- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- New Game Blitz - 2025
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
levy668
újonc
Ahoy Urak!
Kérdésem lenne.
Sikerült beszereznem egy KJW M9A1-es co2 stukkert. Hibátlanul működik.
Csak co2-vel lesz használva és a kérdésem az lenne, hogy hogyan tartsam helyesen karban?
Gondolok itt a belső részek kenésére.X tár után szedjem atomjaira és olajozzam meg a dugattyút+belsejét, vagy (ez most lehet hülyeség lesz) betekerés előtt lehet e csöppenteni 1 csepp szilikon olajat a patron "kiszúrós" részére és az relatíve keni a belsejét?Nagyon tetszik a pisztoly, szeretném helyesen karban tartani, hogy ne a saját hülyeségem miatt menjen tönkre.
Már googliztam a co2 pisztoly karbantartása dolgokra, nem jött vissza értékelhető találat.(főleg green gas-os cuccok bukkantak fel)Válaszokat előre is köszi!
-
Milán13
tag
válasz macilaci78 #27698 üzenetére
Köszönöm!
Átnéztem a hazai boltkínálatot és a PL és taiwani oldalakat, de Tokio Marui nem nagyon van.
Egy ilyet már fogtam a kezemben:
http://www.airsoftcentrum.hu/shop_products/2745/kp01-e2-sig-p226
Nagyon tetszett. Bár ezt a SIG-et nem írtam, mint típust, de nagyon kézre állt . Mi a véleményed?
Érdekelne még a VFC márkáról kialakult kép is.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Milán13 #27697 üzenetére
AEG maroklőfegyver nincs, airsoft electric gun... Neked AEP kellhet, azaz airsoft electric pistol. A lényegi különbség a méret, a pisztoly kisebb: kisebb alkatrészek, kevesebb erő, kevesebb tartósság.
A GBB gas blow back, azaz szánhátrasiklásos gázüzemű fegyver. Mivel a szánt a gáz hátralöki, így van visszarúgása, szemben az AEP-pel, sokkal autentikusabb, jellemzően anyaghasználatban is. Az AEP-ek jellemzően műanyagok, ami egy Glock-nál annyira nem gáz, de egy USP-nél már viccesebb.
200-300 €-ért vagy veszel egy alap Marui Glock-ot és eldöntöd, hogy fém szánt, vagy jobb belsőséget teszel-e bele. Vagy megelégszel a KJW-vel és meglesz az az alapfegyvered, ami hozza a kötelezőt: ott fém, ahol kell, GBB, van alkatrész, tok, egyéb kiegészítő hozzá és stabilan működik. Ugyanígy kijön az XDM is ennyiből, KWC USP, vagy USP Compact, ha az kell, Walther P99, vagy PPK, PPK/S akár Maruzentől is. Ami megmarad, azt tedd bele a tárba: erősebb szelep, több tár.
BB-ből megoszlanak a vélemények, de bio BB terén nézelődj. A 0,2 grammos felett eljárt az idő, 0,25-0,28 grammos még pisztolyhoz is, ha szép lőképet akarsz.
Nem ismerem a hazai boltok aktuális kínálatát, de az biztos, hogy az eladható, divatos típusok vannak csak kint. Ami viszont biztos, hogy EU webshopokból megéri rendelni, már vámoltak és nem a hazai 27%-os áfával vannak terhelve. És azért a haszonkulcs is más... Lengyelországból 1 héten belül meg szokott jönni minden, nemigazán van panasz a boltokra. Lehet Távol-Keletről is rendelni, de akkor esetleg vám és áfa is terheli, de ez lutri.
Ami a hazai boltokat törvény szerint sújtja, az az MKH kártya, vagyis kötelezően csak bevizsgált, próbajellel ellátott fegyvert adhatnak el, aminek hatósági ára 5k körül van, ezt persze te fizeted. Magánimportként behozott fegyverrel ilyen gond nincs és szerencsére ma már a rend éber őreinek köreiben is elég ismertségnek örvend az airsoft ahhoz, hogy ne teperjenek le érte. Persze, a tárolás, szállítás és használat törvényi szabályait kötelező betartani, a MASZ-t pedig illik.Az összefoglalót olvasd el, van benne pár hivatkozás szakfórumokra, boltok jegyzékére is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Milán13
tag
válasz macilaci78 #27696 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Markofegyvernél GBB vagy AEG típust érdemes nézni.
A keret 200-300 EUR a fegyverre. Utólagos módosítást nem szeretnék rajta eszközölni.
Milyen márkájú BB ajánlott?
Van olyan magyarországi bolt, ahol nagy a választék és kifejezetten ajánlott?
HK-ra és Whalter-re a VFC Umarex milyen minőségű gyártó?[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Milán13 #27694 üzenetére
Szia!
Ha van lehetőséged, menj be pár hazai airsoft boltba és fogdosd meg a replikákat. 3 eltérő küllemű, fogású pisztolyt írtál, jó lenne vásárlás előtt kideríteni, melyik áll a kezedre.
Szerintem a Glock lesz a befutó.
HK replikákból nem igazán tudok prémium gyártót, sem a Waltherből. Viszont nézd meg az XDM-et is.
Glock-hoz van több gyártó is, a Tokio Marui az etalon, japán gyártó, nagyon sok gyártó van, aki CNC-zett, minőségi alkatrészeket gyárt hozzá és versenyfegyvert is lehet építeni belőle.Azzal legyél tisztában, hogy az airsoft szinte mindenben elmarad az éles fegyverektől: pontosság, lőtáv, hang, visszarúgás és hát üzemeltetési költség is. Egy hih end airsoft pisztoly már felveszi a versenyt árban az élessel. Egy átdolgozott pisztoly 1.000-1.500 €: reinforced alkatrészek, high output szelepek, CNC szán, kényelmes markolat, fénygyűjtő irányzék, stb. Tárak 10k/db, tárfenék ha műanyag (csak egy takaró, dizájnelem), akkor a földre ejtős tárcseréről hamar leszoksz...
Laser pointert a magyar airsoft szabályzat nem enged, de IDPA, IPSC open kategóriában használható. Pisztolyra is van red dot, amit kapsz, az gyakorlatilag jó lesz, mert szűk szegmens, nincs bóvli. Fegyverlámpából ha komolyat akarsz, akkor Streamlight TL, TLR széria. Éles fegyverlámpa, a 308-as Winchester Magnumon is megáll, nem lövik be a lencsét. Pillanatkapcsoló, egérfarok, stb.
levy668: KJ Works messze van a felső kategóriától. Marui, Western Arms például alapnak és minimum Guarder alkatrészek, PDI, Prometheus, stb... Ahol az a golyóstollnyi belső cső 80€, a gumi meg 20€...
Egy KJW nagyon jó alap, de arra alkalmatlan, hogy egy rakás lóvét rálocsolj.[ Szerkesztve ]
-
levy668
újonc
válasz Milán13 #27694 üzenetére
Üdv!
Glock témában sok jót hallottam a KJ Works KP-13-ról(én is most vettem pisztolyt ,előtte utána kérdeztem az elérhető jó/megbízható fegyvereknek a fórumokon)
Állítólag megbízható, rengeted pótalkatrészt lehet kapni hozzá, csak szerelni nehéz.
Sajnos csak német nyelvű bemutatót találtam: https://www.youtube.com/watch?v=fYI-xcuSU8M
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm az Airsoft iránt.
Szeretnék egy jó minőségű marokfegyvert venni. A HK VP9 és a Glock és Walther típus tetszik.
Szívesen vennék BB és taktikai kiegészítő (pointer, lámpa,red-dot) ajánlásokat is.
Közép-felső kategóriás termékekben gondolkodnék.
Mit tanácsoltok? Ha tudtok jó tesztoldalakat, azoknak is örülnék (ENG, HUN)Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Üdv, Milán
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27692 üzenetére
Én AUG-gal mentem sokat, 80 cm a fegyver, ebből 51 cm cső.
A rövid verzió épületben is hasznosabb, de az a vicces, hogy stabil fogással, nyújtott kézzel a pisztollyal előrébb érek, mint a akár az AUG-gal, de a pisztollyal ugye könnyebb manőverezni.Akaszd szíjra a kapát! Van szereléksínre rakható szíjakasztó, a cső alatt el is fér. Ott lóghatna a nyakadban a kereszt mellett.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27691 üzenetére
Igazából az a baj, hogy most is sooookkal inkább megyek a hi-capa+50-es tár+ tracer kombóval mint bármi mással cqbn, azt meg bár mókoltam neki univerzálisból holstert, eltenni meg elővenni se egy élhető dolog na Rohadt pontosan lehet ilyen helyeken értelmezhető lőtávokon dolgozni vele ez tény.
A mozgással se lenne nagy gond, csak na. Agilisebb egy mp5 szerű rövid eszköz, mint egy 80 centis fegyverrel mászkáló aki folyamatosan váltogat, azt meg 4-6 órában üzemszerűen annyira nem is szeretném
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27690 üzenetére
Én királyul elvagyok 100-120 centis fegyókkal és pisztollyal épületben. Meg kell tanulni ágyúval is mozogni és fegyvert váltani. Pisztoly 15-20 méteren gyakorlással egy tenyérnyi területen pontos épületben (nincs szél), azon felül meg már jó a puska is.
Csak azért veszek CQB-ra M3 shotit, mert olyan pályára vinném, ahol gyakorlatilag nincs épületen kívüli rész és a shoti nagyon adja.
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27686 üzenetére
A felállás jelenleg az, hogy visszakerült a gyári rugó a g&g m18 mod 1-be, így 370-380 környékén megvan letömítve rendesen. Viszont kényelmetlen szűk helyen, ezért megy az agyalás. A mod 1-et meghagynám outdoor annyira nem sajnálósnak meg backupnak, és fedett cqb vonalra nézem ezeket, tehát direkt koszt nem igazán fog kapni.
Cimborától venném át az ics-t, 90k körül, nem igazán használta mert ő meg inkább outdoor játszik, oda meg nagyobb vasakkal ment. Inkább a csomagtartóban ült ha mégis kéne felkiáltással, ennyit megérhetne. GF-en nincs, TG-n dettó, itthon meg 130, ami egy kicsit erős első blikkre.
Az AM-014-re nehezebb lenne feltenni a tracert, a belső csövet kéne egyből cserélni, mert az a gyári "tompítóba" is bele van lógatva rendesen. Akkor lehet hogy már egy AM015 konkrétan azonos árban, még egy kicsit rövidebb, és egy filléres adapterrel mehet is rá a tracer...
Tracer meg kell, mert nő nélkül is lehet mókázni, de ha már van...
Alszok rá egyet, egyébként lehet 015 lesz, hacsak nem mond cimbora túl jó árat... Tudom vennék én mp5-öt meg ak vonalon is vannak finomak, de azok nem adják no.
Azért köszönöm az észrevételeket mindenkinek is
[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
válasz DNReNTi #27688 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett: mi az (Ares) Amoeba fegyvereinket (AM-001 és 006 közötti modellek) 150-200 ajróért vettük, tehát a 100(+) ezer forintos modellekkel nem illene azokat összehasonlítani.*
Az említett AM-014 modell, ami 300 ajró környékén kapható** lényegében csak küllemben tér el az olcsóbbaktól, de felépítésre és működésre ugyanaz.
* Te nem is tettél ilyet, csak megjegyzem...
** Nuprol márkanév alatt is kapni egy módosított (de szintén Ares gyártmányú) Honey Badger-t, ami még olcsóbb is kb. 10%-kal.
Amiket én személy szerint értékelek az Amoeba fegyvereimben:
• könnyű, de erős üvegszálas test
• apró finomságok egy alap, klasszikus M4-hez képest: kényelmes markolat, nagy méretű tárkioldógomb, stb.
• gyors rugócserés gearbox
• programozható, alapból FET-es és AB-s tűzvezérlés (EFCS)
• tárcsás hop-up szerkezet
• alapból szép lőkép[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27685 üzenetére
Ha nem mókolod a GB-ot és rendszeresen karbantartod, akkor tartós darab.
Az ICS-t venném a minősége miatt, a PDW-t a mérete miatt. Mindenképp rövid vietnámi tárakat vegyél!A kétrészes GB nagyon jól kitalált darab, a meghajtás a lowerben, a levegős rész a rugóval az upperben. A lower M110-ig bírja, de ha biztosra akarsz menni, megcsinálod M150-ig, és az uppereket meg cserélgeted. 300-550 fps között jó ugyanaz a fegyver.
Karbantartás: a kétrészes GB miatt könnyebben koszolódik, hajdan régi löszös homokbányába jártunk játszani, ICS M4-e volt az egyik srácnak, minden ottani játék után foglalkozott a GB-szal.
Ja igen, ha Gunfire-ről rendelsz, előtte dobd be a közösbe. Marui Glock 17-hez keresek tárat, társzelepeket, shotishellt, fórumtárs pedig JG G36-hoz JG tárfészket M4 tárakhoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
b0bcat
addikt
Sajnos utoljára kínai webshop-ban láttam JG gyártmányú táradaptert.
Én mindenféle tárakkal használtam az enyémeket: low- mid- és hicap tárakkal is, műanyaggal és fém köpenyessel is, és mindennel kompatibilis volt, kivéve azt a TG-s tekerős rövid PMAG-ot, amit említettem.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27675 üzenetére
Jah persze te Csak nem veled játszottam
Nekem semmi se fájt igazából mert tudtam hogy itt nem az lesz amit megszoktam, és ez benne van a pakliban. Előre sejtettem, hogy a társaság fele pl a hicapet nem húzza fel és üresen püttyögtet, majd sír hogy miért nem állok ki Egy óra után már ha elkezdtek rám lőni kb fedezéket se próbáltam keresni, vagy irányt váltani, mert vagy nem jött bb vagy méterekkel arrébb csapódtak be. De haverokkal mentünk, szórakozni, ez nem para.
Arra nem számítottam, hogy cqb-re kihegyezett helyen bérelsz fegyvert, és kiadják úgy, hogy a lecsapó kar viszlátos. Na az azért nem humoros. A lelkes kezdőket rácsos maszkban beengedni fullautozni úgy, hogy jellemzően gyakran fordulnak egymásra 1-2 méterről és aztán ami a csövön kifér, az szerintem nem móka.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27677 üzenetére
Debrecen.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27674 üzenetére
hátulról ellent lepacsiztam szóltam hogy meghaltál, majd fél méterről hátba lőtt, nem lőttél le jeligével - az ilyet a legközelebbi dobatós lehetőségnél lehetőség szerint fültövön lövöm. És szokott lenni lehetőség.
Én M249-cel is tudok egyest lőni, pedig azon nincs is tűzkapcsoló. A 8-as sorozat pöppet erős, ha valaki nem totál Rambó, akkor még egy szar fegyverrel idegből játszva is 3-4 BB-s rövid sorozatokkal boldogul. Amúgy meg ilyen esetben célszerű BB-limitet beállítani: realcap tár, összesen 100 BB-vel.
-
törölt tag
válasz DNReNTi #27669 üzenetére
Én picit most elengedtem ezt a témát Amikor közel 20 16 éves gyerekkel toltuk a cqb-t mert épp őket ette le a fene pályára akkor se voltam így kilyuggatva, és ennyiszer szerintem az elmúlt 2-3 hónapban nem lőttek le saját csapattársak összesen mint 2 óra játék alatt most. Nem vagyok én hozzászokva az ilyen 2 méteren 8-as sorozatokhoz hátba, meg a lelövöm, felemeli a fegyvert, visszalő, majd megadja a találatát témákhoz. Mondjuk a végén már annyira elengedtem, hogy meg se lepett amikor hátulról ellent lepacsiztam szóltam hogy meghaltál, majd fél méterről hátba lőtt, nem lőttél le jeligével
Ha a bérelt fegyverek rendben lettek volna még azt mondom hogy oké. Így szerintem nem csak az én de a többiek szórakozása is határeset volt :/
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz b0bcat #27671 üzenetére
Engem az erdekelne, hogy a Specna G36-hoz van e faszan mukodo, adagolo M4 tar adapter. Specna M4 taraim vannak, tervezek majd venni egy Specna G36-ot egyszer, jo lenne ha a tarakat nem kellene megvenni. Valakinek info?
-
b0bcat
addikt
válasz levy668 #27670 üzenetére
A Battleaxe-szel meg a többi "klónnal" az a baj, hogy megjósolhatatlan, hogy melyik tár fog benne hibátlanul adagolni és melyik nem. A JG-nél egyetlen tártípussal találkoztam, ami nem adagolt, de az M4-ekben sem működött (pedig a mechanikája jó volt, tehát a BB-ket adta fel rendesen, de valószínűleg a tár méretével volt valami gond, és nem illeszkedett rendesen).
[ Szerkesztve ]
-
levy668
újonc
válasz b0bcat #27668 üzenetére
Ja köszi, nekem battleaxe adapter van, specna arms m4 tárakkal.. Jó passzentos, és jól adagolnak.1 tár akadozik az 5-ből, de ha ráütök adagol, szerintem ott a tárnál van a bibi, majd szétszedem megcsiszolom kicsit.
Igen én is olvastam, hogy a gyári a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
válasz levy668 #27657 üzenetére
Tapasztalataim szerint JG G36-hoz a gyári M4 táradapter a legjobb. A többivel sok inkompatibilitási probléma léphet fel. Én magam is több gyártmányt kipróbáltam az évek során, és csak a JG-félével nem volt gond.
-
törölt tag
Azért az almoskonyvemnek megint igaza lett. A triggerhappy első beveteses haverok, és a bérelt fegyverek semi állású fullauto üzeme iszonyat károkat okoz...
Csapatleepites pipa
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Kiprobaltam ma a Novritsch BB-ket. Nos, nem szar. Sokkal jobb mint az eddig hasznalt 0.43-as Madbull. Mind a 0.46, mind a 0.49 szuper. Mar 40-50 meteren is erezheto a kulonbseg, es meg be sem raktam a 6.01-es csovet es a Maple Leaf gumit.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
aua
tag
válasz macilaci78 #27658 üzenetére
Engem érdekel!
Aktuális még? -
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27662 üzenetére
Nem adta meg. Lepattant az agakrol.
-
macilaci78
nagyúr
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27660 üzenetére
Mar mindegy sajna, pedig tuti meglett volna a free posta. nekem jo 150 euro gurult el.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27658 üzenetére
Tegnap rendeltem.
Amugy a 15% kedvezmeny csak a mar eleve akcios termekekre ervenyes.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
macilaci78
nagyúr
Taiwangun rendelésben benne van valaki? Most 15% kupon van érvényben.
-
levy668
újonc
Nálam egy occó 16 usd-s hasonló dolog van fent:
https://gunfire.pl/product-eng-1152205534-Red-Dot-1x40-Reflex-Sight-Replica-Black.html
Nekem kellett rá magasítót tenni, nem azért mert az irányzék kitakart bármit is, hanem mivel, ha az arcom elé húzom a fegyvert tökéletesen egy vonalban lesz a szememmel a red dot.De lehet ez csak nálam van így.
Aliexpressen érdemes nézelődni, ha mégis kellene magasító, kb 4 usd. erre keress rá:"Riser Base Picatinny Rail Weaver 20mm"
Gratula a fegyverhez, élvezni fogod Nálam első számú kedvenc.
Később elgondolkodhatsz egy m4 tár adapteren(kemény 8 euró környékén van), sokkal könnyebben lehet kapni m4 tárakat mint g36 tárakat. És kb 1 perc kicserélni.És jóval többfajta m4 tártartós chestrig van, sajna a g36 tárak olyan kalasnyikov méretű tártartót igényelnek
Szerk, most jutott eszembe, én rátettem az elejére egy kis olcsó vertical grip-et, nem kötelező, de számomra kényelmesebb tartani a fegyvert.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Kb 5-6 munkanap mire megjon, mivel atnezik, lekronozzak a replikat. A szallitas ~12 euro, ha nem ered el az ingyen posta hatart, az ~230 euro. Magasito mar nem kell ra, hiszen a tetejen levo rail, alapbol fentebb van mint a fegyver test, reddot-bol pedig ami tetszik, es arban elerheto.
-
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Tud valaki viszonylag egyszerű, de strapabíró és kipróbált AB FET-es kapcsolási rajzot?
Kipróbáltuk az egyik "híres" szerelő ajánlását. Az üres próbák alatt nem melegedett, azután játékon nagyon hamar kijött belőle a füst. Az a konfig sajnos csak arra, jó, ha néha lőnek vele. A következő körben megpróbáljuk hűtőbordával, de hátha van valakinek bevált, komplett leírása akár hűtőborda méretezéssel is.
Köszönöm.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
levy668
újonc
Üdv!
Én nem régen csöppentem ebbe a hobbiba, és beszereztem egy JG G36C. Egyszerűen fantasztikus, jobban komálom mint a cyma 028-at. Tettem rá egy magasító+reddot kombót, kicseréltem a hopup gumit egy G&G zöld-re és tökéletes a fegyver. kb. 50 méteren, 0.28-as BB-vel egy 20x20as pizzás dobozon a rövid sorozatból minimum 1 talál(hallom, hogy koppan), és még be sincs lőve normálisan.
Ha JG akkor keresd a V2-őt, annál egy kicsi imbusz kulccsal szétszedés nélkül állítható az FPS kb +-30 nagyságrendben. Ez akkor jó, ha a játék előtt a bemérésnél derül ki, hogy a fegyód 401 FPS-t lő. Ilyenkor lazán átállítod.Meg rahedli pótalkatrész van hozzá fillérekért, külső idomok, tus stb. Ha ráesel nem fogsz agyvérzést kapni mert esetleg elrepedt, hanem 2-3 ezer forintból javítod.Egyébként én szeretem szerelni is, nagyon kellemesen lehet szét és összerakni.
Csak ezt akartam elmondani a JG G36c-ről (ala Forest Gump )
https://gunfire.pl/product-eng-1152189535-JG0638-V2-subcarbine-replica-black.html
[ Szerkesztve ]
-
aua
tag
válasz macilaci78 #27649 üzenetére
Köszönöm az EBB továbbképzést, ezt még sohasem láttam így összeszedve, értelmesen leírva.
Meggyőztél, elengedem az EBB-t!
Viszont akkor újratervezés: kell találnom egy szép, autentikus G36C replikát.
Umarex? -
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27649 üzenetére
GHK AK, Full travel kit, heavy bolt.
Ez mar blow back!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
macilaci78
nagyúr
Az AEG úgy működik, hogy a fém GB-on belül a dugattyú előre-hátra mozog. Az EBB ezt lovagolja meg és a GB-ot hosszában elvágva kivisz egy kart, ami a dugattyúval együtt előre-hátra mozog. Ehhez a karhoz köti az ellensúlyt, ami lehet például a felhúzókar is.
Tehát egyrészt kikönnyíted a GB-ot.
Másrészt nagyobb súlyt kell mozgatnia a GB minden elemének, pluszban terheled.És messze nincs olyan súly mozgatva, mint akár csak egy műanyag szánas GBB pisztoly (pl Glock) esetén, a mozgatott súly-statikus súly aránya pedig még rosszabb, kb egy komolyabban rezgő telefont fogsz érezni a vállgödörben.
Ha csörgő-csattogó karabély kell, akkor GBBR, de az zsebbenyúlós móka.
A Li-Po-nak meg pont semmi köze nincs hozzá. Az a kérdés, milyen feszültséget kap a motor, ez befolyásolja a fordulatszámot, illetve az Amper pedig azt, hogy milyen sokáig. Akár egy autóakkuval is üzemeltetheted. Öröm-boldogság, hogy li-po-hoz háttered, de ez a fegyver működését alapjaiban nem befolyásolja.
-
DNReNTi
őstag
Az EBB jellemzoen leginkabb csak egy plusz hibalehetoseg. A fegyver EBB altal gerjesztett 'hatrarugasa' kabe semmit nem er, cserebe meg zajol, ami airsoft jatekon nem olyasmi, amire az ember vagyik. A SA G36C-t en is eppen emlitettem a hozzaszolasban, abban peldaul par perc alatt ki lehet iktatni az EBB-t, en semmikeppen nem azert vennem, hanem a gyari FET, es az esetleg jobb minoseg miatt.
-
aua
tag
válasz macilaci78 #27642 üzenetére
Kedves macilaci78, blackrulz, DNReNTi!
Először is mindenkinek köszönöm a reakciókat.> Ha AEG, miért EBB?
Ennyire ellenjavalt az EBB? Miért?
Egyszerűen csak szeretném, ha egy picit jobban csattogjon és mozogjon.
RC-zés miatt amúgy nem ismeretlen a LiPo, ezért az AEG.> Ha G36, akkor miért Boyi/D-Boys?
Jókat olvastam róla pl. itt is: (http://airsoftujonc.hu/index.php?title=WeaponG36)
Alapvetően egy nem túl drága replikát szeretnék, amivel még lehet sörösdobozokra is lövöldözni a kert végében.
Olvastam a tesztben: "inkább a kísérletezőknek és kihívások szerelmeseinek ajánlom."
Így még jobban érdekel.> Fontolóra vetted a JG G36-ot?
Mivel teljesen beégett az a EBB nem nagyon gondolkodtam el a JG G36-on.
Ami érdekelne, de sajnos nekem sincs róla infóm az a Specna Arms G36c (https://gunfire.pl/product-eng-1152217925-SA-G12-EBB-Carbine-Replica.html) és az Umarex (IdZ?) (https://gunfire.pl/product-eng-1152207208-Heckler-Koch-G36-C-IDZ-Assault-Rifle-Replica-Black.html) -
DNReNTi
őstag
válasz #56573440 #27645 üzenetére
JG G36C amugy is egy orok ar/ertek bajnok, best buy.
Ha egyszer beakciozzak, en is benevezek ra. Vagy ha lesz egyszer fasza review a Specna Arms G36C-rol, akkor lehet arra, mondjuk sokkal sulyosabb ara van, de ha kiderul, hogy indokolt, akkor johet.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27644 üzenetére
Nem téged kérdőjeleztelek meg, hanem kiegészítettelek téged egy kis olvasnivalóval, hogy értse is miért érdemes inkább az általad javasolt fele nézelődni
-
macilaci78
nagyúr
válasz #56573440 #27643 üzenetére
Ismerem a típust, a linkelt cikkből két mondatot idéznék:
Konkurenciának ott a Boyi, ami az ARES blowbackes rendszerére épül. Ezt inkább a kísérletezőknek és kihívások szerelmeseinek ajánlom.
Voltaképpen ez az, amiért mind a kívánt gyártót, mind az EBB rendszert illetően kérdőre vontam a fórumtársat.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27642 üzenetére
-
aua
tag
Sziasztok!
BOYI/DBOYS H&K G36 EBB-t szeretnék venni, de a gunfire.pl-n elfogyott
Tudtok tanácsolni megbízható EU webshopot ahol van?
Köszönöm a válaszokat! -
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27639 üzenetére
Felkeszult, ha esetleg CQB-n egy hosszabb folyosot kellene tartani, legyen eszkoz.
-
DNReNTi
őstag
Valakinek tapasztalat a rovid A&K M870 shotgun-nal? Eleg MadMax, es most be van akciozva, plusz kuponnal mar extra olcsonak tunik. Koszi!
-
DNReNTi
őstag
válasz Shingen #27622 üzenetére
Meg mindig abban gondolkozol, hogy veszel valami olcsot, majd rakoltod a replika arat ujra, es lesz belole egy ketes minosegu valami. Add ossze a penzt, amit az egesz fegyverprojectre szansz es vegyel abban az arkategoriaban replikat. Elviszed majd valamelyik nepszeru szerelohoz, aki rendbeteszi neked es orok elet, boldogsag.
Tapasztalatbol mondom, a takolas, hegyezes jellemzoen nem er annyit amennyibe kerul.
-
levy668
újonc
Rákerestem erre a g&g arp9-re, az első gondolatom az volt, hogy ezt az m4-et nagyon forró vízben mosták ki
Viccen kívül, jól néz ki. Úgy látom a videókon, hogy 370fps-t tud, kíváncsi lennék milyen pontos. -
törölt tag
Akkor már én is kérdés
Smg méretű móka, 300 eur tetővel, 14-es menettel az orrán. AEG egyértelműen.
Vakami ötlet am 015 fele nezelodok, tudja fene mennyire jók ezek...
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
Hali!
Sokszor olvasni, hogy a Boyi replikák nem olyan jók.
Hiába a fém test a belső nem jó.
Na már most belsőt tekintve a hop up kamra, meg a GB ami a lényeg.
Boyiba mi szokott rossz lenni?
Ha kicseréled az egész hop up kamrát vmi jobb minőségre jobba lesz a fegyó?
Vagy a GB belül béna a Boyiba? Műanyag rugóvezető esetleg vagy műanyag dugattyú/henger, stb.
Mi ami béna bennük?Pl láttam boyi M4-et, magyar oldalakon csak boyi Ak olvasni.
[ Szerkesztve ]
風林火山
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27619 üzenetére
Megvaltoztatom!
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27617 üzenetére
Az meg jo bo 17 ev.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #27615 üzenetére
Nekem lanyom lett.
De nem baj, mer egyreszt cuki, masreszt ugyis keves a lany az airsoft tarsadalomban. Na de szemeket levenni rola, aki hozzaszol, azt megkinalom az S24-el CQB-n.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
törölt tag
válasz macilaci78 #27613 üzenetére
Ezek a patchek se szarok Reggel a kopasz gyalogosunk vegyi támadása után medic-et kiáltottam, asszony röhögve gurult ki az ágyból...
-
törölt tag
Asszonynál be kéne adjam, hogy erre nagy szükség van
-
kiki22
senior tag
sziasztok! Elar ak74- Suba probalta mar valaki beleeröszakolni az atlátszo cyma tárakat ?
-
Mister_X
nagyúr
válasz #56573440 #27604 üzenetére
Jó is volt a mai, én élveztem G36C-vel nem igazán volt sikerélményem az első kört leszámítva (utána elfáradtam , a 2 TDM kör után váltottam is Berettára. Azzal jobban is ment, csak az a fránya gáz ne fogyott volna ki - de mivel a gáz idejekorán kifogyott yolo mentalitással ráfutottam az amcsi zászlóra és elninjáztam Sőt, kb. minden zászlót én martam el a stukker agilitása miatt.
Az biztos, hogy egy ideig lábadozni fogok: nem bírok lépcsőzni és tele vagyok "lőtt sebekkel" a lábamon, shotgun elkapta az állam, ahol nem védett a maszk, a nap végén pedig ellőtték a kezem - de megérte, az biztos
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
DNReNTi
őstag
ALERT!
TaiwanGun-on a 'CUT15' kupon ervenyes a mar akcios termekekre, igy peldaul egy S24-et el lehet hozni 110 euro helyett, 83 euroert!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- E-book olvasók
- Minden ami hőszivattyú
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eFootball
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- Xbox One
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.