- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
"meglévő keretbe bárhol tudnak lencsét cserélni "
Elvállalják, csak általában a kedvezményt náluk vásárlandó kerethez köthetik."lencse belső csillogásával lehet valamit kezdeni"
Mindenféle réteget ajánlanak majd. A jelenlegi Hoya lencsémen van portaszító réteg. Lassan fél éve használom. Elmondhatom, az üveghez képest minden szöszmöszt, porszemcsét összegyűjt. A csillogást amennyiben tartósan hordod a szemüveget, ha nem is könnyen, megszokod."hova érdemes menni"
+/-2.0-ig legyártott lencsével megbízható helyen vásárolva nagy gondod nem lehet. Előtte a dioptriád belövése a nem mindegy kire bízod. (Ha márkás lencsét választasz, jár hozzá Eredetiség tanúsítvány. Ami lényegileg arra vonatkozik, ha idő előtt kopna le a védőréteg és válna használhatatlanná a szemüveg.) -
Met
nagyúr
Össze szedem a szemüveggel kapcsolatos kérdéseimet.
- meglévő keretbe bárhol tudnak lencsét cserélni ha kell? 3-4 éve írtak fel szemüveget cég fizette, valami +/- 1-es kellett és ez volt az indok ebben a korban illik, akkor próbálgattam géphez de nem vettem észre változást, Inlfecto a keret
- a lencse belső csillogásával lehet valamit kezdeni? Zavar hogy ahogy csillog a szemem az látszik a lencse belsőfelületén ahogy nézek ki belőle. De első sorban úgy is kontaktlencsét akarok szóval max otthon lenne szemüveg.
- amit feljebb kérdeztek, hogy hova érdemes menni, pláza vagy utcai bolt? Árban, minőségben van különbség?
- kuponos oldalakon érdemes nézelődni vagy van ott valami buktató amitől nem lesz olyan olcsó?
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Új szemüveget szeretnék csináltatni, a régi már elég viseletes....
Keretből Oakley-t néztem ki, lencsének Hoya-t ajánlottak.
Visszább olvasva nem rossz ez.
A kérdésem az, hogy mennyire szabad/érdemes áruházi boltokban intézni ezt? (Vision express/optic world..) -
Kimmuriel
aktív tag
Sziasztok! Mi az oka annak, hogy dioptriára nem romlik a szemem, viszont egyre erősebb cilinder kell?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Lassan szemüveg fog kelleni mert egy idő után a monitort nézve kiszárad a szemem és homályosabban látok, távolra nincs gond.
Az lenne a kérdésem hogy létezik kontaktlencse ami csak ezt javítja és amúgy nem zavarja a látást? -
rushty
őstag
Általában -jóval- gyengébb szemüveget adnának, aztán az nem lesz jó, csinálhatsz újat 9 hónap múlva.
Az okát ha tudja valaki, miért -jóval- gyengébbet dioptriában elsőnek,
amivel szabálytalanul közelebbről összeszenved egy betanult számsort 90%-osan mono. -
rushty
őstag
válasz
trialboj #2508 üzenetére
"3-4 órára nem hordom".
"Az hogy pár órára nincs rajtam mikor kint vagyok ahol észre sem veszem hogy nem tűéles a fa kérge stb gondot jelenthet?"
Nem hiszem.
Gondolom, ha cylinderes (is) lenne, akkor agyfárasztóbb. Így semmi fejfájás vagy mi szokott lenni.... "v olvasáshoz"
- könyv 30centire (ahhoz mondjuk nem kell, de nem szokták levetetni, ne vegye le)"Elméletileg a minuszos szem gyorsabban romlik, még ha szemüveget használunk akkor is, ez igaz?"
Nincs mihez hasonlítani.
a) hordja
b) rendszertelenül hordja
c) nem hordja
d) nem megfelelőt hord
a-c mindegy, d hmm... -
trialboj
őstag
Hello,
Minuszos szemem van, -1 és -0.5, kb fél éve hordom, és most hogy kitavaszodott elkezdtem bringázni, és 3-4 órára nem hordom mert napszemüvegem van helyette. Illetve ha az udvaron teszek veszek sem szeretem ha rajtam van, többnyire csak monitor előtt használom a házban, v olvasáshoz.
Elméletileg a minuszos szem gyorsabban romlik, mg ha szemüveget használunk akkor is, ez igaz? Az hogy pár órára nincs rajtam mikor kint vagyok ahol észre sem veszem hogy nem tűéles a fa kérge stb gondot jelenthet?
Köszönöm
-
albiosz
őstag
válasz
balazsbence #2503 üzenetére
Indoklás?
Nem kötekszem, csak érdekel.
-
Joker88
őstag
valahol hallottam, hogy akinek szemüvege van, érdemes levenni 2-3 naponta pár óra erejéig,hogy " ne fáradjon el a szem" ..
Igaz ez ? -
L1MaT
tag
Sziasztok kezdő gyengénlátóként tanácsot szeretnék kérni a lencse márkákról és bevonatokkal kapcsolatban. Szemüveg vásárlás előtt állok ez lesz az első "komoly" szemüvegem (gyerekként már volt régebben). Elsősorban az érdekelne melyik gyártót ajánljátok, melyik ami tartósabb? Olvastam a Zeiss és a Hoya lencsékről és ezek bevonatairol de idegen a téma.
Rólam azt kell tudni, hogy napi 5-600 km vezetek legyen az éjszaka nappal, egyéb főbb tevékenységem pedig a számítástechnika és ehhez tartozó egyéb eszközök használata teszi ki. Ennek megfelelő típusú lencsét tervezek venni. Olvastam olyan bevonatokról amik jobbak vezetéshez egyesek jobbak irodába van közép út vagy, mit érdemes? Víz és por taszítás ezek mennyire kombinálhatók? (persze tudom gyártó válogatja) Lehet akár "46 réteget is egybe rakni csak szenezgetni kell?
Milyen optikust ajánlotok Optic World stb. ?
Elnézést a béna kérdések miatt de full vakon repülök ezen a téren, köszönöm előre is a válaszokat.
-
7s26c
őstag
Lehet kapni felhajtható, szemüveges csíptethető verziót is, nekem az van.
-
Drótszamár
őstag
válasz
KillerATi #2497 üzenetére
Én a kocsiban tartok egy ilyet: https://www.decathlon.co.uk/otg-polarized-cat3-id_8271551.html
Ezt szoktam rávenni a szemüvegre. Polarizált.
A Drivewear is polarizált. Állandó lencsének nem jó szerintem. A polárszűrő sötétben is szűr, és csökkenti a fényerőt.
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Fényre sötétedő lencsékkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Ha nem műszáj nem hordanék napszemüveget, mert ritkán vagyok otthon így kellene a sima szemüvegem és a napszemüveg is hogy nálam legyen mindig, ami számomra elég macera. Így lyukadtam ki a fényre sötétedő lencséknél. Amit tudni kell, -0,5 a szemem, tehát semmi extra, és teljes keretes Oakley keretem van, már ha ez számít. Sokat ülök autóban úgyhogy fontos lenne a szélvédő mögötti működőképesség. És az is hogy minnél sötétebb legyen. És lehetőleg szürke. Létezik ilyen? Ha igen Budapesten hol, és körülbelül milyen árban? Ezt a drivewear fantázianevű lencsét néztem, de elég barnás és így a reklám fotókból kiindulva nem is túl sötét. Van valami megoldás?
-
badxgirl
aktív tag
Még annyit... hoya 1.6 hmc+ pontosan mit takar? Tükröződéscsökkentést, szennyeződéstaszítást és talán uv szűrést is mondtak de pontosan nem emlékszem a hoya oldalán meg ilyen olyan lencse elnevezések vannak, ez a hmc+ ott nem sok eredményt hozott nekem.
-
badxgirl
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #2493 üzenetére
Talán a legokosabb ott vizsgáltatni ahol rendelsz. Így ha esetleg nem jó a dioptria vagy bármi akkor újra vizsgálják és korrigálják a legtöbb helyen szerintem.
Az vidzont egyértelmű hogy ha úgy csináltatsz szemüveget hogy máshonnan viszel eredményt, akkor a fioptria cylinder stb megfelelőségére nem fognak garanciát vállalni, elvégre nem a saját tévedésük.
Persze nem abból kell kiindulni gogy rossz vizsgálati eredmény születik, igényes helyen szerintem elenyésző a tévedés. De így talán kényelmesebb és egyszerűbb is. -
badxgirl
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #2491 üzenetére
Szentesen az optic world szuper. Máshol nem tudom. Áraik jobbak szerintem mi t az ofotértben. De ez csak dzentesi viszonylat többit nem tudom.
-
zsoltzsolt
addikt
Melyik cégnél érdemes szemüveget csináltatni?
Ofotért, VisionExpress, Optic Word?? vagy máshol?
Ki mit ajánl és miért? -
badxgirl
aktív tag
válasz
balazsbence #2482 üzenetére
Bakker, visszanéztem tök igazad van. Annyira a számokat néztem hogy az előjelet nem figyeltem eléggé.
Mindemellett azt is hozzátettem a kérdezőbrk hogy én csak egy másik szemüveg viselő vagyok és vannak itt nálam sokkal hozzáértőbbek tehát nem lett volna muszáj gúnyosan "hozzáértőzni" mert ezt én nem állítottam magamról sőt igyekeztem rávilágítani hogy mennyire lehet releváns a válaszom. Persze azt is elismerem hogy nem figyeltem eléggé és tévedtem.
-
7s26c
őstag
válasz
Hát ez az. Vagy végül is most, nem egyről beszélünk"
-
audi100td
nagyúr
válasz
balazsbence #2484 üzenetére
Én csak kérdeztem, de köszi.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Akkor megnyugodtam, köszönöm.
-
-
audi100td
nagyúr
Az remek, csak azt nem értem, hogy nem lehet bepötyögni azt a pár számot helyesen? Ráadásul nem egy van elütve, kb az összes, kivéve a PD-t.
-
badxgirl
aktív tag
válasz
audi100td #2475 üzenetére
Ránézésre köszönő viszonyban sincs a kettő. Cylinder stimmel de a dioptria teljesen más, ha jól veszem ki a gokok sem stimmelnek. Persze én csak egy másik szemüveg viselő vagyok. Vannak itt sokkal okosabbak. De azt a vak is látja hogy az elkészített szemüveg erősebb mint kellene ill. talán fokokban is egész más. Mindenképpen visszamennék rákérdezni mert ez így nem jó.
Vizsgáltak az ofotértben is? Talán ha ott is vizsgáltak az ő eredményeik alapján készítettek szemüveget. Persze akkor is kérdéses hogyan ad 2 viusgálat 2 eredményt és melyik a jó. -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
lassan egy hete megkaptam életem első szemüvegét és kicsit nehezen megy a megszokása. Szemorvors írt receptet amivel bementem a helyi Ofotértbe. Ami fura, hogy otton megnéztem a kapott megrendelőlapot és eltérnek a számok a recepthez képest. Ez rendben van, vagy előfordulhat, hogy elírták és rossz szemüveget kaptam? Mellékeltem róla képet:
-
badxgirl
aktív tag
Persona keretekről vélemény? Végül egy ilyen lett a kiszemeltem... Persona p110 c1
Rákérdezek majd az optikában is csak érdekel több vélemény mennyire jók, milyen gyártmány, szárán a műanyag rész cserélhető e ha sárgul és hasonlók. Elég nehéz a keret gyártókat beazonosítani ráadásul olcsó kategóriában az sem ritka hogy egy keretet több márkanévvel is fellelni...
Tapasztaltabvak biztos jobban ismerik nálam a gyártókat. -
ferkoboy
senior tag
válasz
badxgirl #2471 üzenetére
Szomorú a történeted.
Sajnálom hogy vannak ilyen "kollégáim".
Remélem azért visszakapod legalább a pénzed.Hogy pontosan mi lehetett a rossz, azt így látatlanban nehéz megmondani.
Az viszont fix, hogy 2-3 méter vizsgálati távolság nem megfelelő -önmagában, tükör nélkül. A min. vizsgálati távolság 5 méter. Tükör esetén meg a szememtől legalább 2,5m-re legyen a tükör, attól meg szintén min. 2,5m-re a "tábla", nem oldalhelyes "optotypekkel". Ugyanis a tükör miatt fordított (nem oldalhelyes) kép keletkezik.
A kerettel kapcs. elvárható, hogy a lencse és a keret szépen -tized milliméter pontossággal- kövesse egymást. Nem pedig hogy átlássak közte.* Vizsgálat - kézi eszközbe belenéz, és ott volt a légballon képe...hm... nem túl bizalomgerjesztő.
Kicsit ilyen vándorkomédiás cég képe vizualizálódik előttem.Részvétem!
Remélem legközelebbre már mást "fogsz ki".Üdv: Ferkó
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2470 üzenetére
Aliexpress-ről rendelt távcsőkinézetű, nagyon pontatlan eszköz. Ráadásul van vagy 30 K
-
badxgirl
aktív tag
válasz
balazsbence #2470 üzenetére
Ez igaz hogy én valasztottam ki de itt csak a táblát nézették. Azt is 2 méterről. Ma megnéztem mert voltam megint. De pl a másik helyen messzebbről olvadtatták meg ott kiküldött az optikus nézzek szét a vizsgálólencsékkel az optikában akár nézzek ki a kirakaton az utcára rendszámokat stb. Hogy "élesben" is lássam mit produkál ne csak a táblán. Na mindegy végülis itt azt mondták miattam bem lett jó a vizsgálat. Nem tudom akkor babákat kisgyerekeket beteg embereket hogy vizsgálnak ők pl nem is tudják jelezni mikor jó. A keretre azt mondták az egy olcsó gyenge minőségű keret azért van megcsavarodva a lencsén. Hát istenem tőlük vettem azt gondoltam egy optikában nincs gyenge minőségű keret. Ordított velem az optikus rendesen hiába kértem hogy ne tegye, végül eltette a szemüveget hogy majd hétfőn megpróbálja visszaadni az árát. Mondom legalább egy papírt kapjak már hogy átvette a szemüveget és jár nekem vissza pénz. 5 percig nem akart papírt találni aztán írt egy cetlit. Szóval ez a vonal elvileg lezárva. Én csak azt sajnálom hogy nem sikerült halk szóval rendezni ahogy én igyekeztem bolna végig.
-
balazsbence
senior tag
válasz
badxgirl #2469 üzenetére
Kínai pd mérő? az miaz?
Cylinder fok eltérhet, lehet fáradt a szemed, az sem mindegy, hogy reggel, vagy délután mész vizsgálatra. Pd valószinűleg nem tér el, kérdés melyik a helyes? 3 év alatt megszokhatsz egy rosszat is akár...
A helyedben ha annyira meg voltál elégedve az előző szemüvegeddel, akkor megcsináltatnám ugyanazt, nem hasonlítgatni a sph/cyl értékeket az eltérő vizsgálatok között. +m-ről is lehet jó a vizsgálat amennyiben a vetítő úgy van beállítva, az biztos, hogy minden esetben te magad választottad ki, mivel látsz jól. -
badxgirl
aktív tag
Ehhez sajnos nem értek. Mindkét helyen annyi történt hogy bele kellett nezni jobb majd bal szemmel egy vr szemüvegre hasonlító valamibe. Ez egy ilyen kézi eszköz volt, egy hőlégballon képe volt benne. Ezután felkerült a vizsgálókeret rakosgatták a lencséket és olvasni kellett a táblát.
Annyi észrevételem van hogy a problémás helyen érezhetően közelebbről olvastatták és nem is próbálgattak bele annyi lencsét. -
badxgirl
aktív tag
Hát én nem tudom mi nem kóser szerintem leginkább srmmi srm stimm. A régi eredményhez képest (ami tuti jó volt mert 3 évig elégedettem használtam az az alapján készített szemüveget) a mostani másik optikában végzett mérés igen hasonló, ami eltérés van az betudható szerintem a 3 év romlásának. De az a mérés ami alapján itt a szemüvegemet is készítették valahogy köszönő viszonyban sincs a másik kettővel.
Ja és ti jobban értetek hozzá...a pd, illetve a jobb szemnél a fok az változhatott? Mert amennyire én tudom ez a két tényrző nem változik tehát ha 2 eredményen egy régin és egy újon ugyanaz egy harmadikon meg tök más akkor az eleve csakis hibás adat lehet?Kíváncsi leszek mire jutok holnap. Kellemetlen, nem szeretek reklamálni de a bizalmam feléjük odalett. Nrm is tudom hogy mondjam meg, nem szeretném megbántani az optikust de ez szerintem nrm játék hogy ráhagyjam
-
badxgirl
aktív tag
Én is de itt nem az a probléma hogy meg kell szoknom mert az előzőt is megszoktam 3 nap alatt ezt meg egy hét alatt se de ez még nem is zavarna, az jobban hogy nem látok vele megfelelően. Ott a táblát el tudtam olvasni vrle végig de a régivel is. Viszont kb 3 méterről olvastatják eddig mindenhol messzebbről olvastattak. Meg hiába látom a táblát ha egy rendszám 10 méteren már összegolyik és olyan szinten nem látom hogy esélytelen is elolvasnom. Családtagjaim látnak egy feliratot x távról én ugyanazt ugyanonnan nem látom a szemüveggel.
Plusz ugye az említett esztétikai problémák is bántanak mert szemmel láthatóan rápillantva is nem szépen fut a keret a lenvse körül hanem olyan göcsörtös girbegurba hatást kelt. -
badxgirl
aktív tag
Közben mostanra egyértelmű hogy nem passzol sem az általuk felírt -1 dioptria illetve szerintem a pd és a fokok sem...a cylinder talán. Nem latok tökéletesen a szemüveggel. Sosem volt egygorma a két szemem, a jobb eddig is -1.5 volt másik optika griss mérése szerint -1.75.
A fok bal 180° jobb 140° a regi szemüvegemen es egy friss masik optikában vegzett mérés alapján...szerintük a jobb 170. Pd régi 60 új meres máshol 60 szerintük 66.
Emellett a lencse vonalat nem követi a keret, olyan mintha meg lenne rajta csavarodva, plusz alul felül egyenesebbre csiszolták, a próbapencse ívesebb volt alul felül igy a kész lencsékkel a keret formája is egész más.
Van ahol hézag van mert latom hogy ha egy csepp víz van a szemüvegen az egy ponton befolyik a keret és lencse közé.
Holnap megyek de gondolom legjobb esetben is új vizsgálat majd lencsecsere. Azonban ki tudja milyen lesz, nem dolgoztak esztétikusan miért lenne a második nekifutás jobb. Talán vsúnya dolog de elvesztettem bennük a bizalmam. Arra van esély hogy hagyjuk az egészet és visszakapjam tőlük a szemüveg árát? Mert a lencsét csiszolást úgyis bukták ha új lencsét vsinálnak is mivel mérési gond lehet gondolom nem nekem kéne fizetnem...a keret meg újra eladható gondolom.
Szerintetek? -
badxgirl
aktív tag
Akkor is ha műanyag kerettől beszélünk? Mert a fém keretek papucsai tudom hogy állíthatók, de műanyag keretem van ahol az papucsok is műanyagok, nem különálló alkatrészek, ezért kételkedem. Esetleg gondoltam erre az öntapadós szilikon orr támaszra is, de csak ebayen találtam onnan meg 1 hónap mire itt van...az optikába meg be nem jutok a héten az tuti, hogy beállítsák amit lehet.
-
taranis
addikt
válasz
ferkoboy #2456 üzenetére
Köszi a helyesbítést, nem vagyok járatos ezekben a fogalmakban. A jobb szememmel volt balesetem, vadgesztenyével megdobták, pár tüskét ki kellett műteni, és egy ideig nem nagyon láttam vele. De az optometrista (figyeled hogy tanulok
) erősen kételkedett benne, hogy emiatt lenne, főleg amiatt, mert mindkét szememnél nagyjából ugyanolyan a hiba, és ugyanott jelentkezik.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
taranis #2455 üzenetére
Veleszületett. (Nem hiszem hogy szerzett ez a dolog. Ellenben ha mégis, akkor az inkább egy baleset következménye lehet, ami a cornea-t érhette.(általában)
Üdv: Ferkó
optikus =/(nemegyenlő) optometrista (van látszerész, van optometrista, és van optikai üvegcsiszoló mint szakma - optikus csak a hétköznapi nyelvben létezik
-
taranis
addikt
válasz
ferkoboy #2454 üzenetére
Igen, nem minden optikában van, én direkt olyanba mentem, ahol volt. Összesen vagy 2 órát töltöttem az optikussal, úgy jutottunk oda, ahová. Tág pupillánál olyan hiba jön elő, ami olyan bonyolultságú, amit az optikus állítása szerint nem tudnak lencsével korrigálni.
Mindkét szememnél ugyanazon pupillaállásnál előjön nagyjából ugyanaz a hiba, érdekes, hogy vajon mitől alakulhat ez ki. -
ferkoboy
senior tag
válasz
taranis #2447 üzenetére
Lehet vizsgálatot végezni különböző körülmények között is. (fotopisztikus vs. mezopikus). És valóban lehet másabb szemüveg kell(het) világosban, illetve szürkületben... (Lakosság kb. 10%-nál van viszonylag jelentős kölönbség a két mért érték közt.) De meg lehet csinálni. Van kimondottan olyan műszer is (AutoRefraktométer) amelyik képes már külön mérni a tág, és a szűk pupilla állásnál is a szem fénytörési hibáját/hibáit. (Pl. Nidek OPD Scan III). Az hogy hol rendelkeznek ilyennel...biztosan nem minden sztk-ban, s még csak nem is akármelyik optikában.
Üdv: Ferkó
-
badxgirl
aktív tag
Lehetséges, annyi biztos hogy érzésre jobb az új szemüveg talán kicsivel. A régi sem volt még rossz láttam vele inkább esztétikailag volt leharcolt, kopott karcos azért váltottam.
Még annyi, hogy a mostani műanyag keret ott jónak tűnt de a mindennapokban csúszkál valamennyit, talán kicsit bő az orra és a szár sem közvetlen a fülemnél hajlik hanem 7 8 mm-el mögötte. A száron elvileg ők tudnak állítani. Az orr részen szerintetek lehet igazítani?
-
7s26c
őstag
válasz
badxgirl #2451 üzenetére
A választ megmondják a szakik, de: jártam már úgy , hogy más érték jött ki az optikában, a rendelőben és kórházban. Kiderült, hogy a segédkeretek el voltak itt-ott használva és mindegyiknél más volt a fok. Végül az optika újszerű felszerelése segítségével sikerült eltalálni a megfelelő értéket.
-
badxgirl
aktív tag
Sziasztok.
25 éves vagyok ha számít.
Volt egy 3 éves szemüvegem,
bal:-1D -0,5cyl 140°
Jobb: -1,5D -0.5cyl 180°Csinaltattam uj szemüveget ott bal szem valtozatlan jobb szem dioptriát -1.75 cylindert -0.75 emelték. A ° maradt ugyanez.
Húzta a szemem valahogy bizsergett vagy nem tudom mintha tul eros lenne.
Elmentem masik optikába, ott a régi 3 éves szemüveget bemérték, az volt vizsgálatnál a kezdő érték, azt mondta az optikus alig romlott valamit de konkrétat nem mondott.
Erre tegnap átvételkor nézem, jobb és bal szem is -1D -0.5 cyl és a fok is más mint a régi szemüvegnél. Nem értem. Papíron ez gyengébb mint a 3 éves szemüveg pedig az optikus szerint picikét romlott ahhoz képest a látásom. És hogy lehet a fok is más az nem mindig ugyanannyi? Most ezzel nem fáj a fejem nem húz nem bizsereg, kicsit gura a tér de egyre kevésbé pedig csak tegnap óta van meg. Látni kb ugyanúgy látok mint a 3 eves szemuveggel. De pl egy rendszám 10 méternél messzebb olvashatatlan.Átvételkor csak az eladó lányka volt ott az optikus nem így nem igen tudott mit mondani csak hogy ha 1 hét alatt nem szokom meg menjek vissza.
Szerintetek akkor most mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest