Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27201) Shingen válasza DNReNTi (#27200) üzenetére


Shingen
addikt

Szeretném ha fém házas lenne nem műanyag.

APS Márka mennyire jó? [link]

Egyáltalán AEG-nél mit a fontos amit nézni kell?
Gondolom:
-Márka?
-FPS?
-Aksi?
-gearbox?

Nekem a CM048 túl egyszerű kicsit modernebb kinézetű verziót nézegetek.
pl. Ez

M4-nél meg vmi ilyesmi külsejű jönne be.

vagy még ilyen M4

[ Szerkesztve ]

風林火山

(#27202) macilaci78 válasza Shingen (#27199) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Első körben azt tisztázzuk, hogy a 60k-ba minek kell beleférnie?
Csupasz fegyver?
Vagy szállítás, tárak, átnézés, hop up gumi csere, minőségi akku, akkutöltő, fegyvertáska, hordszíj, optikai irányzék?
Mire akarod használni? De hülye vagyok, nyilván airsoftozni. :D Szóval épületen belül, kívül, támogató, assault, DMR?

Látom, fémet szeretnél. Hát, egy G36-ból nem fogsz találni. :D Az említett AK jó.

Ugye, a szánhátrasiklásos pisztoly a GBB, azaz gas blow back. AEG-ből az EBB az electric blow back rövidítése, amit linkeltél, az ilyen. Tapasztalt játékosok ezt iktatják ki először, felesleges, de komoly hibaforrás.

Amit mondtak, azok minőségi cuccok, jellemzően inkább gyengíteni kell őket, hogy 400 fps alá menjen - ugye, MASZ szerint játszunk egy átnézés után. Az átnézés itt azt is jelenti, hogy a fegyver levegős rendszereit átnézik és a tömítéseket igazítják. Így fog egy gyári állapotú fegyver 380 fps helyett mindenféle alkatrészcsere nélkül 410-420 fps-t lőni. Taiwangun-on lehet kérni a fegyver gyengítését, ami azt takarja, hogy a bolt a gyári rugót gyengébbre cseréli és adja mellé a gyári rugót is a csomagban. Egy AEG lényegesen testre szabhatóbb, mint egy pisztoly, vonatkozik ez a kiegészítőkre, csőtorkolati energiára egyaránt.
Aksi: a gyári akku lutri, jellemzően Ni-Mh, ami azért avítt technológia mára és a gyári akkuk minőségében is nagy a szórás. Vannak gyári akkuk 5-6 éve használatban és semmi bajuk, van, amelyik új korában is szar. Ami viszont biztos, hogy a gyári töltő nem modern, okos töltő, hanem óranézős fajta. Előre lépés egy minőségi töltő akár a gyári akkuhoz is, mely tudja kezelni a Ni-xx akkukra jellemző memóriaeffektust és van benne csepptöltés. A másik lehetőség a lítium irány, de ahhoz hozzá való töltő kell, stb. AK-nál, ha nem teli tusos, akkor a tokfedél alatt van az akku helye, korlátozott méret, korlátozott kapacitás, speciális kialakítás, de. élhető megoldások vannak már, csak tudd, hogy ezt figyelembe kell venni.
A márka önmagában nem mond semmit, vannak gyártók jobb és rosszabbul sikerült konstrukciókkal, típusokkal. AK vonalon a Cyma például jó.
Gearbox a márka-típus kérdéskörbe beletartozik. Röviden: a gearbox a fegyver lelke, ha az szar, akkor nagyon szerelmesnek kell lenni a többibe, hogy megérje megvenni.

Jajj, egyszer szereltem M4 S-System-et, hát, egy örökkévalóság volt, míg szétszedtem és összeraktam. :D
SRT... Szóval életképes M4-et nem kapsz 100€-ért. Inkább 150-200€ ársávban mozognak. A linkelteken az akku elöl foglal helyet, kis méret, kis kapacitás. Teheted kívülre is az akkut, mondjuk egy PEQ dobozba, és akkor lesz nagyobb kapacitásod. Amit viszont ezekkel a kialakításokkal szemben nehezményezek, hogy orrnehéz a fegyver, és ezt a gyengébbik kezeddel tartod. Nagyon nem autentikus, de én épp ezért teli tust használok old school nagy Ni-Mh akkuval, kényelmesebb a súlyelosztása, nem fárasztó 6 óra után sem. Az AUG ugyanazzal az összsúllyal 10 óra után sem fárasztó.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27203) Shingen válasza macilaci78 (#27202) üzenetére


Shingen
addikt

Várj meg kell emésztenem amit írtál. :D :))

Mivel nem vagyok otthon a témába így kérdezgetek majd, meg megpróbálok utána olvasni annak amit írtál. :))

風林火山

(#27204) Shingen válasza macilaci78 (#27202) üzenetére


Shingen
addikt

Első körben azt tisztázzuk, hogy a 60k-ba minek kell beleférnie?
Csupasz fegyver+szállítás+esetleg még aksi.

átnézés, hop up gumi csere, minőségi akku, akkutöltő, fegyvertáska, hordszíj, optikai irányzék?
Ezeket majd később esetleg.
Ami még talán jól jön még kezdőként is játékba optikai irányzék, meg a hordszíj

Mire akarod használni?
épületen kívül

DRM- ha jól tudom mesterlövész, az nem az én világom
Assault, támogató alatt mit értesz?

Igen fémet szeretnék nem műanyagot....

風林火山

(#27205) macilaci78 válasza Shingen (#27204) üzenetére


macilaci78
nagyúr

DMR és nem DRM. A mesterlövésszel nem összekeverendő, más a szerep és a fegyverrendszer is általában.
Az airsoftban a DMR szerepkör kissé ki van herélve, nincs sorozatlövés, de szintén 400 fps felett lőhet. Amolyan átmenet a sima támogató (400 fps-ig, sorozatlövéssel) és a sniper )600 fps-ig, szigorú egyeslövés, általában nem rajban, max párban mozog a spotterel) között.
Az fps-határok és a sorozatlövés miatt fontos nagyon, hogy milyen szerepet akarsz vele betölteni. Mivel épületen kívül, általános lövész akarsz lenni, így a 400 pf neked felső korlát.

A hordszíj néha tartozék a fegyverhez, máskülönben nem drága. Az optikai irányzék lehet a csillagvizsgáló távcső, red dot és reflex dot is. A távcsőre nincs szükséged szerintem, legalábbis 2×-nél nagyobb zoomra biztosan. A red dot általában egy rövid cső, elöl-hátul plexi/üveg, közte meg egy rizmára vetített piros/zöld pötty, nincs nagyítása. Külön eszközzel megoldható. A reflex dot egy darab gyűrű, benne a piros/zöld pöttyel. AK-ra ez az autentikus. Az elektrooptikai irányzékok ára tizenpár €-tól kezdődnek, egy jobb minőségű 30€-nál indul, de vannak 100€ felett is, amik még mindig csak airsoftra jók.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27206) DNReNTi válasza Shingen (#27204) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ha van nemi szabadidod, ajanlom ezt az oldalt alapos atolvasasra. Egy csomo olyan kerdesre is valaszt kapsz majd, ami meg meg sem fogalmazodott benned. ;) Illetve illo lesz ismerkedni a MASZ-al is lassan.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27207) Shingen válasza DNReNTi (#27206) üzenetére


Shingen
addikt

Okés majd olvasgatom, de fegyverek jobban érdekelnek. :DDD
Bár ahogy elnézem maradok az AK családnál, ez a c39C nagyon szimpi nekem.

Majd nézegetem, hogy lehet tuningolgatni.

Nem szokott lenne a gunfirere kupon?
Ami legalább ad 10-15% kedvezményt?

[ Szerkesztve ]

風林火山

(#27208) DNReNTi válasza Shingen (#27207) üzenetére


DNReNTi
őstag

Azert linkeltem, mert tobbek kozott az elerheto legnepszerubb fegyvercsaladokrol is van egy egy cikk. AK, M szeria, G36, MP5 stb...

Egyebkent te tervezel jatekra is menni, vagy csak a birtoklasi vagy hajt, esetleg kertben lovoldozes a cel? Mert ha megis jatekra mennel, akkor szand ra az idot es ismerkedj meg a jatekkal a szabalyokkal, es legfokepp a biztonsaggal kapcsolatos dolgokkal. ;) Teny hogy az elejen maga a fegyver a legvonzobb az airsoftban, de a jatekelmeny sokszor nagyobb, ha a fegyvert hasxnalod a legkevesebbet, megis eredmenyes vagy. Tipikus eset: a feladatmegoldos jatekok.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27209) Shingen válasza DNReNTi (#27208) üzenetére


Shingen
addikt

Egyebkent te tervezel jatekra is menni, vagy csak a birtoklasi vagy hajt
Tervezek, próbálom a csapatot összeszedni ráhangolni az olyan ismerőseimet.

Én anno sokat paintballoztam, nagyon szerettem, de ez más világ, sokkal kifinomultabb meg összetettebb.
Így a játékélmény megvan a múltból.
Airsoftaréba pesten minden hétvégén van játék akarok haverokat elvinni, jó lenne ha rákapnának az ízére és lehetne mindig egy fix kis csapat akivel lehetne közösen egymást kiegészítve nyomulni.
Csak kicsit fukarak amikor vázoltam pénzmagot mennyit kellene beletenni kezdésnek mert jobb lenne saját fegyverrel játszani, kicsit elsápadtak.
meg szélsőséges pl. hoztak fel.
Nem tudom mi lesz a jövő, most a karabély témába csak informálódok.

Kertbe lövöldözéshez kicsit drága mulatság lenne. ;]

[ Szerkesztve ]

風林火山

(#27210) DNReNTi válasza Shingen (#27209) üzenetére


DNReNTi
őstag

A haverokat nagyon nehez ravenni, en is tapasztaltam, es meg ha sikerul is jellemzoen lemorzsolodnak, vagy anyagi okok miatt, vagy mert rajonnek, hogy ez nem olyan, mint a gep elott COD-ozni. Nehez is osszeegyeztetni veluk, hogy egy alkalom mindenkinek jo legyen, ezert en pl egyszeruen leszarom oket, irok ha megyek valahova jatszani, aztan vagy csatlakoznak, vagy nem.

Na meg nem hulyek sajnos, ha kicsit utanajarnak a dolognak, rajonnek, hogy a 100 euros fegyveren kivul meg legalabb (de inkabb (sokkal) tobb) penz fog elmenni egyebekre, tehat nem lehet oket azzal megvezetni, hogy csak 30e-el be lehet szallni. En azt szoktam mondani, hogy egy kenyelmes beszallo 100e Ft korul van, a budget ~70e. Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy miutan elkapott a gepszij mennyi penzt olsz bele. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27211) macilaci78 válasza DNReNTi (#27210) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azért egy AEG és egy oldalfegyver a legtöbb helyre elég, 2 rend ruha, egy málha. Ha elkap a gépszíj, de fukar vagy, akkor cserélgeted, nem halmozod. Összeraksz egy bika GB-ot gyors rugócserével, így egyazon fegyver lehet 330 fps CQB és 490 fps DMR is.

Aki pedig sokat paintballozott, az tisztában van azzal, hogy a Tippmann 98 bizony a beugró kategória és ha magadnak veszed a lőszert, akkor is 5 Ft darabja, a jobb minőségűnek több, játékon minimum duplája. És ha nagyon benne vagytok, akkor összedobtok egy 20 kilós merülőcsöves CO2 palackra, meg egy 25k-ból az átfejtő is megvan, ha tudod, mit és hogy rakj össze.
Annak idején nagyon sok paintballos jött az airsoft világába, mert egyrészt nem 20 méter a lőtáv, másrészt az üzemeltetési költség a töredéke.

Én meg a haverokat nem is hívom airsoftozni, nekik is van olyan hobbijuk, ami meg nekem nem szerelem.
- Úúú, tök jó, el kéne egyszer menni nekem is kipróbálni.
- El, gyere, alkalom rendszeresen van rá.
Na, ilyen beszélgetéseket folytattam már 8 éve is, azóta se jöttek el.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27212) DNReNTi válasza macilaci78 (#27211) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nyilvan a gepszij resze mar teljesen opcionalis. Nem mindenki olyan hulyen mint en. En mar a gyujto kategoria vagyok, ha nagyobb lenne a kert, akar sajat jatekokat is szervezhetnek a sajat cuccaimmal :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27213) macilaci78 válasza DNReNTi (#27212) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ne is mond! 4 AEG, 1 GBB porosodik az ágy alatt tokban, vagy saját dobozában. Ha az üres tokokat kiárulnám, kijönne egy GBB ára, ha a játékot sose látott ruhákat, akkor egy GBBR ára is! Ez bizony ilyen. :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27214) DNReNTi válasza macilaci78 (#27213) üzenetére


DNReNTi
őstag

Na jo, mondjuk nekem nem sok olyan cuccom van ami meg nem latott jatekot. Az SA M4 mondjuk pont ilyen, azt meg rendbe kell tenni. En a "majd jo lesz valamire" es az "elvileg jo lesz hozza" alkatreszekbol tudnek dunat rekeszteni.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27215) macilaci78 válasza DNReNTi (#27214) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A jó lesz valamire dolgoknak két kartondobozt tartok fenn. Szanáltam... :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27216) Shingen válasza DNReNTi (#27210) üzenetére


Shingen
addikt

Én nem árulok zsákba macskát, igaz én még nem tolom az airsoftot.
De mikor kérdezik mennyi lenne én is egy 100 mondok nekik mindig.

風林火山

(#27217) Shingen válasza macilaci78 (#27211) üzenetére


Shingen
addikt

Azért egy AEG és egy oldalfegyver a legtöbb helyre elég, 2 rend ruha, egy málha.

Ez így van, kezdésnek bőven elég.

(#27213) macilaci78 Az szép.
Milyen AEG lapul az ágy alatt? :))

[ Szerkesztve ]

風林火山

(#27218) macilaci78 válasza Shingen (#27217) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy CA M4A1, két CA AUG A1, egy épített M-szériás hibrid. Ha, a szekrényben van egy TM Mp5A4 is, darabokban, zacskóban. :DDD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27219) DNReNTi válasza macilaci78 (#27218) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az AUG-bol ketto is? Nem eleg ronda egy belole? :DDD ;]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27220) macilaci78 válasza DNReNTi (#27219) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Elsőre nem akartam elhinni. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27221) DNReNTi válasza macilaci78 (#27220) üzenetére


DNReNTi
őstag

En igy voltam az AK-val. Olyan jo, hogy vettem megegyet. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27222) Shingen válasza DNReNTi (#27221) üzenetére


Shingen
addikt

neked is minek kettő. :DDD

風林火山

(#27223) DNReNTi válasza Shingen (#27222) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ha csak ketto lenne... Van meg ott ahunnan ez jott. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27224) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Idei Warhead-re jon valaki innen? :U

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27225) drzozo válasza DNReNTi (#27224) üzenetére


drzozo
senior tag

Hatvan, 02. 17.? Ha ez, akkor a Ronin oldalon megtalálsz. :)

[ Szerkesztve ]

(#27226) DNReNTi válasza drzozo (#27225) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nope. Ez Tapolca, marcius vege. Ket napos dirrdurr.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27227) drzozo válasza DNReNTi (#27226) üzenetére


drzozo
senior tag

Akkor benéztem. :N De egyébként ezt is benéztem, mert ez meg valentin napi hétvége. A kv élet. :W :DDD

[ Szerkesztve ]

(#27228) DNReNTi válasza drzozo (#27227) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nincs mese, vinni kell az asszonyt is Hatvanba. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27229) drzozo válasza DNReNTi (#27228) üzenetére


drzozo
senior tag

Hogy aztán a sok geardo rámoccanjon. ;]

(#27230) macilaci78 válasza drzozo (#27229) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha hiszed, ha nem, vigyáznak a lányokra, mint a hímes tojásra. :K Persze, lelövik őket, mint bárki mást, de amúgy rájuk különösen odafigyelnek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27231) DNReNTi válasza macilaci78 (#27230) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szerintem Zoltan kollega itt arra gondolt, hogy a harcostarsak arra utalo magatartast tanusitananak, melybol nyilvanvaloan kiderulne, hogy szivesen toltenenek tobb idot az elvtarsnovel a loveszarok romantikajaban. :DDD Sziepn fogalmazva. Mondjuk aki egy Beszerzo-tuningos VSR10 tulajanak csajara moccan, az megerdemli a sorsat. :DDD ;]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27232) drzozo válasza DNReNTi (#27231) üzenetére


drzozo
senior tag

Igen, ez lett volna a helyes értelmezése. :DDD ;]

(#27233) Shingen válasza DNReNTi (#27231) üzenetére


Shingen
addikt

Háborúban vannak áldozatok. ;]

風林火山

(#27234) Shingen


Shingen
addikt

Annak ellenére a GG tartalmaz szilikont, ha az ember nem használja téli időszakban a tárra hová érdemes szilikont tenni?

風林火山

(#27235) macilaci78 válasza Shingen (#27234) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Sehova. A gumi megszívja magát, ha sok a szilikon, a műanyagot, fémet meg tisztán tartod.

Egy GBB tár alapvetően két részből áll: gáztartály és BB-tartó.
A gáztartályt nem nyitod ki, belül a gg adja a kenést.
A BB-tartó egy rugó, egy műanyag pöcök a rugón, meg műanyag tárajak. Ez legyen tiszta, akadásmentes.

Szilikonozni vékonyan kell és jóformán szárazra törölni a felületeket. Egy vékony filmrétegnél ha több van, akkor abban már megtapadhat a por, ami karcol, meggyűlve pedig akadályozhat is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27236) Shingen válasza macilaci78 (#27235) üzenetére


Shingen
addikt

Mert van ez a szelep a tár oldalán ezt nyomja meg fém alkatrész, gondolom arra üt rá a kakas.
ez a szelep megnyomásával áramlik ki a gáz a szánba, aminek a nyílása a BB adagoló mellett van.
Nem tudom az a nyílás alatt milyen szelep van, esetleg az tud kiszáradni.
Vhol olvastam oda érdemes szilikont belecsepegtetni, aztán a tár oldalán a szelepet megnyomni, és a kiáramló gáz kinyomja a felesleges szilikont.

風林火山

(#27237) macilaci78 válasza Shingen (#27236) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hű, legalább izé és hogyishívják nélkül le tudtad írni. :R

Green gas-ban van szilikon, ami keni a tár belső elemeit. Ha nem propángázt használsz, nem kell bele semmi plusz.

a kiáramló gáz kinyomja a felesleges szilikont - igen, hosszú távon a szánba, azaz a kamrába, dugattyúba, nóziba, hop upba, gumiba, csőbe. :N Tudom, hogy azt írja a "szakirodalom", hogy kézzel nyomd meg a szelepet a kezedben, de arról gondolom, elfelejtkezik a szakirodalom említést tenni, hogy a csepegtetés a gravitációnak eleget téve működik és bizony a talpára állított tárból az összes folyékony halmazállapotú anyag (mert milyen mást csepegtetnél?) nem jön ki belőle, legfeljebb, ha fejre állítod pár órára és imádkozol, hogy nem olyan a tár belseje, mint az én fürdőszobám. A padló-összefolyó a helyiség legmagasabb pontja...

Ősi airsoftos közmondást már írtam neked privátban, de itt is leírom: ami működik, ne javítsd meg!

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27238) Shingen válasza macilaci78 (#27237) üzenetére


Shingen
addikt

Jól van Gg esetén elég a benne lévő szilikon a tömítések kenésére, de Co2 esetén, hogyan oldják meg a tár tömítések szilikonozását, milyen módszerrel?

風林火山

(#27239) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Megjottek a nowRich BB-k, kivancsi leszek. :U
Majd irom a tapasztalatokat.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27240) Mustadjoci


Mustadjoci
tag

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni.

adott egy Cyma m4. cnc hopup kamra. ha a tár felől benézek a kamrába, azt látom, hogy a nózi nem ér be addig, ahol a lövedék felmegy a kamrába. az a gyanum, igy ott elmegy sok levegő. létezik, hogy rövid a nózi, vagy ez normális ennél a fegyvernél? néztem animációkat, és ott ugy van, hogy a nózi betolja a lövedéket a hopup gumihoz.
van benne egy 110 es rugó, új dugattyú,preciziós cső, tök jól tömít maga a gearbox, de így is 270 fps-t mérek csak. keveslem.

köszönöm előre is.

(#27241) DNReNTi válasza Mustadjoci (#27240) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szia,
Nozit is csereltel benne? Merete egyezik a gyarival? Esetleg a tappet plate nem szorul? A nozinak be kellene mennie a hopup gumiba, szoval tuti, hogy nem jo valami. A preccsonek nincs koze ehhez, de a dugattyunak lehet! Megnezted, hogy ha rugo es fogaskerekek nelkul osszerakod a GB-t akkor elore-hatra dontve tud szabadon csuszkalni benne a dugattyu? Nem szorul? Esetleg nem lehet hogy az uj dugattyu tomitese tul passzos a hengerben? Hirtelen ezek jutnak eszembe.

Szerk:

Meg hat az is lehet, hogy a jo dragan megvasarolt CNC kamra nem kompatibilis a te replikaddal. En lehet azzal kezdenem, hogy visszateszem a gyarit, es megneznem azzal.

Szerk 2:
Nyilvan a dugattyu nem befolyasolja a nozi poziciojat, de az FPS-en sokat ronthat ha kicsit passzos.

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27242) macilaci78 válasza DNReNTi (#27241) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az, hogy a nózi nem ér bele a gumiba, egyértelmű hiba. Azt cserélném megfelelő hosszúságúra.
Mivel ehhez szét kell szedni a GB-ot, a dugattyú már könnyen ellenőrizhető, de ha annyira szorul, hogy 380 fps helyett csak 270 fps-t toljon, az már az összerakáskor kiderül, meg hát a dugattyúról is lekopnak a fogak hamar. :D
A tappet plate mozgását összerakott GB-szal is meg lehet nézni, ujjal benyomva.

Mustadjoci: kamrát, nózit általában párban cserélnek, szerencsés esetben a nózi nem hozza magával a hengerfejet, a hengerfej pedig a dugattyúfejet.
Ha szerelő követte el és nála volt az egész replika, amatőr hibát vétett.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27243) Mustadjoci válasza DNReNTi (#27241) üzenetére


Mustadjoci
tag

na a nózit benéztem, avval minden stimmel.
dugattyú és henger lett cserélve. mégsem százas. bevittem szervizbe, nem mértek 200 fps-t sem.valami szorulhat benne

(#27244) DNReNTi válasza Mustadjoci (#27243) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ird meg majd, ha kiderult mi volt a gond. Egy Facebookos csoportban epp ma olvastam, hogy a 'tunying' dugattyu annyira szorult, hogy ledaralta a fogaskerekeket a 11.1-es lipo. O sem nezte meg, hogy uresen csuszkal e a dugo... :)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#27245) Shingen válasza DNReNTi (#27244) üzenetére


Shingen
addikt

ezt én is olvastam................ :DD

風林火山

(#27246) macilaci78 válasza DNReNTi (#27244) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mondjuk, ezt a szabadeséses vizsgálatot én se alkalmazom. Csak meg szoktam ujjazni: GB-ban a levegős rész, ujjam a dugattyú végében, másik ujjal befogom a nózit és ha össze tudom nyomni felénél jobban, akkor szar a tömítés. :D
Emellett nózifogás nélkül könnyen járjon, ennyi.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27247) LLKobe


LLKobe
veterán

Sziasztok!

Egy nagyon láma kérdésem lenne.
Megfordult a fejemben hogy veszek egy olcsó airsoft puskát, csak a kertben bábúkra lövöldözni.
Semmi extra, csak a móka kedvéért.
Láttam a vaterán olcsón puskát: LINK

Gondolom nem egy verseny minőség, de nincs is semmi extrára szükségem.
Ha veszek egy ilyet nem esik szét a kezemben?
Illetve azt írja a hirdetés hogy rugós. Ez azt jelenti hogy fel kell húzni mint egy légpuskát?
Tehát nem gázzal működik?

Előre is elnézést a buta kérdésekért, mint láthatjátok abszolút laikus vagyok a témában :R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#27248) macilaci78 válasza LLKobe (#27247) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha veszek egy ilyet nem esik szét a kezemben? - De. Inkább idd el azt a hatezret, vagy jön a Valentin nap, költsd a csajodra. :K
Amit megéri megvenni, az olyan 12-15k körül mozog, shoti, az is műanyag, de nem esik szét a kezedben néhány lövés után és 3 BB-t lő egyszerre. Ha veszek egy ilyet nem esik szét a kezemben? Az ujjnyi vastag külső csőben 3 db belső cső van. Innen a Cyma gyártótól. Softairen van használt is.
Természetesen gázzal működik, hiszen légfegyver. És igen, a te izomerőd feszíti meg a rugót.
Védőszemüvegről ne feledkezz meg! Oké, hogy nem lövöd magad, vagy mást arcon, de a visszapattanó BB sem sokkal kellemes és szaruhártyára nemigen van edzés...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27249) LLKobe válasza macilaci78 (#27248) üzenetére


LLKobe
veterán

Köszönöm, sejtettem hogy valami ilyesmi választ fogok kapni :)
Akkor passzolom a dolgot. Apámnak van légpuskája, vettem a héten egy 4x-es nagyítású távcsövet, elvileg légpuskára való, remélem rá tudom szerelni. Majd nyomtatok egy céltáblát, és szórakozok azzal :)

Persze csak óvatosan ésszel, öreg vagyok már ilyenek miatt ügyeletre menni :D

Mégegyszer köszönöm a választ! :R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#27250) jansky1


jansky1
senior tag

Akciós a cm.048, de meg kéne venni :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.