Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi970101
csendes tag
Hiába töltöm le a hivatalos oldalról, ugyanazt a hibaüzenetet kapom, pedig az eszközkezelőben látja, csak azt írja h az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve (Kód 28). Az erőforrasoknal pedig azt, hogy az eszköz nem használ erőforrasokta, mert probléma van vele.
-
Sanya
nagyúr
válasz
norbi970101
üzenetére
Elmégy ide:
http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers
Sorozatszmot beírod
Lan driverek leszeded
És felrakod -
elszabi
tag
Akinek ES1-512-es gépe van:
Csak 1 memória slot van az alaplapon, bővítés esetén így tervezzetek. Most vettem kitben memóirát, ütöm is a falba a fejemet. Még a CPU-Z is megtréfált, legközelebb csak a saját szememnek hiszek.

-
sowi
őstag
válasz
norbi970101
üzenetére
az ethernet vezerlo az a LAN kartya, oda hiaba is probalod felrakni a wifi drivert, az halozati vezerlo lesz az, broadcom drivert toltsd le az acertol
-
lovas001
aktív tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy 5742g hűtése és az 5741g hűtése szemre megegyezik, viszont utóbbiból van 2 hőcsöves verzió, mely jóvalta nagyobb hűtési kapacitással rendelkezhet. Csak nekem tűnik egyformának vagy tényleg kompatibilis bele? Packard Bell EN-TK81 hűtő an még a Pcard bell nek is a tk81 es modelben ugyan ilyen hűtés talán még az is jólehet?
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Aspire 3750-es típusú laptopomban CPU-t szeretnék cserélni. Eléggé eldugott helyen van, sokat kell hozzá bontani (szerviz leírást átnéztem), ezért inkább olyanra bíznám, akinek benne van a kezében a laptopszerelés.
Kihez/hova érdemes elvinni Budapesten (esetleg Kecskeméten), aki korrekten megcsinálná ezt nekem?
-
norbi970101
csendes tag
Aidaban felismeri:
http://kepfeltoltes.hu/view/141213/h_l_zat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De eszközkezelőben ezt írja:
http://www.kephost.com/image/FFonA lan és az usb az eddig nem volt, csak mióta ujratelepítettem a windowst, de a hálózati vezérlő, már az előző windows alatt is ott volt.
-
Sanya
nagyúr
válasz
norbi970101
üzenetére
töltsd le a weboldalról a megfelelő drivert.
Az eszközkezelőben mit ír ki, melyek a hiányzó driverek? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
norbi970101
üzenetére
Hozzáadott lemezről telepítve nem jó? Ha nincs csatlakoztatva akkor még lehet, hogy szarul rakták össze. De ehhez persze meg kellene bontani. Ha garanciáztatni akarod akkor meg elküldenék szervizbe és ha nem eredeti a win akkor még vissza is dobhatják... Linuxot meg gondolom nem tudsz rávágni, hogy azon teszteld.
-
norbi970101
csendes tag
Most vettem Mediamarkt-bol egy Acer Aspire E5-571G -31J4 típusú laptopot, feltelepitettem rá a windows8-at, minden driver tökéletesen ráment kivéve a wifi drivert, amikor telepítettem volna fel azt írta ki h az eszköz nincs csatlakoztatva, vagy le lett választva a rendszerről. Csatlakoztassa most!, azt hittem hogy a windowssal van a probléma, ezért ráraktam egy windows7et de ugyanaz volt a probléma, próbáltam már netről is letölteni drivert hozzá, de semmi eredménye nem volt, ugyanaz a hiba üzenet. Mi a probléma , és ha valakinek volt már ilyen hogy oldotta meg?
-
hörcsi77
tag
hali
szeretnék véleményeket kérni erről: Acer Aspire E5-571G-31J4
a lenovo z50-70-ről azt mondják problémás gyerek. ennek az acer-nek a cpu és vga-ja ugyan az. érdekelne hogy megbízhatóságban milyen és szervizelése mennyire macerás.
Köszi -
F_Zolee
nagyúr
válasz
joci62
üzenetére
Fel lehet tenni de csak 8.1 driverek vannak hozzá így számolni kell vele, hogy valami nem működik majd jól.
(#29079) Benex: valaki nemrég írta, hogy vett a gépébe ramot de nem látja. Szóval nem lehet olyan könnyen kijelenteni, hogy valami jó legyen. Nincs valami kompatibilitási listájuk?
-
joci62
csendes tag
Szisztok!
Kérdésem lenne, hogy az acer vn7-791g-54k5 -re win 7-et tudok tenni (és működni is fog normálisan), vagy csak win 8.1.-et
-
PofaJenö
senior tag
Hali
Volna egy kérdésem hogy tudok életet lehelni ebbe a gépbe hogyha még a bios-ig se jut el ,fel villan a kék led felpörög a vinyó és semmi más,előzőleg még elindult csökkentett módra váltottam és újra indításnál már nem jött be semmi
hiába nyomom a alt+f10-et nem reagál erre sem .
ez lenne [link] -
Benex
senior tag
Sziasztok , még black friday alkalmával vettem emagtól egy Acer aspire ES1-111-c4s8-as notebookot, nagy lapőtop mellé útközbenre programozni , filmezni stb. Nos bebizonyosodott, hogy 2gb ram nagyon kevés bármilyen programozói IDE-nek. bőviteni szeretném 4GB-ra , tudtommal ez 2 slotos , szóval elég még bele egy darab 2gb-s. A kérdésem az lenne , hogy EZ a ram jó lenne bele?
Előre köszönöm a válaszotokat

-
joci62
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék az alábbi gépről:
Acer Aspire VN7-791G-54K5Érdemes megvenni? Tényleg nagyon melegszik?
Minden véleményre kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm! -
Mike81
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ja értem. Lehet úgy is jó lett volna. De most így is meg vagyok végre ezzel. Már csak a wifit kell beröffenteni. Mert nem hajlandó látni az otthoni hálózatot. Csak vezeték csatlakoztatás után van net. A dedikált gombokkal sem tudom müködésre bírni. A kijelző kikapcsolás a bluetoth müködik. A fényerő hang nem. Illesztő progit majd csak este lesz időm letőlteni. Remélem ezzel nem szívok ennyit. Amúgy a gép baba! Nekem tetszik annak ellenére is, hogy nem indult zökkenőmentessen a kapcsolatunk:-)
-
Mike81
senior tag
-
Mike81
senior tag
válasz
frici69
üzenetére
Köszi a tanácsot. De azt a RAW partíciót hogy tudom elérni. Mivel most ott tart a dolog, hogy megszüntettem a partíciókat. Most ha a teljes összesen látható 465 GB-ra ráhúzom a Win 7-et. Akkor minden ok. Nincs semmi gubanc. Viszont ha megosztom a vinyót akkor az a partíció amin nem a rendszer van, az rögtön RAw kiterjesztésü lesz. Csak azt nem értem hogy miért. Ha egyszer formázok és törlök mindent. A telepítésnél meg ugye nem lehet választani, hogy milyen legyen az a nyomorult fájl rendszer.
-
vandor01
senior tag
-
Mike81
senior tag
Sziasztok! Egy elég nagy és bosszantó hibával szembesültem. Méghozzá a következővel.
Vettünk egy Acer E5-571-es laptopot. Az előre telepített linuxot le cseréltem Win 7-re. Viszont ezzel az a bajom, hogy a partíciók újra osztása után a rendszer nem látja a D meghajtót. Csak azt látja amin maga a rendszer van. A baj az hogy a D meghajtót nem NTFS-nek látja hanem RAW kiterjesztésűnek. Ezzel mit tudok csinálni? Mi a megoldás mert ilyen problémával még nem találkoztam. A gép zsír új. Most úgy tökéletesen megy, hogy a lemez nincs megosztva.A segítséget előre is köszönöm.

-
slajos2
csendes tag
Hello. Nem tudom, hogy jó topikban vagyok-e, ha nem akkor bocsi. Egy haveromnak van egy ilyen notebook-ja: http://www.notebookpartner.hu/notebook/acer/acer__lx_ax60c_009.htm és nem tudom rábeszélni egy újabbra, használtan se, így az lenne a kérdésem, hogy ebből a notebook-ból mit lehetne max kihozni, ami még anyagilag ésszerű határokon belül van.
Köszönöm. -
Dr.Én
veterán
Hali
Adott egy Acer Aspire E1-532-es noti...(tesómé)
megkért rá hogy tegyek fel neki Win 7-et rá...Mert win 8 akár mi van volt rajt...
na olyan problémába futottam hogy, be bootoltam flash pendrve-ot...majd el kezdtema telepítést majd le formáztam vinyót de nem engedi telepíteni a vinyóra az op.rendszert, mert vlami olyat ír ki hogy...."Windows nem telepíthető erre a lemezre, kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerint....Windows nem telepíthető erre a merevlemez területre. A partíciót a számítógép gyár lefoglalta..."
Innen hova tovább
-
Mike81
senior tag
Sziasztok! Szeretnék egy elég láma kérdéssel fordulni hozzátok. Vettünk egy Acer E15 E5-571-es laptopot. A linuxot már lecseréltük Win 7-re. Viszont az a bajom, hogy semmi gomb kombinációval vagy a műveleti központban sem tudom rábírni a gépet arra, hogy lássa a routert. Vagy feldobja egyáltalán a lehetőséget hogy van elérhető wifi hálózat. Csak azt mindíg a vezeték csatlakoztatását kéri.
A segitséget előre is köszönöm :-)
-
peterszky
őstag
Acer Aspire TimelineX 1830T-t szeretnék egy kicsit kipucolni (billentyűzetet főleg), így ismeretlenül nem igazán szeretnék látatlanban nekiesni majd, valami szervizkönyv elérhető online hozzá (hirtelen csak users guideot találtam).
-
törölt tag
megprópálom, köszi. trükközve, de kiszedtem belőle a serialom.
azóta el tudtam indítani a recovery managementet, clean install után, net nélkül lehet csak elindítani. készítettem egy recovery hdd-t, kicseréltem a gépben a hdd-t az ssd-re és az acer oldalán lévő guide alapján próbálnám visszaállítani. azt állítja, hogy "A számítógépen nem lehet visszaállítani alapállapotba. Nem található egy szükséges meghajtópartíció."
Szétb@sz az ideg már ettől.
Remélem működni fog a javaslatod.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
nekem a lenovo szerviz azt mondta, simán rakjak fel sajátot, mert a recovery lemez úgyis szar.
letöltöd a microsoft-tól a megfelelő windows-t, és teszel egy próbát.
-
törölt tag
sziasztok!
van egy v7-482pg típusú gépem.
alapból egy 1terrás hdd és egy 24gb-os ssd van benne.
rejtett recoveryn van a hozzáadott win8.szeretném a hdd-t ssd-re cserélni. itt jön a gond.
a windowson belül lévő acer recovery manager program nem hajlandó elindulni, semmilyen formában. ezzel tudnám kibányászni a rejtett particióról a windowsom.
itt jön a nagy kérdés, ha letöltök egy "gyári" win 8-at és az enyém kódját megadom neki, hajlandó lesz aktiválódni? gondolom nem, mert brandelt a saját windowsom.
találkoztatok már az acer rm problémájával?
köszi
-
vandor01
senior tag
válasz
Joci42
üzenetére
vedd meg amelyik tetszik...
ezek egy kutyak.. most hogy celeron vagy pentium
oly mindegy... talan a pentioum par% -al erosebb?ebben a kategoriaban dontsd el milyen kepernyo meret tetszik?
meg melyik "tejfolos" dobozos muanyaghaz milyen szinben?
azt gyerunk nyustold!
vagy ha csak kilod van de erosebbet akarsz esetleg "premium" muanyagot?
akkor nezz at a hasznalt oldalra ott ennyi zsetonert akad i5 is!
de akar i7!.. de talan meg egy combosabb C2D is boven veri ezeket!
azt meg kapsz mar 40-ezer piiizert! -
Vapsuvap
csendes tag
Sziasztok. Van egy olyan gondom, hogy a gépem (Aspire E1-510) töltés közben látványosan lelassul. Ha akksiról megy, akkor pörög, ha kiveszem és hálózatról, akkor szintén kínlódik. Hosszú másodpercek, míg egy weboldal bejön, aztán ott is csak akadozva lehet tovább görgetni. A szervíz telefonos segítségként nem sok mindent tudott mondani, megnézette velem az energiabeállítási sémákat, aztán kész. A min. processzorteljesítmény 0/0 %-ra van állítva, míg a max. 100/0 %-ra (telepről/hálózatról való működés esetén). Azt mondta, ez jó így. Lehet, hogy ez a 0 %-os max beállítás okozza a galibát?
-
xschx
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem igazán Acer de azért van köze hozzá valamilyen szinten és a Packard bell topic igen halott! Egy packard bell f4081-el rendelkezek. Egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy mikor bekapcsolom, felpörög a proci hűtő ahogy szokott majd megáll! Se kép, se hang. Nem kapcsol ki csak világít a bekapcs gomb. Újra pasztáztam a procit hogy hátha túl melegszik hirtelen, de nem segített! Van valami ötletetek?
Köszi
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy acer 5742g tipusu laposom. i3 380m és gt 540 es vga Az lenne a problémám vele hogy egyes játékok esetében túlmelegszik . Proci 86 fok vga 90 ig is elmegy akár. Ekkor természetesen megvédi magát
és throtlingol , visszaveszi a gpu órajelét kb 380 mhz-ra. Mit lehet ilyenkor tenni hogy ne melegedjen túl? Lehet e driveres probléma vagy ilyesmi? Laptophűtő van alatta illetve friss pasztázás és pormentes a belseje. Előre is köszönöm . -
vandor01
senior tag
válasz
Joci42
üzenetére
nalam van E5 471G 59FR...
ez i5 +820 2gb videokartya.. kb 3-4 orat bir akksirol
acer ezt irja: 6-cellás Li-ion akkumulátor, akár 4.5 óra üzemidővelaztan van E5 411 alap...
n3530 + intelHD... kb 6-7 orat bir akksirol
acer ezt irja: 6-cellás Li-ion akkumulátor, max. 7 óra üzemidőamit irtak azt hozza a gep...
a spec alapjan mindkettoben egyforma akksi van
na de az erosebb proci meg video kartya jobban eszi az energiat....ES1 311 re ezt irjak: 4-cellás akkumulátor, 4 óra üzemidő..
Erre keszulj... valszeg 4cella rovidebb idotartam ugyanazon konfiguracio alapjan ??melyiket vennem?
ezek eleg gyenge eresztesek alap feladatra elegek csak!
ma mar egy tenyernyi telefonban is van ennyi hanem tobb power?
ha 23500ft a kulonbseg? annyit nem er.... az olcsobbikat vennem.... -
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A következő probléma lépett fel Acer Aspire E1-571-es gépemnél: a töltő hirtelen félbeszakítja a töltést, és a bekapcsológomb ledje, oldalt a töltés és a mellette lévő üzemelést mutató led villog. Ez a három egyszerre villog. Ilyenkor akksiról megy a gép. Ha kihúzom és bedugom újra a töltőt a gépnél, akkor újra el kezd tölteni, majd nemsokára megint leáll a töltés és egyszerre villognak a ledek.
Mivel először azt hittem, hogy érintkezési probléma, kikapcsoltam a gépet, bedugtam a töltőt és magára hagytam őket, hadd töltsön. Hiába nem nyúltam hozzá, pár perc múlva újra megismétlődött.
Közben magán a töltőn lévő led végig világít, így nem hinném, hogy ott lenne a baj.
Szerintetek mi lehet ez?
-
catalano
tag
Minden tökéletesen működik!
Köszönöm a segítséget!
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nyilván nem, viszont 15k körül van egy komplett kijelző, tyúkbéllel, arra meg nem akarok most pénzt kiadni. Egy darabig el leszek még így vele. Ha más nem lehúzom a kijelző csatiját és rádugok egy monitort vga-n keresztül, elvileg az működő módszer, csak szerettem volna hdmi-n keresztül megoldani.

-
sowi
őstag
válasz
üzenetére
par tipus nem ad kepet amig nem vagy windowsban, ez az egyik
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
üzenetére
Ilyet csak winbe lehetne mókolni. Megpróbálhatod, hogy biosba valamit állítasz de a vége az lesz, hogy szervízbe kell vinni, mert gondolom nem így akarod majd használni élete végéig.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
üzenetére
A gyorsgombokkal se teszi ki?
-
addikt
Üdv!
Van egy 7745G típusú gépem, amit kb. 10centiről a földre ejtettem, ebből kifolyólag a kijelzője folyamatosan vibrál. LCD nincs szétfolyva, TV-re kötve használható.
Eljött az újratelepítés ideje, viszont nem tudom, hogy tudnám ezt megoldani tv-ről, hdmi kábellel. Létezik hozzá valamilyen trükk? Amíg nem jön be az asztal, addig a tv-n nincs is kép, csak a "no signal" felirat gondolom boot alatt is ugyanez lenne. Tippje, ötlete valakinek?
-
The Exiled
tag
sziasztok! karácsonyra felújítanám édesanyám acer travel mate 2493 wlmi gépét, és problémába ütköztem. Aar ar5bmb5 mini pci wlan kártya sehogy sem kompatibilis win 8-al. Tudtok olyan mini pci kártyát ami műödneebben a notiban win 8 alatt? Ezen felül kinéztem a jelenleg benne lévő 430m helyett egy t7200-as procit, és már van a gépben 2 gb ram. Szerintetek működne a processzorcsere?
-
catalano
tag
Most meg az a bajom, hogy az iso nagyobb 4 GB-nál... Rufus meg nem enged tovább.
-
F_Zolee
nagyúr
Nálam E5-511 van és ott is ez a szitu. Feltettem legacyba és kb 2mp-ig működik a touchpad indulás után. Uefibe már megy de így is van, hogy néha beránt félre. Külső egeret rádugva jól működik de ha használva van akkor meg nem asztal közelbe van vele az ember. -.-
Meg ez a hülyeség is, hogy 2014-ben sorrendbe kell valamit feltenni, hogy működjön.
Idővel kb minden rosszabb lesz, mint régebben. Vagy csak azért tesznek be ilyen "feature"-t, hogy ha már olcsón vetted akkor szívjál is valamivel... -
Tin
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
hát, a fórumokon írták hogy ez van. illetve, hogy Legacy alatt teljesen összevissza működik a touchpad. én is felraktam Legacy-ra a Windows-t, de nem volt sárkányos, ezért újrainstall UEFI módban, így jó volt. először azért nem ment az UEFI, mert nem ismerte fel a pendrive-ot bootolhatóként, a fent leírt módszerrel kellett rávasalni az ISO-t.
a gép viszont durván jól, simán elég a 2GB a Win8.1-hez netezésre, alap feladatokra. akartam bővíteni, de felesleges egy fillért is belerakni, vannak erősebb gépeim, ez gyakorlatilag tablet helyett lett netezős gépnek. annak meg best buy ennyiért.
-
Vermilion69
aktív tag
-
Tin
veterán
válasz
Vermilion69
üzenetére
akkor valószínű a kijelző szalagkábele kontaktos, esetleg nincs teljesen a helyére dugva. sajnálom hogy ilyen hulladékot kaptál.
-
Vermilion69
aktív tag
Szerintem kontakthibás.. az asztali gépemnél volt ugyanilyen a monitor, hogy elkezdett csíkozni abban a sorban, ahol voltak a betűk és ha hátul megmozgattam a monitor bemenetét, akkor már nem volt csíkos..
Gondolom laptopoknál is lehet ilyen.. annyira jó, tök új gép, és már 3 baja van, ami miatt megy a szervizbe.. pedig annyian le akartak beszélni róla, de csak megvettem.. -
Tin
veterán
válasz
Vermilion69
üzenetére
ha úgy érted, hogy a színátmenetek nagyon vacakok, darabosak, olyan mintha kevés színt jelenítene csak meg, az nagy valószínűséggel video driver hiba. szedd le teljesen a drivert és rakd fel a legújabbat. érdemes még megnézni, hogy nincs-e 16 bitesre állítva a színmélység. ha egyik sem oldja meg, akkor lehet hibára gyanakodni. ha nem erről volt szó, akkor nem szóltam

-
Tin
veterán
válasz
atenza
üzenetére
na, szuper hogy sikerült neked is. az USB-re nem tudok mit mondani, nekem nem jelez felkitáltójelet.
a gombokról annyit, hogy ha 101 gombos magyar billentyűzetre állítod, akkor a Z és az Y a helyén van, a hosszú í pedig a bal felső sarokban, és minden betű megvan. én nem pattintgatnám a gombokat, tudsz venni magyar billentyűzethez való matricát óccsóért.
-
atenza
senior tag
Így tökéletesen működik
Érdekes hogy a win7-el alapból volt touchpad nem kellett semmit telepíteni, de mostmár win8.1 alatt is jó.Egy dolog még fura, az eszközkezelőben az usb 2.0-nál felkiáltójelet ír :S
Van amúgy lehetőség magyarítani a billentyűzetet? A gombok sima kipattintósak ugye? Mert az Y-Z-t akkor fel lehetne cserélni fizikailag, be lehet valahol szerezni ékezetes gombokat?
Nekem nem lenne gond, de szülőknek vettem és nekik jó lenne
-
vandor01
senior tag
válasz
Attix70
üzenetére
ennyi piiizert? 13-as, matt, 4usb... meg kell venni

nalam van egy n3530-as az alapveto feladatokra eleg.
a szintetikus tesztek alapjan picit marad le egy i3-tol
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-N3530-vs-Intel-Core-i3-4010U
de csak akkor ha fizikailag mind a 4mag dolgozni tud
a problema akkor kezdodik mikor "single core performance"-ban kene melozni?
1szal-1mag.... mert ugye hyperthreaded az nincs benne
nos akkor kb egy pentiumM teljesitmenyevel egyenlo
de ha a program ami fut inteligesen van meg irva szetosztva a 4szallra azaz magra vagy nem kell nagy teljesitmeny azaz 1mag is eleg?
filmet nezni? honlapokat nezegetni? akkor eleg ez a gép is.
De nagy jatek elményre ne szamits! akar egy fb-es angry bird vagy aquariumtol is
eroteljesen belassulhat......
na es a 2940 celeron kicsivel meg gyengebb mint a n3530!
a vegen inkabb vettem igy i5-st
inkabb vedd meg a 2magosat (2840) az meg olcsobb is! es single core ban jobban teljesit!!
nalam volt 1017u is erosebbnek erzodik bizonyos esetekben mint a 4magos!viszont akksin meglatszik hogy csak 6-7watt-ot eszik a proci... nalam 6-7orat is elfut egy feltoltessel

good luck

-
Attix70
aktív tag
Sziasztok !
13,3" - ost keresnék elérhető árban.
Mi a véleményetek róla ? : ES-311
Milyen lehet a kijelző ? ( Acer ComfyView™ magas-fényerejű (200-nit) LED-háttérvilágítású MATT LCD )
Milyen lehet a 4 magos Celeron ( N2940 ) ?
Üdv,Atti -
Tin
veterán
válasz
atenza
üzenetére
- pendrive-ra Rufus-szal egy Win8.1 x64, GPT partition scheme for UEFI és FAT32 (fontos)
- BIOS-ban minden alapbeállításra, F12 boot bekapcsolható
- rábootolni a pendrive-ra (F12, ha kell)
- feltolni rá a Windows 8.1-et
- Chipset driver
- IO driver
- többi driver
- Atheros kell a WIFI-ből (ebben a Bluetooth is benne van)2x telepítettem újra, pendrive-ból meg 5x csináltam újat, mire működött. az UEFI install fontos, különben a touchpad akadozni fog. az install sorrend is fontos!
egyébként röhejesen jó gép, főleg 40-ért. azt hittem valami gagyi kis gép lesz, de ez simán teljesen jól használható. csak egy kicsit lassú, de SSD-hez vagyok szokva...
-
elszabi
tag
én is új es1-512 tulaj lettem. 40-ért nem volt szívem otthagyni. legalább a bnőm tud majd ezen fb-ozni, amí én játszom.

szóval első tapasztalatok win8/uefi telepítés után
kicsit fura volt, h sokáig nem volt touchpad, egy valag drivert felraktam, mire előjött.
az íÍ betűk, no igen..jó lenne esetleg átpakolni vhogy. mondjuk a "-" helyére, abból úgy is van máshol.
a touchpad megint. kicsit zörög. mondhatni, hangos. pedig meg sem nyomja van ember, csak éppen hozzáér és más akkor is. egy kicsit gagyi hatást kelt.
sebességre, mármint netezéshez amúgy nem rossz. egy kicsit elment a kedvem a ram duplázásától, de lehet, h később ezt is megejtem. bármilyen ram belemegy v. az acer laptopok esetleg háklisak ilyen szempontból és van vmi lista, amiből érdemes válogatni?
-
frici69
tag
válasz
frici69
üzenetére
Nemrég ram bővítés ürügyén találtam rá erre a hasznos videóra. A bővítés elmaradt,mert nem találtam itthon ugyanolyan Hynix modult,mint ami a gépben van. De lehet,hogy nem is olyan nagy baj,mert amikor bővítettem az asztali gépet az sem hozott látványos előrelépést az általam használt dolgokban. Annál inkább egy SSD beépítése. Inkább itt is SSD-ben gondolkodom HDD helyére,ami menne az DVD meghajtó helyére + DVD-nek keret! Hasznos tanácsokat keret vásárláshoz ,beépítéshez szívesen fogadok.Noti típusa Acer Aspire E5-551 : [link]
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Aspire 3750z típusú laptopom van, Pentium B950-nel szerelve. 3 éves már a gép, de még mindig hibátlanul teszi a dolgát, az aksi is kiváló, viszont már kezd kevés lenni az ereje, hiába van már SSD is benne.
Annak idején ezt a típust gyártották Core i5-2430m-mel is, aminek ugyanaz a tokozása, mint a Pentiumnak.
Több helyen lehet kapni 10ezer JMF áron ilyen cput, otthon, a gép megbontásával vajon ki lehet cserélni őket? Vagy ismertek esetleg a fővárosban olyan arcot, aki foglalkozik ilyennel? Jóval költségkímélőbb megoldása lenne az erőnövelésnek, mint egy új gép

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fedora Linux
- Az iparágon belül elsőként tervezett 10 nm alatti DRAM-ot a Samsung
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hiába nyomom a alt+f10-et nem reagál erre sem .