- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- New Game Blitz - 2025
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Jingsha X99-8D3 avagy kínai 2011v3 DDR3-al!
-
LOGOUT.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyonist
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne.
Airsoft fegyvereknél, van bármi különbség lőtáv és pontosság tekintetében a belső csövek hosszát tekintve?
Mondjuk egy 310-es cső és egy 385-ös cső között?
Vagy apszolút a hop up-on és a gumin múlik a dolog? -
drzozo
senior tag
válasz Lazyboooy #26698 üzenetére
A minap vásároltam itt. Szerintem messze korrekt árakkal és hatalmas készlettel operálnak. 2 szobából áll, az egyikben csak ruhák vannak, szerintem térj be.
-
Lazyboooy
újonc
Köszi, nézegetem most a GunFire-t, egész jó cuccok vannak itt is.
Nézegettem a Military Boltokat, legalábbis ami itthon van és undorító árakban mennek a multi cam ruhák -
DNReNTi
őstag
válasz Lazyboooy #26695 üzenetére
Az csak arra vonatkozik hogy masnap feladjak, valszeg ugyan ugy kabe 3-5 munkanap. Egyebkent a Gunfire is arul ilyen cuccokat (Emerson) asszem. Nezz majd ra, onnan gyorsan es olcson szallitanak. A TG meg csak azert jo, mert kabe mindentol olcsobb, viszont elegge limitalt a keszletuk.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Lazyboooy
újonc
Azért is vásárolnék innen mert van egy jó pár termék, ami pl: taiwangunon, illetve itthon sincs az én méretemben. Pl: Tactical uniform XXL-ben. Nem vagyok az a nagyon kicsi ember, viszont ilyen ruhát keresek megfizethető áron, és itt le is van akciózva 20Euróval. Ezen kívül, ahogy néztem nagyobb a választékuk mint pl: a taiwangunnak.
Igen láttam a 24 órás szállítást bár kétlem, hogy ha Olaszországból hozzák, hogy 24 óra alatt össze rakják a csomagomat és ki is hozzák nekem, mert pl Taiwangunról is 3-5 munkanap volt, és távolságban majdnem ugyan annyi. -
DNReNTi
őstag
Zsir uj, olcsobb fajta Specna Arms replikak gunfire-en. Ha valakinek esetleg pont aktualis.
-
DNReNTi
őstag
válasz Lazyboooy #26692 üzenetére
Kapasbol azzal indul az oldal hogy: Shipping within 24 hours!
Viszont eleg combos araik vannak, Magyarorszagra pl : 0-5kg 25,00 €, es csak 800 € felett van ingyen posta. Kemeny. Tapasztalatom nincs veluk egyebkent. Mi az oka hogy pont innen akarsz rendelni?but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Lazyboooy
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni rendeléssel kapcsolatban. A Softairgames.net-ről szeretnék rendelni viszont az oldal az olasz és angol. Viszont sehol sem találtam róla, olyan infókat mint pl: Hány napon belül hozzák ki, stb. Valaki már rendelt onnan? Mik voltak a tapasztalatai,hány napon belül hozták ki, volt olyan termék ami hibás lett volna,stb?
A válaszokat előre is köszi
-
yossarianHUN
újonc
Sziasztok!
E&L és LCT AK-k terén jártasabb illetőket kérdeznék: meg nem erősített forrásból, de többektől is azt hallottam, hogy az LCT-nél a gen. 2 E&L-ek megjelenése után azokra reagálva frissítettek az AK-ik belsején. Tud erről valaki valamit? Motort speciel nem hiszem, hogy fejlesztettek, mert még frissen vásárolt LCT-sektől is azt hallom, hogy az kalap szar, de esetleg máshol lehetett valami újítás.[ Szerkesztve ]
-
mima1017
tag
válasz macilaci78 #26688 üzenetére
Akkor jól tájékoztattak, mert egyik ismerősöm is aztmondta hogy kezdetnek megfelelő lesz!
A csapat nagyrésze ilyet vásárolt, úgyhogy reméljük tudunk majd veletek találkozni egy két játékon. Mi alakulunk eddig a csapatban kb 7-10 fő van.
Szép hétvégét nektek!
-
jansky1
senior tag
válasz macilaci78 #26686 üzenetére
Félreértés ne essék, bérelt fegyverrel játszok, olyan beállítással, ahogy a kezembe adják. Csak érdekelt, hogy van-e más oka is.
-
mima1017
tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a CYMA cm028a fegyverről?
-
macilaci78
nagyúr
válasz jansky1 #26684 üzenetére
Ugyanaz az ideológia áll mögötte, mint a kreszben a sebességkorlátozásoknak: elsősorban biztonsági megfontolásokból van ez így.
Persze nem kötelező megfogadni, de ha így gondolod, akkor inkább valamilyen aktív háborús övezetet javaslok csapatszituációs lövészet művelésére.
VW: pont leszarja a szabályzat a replikád élettartamát. Amúgy meg csak pénz kérdése tartósabb alkatrészek gyártása. Ez az egyetlen oka, hogy nem például fegyveracélból van a GB és tartalma.
Aki meg fedetlen testrésszel megy játszani, az meg is érdemli, hogy fájjon.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
VW
aktív tag
válasz jansky1 #26684 üzenetére
Elsősorban szabályzat miatt kell. Másodsorban replika élettartamára van jótékony hatással ha nincsenek túlfeszítve az alkatrészek,plusz még a 400fps is nagyon tud fájni kevésbé védett vagy fedetlen testrészen.
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
jansky1
senior tag
A fegyverek 400 fps alá "butítása" a szabályzat miatt szükséges csak, vagy van más jelentősége?
-
MasterHUn
senior tag
válasz macilaci78 #26678 üzenetére
Ezért is irtam hogy kinek a pap kinek a papné. Anno mondták nekem is hogy 11.1 nél bizti nélkül a kapcsolót kell majd 2 évente cserélni terheléstől használattól függően.
2 év után megnyitották a GB-os downgrade miatt (DMR ből AEG) lett. a kapcsolókésen semmi nyoma égésnek vagy kormolódásnak. Lehet én vagyok ennyire szerencsés vagy annó jól lett összerakva nem tudomSzervíz előtti állapot:
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Teljesen kezdőnek ezek vállalhatók?
Umarex HK G36 C elektromos
Umarex Ruger P345 CO2(mindkettő magyar boltból)
Köszönöm.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26680 üzenetére
Gate Nano tipus. Szerintem semmi extra nincs benne csak megkimeli az elsutoszerkezetet.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26677 üzenetére
Mire leirtam, gondoltam, hogy erre gondolsz. De en nem erre gondoltam.
Amit te itt irtal, az teljesen egyertelmu. Amire en gondoltam, hogy egyes lovesben nem mindig birja mar felhuzni a dugattyut a kisse merult akku, ilyenkor ha atkapcsolom sorozatba az valamiert elbirja, es utana megint vidaman mukodik. Ez amugy lehet egy-egy szerencsetlen elsutes eredmenye, amikor epp csak megindul a felhuzas, es gondolom mivel igy mar elofeszult rugo, nehezebb beinditani a felhuzast. Vagy csak siman szar mar az akku. Na mindegy is.Viszont kozben neztem FET-et, mer' nem nagy beruhazas, szoval lehet teljes elektroniakai upgrade lesz a ket AEG-ben, ahogy az divatos mostansag. Lipo, szilo drot, XT csatik, FET. Na meg igy mar lehet bevallalom 11.1 20/40C akkut. FET melle akkor tartsam meg a biztositekot azt mondod?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz MasterHUn #26674 üzenetére
Az egész rendszer úgy van tervezve, hogy a leggyengébb pontja a biztosíték. Túlterhelés esetén tervezhetően az ég ki leghamarabb, megszakad az áramkör, védve ezzel a rendszert. Az olvadó biztosíték egy kis keresztmetszetű vezető, ami nagy áram esetén felizzik, elolvad, elszakad.
Ha kiiktatod, vagy nagyobb áramúra cseréled (pl 10A helyett 25A-re), akkor már nem ez lesz a leggyengébb láncszem.
FET nélkül jellemzően a kapcsolókés lesz a legkisebb keresztmetszet, hiszen ott abban a pillanatban, amikor épp csak összeérnek az érintkezők, közel nulla a keresztmetszet. Ez sűrű egyes lövésnél jön elő, mert rövid idő alatt sokszor ismétlődik meg az ívkisülés, illetve a rendszer mozgásba lendítése nagyobb áramot igényel, mint a mozgásban tartása. Az égéshez mondjuk az is kell, hogy bőségesen bezsírozd a GB-ot...
Ha van FET, akkor az fog elégni, és nagyon helyesen, mert ez tartalmazza az elektronikában a védelmet. Persze az okosabbja biztosítékot is tesz mellé.
Ha a fentiek mindegyike túléli a dolgot, akkor a csatlakozók (szir-szar mini-Tamya), vezetékek (jó merev 0,75 mm^2-es szarok), vagy Ni-Mh akkuk cellák közti vezetőinek egyike adja meg magát. (Egyik csapattárs crane stok akkujának vezetékét a stock tube elnyírta, nem lő, nem lő, de már amperszag is van... Levette a hátulját, a fél szemöldökét és a halántékát lepörkölt az egypontos szíjon lógó fegyverből felcsapó lángcsóva...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #26673 üzenetére
Mekkora akkuk is mennek az AEP-ekbe? 400-700 mAh? Elég ez neked egy akármilyen AEG-be?
Szerintem a PDW-be beleteszed a 2 cellás rúdakkut, az még hosszában elfér a CM048-ban, és kapacitásban is kielégítő. Az AEP-be meg teszel egy oda való pici akkut.
Ha pedig később lesz DMR-ed, meglátod, mit tud a rúdakkuval, vagy teszel bele egy olyan téglát, ami a CM048-ban is elfér.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
válasz MasterHUn #26674 üzenetére
Ertem ertem, en az atvezetekelest is halogatom mar egy ideje, lehet egyuttal meg kellene ejteni, minden megvan hozza, csak az idom nincs meg ra. Te gyari vezetekelessel hasznalod a 11.1-et, vagy 'tuning' kabelekkel? Egyebkent en XT csatikat vettem, szinten varat meg a felszerelesre.
-
MasterHUn
senior tag
válasz DNReNTi #26673 üzenetére
Szia. Nekem egy puskámba sincs fet. Sokan mondták de jó, mert nem ég le ez az amaz.. Láttam már beégett fet-et is.... szóval szerintem csak plusz egy hibaforrás. Persze mindenkinek a saját véleménye. 11.1 mellé se használok fet-et pedig van DMR-em(amig nem veszik meg) Most volt szervízbe gyengítés céljából, de semmi égés nincs a késen a vezetékek is tökéletesek pedig lassan 4 éves a puska.. Én T csatival használom azt mégis csak hamarabb rántod le ha baj van.
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26672 üzenetére
Koszikoszi! Kicsit balf*sz volt a megfogalmazas, a PDW meg az AEP eseteben nyilvan nem szempont a DMR kompatibilitas. A CM048-nal a tusban van az akku, oda befer egesz nagy tegla is. A PDW-be egyebkent mokas lenne a 11.1, csak nem tudom FET nelkul bevallaljam e. Velemeny?
"sorozatba be, ... hogy fesztelenitsem a rugot - facepalm"
-
macilaci78
nagyúr
válasz DNReNTi #26671 üzenetére
sorozatba be, ... hogy fesztelenitsem a rugot - facepalm
Ettől függetlenül a lipo jó. Pisztolyba nem fogsz tudni akkorát tenni, ami DMR-t is meghajt. A kis fizikai méret limitálja a kapacitást.
A PDW is limitálja a formát, hosszú rúdakku akár 7,4 V, akár 11,1 V mellett.
A CM084-et nem ismerem és google se a barátom.2,2 Ah, 25C-vel 55 Ah-val terhelhető folyamatos üzemben, ez bőven elég egy DMR-nek is. Amúgy meg lehet csinálni 2 cellásból 3 cellásat, egy DC-DC konverter kell, ami 11-12 V-ra konvertálja. Már ha darálót akarsz meghajtani.
Hobbyking beszerzési forrásnak, de kiindulási pontnak is jó. Vannak fegyvertípusonként ajánlott akkuk a fizikai méretet, elrendezést figyelembe véve. Gyűjtsd ki a fegyvereidnek megfelelő akkukat fegyverenként, vedd a metszetüket és válassz a közös halmazból!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Na! Nagy nap ez a mai. Elgondolkoztam a flotta lipositasan. Miert?
Azt vettem eszre, hogy a gyari NiHm akkuk, hiaba vannak meg mindig ~8.4V-on, egy kis merules utan mar nem mindig sikerul felhuzni a dugattyut egyes lovesben. Ilyenkor sorozatba be, egy sor a foldbe hogy fesztelenitsem a rugot, aztan bambamm tovabb.Na de a lenyeg: Milyet vegyek?
A tuzgyorsasag nem igazan cel (FET-elni nem akarok), viszont hogy hosszutavon mukodjon az igen. Akkor is jo lenne ha mukodne ha egyszer DMR-t epitek a fegyverbol, tehat inkabb az a cel, hogy bikabb motort es rugot is magabiztosan felhuzzon. Amiben jelen tudasom mellett gondolkozom: 7,4V 2200mAh 25/50C.Amibe kellene: CM084, CM041PDW, esetleg CM126.
-
macilaci78
nagyúr
válasz jansky1 #26669 üzenetére
Ami működik, azt ne akard megjavítani. Vannak típushibák, vagy gyengeségek, amire lehet készülni, de inkább várd meg, míg megjön. Válaszd ki a favoritod, véleményezzük.
A betolható tust akár később is rá tudod tenni G36-ra, M4-re és AK-ra is.
-
jansky1
senior tag
válasz macilaci78 #26668 üzenetére
Külön tetszett annál a fegyvernél a tus megoldása, hogy ilyen "teleszkopos" volt, nem előrehajtós.
Más, kezdőknek bestbuy esetleg? Nem ragaszkodom a G36-hoz, lehet M4 meg AK variáns is.
Bármelyikre is essen a választás, dobozból kivéve muszáj lenne hozzáértőnek átnézni? -
macilaci78
nagyúr
válasz jansky1 #26667 üzenetére
G36 jó kezdő fegyvernek.
608-8, de elfogyott, más 608-ak: [link][link]A leglényegesebb különbség az akku helye, a 8-asban a tusban van, a másik kettőnél az előagyban. Ez a fegyver súlypontjánál számít, de ennél a típusnál nem sokat.
-
jansky1
senior tag
Hétvégén volt alkalmam kipróbálni egy JG G608-6-at. Tetszett a fegyver. Pár tesztet olvastam róla, azokon jól szerepelt. Kezdőként venném és nem lenne agyonhasználva. Beszerzési forrást tudtok ajánlani esetleg? Más kezdőnek ajánlatos fegyvert is ajánlhattok. Terepen, épületben használnám vegyesen. Köszi.
-
drzozo
senior tag
válasz macilaci78 #26664 üzenetére
Maga a tudat idegesit, hogy mas szinuek lennenek. Ezert szeretnem ugyanabbol megoldani, mindket szinbol lehet talalni ugyis kiegeszitoket. Tudom, korulmenyes vagyok, de sniperhez amugy sem kell sok.
Palyafuggo, hogy hogyan rejt, Nagygombos, Tokol, Szentendre, ezeken a sima egyszinu zold sem rossz.
Szerintem mar vasarlaskor is elutott a szin, mert noname boltokbol verbuvaltam ossze, es akkor is ezen az elven voltam, hogy megusszam olcsobban. Most annyira nem sajnalom mar ra, de azert esszeru kereteken belul akarok maradni. Raadasul az irodam mellett van kozvetlenul egy katonai shop (Jaszai, Szent Istvan krt), a Nyugatinal meg egy Dechatlon, szoval messzire se kellene mennem.
Plusz ha egy csajjal esetleg elmennek turazni, lehet, hogy nem tunnek olyan hulyenek zoldben, mint marpatban.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz drzozo #26663 üzenetére
A ghilie tudni kell játszani és mozogni is. Tanulni kell, mert tanulható, menj el olyan játékokra, ahol 20-30 sniper-spotter páros is van.
Az egyszínű ruha mindig jobban kiszúrható, mint a többszínű. Woodland és marpat kb egy kutya, de a marpat mutatósabb. A kiegészítőkön meg ne izgulj, egy mellény, combtok simán lehet fekete, vagy OD, esetleg OD alapon fekete, WL, CB zsebekkel. A WL IBA mellényemen zömmel WL zsebek vannak, de a pisztolytartó és a pisztolytártartó például fekete, admin pouch-ból pedig a fekete, CB, OD is szóba jöhet, ha jön egy jó ajánlat.
Az, hogy a zubbonyod a nadrágtól eltérő színű, lehet csak attól is, hogy a nadrágot többször mostad. Ilyen megfontolásból és a levehető lábszárú nadrágomat nyáron is lábszárral együtt mostam, hogy ne kopjon a szín.
-
drzozo
senior tag
válasz DNReNTi #26662 üzenetére
Szimpibb a terepminta nekem is, viszont ezt a stílust abszolút el tudnám képzelni. Főleg, hogy a fegyó is OD színű. Amikor megvettem a woodland-et anno, megbántam. Tuti, hogy megint meg fogom, bármit is veszek.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz drzozo #26661 üzenetére
Ebben szerintem eleg nehez lesz segiteni, abszolut egyeni preferencia hogy mit veszel. En peldaul nem vagyok az egyszinu cuccok hive, hiaba olcsobb / es tobb a kiegeszito hozza. A ghillie sem adja, bar mutatos, de a bokros dzsindzsas terepen inkabb hatrany, beakadsz mindenbe vele, rohadt meleg is. Az airsoftban valahogy nem jellemzo, hogy beeszed magad valahova, aztan egesz nap ott kempelsz, szoval azon kivul hogy menon nez ki fotokon nem latom letjogosultsagat. En sniper modhoz egyebkent sotet hardwood mintat neztem ki, igaz meg nem vettem meg, tehat nincs tapasztalatom.
-
drzozo
senior tag
Hálistennek tök tanácstalan vagyok. Szombatig venni akarok új ruházatot, le akarom cserélni a mostani sima woodland-et.
Igazából döntésképtelen vagyok abban a tekintetben, hogy full olive zöld színű legyen-e, vagy pedig vegyek marpat-ot. Nyilván ez eléggé befolyásolni fogja majd, hogy melyik oldalakon játszhatok a későbbiekben. Lehet egyszerűbb lenne venni egy ghillie-t (vsr 10-hez), rá a mostani szettre, és meg lenne oldva. Az a baj, hogy a full zöldet olcsóbban megúsznám, ráadásul csomó kiegészítőt még a Dechatlon-ból is meg lehetne vásárolni. A woodlandet már nagyon unom, ráadásul nem is teljesen egyszínű az alsóm és a felsőm, így kicsit gáznak érzem.
-
kiki22
senior tag
válasz macilaci78 #26658 üzenetére
Hali!Gbbr co s pisztolybol melyek a legmegbízhatóbbak ?
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26657 üzenetére
Li-Po mellé vagy FET, vagy biztosíték. Ha valamilyen elektromos bibi van, a biztosíték tervezetten a leggyengébb láncszem és enged. Ha nincs benne, akkor más fog engedni és ha a Li-Po akku az, akkor az tud nagyot szólni.
-
werszomjas
addikt
válasz macilaci78 #26656 üzenetére
Köszi, abból kell figyelni milyet veszek?
Gyárilag van benne egy biztosíték, azt meg kell hagyni vagy vágjam ki?
üdv
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26655 üzenetére
Elég csak a csatlakozót cserélni.
-
werszomjas
addikt
Vettem a CM.028-hoz LiPo akkut, XT60-as csatival, a fegyvernek gyárilag mini molex csatlakozója van, elegendő azt levágni és ráforrasztani egy XT60-as csatlakozót, vagy érdemes az egész kábelezést cserélni?
üdv
-
Sylana
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek felesleges Taiwangun kuponkódja?
Üdv
-
werszomjas
addikt
válasz macilaci78 #26648 üzenetére
Köszi.
A napokban rendelni fogok hobbyking-ről akkut, EU-ból a posta 3000ft, darabszám független, érdekel vkit csoportos rendelés postaköltség szétdobással?
üdv
-
drzozo
senior tag
Az airsoftpro.cz mennyire megbízható bolt? Egész jó árban van az olive vsr 10 g-spec, most erősen gondolkozom, hogy befektetek újra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26647 üzenetére
Nem tud sok lenni az Amper. A feszültség igen, de 12V-ig jó vagy.
-
werszomjas
addikt
válasz macilaci78 #26646 üzenetére
Igen, ezt értem, de mi jó egy airsoft fegyvernek? Mennyi kell neki a megfelelő működéshez, ill. a túl magas károsítja-e?
üdv
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26645 üzenetére
20/40C azt jelenti, hogy a kapacitás 20*-t adja le tartósan és 40* -t rövid ideig.
Tehát egy 7,4 V 20/40C 1A akku tartósan 148W-ot tud, pillanatszerűen pedig 296W-ot, károsodás nélkül.
-
werszomjas
addikt
Akku kérdés
7,4V-os lesz, Turnigy márka.
Kérdés, hogy megéri-e, kell-e a nano-tech verziót venni, nem sokkal drágább, jobb a nano-tech-es?
A legtöbbnél csak annyi van írva, hogy 2S, ami ugye a 7,4V-ot jelenti, néhánynál viszont látom, hogy 1P, 2P, olyat olvastam, hogy az azt jelenti, hogy a cellák párhuzamosan vannak kötve. Ezekből melyiket érdemsebb venni?
Harmadik, a "C" érték mekkora legyen? Nagyobb, kisebb? 15, 20, 25, 40, 50?
üdv
-
macilaci78
nagyúr
válasz joocek #26642 üzenetére
Alkat kérdése is, nekem nem vált be. Nem volt jobb, mint az olcsóbb munkavédelmik és azt sem mondhatnám, hogy akár dizájnban, akár használhatóságban a munkavédelmik elmaradnak a márkásaktól.
Több ismerősöm is füstszínű Zeklerrel mászkál az utcán, vagy sárga lencséssel vezet éjszaka.
Ki kell próbálni. Bakancsot se mondom, hogy pl a Corman bakancsod vegyed, a 44-est, mert nekem az vált be...
-
joocek
aktív tag
válasz macilaci78 #26641 üzenetére
Nem tudom. Nekem van ketfele ess. Egy8ksem parasodot be ugy hogy probléma legyen. Max 1-2 mp és ki tisztúlt.
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26639 üzenetére
Magyarán nincs 100%-os megoldás...
Paintball maszkokkal esetleg tapasztalat valakinek? DYE I4, stb...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26637 üzenetére
Nekem a szemüvegkérdés megoldva, mint fent írtam, csak ezért vettem kontaktlencsét (1 naposat, teljesen ok, bár azért fél nap után nekem kényelmetlen, de egyáltalán nem vészes). Viszont egyszerűen nem találok biztonságos, páramentes plexis megoldást, így arra gondoltam, hogy itthon maszekolok egyet. Mármint veszek munkavédelmi szemüveget és egy rácsos védőmaszkot vagy szemüveget, kivágom a rács közepét és beleragasztom a plexit. Ez így nem játszik?
-
macilaci78
nagyúr
válasz apholyon #26636 üzenetére
Én 7 éves korom óta vagyok szemüveges, adott körülmények között párásodni fog.
Nagy darab vagyok, izzadós, 40°C-ban is tud párásodni a szemüvegem: hosszabb rohanás után guggolva meglapulni egy cserje tövében, minden pára felszabadul a mellkasomból bele az arcomba, a lencsékre. Ha nincs huzat, ami leszívja, például menetszél, akkor süthetem.
Maszk zártabb, esélytelenebb, a gumiharangos szemüvegekben megáll az izzadság és a lencsék aljánál csurog... Csapattársak Bollé, ESS és hasonló szemüvegei, szárasok, gumipántosok is párásodnak. Kenhetünk rá bármit, párásodik. Kisebb mértékben, később, de párásodik.Száras szemüveget használok bepattintható dioptriás kerettel, munkavédelmi boltban vettem. Zeklernek jó szemüvegei vannak, itthon is ismertek, ezekhez elvileg lehet dioptriás lencsét tartó keretet is kérni.
"F" kategóriát keress. Nekem Uvex XC van.Régi igény már a szemüveges emberek szemvédelme akár sportolás, akár munkavégzés közben. Ennek az igénynek a része a kényelmes viselet, az átláthatóság, stb.
Ja, maszk: ventilátoros maszkok kevésbé párásodnak, egy kis 4 centi venti csinál benne huzatot, ami leszívja a párát a lencséről. Drágább, ventinek lehet hangja és nem biztos, hogy kényelmes, esetleg a szemed is kiszárad.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz macilaci78 #26633 üzenetére
És maszek? Plexit középen és körben rácsos? Esetleg valami durvább ragasztóval?
-
macilaci78
nagyúr
Majd egyszer rendelek egy ilyet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz wandor0930 #26632 üzenetére
Felesleges a programozható, mindenki ugyanazokat a PMR csatornákat használja.
Alig van olyan, amire ne lehetne valami fülest csatlakoztatni, vagy ne lehetne lehalkítani.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
-
wandor0930
aktív tag
Hali!
Mi a véleményetek rádióügyben?
Kellenek a programozhatók mindenkép, vagy elég az egyszerübb is.
Nem értek a rádióprogramozáshoz nemtudom mennyire bonyolult dolog, de ha nem szükséges nem kínlódok vele.
Ami elvárásom csak az lenne hogy normális hangminősége legyen illetve ha headset nem is de füles csatlakoztatható legyen nehogy a legrosszabb pillanatban bukjak le mert megszólal. -
apholyon
aktív tag
Sziasztok! Lassan vége a nyári utazgatásoknak, jön a vadászidény... viszont ismét nem tudom, mihez kezdjek maszk téren. Elég sokat játszottam már és elég sok félét próbáltam, sőt, csak ezért vettem kontaktlencsét... amit tavaly használtam (nagy maszk + plexis kombó már egész jó volt, de csak párásodott. Sajnos nálam a rácsos nem játszik (van az is kettő...), mivel rossz a szemem. Esetleg tudnátok ajánlani védőszemüveget (vagy teljes maszkokat) amik nektek beváltak? Nyilván első szempont a védelem, ráadásul nekem az arcvédelem is fontos. Ha nagyon nem lesz semmi, akkor muszáj leszek én csinálni egyet itthon, bár nem fűlik a fogam a mókoláshoz (ha nincs más lehetőség, akár ehhez is jöhetnek tippek - netán képek, linkek). Előre is köszönöm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26629 üzenetére
Minél nagyobb a Volt, annál gyorsabb.
Minél nagyobb az Amper, annál tovább bírja.Ni-Mh akku felett eljárt az idő, Li-Po, Life-Po a modern, de ahhoz külön töltő kell.
Csatlakozó is kérdés: passzoljon a fegyó, akku, töltő is. Átalakítók ugyan vannak, de minek? T-csati, Tamya a két elterjedt.Egy alap fegyvernél a tűzkapcsolón keresztül megy minden, amit a motor kap. Ha nagy az áram, kormozódik a tűzkapcsoló. Ezt küszöböli ki a FET, ami az akkut a motorral direktbe köti össze, a tűzkapcsolótól csak egy jelet kap.
Hobbikingen jobb a töltők választéka, Imax B6 legendás, de ésszel, mert van, ami 12V-os tápról megy, nem konnektorról. Akkuból ami fizikailag befér a fegyverbe.
-
werszomjas
addikt
Már megint én
CM 028.A (AK) -hoz szeretnék venni akkut + hozzá töltőt a gyári helyett.
Talán taiwangun és a hobbyking a legjobb források errre.
Nem tudom melyiket válasszam, melyik passzol a fegyverbe, melyik márka az ajánlott.
Hány V, hány mA, milyen töltő, mire kell figyelni?
üdv
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26627 üzenetére
Jöhet a privát.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
van vki softair.hu fórumon, és 10+ hsz-e van ott?
Szeretnék meghirdetni egy ruhát, de nem engedi a rsz. mert nincs 10 hsz-em, esetleg ha valaki beírná, megköszönném, nem kezdenék most csak emiatt hsz gyártásbaüdv
-
DNReNTi
őstag
válasz nyisziati #26622 üzenetére
En is ezt tapasztalom, hot lefingott, kopott 4 eves GBB pisztolyt felteszik 28k-ert, egy 'alig' ereszto de hasznalhato tarral. Ugyan az zsir ujonnan, kuponnal beesik 90 euro ala, tehat meg olcsobb is. Vicc.
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26620 üzenetére
Ujonnan 70k. Mirol beszelunk?!
-
macilaci78
nagyúr
Egy újabb gyöngyszem...
Eladó lenne egy A&K SR - 25 fegyverem. A fegyvert 150.000 ér vettem 4 éve.
Csak a külseje a gyári minden belső cucca CA alkatrészekre cserélve. Hatékonyabb megoldás volt mint ca gyártótól lett volna véve a fegyver.
a fegyver 5x játékon volt kinn mióta nálam van, és mindig egy saját szivacsos kipárnázott táskában pihent. FPS : 450-480
ergonom markolat jobb kezelhetőség érdekében. távcső + bidod meg minden amit a képen láthattok, mind adom hozzá. Én már nem igazán játszom. a fegyvert 0.28 as bb vel használtam. épületbe illetve kisebb területen 0.25 el. 2 tárat adok hozzá egy mid és 1 high cap tárat. MINDEN alkatrészének megvan a bizonylata. Azt is adom. 2 db aksival viszont az aksi töltőt már eladtam így próbálásra nem árt ha hozol egy töltőt / aksit . A fegyver 2 éve áll eladásra felkészítve bezsírozva hézagolva stb
ÁRA : 85.000 HUF mert s.o.s lenne
Postázom is ha kell, saját felelösségedre.Senkit nem érdekel, hogy mennyiért vette.
A belső CA, de hogy az reinforced, vagy standard, arról nincs szó.
Távcső, de se típus, se paraméter hozzá...
Miért kellett mellé két akku? Azokkal a 3,3 Ah-s cellákkal illene legalább ezer lövést leadnia ezzel az fps-sel is.
2 éve áll, a rugó legalább beállt.
450-480 fps, szór rendesen, biztos szakember keze munkáját dicséri.
De sebaj, ezzel még épületbe is bement, de nagy kegyesen kisebb tömegű lőszerrel. Gondolom, sorozatot is lő. Legalább sejthető a két akku oka.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kiki22
senior tag
válasz macilaci78 #26618 üzenetére
rendben.köszi.Egy ismerös szeretne venni.Én el vagyok az lct-vel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz kiki22 #26615 üzenetére
Voltaképpen mindegy, a test mindnél műanyag, mint az eredetin, belül meg ugyanaz a Ver2 konstrukció és hop up van, kb azonos mértékben hozzájuk nyúlni.
A hulladékot gyártó gyártók között a scar még nem kapott helyet a palettán.Azért off, mert a scar annyira nem érdekel, mert szerintem annyira gyenge eresztés bármelyik aeg változata, hogy egyáltalán nem ismerem őket.
-
joocek
aktív tag
Sziasztok!
vettem egy 40mm gránátvetőt. A kérdés a gránátokat nyomás alatt tároljam?
A CO2 tárat ugye nem nyomásalat kel De a greengázost igen?ilyen grámátba lehet faragni hungarocelböl rakétát? nem tiltja valamilyen szabály ?
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
kiki22
senior tag
Sziasztok !scarbol milyen márkájú AEG t érdemes venni ?
-
wandor0930
aktív tag
válasz macilaci78 #26613 üzenetére
KJW glockokat nézem, idehaza 30k körül mozognak és elég jókat olvastam róluk.(bár eleinte picit olcsóbban gondolkodtam)
Amik formára még tetszenek a sig sauer sp2022 meg a Taurus PT24/7 gunfire-en.
Mindkettő cybergun és co-s, 60€ körüli áron, de azekről már kevesebb infot találtam. -
macilaci78
nagyúr
válasz wandor0930 #26612 üzenetére
Az AEP egy fos. Ennek ellenére van olyan körülmény, amikor az a legjobb választás.
AEP pro:
- télen-nyáron azonos teljesítmény
- olcsó üzemeltetni
- esetleg tud sorozatot (pl G18C, Mp7)
- a nagy tárak, illetve a fém "ropi" tárak kellően masszívakAEP kontra
- az a télen-nyáron azonos teljesítmény nem túl nagy. Épületben több, mint elég, de 20 méteren belül nyílt terepen is.
- a műanyag "ropi" tárak törnek
- a súlya egy vicc
- szokás lipósítani
- vajmi kevés fejlesztési potenciál
- lassú reakcióGBB pro:
- autentikus anyaghasználat, kezelés, működés
- gyors reakció
- jellemzően nagyobb lőtáv
- jellemzően állítható hop up
- van benne fejlesztési lehetőségGBB kontra:
- drágább
- drága az üzemeltetés
- drágább alkatrészek, kiegészítők
- alacsony környezeti hőmérsékleten nem működikHa minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
wandor0930
aktív tag
válasz macilaci78 #26611 üzenetére
Nem gondolom hogy feladnám, csak még keresem az igazit
Nem elsődleges szempont az autentikusság, fontosabb hogy tetszen illetve használható legyen.
Vasárnap megint megyek egy játékra ott majd körbenézek kicsitAz a baj hogy AEP terén nagyon megoszlik a tömeg, szóval az lenne a legjobb ha megnézhetnék, kitudnék próbálni egyet hogy dönthessek a használhatóságáról.
-
macilaci78
nagyúr
válasz wandor0930 #26608 üzenetére
Ne add fel! Az USP is autentikus.
-
macilaci78
nagyúr
válasz werszomjas #26609 üzenetére
Mehet oda is.
Minél közelebb van a szemedhez, annál nagyobb a betekintési szöge. Ha messzebb van, az csak annyit jelent, hogy archoz kell emelni a tust, hogy tudj vele célozni. A red dot torzításmentes, így nincs egy kimondott gyújtópontja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
werszomjas
addikt
Az mennyire gáz használhatóság szempontjából, ha a CM.028A-ra a red dotot a gyári ris-re teszem, tehát oda egészen elölre kerülne?
Most rendelném a red dotot, de ha nem muszáj nem vennék hozzá pluszban tartót.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
wandor0930
aktív tag
válasz macilaci78 #26605 üzenetére
Köszi, nem sokat látni belőle még használtan sem nemhogy újonnan viszont a glock külső nagyon megtetszett.
Lehet mégis gázos lesz belőle -
DNReNTi
őstag
Meno milsim helyszinek: [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz wandor0930 #26604 üzenetére
A ropitár könnyebben sérül a zsebben is. Akkor már inkább AEP. Cyma cm 0.30 Glock AEP, az AUG mellett autentikus is, kényelmes is, jó is, rogyásig van hozzá alkatrész, kiegészítő is.
-
wandor0930
aktív tag
Hy!
Jelentem én voltam béna és figyelmetlen a nagy kapkodásban, sikerült beállítani az augon az irányzékot
Most elkezdtem én is nézegetni a piszolyokat és felmerült bennem is a kérdés hogy vajon mifélét.
Azzal kezdeném hogy nem vagyok megszállotja a realisztikusságnak, inkább a praktikusság a szempont.Ahogy látom és olvasom a piszoly sokszor inkább csak dísz, múltkori játékon is volt nem egy ember aki a végén elpakoláskor lőtt vele először.
Ennek okán a gondolkodtam el az AEP-ken illetve belefutok közben olyan CO-s pisztolyba aminek nem a tárjában van a patron henem a markolatban és ropitáras.
Na ez utóbbival kapcsolatban kérdeznék.Volt dolga valakinek ilyennel, esetleg tud típusokat mondani?
Vagy ajánlott egyáltalán?
Ha gond van a szeleppel akkor gondolom az egész pisztoly kuka nem csak a tár.Ha esetleg nem volna érthető az észjárásom.
Ha a tárban van a patron - vagy GG-s - akkor ugye a póttárakat is tölteni kell amit ha nem használok pazarlás. Ezen a gondolatmeneten haladva jöttek képbe az AEP-k illetve a ropitáras CO-sok. -
macilaci78
nagyúr
válasz jansky1 #26602 üzenetére
Élelmes magyar webshopoknál láttam korábban, de nem volt annyira nyerő.
Alap védőszemüveg, ami nem takar eleget, zárványos, fos minőségű BB, legolcsóbb AEG, amire az árának legalább felét még rá kell költeni, hogy használható legyen...Inkább külföldi rendelés, írd meg a shopnak, hogy X ember vásárolna kezdő felszerelést, szóval x db AEG, x db tár, x db lőszer, x db szemüveg és valamennyi málha lenne a pakk tartalma. Ajánljanak meg egy várható kedvezményes árat.
Pl 10% árkedvezmény és ingyen posta. Vagy szokott lenni akcióban 20-30%-kal olcsóbban is AEG, kínáljanak pár típust ezen az áron, például egy M4, egy AK és egy G36 variánst.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Páran szeretnénk felszerelkezni. Létezik olyan bolt, áruház, ahol van "kezdőcsomag"? Kellene fegyver és tartozékai, védőfelszerelések, lőszer, egyéb kütyü, amiről még mi sem tudunk, hogy szükségünk lenne rá .
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz macilaci78 #26600 üzenetére
Nekem mondjuk a teli kesztyum ugyan az mint a nyari, sima vagasbiztos munkavedelmi, szoval ez nem szempont. Szerencsere meg ledaralni se sikerult magam, majd figyelek is erre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Ukrajnai háború
- Revolut
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok