan mint az ebay, hogy magánszemélyek, illetve cégek is árulnak?
- Amazon.com-ról szállítanak Magyarországra, vagy csak EU-s országok shopjai küldenek MO-ra? Gondolom a népszerűbb Amazon.co.uk illetve Amazon.de?
Köszönöm!
-
TheHornet
csendes tag
Szia!
Igazad van, de megtoldanám azzal, hogy összedja az adómentes árat és az adómentes szállítási díjat és ezek után dobja rá a 27%-os ÁFÁ-t (ahogyan azt a képen is láthatod).
Mondtad, hogy ki kell szedni a pipákat, hogy ne számoljon rosz árfolyammal. Ezeket a pipákat hol találom? (a nyelvet angolra állítottam az amazon.de-n)
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor #2358 üzenetére
EU-n belül nincs vám vagy ÁFA kötelezettség csak kereskedelmi mennyiség esetén. 1 kindle meg nem az a kategória.
Csodálatos. És hogyan is kéne értelmezni azt, hogy EU-n belül nincs ÁFA? Mire nincs áfa? Mint a mellékelt ábra mutatja Amazonéknál van áfa. Tehát egyszer biztos, hogy fizetsz áfát, tehát bukik az elmélet, hogy nincs áfa.
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor #2362 üzenetére
Onnan, hogy a német Mehrwertsteuer 19%. A 109 euró tehát már tartalmazza a német áfát. Következésképp a cucc nettó ára: 109*(100/119), ami 91 egész 71 119-ed. Erre dobod rá a magyar áfát, ami 27%. Magyarul szorozva még ezt 1.27-tel, végeredmény: 116 egész 39 119-ed. Etwa 116.327 EUR.
Magyarul mindig be kell szorozni a listaárat illetve a terméklapos árat 127/119-cel és kijön, hogy valójában mennyi a termék.
Meg szorgalmasan elvenni a pipát a Wenn Sie eine Bestellung aufgeben, stimmen Sie den Bedingungen für den Amazon Currency Converter von Amazon Services Europe, SARL zu. felirat elől. Mivel botrányos árfolyammal dolgoznak és jobban jársz, ha euróban terhelnek!
-
-
TheHornet
csendes tag
válasz
radi8tor #2358 üzenetére
Köszi a választ!
De akkor sem értem: rendben, hogy Magyarországhoz korrigálja az ÁFÁ-t, de akkor mi van a szállítási költséggel?
Csatolok is egy képet, ahol mutatja, mennyit kell fizetnem: sehol sem látom, hogy mennyi lenne a szállítási költség. Ezek után a Continue-ra kattintva pedig már ugye kéri a bankszámla adataimat.
Lehet, hogy kicsit értetlennek tűnök, de tényleg nem értem ezt...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TheHornet #2357 üzenetére
Azért lesz drágább a termék mert a német oldalon ottani ÁFA van az árakon.
Amint látja az oldal, hogy nem német vagy, a saját ország ÁFÁját teszi rá.Nem kell egyéb rejtett költségekkel számolni. Amennyi a végösszeg annyit fognak levonni a kártyáról.
EU-n belül nincs +vám vagy +ÁFA kötelezettség csak kereskedelmi mennyiség esetén. 1 kindle meg nem az a kategória.
-
TheHornet
csendes tag
Sziasztok!
Az Amazon.de-ről vásárolnék, direkt az Amazontól egy e-book olvasót (nem Kindle, de direkt az Amazon árulja). Azt írja, hogy a termék 109 euró. Amikor a fizetésre kerülne a sor, akkor a 109 euróból 116,33 lesz (gondlom 7,33 euró a standard szállítási költség Magyarországra). Itt megálltam, ugyanis itt már kéri a kártyaszámot, lejárati időt, stb...
A kérdésem az lenne, hogy számíthatok-e még valamilyen költségre? Gondolok itt vámra, ÁFÁ-ra, plusz postaköltségre vagy bármi másra...
Nem rendeltem még meg a terméket, mert nem akarok ráfázni, hogy kifizetem a 116 eurót, utána meg még hozzácsap az állam bácsi 20-30 eurót...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Aki rendelt már Amazon.co.uk-ről attól kérdezném:
1., Mivel szokták küldeni a rendelt termékeket? Posta vagy valamelyik futárszolgálat?
2., Kb. mennyi idő szokott lenni, amíg ideér a csomag?Nemrég rendeltem tőlük és a kiszállítás infójánál csak ennyi van:
"Shipment details
No tracking information. The carrier has not provided tracking details for this shipment at this time.
Carrier: DP"Illetve a kiszállításra március 8-at ír (tegnap adták fel), de rendeléskor 5-7 napot írtak.
Az infókat előre is köszönöm! -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MasterMark #2353 üzenetére
igen neki kellene küldenie egy törlést, ha azt nem küldi, akkor 14 nap után automatikusan feloldódik a zárolás. persze, csak ha nem postázták a cuccot.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MasterMark #2350 üzenetére
Ha még nem lett postázva, akkor leghamarabb akkor, amikor a zárolás törlését elküldi a bankodnak.
Nálam múltkor, mikor találtam olcsóbban másik telót és ezt írtam indoknak is, akkor b@szott törlést küldeni, meg kellett várnom a 14 napot, amikor is automatikusan feloldódik a zárolás. -
Ispy
veterán
válasz
MasterMark #2350 üzenetére
Hát bankja válogatja, 2-4 munkanap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAID
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mesterséges intelligencia topik
- Amatőr csillagászat
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy vacsora, és a Trump-kormány már nem korlátozza az NVIDIA H20-as eladásait
- További aktív témák...
- LG 34UC79G-B 34" 21:9 UltraGear Full HD IPS Curved Gaming Monitor
- Dell Vostro 15 3590 laptop, notebook i3 10gen CPU, 8GB RAM, 250GB SSD, 15,6" repedt kijelző, W11, HU
- MacBook Air 13" 2015 1.6GHz i5 8gb Ram 256Gb 50ciklus
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Z Fold6 12/256GB, Újszerű állapot, Független, Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest