Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31301) kovacszk válasza bigrob (#31292) üzenetére


kovacszk
senior tag

Dehogynem, épp ma hpasítottam egyet, ennyi pénzért szerintem nagyon korrekt.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31302) macilaci78 válasza vendingo (#31300) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A lítiumos akkuhoz nem jó, amelyik csak nikkelest tölt. Ettől függetlenül sok olyan van, amit nem szabad megvenni.
Nikkeles akkukkal sincs semmi baj, ha a határok feszegetése a cél.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31303) Coccolino_O válasza Atke (#31282) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Nem vagyok nagy gbb szaki, de nem lehet, hogy ereszt a tárad?

Zsír új AAP tárat vettem még a múltkor, és első töltésnél már lehetett hallani, hogy engedi ki a gázt. Felhívtam a boltot, ahonnan vettem, és mondták, hogy próbáljam meg első körben meghúzni a tár alján lévő csavart, és meg is oldotta a problémát. Sokszor alig lehet hallani, tényleg a füled mellé kell tenni és hallgatózni. ;] Vagány FNX amúgy.

vendingo: Best buy? Valszeg Action Army AAP-01 v. WE/Tokyo Marui, de mind gázos. AEP szerintem hatalmas csalódás lesz, ezt is csak azért mondom, hogy volt nálam anno AEP és miután próbáltam gázost, soha nem nyúlnék még egyszer hozzá.

AAP-01 az egyik leghatékonyabb gáz szempontjából, amivel valaha dolgom volt, ha megtudsz barátkozni a külsejével, abszolút megéri. Attól függően, hogy mennyit lősz, egy palack ki tud tartani elég sokáig. Fém szános pisztolyok elég lesznek 1-1,5 tárra egy töltésből, általánosságban. Viszont a súlyuk, meg a hang, amit kiadnak, amikor kibiztosítod, kárpótolnak érte. :K

[ Szerkesztve ]

(#31304) bigrob válasza kovacszk (#31301) üzenetére


bigrob
őstag

Na, ez jó hír, nem kellett reszelni semmit hozzá? :D

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31305) vendingo válasza Coccolino_O (#31303) üzenetére


vendingo
veterán

Nézegettem már videókat, hi capa 5.1 és az aap01 tetszik, de sok keresgélés közben megtetszettek a rugós sniperek. Azokban van kellő erő távolságot lőni, árban se voltak vészesek.
Megvárom az AR-t amit hoznak, aztán lehet nem is fog tetszeni az airsoft életérzés.
Légpuska lenne a tuti, de a szomszédoknak nem tetszene.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31306) kovacszk válasza bigrob (#31304) üzenetére


kovacszk
senior tag

Eddig nem láttam gondlt, még csak szerelőpadon próbáltam, vasérnap kipróbálom élesben.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31307) bigrob válasza kovacszk (#31306) üzenetére


bigrob
őstag

Várom az éles tapasztalatokat! :DDD

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31308) vendingo


vendingo
veterán

Nagyjából körvonalazódik a téma.
Jól gondolom, hogy egy aap01-el járnék a legjobban?
Továbbra is kerti lövöldözés a cél, meg optikai tuning, modifikáció. Videókat elnézve gyakorlatilag akármivé is át lehet pimpelni. Másik opció a tm hi capa 5.1, de ez drágább, több gázt fogyaszt, kevesebb átalakítási lehetőséget láttam hozzá, az is többnyire csak csicsa volt, a szán csattogás meg csak eszi a gázt.
Nem nagyon találtam eladó aap-t, kb mennyi lehet a reális MO ára? ~40 ezer? Külföldön 100 dollárér, euroért megy, csak mindenhol elfogyott.
Milyen gázt és milyen lebomló lövedéket ajánlanátok hozzá.
Ha vennék, akkor van valami, amit érdemes az elején cserélni, fejleszteni rajta, vagy egyből használható?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31309) bigrob válasza vendingo (#31308) üzenetére


bigrob
őstag

Francia webshop 106,75 EUR szállítással. Én is most tervezek venni innen, ha a 13. vagy 15. kerület neked útba esik szétdobhatjuk a postát.

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31310) Atke válasza Coccolino_O (#31303) üzenetére


Atke
senior tag

Minimális eresztés volt 2-n... 3-4 nap alatt ereszt le,de akkor is csak alacsony nyomásig még ha megnyomom akkor azt mondja Paaaahhh :D
Szét szedtem őket, kapott teflon szalagot a tártalap... Majd kitalálok valamit,mielőtt eladom..

(#31311) vendingo válasza bigrob (#31309) üzenetére


vendingo
veterán

Sajna messze vagy, meg a vétel is odébb van.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31312) Coccolino_O válasza vendingo (#31308) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Azzal jársz a legjobban, ami bejön formavilág szempontjából. Ha tetszik a glock, de nem akarsz Tokyo Marui mennyiségü pénz lerakni, ott a WE, ami egy olcsóbb alternatíva.

Tokyo Marui igazi igásló tud lenni, ha karban tartod és nem akarod propánon nyúzni, dobozból kivéve. Hozzá kell nyúlni mindegyik TM pisztolyhoz, ha propán, a választott hajtógázad, mivel plasztik a pisztoly. Sűrített levegőnél magasabb nyomású gáz nem ajánlatos, mert kockáztatod, hogy reped a szán, a markolat, v. tönkreteszed a mechanikát. Nyilván nem fog szétesni 2 lövés után, de ahhoz ezek a pisztolyok túl drágák, hogy menjenek a kukába, vagy vegyed hozzá a szánt/markolatot/belsőséget. Minőségben, szerintem, a TM az egyik legjobb gyártó, gázos pisztolyokat illetően.

A Hi-Capa legalább annyira egyedire szabható, mint az AAP-01, kérdés, hogy érdemes-e rááldozni annyi extra pénzt, meg kb. mi marad a végére, ami eredeti alkatrész. Érdemes lenne lecsekkolnod az ASG CZ Shadow szériát is, azt is sokan dícsérik, rosszat még nem hallottam/olvastam róla se itt, se élőben.

AAP01 bírja a propánt, 340-350 fps-t lazán kiprésel magából, szobahőmérsékleten. Egy kisebb vagyont el lehet költeni AAP01 kiegészítőkre, szerintem addig nem érdemes semmit sem fejleszteni belsőleg, amíg nem megy tönkre valami. Külsőleg meg csak a pénztárcád és a képzeleted, szab határt. Amúgy nem tudom, hogy nem járnál-e jobban egy légpuskával esetleg, ha csak kerti lövöldözésről lenne szó.

Gondolom, bio BB lenne az igazi.

Ez az én AAP variánsom, de ez még semmi ahhoz képest, hogy mi mindent rá lehet aggatni, vagy megnövelni a tűzgyorsaságát (én esetemben értelmetlen, beltéren nincsen auto):
.

Atke: Értem. Tudtommal, nem érdemes nyomogatni a kieresztő szelepeket a táron, jobb, ha végigzongorázod a pisztolyon, amíg nem marad benne semmi. Utána beletölteni egy kis gázt, hogy ne száradjanak ki a tömítések.

(#31313) vendingo válasza Coccolino_O (#31312) üzenetére


vendingo
veterán

Aap01 lesz. Forma nem lényeg, szán mozgás se érdekel.
Árban nekem megfelelő, behajtható válltámasz, kicsit hosszabb cső, red dot, aztán nekem ennyi elég. Egy tm hi capa árából megvan az alap fegyver+ pár kiegészítő.
Milyen bio bb-t, és gázt kellene hozzá vennem? Árban sokfélét láttam.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31314) macilaci78 válasza vendingo (#31313) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Guarder és BLS BIO BB nekem bevált, 0,25-0,28-0,30 g-osat. Elég jó minőségűek precíziós csőbe is. Hüvös, fénytől, párától zárt helyen érdemes tárolni.
Puff Dino gáz nem tartalmaz adalékot, így nem köpi össze feleslegesen a fegyvert, cserébe sűrűbben kell tisztítani/kenni. Egy intenzív játékon pár óra alatt elmegy akár 600 BB is, ennyit kibír foglalkozás nélkül.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31315) vendingo válasza macilaci78 (#31314) üzenetére


vendingo
veterán

Bocs a sok alap kérdésért, de mi alapján válasszam meg a lövedék súlyát?
Innen tervezem rendelni. Ha nem nagy kérés, akkor tudnál linkelni gázt és bb-t?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31316) macilaci78 válasza vendingo (#31315) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A fizika szabályait nem lehet megb@szni. A lövedék mozgási energiája a sebességtől és a tömegtől függ. Tegyük fel, hogy a fegyver minden lövéskor azonos mennyiségű hajtógázt azonos idő alatt enged a BB mögé, így a mozgási energia is azonos lesz. Tehát a nehezebb BB lassabban repül.
Viszont a nehezebb lövedék jobban irányítható, nem fújja el a szél, stb. Viszont nem megy olyan messzire, de azon a valamivel rövidebb távon pontosabb, ezért szokták előnyben részesíteni.

Hogy melyik a jó? Majd kitapasztalod, hogy a te fegyveredben (erő, cső, hop up) melyik a nyerő.

Használd a szűrőket! Lövedékek, gázok, BLS, Guarder, BIO műanyag. A "tracer" lövedék számodra nem éri meg a felárat. Fluoreszkáló anyag, tehát némi UV fényre zölddel, pirossal világít egy rövid időre. Amolyan nyomjelzős, de kell hozzá a BB útjában UV-fénnyel világító egység. Ez AAP-nél jellemzően egy hangtompító-imitáció szokott lenni. Én 0,25 g-ost használok mindenben.

Gáz: Guarder itt is jó, Nuprol és a Pro Tech Guns is. Tán a Nuprol a legjobb a listából, sokáig a Pro Tech Guns-t használtam, de az adalékolt.
A Pro Tech Guns mind egyforma, csak más a kiszerelése. A nagyot vedd.
Guarderből kétféle van, zöldet vedd.
Nuprol is van négyféle (a listáról a 2.0 hiányzik). Az 1.0-t érdemes, bár a kínálatból ez a leggyengébb.
A hajtógáz tágulása végzi a munkát, expandál, vagyis hőt von el a rendszer, a hidegebb gáz pedig nehezebben tágul. A "green gas" az, amivel szobahőmérsékleten, illetve szabadban nyáron érdemes menni, viszont ősszel, főleg télen már gyenge. Az erősebb gázok a "red gas", vagy téli gázok. Általában emelt nyomással vannak a palackba (és így a tárba) töltve, esetleg más összetételűek. Ha egy ilyen emelt nyomású gázzal töltöd nyáron a fegyvert, feleslegesen terheled a fegyvert: a tömítéseket, a moztgó alkatrészeket. Esetleg a kalapács be sem tudja nyomni a tár kiengedő szelepét, rosszabb esetben szétveri a fegyvert is.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31317) Atke


Atke
senior tag

https://evike-europe.com/

Megnéztem háááát nem az amerikai raktárkészlet,de reméljük alakul majd idővel
belépés az áruház neve nagy E-vel, jelszó a kontinens nagy E-vel

(#31318) Coccolino_O válasza Atke (#31317) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Most láttam én is, háááááááát lesz min dolgozniuk, az amerikai weboldalhoz képest. ;]

[ Szerkesztve ]

(#31319) vendingo válasza macilaci78 (#31316) üzenetére


vendingo
veterán

Köszi, hasznos volt. Néztem több videót is, 0.25 körüli bb-t ajánlottak a legtöbb helyen hozzá.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31320) #56573440 válasza Coccolino_O (#31318) üzenetére


#56573440
törölt tag

Najo nyilván, de amikor lesz készlet azért gf/twg szomorú lesz... De gy evike europe elég rideg lesz a piacon. És lesz készlet, egy ilyen mamut ha akarja csinálni, fogja...

(#31321) macilaci78 válasza #56573440 (#31320) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem hiszem, hogy számottevően olcsóbb lenne az európai konkurenciához képest.
Az IT piacon már rég megszoktuk, hogy 1$=1€, nettó, amire még rájön az EU-ban jellemzőn az USA feletti áfa. Persze nyitási akciók, illetve az USA-ban megszokottak lesznek szerintem.
Mindenesetre az USA bolttól megszokott széles választék és készlet önmagában is erős fegyvertény az EU piacon. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31322) f4lcon válasza macilaci78 (#31321) üzenetére


f4lcon
őstag

nyitási akciónak egyből: Enjoy 20% off with the code "WELCOME20"

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#31323) kovacszk


kovacszk
senior tag

Hát ha Evike bedobja magát és árukészletben megkapjuk azokat amik eddig európában nem voltak elérhetőek akkor még olcsóbbnak sem kell lennie, azonos áron úgyis a nagyobb választékú helyről rendel mindenki.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31324) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Ha valaki rendelne Evike-ről, pár darab Guarder ver2 cut off level-lel beszállnék.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31325) macilaci78 válasza Atke (#31317) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nézegetem a honlapjukat, remélem, nem marad ilyen...
Egy-egy kategóriában millió termék, persze sok egyforma köztük, de minden egyes szín külön-külön termékként, viszont az adott termékre kattintva nem hozza az egyes opciókat. Molle zsebeket nézegettem például, van is ami kellene, de külön kikeresni a fősodorból a feketét...
Vagy cipő, kesztyű méretenként. Hát...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31326) Atke válasza macilaci78 (#31325) üzenetére


Atke
senior tag

Nekem most jelenleg nem is nagyon akarja behozni (homokóra) De ezt tapasztalom én is. FNX-hez kellene pár stuff, de kb Kydex tokon kívűl semmi,abból viszont 20 db
Viszont a TM Hi-Capa tár 26 eur-ért jónak tűnik

Ja, és ahogy látom az out of stock-ra lehet csak szűrni :D

[ Szerkesztve ]

(#31327) bigrob


bigrob
őstag

Összeraktam egy AAP kitet, 150nél állok jelenleg.. :O

Elkezdtem másfele nézelődni és megtaláltam ezt a GHK G5-öt, mi a véleményetek erről a fegyóról?

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31328) Coccolino_O válasza bigrob (#31327) üzenetére


Coccolino_O
őstag

GBBR-be csak úgy érdemes beleszállni, hogy nem filléreskedsz, mert már a tárak is iszonyat drágák, és magáról a fegyverről, meg a gázzal való etetésről még nem is beszéltünk. Ha venni kell pótalkatrészt, akkor lehet, hogy a világ másik feléről kell megrendelni és hetekig nem fogod használni. Rengeteg hátránya (is) van annak a platformnak. Nyilván, ha használtan veszed jóárasítottan, az megint más, de ha mindennek zsír újnak kell lennie, ott zsebbe kell nyúlni.

G5 érdekelt anno, de nem ugrottam bele, mert nagyon vegyes dolgokat lehet róla olvasni. TM MP7 és GHK G5 között vaciláltam nagyon sokáig, aztán letettem az MP7-ről is és 2 hete vettem egy jóárasított ASG MP9-t használtan, aminek szörnyü a reputációja, megbízhatóság szempontjából, viszont mindig is szerettem volna kipróbálni egy gbbr-t és nagy álom volt az MP9, főleg, hogy újonnan ezeket meg sem lehet venni, a használtak szoktak néha felbukkani, horror árakon.

[ Szerkesztve ]

(#31329) N€T0X|N válasza Coccolino_O (#31328) üzenetére


N€T0X|N
őstag

vettem egy jóárasított ASG MP9-t használtan, aminek szörnyü a reputációja, megbízhatóság szempontjából

Mióta? Nincs annak semmi baja. Eszi a nózirugót, erre kell figyelni, mert ha leesik, szétdarálja a nózit és kb. ennyi. Idővel 1-2 alkatrész eltörik az elsütőben, de amúgy van hozzá erősített a piacon. Nekem is volt (Powairről), imádtam, de szerelgesse a mütyür alkatrészeket a f@szom. :D

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#31330) kovacszk válasza bigrob (#31327) üzenetére


kovacszk
senior tag

[link] nagyon jó cimbim árulja, minden is van hozzá, tartalék test stb...

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31331) DNReNTi válasza kovacszk (#31330) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ez igy lehet nemileg szabalyellenes megosztas. Jobb lett vona' PM-ben.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#31332) kovacszk válasza DNReNTi (#31331) üzenetére


kovacszk
senior tag

Bocsánat!! Teljesen igazad van. :R

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31333) macilaci78 válasza DNReNTi (#31331) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Miért? Nem sajátját hirdeti, nem fűzi anyagi érdek hozzá. Ennyi erővel az összefoglalóban lévő softair fórum linkje is kukázandó. :U

Amúgy ez a "tuningolt fegyó sok alkatrésszel eladó" kicsit olyan, mint a "tuning Lada sok alkatrésszel eladó" szájízű. Most megy, de bármikor bármi beszarhat, ezért vettem hozzá mindenfélét válogatás nélkül, de most már leszállnék a szopórollerről annyiért, amennyibe az asszony szerint került. ;]

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31334) kovacszk válasza macilaci78 (#31333) üzenetére


kovacszk
senior tag

Asszony is tudta mibe kerül 😃😃
G5 a gyári zárkerettel hajlamos törni a tokalsót, tudott venni olcsón, jó lett tartaléknak, aztán vett inkább alu zárkeretet is. GBBR-ről beszélünk persze hogy bármi beszarhat, aki mást mond hazudik, ez a szakág ilyen, meg kell tanulnod magadnak megoldani bármit.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#31335) bigrob válasza Coccolino_O (#31328) üzenetére


bigrob
őstag

Játszósnak vettem anno egy GBBR Well AK-t, de nem jutottam el vele játékra, csak kertben lövöldöztem, nagyon bejött az egész GBB feeling.

600 éve játszottam utoljára rendesen, akkor még AEG-ekkel, DE shotival és 2 mesterlövészem is volt.
Egyáltalán nem riadok meg a használt cuccoktól sem, amit kolléga linkelt már nálam is meg van nyitva és már írtam is neki a mai nap, csak még nagyon gondolkozom az egészen.

Igazából valami CQB masinát szeretnék, ezért is tetszett meg első körben az AAP+kit, de újat vásárolva úgy gondolom sokkal jobb dealt ki tudnék fogni használtan.

Láttam egy HPA ready sotit is a használt piacon, de totál HPA szűz vagyok és kicsit tartok is tőle.. :DDD

ZS tervnek még mindig szerepel az AAP és egy nyomtatott MP7 kit.. :D

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31336) Coccolino_O válasza N€T0X|N (#31329) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Nekem ahhoz nincsen meg elég régóta, hogy véleményt mondhassak róla, de interneten nem szoktak róla, ódákat zengeni. Ahogy te is említetted, az az egyik ismert próblémája, van még pár fontosabb, de ha az ember kicseréli Wii-Tech-re a belsőséget, akkor szerintem onnantól sokkal "megbízhatóbb" lesz.

Azt azért hozzátenném, hogy néha nem értem az embereket, egy gbb rendszerről van szó, sok a mozgó alkatrész, meg nyilván semmi sem tart örökké. A szerelése az tényleg szörnyü, de lassan belejövök. :D Beltérre annyira élvezetes használni, alig várom, hogy mehessek megint, putyogtatni. A tárak, viszont rohadt nehezek, az a része nem jön be a fegyvernek.

bigrob: Azt kell venni, ami neked bejön. CQB-ra annyi jó fegyver van, lehetetlen bármi konkrétat ajánlani.

HPA-ba még én sem ugrottam bele, jelenleg az AEG/GBB korszakomat élem, de szoktam lőni mások hpa-s fegyverével, és az tényleg a következő szint konzisztens FPS, meg trigger response szempontjából, főleg aeg-ek után.

[ Szerkesztve ]

(#31337) N€T0X|N válasza Coccolino_O (#31336) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Nehéz a tár, de annyi gáz megy bele, hogy érzésre sose' kell utántölteni. :D Az enyémnek is wiitech volt a bele, még azelőtt kicseréltem a szükséges dolgokat, hogy elkezdett volna fogyni, így aztán nem is volt vele gond. Igaz, nagyon sokáig nem tartottam meg, mert a második rugócserénél azt mondtam, hogy nem szándékozok megőrülni tőle és az eladási árából végül simán kijött két AAP, az egyik felcsicsázva. :B De egy nagyon fasza kis cqb cucc volt és gbbr-nek az egyik legolcsóbb élhető cucc. Én pont azért vettem meg, mert nem igazán találtam róla rosszakat, hogy problémás lenne. Max. annyira, mint az említett AAP. Abban is tudható, hogy mi fog eltörni idővel, azt kicseréled és jóság van.

Bár én éppen szívok az AAP-kkel egy ideje. Az egyik érthetetlen módon nem adagol normálisan (egyik pillanatról a másikra kezdte el), a másik meg néha el-elakad, bár egyelőre reménykedem abban, hogy végre megtaláltam a hibák forrását (szar a CCT recoil spring guide felületkezelése + túl könnyű a CCT zár és az auto sear meg úgy tűnik, hogy nem 100% méretpontos [nem is AAP-hez való, mert ahhoz nem kapni], na ez így együtt tuti kombó), de már megőrjítenek. Amíg nem voltak tuningolva, addig persze tökéletes volt mindkettő. :D

Sent from my keyBoard

(#31338) #56573440 válasza N€T0X|N (#31337) üzenetére


#56573440
törölt tag

az auto sear-nél még kipróbálhatod azt, hogy bereszeled a gyári AA formájára. Amit AAP kompatibilisként árul a cct ugye egy rámpát kapott, a gyári egy íves, rövidebb felület. Nem kizárt hogy az eredeti kialakítás biztonságosabban zárna vissza mert a kontakt felület nem olyan hosszú. A pinkben én is be kellett reszeljem, mert az a csomagolásán is g18c volt és szenvedett vele. Mondjuk abban gyári bolt volt végig, úgyhogy bármi lehet, de ha eleve kuka a történet én nekimennék egy reszelővel, vesztenivaló nincs :D

(#31339) N€T0X|N válasza #56573440 (#31338) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Hát most egyelőre úgy vagyok vele, hogy leszarom, áll a csomagolásában és megy a gyárival, amíg megy és meglátjuk, hogy mit művel. Az autos searig szétszedni az elsütő blokkot elég utálatos dolog, úgyhogy nincs kedvem szarozni vele, főleg, ha elsőre nem lesz jó. Plusz nem igazán láttam egymás mellé téve, hogy mi a valódi baja. Egy picit mintha vastagabb lenne a gyárinál, de az elakadást nem az okozza, mert te is fogtad kézben, hogy milyen kib@szott kemény, valamiért mintha jobban összeakadna a kakassal, mint kellene. Arra meg nem tudom, hogy mi a jó megoldás. Plusz ez hetekig jól működött a gyári nehéz zárral az egyikben, most meg azzal se. És ne őrüljek meg. :D

Sent from my keyBoard

(#31340) Coccolino_O válasza N€T0X|N (#31337) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Azt tudhatnám, hogy miket cseréltél ki megelőzésképpen? Nózirugóból mennyire kellene készletet tartanom? :DDD :R

(#31341) N€T0X|N válasza Coccolino_O (#31340) üzenetére


N€T0X|N
őstag

miket cseréltél ki megelőzésképpen?

Két alkatrész volt, valami 15x cikkszámokkal, szerintem a wii tech oldalán megtalálod. Amit szoktak még mondani, az a dugattyú, mert arról le tud törni a nózirugót akasztó kis pöcök. Azt én nem vettem hozzá, mert épp nem volt készleten, de idővel valószínűleg az még meg fogja adni magát. Az alu nózi is hasznos lehet, állítólag mocsokjó hangja lesz tőle, de abból két gyári olcsóbban jött ki. Kakasból is van wt, nem tudom, hogy mennyire fogyóeszköz, az enyémben az se volt.
Ezen kívül recoil rugó (plusz rof, igazából értelmetlen, de olcsó volt :DDD ), könnyített elsütő rugó (ez hasznos), külső cső, meg trigger bar, bár utóbbi nem nagyon érte meg (rövidebb sütési út lenne a lényege, de ha fél mm-t javított, tán még sokat is mondok) és igazából a külső cső is fancybb dolog cqb-ra, mint valódi haszon, bár tény, hogy stabilabban rögzül a gyárinál, de nem ezen múlt, hogy kit találok el.

Nózirugóból mennyire kellene készletet tartanom?

Abból sosem elég és nagy kincs. :D Én azt mondanám, hogy ezer lövésenként számolj rugótöréssel, akkor nem ér meglepetés.

Sent from my keyBoard

(#31342) bigrob


bigrob
őstag

Továbbra is keresem az igazit! :DDD

Ti mit vennétek CQB orientált airsoft visszaszokáshoz? Nem szeretnék egy vagyont költeni, de heti szinten szervizelni se. :DDD
Aztán ha legalább 2 hetente eljutok normálisan játszani majd invesztálok valami komolyabb szettbe.
Minél több fém elem is jó lenne.

Korábban beszéltük az AAP-t, kittel elengedtem, viszont talán feeling lenne vele játszani úgy natúrban is. (pisztolyom 1 AEP-em volt anno, gázos kimaradt)

Kiszemeltek:

Lengyel oldalak:
AAP szállítással 106,75 EUR + tár(ak) --> emiatt ez is kb 200 EUR-ban állna még +2 tárral.
DE MG917G 161.24 EUR + szállítás + tárak
DE MG904E 131.29 EUR + szállítás + tárak (vagy ez full műanyag? mi a különbség a 904 és a 906 és a 907 között?)

Vagy valami shotin is gondolkozom, szigorúan m4 tár adapterrel.
Ezekből a gázos verziók mennyire megbízhatóak?
CM.356M Full Metal 107,46 EUR + adapter 11 EUR + tárak
GE M8871 Gázos 128,28 + adapter 11 EUR + tárak
GE M8878 Gázos 161,64 EUR + adapter 11 EUR + tárak

Szóba került EVIKE EU (150 EUR fölött 20% kedvezmény és ingyen szállítás, kupon WELCOME20)
GE S8873 119.90 EUR + adapter 11 EUR + tárak
CM366 129.90 EUR + adapter 11 EUR + tárak
GE M8871 Gázos 139,90 + adapter 11 EUR + tárak
GE M8873 Gázos 169.90 EUR + adapter 11 EUR + tárak
GE M8874 Gázos 169.90 EUR + adapter 11 EUR + tárak

Köszi a segítséget! :)

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31343) N€T0X|N válasza bigrob (#31342) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Vagy valami shotin is gondolkozom, szigorúan m4 tár adapterrel.
Ezekből a gázos verziók mennyire megbízhatóak?

Itt nem a megbízhatósággal van a baj, hanem a fix hopuppal és nem tudod előre, hogy .20 és .40 között mi lesz bele a jó bb, mert rohadtul nagy a szórás. A hosszú csövőek mocskosul erősek tudnak lenni nagy melegben, de pontosan gyakorlatilag lehetetlen lemérni. Az 1 bb-n mért erőtől sokkal odébb van, amikor normálisan 3/6-ot lősz (nekem a nagyobbik egy bb-n simán meglövi a 390-et nagy melegben). Ha sokat hagyod állni, akkor előfordulhat, hogy kicsit elkezd valahol ereszteni vagy elengedi a gázt csendben, de amúgy nem egy ördöglakat a gázos shoti sem, hogy kenjen rajta kicsit az ember. De legtöbbször elég feltölteni és párszor elsütni, hogy a tömítések újra "beálljanak".

Sent from my keyBoard

(#31344) DNReNTi válasza bigrob (#31342) üzenetére


DNReNTi
őstag

Evike EU?! :Y

Szerk:
Ja, en az AAP-t vinnem. Arra kesobb is epithetsz kit-et ha ugy van kedved. Messze a legtobb lehetoseg abban van. Hosszu glock tarakkal foleg.. :D

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#31345) Coccolino_O válasza bigrob (#31342) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Pisztoly esetében, bármilyen "sima" tárral megleszel lőve, oda tényleg kell a m4 tár v. a hosszú glock tár (ha kompatibilis a fegyód), különben elköltesz egy kisebb vagyont kis kapacitású tárakra, plusz, el kellene valahogy helyezned is magadon. Klasszikus gázos pisztolyt én nem ajánlanék elsődleges fegyvernek, szerintem túl sok kompromisszumot kell kötnöd, ha nincsenek minimum közepes kapacitású tárjaid, konstant venned kell a gázt, és sokkal hamarabb szét fogod koptatni a gyári alkatrészeidet. A hőmérséklet, negatívan v. túlságosan pozítivan is, tudja befolyásolni az fps-t a fegyveren. Aki pisztolyozik, azoknak a 99%-a HPA-t használ, legalábbis az alapján, amit szoktam látni, amikor játszom.

"Nem szeretnék egy vagyont költeni, de heti szinten szervizelni se."

Az AEG a legköltséghatékonyabb, de a gázost se úgy kell elképzelni, hogy napi szinten kenni kell, ha másodlagosként használod. A sörétes szerintem egy másfajta játékstílust kíván, de jó kezekben az is halálos tud lenni.

Szerk: Gázos shotit is HPA-n szoktak futtatni, ugyanazon okokból kifolyólag, mint a gázos pisztoly esetében.

[ Szerkesztve ]

(#31346) bigrob válasza bigrob (#31342) üzenetére


bigrob
őstag

Köszönöm az eddigi válaszokat!
Többiek is írhatnak véleményt :B

A két DE AEG-gel kapcsolatban tapasztalatok? Mi a különbség az M4ek között?

:R :R :R

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#31347) macilaci78 válasza bigrob (#31346) üzenetére


macilaci78
nagyúr

DE AEG-em még nem volt, eddig minden OK. Remélem, segítettem. ;]

CQB-n springes shotival megesznek a többiek. Egyszerűen túl sok idő megy el két lövés közt.

Nekem van 9 db normál táram a Glockhoz, molle mellényen elfér. Egy tok a mellényen, egy az övön, így 2 pisztollyal is mehetek. Tárdobáló elöl a lágyékvédő helyén, így kb csak beleesik a pisztolyból. Meg kell tanulni számolni a BB-t, vagy érezni és taktikai tárcsere, ha szükséges.
Mondjuk 3 db Glock-om van, kettőt használtan vettem 4-4 tárral, egyet újan 1 db tárral, így jött össze.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#31348) kinghaxor válasza bigrob (#31346) üzenetére


kinghaxor
aktív tag

M904-es Double eagle-ek műanyag testesek. M906-tól felfele fém testesek. A belseje mindegyiknek ugyan az. Az M904L illetve M904R tusa egyedi. Nem tuscsöves így azokra nem lehet utólag másik tust tenni.

(#31349) #56573440 válasza macilaci78 (#31347) üzenetére


#56573440
törölt tag

"CQB-n springes shotival megesznek a többiek"
Spekker Máté a főnixes szervező srác évekig tolta springes shotival, sok minden történt a pályán amiről nem akarunk beszélni, de hogy megettük volna, na az kb soha... Azóta leszokott róla, de még mindig néha rákíván ő vagy a tesója az Ati, és akkor a bentlakók már tudják hogy hiába a sok guccsi hpa izé, nem jövünk ki jól belőle...

Minden csak gyakorlás függvénye, nyilván ha több célpontba futsz bele egyszerre akkor kellemeltlen tud lenni, de ha a limitációk ismeretében játszol és pl nem rohansz rá mindenkire hanem használod a fedezékeket amíg felrángatod a következő lövés nagyon ocsmány módon lehet elkenni az emberek száját vele... Nyilván egy gázos shoti jobb, de egy cm357meg egy kis tapasztalat botrányos dolgokat tud ... :DDD

(#31350) macilaci78 válasza #56573440 (#31349) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Értelek, tehát egy valamennyi kihagyás után újrakezdésnek ajánlod a springes shotit CQB összejövetelekre, ahol a többség AEG-gel és gázos maroklőfegyverekkel megy? :U

Persze ha én építettem volna és üzemeltetném a pályát és rászánnék néhány év heti rendszerességű gyakorlást, nekem is menne. Ez lehet egy tuti recept. ;)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.