- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- A jövő számítógépei
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
drzozo
senior tag
válasz Shingen #27810 üzenetére
Tökölön felavattam múlt héten szombaton műlevelek nélkül.
Nagy sötét volt, teljesen elütött a növényzettől. Le kellett törögetnem ágakat az ottani fákról.
Lehet a világosakat kiszedem, és helyükre beteszem a sötét páfrányt.
A kész Helikon Tex-eset látnád élőben, na az még jobban elüt.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27622 üzenetére
Meg mindig abban gondolkozol, hogy veszel valami olcsot, majd rakoltod a replika arat ujra, es lesz belole egy ketes minosegu valami. Add ossze a penzt, amit az egesz fegyverprojectre szansz es vegyel abban az arkategoriaban replikat. Elviszed majd valamelyik nepszeru szerelohoz, aki rendbeteszi neked es orok elet, boldogsag.
Tapasztalatbol mondom, a takolas, hegyezes jellemzoen nem er annyit amennyibe kerul.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27590 üzenetére
Markolaton, tarakon szoktak hasznalni gumi szalagot, vagy valamilyen bandazst, a stabilabb fogas miatt. Magyarul nem / nehezebben ejted el. Egyik ismerosom is hasznalja a G36-on. Bar befottes gumival meg nem lattam ezt implementalva, de gondolom hasonlo megfontolasbol lehet rajta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27527 üzenetére
Azért ez is röhej ha viszik van rá kereslet miért nem tudnak rendelni többet, vagy ha elviszik pótolnák. - lehet, ugyanazt az iskolát járták ki a Specna Arms marketingesei, mint az Nvida és AMD emberei.
Nem emlékszem, akkor még talán nem követtem ezt a forumot annyira. - átlag 2 naponta kérdeztél valamit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27529 üzenetére
Szerintem 20-25% korul voltak, mikor szo volt errol, de nem tennem ra a nyakam. Illetve 140 euroert pocskeoltak a CM048-at is. En 170-180 eruo korul vettem az M4-et, akkor 280 helyett. Az eleg barati volt.
Szerk: Legjobb vetelem szerintem a 90 euros MP5PDW volt.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27525 üzenetére
Ez is azt mutatja, hogy azok a jo cuccok, mert elviszik. Amugy a Specna tarakert kb meg kell verekedni, en egy evig vadasztam az otos csomag, fekete, fem midcap-et. Akkor kellett volna venned mikor a multkor szoltam, tok jo aron voltak Specna replikak. Nem csoda, hogy leraboltak.
-
törölt tag
válasz Shingen #27496 üzenetére
A cső eleve menetes, de arra megy rá a lángrejtő, és a lángrejtőre megy rá a tompi. Egy mozdulattal kevesebb technikailag az egész, ha picit rövidebbet akarsz faragni.
Összecsukva pont 76 cm tompival, ami 10 centi ugye.
Ez nem a gyári m4 variáns, hanem egy foggal rövidebb. Itt egy másik leírás róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shingen #27491 üzenetére
Semmit nem érzek rajta... Belül szivacsos egyébként.
Van egy nagyobb is 200-as, abba beleakad a végén. Viszont az fixen tuti, hogy a szar menete miatt, ahogy csavarom fel látszik. Nem merőlegesen megy fel, hanem ahogy csavarod imbolyog. Probaltam teflon szallaggal, meg mindennel, a tompi menete szar, ez van. Ismerős 200+-os cucca simán jó rajta, bár sokat nem lőttem vele, de azon átment rendesen...
Holnap ha osszeraktam lövök képet ezzel milyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27481 üzenetére
Tudom a csőhossz airs. estében nem befolyásolja a bb pontos lőtávját, mint az éles fegyvereknél. - így is van. Majd Softairen lősz egy megfelelő hosszúságú alapcsövet, egy fasza kamrával, gumival és kész. A legtöbb tusos akkus M4-et csak két stift tartja egyben.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27479 üzenetére
Ezert irtam, hogy erdemes, de nem kotelezo. Vagy beleakad, vagy nem, illetve vagy elteriti a BB-t a kiaramlo levego, ami a tompito csoveben ragadva korulveszi, vagy nem. Mondjuk ez minimalis, de mondjuk 50 meteren, egesz biztos eszrevehetoen befolyasolja a roppalyat. Egy fasza preccso meg kb 50-60 euro, es akkor ez meg csak az elfogadhato kategoria. Egy Prometheus cso - amit etalonnak tart a tarsadalom, mondjuk meg se all 100 alatt.
Miert akarsz amugy egybol mindent tuningolni? Csak erdekel.
-
törölt tag
válasz Shingen #27472 üzenetére
Megoldva
User error volt. A tűzválasztó belső nálam ovál alakja nem illeszkedett a plate-be, hanem nyomta azt, kb részben fel volt rá feküdve. Így a plate el tudott mozdulni alatta. Belegondolva persze tök logikusan erre kellett keresni, de azért előbb kérdezek
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27454 üzenetére
Nekem annak idején egy M4-en mutatta meg kolléga a szerelést. Egyszer. Eleinte másfél óra volt egy működő alap M4-esben egy fegyver szétszedése rugócserére és összerakása kronózásig. A vége felé már ha csak alkatrészt kellett cserélni, 23 perc alatt megvolt ugyanez. Forrasztás, átépítés, FTK persze más tészta.
Ezt-azt szétszedtem anno. Legizgisebb egy FN FAL volt, meg egy CA M14 a mütyűrjeivel. Na meg amikor M170 GB-ot építettem. Le kellett csavaroznom a GB-ot a szerelőasztalhoz, mert nem tudtam a rugó ellenében megtartani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shingen #27454 üzenetére
Ez volt az első. Yt-n természetesen azért megnéztem mindent is, végtelen mennyiségű infó van fent. Meg a csavarhúzó se áll tőlem messze, orvostechnikai műszerész vagy hasonló vagyok 8-9 éve, ez meg csak csavar, rugó, fogaskerék, meg némi kábel.
Végig fényképeztem az egészet, aztán az összeszerelés volt picit nyűgös, amire kitaláltam, hogy 2 kézzel is megoldható legyen a dolog,de messze nem atomfizika.
Közösbe: Jól látom, hogy leginkább a magasabb feszes lipol mellé érdemes fet-et tenni a vasba? Egészen meg vagyok elégedve a gyári ni-mh csomaggal, max a jobb elsütőbill reakció miatt váltanék 11.1-es lipo-ra, de akkor már tennék be másik motort is...
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27433 üzenetére
Értek hozzá, így az adott fegyvertől függ. Olyan, mint a használt autó, vagy telefon: csak egy kis apróság a baja, 500 Ft-os alkatrész, csak nincs kedvem foglalkozni vele. Majd kiderül, hogy a teljes futómű cserés, vagy a kijelző odavan. Ha értesz hozzá, lehet, tényleg 500 Ft-ból megúszod.
GBB pisztolyoknál látom, pl Hi-Capára jellemző, hogy a szánbiztosító kiesik, működést nem befolyásolja, csak vagy 5k postával az alkatrész. De persze az új árán van hirdetve. Eresztő tár az új árán, AEG-nél elhagyott tűzváltó kar, stb.
Megvannak a típusokra jellemző amortizációs meghibásodások, hiányosságok, amik benne lehetnek a kalapban. Illetve megvannak a típusra jellemző konstrukciós hibák, amiket az előző gazdája vélhetően már rendbe tett, mint pl a hop up kamra cseréje. Van, amikor gazdasági totálkáros fegyvert hirdetnek.A kedvencem, amikor úgy hirdeti a srác, hogy neki ennyibe került, vagy az új ára annyi és eszerint kell alkudni... Szívfájdalom nélkül benyögök egy új ár felét, vagy tuningolt fegyver esetén az alapfegyver árát nettóba. Amíg nem ír ki eladási irányárat, addig nem eladni akarja, hanem árulni.
Vettem már kis hibás P226-ost, eresztett a tárja, 110 € új ára, 11 ezret adtam érte, elővettem egy pohár vizet, megnéztem, hol ereszt és egy 6 Ft-os O-gyűrűt tettem a helyére. Tökéletes lett, 3 évig használtam, 22 k-ért eladtam.
KWC G18C-t vettem, működésképtelent. A gyári műanyag rakétaszelep volt a hibája. Újonnan 40k-ért árultuk, 8k-ért elhoztam a selejtezett raktárból (az éppen kipróbált tár 6k ebből ) A korábban berendelt 13€-s fém rakétaszelepet kicseréltem, kicsit élvezkedtem, 35 ezerért eladtam. Én adtam el a boltban a pisztolyt, én cseréltem ki gariba és hiába sírtam a főnöknek, hogy rendeljünk 20 szelepet a boltba, cseréljük ki a gariban visszavett pisztolyokat és értékcsökkenten adjuk el egy ötössel olcsóbban, nem akarták. Volt egy vásárhelyi vevő, vett 4 ilyen pisztolyt, mind szétment, ő rendelt szelepet, beszálltam a rendelésbe. Mikor felszámolták a boltot, az összes selejtet elhoztam, csapattársak megkapták annyiért, amennyibe nekem került, a sajátot meg árán eladtam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27431 üzenetére
Régen a Classic Army volt a megfizethető minőség, mára azért eljárt felette az idő. Spiáter, de nem lötyögő test, 400 fps-ig stabil GB jellemezte. Egy M110-120 rugó, csapágyas rugóvezető és erősebb dugattyú kellett bele, aztán ment. Figyelni kell, a Classic Army csinált egy olcsóbb Sportline szériát, műanyag test, gyengébb GB, alu cső, stb. Az szar, ha fizetnének érte, akkor sem birtokolnám.
G&G régen is lekörözte anyaghasználatban, markingokban, de drágább is volt, illetve a G&G tára autentikusabb is (magasabb).
Specna Arms jó minőség, mások a negatívumai, szerethetőbb.
SRC még mindig jó hírnévnek örvend, APS megítélése vegyes, nem tudom típushoz kötni, hallani hideget, meleget is, ASR-t nem ismerem.
Nekem Classic Army van még régről.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27423 üzenetére
Szilikont a GB-ba nem rakok, oldja a műanyagot és a dugattyú, tűzkapcsoló bajban lenne, a gumi pedig felszívja. A szilikon amúgy is csak vékony filmrétegben kell, tehát amit felkensz, ráfújsz, azt visszatörlöd. Ha vastagon van, abban megtapadhat a por, ami akár karcolhat is. Teflon bevonatos belső csövek egy időben divatosak voltak...
Annak idején rengeteget szereltem szervizben. BP gépzsírt vettem 300 ml-es kiszerelésben, tubusban, nem vezeti az áramot és 40k rpm-ig nem csapja le magáról a fogaskerék. Egy Systema Magnum, akkori legkomolyabb motor 27k rpm-et forog, minden más csak lassabb a GB-ban. Na, én ezt használom 10-12 éve. A zsírt pedig letörlöm és a maradékot denaturált szesszel oldom/áztatom le.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27420 üzenetére
A csapágy a 6, 7, 8 mm-es a belső átmérő egységes, hiszen az az egységes méretű fogaskerekeké, míg a külső átmérő a GB-hoz igazodik.
Így tehát a hézagolók belső átmérője a fogaskerék tengelyéhez igazodik, és a vastagsága számít. 0,1-0,25 mm-es vastagságok vegyesen csomagolva. Használhatsz többet is egymáson szükség szerint. A lényeg, hogy a GB-ot csak a fogaskerekekkel rakod össze (zsírozás nélkül, csavarozva), akkor a fogak a lehető legnagyobb felületen találkozzanak és szabadon elforogjanak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27406 üzenetére
Az en AK-im nagyreszt acelbol vannak, iranyzek es hasonlok vannak ontvenybol. Van tobb ilyen "magnesezos review" youtube-on, ott egyertelmuen latszik.
A SAEC rendszerrel kapcsolatban pedig jol gondolod. Volt is errol szo parszor.
-
törölt tag
válasz Shingen #27407 üzenetére
Kb apróságok különböznek. Megfogdostam SA vonalat is, ez egy hajszállal jobbnak tűnt mindenhol azonos árban kb. Belsoben nem sok a varia, a hop up más picit, de anyagminoseg, kivitelezés nekem jobban bejött. A tár is kellemesebb, ill a boltban egyszerre elhoztam egy tonna cuccot, és minden volt raktáron, logisztika is így adta ki
-
törölt tag
válasz Shingen #27400 üzenetére
Új. Használtat nem is láttam belőle, és megszerettem.
Egyébként mennyire para, hogy elöl floating barrel? Nem bontottam még le, de nekem kicsit fura hogy nincs megámasztva konkrétan sehol, így a "hangtompítóval" mintha szépen meghúzná a csövet lefele... ill ha betekerem rendesen nem kicsit feszül fel a puskára. Bár gondolom a külső csővet ha ezzel picit kifele húzom, az nem a világ vége
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27401 üzenetére
SA-B05 SAEC
SA-B05
mi a különbség, mert külsőre ugyanaz
Ezt 3x írta le az elmúlt 2 hétben.
A gb letörő orráról és a hop upról volt szó a héten.
A tár azért lötyög, mert a felső része nem csak 1-2 cm mélyen ül a tárfészekben, hanem 4-5 cm mélyen és ha passzosabb lenne, befeszülne.Ha csak a felére emlékeznél annak, hogy mit és hol olvastál, bodogabb lennél.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27370 üzenetére
A biztosíték azért van, amiért az önmagát szétforgácsoló fogaskerék: védi a rendszer többi részét. Ha a fegyver nem lő és te nem húzod az elsütőbillentyűt, akkor nem lesz gond. Az enyémből én például ki is vettem. Sokan csinálják azt, hogy a kiégett biztosítékot nagyobbra cserélik, pl a gyári 10 A-t 25 A-re. Ez azt eredményezheti, hogy nem a bizti lesz a leggyengébb láncszem és valami más fog engedni. Elolvad a szigetelés és zárlatos lesz a fegyver, valamelyik kötés sérül, vagy a motor.
Ezek lőképes modellfegyverek, vagyis ugyanúgy néznek ki, mint az éles tűzfegyverek. Ez pedig determinál egy fizikai megjelenést, amibe be kell férnie a gearboxnak. A meghatározott forma adja a gearboxok verzióit és nem a műszaki fejlettségük.
Ver1 - Famas
Ver2 - M-szériák zöme, Mp5-ök zöme, G3-ak.
Ver3 - AK-k, G36-ok, Mp5K/PDW, AUG
Ver6 - P90
Ver7 - M14
Ezen felül vannak egyedi GB-ok, mint például az M249 esetében.És nincs arról szó, hogy az M14 lenne az ultra GB tekintetében.
Nem azért lehet szükséges átvezetékelni a Ver2-őt, mert szar a ver2, hanem mert az adott gyártó silányabb kábeleket használt, nem olyan jó minőségű a tűzkapcsoló és képes kormozódni, égni, stb. Ami a Ver2 egyértelmű sajátja, hogy a gb orra képes letörni, mert a dugattyú egyszerűen lepüföli a helyéről. Vannak megerősített gb-ok, utólagosan felszerelhető idomok, amik ezeket megakadályozzák, amikkel 550-600 fps is elérhető üzemszerű működés esetén. 400 fps-ig egy jó minőségű standard gb is elég.
A hézagolást minden fegyvernél érdemes átnézni, ez ilyen. Vannak önhézagoló szettek, illetve készre szerelt fogaskerékszettje pl a Modify-nek. Azokkal ilyen gond nincs.Említették itt előnyként a csúszócsapágyat... A csúszócsapágy hagyományos sebességű rendszernél előny lehet, mert nagyobb terhelést bír el. A golyóscsapágy nagyon pici alkatrészekből áll, sérülékenyebb, de kisebb gördülési ellenállása révén nagyobb tűzgyorsaság érhető el vele. Nyilván nem önmagában, de elősegíti a többi komponens munkáját. De egy átlag sebességű rendszerben 400 fps-ig ez is bírja. 2000-es ROF-ot meg nem építesz erősebb fegyverrel.
Egy szó, mint száz: M4 vonalon is vannak jó és tartós replikák, ez ne tartson vissza.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27363 üzenetére
Épp annyi különbség van az SA M4-ek belei közt, mint a Cyma AK-k belei közt.
A csőhossz messze nincs akkora befolyással a röppályára, mint az élesnél, de a fizikát nem lehet meggyalázni. Vegyél egy rövidet CQB-ra, rendszeresíts két csövet komplett hop up egységgel, meg egy csőhosszabbítót, vagy hangtompítót a hosszabb csőre, ha igényled. Bár szerintem felesleges flanc.
A linkelt fegyverek akkuja a tusba van vezetékezve, ebbe a tusba fér. A töltő egyszerű választás, egy Imax B6 töltő Ni-XX és Li-XX akkukat is. Akku tetszés szerinti, Ni-XX típusból inkább 9,6 V, Li-XX-ből kétcellás elég.
Az M4 és AK vonal közt műszakilag van különbség, de egy M4-ből is ki lehet hozni a hosszú távú stabil működést, főleg ebben az ársávban. Igen, az AK hop upja jobb konstrukció, a Ver3 GB is erősebb, de 400 fps egyáltalán nem merész elvárás egy Ver2-től sem. De nem szabad csak azért egyik, vagy másik fegyvert választani, mert a Counter Strike-ban az volt a favorit, vagy a Stargate-ben milyen jól mutatott a fiúk kezében.
Én M16 párti vagyok, mert tetszik és mert kényelmes a fogása, a mérete. Még inkább AUG. Az AK nem annyira, mert közel fogom bal kézzel, mint az M14-ot: a tárfészeknél jóformán a tárat, az AK tára pedig előre ívelt, nem olyan kényelmes és a tárfészek nem nyúlik ki a fegyvertestből, mint az M16-nál, AK-nál tényleg csak a tárat fogom és az nem egészséges.
De például az M14 nekem nem jön be annak ellenére, hogy jó fegyvernek tartom. De az alap agyazás miatt kényelmetlen jobb kézzel, nagyon szögben törik a csuklóm. Viszont pisztoly markolatos agyazással bármikor. De az EBR variáns megint el van kúrva, nagyon elöl van a súlypontja egyrészt a RSI-es fém előagy és a benne elhelyezett akku miatt, másrészt a semmi súlyú betolható válltámasz miatt.
P90 nagyon kellemes, kezes fegyver, de nekem rohadt kicsi. Az Mp5 is. Viszont érdekes módon az Mp7 és az UMP meg jó méret.Ja igen, egy AK fémmel, acéllal, fával autentikus, egy M4 polimerrel és aluval. Mint ahogy G36-ből sem lesz fém testes.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27365 üzenetére
Sokszor leirtam mar, most pontokba szedve ujra:
1. Mert AK, es en AK fanboy vagyok
2. Raadasul fem+fa, fem = nagyreszt acel
3. Maga a hopup szerkezet jobb konstrukcio
4. Csuszocsapagyas
5. V3 gearbox, gyarilag bika alkatreszekkel
6. Ebbol az elozo kettobol kovetkezik, hogy alig raforditassal nagyon eros lehetne, ha lenne ertelme, de nincs, mert a MASZ 400-nal leszabalyoz, de kivalo DMR alap. Lehet meg is epitem egyszer.
7. Kozel 2x hosszabb, jo minosegu belso cso
8. OlcsobbSzepen rendbeteve ~390FPS-el, kb 55-60 meter hatekony lotavja van, nem hiszem, hogy az M4-nek valaha lesz ennyi.
M4-hez meg a dupla rud akku, 7.4-es lipo, es tetszoleges okostolto.
No de mi az az akksi tarolo doboz?
Szerk:
Ettol fuggetlenul a Specna M4 IS FASZA, de nekem a szivem csucske marad a 048.[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27363 üzenetére
Ha csak a Specna-t nezzuk, akkor szeriankent igen, egyforma a bele.
Nekem B05 SAEC van. Fasza. Nem olyan fasza mint a CM048, de fasza. A core szeriat en kerulnem inkabb. Nagyon muanyag a bele.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27359 üzenetére
M4-ek közt is van különbség.
Többféle tus van például. Lehet pimpelni az elsütőbillentyűt, sátorvasat is. Markolatokból is van választék.
Előagy sokféle van, szereléksínes, anélküli is többféle. A szereléksínre tehetsz bármit, a semmit pedig markolathéjakkal helyettesíted. Irányzékok tömkelege, integrált, szereléksínre való.
Upper lehet ris-es, vagy fix hordfogantyús.
M733 Colt Commando egy korai változat, HK416-ok a modernek, de alapvetően ezek is M4 variánsok, ha neked mind egyforma.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27349 üzenetére
Nincs lehetetlen, nyilvan megoldhato lenne, de a koltsegekbol vagy tudnal venni egy kurvajo replikat, vagy tudnal venni ket siman jot. Igy meg lesz majd egy ketseges megbizhatosagu szornyed, ami lehet adagolasi gondokkal kuzd majd, vagy eppen kifuj mert pont nincs akkora nozi mint amekkora kellene, vagy barmi.
Persze mint eddig is, rad bizom, ha te 2 AK-bol akarsz egyet epiteni M4 tussal, hat legyen ugy, ha sikerul valami Fallout LARP-on egesz biztos hogy sztar lesz. En birka vagyok, beallnek a sorba valami jol bevalt geppel, aztan jatszanek boldogan, mig ki nem leheli a lelket.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27346 üzenetére
En maradnek a Cyma-nal, de biztos csak elfogult vagyok. Sosem volt Boyi replikam, azt tudom, hogy allitolag a kulsosegei jobbak. Allitolag.
Ezt a hibrid boyi-cyma-ak-m4 epitest meg felejtsd el, gatyad ra fog menni es lesz egy szarod, amit meg eladni se tudsz, mikor megutaltad a pillanatot, hogy hozzakezdtel. Ha ennyit akarsz beleolni akkor vegyel E&L Gen2 AK-t, az az eles AK alkatreszekel kompatibilis. Sot azt hiszem talan reszben azokbol keszul. Nem olcso, de egyben van, kb etalon.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27338 üzenetére
En evek ota hasznalok gyari Cyma akkukat. Egy olyan van, ami mar nem az igazi. Akkubol Turingy Nanotech LiPo-t szokas ajanlani, toltobol meg Imax B6-ot. Nekem meg egyik se volt. Ha LiPo-t veszel, eleg a 7.4-es.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27335 üzenetére
Az AK tárja mélyen lelóg, bipodra állítva nem a tuson, hanem a táron feküdne fell. Az a bipod pedig szinte semmi mozgást nem enged a fegyvernek, még egy 30°-os szeletert sem tudsz vele lefogni.
Egy alap magnifier+reddot szett kb 150€, akcióban esetleg 100€.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27335 üzenetére
Ha mindenkepp ragaszkodsz valamilyen optikahoz - mar pedig mivel tactical AK-t akarsz venni, gyanus - akkor igen, egy reddot magaban perfekt. Ha aztan megis ugy latod, hogy szukseg van a magnifier-re, akkor megveszed utolag.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27333 üzenetére
Az egy dolog, hogy jol nez e ki, vagy nem, ezt mindenki maga tudja, de egy fontos kerdes a hasznalhatosag, es a hasznossag. Minek magnifier egy AEG-re amivel jellemzoen ~30 meter tavolsagba fogsz lovoldozni? Persze szived joga tenni ra, de a reddot es a magnifier egyutt mar osszemerheto koltseg a replika araval, es konnyen lehet hogy bar mutatos, megis inkabb a fiokban rohad majd. A bipod ugyanez. Nem kritizalni akarom az izlesed, csak megovni a csalodastol.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27330 üzenetére
Hát, ízlések és ficamok.
A lábakat összeérinted és fel tudod tolni a markolatba. Az irányzék pedig egy sima torzításmentes red dot és egy vélhetően 3×-os távcső szálkereszt nélkül. A távcső szereléke olyan, hogy oldalra ki tudod hajtani, vagyis ha közelre akarsz célozni, akkor a nagyítás nélküli red dot érvényesül, ha távolra, akkor meg felhajtod a távcsövet is. Tengelyben kell lennie a két optikának, van pár gyártó, aki ad ilyet szettben, vagy csak mountot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27311 üzenetére
Nézd, egy AK 2 pontos AK-szíjjal autentikus. De hogy neked mi a kényelmes, az megint más kérdés. Egy fix tusos AK74 egypontos szíjhoz hosszú, bevered a csövét, esetleg a tussal még állba is vered magad.
Egy rövid AK 74 SU-hoz az egypontos szíj is elmegy.Én azért használok hárompontos szíjat, mert megtanultam használni. Megvan a trükkje, hogyan kell fegyverhez beállítani, és viselni. Használhatom egy- és kétpontos szíjként is.
És azért használok bármilyen fegyvert, mert megtanultam épületben hangtompítós M14-nel is mozogni, 120-130 centis fegyver. Persze, nem ez a praktikum netovábbja, de nem verem össze a fegyvert, nem töröm le a hangtompítót.Megint csak az a kérdés, hogy autentikus irányzékot szeretnél, vagy olyat, ami tetszik és kényelmes.
példának okáért az a szereléksínes, M4 válltámaszos replika sehogy sem autentikus, rakhatsz rá, amit szeretnél, mondjuk, egy elcan spectre dot-ot akár. Ha autentikusat akarsz, akkor infra bak és reflex dot.Annak idején részt vettem egy tenderen a honvédségi AK-k modernizációjával kapcsolatban. A különféle gyártók hozták a portékáikat: irányzékok, szíjak, tárak, stb. A Surefire egy vertikális markolatos lámpát hozott, hozzá egy ris/ras előagyat. Ilyesmit. Nem volt rossz, csak épp a tárat nem lehetett kifordítani tőle a tárfészekből, vagy annyira elöl volt a markolat, hogy kényelmetlen volt a fogása.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27310 üzenetére
Nagy, jellemzoen. En a 280 euros M4-et ~150 euro korul vettem, ~45% akcioban, de ettol magasabb kedvezmenyek (~70%) is vannak, foleg kiegeszitokre. Persze arra semmi garancia, hogy a vagyott replika is pont akcios. TG-n is sikerult egyszer megcsipni egy MP5 PDW-t 50%-on. Ott azota se volt hasonlo, ez pedig vagy 2 eve volt. Most behuztam egy AKM-et 20%-on. Mar a 20% is jonak mondhato, ha replikarol van szo.
(#27311) Shingen
Egyeni preferencia. Kinek mi jon be, kar arra tamaszkodni amit a neten irnak masok - beleertve minket is - mert lehet nekem bejon, kenyemes, neked meg nem jon be.[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27307 üzenetére
Szerintem midcap vagy lowcap. Egyreszt megvan a tarcsere elmeny, masreszt sok helyen nincs highcap meg BB limites a jatek. Raadasul a highcap tekeros, hangos, kenyelmetlen. Szar na. En van hogy egy midcapet nem lovok ki egesz nap.
Szijbol AK-hoz ket pontos, hosszu fegyver, egy pontoson leng mint a gyozelmi zaszlo, plusz ha leguggolsz/leterdelsz allandoan a foldbe fogod verni.
Ez az en velemenyem / tapasztalatom.
Az akciok teljesen veletlenszeruek. Nem lehet kiszamitani. GF-en kb mindig van valami amiert akcioznak, de a black friday a csucs, majd novemberben. A TG-n nagyon ritka a kiemelkedoen jo akcio, ujabban inkabb vicc kategoria az ottani "akciok" nagy resze.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27303 üzenetére
A ruhazaton fog mulni a legkevesbe, hogy mennyire tudsz elrejtozni. Sokkal inkabb a mozgas (illetve nyilvan a nem mozgas), a helyzetkihasznalas, a turelem, es a tapasztalat az, ami majd el fog "rejteni" a tobbi jatekos elol. Airsoftban az egyenruha szvsz inkabb csak a fun-factor-t hivatott fokozni, hiszen alapvetoen a kontakt / ralovesi tavolsagok lenyegesen rovidebbek, mint a "valosagban", tehat nem fog jelentos elonyod szarmazni abbol, hogy rajtad most eppen, egy a kornyezethez leginkabb passzolo mintaju gyakorlo van, hiszen ~50 meter tavolsagon eleg nehez lathatatlannak lenni.
Magyar erdos-bokros viszonyok kozott szerintem a nemet "pont terep" flecktarn, a woodland, es ha nagyon divatos akarsz lenni a digital woodland passzol a leginkabb. Erdemes ket ruhazatot is birtokolni, egy terep mintas, es egy "civil", utobbit hasznalhatod gonosz/arab/terror/civil/pmc/security oldalakon, mondjuk egy fekete vagy OD mellennyel/tarmellennyel.
Szerk:
Ha megnezted volna alaposan az airsoftujonc oldalat, amit nem reg linkeltem szerintem epp neked, akkor amugy megtalaltad volna ezeket a bejegyzeseket:
[Terepmintákról]
[Terepminták összehasonlítás]
[Téli terepminták]Erdemes atfutni az ott megirt posztokat, sok-sok hasznos informacioval lehet gazdagodni, meg a nem ujoncok szamara is ajnalott lenne.
[ Szerkesztve ]
-
drzozo
senior tag
válasz Shingen #27303 üzenetére
Szerintem alapvetoen elso korben azt kellene eldontened, hogy melyik oldalon szeretnel jatszani. Legtobb itthoni jatekon civil (pmc) vs terep oldalak vannak, neha vegyitve az oroszokkal.
Ha ez megvan, akkor tovabb lehet gondolni, hogy az adott oldalon melyik rejt legjobban.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27297 üzenetére
A Specna Arms M4-ek szerintem (es sokak szerint) a jo (elfogadhato) minosegu M4 replikak kozze tartoznak. Vannak egyes modelek amelyek belseje mar upgradelt, pl o gyurus alu nozi kerult be. Illetve ket fajta gyorsrugocseres gearboxuk van, ebbol csak az egyik valoban gyors, kb 2 perc, a SAEC elnevezesuek. Ez nyilvan a kinalat csucsa, 250 euro felett. Ha utobbi nem szempont, akkor mar 150, inkabb 200 euro korul tudsz ezekbol valogatni.
Volt regen Europaban is az A&K M4 CQB nevu replika, ami olcson volt szuperul sikerult szerkezet. Most van a Cyma-nak is egy ar ertek aranyt figyelembe veve elfogadhato gepezete (talan a CM005 de erre most nem tennem a nyakam). Velemenyem szerint akkor mar egy akcios Specna.
A fos "elallitodos" hopup szerkezet es az "orr lerugos" V2 gearbox szokott ezeknek a rakja lenni, valamint olcsobb replikaknal jellemzo hogy lotyog, nyeklik a test. Na ez egy Specna M4-nel nem fordul elo szerintem.
Fontos hogy a Specna nemreg piacra dobott egy ugynevezett Core szeriat, ami nagyon low budget. Muanyag rugovezeto... lol. Velemenyem szerint epp ezert kezdtek el kiadni upgraged verziokat a regiekbol, hogy erezze az ember, hogy egy szintel magasabb minoseget vett.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27294 üzenetére
Inokasu, Systema PTW.
jobban személyre lehet szabni mint az AK - igen
több kiegészítőt lehet hozzá kapni - igen
Trumpot jobban szeretik, mint Putyint.Ízlés kérdése. Ezek replikák, az egész airsoft a csata replikája. Egy autentikus kapitalista fegyverrendszerhez könnyen kapsz mindenféle igényt kielégítő cuccot készen, vagy rendszerben (pl MOLLE). Egy keleti érához is megvannak a nagyon jó cuccok, hiszen ők sem hülyék, de mégsem annyira szabad. Itt jegyezném meg, hogy neked is az az AK tetszik, aminek M4 tusa van és RIS/RAS.sal van tele.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27289 üzenetére
A fogaskerekek tengelye beleül a csapágyba, de belül tengelyirányba tud mozogni. Az ideális, ha a fogaskerekek a lehető legnagyobb felületen találkozzanak, de az oldalirányú mozgás miatt ez nem egyértelmű. A gyártási pontatlanság miatt vannak szellősebben, a tengelyekre lehet tenni hézagoló gyűrűket (0,1-0,25 mm vastag alátéteket), amikkel a fogaskerekek tengelyirányú mozgása szabályozható.
Üresen (rugó, dugattyú nélkül) ujjal megpörgetve szabadon forogjanak, mint egy fidget spinner, és oldalra ne mozogjanak el, akkor a tuti. Ha hülyén csinál, megszorul, vagy épp csak összeérnek és egyik ledarálja a másikat.
Tokyo Marui például a középső fogaskereket spiáterből csinálja, ez a leggyengébb része a GB-nak, ha megszorul, tervezetten ezt darálja le a rendszer és más alkatrész nem sérül.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27275 üzenetére
Peldaul ez. Nekem ez az S24-ben van, elegedett vagyok vele.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27267 üzenetére
Tobb dolog: egyreszt jo lenne ha egy hozzaerto atnezne a replikat. Siman lehet hogy dzsuvas a hopup es a cso, nem tokeletsen van benne a gumi, szarul csavaroztak ossze a kamrat Csang-ek, stb. Teflonszalaggal lehet javitnai a legzarason is, konzisztensebb lesz es no az FPS. Masreszt sokat szamit a BB, 8fields, rockets, es tarsai granatba valok. Nem nagy befektetes rendes BB-t venni, sokan megis ezen sporolnak. Vicces mikor latom a sracokat a tobbszazezres cuccukkal, es a 3 filleres BB-vel. Es vegul, 20 meterrol 15 centi meglehetosen kis felulet, ezektol mondjuk elvarhato egy 30-35 meterrol a mellalak. Ami talan 40x60cm. Ha ezt teljesiti, hiba nincs.
Az atnezest es a jo BB-t mindenkepp javaslom!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27265 üzenetére
Nekem van mindketto, az M4 masfelszer dragabb fegyver volt (eredeti aran, de black friday-en vettem occon), megis sokkal jobb az AK. Jobb a nyilt iranyzek, merfoldekkel jobb a hopup, masszivabb, meg szerintem szebb is. CM048 es Specna SAEC M4 gepekrol van most szo. Egyszer majd lehet meglepem az M4et egy ProWin kamraval, allitolag sokat dob rajta.
Amit bestbuykent ajanlani tudok: JG608 G36C. Kb 100-110 euro, szuper kis szerkezet, foleg ennyiert.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27254 üzenetére
Eppen az is akcios. TaiwanGun-on 20 euroval dragabb, ez nem rossz ar erte.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27236 üzenetére
Hű, legalább izé és hogyishívják nélkül le tudtad írni.
Green gas-ban van szilikon, ami keni a tár belső elemeit. Ha nem propángázt használsz, nem kell bele semmi plusz.
a kiáramló gáz kinyomja a felesleges szilikont - igen, hosszú távon a szánba, azaz a kamrába, dugattyúba, nóziba, hop upba, gumiba, csőbe. Tudom, hogy azt írja a "szakirodalom", hogy kézzel nyomd meg a szelepet a kezedben, de arról gondolom, elfelejtkezik a szakirodalom említést tenni, hogy a csepegtetés a gravitációnak eleget téve működik és bizony a talpára állított tárból az összes folyékony halmazállapotú anyag (mert milyen mást csepegtetnél?) nem jön ki belőle, legfeljebb, ha fejre állítod pár órára és imádkozol, hogy nem olyan a tár belseje, mint az én fürdőszobám. A padló-összefolyó a helyiség legmagasabb pontja...
Ősi airsoftos közmondást már írtam neked privátban, de itt is leírom: ami működik, ne javítsd meg!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27234 üzenetére
Sehova. A gumi megszívja magát, ha sok a szilikon, a műanyagot, fémet meg tisztán tartod.
Egy GBB tár alapvetően két részből áll: gáztartály és BB-tartó.
A gáztartályt nem nyitod ki, belül a gg adja a kenést.
A BB-tartó egy rugó, egy műanyag pöcök a rugón, meg műanyag tárajak. Ez legyen tiszta, akadásmentes.Szilikonozni vékonyan kell és jóformán szárazra törölni a felületeket. Egy vékony filmrétegnél ha több van, akkor abban már megtapadhat a por, ami karcol, meggyűlve pedig akadályozhat is.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27209 üzenetére
A haverokat nagyon nehez ravenni, en is tapasztaltam, es meg ha sikerul is jellemzoen lemorzsolodnak, vagy anyagi okok miatt, vagy mert rajonnek, hogy ez nem olyan, mint a gep elott COD-ozni. Nehez is osszeegyeztetni veluk, hogy egy alkalom mindenkinek jo legyen, ezert en pl egyszeruen leszarom oket, irok ha megyek valahova jatszani, aztan vagy csatlakoznak, vagy nem.
Na meg nem hulyek sajnos, ha kicsit utanajarnak a dolognak, rajonnek, hogy a 100 euros fegyveren kivul meg legalabb (de inkabb (sokkal) tobb) penz fog elmenni egyebekre, tehat nem lehet oket azzal megvezetni, hogy csak 30e-el be lehet szallni. En azt szoktam mondani, hogy egy kenyelmes beszallo 100e Ft korul van, a budget ~70e. Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy miutan elkapott a gepszij mennyi penzt olsz bele.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27207 üzenetére
Azert linkeltem, mert tobbek kozott az elerheto legnepszerubb fegyvercsaladokrol is van egy egy cikk. AK, M szeria, G36, MP5 stb...
Egyebkent te tervezel jatekra is menni, vagy csak a birtoklasi vagy hajt, esetleg kertben lovoldozes a cel? Mert ha megis jatekra mennel, akkor szand ra az idot es ismerkedj meg a jatekkal a szabalyokkal, es legfokepp a biztonsaggal kapcsolatos dolgokkal. Teny hogy az elejen maga a fegyver a legvonzobb az airsoftban, de a jatekelmeny sokszor nagyobb, ha a fegyvert hasxnalod a legkevesebbet, megis eredmenyes vagy. Tipikus eset: a feladatmegoldos jatekok.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27204 üzenetére
Ha van nemi szabadidod, ajanlom ezt az oldalt alapos atolvasasra. Egy csomo olyan kerdesre is valaszt kapsz majd, ami meg meg sem fogalmazodott benned. Illetve illo lesz ismerkedni a MASZ-al is lassan.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27204 üzenetére
DMR és nem DRM. A mesterlövésszel nem összekeverendő, más a szerep és a fegyverrendszer is általában.
Az airsoftban a DMR szerepkör kissé ki van herélve, nincs sorozatlövés, de szintén 400 fps felett lőhet. Amolyan átmenet a sima támogató (400 fps-ig, sorozatlövéssel) és a sniper )600 fps-ig, szigorú egyeslövés, általában nem rajban, max párban mozog a spotterel) között.
Az fps-határok és a sorozatlövés miatt fontos nagyon, hogy milyen szerepet akarsz vele betölteni. Mivel épületen kívül, általános lövész akarsz lenni, így a 400 pf neked felső korlát.A hordszíj néha tartozék a fegyverhez, máskülönben nem drága. Az optikai irányzék lehet a csillagvizsgáló távcső, red dot és reflex dot is. A távcsőre nincs szükséged szerintem, legalábbis 2×-nél nagyobb zoomra biztosan. A red dot általában egy rövid cső, elöl-hátul plexi/üveg, közte meg egy rizmára vetített piros/zöld pötty, nincs nagyítása. Külön eszközzel megoldható. A reflex dot egy darab gyűrű, benne a piros/zöld pöttyel. AK-ra ez az autentikus. Az elektrooptikai irányzékok ára tizenpár €-tól kezdődnek, egy jobb minőségű 30€-nál indul, de vannak 100€ felett is, amik még mindig csak airsoftra jók.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27199 üzenetére
Első körben azt tisztázzuk, hogy a 60k-ba minek kell beleférnie?
Csupasz fegyver?
Vagy szállítás, tárak, átnézés, hop up gumi csere, minőségi akku, akkutöltő, fegyvertáska, hordszíj, optikai irányzék?
Mire akarod használni? De hülye vagyok, nyilván airsoftozni. Szóval épületen belül, kívül, támogató, assault, DMR?Látom, fémet szeretnél. Hát, egy G36-ból nem fogsz találni. Az említett AK jó.
Ugye, a szánhátrasiklásos pisztoly a GBB, azaz gas blow back. AEG-ből az EBB az electric blow back rövidítése, amit linkeltél, az ilyen. Tapasztalt játékosok ezt iktatják ki először, felesleges, de komoly hibaforrás.
Amit mondtak, azok minőségi cuccok, jellemzően inkább gyengíteni kell őket, hogy 400 fps alá menjen - ugye, MASZ szerint játszunk egy átnézés után. Az átnézés itt azt is jelenti, hogy a fegyver levegős rendszereit átnézik és a tömítéseket igazítják. Így fog egy gyári állapotú fegyver 380 fps helyett mindenféle alkatrészcsere nélkül 410-420 fps-t lőni. Taiwangun-on lehet kérni a fegyver gyengítését, ami azt takarja, hogy a bolt a gyári rugót gyengébbre cseréli és adja mellé a gyári rugót is a csomagban. Egy AEG lényegesen testre szabhatóbb, mint egy pisztoly, vonatkozik ez a kiegészítőkre, csőtorkolati energiára egyaránt.
Aksi: a gyári akku lutri, jellemzően Ni-Mh, ami azért avítt technológia mára és a gyári akkuk minőségében is nagy a szórás. Vannak gyári akkuk 5-6 éve használatban és semmi bajuk, van, amelyik új korában is szar. Ami viszont biztos, hogy a gyári töltő nem modern, okos töltő, hanem óranézős fajta. Előre lépés egy minőségi töltő akár a gyári akkuhoz is, mely tudja kezelni a Ni-xx akkukra jellemző memóriaeffektust és van benne csepptöltés. A másik lehetőség a lítium irány, de ahhoz hozzá való töltő kell, stb. AK-nál, ha nem teli tusos, akkor a tokfedél alatt van az akku helye, korlátozott méret, korlátozott kapacitás, speciális kialakítás, de. élhető megoldások vannak már, csak tudd, hogy ezt figyelembe kell venni.
A márka önmagában nem mond semmit, vannak gyártók jobb és rosszabbul sikerült konstrukciókkal, típusokkal. AK vonalon a Cyma például jó.
Gearbox a márka-típus kérdéskörbe beletartozik. Röviden: a gearbox a fegyver lelke, ha az szar, akkor nagyon szerelmesnek kell lenni a többibe, hogy megérje megvenni.Jajj, egyszer szereltem M4 S-System-et, hát, egy örökkévalóság volt, míg szétszedtem és összeraktam.
SRT... Szóval életképes M4-et nem kapsz 100€-ért. Inkább 150-200€ ársávban mozognak. A linkelteken az akku elöl foglal helyet, kis méret, kis kapacitás. Teheted kívülre is az akkut, mondjuk egy PEQ dobozba, és akkor lesz nagyobb kapacitásod. Amit viszont ezekkel a kialakításokkal szemben nehezményezek, hogy orrnehéz a fegyver, és ezt a gyengébbik kezeddel tartod. Nagyon nem autentikus, de én épp ezért teli tust használok old school nagy Ni-Mh akkuval, kényelmesebb a súlyelosztása, nem fárasztó 6 óra után sem. Az AUG ugyanazzal az összsúllyal 10 óra után sem fárasztó.[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27199 üzenetére
Nagyon jo a kerdes, es a belott ar is! Ennyiert mar jo gepeket lehet venni!
Kb ~60e Ft kornyeken a CM048 (AK74), vagy a CM048M (AKM) ha az AK szeria tetszik, ha visszaolvasol a topikban ezekre keresve, akkor sokat irtam mar rola.Ha inkabb M4, akkor tudom ajanlani a Specna Arms termekeit akciosan. Azert akciosan mert azert ezekbol a kremje inkabb 200 euro felett van, de akciban meg lehet fogni oket 150-200 kozott.
Ha bestbuy kezdofegyvert keresel, es a 60k-ba szeretned, hogy kiegeszitok is beleferjenek, akkor ket nagyon racionalis valasztasod van: JG 608 (G36), CM028 (AK).
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27187 üzenetére
"lehettek az Alu kakasból kifolyólag konstrukciós hibák"?
Peldaul? Van konkret eset, hogy problema volt vele?Egyebkent nem vagyok rola meggyozodve, hogy ket tok egyforma alkatreszt kepesek lennenek ket kulonbozo anyagbol eloallitani... Ellege anti-kapitalista (es luxus) huzas lenne, ket gyartastechnologiat (vagy beszallitot) fenntartani ugyanarra a feladatra. Azt hamarabb el tudom hinni, hogy evekkel ezelott az egyik fajta, most pedig a masik fajta alkatresszel szerelik a replikat (es ennek lehet anyagi oka is!), de szamomra logikus, hogy akkor az osszesen az ujabb van. Illetve, szerintem hamarabb lesz cseres a rugo, ami csapkodja a kakast, mint maga az emlitett egyseg, akar alu akar acel.
En elhiszem, hogy jol korbe akarod jarni a kerdest, de kisse kezd szorszalhasogatas lenni ez az M9 tema. Eddig 3-4-5 ember irta le a velemenyet, es ebbol zero negativ, akar Vertec, akar sima M9, akar greengaz, akar CO. Tenyleg csak azt tudom tanacsolni amit PM-ben is irtam, illetve itt is volt mar rola szo, be kell menni egy boltba, megtapizni, megkerdezni, hogy mi mibol van rajta. Felre ne erts, veletlen sem szeretnem elvenni a kedved, szivesen segitek tovabbra is, de szerintem annyira melyen kiveseztuk mar ezt, hogy nehezen tudom elkepzelni, hova lehet meg ezt feszegetni.
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27178 üzenetére
Egyik ismerosnek van. Semmi kulonbseg csak amit szemmel latsz. Tok ugyan az belul a ketto.
KJW M9 verziok osszehasonlitasa
zoltankakuk:
Milyen gumi kerult bele? En is vettem anno az enyembe (talan A+) de az szar volt, rendbeteve most a gyarival is vagany.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27176 üzenetére
Nem nézem meg a videót, két megoldás lehetséges: ne szökjön el levegő a hop up gumi mellett és ne lötyögjön a belső cső a külsőben.
Tapasztalat meg szervizből, meg csapattársaktól van, aki játék közben keresték a patroncserekor elejtett imbusz kulcsokat, tárfenekeket. Egy ggb-nél tudod, hogy pl 2,5 tárat visz ki. Egy gg-re rátöltesz, mikor eszedbe jut, egy CO2-ből az utolsó tárazásnál előbb fogy el a gáz, mint a bb. Hát hiányzik ez nekem?
Ha full auto és Beretta, akkor M93R, ha mindegy, akkor KWC Glock 18C.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27171 üzenetére
Szilikonolajjal szoktak kenni a mozgo reszeket, es a tomiteseket. Green gaznal erre azert nincs szukseg, mert abba mar gyarilag van szilo keverve, gyakorlatilag hasznalat kozben keni magat.
Szerk:
Egyebkent minek neked full auto pisztoly? Jellemzoen a sorozatloves tiltott minimum az epuletekben, de sok helyen ugy altalanosan a jatek soran. En a pisztolyt leginkabb epuletben veszem elo, mert kompakt, gyors, de ha ugysem lohetek sorozatot akkor minek a full auto funkcio?Szerk-szerk:
"this doesn't work on KJW so if you have a KJW M9 I wouldn't recommend this"
Idezet a leirasbol.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Shingen #27138 üzenetére
Leírtuk, mert nem ezek a szemetek semmit sem adtak féláron akcióban, mint azt sokan bilibe lógó kézzel gondolták.
Én a gg fegyót az első 4 évben nyomás nélkül tároltam, az utóbbi 6 évben nyomás alatt, semmilyen változást nem tapasztaltam. Egy fél év alatt elszökik a nyomás nagy része, 1-2 hét alatt azonban nem tapasztaltam nyomásesést. CO2-nél dettó. A CO2 azért eszi jobban a fegyvert, mert nem tartalmaz kenőanyagot, ezt neked kell megadnod a karbantartás során.
M9, P226, P229 vonalon a KJW az etalon, WE-től a High Capa széria, SRC-től inkább a GBBR-ek.
Persze, Tokyo Marui a fentiekből, de azok műanyag testtel vannak, így a fegyver áráért vehetsz még fém testet és még egyszer ennyiért tuning alkatrészeket. Ezt már egy átlag érszoftosnak nem szoktuk javasolni.Hazai legálisan működő üzletből kártya nélkül nem adhatnak el fegyvert. Légfegyverhez nem kötelező a kártyát birtokolni, de forgalomba hozni tilos nélküle.
zoltankakuk: ha IDPA-t, IPSC-t lősz, akkor már tétel. De ezt gg-vel meg lehet oldani palackról. Alkalmanként 1-2 patron tényleg nem tétel, de alkalmanként 50, heti 3 alkalommal már az. Volt, amikor a gg Glock-kal 3000 BB-t lőttem el egy délutánon.
Picturemaker: Beretta M93R, igaz, ez sem full auto, hanem van félautomata és tripple shot, de így is fun.
-
Picturemaker
őstag
válasz Shingen #27165 üzenetére
Üdv!
A tölthető CO2 patron alakú tartály amit linkeltél 8 grammos, a nézett pisztolyokba 12 grammos kell (létezik ilyen is, csak soha sem lehet kapni), ez másba való, más a mérete [link].
Az automata airsoftos Umarex Beretta nem létezik. A kép alatti videó címét nézd: "Full Auto Beretta 92 Airgun Review". Az légpisztoly, csak buta módon az airsoft alá linkelik. Az egyik nagy forgalmazónál hónapokkal ezelőtt kiderítettük, hogy nincs ilyen full auto Berettájuk (sajnos, én is venni akartam . A videó eléggé félrevezető, mert nem a kínált pisztolyról szól.
Ez a pisztoly "csak" NBB, azért meg kicsit sok a 31 pénz (szerintem).
Ha full auto Beretta kinézetű pisztolyt szeretnél, akkor a Taurus PT99-et keresd.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."