Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
helló!
kinéztem magamnak egy: acer Aspire V5-591G-57KH laptopot, van róla véleményetek?
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Találkozott már a képen látható hibával valaki? Acer Aspire v3-372-es laptopomon van ez a hiba.
A touchpad bal gombjánál meg van emelkedve a touchpad, a jobb oldala rendben van.
Amikor lenyomom a bal oldalát, akkor olyan mintha két mélységben kellene lenyomnom a gombot, van egy kattanás, amikor normál helyzetébe nyomtam le, meg van még egy amikor rendesen benyomom a gombot.
Nehéz leírni pontosan a hibát, úgyhogy beszéljenek a képek helyettem:
Itt félig lenyomom a gombot, ez lenne a normális helyzete:

Itt látható (fentről fotózva, tehát a bal gomb jobb oldalt van), hogy a bal széle feljebb áll, mint a jobb széle.

Ez megszokott ezeknél a laptopoknál, vagy egyedi hibáról van szó?
Eléggé zavaró minden kattintásnál. Minden nap szükségem van a laptop-ra, így nehezen tudnám megoldani, hogy hetekre szervizelik... -
FullGas
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Acer aspire 3820TG laptopom és szeretném HDMI kábellel összekötni a TV-vel. Viszont nem történik semmi. Azt írja nincs jel. Próbáltam fn f5 és win P variációkat, de nem reagál rá. Friss Win 10 van a gépen, elvileg mindenből fel tette automatikusan a legfrissebb drivert. Mi lehet a gond
-
-
gigi21
csendes tag
Sziasztok! Munkahelyemen kaptam egy V5-573G-t. Tök jó, frankó design, lapos, könnyű, HD...szóval szuper. DE!!!!
A touchpad kikészít. Bárhogy húzom rajta az ujjam, folyton mindent nyomásnak észlel, nyitja a linkeket, pedig csak át akarom vinni a kurzort máshova, a böngésző ablakok között alig tudok váltani, mert folyton megfogja a füleket és rakja ide-oda, pedig csak húzom rajta az ujjam....kiborulok ettől. Tapasztalta ezt más is? Elképesztő, sosem találkoztam ilyennel még. HAsználhatatlan.
-
-
Toby888
senior tag
igen,elvileg butítja a nagyobb MHz-s ramokat, de nem lehet tudni hogy minden deszkánál így van-e :/ de lehet igaza lesz sowi fórumtársnak, hogy 2 oldalas modulok kellenek, mert azoknak más a bankok írása, és lehet csak azokat kezeli a deszka, spanomnak az asztali gépe ilyen, csak 2 oldalas ddr3-as ramokat fogad el, egy oldalasakkal be se indul

-
Migee
tag
ÜDv nektek.
Van egy 5742 G 5463 32mnkk laptop.
Szeretném a ramot bővíteni 2x 4 GB-ra.
Vettem is hozzá Kingston ramot, 1333 mhz-es, de nem tetszik a gépnek.
Valakinek esetleg van tippje működő rammal kapcsolatban ? -
steele80
senior tag
Próbáld meg, hogy csinálsz egy bios alaphelyzetbe állítást. Nézd meg utána, hogy a SATA AHCI módban legyen és a boot legacy módban és dvd-ről próbáld telepíteni. Illetve az usb-kbe ne legyen csatlakoztatva semmi. Ha így sem működik akkor még próbálj meg egy ubuntu telepítő lemezt.
-
Laby
őstag
Előzőbe elfelejtettem beírni, és már nem enged szerkeszteni.
Ha GPT/Fat32-ben csinálom Rufus-szal, akkor el sem kezd boot-olni usb-ről, csak fekete képernyő áll, bal felül meg villog egy alsó vonal.
(Hátha ez is infó.) -
Laby
őstag
válasz
steele80
üzenetére
Először is köszönöm a segítséget steele80, és sowi!
A legacy volt valóban az alap hiba, így elindul a telepítő varázsló, de amikor rámegyek, hogy telepítés, akkor kiírja, hogy "Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik...stb".
Már nagyon kétségbe vagyok esve, mert mindent próbáltam már.
USB-t csinálni 3 különböző iso-ból (köztük működő lemezről másoltat is). Rufus-szal csináltam, GPT módban, de próbáltam amúgy a többivel is.
Már kaptam kölcsön egy külső dvd olvasót, amire a máskor működő lemezemet is beraktam, és írtam újat is, mind a kettőnél ugyan ez.Más fórumokon olvastam, hogy dugjam át másik USB-be, ha ez sem segít akkor tiltsam le az USB 3.0-át bios-ban. Első nem segített, Bios-ba meg szinte semmit sem lehet állítani, nincs advanced fül, így USB-t sem lehet állítani.
Szóval a sírva fakadástól egy hangya pénisznyi választ el.

Esetleg tudna még valaki bármit amit megpróbálhatnék?
Köszönöm!
-
törölt tag
Nem szedtem le a chipset drivert. League of Legends jatszasa kozben eszleltem ilyen melegedest...
Azt hiszem hogy mivel egy fan van a laptopban ami a GPU-t is hűti...mármint a rézszál vagy cső mindkettőn atvezet mig kier a ventilatorhoz ..szoval a GPU miatt is lehet vagy nem tudom...
Feltettem egy MSI Afterburner-t amihez alapbol jott egy River Turner hogy lassam jatek kozben is a homersegleteket es hogy hany %ban van kihasznalvaa CPU es a GPU...Grid 2 kozben 96-99% GPU es kb 30 max 37%os CPU hasznalat mellett a processzor es a GPU is kb 65 korul mozog (hűtőpaddal..)
Nem tudom hogy mekkora sebessegen mennek a procik de megnezhetem.
Koszi szepen elore is a segítséget
-
steele80
senior tag
válasz
Johnyy
üzenetére
Én csak ezt tettem fel. Az acer oldalán az applikációkban találsz egy quick access nevű progit amit ha telepítesz, akkor az Fn F3-ra a wifit is kapcsolni fogja. Ha win 10 van a gépen akkor egyelőre a gyorsindítást is érdemes kikapcsolni, mert időnként gyorsabban indul, mint betölt és egy darabig fekete képernyőt produkál.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Acer V3-372 laptopot.
Alapból Linpus Linux van rajta, és szeretnék windows-t telepíteni rá.
Egy programmal csináltam pendrive-ból teleítőt, de bios-ban hiába rakom felülre nem érzékeli.
Ugyan ez a helyzet az usb-s dvd olvasóval is. Szintén berakom (az egyébként többi gépeimen működő) a windows lemezt, felülre rakom az usb-s dvd rom-ot, és nem indul rópa a telepítő. F12-vel a boot listába belépve, csak a beépített hdd-t találja.Próbáltam már windows 7-et is, windows 10-et is, de ugyan ez van mindenhol.
UEFI-re van rakva a bios-ban.
Tud valaki megoldást a problémámra?
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire e5-511-C6J9 notebookra telepítettem a Windows 10 Home op.rendszert. A win10 látszólag majdnem minden drivert feltett, de az eszközkezelőben van egy ilyen:
Egyéb eszközök
PCI titkosítási/visszafejtési vezérlőEz mi lenne?
Szerintetek jók a windows álltat feltett driverek, vagy fel kellene tenni azokat, amik a honlapon vannak?
Látszólag majdnem minden működik, csak az Fn + F3 -ra nem reagál, erre a wifit kellene ki/be kapcsolnia. -
Norbesz001
csendes tag
Ohhh. Értem. Köszi szépen.
-
sowi
őstag
válasz
Norbesz001
üzenetére
alaplaphibas
-
Norbesz001
csendes tag
Tuti?
Na,de mégis,mi az oka? Nem sokáig vesződök vele,mert nem szoktam. Csak,hát mégis jó lenne tudni,hogy mi a gáz.
Egyébként köszi. -
sowi
őstag
válasz
Norbesz001
üzenetére
nem is fogja, jobb kezzel bal vall folott kell jo messzire dobni
-
Norbesz001
csendes tag
Üdv nektek!
Itt van a nyakamon egy ACER aspire 5100 -as gép. Már vettem bele 3 winyót is. (160-80-40-eseket) A biosz abszolut nem látja. Akármit állítgatok rajta. Bekapcsolás után pedig ezt írja
or Realtek RTL)8111/8163PCI Fast Ethernet Controller 2.04
PXE-E61 Media Test Failure, check cable
PXE-MOF Exiting PXE Rom
És ennél meg is áll minden. Ha rádugom a netet,akkor is csak forog a DHCP. De nem történik semmi. Már minden lehetőséget kipróbáltam a bios-ban. Semmi változás. Kaptam ezt a gépet egy ismerősömtől,de ő sem tudott vele kezdeni semmit. A winyók tuti jók. A RAM-okkal is variáltam már. Eredmény nélkül.
Nem boot-ol sem lemezről sem pendrive-ról. Fogalmam sincs,mihez kezdjek vele. Van valami ötletetek?
Vagy milyen adatokat adjak még meg? -
xtend
senior tag
Üdvözletem!
Beálltam én is az Acer notebook tulajok sorába. Az egyik legkisebb Aspire-t vettem ES1-531-P1SP.
Na most a kérdésem csak annyi lenne, hogy ezen a notin nem lehet nagyobbra venni a vga kártya memóriáját, mint 128 MB? Mert a biosban nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget
Üdv!
-
Sanya
nagyúr
válasz
üzenetére
Ok, ehhez tudni kellene azt is, hogy az acer oldaláról leszedted-e a chipset drivert(nekem is fűtött alapből a 15wattos proci, neked meg nagyobb van), illetőleg 30-40%-on lévő proci, de mekkora sebességen mennek a procik? ha maxon meg 1-2 és összességében 30-40%-ot tesz ki, akkor az főzheti ennyire a gépet.
-
csizo13
tag
válasz
üzenetére
Ajánlom vidd be a boltba, legyen nyoma, hogy szervízbe vitted ezzel a problémával, ha valami rosszabb történne a gépeddel.
Nekem egy Pavilion9000 el volt ilyen gondom. Egyszer érdeklődtem ahol vásároltam, hogy nem gond, hogy nagyon melegszik, nem nem, az normális, válaszolták, akkor kellett volna beadnom mindenképp.
Aztán egy héttel a garancia lejártával tönkrement. Elvittem Budapestre szervízbe, mert nálunk nem foglalkoztak vele, ott 32ezer +Áfa-ért újra golyózták volna, amivel ment volna 3-4 hónapot.
Hagytam javítatlanul. -
törölt tag
Acer Aspire E5-572G-73HH Intel Core i7 4712MQ, Nvidia 940M, a processzor kb 35-40%-on van es hutoalvannyal 69-73 Celsius a homerseklete, ez normális?
-
datomi
tag
válasz
Kowi84
üzenetére
Nekem majdnem ilyen van, annyi a különbség, hogy az enyémben van pluszban 128 GB SSD is.
A gépet kb. 2 hete vásároltam, eddig nincs vele probléma, nagyon gyors, szép a képe is.
Egyébként mostanában nagyon leszólják az Acer-t, lehet , hogy van alapja, de én csak jót tudok róla mondani.
Van egy másik Acer laptopunk is, feleségem nyúzza napi szinten majdnem 4 éve, de azzal sem volt soha semmilyen probléma. -
Toby888
senior tag
Üdv.Van egy Acer Aspire E5-571G laptopom, amin nincs hang :/ illetve van, csak nagyon halkan, és mellette recsegés sistergés, és max hangerőn van !! HDMI-n TV-re tökéletesen átmegy a hang, de a jack csatlakozón meg a belső hangszórók nem szolnak :/ mi lehet a baj ??
-
Kowi84
aktív tag
Erről a típusról mi a vélemény (esetleg tapasztalat)? Miért ilyen olcsó a hasonló felszereltségű többi márka gépéhez képest?
-
Czimby
addikt
válasz
Czimby
üzenetére
Megoldva

Biosba belépés
One finger on F2 key
With ANOTHER finger press start button
IMMEDIATELY start pressing f2 every SECOND
You can even start pressing F2 ...BEFORE you press start/power button (it will do no harm)
No boot media hiba
Go to the bios and change the secure mode from UEFI to legacy and then disable the secure mode.
Levert a víz kicsit

-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Nagy bajt csináltam!

Kollegám megkért, hogy húzzam újra a rendszert az Acer Spire e5 laptopján.
Megemlítette azt is, hogy egy ideje a gép nem látja az Optikai meghajtót.Miközben töltöttem le a szükséges drivereket az Acer oldaláról szétnéztem a BIOS frissítések közt is és találtam egyet ami az ODD eltünése hibát javítja. Ezért ezt letöltöttem és elindítottam, mivel Widowsos volt.
Végig is ment a telepítés, majd a gép újraindult, de most NO Bootable device hiba van
A drivereket és a biost is a gyári Serial number alapján töltöttem le.
Mit tudok most csinálni?
Hogyan kell egyáltalán belépni a biosba, erre sem siekrült rájönnöm.
Annyit tudtam elérni, hogy recovery media-t kér a gép, de az sajnos nincs, mert egy számtekbolt behúzta.

-
BUKSIKA75
csendes tag
igen a video alapján nem olyan bonyolult,beszerzem a memo-t(azért irtam igy mert az aida szerint samu ddr3 667mhz-es..)a wifi kérdés a nehezebb mert én a belsőt szeretném de ma két üzlet ugyancsak lebeszélt rola merthogy az usb vacakokat erőltetik..hát nem tudom..szerintem ha megoldhato igy akkor igy fogom csak még nem találtam olyan bontót ahol van..a winchester kérdéshez annyit ha megvan egy nagyobb pl 500 v 1000gb a win telepités hogy legyen?mert utoljára asztali gépnél csináltam de ott volt valami olyan hogy ugy adták a vinyot a boltban hogy egyből lehetett telepiteni..bocs a sok kérdést de az én koromban már kell ez...
-
válasz
BUKSIKA75
üzenetére
Igen a memóriák alatt az a bélyeg alakú bigyó , ami ennél a tipusnál ki van egészítve az U alakú lemezdarabbal.
Persze, ha DDR3, akkor DDR3 , más nem lehet, ezt Te tudod .- Célszerű, ha egyformák, vagy hasonlítanak egymáshoz ,de ha különbözőek akkor a BIOS hozzábutítja a másikhoz a jobbik RAM-ot.
-
BUKSIKA75
csendes tag
nagyon köszönöm a segitséget ,egyedül az nem világos számomra hogy a cserélhető wifi az ha jol látom a memoria résznél van mert huz le valamiféle olyasmit?a winyó csere is ok a win7 feltétele lesz majd cifra de megoldható...a ram memoria akkor lehetőleg ugyanaz legyen mint amilyen most van(most samu ddr3 1333(667mhz)van 2gb)
-
válasz
BUKSIKA75
üzenetére
Itt egy link láthatod, hogy két darab ramot tudsz beletenni , hogy cserélheted a vinyóját és hogy adapterrel megtoldott mini pci half size wifi card van benne. Azt, hogy milyen gyártótól fogad el a BIOSa WIFI kártyát, nem tudom megmondani. Ha nincs otthon belőle készleted akkor el kell menni egy számítógépes bazár boltba és ott helyben addig pakolászni bele wifi kártyákat , amíg valamelyiket meg nem eszi.
-
BUKSIKA75
csendes tag
üdvözlet egy kis segitséget kérnék ,kicsit szeretném felfrissiteni az acer laptopomat(acer emachines e725)a 1.jelenlegi 2gb ram mellé szeretnék még egy 2gb vagy ha nem lehet két memo akkor egy 4gb..2.és egy merevlemez csere mivel a gyári 250gb eléggé kicsike lett...szóval ezeket cserélném,illetve még ötlet kéne a másik topicban volt rola szo hogy 3.upc fiber power netem lett de a 30mbit a lapon nem jön lévén ebben ez acerben 802.11g a wireless..ezt cserélni frissiteni vagy más megoldás hogy a 802.11 b/g/n is elbirja a modem ugyanis küldené a 30mbitet..válaszokat ötleteket kérnék..lehetőleg minden kérdésemre köszi
-
törölt tag
Vásárlás előtt állok, nem tudok dönteni: http://www.pcgarage.ro/compara/1084509,1148168 vélemények?
-
rizso
veterán
Sziasztok!
Aposnak van egy 5820tg, ami win7-rol frissult 10-re. A gond az, hogy nem lehet tv-re kotni, nem viszi at a jelet. Raneztem teamviewerrel, es lattam, hogy a vga-nal csak az integralt van, holott van benne egy amd/ati 6550m is, viszont 10-hez nem talaltam drivert, kompatibilitasi modban meg nem megy vegig a telepites, egy pontnal megall.
Velemeny?

-
Fleed
aktív tag
Háztól házig garit kértem, hétfőn jönnek érte, azonban csak a garancialevelem van meg, a számla nincs meg. Levélben kérték h azt is csatoljam, kérdésem, hogy enélkül is gariztatnak?
-
Ato1981
csendes tag
Sziasztok valamijen bilentyü kombinácioval ma sikerült behoznom egy hibakodot a acer aspire 3100 amon de nem tudom mi volt az a kombinácio?Valaki esetleg tud valami ijesmit?Az fn-t nyomtam meg valami mást de nem akarja az igaságot.Már fentebb irtam mi a problémám a laptopal fekete képernyö és nem bootol be a rendszer de még az acer felirat se jön be.De ha bekapcsolom és nyomom az fn-t meg a fényerö felfele adást villog a kijelzö ugyhogy nem az invertere ment el a kijelzönek.Segitsetek
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ezen a gépen [link] hogyan tudom beállítani, hogy az ati kártya legyen használva? Meg a hozzá tartozó drivert valaki be tudná linkelni pls?
-
sowi
őstag
válasz
salapp
üzenetére
igen lehet ugy is, hogy elviszitek addig a gepet, meg tudjuk csinalni az installt is meg a bios updatet is, ha van a win8.1hez kulcs akkor siman, ha csak telepitod van akkor aktivalni nem fogjuk tudni, gondolom erted miert
az e5-471 lesz a neccesebb, mert ott nem biztos, hogy csak a TP lesz rossz, azt az egyet lehet jobb lenne benthagyni, mert azokkal volt par erdekes esetunk es akkor mast is kell cserelni nem csak a TP-t
-
salapp
addikt
Köszi a biztatást.
Az enyém, a kis B115-ös, az 2015.03.17-i vásárlás (A&TInsvestments Kft.)
Asszonyé E5-471, az meg 2014.09.05-i (Classic Star Kft. - Expertnet)
Gondolom, akkor így beleférnek a garis időszakba.
Haverunké is 2015-ös, de nem tom, mikori, edigitalos talán vagy MM.Ez működhet úgy, hogy beviszem, megállapítjátok a hibát, berendelitek a tapikat és amikor megjönnek, akkor viszem el őket kicserélésre? (Rengeteget használjuk mindketten a gépeket.)
Én még megkérdezném, hogy ha az enyémre kérnék általatok BIOS és driverfrissítést és hivatalos Win8.1 telepítését a pendriveomról, akkor azt is megcsináljátok egy kisebb juttatásért? (Linux volt rajta, én tettem rá mindent, de most is három ismeretlen eszközt ír ki az eszközkezelő, amikre nem jövök rá, mik lehetnek) -
david7256
csendes tag
Sziasztok!

Elkezdtem újra rakni egy Acer Aspire 5730ZG-t.

Windows 10-et akarok rá rakni, de valamilyen illesztőprogamot kér.
Valaki tud valamit erről? Mit kérhet?Válaszokat előre is köszönöm!
-
sowi
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
2 ev van ra
-
sowi
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
akksi nelkul mit csinal? bar ebben asszem beepitett akku van, garis meg?
-
sowi
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
es ez is Tp hibas? mert akkor valoszinu ugyanez a megoldas
-
sowi
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
11.6os ez is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van ahol 8000-el olcsóbb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sajnos tovabbra is szopok azzal, hogy tv-re kossem neki...