Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya984
senior tag
Aki cserélt már TM VSR-10 replikában "O" gyűrűt írja már meg nekem legyen szíves hogy milyet rakott bele. Nekem valami tört méret ami nem szorul nagyon. 2,33x17,5 (vagy valami hasonló). Ez alatt egy picivel is beleesik a dugó a hengerbe. A következő +os méretben akkora mint a gyári. Ami viszont olyan szoros hogy kézzel rugó nélkül sem akar menni a dugó a helyére. Érezhetően szorult vele.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Akkor azt mondtam volna, hogy a bal oldalára fektesse a receivert. A gravitációnak a motorra kéne hatnia, amíg nem éri el a kábeleket addig valamennyit mozdul kifelé, szóval elvileg kell, hogy legyen helye eltávolodni a kábelektől. Nekem a leírt módszerrel sikerült már kiszerelni beszorult motort, CA M15A4 Sportline-ból.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Bevett szokás a motorok kiszedésére. Az előttem szóló kollégával ellentétben a gravitáció vezetékekre gyakorolt hatásában nem hiszek, mert azok elég jól tartják a helyüket, merevebbek mintsem arra bármilyen hatást tudjon gyakorolni a gravitáció. ellenben máshol is szorulhat a motor, fogd a fogót és feszegesd ki szépen. Én inkább arra tippelnék, hogy a nyaka feszült be a box aljába, nem kéne, hogy bármilyen kárt okozzon a kivétele.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Zotya984
üzenetére
Szerintem hamarabb jön le a pinion, minthogy leszakadna a motor műanyag része.
A gearboxban a bal oldalon helyezkednek el a kábelek, valószínűleg abba akadt bele a pinion, vagy rántsd fogóval, vagy előtte még azt is meg lehet próbálni, hogy a jobb oldalára fekteted a fegyvert, vagy ha szétszedted akkor lower receivert, és megkopogtatod, megütögeted, hátha kiszabadul. Ha csak fogóval tudod kiszedni akkor is érdemes jobb oldalára fektetni, és kifelé húzás előtt párszor befelé, a rugó ellenében megmozgatni, hátha kiszabadul. -
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nem fog leszakadni a motor segge? (Speciel ez kék)
-
Lacuss20
senior tag
Valaki Nyíregyházáról van itt? Esetleg nem tudtok valami elérhetőségüket, webcím, fórum valami ahol kapcsolatba lehetne lépni valakivel? Köszi!

-
-
Zotya984
senior tag
Tapasztalt kollégák. M4 motor nem jön ki a pisztolymarkolatból. Mocorog fel is le is meg kicsit oldalra (jobb , bal) is. De nem jön ki. Mielőtt összetörném a markolatot valaki kisegítene a megoldással?

-
Zotya984
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Próbálok kicsit elmerülni ebben. Hozhat akár 60fps-is a dolog.
Volt egy teszt ahol a srác elkezdte kifúrogatni a lyukakat a VSR hengeren és közben kronózta. De nem találom sehol a linket ami volt nekem. (előzményben 6842db weblap linkje van meg szal eltart egy darabig mire meglesz) -
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
2-3 cellás kicsiket viszont bagóért kapni készen.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Jó vezérlővel 4, vagy 6 cellából összerakott 7,4, vagy 11,1V-os lipo is mehet.
-
ClayMore
aktív tag
-
Belako
tag
Hola!
M4a1-hez tudtok olyan előagyat (ras ris rail ki, hogy ismeri) mondani amiben elfér az aksi.
ez tetszene de vagyok benne biztos, hogy elfér.
Köff.
B
-
stefanitsr
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Akármilyen. Ennyi kevés, hogy bármit tudjunk róla mondani.
-
Zotya984
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy szép ajándék egyébként.
Szeretném kicsit tartósabbá tenni. Gyengíteni, tömíteni. -
h1ght3chzor
őstag
Pontosan milyen márka ez? Vélemények róla?

-
BaKeSZ87
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ajándékba kapta, nem fogja eladni.
-
Zotya984
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jogos. M3 BMW.
Az ajándékom rendetlenkedett. Elsütő nem akasztotta meg a dugattyút és spring guide stopper sem jött ki még akkor sem amikor tökre szétszedtem az elsütőt. Kicsit túlméretes volt a drága.
Szóval típus. Az úgy volt hogy "rövidcsövű snájpert kapsz gyerek" (mondta após) és mikor megjött (Bar10 G-Spec helyett mert arra gondoltam) egy Well MB-02F lett belőle. Sóher após
. Végül is majdnem sniper. Maradjunk a forgó tolózáras rugós puskánál 
12.810ft volt házhoz szállítva 1 tárral, gyors töltővel, szíjjal (kb semmit nem fogok rá akasztani), tisztító pálcával, imbuszkulcs, csavarhúzó, tartalék tárkioldó-gomb rugó. -
Zotya984
senior tag
Hengerfejre és dugattyúfejre fogok új tömítéseket venni. Kérdés hogy milyen méretű kell. Tudja valaki? (gyári méretben nem bízom)
-
Lacuss20
senior tag
Van itt sok szaki. Valaki megtudja mondani, ha egy aksira nincs ráírva, hogy hány mAh-s akkor ki lehet e valamiképpen deríteni? Semmilyen számadat nincs feltüntetve illetve márkajelzés.
-
BaKeSZ87
őstag
Szétszedtem a G36C-t. Gearbox, semmi extra, műanyag csapágyak, műanyag rugóvezető, nem túl erős, O-shape pinionos motor. Hézagoltam, gyári zsír egész jó, rajta hagytam, levegős részt, hopup-ot, csövet kidzsuváztam. Kábelezés cseréjéhez lusta voltam, majd ha lesz hozzá hangulatom, cserélem.
-
Zotya984
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
köszi
akkor megveszem. -
Zotya984
senior tag
JG Bar-10 alap cső (303mm) mennyit ér? ~200lövés van benne
-
BaKeSZ87
őstag
Megjött a fegyver. Érzésre nagyon egyben van, nincs nyiszogás, jó minőségű a műanyag, a textúrája is jó, a színe barnább mint a képeken, inkább coyote brown mint tan.

-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Értem a dilemmát a 45°-os rendszerrel. Szóval szorul tőle a dugattyú a hengerben.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem volt pár darab, de annyit egyik sem lőtt gyárilag.
Gyári sear-ekkel biztos nem bírja tartósan, ha lő is annyit. -
csoola
tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Azt nem tudom, én fél éve melózok náluk
Amúgy a black friday nekem is csalódás volt, a tavalyi nagyon király akciók után én is hiába készültem, pedig nem csak airsoftos holmikat szerettem volna venni, hanem néhány karácsonyi ajándékot is kigondoltam, de végül nem lett semmi.
-
-
Zotya984
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
"akkor nagyobb rugótól szorulni fog a dugattyú a hengerben, mivel keresztben fog állni"
Ezen gondolkodom hogy gyárilag ezek 450 körül (vagy fölötte) lőnek, tehát gyengíteni kell.
Viszont az addig ok hogy keresztbe áll de mikor bekövetkezik az elsütés pillanata akkor is úgy marad, és keresztben halad előre?? (értelemszerűen minimum a felhúzásnál kopni fog a dugattyú a jelölt pontokon) -
Telda
addikt
Hali!
Tudtok ajánlani valamilyen rádiós headset-et, ki milyet szokott használni?
-
BaKeSZ87
őstag
Akkor végül is ki mit rendelt magának Back Friday alatt?
Én a TAN színű JG G36C-t a gunfire-ről, mást nem. Már a GLS-nél van. -
csoola
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem is vannak kedvenc rosszul mondott szavaim, például a deklit szokták dekninek mondani, illetve volt, hogy felnőtt ember mondta a terepjárót telepjárónak (L200-as teLepjárója volt), no meg ha tudnátok, hogy a nagy rózsaszín (
magenta) T-s szolgáltató helpdeskjén miket hallok ügyfelektől (Set Top Box, modem, analóg stb. helyett: szetbox, szextobox, moden, model, modul, monó -ez az analógra-, stb...)
A kedvencem pedig az inicializálási hiba, abba mindig beletörik a nyelvük, főleg azt bírom, mikor a 70 éves néni mondja, hogy incicicailázási hibát ír a TV 
-
Belako
tag
Hola!
Valaki árulja már el, hogy hol tudok venni a képen látható biztosíték házat illetve sarus foglalatot venni, és legfőképpen a gyári nevét (mert nem tudom). Akárhol jártam hobbi elektronika, villanyszerelési bolt, stb. Csak néztek rám mit akarok lövésük se volt mi ez. Pedig elég jól körül írtam nekik mit szeretnék. Ahogy láttam az eladó arcán a kétségbeesést azonnal a aktárból előhozott mindent, és hiába mondtam neki hogy azok nem azok váltig állították, hogy ilyen nem is létezik.
Vagy ha tudtok hasonlót jobb kivitelben akkor azt is meghallgatnám.
Ilyet sikerült venni de nem valami szimpatikus mert a csatlakozási felületet elég gyérnek tartom, viszont ennek jobb a háza.Míg el nem felejtem, gumi vagy szilikon extra hajlékony kábelt is hol lehetne szerezni? Mert az MHK meg a többi nem valami jó, egyedül a piros-fekete hangfal kábelt tartom nagyjából türhetőnek a gearbox kábelezésére.
Köszi a segítséget.
B. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Mitszubisi vs. micsubicsi?
-
ClayMore
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Tudok érett, felnőtt mérnökembert is cégemnél aki gardánnak mondja. Illemtudásból nem merem megmondani neki, hogy ne égesse már magát. Túlságosan tisztelem, mert bitang jó manager és mérnök. Majd ha felmondok utcsó napon megmondom neki.

-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ez a sniperkedés és az airsoft. Vagy kitapasztalja az ember magának vagy szinte soha nem tudja meg az igazat.
Megérkezik a köv héten az ajándékom is (Bar-10 G-Spec alap) és összemérjük a full BST tuningosat az alappal. Erről készítek cikket és közzéteszem itt illetve fostéren.Köszönöm az infókat.
-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Megirnád hogy a Te A&K-d mit tud lőtávban és pontosságban. Tudnék hasonlítani a tuning bar-10 -hez.
-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Mennek a fars infók főleg a tuningoló kollégától. Ő mondta hogy 1 csavar. Igazad volt abból él, muszáj fikázni.
-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
A&K nál a külső csövet 1 csavar fogja. Bar 10 meg menetes. Ugye ezt mondod?.
Írtam neki mailben, Bár tegnap írt hogy még a hengert nem szedte szét.. -
stefanitsr
senior tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Sajna több oka is lehet, a bar10-esnél a külső cső és a tök zárhat szöget, ez okozhat anomáliákat. Az első genes beszerző féle szettben a rugóvezető tányérja túlméretes lehet ami szintén akaszthatja a hengert. Ellenőrizni kell, hogy a dugattyú tud-e lógni a hengerben vagy megvan-e mindkét távtartó műanyag gyűrűje, stb.
Sajna két dolog miatt én eleve kizárnám ma már a bar10-est (vele együtt a vsr klónokat is), és az pedig a cső tokba rögzítésének módja, valamint ugye a küllem.
-
Zotya984
senior tag
Egy kis tapasztalat megosztás:
Pénteken érkezett közeli barátom BAR-10 full tuningolt változata. (97.000ft-os + posta ismertebb tuningos)
Lehívott tesztelni, 5 lövés után megakadt a henger hátul. Nem lehetett visszatolni. Erőltetni nem akartuk. Aztán egyszer csak visszament mintha misem történt volna. Köv felhúzás minden ok henger vissza, cél , t... semmi. Tökre húzott ravasszal nem sül el. 1 próba 2 próba majd ez is megoldódott (véletlenül elsült magától 604FPS .2 BB-vel mellesleg)
Valami nem kóser. Teló szaki mondja nincs gond, nem jól húzzátok fel. (Srác 9 éve mesterlövész és tényleg az. Nem katonai de zsoldos katona épp most) Köv felhúzás nem akad be a dugattyú.Hát ennyit a közel 200.000ft-ba került űbertuningról. Srác tiszta ideg. Épp hívott szétszedte mérgében de nem talált semmit. Rakja össze. Ha működik írom mit tud.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Az a&k s24-esen kívül a teljes, ismétlem a teljes mostani 30-50k közötti (és igen sokszor az e felettiek is) kínálat bármely tagja egy határ szar. Becsomagolhattam volna aranyszín papírba a mondanivalómat, de egy határ szar arany papírban is egy határ szar marad.

Tetszikfaktort sniperben igen gyorsan és hatványozottan el kell felejteni (aegekhez képest), mert avatatlan kezekben egy jó sniper sem lesz élményforrás, hát még az ami egy határ szar... És van egykét típus ami akkor is határ szar marad, ha ráköltesz közel 100 rongyot.
-
Zotya984
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Youtube-on láttam videót (talán pont nálad) hogy AEG dugfejet teflonszalagozott meg a delikvens. Elég érdekes lett.
ez az emlegetett. L96 cuccok kellenek bele és 90fokos (hol a f@szba van a fok jele a billentyűn??) az elsütője. -
Zotya984
senior tag
Akkor már inkább Well MB06-ot vett volna. Mondjuk annak meg a hopja szar. Épkézláb megoldás nincs is talán rá.
Vagy van? (hopkamra csere nélkül.) -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Zotya984
üzenetére
Sniper fórum
SHS trigger sear
SHS piston sear
Ami még eszembe jutott, hogy az elsütőbillentyű tetejét ahol ráfeszül a trigger sear, érdemes fényesre polírozni, jobb lesz az elsütésérzet. De csak óvatosan, minimális anyageltávolítással.
Mivel a dugattyú gyárilag nem ventilált ezért kell az O gyűrű alá a teflon szalag, hogy odafeszüljön a henger falához. Meg kell találni az arany középutat a teflon szalag mennyiségét illetően, nehogy szoruljon a dugattyú a hengerben, de ne is eresszen el magam mellett levegőt. Minimális kenőanyag is ajánlott.
Ha maradsz a 45°-os rendszernél, és maradsz, különben többe kerülne a tuning mint a fegyver, akkor nagyobb rugótól szorulni fog a dugattyú a hengerben, mivel keresztben fog állni, de talán 450 fps-nél még annyira nem gáz.
45°-os rendszer

90°-os rendszer:
-
Zotya984
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Isten igazából kaptam ajándékba. Eladni elég érdekes lenne.
A írás k*rvajó hol volt ez eddig hogy nem találtam?
Viszont a dugatyúfejes dolog ne tiszta. De majd az lesz.További kérdés (nem csak hozzád) hogy mit azok az lapszintű olcsó tuning alkarészek amiket érdemes esetleg megvenni. (Fém rugvez, acél sear-ek, alu vagy egyéb anyagból készült dugatyú stb ami jobbá teszi, stabilabbá a rendszert) 450fps-ig gondolkodom. Tovább nem szeretném mert annyit nem ér az alap fegyver.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Zotya984
üzenetére
Ha még nem vetted meg, akkor vegyél inkább A&K M24-est. Ha már megvetted, add el és vegyél egy A&K M24-est. Ha mindenképp meg akarod tartani, és játszani akarsz vele, akkor tömítést kell megcsinálni meg a sear-eket cserélni acélra.
+
"HozzászólásSzerző: BaKeSZ » szer. okt. 07, 2009 10:00 pm
Kapd szét az elsütő szerkezetet, és a trigger sear tengelyét ellenőrizd le, az enyémnél rövid volt a tengely, elcsúszott az egyik oldalra, csak az egyik oldalon tartott, ennek eredménye képpen eltört a sear.
A nyelvet amit a felhúzókar nyom le, illetve enged fel, tisztítsd meg a sorjától finom, 1000-es vagy még finomabb csiszolópapírral, ( a csiszoláshoz használj vizet ) ha sorjás marad ez az alkatrész, előfordulhat, hogy húzod az elsütőbillentyűt, de nem sül el a fegyver, mert a nyelv lent maradt, hiába van lehajtva a felhúzókar. / Ha nem sül el a fegyver, az elsütőbillentyűt előre kell tolni, lehet, hogy még a kattanás is hallható lesz mikor a nyelv a helyére ugrik, majd az elsütőbillentyű újból meghúzása után már elsül a fegyver, sorjátlanítás után nálam ez a jelenség megszűnt./
Sorja előfordulhat a receiver belső oldalán is ahol a henger van. A két csavar ami az elsütőszerkezetet a receiverhez rögzíti, legyen jól meghúzva, a gyári csavarok nem túl hosszúak, lehetnének kicsit hosszabbak, akár ki lehet őket cserélni hosszabbakra, de arra ügyelni kell, hogy nehogy túl hosszúak legyenek, és túlnyúljanak a receiveren, mert kárt okozhatnak, hosszabb csavarhoz alátétet is lehet már használni, gyáriakhoz nem ajánlom, a már említett rövidségük miatt, de igazából a csavarok cseréje nem létfontosságú.
A piston sear tengelyét is érdemes ellenőrizni, ez is ki tud csúszni oldalra, így csak egyik oldalon tartja a piston seart a trigger searhez, ami szintén trigger sear töréshez vezethet, én kicseréltem hosszabbra.
"A hengerfej és a henger között szereti ereszteni a levegőt, ezért a hengerfej menetét körbe kell tekerni teflonszalaggal, valamint a dugattyú O-gyűrűje alá kell teflonszalagot tekerni, annyit, hogy ne akadályozza a dugattyú szabad mozgását, viszont ne is eresszen el maga mellett levegőt."
A hopup legyen jól összerakva, a hopup gumi egyenesen álljon, ahogy kell, teflon szalaggal érdemes letömíteni körbe a gumit, ahol a belső csövön körben lévő bemarásba illeszkedik, illetve tovább a belső csövet körbetekerni, egész a hopup ház végéig, de csak annyi kell, hogy ne mocorogjon a cső a hopup házban oldalirányban.
10 hónap együttélés után ezek jutnak eszembe, amit egy új, alap B.A.R.-10-esen érdemes megcsinálni, a sear-es dolgok talán a legfontosabbak élettartam szempontjából.
Egy kis plusz információ
" -
BaKeSZ87
őstag
válasz
ClayMore
üzenetére
Ez talán valami új verzió. Majd kiderül. Majd nyafogok valamit, ha megjött.

Zotya984
5 days, valid until monday ( 02.12.2013 )
Nem hétfő dél, hétfő éjszaka 23óra 59perc = 11:59pm -
Zotya984
senior tag
December 2nd 2013, 11:59 p.m. CET. Gunfire akció vége. Nem nagyon vágom a dolgot és kerestem is de nem találtam. Hétfő délig tart akkor?
-
BaKeSZ87
őstag
Na, rendeltem egy ilyet. Picit több mint 26k volt. Remélem használható.
-
Zotya984
senior tag
innen hogy és mennyiért lehet rendelni?
-
Lacuss20
senior tag
Valaki rendel még esetleg JKSzolnok megyei Szolnok környéke vagy Nyíregyházi? Egy 10 eurós tompítóval beszállnék hogy ne kelljen postadíjat fizetni véletlen csak az adaptert tettem kosárba

-
Telda
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nagyon cuki ez a rk12, de már több fegyvert nem veszek
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Macska topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), hogy milyen csőhosszhoz milyen hasznos hosszal rendelkező henger kell.
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jogos. M3 BMW.
. Végül is majdnem sniper. Maradjunk a forgó tolózáras rugós puskánál 

"