Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Szólánc.
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu79
addikt
Nekem annyit mondott a doki, hogy a gyors romlás egyik oka lehet az is, hogy kamasz korban az ember teste nem azonos arányban nől mindenhol.
Nálam arra tippelt, hogy a koponyaüreg, amiben a szemeim nyugszanak, lassabban és kevésbé nőtt, mint a szemgolyóim, emiatt kicsit deformált maga a gömbforma is...
De ezt csak úgy mellékesen, mintegy találgatva mondta...
Winner_hun: Igen, a + a távollátás.
Viktor0610: Hidd el az összképen nem sokat ront a pekta, képet nem linkelek, mert megbénulna az egész NET
Maradjunk annyiban, hogy az avatarom nagyon hasonlít rám
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
Ja.
-
szatocs
őstag
válasz
Viktor0610 #95 üzenetére
Mennyiben van egy ilyen műtét? Azt hallottam, hogy ez csak a rövidlátóknak segít, igaz ez?
-
-
Bubu79
addikt
Üdv mindenkinek
Én az első pektámat 13 évesen kaptam, az 0,5-ös volt. Rá egy évre jött a 1,5, majd úgy 1,5 évre rá a 4,5... Sajna itt még nem állt meg, mert nagyjából 3 évre rá eljutottam a 6,75-7,25-re - per pillant is ez van... ( mindegyik ''-''-os, tehát rövidlátó vagyok... )
Gondolkodtam a szemműtéten, mivel úgy tűnik megállt a romlás, de egy teszt után azt mondta a doki, hogy nem valószínű, hogy 0-ra ki tudják hozni, akkor meg nem dobok ki rá egy valag pénzt - meg persze ott van a kockázat is ( ami állítólag nem túl nagy, de mégis... )
A tísztítást én is szappanos vízzel oldom meg, és egy puha ronggyal szoktam áttörölni - eddig jól bevált.
Alighanem cserélni fogom a mostani optikát valami újabbra, mert a mostani már kicsit avittos... Lehet, hogy én is benevezek egy ilyen automatikusan sötétedőre...
A mostani vékonyított lencsével van szerelve ( annak idején 15k volt darabja ), első ránézésre nem olyan vastag, de azért a hiányát erősen észreveszem
Ja, és a korom - 27 múltam...
Szerk.: holmi helyesírási hibák.. remélem már nincs
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #86 üzenetére
Nem tom, nem hiszem - vagy nem érdemes. Jó inkább cserélni sztem. Ilyenkor úgyis lesz egy másik (régebbi) szemüvegem is, amelyikben lehet focizni, meg minden ilyet csinálni, az újat meg csak alap körülmények között hordom.
-
Integra
titán
válasz
Winner_hun #81 üzenetére
igen, az nem kevés
-
Obi-1
őstag
9 éves korom óta van szemüvegem, mindig is gyűlöltem. Mostanra kontaktlencsézek, meg aránylag felnőttem (27), de azért marhára rühellem a dolgot. Dolgozni szemüvegben járok, mert monitor előtt könnyen kiszárad a szem, szabadidőben csak lencse.
A műtétet nem tartom megoldásnak, a saját tökéletlenségem zavar, ez a rút paca az életemben. Ha ez nem lenne, akkor persze az elálló füleim, a göthös alakom, a kezelhetetlen hajam, vagy a szétálló fogaim zavarnának.
Nem szoktam erről beszélni, mert félek, hogy bevisznek. -
szatocs
őstag
válasz
Cathfaern #76 üzenetére
Nekem olyan műanyag karcálló van - nem látszik rajta a karc, de olyan 3 évenként szerintem már érdemes cserélni, na nem mintha nem lehetne rajta átlátni, de sztem akkor már vannak rajta olyan láthatatlan karcok, amelyikekben az egyéb szennyeződés, és zsírréteg megmarad.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Winner_hun #75 üzenetére
Nem láttál még soha polárszűrőt? Ha van egy elromlott számológéped, kvarcórád, bármid aminek digitális kijelzője van (24''-os TFT monitor is jó
), kapd szét. Fogsz találni a kijelző előtt egy vékony átlátszó műanyag lapot (kicsit sötét, de teljesen átlátszó). Ezt tedd egy tft monitor elé, és kezd el forgatni. Akkor majd megérted mit és hogyan lát
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #75 üzenetére
ha nem polárszűrős felület előtt vagyok, akkor nem kell erre fogyelni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Winner_hun #62 üzenetére
A víz + szappanos módszer mehet, csak ne papírral töröld meg, az csak arra vonatkozott
Az ilyen szűrő és egyebek:
Nem olyan rég csináltattam utoljára szemüveget, és felsoroltak nekem vagy 200 féle réteget és szűrőt...nem számoltam össze, de ha mindent ráraraktja az ember az vagy 30-40ezer Ft-al biztos megdobja az árat...szerintem a 99%-nak nincs sok értelme, de ez csak magánvélemény (pl. műanyag lencse - karcállónak van, de attól sem szabad csodát várni (volt műanyag lencsém is)) -
Integra
titán
válasz
Winner_hun #71 üzenetére
milyen csodaszemüveg márka ez ami széthullik?
-
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #68 üzenetére
Hát az biztos, hogy csak olyat szabad felvenni, amilyen kell, mert ha attól eltér, az csak rontja a szemed.
-
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #64 üzenetére
Ha más nincs..., nem-nem, azért nem ilyen extrém a helyzet
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Winner_hun #58 üzenetére
Nem. Polárszűrős napszemüvegfeltét van hozzá. És mivel a TFT monitorokban is van egy polárszűrő, ezért elsötétedik a monitor képe (ha megfelelő szögben állnak egymáshoz képest, ezért kell a fejforgatás
)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #58 üzenetére
nem, elfordítom a fejem, rajta a polárszűrős előtétes szemüveg, és akkor az lcd-monitorból semmit nem látok.
fasyrt: ha üveg a lencse, akkor az uv-t eleve szűri. a tükrözésgátló réteg az egy jó dolog. a foncsor esetleg még jó valamire, de az statikus, mindig ugyan olyan sötét. -
fasyrt
őstag
válasz
Cathfaern #48 üzenetére
Hmm, holnap kipróbálom, kíváncsi vagyok!
Meg azt gondolom, hogy az új szemüvegem is ilyen erős fényre sötétedős lesz, csak eléggé drága. Egy ilyen sötétedő lencse UV-szűrő bevonattal olyan lehet mint egy automatikus lencse.
Egyébként mennyit érhetnek ezek a lencse felszínére felhordott mindenféle szűrők? -
Cathfaern
nagyúr
-
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #53 üzenetére
Én törésállót - vagyis inkább úgy mondom, hogy nem azt a szilárdat, hanem a rugalmasabbat szoktam venni keretből. Persze nem maradandóan deformálódik, csak egy kicsit hajlákonyabb, ha valami fizikai behatás éri. Nekem még nem tört el szemüvegem - persze nem is szeretném (kopp-kopp-kopp)
-
Winner_hun
félisten
Ehhhh, hozod itt elő belőlem, hogy mi is volt, rossz is visszagondolni. Írtam, hogy elhagytam. Na előtte egy hónappal az előző szemüvegem, amit elhagytam, annak eltörött a keretje. Új keretet kellett csináltatni, mert olyan szerencsétlenül tört el, hogy nem lehetett megforrasztani. Az volt 10k. 1 hónapig
-
Integra
titán
na majd legközelebb.
most várom az új szemcsóm hogy megérkezzen, maradt sima fehér lencsés.
ha beválik a napszemüvegembe is valószínű ilyen lencsét csináltatok majd.
nekem sajnos nagyon nem jött be a sötétedő lencse, így szemüvegcserézek általábban, már ha mindkettő nálam van
mert fényérzékeny vagyok, hála egy fasza sztk orvosnak... -
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun #46 üzenetére
Nem, nem.
-14es lencsét hord, és utálja a szemüveget, mert életlenebbül lát vele.
Visszatérve a szemüvegekre: ne hagyjátok magatokat rábeszélni erősebb lencsére, csak ha tényleg tényleg nagyon muszájNekem sajnos így rontották le frankón a szemem
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #43 üzenetére
Az már nekem is a végső eset, ha látni kell valamit a ''sötétben'' - nem fogok ott vaklálni. Egyébként mindig van nálam abból a pelenkadarabból(legalábbis anyukám mondta, hogy olyanok voltak a régi pelenkák).
-
Cathfaern
nagyúr
A logika megvan abban amit mondasz, de gyakorlatilag nem így működik
Igen, simán ujjal mosom meg az üveget, és teljesen tiszta lesz utána (persze megtörlést nem ujjal kell végezni, csak a mosást
)
Én törölköző helyett papírral szoktam inkább (_nagyon_ puha zsepkendő, vagy papírtörlővel). Persze ezt műanyag lencsénél nem ajánlott. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #33 üzenetére
polárszűrő. az lcd-monitoron is az van.
integra: igen, (majdnem) színtelenről sötétbarnába. -
Cathfaern
nagyúr
A világ legjobb dolga ez a sötétedős
Nekem is ilyen van. Ha kimegyek világosra nagyon hamar besötétedik, fehéredést nem tudom, de az nem olyan gyors. Igazából nem zavaró, ettől nem lesz olyan, mintha napszemüveg lenne rajtad, csak nem fog úgy tűzni a nap, kellemesebb a szabadban nézelődni (ez igaz télen, ősszel, tavasszal, nyáron is). De ha bemész vele egy épületbe, nem lesz az, hogy semmit nem látsz.
-
fasyrt
őstag
Víz+szappan?
De mivel viszitek fel a lencsére a szappant? Ujjal? De hisz' az akkor csöbörből vödörbe...
Lehet az a baj, hogy mindig szárazon tisztítom. És engem is inább a zsírpaca zavar, a darabos dzsuva nem annyira. -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #31 üzenetére
És amikor jönnek/jöttek azok a kérdések, hogy:
- ebben is alszol?
- hogy-hogy látsz nélküle is (anélkül tán vak vagyok?) -
szatocs
őstag
Ez a szappanozás nekem úgy szokott lenni, hogy kb 3-4 hetente darabjaira szedem a szemüveget, és a csavarokkal, lencsékkel, kerettel együtt szappanos vízben megmosogatom, utána újra leöblítem, és megtörlöm. Mikor először csináltam eléggé megilyedtem, hagytam száradni a lencséket, és rajta maradt egy láhatatlan réteg a szappanból. Aztán megtöröltem, és megnéztem napfényen a lencsét. Olyan volt, mintha tök karc lett volna (mondom nehogymá' a szappantól ilyen legyen). Gyorsan leöblítettem, és láss csodát, megjavult, eléggé megörültem, nem olcsó mulatság - de ezt mindannyian tudjuk.
-
ngabor2
nagyúr
idén.
ez kb. 3 mp, és besötétedik.
bentről egy kicsit sötétebben látok, de kintről teljesen bebarnul. nagyon meg lehet szokni.
az előző, szintén sötétedő szemüvegem eltört, a pótszemüveg meg hagyományos ful átlátszó volt. ömlött a szememből a könny, pedig nem is sütött a nap. csak fedett helyen tudtam benne megmaradni. -
Winner_hun
félisten
válasz
Cathfaern #17 üzenetére
Jólvan, nem rendesen látok, de nem létszükséglet, úgy érzem hogy meg vagyok nélküle. Az a prohardver feliratot én sem tom elolvasni jobb szemmel, ballal még igen.
2 éve nem romlott, remélem nem is fog romlani a szememJavulni javulhat. Tényleg, arra mennyi az esély? Hallottam olyat,hogy kb 20 éves korib ha nem romlik, akkor egy ideig abba is fejezi a romlást
ps: tom néha érdekesen írok, most így van kedvem -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #22 üzenetére
Vagy a gyors hőmérsklet változás, mikor télen a hidegből hirtelen a nagy melegbe megyünk. Ha át volt már rendesen fagyva a szemüveg, akkor kell akár 1 perc is, hogy helyrejöjjön a látás, de addig jön az ujj, mint ablaktörlő és páraoldó
-
tildy
nagyúr
válasz
Cathfaern #17 üzenetére
Hát azért a -2.5 még igen messzi van az ''elég erős szemüvegtől''...Nekem annak idején -6os kelett , na az már igen, vagy anyám, akinek -15ös kell(de nem hordja
.. Hord inkább lencsét), na az tényleg erős. Viszont emlékszem 8.-ban még én is simán elmentem dizsibe az akkor -3 dioptriás szememmel..
Jahm perpill nekem a műtét után a bal nem lett tökéletes, elvileg -0.5 D , -0.5 Cyl maradt a -4.25 D -1.75cylből, de nem jobb szemüveggel sem, sőt.. .Beszédülök tőle.. (Letesztelik minden kontrollon, hogy két szemmel jobban látok-e, ha ezt korrigálják.. Hát nem.. Pedig ha magában van, akkor igen..)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
-2.75 (-0.5 cyl) enyhe szemtengelyferdüléssel (asszem a bal 150, vagy 160° 180 helyett).
és adjunk a flancnak, ha már a cég fizeti: fényre sötétedő lencsék, de biztos, ami biztos, polárszűrős előtét felfogatható rá. negyon poén abban ülni az lcd monitor előtt, kicsit elfordítom a fejem, és fekete lesz a képernyőezért is nem hordom, csak ritkán (mármint az előtétet).
-
szatocs
őstag
Én a régi mosható pelenkával szoktam törölni. Olyasmi, mint egy törülköző, csak mégsem, mert sokkal jobb annál. Nagyon jól tisztítja, és mosható is.(persze eredeti feladatára nem lett használva
)
-
Integra
titán
ált iskola 6ik óta van szemcsóm, szemtengelyferdülés.
feles mindkét lencse, de hordanom kell.
először utáltam, most meg ha nincsen a fejemen hiányzik valami.
lézerszemszabászatra nem vagyok hajlandó elmenni, turkáljanak más szemében.
ja és a csajok imádják a szemüveges palikat -
Winner_hun
félisten
Nah megvan, mikroszálas törlőkendő.
MIKROSZÁLAS SZEMÜVEGTÖRLŐ KENDŐ
A különlegesen finomra szőtt mikroszálaknak köszönhetően könnyedén és hatásosan tisztíthatja szemüvegét és más érzékeny üvegfelületet. Használja szárazon a törlésre, de ha szennyezett az üveg, akkor előbb leheljen rá, majd törölje át. Ha elpiszkolódott mossa ki max. 40 C°-os vízben mosószappannal. Mosásakor textilöblítő és fehérítő nem használható!
[link]
mod: ez mehet első hsz-be
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun #14 üzenetére
Nem-nem, távollátó vagyok, így inkább 25 cm - en belül érzem a bajt. Annál távolabb már nem. Szerencsésebb a rövidlátásnál, úgy gondolom. Persze egyik sem jó.
-
Cathfaern
nagyúr
Akkor itt jelentkezik egy szemüveges moderátor is
Nekem cirka 10 éve van szemüvegem, 1,75-össel kezdtem, azóta kicsit romlott (1 diopriát max. de nem egyformán a két szememem), illetve egyikre került egy fél cilinder is.
Én is éjjel nappal hordom, kivéve amikor alszok persze
Winner:
Azért neked elég erős szemüveg kell, kb. mint nekem, hogy mondhatod, hogy szemüveg nélkül látsz rendesen?Én anélkül kb. 3 méterről azt se látom, hányas busz jön épp, kartávolságból már az oldal bal felső sarkában lévő ''PROHARDVER!'' feliratot se tudom rendesen elolvasni (tudom, szgéphez pont használod, csak ez a példa kéznél volt
), szóval...
Mod:
látom szatocs is hasonlóról számol be, akkor lehet bennem van a hiba
Mod2:
ja, szatocs közellátó, akkor nem szóltam
Szemüveg koszolódás:
Én arra ha foltos, nagyon érzékeny vagyok, de ha csak pl. poros (szóval ''szemcsés kosz van rajta), arra egyáltalán nem, sokszor szoktak is szólni, hogy csinálnom kéne vele vmit, mert nem hiszik, hogy kilátok rajta(pedig de
)
pucolás: vízzel + szappannal. Minden más csak maszatol és rosszabb lesz -
szatocs
őstag
Uh, haveromnak múltkor elkértem a szemüvegét, csak kiváncsi voltam a keret megoldására, és láttam, hogy a lencséje annyira koszos, hogy el sem tudom mondani, nem is tudom, hogy hogy lát vele. Mintha mindig enyhe köd lenne, vagy leeht, hogy már nem is olyan enyhe. Engem meg annyira idegesít, ha már egy kisebb folt is van rajta, hogy azonnal orvoslom a gondot. Annyira idegesít, ha valaki hozzányúl a szemüvegemhez, és a lencséjét bezsírozza az ujjával (mert ugye az ujj az zsíros).
-
fasyrt
őstag
válasz
Winner_hun #12 üzenetére
Akkor adjunk neki.
-
szatocs
őstag
Én 2,5 éves koromban kezdtem hordani (mintha akarat lett volna benne, de nem bántam meg, sőt). +5/+6,5 - ről kezdtem, kancsal is voltam. A szemtengelyferdülésemet a folyamatos hordás és szemtakargatás már 6 éves koromra megoldotta, most 18 évesen +2,5/+3,5 - eset hordok, de észre sem veszem, ha nincs rajtam, mert ugyanúgy látok szemüveggel, mint szemüveg nélkül. Nem rossz találmány ez...
-
fasyrt
őstag
Van 0,25-ös lencse is?
Nem is tudtam. Az már tényleg olyan, hogy látsz nélküle is...
Jah igen, rajtam felkeléstől lefekvésig van...Baj?
Sz2.: És boccs a 2 hsz-ért 5percen belül.
Sz3.: Winner: Akkor boldog szülinapot!Jasszer meg mennyi? (Jöhet privátban is...
)
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
Nekem nyolcadikban derült egy orvosi vizsgálaton, hogy hordanom kell. Azóta hordom, és most -0.25 -0.5 - re javult a szemem, az előző -0.5, -0.75 - ről. Tehát 4 év alatt nem romlott sőt javult annak ellenére, hogy több órát töltök naponta a gép előtt.
A szemüveget amióta kell, azóta hordom, egyedül hosszabb tanuláskor veszem le, mert kényelmesebb anélkül tanulni.
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Pff
Azért azt oldjuk meg, hogy vagy időtartamt írjuk, honny mennyi deje hordok/hordtam szemüveget, vagy azt,hogy x éves koromtól, de most mennyi vagyok.
Winnert sejtem, 18 körül (érecccségis topik), jasszer mintha meg valami 3xéves lenne... De lehet nagy fasságokat mondok, javítsatok ki.
Egyébként ki hogyan tiszítja a szemüvegét? Az enyém soxor zsíros (nem tudom miért, nem fogdosom), és nagyon zavaró tud lenni.
-
L|zsidoboz
őstag
Én is szemüveges vagyok kb. 4 éve. Amikor lehet rajtam van, már hozzám nőtt.
Diopriát tekintve 1,75 és 2,5. -
jasszer
őstag
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #2 üzenetére
Huhh az kimaradt, hogy mióta. Általános ötödikben volt suliban egy szemvizsgálat, akkor jttem rá, hogy valami nem ok a jobb szememmel Szemüveget nem akartam így nem is érdekelt, láttam attól független. Aztán jött középsuli, ahol meg ''kötelező'' elvileg. Ott kilencedikben meg lett csináltatva, de nem hordtam, mert láttam, amennyire kellett. 11-ikben hordtam egész évben, majd idén december elején sikeresen elhagytam, mert mint írtam, nem van rajtam mindig. Valamikor kihullhatott a zsebemből. Már nem találtam meg
Lett új csináltatva 30k
karácsony előtt pont ez kellett
azóta nem hordom suliba sem, csak ha kell. Vezetéshez van rajtam amőgy meg ha gép előtt vok.
-
fasyrt
őstag
Jött egy piciny ötlet (a piciny agyacskámban), hogy nyissak egy piciny topikocskát egy ''piciny'' fórumon, a ''piciny'' interneten...
Szóval ha van kontaktlencsés topik (-->[link]), akkor van szemüveges topik is.
Én már több mint 4 éve vagyok szemüveges B/J -0,75/-0,75-ről kezdtem, azóta már B/J -2/-2,25... Mindig romlik.Ez persze nagyban köszönhető nagyfokú ámítógépes elfoglaltságomnak... Kontaktlencsétől irózom, a műtétet meg ilyen ifjú korban meg még nem gondolom egy jó megoldásnak.
Kíváncsi lennék a PH!-s társaság szemüveggel(-pápaszemmel) való ellátottságára, ki hol veszi, milyet vesz... Meg úgy általában mindenre!
Új hozzászólás Aktív témák
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI FPV Racer drón
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest