Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilzombie
tag
válasz jozsi252 #13408 üzenetére
Ezen minden szepen jol egyszeruen latszik egy AEG mukodese!
Mindenkepp AEG-et vegyel.
Persze ez csak szemelyes velemeny!Na náááá
-
BaKeSZ87
őstag
AEP - elektromos pisztoly
AEG - elektromos fegyver
GBB - gázos blow back-es, azaz szánhátrasiklásos
GNB - nem blow back-es, de gázos
GBBR - gázos blow back-es fegyver1. nem kell gáz, elektromotor húzza fel fogaskerekek segítségével a DUGATTYÚT, nem a szánt. Lásd: http://3.bp.blogspot.com/_1VVWwgJe-Do/RjywpFwgoRI/AAAAAAAAAAM/PwjMkRu_alE/s1600-h/AEG.gif /valamiért nem tudom berakni linkként/
2. A gáz a tárban lévő tartályban van.
GNB psztolyoknál a pisztoly markolatában van egy tartály, GBB pisztolyoknál a tárban, CO-s fegyvereknél a CO tartályt kell a tárba tekerni, vagy a pisztoly markolatába.3. Az elektromosoknak kisebb az FPS szórásuk, télen is használhatóak.
Akkutól függ, hogy mennyi LÖVEDÉKET lehet kilőni. Minél nagyob a kapacitás /mAh/, annál több a kilőhető bb-k száma. LiPo akkuk arányaiban nézve NiMh ill. NiCd akkukkal szemben kisebb kapacitás mellett is képesek annyi bb kilövésére mint az említett NiXX társaik.4. Ne ruházz be egyből, menj el egy játékra bérfegyverrel, /először olvasd el a MASZ-t, és olvass még többet/ játsz, ha tetszik, olvass olvass olvass, ha még mindig van kérdés, készséggel válaszolunk.
-
evilzombie
tag
4. Velemenyem szerint AUG A2-ot.De nemsokara lesznek joparan akik maskepp velik!
V3-as gearbox(konnyen szerelheto es strapas),jo hop up,konnyen beszerezheto tarak, kis modositassal elfer benne egy nagy li-po is.
Hatranya szerintem a nehezkes tarazas(meg lehet tanulni).iron sight hianya.Itt arulnak is egyet.Lehet versenyzek is erte
Na náááá
-
evilzombie
tag
válasz jozsi252 #13414 üzenetére
minden esetben a levego vagy a gaz, ad mozgasi energiat a BB-nek!
De mint latom meg sokat kell olvasnod az airsoft ujonc oldalt, amit nem reg linkeltek neked, es a jatekot is probald ki eloszor!
A csapat vagy banda akikkel jatszani tudsz is nagyon fontos hogy jo legyen!
Na náááá
-
evilzombie
tag
válasz jozsi252 #13416 üzenetére
En is painball-oztam es sajnos ott is voltak "TERMINATOROK", a festek es a fajdalom ellenere.
A festek csak az elso max 2. korben lenyeges.A tobbi korben mar barki mondhatja hogy az elozo korben kaptam a "nyomot "!A BB-ket meg fogod erezni, foleg nyaron
De ha nem vagy biztos benne hogy talalat-e akkor is mond talalatnak!Legalabb is en igy szoktam.
Na náááá
-
sptkyle
senior tag
válasz jozsi252 #17516 üzenetére
Keresel egy szélcsendes helyet.
Teszel ki egy olyan célt, amin jol látszik a találat. (mondjuk A4-es papír megtámasztva mögötte valamivel, hogy ne szakadjon nagyon... sztem a hungarocel tábla alkalmas lehet)
Keresel valamit amire letámasztod minél jobban a fegyvert (kb egy magasságba a céllal)
Lősz. Távcsőben látod hol találtad el a célt, és látod, hogy ehhez képest hol a szálkereszted. Állítasz, és ismétled a procedúrát.
Szerintem...."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25673 üzenetére
A napokban a fórumtárs is efelől érdeklődött, csak AK fronton. Az alapok ugyanazok.
Ni-Mh helyett Li-Po bármelyikben használható, csak külön töltő kell hozzá.
Bármilyen szar szutyok airsoft fegyver pontosabb egy korrekten összerakott paintballnál.
Red dot nem állítódik el, inkább a fegyver: hop up, koszolódik a cső, tömítések mennek tönkre. Ezek befolyásolják a lőképet. Red dotból egy GP-t próbáltunk éles Mp5-ön, 3 ezer lövés alatt sem volt baja. Ami gond lehet, ha lövés éri a lencsét, de erre vannak vastag plexi előtétlencsék.
M4 fordfoggantyúra rakott red dot elég magasan van ahhoz, hogy paintball maszkban is jól használható maradjon.80k-ért már szétnéznék a használtak között: az árban lehet akku, tár, irányzék, fet, cserélt alkatrészek. Egy hozzáértő szaki 5-10 ezerért átnézi, keni, tömíti, hézagolja. Az M4 tipikusan az a rendszer, amihez új korában is hozzá kell nyúlni, mert out of the box egy sem jó. Van, hogy csak hop up gumit kell cserélni, van, hogy teljes vezetékezés, stb...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25675 üzenetére
Én a 2.-at venném a ris előagy miatt és a hátul lévő akku miatt.
Belül ezek egyformák, nem várható különösebb probléma, megbízható gyártó és bolt.Helyileg hol vagy? Hátha tudunk ajánlani valakit a közelben.
Érdemes kérni az ingyen gyengítést, ha úgyis átnézeted, ingyen rugó...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25675 üzenetére
Picit toldd meg, s vedd őt: Specna arms M4
Ez tényleg gyorsrugó cserés, masszív, egyben van.
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25678 üzenetére
Nekem annyira megtetszett, hogy a végre rendberakott a&k m4-em eladásán agyalok, hogy vegyek egy ilyen gyorsrugós specna armsot..
Nem egy kategória a cymával, csak annyit mondok. Cyma M szériája nem a legjobb, csak akkor gondolkozz cymán, ha nem M4-et akarsz.
NeoPampalini: holo, ez egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
.45
csendes tag
válasz jozsi252 #25678 üzenetére
Ennyiért már vannak márkás M4ek is. Itt nézegesd a King Arms M4eket, már egy ideje akciósak, 330€ helyett 230-ért. Itt van róla teszt magyarul. softair.hu-n van kulon topikja, ott is van egy csomó tapasztalat
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25682 üzenetére
Nyugodtan megveheted, jó cucc, bele tök átlag mint a másik hasonszőrű M4-eké, itt is csak annyi, hogy rendbe kell tetetni hozzáértővel, hézagolni, kipucolni, hopup gumi csere, esetleg rugócsere a masz miatt (de jár hozzá gyengébb rugó is), alapból lipo akkuval küldik, szóval csak egy lipo töltőt kell mellé beszerezni és mehet játékra az eszköz.
-
veterán
válasz jozsi252 #25698 üzenetére
Na közbe nézelődtem itthoni boltokba, és BB-t tökmindegy hol veszek, nincs nagy különbség, szóval azt itthon fogom. Irányzékot lehet nézek softair.hu-n.
Mid cap táraknál olvastam hogy érdemes esetleg a saját gyártóét használni, mert lehetne kompatibilitási gondok. 100rd mid-cap magazine for M4/M16 type replicas - black Elvileg ugye ez megy az általam választott fegyverhez is?
Akkor a BB-t, irányzékot megoldom itthon, lipo jár hozzá, töltőm van, tárat rendelek hozzá, van más dolog ami még kellhet szerintetek? Átnézetni úgyis átfogom itthon hogy minden rendben van-e vele, nyilván a kisebb dolgokat itthon meg lehet kapni, nem is vészes áron, de a fegyvert mindenképp kintről érdemes az olcsóság miatt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25699 üzenetére
Kompatibilis igen!
Helyileg merre vagy? 1-2 ilyen táron én is agyalok, ennyi pénzért nem lenne sok.
Lehetnek vele az elején adagolási gondok, be kell járatni szépen, és nem szabad belefújni semmilyen cuccot amitől jobban csúszik, mert azt a bb is megkapja akkor.Én speciel holosightot ajánlanék hozzá, én kínából rendeltem 9.000 Ft-ért, minimálisan szellemképes csak, tökéletesen használható. Cserébe várni kell rá 1 hónapot: Holosight
Hozzávaló elem: Elem
Igen, lusta voltam elmenni boltba elemért, ezt is rendeltem...Kissé szopó volt mire rájöttem hogyan kell beletenni az elemet hogy működjön. 4db, 2-2 megy a két oldalába.
BB-ből nekem Guarder Bio bb-vel nem volt gondom, de mindenki a G&G bb-re esküszik.
Most vettem egy zacsi BLSBB-t, meglátjuk mit tud, elvileg ez a csúcsok csúcsa aegbe. Majd kiderül.A rockets és társai (PJ, blaster) BB messziről kerülendő.
Egy ilyet bedobhatsz mellé, nem lesz vele gondod: G&G 0,25g bb
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25703 üzenetére
Én annyit módosítanék ezen a szetten (saját tapasztalatom alapján), hogy a gyorstárazót kicserélném erre, nekem is van egy ilyen nagy M4 formájú, de rendesen rázni kell töltés közben mert elakad, megakad, kaki.
Szóval én ezt venném az helyett: BB Loader
Több vele a szopó hogy betárazz mert nem tud egyszerre 400 bb benne lenni, de nekem ez jobban adagol. Macilaci?Egyébként jó kezdő szett!
Ja igen, ha van lipo töltőd azt már nem kell venned.[ Szerkesztve ]
-
-
-
DJGABI
addikt
válasz jozsi252 #25724 üzenetére
mindenhol össze-vissza írják a 20/22mm-t. de valszeg jó lesz. itt pár dodóval olcsóbb [link], én is ilyet vettem g36ra, vmi akcióban kereken 10$ volt. belövés gátló nélkül használom, tekintve hogy jó drága az a kis műanyag darab [link]. yolo
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz jozsi252 #25736 üzenetére
egy játéknapot simán ki kell bírnia még egy 1000mAh-s akkuval is. 1-2 lövés/mAh-t dob ki gúgel. 3.5V már régen rossz, lipo le se mehet addig. 4,2 körül van teljesen feltöltve egy cella. felesleges rádugni, úgyis érzed ha szenved a fegyver. 3,8 körül már nem is lő azt hiszem
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25756 üzenetére
Na gratu, nagyon jól néz ki, használd egészséggel!
Az akku még menthető, nehogy kukába dobd!
How to recover fully discharged lipo batteryVan itt mégegy videó: Klikk
Meg egyébként is, tűzveszélyes kukába dobni. De ezt a műveletet se benn végezd.
De mindenképp jelezz a Gunfire részére, akár fényképekkel prezentálva a gyengeségét. Hátha valamivel kárpótolnak.Más:
Közben elkezdtem keymod rail után guglizni, aliexpressen 28-30 dollárért van... Szóval nem látom értelmét lecserélni a kis A&K-nak így már végleg.
-
kovacszk
senior tag
válasz jozsi252 #25756 üzenetére
Nem ajánlom a boyi midcap tárat, az ajtó ami a rugót tartja maga az adogató rész, az egy picit ki tud nyílni és egy idő után ott akad a bb. (Ygondolom ebből nem sokat lehetett érteni). Nekem személy szerint a cyma tárak ebből a szembontból szimpatikusabbak. Talán militansban lehet is venni.
A fegyóhoz gratula 😃
Akkut sikerült már egyszer kétszer túlmerítenem, bikázás után vette a töltést, egy két eset után lényegi kapacitáscsökkenést nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25766 üzenetére
Nyugodtan ügyködj vele, dokumentáld az eredményeket és a végén írd meg nekik. Ha rendben működik, de neked ennek eléréséhez költséged volt, vagy szívességet kellett kérned, azt is írd meg.
Méltányosságból fognak ajánlani valamit szerintem, amit te méltányosságból elfogadhatsz úgy, hogy majd a legközelebbi rendelésnél figyelembe veszik...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DJGABI
addikt
válasz jozsi252 #25769 üzenetére
nálam játékon kívül egyáltalán nincs rádugva a fegyverre. nyilván tárolási feszen van, meg minden
picit túl van misztifikálva ez az akksi téma, pont a napokban bt fülesben valamiért csontra merült (1V-t mértem talán rajt), megbikáztam egy másikról, pár töltés/merítés után kb a gyári értékeket tudta
-
Thome
veterán
válasz jozsi252 #25771 üzenetére
Tárat kiveszed, próbálsz egyet úgy lőni, ha nem ok, akkor óvatosan tisztítópálcával visszalököd a hopup fele, vagy nullára tekered a hopupot és úgy lősz, vagy a test első stiftjét kihúzod, széthúzod a fegyvert, és kilököd a csőből a golyót.
Előfordulhat, hogy ha túlcsavarod a hopupot, nem fog kijönni a bb. Ilyenkor nyilván a visszatekerés a megoldás.
A lényeg, hogy mindig ésszel kell csinálni. De normális bb-t vettél, valódi szakember nézi át a fegyvert, nem nagyon lehet gond, tényleg max a tár az ami nem fog adagolni rendesen, oda tudok megoldást adni ha fenn áll majd adagolási gond.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25769 üzenetére
Szállítani, tárolni csak széthúzott csatival, lőszertől, tártól külön csomagolva, különben pampog a yard. Szállítani rejtve: saját doboza, zsák, fegyvertáska, stb.
Még nem jártam úgy, hogy bb mradt volna a fegyverben. A tárajaknál van egy kis pözök, ez tartja bent a bb-t a tárban. Ha ezt hátra húzod, a tárból kispriccel a bb.
A kamra függőleges szárában 4 bb marad bent, ez kiesik, ha kiveszed a tárat. Ezen felül marad még egy a csőben, ezt tár nélküli egy lövéssel ki is lehet szedni.Az AEG-ek sorozat lövésnél hajlamosak arra, hogy a dugattyú valamilyen köztes állásban áll meg részlegesen összenyomva ezzel a rugót, ami gyengíti azt. Tár nélkül 2-3 egyeslövés megoldja ezt, ugyanis a ciklus vége az, hogy a dugattyú elöl, a rugó nyugalmi állapotban van.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25775 üzenetére
A fegyver testén van egy vízszintes vonal, e mentén a felső test lecsúszik az alsóról. A felsőhöz a front, az alsóhoz a tus van rögzítve. A fegyver alját, tetejét a fegyvertesten átmenő 1, vagy 2 stift fogja össze. A te esetedben az elülső stift látja el a funkciót, ez a front és test találkozásánál van a tárajak tövénél. Kihúzod, szétcsúszik a fegyver, a külső csőből hátrafelé kihúzod a belső csövet a hop up egységgel együtt, a hop upot 0-ra tekered és a tisztítóvesszőt a kamra felől tolod be.
Ökölszabály, hogy fegyvercsövet a lövedék iránya szerint pucolunk.
A hop upot azért tekered nullára, hogy a gumi ne sérüljön.
Kérd meg a dokit, hogy mutassa meg.Nem lehet túltekerni, van benne védelem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25780 üzenetére
Az éles fegyveren azzal a kis pöcökkel tudod a dugattyút előre pumpálni és így a lőszert a töltényűrbe lökni. Ennek azon a fegyverrendszeren fontos szerepe.
Az airsoft fegyverek gyakorlatilag lőképes modellfegyverek. Az a pöcök azért van rajta és azért mozog, mert az eredeti fegyveren is rajta van és mozog. Leggyakrabban csak egy rugót nyomsz vele össze és ez a rugó az, ami kint tartja.mykos azt írta, hogy vannak olyan komolyabb/részletgazdagabb replikák, amiken ennek a gombnak is van funkciója. Ha van, akkor jellemzően az, hogy a GB-ban a rugót feszteleníti. (Nem kell ehhez a fent írt 2-3 egyes lövést leadni.) Általában úgy éri el, hogy a visszaforgásgátlót kiakasztja, és így a rendszer negatív forgásiránnyal elenged és előre megy a dugattyú.
Ha mókolni akarsz vele, akkor rakhatsz bele mikrokapcsolót és vezérelhetsz vele valamit, pl fegyverlámpát, vagy a tracer-es hop up kamrát.
Egy M4 airsoft replikától a 40-45 méteren az A/4-es lap 10-ből 10-szer eltalálva szélcsendes időben már elég. Az airsoftban egy átlagos fegyvertől azt nézzük, hogy mellalakon mennyire pontos. (Övvonal alatt, nyak alatt, a vállak között.) Egy pontosságra kihegyezett fegyver (pl sniper) esetén vagy a távolság nő (pl 60-70 m), vagy a cél csökken (pl 40-45 méteren kólásdoboz). Airsoftban nincs olyan, hogy egyformán pontos 20-50-70 méteren is a fegyver, hiszen a hop up hatás miatt jellemző pályája, több hulláma van a lövedéknek még zárt térben is. Egy jó lövész egy adott távolságra belövi a fegyvert, irányzékot, ezt a távolságot megtanulja terepen is felbecsülni, kitapasztalja a fegyver lőpályáját és e szerint korrigál eltérő távolságokon. Ezt hívják tapasztalatnak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25782 üzenetére
Van, aki így játszik, az ilyen szájából játék végén az elismerés: "jó játék volt, ellőttem 3000 bb-t"
Ha van távolság, célzott lövésre is van idő. Ha nincs távolság, akkor a kapáslövés is lehet pontos.Engem egyszer a pince sötét zugából akart dobatni egy játékos, a hang irányába lőttem pisztollyal és eltaláltam...
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz jozsi252 #25812 üzenetére
A Guarder kamrával nem lesznek gondjaid, a gumira kérdezz rá, hogy 50-es puha, vagy 70-es kemény van-e benne.
A puhább gumi jobban fogja a BB-t, erősebb a hop-up hatása, de hamarabb kopik. Inkább egyes lövésre, 3-4-es rövid sorozatokhoz való. A keményebb gumi ridegebb, nehezebben kopik, ideálisabb hosszabb sorozatokhoz.
Téli hidegben ledermed a gumi, kell neki némi surlódás, mire felpuhul. A puha gumi télen pontosabb.Amire még számíthatsz: selymesebb, lágyabb, csendesebb hang a GB-ból.
A csőtisztítást kérd meg, hogy mutassa meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest