Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atke
senior tag
Én se replikát rendeltem. Egy Mancraft kittet akartam, de 15,9 standar helyett 31,9 EUR a posta. Szóval hiába írja, hogy nincs további költség, itt magára a 18 év fölötti termékre vonatkozik az AVS, és azoknak 31.9 a díja, függetlenül hogy nem replika... Mert egy hpa enginel önmagában nem tudsz mit kezdeni, ezért nem is értem a bekategoriázását... De a 12 cm hosszú pengéjű kést simán megveheted, akár 10 évesen is ellenőrzés nélkül.
Vagy itt van ezt ted kosárba PPS hengeszett 130-as rugóval van és erre is vonatkozik az AVS, de az M190-es rugóra nem, pedig azzal már talán lehet őlni

update: Az AVS-es csomagokat csak az UPS szállítja, az meg ha egy gyufát veszel is 31.9
-
Hát de, pongyolán fogalmazva, levegőmennyiség = nyomás. Már ha épp működne az egész, mert most ki tudja, hogy mennyi így, hogy még az óra is rossz. Jelenleg csak a 0 biztos, meg az, hogy nagyon hirtelen emelkedik tekerésre és azt szerintem nem lenne neki szabad. Vagyis szar (volt már azelőtt is, hogy valami eltört benne).
Vegyes véleményeket olvastam róla, de ilyen problémával, ami nálam előjött, nem találkoztam, ezért gondoltam, hogy ránézek. Főleg refresh a rate-re panaszkodtak sokan. Abban mondjuk a Balystik is szar, de egyeslövéshez még teljesen jó.
-
rudiii
csendes tag
[link]
Egy barátomnak van ilyen. Játékon még nem, de tesztelgettük kb 1500 BB. 100 feletti psi, magas rof, visszatöltésre ilyenek. Meglepően működőképes.
Ilyen TARTALÉKBA van neki vagy nekem játék közben gond lenne 1 játékig oké, fel merném tenni.
De más esetben nem és hosszú távon se. NE a regulátoron spórolj!! Ne adj Isten rákerül 140PSI nek többszöröse enginre az biztos, hogy nem lesz occó móka. Netoxin jól mondja, ne te legyél aki ezt kikisérletezi. Ha auto is szereted húzogatni én még a balystikot is elengedném hiába jó ár\|érték. -
macilaci78
nagyúr
-
Nem. QC. Ilyen nyomások mellett nem kísérleteznék, mert annak nem lehet jó vége. Azt hiszem a Polarstar Micro Alis változatával van tapasztalat, ami ezt pont igazolta is (de úgy látom G törölte magát, hogy írjon erről). Lehet elszigetelt eset, de 800 psi a fegyverre engedve biztosan nem vicces.
-
macilaci78
nagyúr
Sejtem, miért kérdezted. M4-nél a csövet, kamrát egy rugó tolja rá a GB-ra, van némi mozgása. Mivel a tárajakba belelóg a kamra, ezért a tárt mozgatva változhat a kamra pozíciója. Esetleg előfordulhat, hogy a kamra előrébb csúszik, a nózi nem ér bele rendesen és ott szökik a levegő.
De ez megint tömítés gond, amit egy megfelelő méretű nózival lehet orvosolni.Muszáj a nózi felé elmenni, mert tár és tár között is van különbség a tárajak pozícióját illetően. Ugye, ismert az "M4-em finnyás a tárakra, az egyikkel kiváló, a másikkal nem adagol" probléma.
-
macilaci78
nagyúr
Pisztoly és pisztoly közt is van különbség. A Desert Eagle mellett ott a PPK és a Glock26 is.
Blamazs: Gunfire mellett Taiwangun is lengyel, vámmentes.
A 80k Ft már nem kevés. Pisztoly, 1-2 póttár, hajtógáz (greengas, vagy CO2 patron), védőszemüveg, bio BB is kijön belőle.
Védőszemüveg nem csak neki, hanem mindenkinek, aki a közelben van. Anyuka is szokja meg hogy felveszi, amikor a kertben tereget és a gyerek kint lövöldözik. Nem az a kérdés, hogy anyukára lő-e a gyerek, hanem a célt tévesztett, vagy pattanó BB hova megy.Elektromos pisztolyból a Cyma lipo akkus, fet elektronikával ellátott verzióit érdemes nézni. Ugyan műanyag, de tartós, időtálló darabok.
A kisméretű AEG is élhető, bár 12 évesen már 170 cm megvoltam.

-
macilaci78
nagyúr
A videó is mutat kétféle gyűjtőt. Játékon nem az zavarna legjobban, hogy le kéne hajolni érte, hanem hogy elveszik, rálép valaki, sérül.
Én a tri-shot rugósat is szeretem, 1v1-ben némi rutinnal nem ér hátrány.
Nem a lőszer kézműves előkészítésével van bajom, hanem hogy játékkörülmények között nem feltétlenül jut rá idő. Még egy egynapos field játékon, ahol nem contact-ból contactba rohansz, amik 10-20 méterenként követik egymást és van bázis és idő az újratöltésre, rendben van. Jó eséllyel az említett 30-50 shell elég lenne két bázispont között.
Amikor ilyen field játékon mentem tri-shottal, 223 db shellt táraztam be, az ugye 230 lövés. Nap végére a shellek harmada még tele volt, taktikai tárcsere okán még néhányban volt 1-3 lövés. Szóval lehet ezzel érvényesülni, csak nem minden játéktípusban. -
macilaci78
nagyúr
Hát igen, ez már szép, de nem tartom élhetőnek. Túl aprólékos, macerás felkészülni egy játékra. Gyűjtsed a kilőtt shelleket, töltsd újra a visszaállón. Egy CQB meccsre vigyél 30-50 shellt, hogy a 20 perces játékidő alatt ne kelljen az újratöltéssel foglalkoznod, aztán van egy térfélcserényi időd a kilőtt shelleket tölteni.
De igen, messzemenően realisztikus, én is elcsöppentem...
-
Atke
senior tag
Elmondja benne....
Bowden spring for M249/M60 magazine -
törölt tag
Ez ebben a formában nem igazán mérvadó, jelentősen függ attól hogy mire és mivel használod hol. Bent 0.25 bőven mindenre is elég, teljesen fölösleges a nehezebb bb, mert ritkán lesz bármilyen gyakorlati haszna a jellemző 0-15m lotavon. Kint meg kb pénztárca függvénye csak, 1j-al is lehet 0.46-al puttyogni, arra is igaz lesz hogy stabilabb lesz mint a könnyű bbk, de egy bizonyos szint fölött fölösleges kb, mert effektív elonyod nem lesz belőle... Pl legutóbbi 4uad által végzett teszt az ics sniperrol: effektíve lokepben jelentős , használhatónak javulást semmi nem hozott 0.36 fölött. A szél meg ha fúj az a 48-at is arrébb rakja. De ez nyilván erre a replikára igaz.
-
Atke
senior tag
Az APS rugóvezető érdekelne
Ezt EMG-re írja, de a GB benne SilverEdge ami APS tudtommal, ami nem annyira jó.
Vagy azért ezt a replikát,pláne ennyiért, érdemes lehet megvenni?https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/falkor-defense-blitz-2-0-pdw-black-emg
-
Atke
senior tag
A nózi gyári SHS M4 21,2 asszem, nagyon nincs mit ellenőrizni rajta..
blackrulz, macilaci78
Ma teszteltem egy gyári setuppal (Sr25 gyári gumi,kamra, cső) Ott minden 2., néha 3.-ra lőtt...
Szóval nem kizárható a gumi, mert ugye jobb lett,de nem jó. a Nózit megmértem (gearbox orrtól) 11mm, ha hátranyomom akkor 8,5mm szóval 2,5 mm-t ugrik hátra ciklus előtt,aminek szerintem elegendőnek kéne lennie...Közben kipróbáltam hogy funkcionál egy Prowin kamra,acél 6,03-as 363-as csővel,GG-gumival köpőcsőként. Hát elég durva, legközelebb az FPS-t is lemérem, belilut az újam tőle
-
Atke
senior tag
Jaaa sorry, átsiklottam felette. Nem CJ de Maple leaf, a sima. DMR-t építettem belőle.
3d nyomott TDC,lenyomo, carbine kit. 300 ML cső, autobot 50° gumi,Még bejáratós, de elég jónak és "pontosnak" tűnik 70-80 méteren .40essel...
-
macilaci78
nagyúr
Ahogy Atke mondja, a kamra, cső, gumi egységként mozog. Hiába viszed arrébb a kamrát, a benne lévő gumi pozíciója a kamrához képest marad.
Szedd szét a hopup-ot és rakd össze. Valószínűleg ennyi is elég lesz.
Lehet, hogy a gumi szoknyája hosszú, túlságosan előreér a csövön és a kamrát fixáló műanyag C-nek útban van. Ekkor szikével szokás visszavágni.Nem ütközésig, az említett C a cső oldalain lévő marásba pattanva rögzítik a csövet. A csőre a gumit koppig rá kell húzni, ahogy azt férfi valószínűleg megszokta.
-
macilaci78
nagyúr
Minek az adagolócsövébe?
A függőleges része a tárajakba ér bele?
Vagy a vízszintes része a nózira csúszik rá? Ez ugye tömítés és adagolás miatt is fontos. Ha függőlegesen jó helyen van (a tárajakkal egy vonalban), akkor a nózit kell igazítani a sztorihoz, nem véletlenül vannak tizedmiliméterek az egyes nózik között.A kamrát jellemzően egy rugó nyomja hátra a GB-ra, egyes típusknál (pl AK) pedig egyenesen hozzá van csavarozva.
-
törölt tag
egy g&g ssg1 kibelezve, redline n7 hpa engine-el, retro kamrával, és a biztonság kedvéért egy esg gen2 grippel amibe direktbe csavarható a tank, így nem kell line
Amolyan paintball marker feeling, vállon a tank, a railen egyenesen célzol... jó mókaA ctm cuccok szexik de kb a bolt ami megfogna, a lower nekem nem gyerebe. boltból meg van már egy cct, úgyhogy igazából most épp jó vagyok

-
Coccolino_O
őstag
Cyma 15 fogas megerősített dugattyú/Rocket AK nózi/Rocket M4 alu dugattyúfej/SLD 3/4 acél henger.
Semmi extra, igazából ezeket az alkatrészeket ajánlotta a srác anno, akitől "szoktam" dolgokat venni.
Ez egy teljesen alap Specna Arms fegyver, még biztosíték sincsen rajta, nemhogy mosfet, viszont a tömítése az kritikán aluli volt, kidobtam az egész szettet a kukába. Tanulni rajta, meg adott esetben szétkúrni, lett véve ez a fegyver.

-
Crucio
aktív tag
Köszi! Ez jobb lenne vajon? M916C UTR556 (Metal Handguard Version) - Black [DE]
-
-
-
macilaci78
nagyúr
Blackrulz AAP-je attól jobban fel van díszítve, hogy tokba tegye, meg nem is igen szokott egynél több fegyvert a pályára vinni. Gondolom, a fegyverváltás egy darab HPA palackkal nem is lenne gyors.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
IPSC gyorstok esetleg, de az meg dzsungelharcra nem való.
Másik lehetőség fegyverlámpa hozzá való gyorstokkal: a tok a lámpát fogja, ami a szereléken keresztül a pisztolyt. Stabilabb az IPSC sátorvasat fogó megoldásainál.
Korábban volt szó további tokcsaládról, amiben van AAP-specifikus verzió is.Szerk: madzag, ez az! Bár a tár van rákötve, nem a pisztoly, de ez csak szőrszálhasogatás.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Turns Per Armature, nagyjából tekercs-szám.. Nagyon leegyszerűsítve : minél magasabb a TPA, annál kevesebb A-t vesz fel, cserébe annál lassabb fordulatú a motor is.
pl. ASG 40K motor 14 TPA-s, 16:1-el és Aspro M100-al @11.1v Gate Titan szerint 65-72A semiben.
Ugyanez Begadi Mamba 19K 28TPA-val (Chihai) 35A. -
macilaci78
nagyúr
Olyat már láttam, hogy a gearbox héjából kifordult a csapágy, ettől keresztbeálltak a fogaskerekek.
Megtörtént siklócsapággyal gyenge minőségű gearboxban és golyóscsapágyból fordult ki a belső rész.Kell a rendszerbe valami tervezetten gyenge pont, ami megadhatja magát, ha baj van. Ha mindent ökör módjára megerősítünk és mégis megszorul a technika, akkor az elektromos oldalon lesz gond. A vezeték elégése, vagy akkupakk kigyulladása helyett kell biztosíték.
-
macilaci78
nagyúr
Guarder Infinity Torque Up kerékszett és 400 FPS-ig görgős csapágy, felette sikló, szintén Guarder.
Systema-nak fogaskerékszettje, ami kalodába van zárva és egybe megy a GB-ba. Előnye, hogy nem kell hézagolni, illetve nem löki szét a GB-ot sem, hátránya, hogy nem lehet cserélni az egyes fogaskereket.A fenti Guarder szettből nincs tudomásom töröttről.
-
.45
csendes tag
Specna GB-kel azért van/volt gond, mert az Edge szériánál fém hengerfejet és fém dugattyúfejet raknak egybe. Ezt a kombinációt meg híresen nem szereti a gyenge orrú V2, bármelyik más kínai GB-nál elojonnének a torésproblémák. Ezt kivéve is azonban vannak gondok az SA-val
Btw, én inkább gyárit vadásznék ha lehet a gyártók kozotti méretkulonbségek miatt
-
macilaci78
nagyúr
A Budafoki úti pályán hasznát venném. Sok fedezék OSB-ből, raklapból áll.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Belegondolva praktikus az elrendezés, a villalábat előre hajtva ütközőként is funkcionál, ráadásul választható mélységben állítja meg a láncfűrészt az ellenben, így adott esetben könnyebb újra tűzkész állapotba hozni a fegyvert.
-
DNReNTi
őstag
SHS Piston head O-ring set nekem tokeletesen bevalt. Igaz csak V3-ba raktam meg.
-
macilaci78
nagyúr
A gyárinál jobb, de em ismerem és kb 31,5€-ban megállt Guarder csapágyas rugóvezetővel az együtt.
Nem tartalék: van 2 db AUG-om, de nincs időm.
petymeg: a héj ment tönkre és a hengerfej deformálódott, ezeket kellett cserélni, minden más belemegy az új házba.
Viszont a gyors rugócserés rugóvezető nem megy bele a hagyományos házba, de a gyári műanyag, csapágy nélküli verzióhoz képest kb bármi előrelépés. -
Atke
senior tag
Ha nem valami hiba akkor ha jól tudom a DSG csinál ilyet
-
macilaci78
nagyúr
Nem kötözködni akartam, csak azért kerestem rá, mert még sosem használtam. Csőfogóval és egy bőr kesztyűvel mindig sikerült sérülés nélkül megoldanom a feladatot.

Meg azért a frontok cserélgetése nem egy jellemző hobbi. Olcsóbb egyből a kívánt fronttal megvenni a replikát. Gyakoribb ok szerintem, hogy az upper sérül, például nálam is a tus felőli végén a perem le van törve az egyik fegyómon.

Nem is tudom, más replikánál van-e szükség erre a szerszámra.
-
macilaci78
nagyúr
Én azt mondtam, hogy két különböző rugó is adhat azonos energiát.
Te pedig azt kérdezed, hogy két 120-asnak mondott különböző felépítésű rugó azonos energiát ad-e. Nem tudom.15 éve használom a Guarder rugókat, mindenhol a világ civilizáltabb részén az airsoft lövedékek sebességét 0,20gr 6mm BB-vel értik, ha más adat nincs megadva.
Tehát egy Guarder SP120 rugó is 120 m/s-ot ad 0,20g, 6 mm BB-vel. Az, hogy a gyártótól alsó határérték és nem felső, hát ez van... -
macilaci78
nagyúr
Továbbra is arról van szó, hogy egy egységnyi térfogatú levegőt (henger hasznos térfogata) egy egységnyi keresztmetszeten (hengerfej/nózi) milyen gyorsan küldesz keresztül. Ebből jön a BB csőtorkolati kezdősebessége, amit mérsz, illetve a BB mozgási energiája, amit az egyéb paraméterek ismeretében számolsz.
Na, azt a munkát, amit a lövedék energiája jelent, többféleképpen is el lehet végezni.
Példának okáért adott két autó azonos tömeggel, de ugye két különböző rugóval...
Visszatérve az airsoftos rugókra: van olyan gyártó, ahol a rugó menetemelkedése végig azonos (pl Guarder) és van, ahol az egyik végén, illetve középen besűrűsödik (pl Systema), de maga az elvégzett munka azonos.
Ezen kár rugózni.
Illetve ezért veszek mindig Guarder rugót, mert azzal van tapasztalatom, azzal tudok tervezni. -
macilaci78
nagyúr
Még csak összehasonlító táblázatot sem láttam, de például nózikról van.
Atke: a hajtókaron látszik, hogy a 180°-hoz képest inkább 165°-ban áll a két kar egymáshoz. A túloldali vízszintesen fekszik a szék fellépőjén.
A hátsó kerék agyában a racsnis betét menetete elnyalta az öntött alu felni perselyét. Kapott egy küllős kereket, de idő közben találtam kellően nagy esztergát, lett bemarva körmös acél betét, abba marva a menet.
160 kg vagyok, teremgarázsból felfelé jövet, legkisebb áttétel, kiállva a nyeregből történt a baleset, kb 3 km volt a bringában.
430 €-ért volt rendelve, 60k volt a cserealkatrész.
29" kerék, 23" váz, ha sarokkal állok bringával a lábam közt, a zacsi miatt már óvatos vagynak kell lennem. Én is nagy vagyok, de a lépcsőházban a kislány az anyukájának: Hű, mekkora bicikli!"
Ami nagyon szúrta a szemem, hogy jogilag közterületen csinálták, kb 160-200 lakás ablakai néznek arra a részre. Még szerencse, hogy már vastagon nyár volt, rendes lombkorona volt a fákon és max csak 25-30 lakásból volt rálátás. De ugye ez egy közös udvar kutyásokkal, gyerekesekkel. Kevesebbért is jelentette már egyik szomszéd a másikat.
A megannyi szomszédból szerencséjük, hogy egy öreg airsoftos ment le, nem egyöreg rendőr...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- LEGO klub
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Brutál!!