Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ha valaki lemaradt róla, egy kis móka kacagás a keddi napra [link] .
tldr: volt egy banda lent téglagyárban binary-vel, amitől az ellenfél játék előtt már kiakadt amikor be lett mutatva, csomagoltak és elmentek mert ez így nem fair. Erre kiment a szavazás hogy akkor most mi legyen a binary-vel cqb-n. Egy olyan szervezőnél ahol arra nincs "kapacitás" hogy a csalókra figyeljenek, mert nem "gazdaságos" cserébe amikor lelép 36k értékben játékos és visszakérik a pénzt egyből nagyon fontos lesz Ja és nem prepubertás gyerekek akartak bent locsolni ...
Parádé hogy itt tartunk -
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #31505 üzenetére
Szigoruan masfel meterrol, 400-as replikaval, 36-os BB-vel
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
Ha mar ugyis osszejottunk, villamkerdes:
AEG tar adagolasanak gyorsasaga hogyan fejlesztheto? 32+ RPS most az M4-em, es a tarak nem birjak etetnibut without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #31507 üzenetére
Midcap tárba megpróbálnék két rugót betenni. Így a 130-as kapacitás lecsökken kb 50-re, de de talán segít.
High cap tár is így csinál?
Motoros tár 4-cellás Li-Po-val, vagy még jobb, ha akkus flex-ből építed a motoros tárat.Ezen a szinten már nem az a kérdés, hogy a tárban mekkora rugó van. 32 rps, vagyis 1 másodperc alatt 32 db 6 mm-es BB jön ki a fegyverből ideális esetben. Eszerint 0,192 m/s átlagsebességgel közlekedik a BB a tárban. Egy 130-as midcap tár is kif*ossa magából a BB-t 2-3 másodperc alatt, ami legalább 0,26 m/s.
Viszont fegyverben az említett 0,192 m/s átlagsebességben benne van 32 darab megállás és elindulás is. Ha tudod, hogy egy ciklusban mennyit van hátul a nózi és mennyit elöl, akkor ki tudod számolni, mennyit áll a BB a tárban és mennyi ideig megy, így kiszámolható, mekkora pillanatnyi sebességre van szükség, hogy kiszolgálja.A high cap tárat azért kérdeztem, mert abban tekercsrugó van spirálrugó helyett, teljesen feltekerve erősebb, mint a spirálrugó, így gyorsabban tolhatja ki a BB-t. Cserébe ahogy fogy a BB, folyamatosan rá kell feszíteni.
Ezt a funkciót látják el a motoros tárak. Gyakorlatilag a tekercsrugó helyett egy villanymotor van a tárban, adsz neki egy picivel nagyobb feszt és nő a fordulatszám. 1 cellás lipo akku helyett monduk 5V powerbank, vagy 2S lipo akkura egy DC-DC step down converter.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
drzozo
senior tag
Döbbenet, hogy mennyire átláthatatlan és logikátlan felépítésű ez a Nexus oldal. Softair után tényleg kellett már az innováció, de ez eléggé mellé ment.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #31508 üzenetére
Csak midcap, lowcap tarak vannak raktaron. Ezt a duplarugos megoldast lehet kiprobalom egy tesztre ha mas nem. Vagy megprobalok majd tunying rugot bugazni belejuk. Nem mintha lenne ertelme ilyen rps-nek ...
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #31510 üzenetére
Szegeden az SKF szaküzletben volt egy szaki, aki egyedi megrendelésre is gyártott rugókat. Ez már 15 éve lehetett, de a lényeg, hogy tuti van, aki ma is foglalkozik ilyemivel.
A másik ötlet még az előfeszítés. Egyszerűen a rugó teszel valamit, akár 6 mm-es fatipliket, vagy csak egy hurkapálcát. Esetleg a midcap tár rugóját bele a lowcap-be.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz drzozo #31509 üzenetére
Sokkal nagyobb bajok is vannak az oldallal kapcsolatban.
Egyrészt az ÁSZF megköveteli a polgári anyakönyvezett névvel való regisztrálást, ami minden egyes hozzászólásodnál megjelenik és minden regisztrált tag látja.
Másrészt regisztrációkor nem fogadtatja el az oldal az ÁSZF-et a júzerrel.
Harmadrészt az oldal semmilyen tartalma nem érhető el regisztráció nélkül, így az ÁSZF sem.
Az már csak hab a tortán, hogy az ÁSZF is el van dugva valahol, kéne egy link a footer-be, ahogy azt normáliséknál szokás.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz Coccolino_O #31513 üzenetére
Usaban sok helyen már minden is tiltva van, nincs hpa, nincs dsg, kötelező egyenes trigger guard, csak standard trigger, etc. Es igy is végtelen videó van ahogy lyukasra locsolják egymást. A fonixben nem tilos a binaty meg a hpa sőt a hpa binary se. Azon túl hogy kb egy fcu tudja, de mindegy. Mégsem retard senki es nincs 3 bb egymás után szinte soha.
Elvből utasítom el asben főleg a technikai megoldások tiltását, mert sose a kés öl, mindig mindent meg lehet kerülni, mindig mindent at lehet verni. Ha azt akarod hogy keveset lojjenek csak berlos g36-al mehessen mindenki vagy érd el szabállyal azt, hogy minxegy hogy a blade triggeres hpa markeres köcsög alias én is 1-eket lőjjön. Van akinek sikerült ezt elérni technika korlátozás nélkül, nem csak nálam. Nehezebb, melosabb, hosszabb folyamat. Ezt egy Joe nehezen fogja fel amikor a játékon néha ott sincs amikor megszolal a síp...
-
Coccolino_O
őstag
válasz #56573440 #31514 üzenetére
Az már a ló túloldala, amikor minden tiltva van, de amit láttam eddig amerikai airsoft-ból yt-on, az alapján azt mondanám, hogy nem vagyok meglepve. A mindent lelocsolok BB-vel az nem kíván semmilyen erőfeszítést, és beltéren, 5 méteres távolságon belül, tényleg borzalmasan irritáló, amikor valaki azzal kompenzál, hogy megpróbálja meghajlítani a szabályokat, a saját szájíze szerint. Legyen az fél automata nem fél automata, gránát dobása derékmagasság felett, csalás stb.
Mindig is lesznek emberek, akik túl komolyan veszik ezt a játékot, azt hiszik, hogy ez valami verseny, ha nem nyersz és nem ölsz meg mindenkit, akkor nem szabad élvezned. Meg nyilván vannak az alkalmi szadisták, akik szimplán szeretnek másnak fájdalmat okozni. -
Atke
senior tag
Közben rájöttem hülyeség
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Coccolino_O #31515 üzenetére
Persze hogy mindig lesz hülye meg csaló meg etc. Évek óta téma hogy nem jó a 0.2@600fps pl sniperen mert az 4+j esetenként 3.3 helyett. Azért nem 0.46-al mérik az energiát játékon, mert akkor a delikvens nem játszik, és inkább atmegy oda ahol 0.2 a chrono. Az meg pénz kiesés, főleg ha híre megy...
-
solena
tag
válasz #56573440 #31517 üzenetére
"mert akkor a delikvens nem játszik, és inkább atmegy oda ahol 0.2 a chrono. Az meg pénz kiesés, főleg ha híre megy..."
Cserébe meg akkor jön másik játékos, aki meg nem szívesen játszik gyökerekkel. Nem venném zokon, ha tisztulna a játékosállomány, az egybites, COD-on és Quake-n szocializálódott seggfejekből amúgy is elegem van (mielőtt: nem baj, ha valaki szeret COD-ozni és Quake-kel játszani, csak akkor sem ugyanolyan, mint kimenni ténylegesen egy pályára. Kicsit más szabályok) Sokkal szívesebben megyek olyan pályára játszani, ahol a szervezők tényleg komolyan veszik az egészet, betartatják a szabályokat, és azt sem veszem zokon, ha van valami kerete is is az egésznek
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
törölt tag
válasz solena #31518 üzenetére
Az a baj, hogy a "Cserébe meg akkor jön másik játékos" jól hangzik, és kicsiben működik, de a piaci alapon szervező játék szervezők a legkevésbé sem azt akarják. Mert a játékosok jelentős részének fingja nincs arról hogy mi az a joule pl így nem fáj neki. Csak azt fogja látni hogy ami Joe nál játszott, azzal most haza van küldve.
Az egész játék szervezői mentalitást nagyon jól példázza az, amit a zöldön műveltek egyesek. Dráma fúrkálódás, széthúzás és szardobálás. Amikor egy szervező egyenes arccal le tudja írni, sőt egyenesen büszkén vállalja, teljesen jogos kritikára, hogy én több mint 400 játékost játszhatok egy hónapban és lehet jobban csinálni mutasd meg, ami kb azt jelenti hogy tudok róla csak magasról leszarom, nem fogok rajta változtatni és ezzel te semmit se kezdhetsz, akkor szerintem ilyen jellegű változást a közösség maga nem nagyon fog tudni kikényszeríteni. Főleg egy ennyire megosztott közösség.
De ez is csak egy vélemény.
-
válasz #56573440 #31519 üzenetére
"...sőt egyenesen büszkén vállalja, teljesen jogos kritikára, hogy én több mint 400 játékost játszhatok egy hónapban és lehet jobban csinálni mutasd meg..."
Mivel olvastam én is, ennél a pontnál dőlt el, hogy bármilyen közel is van nekem a téglagyár, ilyen szervezésre biztosan nem megyek. Kezdem azt látni, meg eddig is az volt az érzésem, hogy igazából lényegében az itthoni legjobb helyen kezdtem bele az AS-be és ennél csak lejjebb van, esetenként sokkal. És nem feltétlenül kapom meg szeptember után bárhol (legalábbis publikus játékon) azt, amire az elején nem értettem, hogy amúgy miért "lazító" a neve, hiszen hát szétlőjük egymást. Ma már értem. Elég rossz lesz Főnix nélkül.
Sent from my keyBoard
-
törölt tag
válasz macilaci78 #31521 üzenetére
Akkor majd lesz 6. A fegyverkezési verseny csak úgy lehet megelőzni ahogy a főnix ben is csináltuk. A legtöbben 1 joulon játszanak, akkor szép lassan mindenki rájön arra hogy nem kell nyakig beöltözni minden szarba. Ha játékos azt érzi hogy folyamatosan lyukas a van lőve, akkor még egy réteget fog felvenni. Aztán még egyet és még egyet.
-
solena
tag
válasz #56573440 #31519 üzenetére
Hát,, akinek a megélhetése, hogy játkokat szervez... Ami tök jól hangzik, és ezek szerint valahol működik, mert van rá igény (befizet x ezer forintot, oszt irányba van állítva, hogy arra lőjjé'). És ez nekem valahol szomorú, mert nekem valahol így elveszik az airsoft lényege: fizikai és mentális játék
"400 játékos egy hónapban" - hátööö... ha minőségi az a 400 játékos, akkor egy szavam nincs, de ha tényleg az van, ebből a 400ból 300 hülye, és ez a szám növekszik, mert arról neves, hogy mindent is lehet... Asszem, oda sem kell mennem játszani (bár fogalmam sincs, kiről van szó, eléggé jól elvagyok a saját mikroközösségemben, és nem nagyon tekintek ki, mivel eddig akárhányszor voltam, vagy a férjem volt "külső" játékon, az mindig "frusztráló" volt. Túl jól szocializáltak vagyunk). És ez szomorú, mert tök jó lenne máshol is játszani, mert oké, frankón elvagyok a helyi pályán, de ha fejlődni szeretnék el kell menni máshova is játszani. Csak úgy nehéz, ha sok a hülye, és a szervező sem lép a delikvens tökére, akár már kronózáskor.
"Ha játékos azt érzi hogy folyamatosan lyukas a van lőve, akkor még egy réteget fog felvenni. Aztán még egyet és még egyet. "
Vagy, keres másik pályát. Nem kell házhoz menni a pofonért. Persze, szopacs, ha nem ismer mást, és ezt tekinti természetesnek
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
DNReNTi
őstag
Ennyibol amugy tok jo itt kelet Mo-n. Itt en nem erzem hogy minden mindegy csak jojjon a bevetel alapon menne a szervezes. Sot, nemreg alakult itt egy csoport, ahol nem titkoltan Deadcatek FFG-s kezdemenyezese alapjan szeretnek meghonositani a komolyan (komolyabban) vett airsoftot, milsimet. Itt keleten azert egy ido utan kb mindenki ismer mindenkit, kevesebb jatek van, kevsebb jatekos van, hamarabb kidobja magabol a kozosseg azokat akik rendszeresen szandekkal huzzak at a szabalyokat. Voltam nemreg olyan jatekon, ahol voltak a jatekosok kozott inkognitoban game marshallok - NULLA vitaval lement az egesznapos jatek, nem voltak terminatorok sem. Van meg remeny.
-
solena
tag
válasz #56573440 #31524 üzenetére
Ja, csak nálunk tudnak számolni, és ha kell, át is számolják. Szerencsére.
Csak aláhúzni tudom DNReNTi kolléga állítását, errefelé van még remény (bár én nem kelet, hanem dél-alföld), és remélhetőleg alólunk nem húzzák ki a pályát. Persze, van olyan játékszervezés, mint a fentebb vázolt, elég csúnyán bele lehet szaladni, de felénk lazán kiküldik a delikvenst a parkolóba, ha nem ért a szóból. Volt rá példa.
De sok sikert a pályakereséshez, remélem, találtok a közeletekben olyan közösséget, ahol jó játszani Persze, jöhettek errefelé is, csak lehet, kicsit messze lenne nektek (főleg ilyen üzemanyagárak mellett)
[ Szerkesztve ]
-
k_petya
tag
Sziasztok,
tudnátok javasolni vmi jó ár/érték arányú, jó minőségű AEG fegyvert amivel legalább 25m-ig célzott pontos lövést lehet leadni, max 2.5kg a súly körüli, nem sniper , és az ára 300€ alatt van?
elöre is köszi
-
törölt tag
-
válasz macilaci78 #31530 üzenetére
Ez a gumi kérdés még ma is releváns amúgy? Azért vettem már jópár ezt-azt én is, de még nem futottam bele, hogy a gyári gumival úgy igazán probléma lett volna bármelyikben. És nem úgy értve, hogy úgyis csak cqb-ra viszem, tehát mindegy, hanem 50 méteren a kertben is szoktam lövöldözni. Szinte kizárólag az elitista faktor miatt cseréltem le eddig bármiben.
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
macilaci78
nagyúr
válasz N€T0X|N #31531 üzenetére
Nemrég olvastam egy cikket, az airsoft fegyvereket a gyárban szokás bőségesen ellátni kenőanyaggal, ami a használat szempontjából feleslegesen sok és szükségtelen helyekre is kerül, így például a gumira is. Történik mindez azért, hogy a fegyver károsodás nélkül túlélje a hónapokig tartó tengeri utazást a sós levegőn, másrészt az akár éves tárolást is az eladásig.
Másrészt én hozzá vagyok szokva egy bizonyos gumihoz. Amikor aktívan játszottam, a Glockban és az AUG-ban a kezemben lévő belső csővel kb jóra be is tudtam állítani a hop upot egy lövés leadása nélkül.
Ez persze nem lehetséges "jópár ez-az" folyamatos összevásárlásával.A pontosság szempontjából a hop up gumi az egyik legkisebb beruházás, 25 méteren pontlövő AEG-et csinálni pedig messze nem triviális feladat. Légpuskával a 25 méter olimpiai táv, pedig azok precíz jószágok. Persze nem tudhatom, mit jelent pontosan a kérdező "célzott pontos lövés" kifejezése. 25 méteren kb bármilyen 300 fps-t elérő AEG mellalakon 10/10. Ami nem, az nem szar, hanem rossz, valami hibás benne. Szakadt a gumi, dupláz, akármi.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz macilaci78 #31532 üzenetére
Tehát akkor lényegében nem árt (bár ezt már leírtad te ). ~3-4 évvel ezelőtt, mikor még inkább csak olvasgattam a dolgokról, már belémnevelődött automatikusan a "gyári gumi az szar" mantra és nem egy olyan eset volt, hogy egyáltalán ki se próbáltam a gyárit. Csak azán feltűnt, hogy a jópár alsó-közepes AEG, amibe eladáskor általában a gyári gumit raktam vissza, kipróbáláskor nem volt kifejezetten szar, mint azt egyébként vártam volna.
Egyedül egy 55€-s Army pisztolyom volt, amibe a Novritsch gumit beleraktam és az látványosan jobb lett lőtáv és lőkép tekintetében, de egyébként cqb-n azzal sem jött ki, hogy bármi gond lenne vele.[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
macilaci78
nagyúr
válasz N€T0X|N #31533 üzenetére
Gyártója is válogatja. Egy időben a Cyma Mp5-öket kronózni sem volt érdemes a gyári gumival. Na meg az sem mindegy, hogy az amúgy jó gyári gumi meddig jó. Első lövésre ha jó, még nem jelenti azt, hogy sorozaton felpuhulva is jó, sem azt, hogy 10 tár után is jó.
-
k_petya
tag
válasz Coccolino_O #31535 üzenetére
kültérre leginkább, a kertbe célba lőni.
A platform per pill lényegtelen, inkább megbízható minőség és a pontosság a legfontosabb elsőre. -
macilaci78
nagyúr
válasz k_petya #31537 üzenetére
És később meg hajlandó vagy eldobni, mert egy másik platform jobban tetszik?
AK, M4, G36, Mp5-G3 vonal a 4 fő csapásirány. Ezt a döntést érdemes az elején meghozni.
Pontosság, megbízhatóság, tartósság terén az AK adja a legtöbbet.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Atke
senior tag
Erről senki semmit még?
[link]
.40-es BB-vel pisztoly...és nem MK23?
-
.40-es BB-vel pisztoly...és nem MK23
Hanem AAP01.
Nem mondom, hogy sokkal olcsóbb, mert mire tartós alkatrészek kerülnek bele és megkapja a TDC-t, arra is elmegy a pénz, de ez nekem még egy AAP-hez képest is nagyon ronda (mert hát az se szép alapvetően) ezzel a csővel, szánnal.Sent from my keyBoard
-
solena
tag
".40-es BB-vel pisztoly..."
Nekem személy szerint ezzel van bajom, hogy tökéletesen fölösleges szerintem pisztolyba 0,4g-s BB-t tenni. Rövid a cső, nem tud hosszan pontos lenni, rövid távon meg gázosban a 0,28g BB is nagyot tud ütni, a 0,4g overkill. A 0,4g-t szerintem hagyjuk meg a snipernek
-
macilaci78
nagyúr
válasz solena #31542 üzenetére
Attól függ, mire használod. 20 méteren pontosnak lenni kell a tömeg, de lassú a BB. Volt, aki Arénában 0,12 g AEP-pel tolta és gyorsabban talált célba a legtöbb GBB-nél. Egy AEP 200 fps alatti erejével még a sorozat is megvolt engedve, high cap tárral elég köcsög dolog volt.
-
válasz macilaci78 #31543 üzenetére
Olyat én is akartam a Főnixben, csak sose lett hozzá traceres AEP-em. Amelyik meg volt, az gyárilag valamiért egy fos volt (pedig S verzió, amik vállalhatóak). Az biztos marhajó móka lehet, főleg Madbull Dark Knight színes mix tracer bb-vel.
Sent from my keyBoard
-
solena
tag
válasz macilaci78 #31543 üzenetére
Elég aljasnak hangzik De ha egy rövid sorozat ilyen kondíciók mellett eltalál sem hagy durva nyomot, így nem hiszem, hogy problémás lenne.
Hát, lehet, én vagyok szűklátókörű, de el nem tudom képzelni, mi az, amire jó lehet a 0,4g pisztolyba. Külterületen, ágas-bogas növényzetben a 025 valóban kevés, de 0,28 már átmegy, ~15 méteren is (tapasztalat, férjem ilyen távon, bokron keresztül átlőtt a 1911-el, és megadták).
-
k_petya
tag
válasz macilaci78 #31538 üzenetére
azt most is tudom hogy kb melyik tetszik. de jobb szóráskép fontosabb.
Az AK kissé kommersz , az m4 szép de nem túl pontos.
AR12-t, AR15-t nézegettem ha lenne rövidebb csővel vagy GR14-t de nem kapni.
Nem rossz az AK, egyszer már lőttem is ilyennel. Kicsit nagy volt a gyereknek. De ha ez adja amit elvárok akkor keresek olyat aminek változtatható a tus hossza. -
macilaci78
nagyúr
válasz k_petya #31546 üzenetére
M4, AR12, AR15, M16, HK416, az airsoft verziók egy kaptafára mennek ezekből. Ver2 GB, hosszúnyakú motor, jobb esetben tárcsás hop up. M4 is van hosszú csővel, AR15 is röviddel.
A GR14 eredetije M14. Ezek Ver7, vagy egyedi, gyártóspecifikus gearboxot és hop up kamrát kérnek, érdemes utánajárni. Mivel alapvetően "rifle" és nem "carbine", ezért még a rövidebb "socom" verzió is kb 80 cm hosszú.
Ma már AK-ból is lehet karácsonyhát építeni: négy oldalán szereléksínes előagya, szerelékes tok, infrabak, betolható tus.Azért mondtam, hogy érdemes az elején pár döntést meghozni, mert arra már lehet építeni. Például kezdhetsz egy kommersz AK-val, ami mellé úgyis veszel akkut, töltőt, tárat, málhát. Későbbiekben tuningolod (gearboxon belül, hop up, akármi). Ezek közül az akku, tárak, málha, gearbox, hop up egy az egyben mehet bele a karácsonyfa edisönbe is.
Ugyanígy ha kezdesz egy M4/16, AR vonallal, a kiegészítők jók később is. Való igaz, a Gucci jobban felkarolta ezt a vonalat. Vagy cserélgeted csavarról csavarra, stiftről stiftre a kezdeti Cyma-t, vagy berendelsz egy Gucci Krytac-ot, G&G-t és a Cyma-t eladod. Ráadásul a Gucci kiegészítők ugyanúgy jók mindkettőre: optika, markolat, markolatvédő panelek, stb.
-
Atke
senior tag
válasz solena #31542 üzenetére
Nekem az mk23 ban 300-as cső van, ott kevés a .40-es... 60 után azt is tekeri kicsit felfelé még.... De .40 felet olyat ugrik a BB ára hogy iszonyat. .45-öst tervezek bele, de 7000 körül egy zsacskó (1000db) ugye... Szóval lehet hogy tekerek inkább a keréken
N€T0X|N : tetszés szubjektív, szerintem elég korrektül néz ki,bár ettől a KJW markolattól megszabadulhattak volna...
-
emre
veterán
ehhh, lekéstem...
Tudtok valami hézagolót aeg-be amivel a hop gumit csövestől kicsit hátrább vagy előrébb szóval elfele a gearboxtól lehet pozicionálni mivel beleért az adagolócsőbe?
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest