Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27202) macilaci78 válasza Shingen (#27199) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Első körben azt tisztázzuk, hogy a 60k-ba minek kell beleférnie?
Csupasz fegyver?
Vagy szállítás, tárak, átnézés, hop up gumi csere, minőségi akku, akkutöltő, fegyvertáska, hordszíj, optikai irányzék?
Mire akarod használni? De hülye vagyok, nyilván airsoftozni. :D Szóval épületen belül, kívül, támogató, assault, DMR?

Látom, fémet szeretnél. Hát, egy G36-ból nem fogsz találni. :D Az említett AK jó.

Ugye, a szánhátrasiklásos pisztoly a GBB, azaz gas blow back. AEG-ből az EBB az electric blow back rövidítése, amit linkeltél, az ilyen. Tapasztalt játékosok ezt iktatják ki először, felesleges, de komoly hibaforrás.

Amit mondtak, azok minőségi cuccok, jellemzően inkább gyengíteni kell őket, hogy 400 fps alá menjen - ugye, MASZ szerint játszunk egy átnézés után. Az átnézés itt azt is jelenti, hogy a fegyver levegős rendszereit átnézik és a tömítéseket igazítják. Így fog egy gyári állapotú fegyver 380 fps helyett mindenféle alkatrészcsere nélkül 410-420 fps-t lőni. Taiwangun-on lehet kérni a fegyver gyengítését, ami azt takarja, hogy a bolt a gyári rugót gyengébbre cseréli és adja mellé a gyári rugót is a csomagban. Egy AEG lényegesen testre szabhatóbb, mint egy pisztoly, vonatkozik ez a kiegészítőkre, csőtorkolati energiára egyaránt.
Aksi: a gyári akku lutri, jellemzően Ni-Mh, ami azért avítt technológia mára és a gyári akkuk minőségében is nagy a szórás. Vannak gyári akkuk 5-6 éve használatban és semmi bajuk, van, amelyik új korában is szar. Ami viszont biztos, hogy a gyári töltő nem modern, okos töltő, hanem óranézős fajta. Előre lépés egy minőségi töltő akár a gyári akkuhoz is, mely tudja kezelni a Ni-xx akkukra jellemző memóriaeffektust és van benne csepptöltés. A másik lehetőség a lítium irány, de ahhoz hozzá való töltő kell, stb. AK-nál, ha nem teli tusos, akkor a tokfedél alatt van az akku helye, korlátozott méret, korlátozott kapacitás, speciális kialakítás, de. élhető megoldások vannak már, csak tudd, hogy ezt figyelembe kell venni.
A márka önmagában nem mond semmit, vannak gyártók jobb és rosszabbul sikerült konstrukciókkal, típusokkal. AK vonalon a Cyma például jó.
Gearbox a márka-típus kérdéskörbe beletartozik. Röviden: a gearbox a fegyver lelke, ha az szar, akkor nagyon szerelmesnek kell lenni a többibe, hogy megérje megvenni.

Jajj, egyszer szereltem M4 S-System-et, hát, egy örökkévalóság volt, míg szétszedtem és összeraktam. :D
SRT... Szóval életképes M4-et nem kapsz 100€-ért. Inkább 150-200€ ársávban mozognak. A linkelteken az akku elöl foglal helyet, kis méret, kis kapacitás. Teheted kívülre is az akkut, mondjuk egy PEQ dobozba, és akkor lesz nagyobb kapacitásod. Amit viszont ezekkel a kialakításokkal szemben nehezményezek, hogy orrnehéz a fegyver, és ezt a gyengébbik kezeddel tartod. Nagyon nem autentikus, de én épp ezért teli tust használok old school nagy Ni-Mh akkuval, kényelmesebb a súlyelosztása, nem fárasztó 6 óra után sem. Az AUG ugyanazzal az összsúllyal 10 óra után sem fárasztó.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.