Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok
Kicsit utánaolvasgattam pár napja airsoftnak, és lenne 1 -2 kérdésem.
Ugye végülis 2 kategória van nagyrészt fegyókba mégpedig gázos és elektromos. AEP, AEG illetve GBB, GBBR. Elég sok cikket olvasgattam de pontos választ nem kapta a következő dolgokra.
1; Elektromosnál nemkell semmilyen gáz, elektromotor húzza hátra a szánt és így lövi ki a BB-ket jól gondolom?
2; Néztem gázos fegyókat is viszont ugyanúgy néznek ki mint az elektromosan, értsd ez alatt hogy kerestem azt a helyzet ahova a gáztartály van berakva viszont nem találtam meg, olyan kicsi elég az airsofthoz hogy eltudták rejteni a fegyóba, ellenben a paintballal ahol elég nagy a gáztartály.
3; Valamint gondolom mindenképp elektromosat érdemes venni főleg aki hidegbe is szeretne játszani illetve jobbak az elektromosak? 1 feltöltött aksival hány golyót lehet kilőni naggyából?
4; Utolsó kérdésem lenne hogyha úgy döntök hogy beruházok akkor milyen fegyvert ajánlotok megvételre, mármint milyen márkából érdemes vásárolni.?
köszönöm a segítséget.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Köszönöm mindannyiotok segítségét.
A MASZ szabályzatán átmentem többször is viszont lenne ehhez 1-2 kérdésem.
1; Ha hivatalosan van airsoft meccs rendezve értem ez alatt hogy rendes erre tervezett pálya meg stb.. akkor a kronós játék elött megnézi a fegyvered teljesítményét? Ahogy tuningolod a fegyvered úgy nő a lövedék sebessége (fps) valamint gondolom ezzel együtt nő a fegyvered teljesítménye is ( joule )
2; Néztem a táblázatot hogy a fegyvereknek mekkora a teljesítménye, tudom hogy egy ismétlős sniper illetve egy kis kézipisztoly sebzése eltér, de arányát tekintve mennyire fájdalmas ha egy sniper eltalál tegyük fel 20-30-ről? Vagy úgy átlagban mennyire fájdalmasak a lövések mind közelről mind távolról?
- paintballba azért ha közelről eltalálnak (belső comb) na azzal volt már fájdalmas élményem meg lila foltok, illetve vádlinál is fájdalmas tud lenni.
- valamint néztem evilzombie linkelt tube-os videóját a fegyver működéséről, elektromosnál a dugattyúval érintkezik fizikálisan a golyó vagy ahogy a dugattyú hátramegy a golyó betölt a dugattyú előremegy és ilyenkor a golyót az a levegő hajtja meg amit a dugattyú maga elött tol?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz evilzombie #13415 üzenetére
Egyszer átolvastam az egész oldalt de, még párszor átfogom. Igazából mi paintball-t nyomtuk aztán azután kicsit más az airsoft, főleg tecnikai téren, a lényege ugyanaz. Bár itt azért sok múlik mások becsületességén, értem ez alatt hogy paintball alatt nemlehet eltitkolni ha eltalálnak mert hát nyoma van.
Bár nem igazán tudom itt airsoft-ba ha úgy találnak el hogy nem érzem akkor mi van? Vagy ha eltalálnak akkor minden esetbe érezni fogok kis ütést, a ruhán vagy rajtam?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lenne egy igazából nem teljesen idevágó kérdésem, de azért valamennyire mégis témába vág. Lényeg azlenne hogy légpuskára van nekem egy jó kis távcső. És tudnátok benne tanácsot adni hogy lehet jól belőni?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok,
Szeretném kipróbálni az Airsoft-ot is, eddig csak paintballoztam, de itt az ideje egy hasonló sport elkezdésére is.
Legjobban nekem az M4 jön be. Az airsoftujonc-ot olvasgattam, és sokmindenre fény derült számomra. Viszont a legnagyobb kérdés megmaradt sajnos. Pontosan melyik gyártó fegyverét vásároljam meg? A lényeg hogy nem a legolcsóbb gyártók termékeit akarom megvenni, de nem is a legdrágábbat. Hanem amolyan jó ár érték arányú fegyvert, mondjuk olyan 60-70k környékig.
A fent említett összegért lehet kapni olyat ami tartós, pontosan lehet vele lőni, és tényleg minőségi darab? Olvastam airsoftujoncon hogy melyik gyártó hogy áll a "rangsorba" kb. de pl. különböző kategóriák között árba van hogy nincs olyan nagy különbség, főleg ha jó akciót ki lehet fogni.Szóval ti mit tudnátok ajánlani M4-ből ami a fenti feltételeknek megfelel? Nyilván ha ilyen áron inkább egy Cyma ajánlott akkor ok, de ha van minőségibb 70 helyett 80k-ért, akkor nyilván érdemesebb azt venni? Gondolom mindenképp olyat vegyek amibe Li-Po akkut lehet beletolni, Ni-MH helyett?
Irányzék terén nekem a red dot jönne be a legjobban, kérdés hogy mennyire használható, nem-e állítódik el esetleg?
Magyarországon nagyon sok cég van ahol Airsoft fegyvert lehet kapni, így talán jobb lenne itthonról, de a külföldi rendelés is ok, több száz terméket rendeltem már a világ különböző országaiból.
Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Na közbe itthon találtam ezt.
CM.007 M4 R.I.S mi a véleményetek erről a verzióról? Árba pont belefér, egy jóféle red dot hozzá, 2-3 mid cap tár ha megyünk ismerősökkel lövöldözni, itthonra gyakni meg high cap tár.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25674 üzenetére
Taiwangun oldalát böngészve hirtelen 2db-ot találtam ami jó lehet számomra.
CM.005 RASII CQB Full Metal [CM]
Erről a kettőről mi a véleményed?
Li-Po téren nincs gondom mert régebben modelleztem és maradtak dolgok, szóval az a legkevesebb. Viszont a fegyó átnézéséhez ha eljutok oda hogy meglesz, mindenképp kelleni fog segítség.
Amúgy a hosszú csővel pontosabb találatot lehet elérni mint a rövidebb csővel? Vagy a 2 fent linkelt között milyen nagy különbség van még?
Nem mondom hogy az AK nem lenne jó, de attól függetlenül M4 kinézet miatt jobban bejön.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25676 üzenetére
Akkor szerinted az 50-80k közötti áron ez tűnik a legjobb vételnek? Mert ahogy látom most 33%-al olcsóbb ez a fegyó. Nem tudod véletlenül hogy ez a promóció meddig tart?
Pontos helyet nem írnék ki, de Gödöllőtől nem messzire lakom. Pesten dolgozok a X. kerületbe, szóval nem gond egyáltalán az sem hogyha Pestre kell felvinnem.
(#25677) Thome
Benne van a keretbe, szóval nem gond. Azért is kérdezem hogy 50-80k környékén melyik a legjobb vétel.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Az az igazság hogy láttam pár itthoni webshopban a Specna Arms M4-et, de a topicba rákeresve nem sok találatot dobott ki, ezért nem fektettem plusz energiát a keresésbe. Vagy esetleg aránylag új gyártó, azért nem sokszor lett említve a gyártó neve a topicba?
(#25680) NeoPampalini
Ő itthon szerezte be, vagy kintről?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Gunfire-en van amúgy valamilyen általános kuponkód amivel lejön 5-8% vagy valami ilyesmi?
Most épp keresek mid-cap tárat hozzá, illetve bb-t, valamint még nagyon gondolkozok hogy milyen célzó legyen. Nyílt irányzékú Red dot, vagy pedig valamilyen zárt irányzékú távcső.
Van olyan amit M4-re nagyon szoktatok javasolni hogy jó?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #25698 üzenetére
Na közbe nézelődtem itthoni boltokba, és BB-t tökmindegy hol veszek, nincs nagy különbség, szóval azt itthon fogom. Irányzékot lehet nézek softair.hu-n.
Mid cap táraknál olvastam hogy érdemes esetleg a saját gyártóét használni, mert lehetne kompatibilitási gondok. 100rd mid-cap magazine for M4/M16 type replicas - black Elvileg ugye ez megy az általam választott fegyverhez is?
Akkor a BB-t, irányzékot megoldom itthon, lipo jár hozzá, töltőm van, tárat rendelek hozzá, van más dolog ami még kellhet szerintetek? Átnézetni úgyis átfogom itthon hogy minden rendben van-e vele, nyilván a kisebb dolgokat itthon meg lehet kapni, nem is vészes áron, de a fegyvert mindenképp kintről érdemes az olcsóság miatt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Igen azt olvastam hogy óvakodni kell a WD-40 és társaitól. Gondolom jó pár sorozat kilövése után kezdenek összekopni a tárba az alkatrészek, ezáltal simább lesz az adagolás.
Közbe összeállt a pakk hogy mit fogok venni kintről.
- SA-B02 SAEC™ System carbine replica
- 100rd mid-cap magazine for M4/M16 type replicas - black
- Magazine shaped BB pellet speed-loader
- Kulki P.S.B.P G&G 0,25g 1kg pack BBEgyelőre ezzel el leszek kezdésnek, ameddig megismerem a fegyvert. Addig nézelődök úgyis softair-en irányzék után, vagy böngészgetek az általad linkelt hologsiht után. Ez még kicsit nehéz téma, majd alszok rá hogy melyik legyen pontosan. De ez most jelenleg mellékes. A fontos hogy a fegyver tár bb meglegyen.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Li-Po téma megoldott mert modelleztem és maradtak dolgok.
Lenne egy kérdésem a V2 Gearbox-al kapcsolatban. Olvastam többször több helyen hogy a V2 nem épp egy elnyűhetetlen típus, és az orra le szokott törni. Na most ha pl. a gyengébb rugót használom ami 310fps-re képes, akkor hány lövés után következ(het) be ez? Akár 5000 lövés után, vagy 20000 lövés után? Tudom hogy nehéz megmondani, de van egy szint miután végük van?
Ezekből van megerősített verzió ami bírja, vagy az M4-el ez is együtt jár? Tudom hogy az AK-ba ami van V3 az nagyon sokat kibír, de ahh.. M4 nekem kinézetre jobban bejön.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz kovacszk #25710 üzenetére
Airsoftújoncot olvasgattam, és ugye ott inkább csak negatívat írnak erről a Gearbox-ról, de akkor no para. Rendesen át lesz nézve, és nem lesz vele semmi gond.
Közbe készülök leadni a rendelést, és a mid cap tárnál ez van. "Ready to ship within 3days" a többinél 1 nap szerepel. Szóval akkor hiába adom le a rendelést, a tár miatt lehet hogy csak szerdán postázzák a terméket vagy csütörtökön, a hétfő helyett pl?
Lehet hogy akkor itthon megvenném a mid cap tárat ehhez a Specna M4-hez. Gondolom van itthon olyan webshop ahol meg lehet venni?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz kovacszk #25720 üzenetére
Ah értem, kivettem a rendelésből azt, és most meg is rendeltem. Majd szerzek hozzá itthonról mid cap tárat, aztán kész. Nem akarom hogy emiatt csússzon kicsit a szállítás.
Gondolom az erősebb rugó van benne, és a gyengébb meg jár hozzá plusszba. Kíváncsi vagyok hogy minden alakítás átnézés nélkül hogy fog lőni.Írtam Airsoftdoki-nak hogy átnézéssel kapcsolatban, illetve beálítással tud-e segíteni, most a válaszát várom. Remélem nem 200km-re lakik, mert akkor felejtős, Postázni nem szeretném a pakkot. Jó lenne ha Pesti lenne.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25722 üzenetére
Igen azt tudom hogy a nagy hideg nem tesz jót neki, mint ahogy a guminak sem pl. Ezért kell abból is jobb minőségű.
Szereléksínnel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A fegyverhez milyen irányzékot lehet rárakni? Mert a leírás végénél van egy ilyen hogy "RIS 22 mm". Akkor olyan irányzékot kell keresnem aminek a felfogatás 22mm széles?
Most néztem gyorsan Aliexpressen egyet próbaképpen, és itt az szerepel hogy 11 illetve 20mm. Gondolom akkor ezt nem is lehetne rárakni az M4-re?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Amúgy elég jó áron van Aliexpressen ez a red dot, és több mint 2000-en rendeltek, értékelése is nagyon jó neki, úgyhogy lehet veszek egy ilyet. Ráadásul most 20%-al olcsóbb is.
Gondolom mindenki másra esküszik, van akinek a nyilt jön be, van akinek a zárt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DJGABI #25727 üzenetére
Végül is ha úgy veszem hogy az optika megsérül egy találatot követően, aminek azért van valószínűsége akkor nem drága szerintem. Nyilván ha egy 50-60$-os optikáról lenne szó akkor erősen ajánlott ennek a védőnek a beszerzése, de szerintem még egy 15-20$-os optikánál is.
Lehet kapni ezeket a kis pisztolyokat ami max pár ezer forint. Közelről meglőve az is tud csípni. Nem tudja esetleg valaki hogy az hány fps-el repíti ki a golyót? Tipikus búcsús 3 pálcás.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Ah értem. Ha már valaki amúgy komolyabban benne van, tuningolja a fegyverét, illetve tesztelgeti hogy mit tud, egy chrono beszerzése mindenképp ajánlott mi? Így legalább van visszajelzés a fegyver erejéről, illetve egyéb dolgokról.
(#25733) DJGABI
Hát azért biztos előfordul már hogy eltört az optika ilyen ügyből kifolyólag, de nyilván kicsi rá az esély, de mégis..
Li-Po témába lenne egy kérdésem. ITT van pl. egy 2 cellás Li-Po akku. Miért így van sorba kötve a 2 cella hogy külön van? Én arra gondolok hogy kevés hely van a tusban, és így könnyebb elhelyezni esetleg?
Gondolom ha van elég hely, akkor érdemesebb olyat ami egybe van?Jah és még egy dolog. Van Li-Po akku fesz teszterem. Lehet hülyeség, de ha az ember otthon gyakorol, és mondjuk elég sokat lő, akkor érdemes a tusba beledugni ezt a kis jelzőt? Ha lemerül egy adott fesz alá az össz fesz akkor sípol.
Vagy Airsoft-ba nem lehet az akkut túlmeríteni? Tehát ha mondjuk 3.5V környékén vannak a cellák, akkor már lehet érezni hogy erőlködik a fegyver?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DJGABI #25737 üzenetére
3.5V-ot csak azért írtam mert az az alsó határ. Nyilván függ a cellák belső ellenállásától. Nyilván egy nagyobb belső ellenállással rendelkező Li-Po-nál az fesz lejjebb tudd menni, illetve a fesz is hamarabb beesik. Én mikor modelleztem, akkor 3.75-3.8V-ig merítettem a 3s 2200mAh akkuim, és így 1700-1800mAh-t szedtem ki az akkuból.
De akkor ezek szerint nem áll fent annyira a túlmerítés mert érezni lehet majd hogy a puska kevesebbet tud.
(#25738) Thome
Ez szintén az akku minőségétől, belső ellenállás, illetve a discharge értéktől függ. Nyilván egy 20C-s akkunál előbb be fog esni a fesz, mint egy 50-60C-s akkunál. Ilyenkor vagy azt csinálod hogy mondjuk 3.5-3.6V-ot állítasz be hogy akkor jelezzen, és akkor ha jelez akkor kevés van az akkuba. Vagy pedig jó nagy C értékű akkut kell venni, csak az drágább ugye.
Pl van a Wellpowernek 2 cellás 1800mAh akkuja, ami 45/90C-t tud aminek több mint elegendőnek kell lennie airsoft-hoz. 17 EUR, és van rajta egy battery check ledsor. Low - 30 - 60 - 100%-nál vannak a ledek.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Úton van az M4-em, már 1 napja elindult Lengyelből. Airsoftdoki-val is megbeszéltem, hogyha megkapom akkor viszem is el hozzá hogy teljesen nézze át.
Attól függetlenül szerintetek amíg nincs hozzá nyúlva, pár száz golyót ha kilövök akkor nagy baja nem lehet nem? Mert kb max 1 hét környéke amíg kész lesz, de előtte mindenképp szeretnék vele kicsit lövöldözni.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25750 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdésem lenne. A fegyver leírásánál az van hogy a következő tárakkal kompatibilis.
- BOYI,
- Airsoft Systems,
- SRC,
- King Arms,
- MAG,
- STAR,
- ACM.Még azt hiszem tőled kérdeztem hogy ez mit jelent, és írtad hogy a tárakra vonatkozik ez. Na most itthon a helyek nagy részén Dboys tárak vannak amelyek hasonlítanak a gyári illetve Boyi tárra. Lehet hogy hülye kérdés de a Dboys gyártja a Boyi tárakat, és kompatibilis vele a Dboys nevű ebből kifolyólag? Ha esetleg nem ezt, akkor mely más tárakat tudnátok ajánlani ami tökéletes és jó minőségű hozzá (mid cap)?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Köszönöm ismét a segítségeteket! Boyit ajánlják mindenhol hogy az tuti kompatibilis lesz hozzá. Közbe elég gyorsan, ide is ért a fegyver. Nyilván aki fogott már a kezébe egy jó minőségű airsoft fegyvert, annak nem újdonság, de én meglepődtem hogy milyen jó a minősége ennek, jó hogy van súlya, és még lehetne sorolni.
Nagyon jó vétel volt ez a fegyver! Minden tökéletes rajta, kivéve egy dolgot ami jó nagy negatív számomra. Li-Po akku ami járt hozzá, az gyári Specna Arms, hát kuka.. Multiméterrel rámértem, egyik cella 3.18V másik 3.52V. Még a 3.52V-os nincs túlmerítve, de a 3.18V már kb használhatatlan.
Szerintetek érdemes ezzel kapcsolatban írni gunfire-nek hogy az akku egy nagy 0, vagy fölösleges?Itt egy kép a szettről. Szerettem volna este kipróbálni, de az akku miatt nem fogom tudni sajnos. Örülök hogy végül tanácsotokra emellett döntöttem, nem bántam meg. Nyilván így előre húzós kijelenteni, de amilyen jó kívülről, szerintem belülről sem lesz vele gond.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DNReNTi #25757 üzenetére
Köszönöm!
(#25758) Thome
Köszi! Remélem jó sokáig társam lesz a harcban.
Tudok erről hogy Ni-xx-al kell neki megadni a kezdő löketet, csak ez nem tudom mennyire tesz jót neki hosszú távon. Mármint nem az hogy ezzel adom meg neki a löketet, hanem hogy egy túlmerített akkunak a belső ellenállása is megnő, kapacitása is csökken, nem bírja a ráírt terhelési értéket közel sem, stb..
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz kovacszk #25760 üzenetére
Igazából azért néztem ki, mert a webshop ezt ajánlja kompatibilis tárnak. Köszi neked is! Pedig azt hittem este már lőhetek, nagyon nehéz kibírni hogy nem tudom kipróbálni. Nincs is itthon másik 2 cellás akku az a baj. Sebaj, legalább már meg van.
(#25761) macilaci78
Gyorsan csináltam is képeket a mérésekről, és küldtem is mailt nekik. Kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni. Szerintem arra kevés esély van hogy küldenek egy újat, mert többe lenne a küldés mint maga az akku szerintem. Így lehet visszaadnak 2-3EUR-t.
Az az igazság hogy a cellák nagyon szét vannak csúszva. Ez pedig arra utalhat hogy rossz az egyik. Mert állásába merül le, akkor mindkettőnek kellene egyszerre. Nem úgy hogy egyik 3.18V másik meg 3.52V. Ismerem a Li-Po akkuk lelki világát, úgyhogy az a tippem hogy rossz a cella. Legalábbis a nagy szétcsúszásból erre tudok következtetni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25763 üzenetére
Visszaírtak gunfire-től. Egy kérdés tettek fel, hogy a lipo töltő azért elkezdi-e tölteni. Amúgy voltam bent Jakomodell-nél más dolog miatt, rádugták egy olyan töltőre ami cellánként tud tölteni, és szépen felhozták a feszt 3.8V-ra mindkettőnek.
Nyilván az első teljes töltés merítési ciklus után leszek okosabb, de egyelőre úgy néz ki hogy az akku nem menthetetlen.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25768 üzenetére
Jólvan oksa, akkor így fogok tenni.
Amúgy mindkét cella belső ellenállása ugyanannyi, 21 milliohm. Lenne még egy kérdésem akkuval kapcsolatban. Ha napokig nem használjátok, akkor a csatit széthúzzàtok hogy ne legyen áram alatt a fegyó úgymond folyamatosan?
Vagy ha valaki tudja hogy hetekig nem nyúl hozzá, elég akkor kivenni az akkut?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DJGABI #25770 üzenetére
Mikor modelleztem, akkor a tárolási fesszel annyit nem foglalkoztam. Helytelen lehet, de soha nem volt semmi gondom ebből, nem merült jobban az akku, nem nőtt meg a belső ellenállása, semmi gondom nem volt vele hogy feltöltve tároltam.
Hűtős tárolás is szerintem hülyeség, soha nem tároltam hűtőbe a lipot, és még sem volt semmi gondom még nyáron sem. Pedig volt 3-4 márkájú akkum is, 1-2-3 cellásak is attól függően hogy mibe használtam, de hibátlan volt.Ja és kimaradt egy fő kérdés ami számomra (kezdőként) nagyon fontos. Mit csináljak ha nem lövi ki a bb-t? Ha a tárba akad el, nyilván az nagyobb szerencse, de ha a fegyverbe akkor milyen lehetőségem van arra hogy kiszedjem a golyót? Csak az hogy teljesen szétszedem a fegyvert és úgy?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Jött hozzá certificate, nem tudom hogy ez mennyire kamu hozzá hogy mennyit tud a fegyó, mert 3 lövés 3 fps érték szerepel a papíron. De ha valójában tesztelték, akkor elvileg gyárilag jól van beállítva, legalábbis annyira jól hogy kijöjjön belőle a BB szerintem.
Nagyon láma kérdés, de maradt 2 dolog ami nem tiszta.
- meddig tolhatom be a pálcát? Ha már nehezebben megy akkor elérte a nózit, tovább nem lehet toldni, vagy a hop-up-nál fog először megakadni a pálca?
- ezt az első stiftet ha kihúzom, ami nem tudom hol van akkor a csőből könnyebben ki lehet szedni a golyót?Beszéltem airsoftdokival, és jövő hét szerdán viszem el. 4 napos pihi alatt szeretnék itthon lövöldözni, gyakorolni a fegyóval.
(#25773) macilaci78
Igen tudom, szállításnál oda kell erre figyelni nagyon, mert megjárhatom ha esetleg ellenőrzik. Nyilván a fegyver kialakításából adódóan nem lehet túl sok mindenre hogy mit szállítok.
Szóval akkor ha már nem lövöldözök már, akkor érdemes pár lövést leadni hogy a dugattyú biztos jó állásban álljon meg?
(#25774) Thome
Igen persze. Gondolom van olyan aki csak húzza a ravaszt, attól függetlenül hogy jön-e ki belőle golyó vagy sem, Gearbox-nak gondolom nem tesz túl jót ha egy golyó beszorul, és csak lőni akarsz a fegyverrel folyamatosan.
Amúgy a Hi-Cap tárakat túl lehet tekerni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25776 üzenetére
Köszi a részletes magyarázatot!
Közbe nem bírtam ki, akku is feltöltődött, úgyhogy kimentem egy kicsit lövöldözni. Nagyon komoly! Nem nyúltam a hop up állítójához, és az a helyzet hogy nyíl egyenesen lő a fegyver. Irányzékba belenézve nagyon pontos. Még a sorozatoknál is, nem csak az egyes lövéseknél. Szóval alapból nagyon jól van belőve a fegyver.Hi Cap tár járt hozzá, mid capet még nem vettem, jól adagolja. Mikor már kevés BB volt benne nagyon, akkor nem adagolta, gondolom a rugó is akkor tolja fel erősen hogyha nem csak pár db BB van benne. De így összességébe véve nagyon meg vagyok vele elégedve!
Ja és a bekeretezett rész közepén ami van benyomható gombféleség az mire szolgál(hat)?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Nem érzem hogy benyomáskor bármi történne, szóval lehet hogy akkor tényleg semmire sem való, ahogy macilaci78 is mondja.
Másik kérdésem is lenne szórással kapcsolatban. Sajnos eléggé fúj a szél, így fújkálja a BB-ket, de 25 méterről még így is 5-6cm-en belül tudok maradni. Nyilván ez elég nyers adat, mert hát látom hogy a szél elfújja a golyókat, de ha ugyanez az érték jön ki 40-45 méteren, az jónak számít nem?
Várom hogy legyen jó szélcsendes idő, mondjuk estefele, aztán akkor jobban ki tudom tesztelni a szórást.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25781 üzenetére
Igen mert amikor benyomom nincs semmi ellenállás. Akkor mondhatni hogy dísz ennél a típusnál. Vannak jóféle erős ledes lámpáim, nem rossz ötlet hogy egy mikrokapcsolót belerakni, és azzal ki be kapcsolni a lámpát. Nyilván nem megoldhatatlan, de ha azt nézem egy lengőkapcsoló a lámpához nem sok helyet foglal, a fegyver testére bárhova fel lehet rakni.
A/4-es lapon akkor kipróbálom hogy mit tud a fegyver a megadott távolságból, feltéve ha egyszer eláll a szél is.
Lehet hogy jó nagy hülyeséget mondok, de van aki nem irányzékból céloz hanem az előző lövedékkel? Tehát konkrétan nagyjából irányba tartja a fegyvert, látja hogy a cél mellé megy balra 1 méterrel, akkor kicsit jobbra húzza a fegyvert, és újra lő, nagy eséllyel így már eltalálva a célt? Gondolom van olyan helyzet amikor jobb ez a módszer, lévén az is idő amíg belenézel az irányzékba, becélzod stb.. nyilván tapasztalattól is függ, de gondolom van aki így játszik.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25783 üzenetére
Mondjuk ez elég nagy genyóság szerintem, mikor valakinek az ujja mágnesként ragad az elsütőbillentyűhöz. Minek 30 golyót valakibe beleereszteni, amikor 1 jól célzott lövéssel is el lehet találni. Főleg ha az idő nem sürget, nem vett észre, stb..
Én ezt a lövést arra értettem hogy 2-3 golyóból már nagyjából így is be lehet lőni hogy irányzék használata nélkül eltalálj valakit. Videókon meg ahogy láttam van aki hasonló módon csinálja, csak éppen addig lő automatán amíg el nem találja a személyt. Mindegy hogy 100 golyót lő ki..Pisztolyokkal is szemezek, csak nehezebb dönteni hogy milyen legyen. Mi erről a véleményetek? CYMA CM126 Beretta AEP pisztoly. Érdemesebb pisztolyokból márkásabbat venni, vagy nem elektromosat esetleg?
Van esetleg egyes gyártóknak olyan pisztoly ami amolyan arany középút? A minősége jó legyen, tartós konstrukció, viszont ár terén nem az egeket verdesi?
Beretta nekem bejön nagyon, jó a fogása, érződik rajta hogy van súlya is.Illetve irányzék terén nehéz a döntés. Acog, red dot (nyílt), nagyítós optika esetleg. hm hm hm
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Nagyon hajlok amúgy erre.
Hot 11mm / 20mm Rail Riflescope Hunting Airsoft Optics Scope Holographic Red Dot Sight Reflex 4 Reticle Tactical Gun Accessories Az ára is nagyon kedvező, minősége is jó lehet mert nagyon sokan rendeltek ilyet. Illetve nem kell hozzá 1 szem a célzáshoz. Most próbálok valamilyen EU-s boltot keresni ahonnan gyorsan ideérne.
Aki rendelt ilyet, az esetleg küldene linket hogy honnan érdemes megrendelni, ahol nem sok a Posta? Vagy lehet várok ameddig nem rendelek még taiwangun-ról vagy gunfire-ről, és akkor ott keresek.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25791 üzenetére
Kintről rendelném, csak mondom nézem az itthoni kínálatot is hogy milyenek vannak, red dot-ból is jó lesz ez amit linkeltél.
Ahogy látom ennél a Cyma-nál 6db akku van sorba kötve, úgy jön ki a 7.2V? Ezt gondolom minden további nélkül lehet liposítani is? Csak annyi hogy olyan csatit kell hogy forrasszak rá mint amilyen az aljzatnál van. Illetve nyilván méretfüggő, de gondolom 5-600mAh környéki li-po csak elfér a pisztoly testébe. Jobb lenne a li-po, mert ugye jobban is lehet terhelni mint a Ni-MH akkukat.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25793 üzenetére
Igen végül is mindegy hogy melyikre forrasztok új csatit, de ha a gyári szar a pisztolyon akkor azt érdemes. Gondolom a Deans csatit érdemes használni, mert talán nem foglal akkor helyet mint egy XT60-as.
Ma fájó szívvel megváltam fegyvertől, leadtam Airsoftdokinak átnézésre. Kíváncsi vagyok hogy mit fog róla mondani, gyárilag milyen a belseje neki. Majd mindenképp leírom ide hátha érdekel valakit hogy ez mennyire van belül normálisan kialakítva, illetve mennyire csinálták meg minőségi alkatrészekből.
4 napos pihi alatt jó pár száz golyót el lőttem vele, de ha nagyon akartam volna akkor mind a 4000-db-ot simán el tudtam volna szórni, nehéz leállni vele.
Csak addig nem akartam amíg nincs teljesen átnézve. Utána viszont nem lesz kímélet.Amúgy első tesztelés után ugyanaz a véleményem róla mint mikor elsőnek kézbe fogtam. Gyárilag így laikusként úgy látom hogy nagyon jó be van lőve, nyilván hop up cserével, lehet rajta javítani, de így is nagyon jó. Kíváncsi vagyok az átnézés után hogy milyen lesz, illetve írtam is hogyha a hop up nem jó minőségű, akkor egy jót mindenképp szeretnék bele rakatni.
Amúgy írtad hogy 40-45 méterről egy A4-es lapot eltalálva 10-ből 10x az már jónak számít. Nyilván távcsővel könnyebb, de a gyári irányzékkal azért nehéz összehozni támaszték nélkül. Nem is az hogy a fegyver nem tudja, hanem ott már minden milliméternyi mozdulás a végén súlyos centiket jelent. De egy 4x Acog-al már azért könnyebb.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Még 2 napig a Gunfire-on 10%-os akció van hotshot2016 kupon kóddal, illetve 69 EUR felett ingyenes GLS van.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Na elkészült a fegyver, nemrég írt mailt Airsoftdoki. Holnap el is megyek érte, kíváncsi vagyok rá nagyon hogy milyen lett.
Írta hogy a márka ezen típusával nem volt dolga még, de kellemes meglepetés volt mert nagyon korrektül meg van csinálva a belseje, úgyhogy jól jártam vele.
A Hop up kamrát illetve gumit cserélte Guarder-re, és így nagyon szépen egyenesen lő.Szóval remélem akkor a következő 1 évre le van tudva az ilyen komolyabb átnézés.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25813 üzenetére
Okés megkérdezem mindenképpen, illetve a csőtisztítást is. Gondolom a hop up-ig szabad csak bedugni a tisztítót, hogy nehogy a guminak legyen valami baja, vagy annak nem lehet?
Illetve azt tudom hogy magába a fegyver belsejébe befújni szilikont, akár a csőbe, gumira, kamrába, bárhova máshova tilos. Viszont olvastam pár helyen, hogy a tár nem adagol jól akkor oda lehet fújni. De hogyha oda fújok, akkor az a BB-re is átkerül, így pedig a hop up gumira meg kamrába is kerülhet? Szerencsére a hi cap tár amit kaptam hozzá, nincs vele gond de mondom megkérdezem azért.
Amúgy egy minőségi gumi hány lövést bír(hat) ki? Tudom hogy függ a keménységétől, BB-től, hőmérséklettől, de 20-30k lövést kibírhatnak?
Ja és még valami. Gondolkoztam rajta hogy veszek valami fegyvertáska féleséget, ami mondjuk valamilyen szövetből van, nem kemény műanyagból hogy tudjam szállítani tömegközön, és ne lehessen következtetni rá hogy mi van a táskába. Természetesen BB nélkül.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Bocs a dupe-ért, de itt egy szétszedős videó ha valakit esetleg érdekelne.
Specna Arms SA-B02 review! by Airsoft Club Nederland
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25816 üzenetére
Ja tényleg, még írtad is hogy a hop up-ot tekerjem nullára nehogy megsérüljön a gumi.
Softair-en van esetleg ilyen csoportos rendelős topic külön, ha nincs akkor lesem itt. Mid Cap tárat még mindig nem vettem, igazából Specna Arms mid cap tárat akartam, de ki vannak fogyva. Úgyhogy a Boyi/Dboys-nál fogok maradni, legalábbis annak is kompatibilisnek kell lennie.
Van amúgy Taiwangun Gunfire-en kívül olyan megbízható store ahonnan még szoktatok rendelni? Vagy a "közelség" miatt igazából ez a 2 bolt a nyerő? Mármint itt én külön EU-s store-ra gondolok.
X. kerbe dolgozok, de Budára minden további nélkül el tudok menni.
Lámpás topicba eléggé aktív vagyok, mondhatni lámpab.zi Van is egy jó 1000 lumen feletti lámpám ami pont passzolna a fegyverhez. Már csak egy jó tartó kell.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DNReNTi #25818 üzenetére
Igen igen pár dolcsiért talátam én is ebayen.
macilaci78
Ennek hátul van a kapcsolója, azért is akarom ezt felrakni. Van még 4000 lumenes lámpám, azzal nem elég hogy meglövöm az ellenfelet, még meg is vakítom.tothendre
Nem szabad itt hirdetni!!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25824 üzenetére
Persze tudom hogy vakít, illete magam fedem fel vele, csak poénból írtam. Amúgy ez 7 fokozatú. moon - low - med1 - med2 - high1 - high2 - turbo. Szóval van sok lehetőség.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25827 üzenetére
Gondolom lesz gunfire illetve taiwan-nál is Black Friday, amikor szintén jó áron hozzá lehet majd jutni cuccokhoz.
Közbe a fegyvert el is hoztam airsoftdokitól. Sajnos már full sötét volt mire hazaértem, így csak refi mellett lőttem párat, de nyíl egyenesen lő, szóval nagyon jó lett. A hangja is kellemesebb lett neki. Kérdeztem tőle jó sok dolgot, mindenben készségesen segített, szóval minden jó. Örülök hogy általatok rátaláltam, aztán át tudtam nézetni az egész fegyvert.60-as Guarder szilikon hop up lett belerakva amúgy.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz macilaci78 #25829 üzenetére
Kamra 5k - gumi 2k - szerelés 6k.
Írtátok hogy az 50-es gumi puha, a 70-es kemény, akkor a 60-as ezek szerint a kettő között helyezkedik el?
Amúgy aki átnézetni szeretne fegyót, ITT megtalál minden adatot.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
A 60-as Guarder szilikonra visszatérve, akkor ez a puha és a kemény között van?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DNReNTi #25846 üzenetére
Igen igen csak az a 50 illetve 70-es volt, de gondoltam hogy akkor ez e kettő között van keménység terén.
Pisztolyt nem rendeltem végül, helyette Aliról red dotot amit linkeltem. Megvárom a black fridayt hátha lesz akció pisztolyra. Ha jól emlékszem akkor a Cyma CM126-ról beszélgettünk hogy azt érdemes megvenni. Melyik az a pisztoly ami egy kategóriával felette van, és mondjuk gyárilag aránylag jól van belőve, összerakva stb?
Az már a 100-150EUR környéki határon van?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz DNReNTi #25848 üzenetére
100-150 EUR környékét azért írtam hogy az lenne a felső határ ha esetleg annyiért van jó vétel, de akkor ezek szerint a CM126 egy best buy ebben a kategóriában.
(#25849) macilaci78
Igen mondjuk a gáz miatt sokkal érzékenyebbek a külső hőmérsékletre, ami viszont számomra nem túl jó hír. Szeretném ha télen nyáron ugyanúgy működne a fegyver, illetve ami még az AEP felé billenti a mérleg nyelvét az az elektromos meghajtás. Nem kell gázt cserélni, AEP-el azért sokkal több golyót ki fogok tudni lőni.
No akkor marad a Cyma CM126. Viszont akkor ugyanaz lesz a sorsa mint az M4-nek, egy alapos átnézés fog majd kelleni. DNReNTi írtad is hogy kicsit eltekeri egyik irányba a BB-t, szóval mindenképp érdemes szétszedni és rendbe rakni hogy jó legyen.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Nézegettem Gunfire-en a táskákat a fegyó hordozására, és találtam is egy olyat ami szerintem megfelelő lenne.
1000mm gun bag – black Mi a véleményetek erről? Van esetleg olcsóbban máshol szerintetek, mert pl. néztem itthon is Swiss Arms-t, még olcsóbb is picit mint ez, és jónak néz ki. Swiss Arms fegyvertáska. Bár a shop szerint nincs raktáron, de ez a Swiss Arms is bejön.
Közbe az Airsoft Magyarországnál van raktáron ez a Swiss Arms.Lámpa tartóval megcsömörlöttem kicsit. Ebay-en találtam egy jót ami szerintem jó lett volna, viszont nem láttam a nagy sietségbe hogy licites és elvitték. Ha esetleg beleakadtok valahol egy ilyen mountba ebay-en, akkor megtennétek hogy linkelitek? De az se baj ha Alin vagy itthoni boltnál. Csak ha már rendelek akkor biztos akarok benne lenni hogy jó lesz. Láttam hogy van olyan ami nem állítható annyira, szóval abba már egy kicsivel nagyobb testű lámpa nem megy bele, bár ami van nekem az átlagos szerintem.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Ahh fenébe, ezzel a kulcsszóval hogy "Scope rail mount" máris kidobott egy csomót.
Jól látom hogy ez tökéletes lesz? 2pcs/lot 25.4mm Scope Ring High Profile Fit for 20mm Picatinny Weaver Rail Mount Flashlight Mounts Hunting Accessories
Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest