Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsbence
senior tag
-
Audison
senior tag
válasz
balazsbence #1098 üzenetére
Úgy, hogy mennyibe kerül pluszba a réteg. Nem külön értettem.
Egyébként nem mártogató eljárással készül. [link]Először a lencsék konkáv oldala kerül rétegzésre, aztán az operátor megfordítja és aztán kerül a konvex oldalára a réteg. Megfolyni réteg nem tud.
-
balazsbence
senior tag
-
Audison
senior tag
HVLL réteg milyen áron mozog, tudja valaki? Esetleg, hogy milyen eljárással készül maga a rétegzés?
-
madgie
titán
"Akkor az optometrista alapos próbálgatása után kijött eredményben meg lehet bízni?"
Ezt így a körülményeket nem ismerve nem tudom kijelenteni, ugyanúgy van, mint az élet más területén, van jó szakember, meg kevésbé jó szakember. Ha jót találtál egyszer, akkor ahhoz lehetőleg ragaszkodni kell
Más: lencsében sokszor összefolyhatnak kicsit a betűk, ugye a lencse alapvetően minden pislogásnál mozog, úszik a könnyfilmen. Ha nincs elég könny, akkor különösen zavaró lehet. Mondanám, hogy megszokható, de nekem pont nem volt soha elég könnyem, hogy hosszú távon lencsézhessek, míg mondjuk az asszony bírja. Gondolom neked kontaktológus illesztette, megnézte kis pihentetés után, hogy illeszkedik a lencse.
Amúgy szemüveg és kontaktlencse között is mindig van egy kis zavaró különbség, nekem még sokszor akkor is, ha nap közben valamiért szemüveget cserélek (azonos dioptriával). Reggel, ébredés után mindent jobban tolerál a szemed (agyad), mint napközben váltva.
-
canney
csendes tag
Lehet, hogy nem derült ki a korábbi hozzászólásaimból, de optometrista mérte a szemem. Korábban viszont mindig szemészorvos, mert az optikában ahova különben járok, hetente egyszer szemész rendel, ő vizsgálja a kontaktlencsétől meggyötört szemeket.
Akkor az optometrista alapos próbálgatása után kijött eredményben meg lehet bízni?
Mondjuk az a furcsaság volt, ezt a mérés után vettem észre, már kontaktlencsében (előtte egy napig pihentettem a szemem), hogy összefolynak kicsit a betűk, ahogy elvileg cilinder nélkül történik, ha szükséges. Ez miért lehetett? Nem hiszem, hogy sokáig tartott, közvetlen utána tűnt fel, amikor egy kiírást néztem úgy 3 méterre. Lehet, hogy túlkorrigálta a szemem? Vagy ez most már mindig így lesz, ha váltogatom a lencsét és a szemüveget? -
madgie
titán
Ez is több összetevős dolog, lehetséges akár az is, hogy alapvetően kellene az a kis cylinder, de nem tudod majd a mindennapokban elfogadni. Pont ezért nem vizsgálhat bárki, ehhez kell a képesítés és a tapasztalat, hogy ne csak azt rakja fel, amit a gép kidob/amivel egyből élesen látsz. Biztos csinaltak már veled például vörös/zöld tesztet, az is erre való.
-
Stimpy
senior tag
Tudom, hogy ez így van, csak rossz a tapasztalatom. Kb. 5éve egyszer lusta voltam elmenni a dokihoz, az optikában meg annyi volt a vizsgálat, hogy a "valamilyen végzettségű" hölgy bemérte a rajtam lévő szemüveget, megkérdezte, hogy látok-e vele és mivel azt mondtam, hogy igen, egész jól, be is volt fejezve részéről a dolog...ezért inkább csak elmentem az sztk-ba is , ott megvizsgáltak rendesen, mindkét lencsémről levettek 0,5 dioptriát és azzal nem csak egész jól, hanem élesen láttam
Igen, ha az optikában is jó irányba terelte volna a vizsgálatot a hölgy, azaz legalább nekifog, akkor lehet, hogy más véleménnyel lennék.
-
madgie
titán
Elvileg csak optometrista vizsgálhatna az optikákban is, az meg messze nem "valamilyen végzettség". Egyébként minden vizsgálat szubjektív, csak azt kapod, amire te azt mondod, hogy élesen látsz vele (viszont az optometrista/szemész dolga az, hogy "jó irányba terelje a dolgokat").
-
Stimpy
senior tag
Helló !
Én inkább a szemész szakorvos véleményére adnék, sőt minden szemüveg vásárlás előtt elmegyek oda, mert nem bízok az optikákban dolgozó valamilyen végzettségű valakikben. Az ofotért pedig nem a szívem csücske nekem sem, csináltattam náluk egy szemüveget, két év alatt háromszor hullott darabokra a keret és egyszer sem cserélték ki garanciában, mondván arra nem úgy vonatkozik...és nem eltört, hanem a rugó pattant el mindig, ugyanúgy, ugyan abban a szárban és mindig kifizettették velem az új keretet. Ráadásul a lencse, legalábbis az, ami nekem kell, sokkal drágább náluk, mint akár a magán optikákban.
Remélem tudtam segíteni.
-
canney
csendes tag
Még egy kérdés.
Legutóbb úgy 6 éve csináltattam szemüveget, azzal egy időben kezdtem el kontaktlencsét hordani. Évente minimum egyszer szemészorvos ellenőrzi a szememet. Az ofotértes optometrista szerint cilinder kell mindkét szememre. Ilyenről eddig szó sem volt, a kontaktlencséimen nincsen, és egy korábbi szemüvegemen sem volt. Előfordulhat, hogy újabban kialakult, vagy valamit rosszul mért a hölgy? -
canney
csendes tag
Sziasztok!
Szemüveg vásárlás előtt állok. Nem az első lesz, eddig az Optirisből voltak a szemüvegeim, most az Ofotértban szeretném megvenni, mert ott találtam keretet.
Úgy tűnt, hogy az Ofotérttel többen is elégedetlenek vagytok, ez minek köszönhető?-4.25 és -5.00-ös dioptriájú lencsék kellenének. 36k-ért adnak egy pár aszférikus lencsét, most némi kedvezménnyel, kerettel együtt 46k-ért. Szerintetek mennyire éri meg? 36k-ba kerülne a szemüveg eggyel olcsóbb lencsével, de az nem aszférikus, és talán UV szűrés sincs vagy csak részben rajta. Mennyivel esztétikusabb ilyen dioptria mellett a laposabb felület? Mindkettő 1.6-os törésmutatójú.
Remélem tudtok segíteni! A válaszokat előre is köszönöm!
-
Takuun
aktív tag
Szerintem műanyag legyen! A bár karcolódik ezért kell rá karcolás elleni réteg, de legalább könnyű. Mondjuk, ha nem vastag lencse kell akkor jó az üveg is. Az kevésbé karcolódik. De tükröződés mentesítő réteget mindenféleképpen kell kérni. Amúgy más extra felesleges rá.
-
Stimpy
senior tag
Szia !
Én a meleg víz + antisztatikus kendő combóra esküszöm...zuhannyal szoktam lemosni és egyből utána szárazra törlöm a kendővel
Nagy ritkán szoktam venni ilyen nedves törlőkendőt is, amiket kifejezetten szemüveghez csinálnak, de az csak arra jó, hogy útközben, hirtelen legyen valami.
Üdw : Stimpy
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, milyen házi tisztítási módszert ajánlotok, ami nem tesz kárt a szemüveg rétegkezelésének?
Szappanos víz nem árt neki?A jelenlegi "rongy" már csak maszatol.
-
ezmivolt
tag
Gondolom azóta már megrendelted a szemüvegedet. Miért onnan? Olcsóbb, divatosabb?
Én olcsóbb, de minőségi megoldást keresek. Miközben az optikusok szerint folyamatosan esnek az árak az iparágban, én pl. azt látom hogy az 5 évvel ezelőtti 18 ezres noname fúrt keretemet még a duplájáért sem tudom pótolni, de egy közepes árfekvésű multifokális lencse párja sincs 100 ezer alatt... -
ZenBen
csendes tag
Sziasztok,
ma megyek szemészhez, mert sajnos kell a szemüveg. Nálunk a kis optikus Hoya lencséket használ. Milyen lencsét kérjek, ha munkám miatt viszonylag sokat ülök a számítógép előtt/főiskolán ? Nem szeretném ha átvágnának valami tök fölösleges lencsével, eddig rendesek voltak mindig, de az ördög nem alszik.
-
-
Stimpy
senior tag
Helló Mindenki !
Nagy véletlen nem rendelt már valaki az okula24 honlapján keresztül szemüveget? Én épp szemüvegvásárlás előtt állok és nagy dioptria, úgyhogy 1,74-es lencse kell, ami mindenhol elég drága, kivéve őket. 32K alatt nem kaptam ajánlatot a két lencsére, náluk meg 20K kerettel együtt. Igazából tapasztalat kéne, hogy érdemes-e rendelni tőlük, mi hogy működik, stb, stb...
Előre is köszönet minden hozzászólónak.
Stimpy
-
Ulthar
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni: fashioneyewear.co.uk-ról tervezek szemüveget rendelni.
Ma csináltattam látásvizsgálatot az Ofotértben, ez a recept:
J sph: M0,475 / cyl: 00,50 / ax: 90 / PD: 35
B sph: M0,425 / cyl: 00,50 / ax:130 / PD: 35Ezt pedig a megjegyzésbe írták: SÜ: -4,25 -0,5 180/-3,75 -0,50 40
- A rendelésnél a CYL mezőbe pozitív vagy negatív 00,50-et írjak?
- PD-nél, jól gondolom, hogy össze kell adni a bal + jobb értéket, ami így 70 lesz?Előre is kösz a válaszokat!
-
Drizzt
nagyúr
Ráuntam a kontaktlencsére, így végül úgy döntöttem, hogy csináltatok egy szemüveget focihoz. Elvileg jövő héten lesz meg. Kiváncsi leszek. Szemüvegne jobban látok, meg kevésbé is fárad a szemem, úgy érzem.
-
Joe984
csendes tag
Én is kromatikus aberrációval küzdök. Jobb: -7,5 bal- 8,5 dioptria.
Az aszférikus lencsét nem bírom, az még jobban torzított. Tavaly volt egy próbálkozásom egy optikánál, de nem sikerült megoldaniuk: kromatikus aberráció (kék-sárga körvonalak a tárgyak szélein, különösen a bal és jobb széleken, enyhén fent és lent is), és ehhez társult egy nagyfokú széli torzítás, ami különösen olvasásnál volt zavaró, meg ha lefelé néztem (pl. lépcsőzés).
Pihentettem az ügyet, addig a régi szemüveget hordtam, ami 1-1 dioptriával gyengébb, úgy tudom szférikus Essilor Ormix 1,6. (Itt is jelentkezett enyhébb mértékben a kromatikus aberráció, viszont az alján nem torzított elviselhetetlenül, jó volt olvasásra stb.)1 év után újra próbálkoztam máshol. Azt mondták, hogy ők meg tudják csinálni, jó lesz (elmondtam a problémáimat, erre felelték ezt). Szférikus Essilor Ormix 1,6-ot készíttettem, jobb, mint a tavalyi optikánál (távolra tökéletesen látok vele, persze ha nagyon elfordítom a fejem, akkor jön a kromatikus rém...), viszont a kromatikus aberráció elég nagy mértékű maradt, s ami rossz: a szemüveg alsó részén torzít, olvasáskor kellemetlen, a betűk enyhe sárga körvonalakat kapnak.
Utánaolvastam a neten: sokféle eljárás létezik, amelyek a lencse centrálásánál több mindent figyelembe vesznek (fejtartás, szemüvegkeret hogy van a fejemen, mi az ideális tekintési pont), s így olvasásra és távol nézésre is jó lesz a szemüveg. Pl.: Rodenstock Impression Mono: PD, Imreszög, FFFA vagy Zeiss i.Profiler (hullámfront technológia). Erre az optikus azt mondta, hogy a gépes szemüveglencse-centrálás csak humbug...
Abbe számok után kutattam: minél magasabb egy lencse abbe száma, annál kisebb a kromatikus aberráció. Az Ormixé 41. A C39 anyagú műanyag lencse abbe száma az üvegével egyező: 58-59. Ez lenne a jó választás, gondoltam. Csak hogy a C39-ből készült lencse egyáltalán nem vékonyított, s azt mondta az optikus, hogy kb. a szempillámig érne a lencse (3-szor olyan vastag lenne, mint az Ormix), s gyakran kiesne a keretből. Szóval ez is kilőve?Nemrég jártam egy másik optikában, ahol megvizsgálták a szemüveget, s azt mondták, hogy az a baj, hogy felülcentrálták, lentebb kellene csiszolni, akkor jobb lesz. Javasoltam az optikusomnak, hogy egy másik lencsét szerezzünk be, s azt lentebbre centrálják. Szerinte jól van centrálva...
A jelenlegi állás: próbáljam megszokni a lencsét így, mert ennél nem lesz jobb, hiába cserélnénk... (hát nem ezt ígérték...) Ha nem jó, menjek vissza 1-2 hét múlva, addig állítgassam a keretet, hogy milyen szögből lenne jó, hol nem torzít. Ezt már ismerem, ez a kerethajtogatásos játék, kb. semmit sem ér, de persze, próbálgatom...
Bevallom, szomorú vagyok. Megnéztem egy csomó lehetőséget, s lehet, egyik sem működik. Talán ez a centrálásos dolog, egy új lencse máshogy becsiszolva, megoldást jelenthetne, ha már üveg vagy műanyag a nagy dioptria miatt nem javallott.
Tud valaki segíteni? Ajánlani egy jó optikát, optikust Budapesten?
Köszönöm előre is.
-
markymango
tag
Lehet valahol a neten kapni csak polarizált előtétet? Mármint nem a "csíptetős" típust, mert az elég ronda.. egy haverom vett mágnesest, az jó lenne, de nem találok a neten csak kerettel együtt. Annyi pénzem meg most nincs egyelőre erre, fényre sötétülő lencsére meg végképp nem lesz :/
Kontaktlencse kupont találtam még, ha érdekel valakit egy ingyen készlet, meg egy következőre kedvezmény. -
Kassadin
addikt
Hali! Ha minden igaz, most nyáron lesz új okuláré.
Kérdésem arra irányulna, hogy melyik üzletben érdemes szemüveget venni, ahol biztosan értenek is hozzá? Ofotértből van a mostanim, mondanom se kell, hogy kritikán aluli szemüveg, ahhoz képest, hogy majdnem 40 ezer volt, nem ezt várná el az ember. Esetleg jó lenne, ha ilyen vagy ehhez hasonló keret lenne, nagyon tetszik, habár nem tudom, hogy megvalósítható-e a számomra készült lencsével és illene-e az arcomhoz, de szívesen felpróbálnám, ha volna rá lehetőségem. Köszi előre is a segítséget.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1065 üzenetére
Szívesen!
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1063 üzenetére
Ennyi kérdésre adott válaszra már tanácsadói díjat fogok felszámolni!
Starlite - Noptiker által forgalmazott kínai gyártmány.
Korábban ajánlottakhoz viszonyítva sok lépés hátra.Privátban megírom lassan a számlaszámom, melyre önkéntes adomány ajánlható fel.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1061 üzenetére
Lehet a lencse minősége *ar. Ofotért sajnálatos, hogy az emberek fejében még mindig egyet jelent AZ Optikával. Mintha más nem létezne. És a 18 éves kislány 60 év szakmai tapasztalattal rendelkezne.
Márészről attól, hogy valaki 60 éve a szakmájában tevékenykedik, még csinálhatja a dolgát 60 éve xarul.
Egyébként mikroszálas kendő és mikroszálas-kendő között is óriási különbségek vannak.
Nem mellesleg az általam ajánlott rétegek maradék reflexiója ( ami színt látsz rajta) egyiknek sem kék, inkább zöld... -
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1056 üzenetére
Van közeli pd, és van távoli pd is. De mivel a te szemüveged nem egy olvasó-szemüveg, így távoli pd-re kell elkészíteni.
Milyen lencsét javasolnék?
Tükröződés-csökkentő réteg létezik, teljesen megszüntető nincs.
Ami szerintem jó: (abc sorrendben)Essilor - Crizal
Hoya - HiVisionLongLife (HVLL) vagy SuperHiVision (SHV)
Zeiss - LotutecSzerintem egyikben sem fogsz csalódni, ha ésszerű (reális) elvárásaid vannak egy szemüveglencsével szemben.
Más gyártónak is lehet hasonlóan jó terméke, én inkább ezeket ismerem/ ajánlom.Vakít a nap?
- polarizált előtéttel ellátható szemüveg
- külön egy polarizált dioptriás nap-szemüveg
- fényresötétedő ( de ezt nem igazán javasolnám vezetéshez - nem azért mert nem jó hozzá, hanem azért, mert ott nem igazán fog neked besötétedni)Árban kb. 15000/ darab, azaz kb. +30.000 Ft a fényresötétedő felára. (egy jó minőségű Transitions fényresötétedő lencse esetén)
-
-
koshmar
addikt
Ferkoboy, szerinted szarvasbőr törlőkendőt ki lehet mosni?
Jó 5 éve használok egyet, és még soha nem volt tisztítva...
Már tiszta barna a sok kosztól.
De még most is karc- és foltmentesen tisztít mindent, ennél jobb törlőkendőm még sosem volt.Van egy Hoya is (műszálas), de az az ujjlenyomatokat hajlamos szétmázolni.
Na de a lényeg: Valahol azt hallottam, hogy ha egy szarvasbőr kendőt kimosol, akkor rettentően megkeményedik, és onnantól használhatatlan. Igaz ez?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #1055 üzenetére
Ha jól értem,akkor ugye nincs közeli és távoli PD,csak egy érték van?
Milyen lencsét javasolnál,ami tartós,karcálló,jó optikai tulajdonságokkal bír,nem tükröz vissza(nem látok visszatükröződést a szemem sarkánál),nem párásodik be,sőt esetleg fényre el is sötétedhetne,bár ez utóbbi nem annyira fontos.
Illetve ha nagyon vakít a nap,ne könnyezzen a szemem.
(Ez már szinte kimeríti az ideális lencse kategóriát szerintem.)
Milyen áron vannak,és milyen márkákat javasolsz,pontos típusokat szeretnék kérni! -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
ferkoboy #1054 üzenetére
Azért lenne számomra fontos kérdés a törlőkendő sztori,mert látok az új szemüvegemen,mármint a lencséjén a szokásos kékes árnyalat mellett össze-vissza csíkokat.
És csak ilyen törlőkendővel takarítottam.
Ha megcsillan rajta a fény,akkor különösen látszik.
Ha csak símán átnézek a lencsén,akkor nem.
Bizonyos szögből nézve pedig karcolásokat is látok rajta.
Nagyon sok ici-picit.Azért kérdezném csak,hogy ilyen dolgot okozhat-e egy használt törlőkendő?
Még nincs egy éves az Ofotértes szemüvegem.
És nedvesen takarítottam. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1053 üzenetére
Igen, csinál ilyet az Ofotért, de sokszor maga az eladó sem tudja, hogy milyen lencsét jelent valójában az általa más kódnéven látott eladott termék.
Ezer másik bolt/üzlet van még, ahol rendelhetsz adott márkájú szemüveglencsét.Pd: Pupilláris distancia , azaz a két szemed pupillájának távolsága.
Ha ennyire izgat az agyonhasznált törlőkendő kérdése, akkor vásárolj egy újat. Pár-száz forintba kerül csak.
Saját tapasztalatom az, hogy mosás után már kevésbé hatékonyan teszi a dolgát.Üdv: Ferkó
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #1052 üzenetére
Illetve az lenne még a kérdésem,hogy pl.az Ofotért csinál-e olyat,hogy pl.Zeiss,Essilor vagy Hoya lencsét tesz bele a keretbe,tehát nem az ő saját márkájukat?
Vagy melyik cégnél lehet válogatni ilyen téren? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
ferkoboy #1051 üzenetére
Értem és köszönöm!
Ha ki van mosva mosogatószerrel,akkor nem maradhat benne ugye por,a törlőkendőben?
Illetve kérdezni akarta még,mi az a PD érték?
Van jelentősége,hogy"közeli"PD,vagy "távoli"PD?Agyonhasznált törlőkendő sem károsíthatja a lencsét,amit már rengetegszer mostak mosogatószerben?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1050 üzenetére
Portól karcolódik, nem a mikroszálas kendőtől. Kendőtől akkor, ha a szövetei közé "beragad" egy por(homok) szemcse.
Mosogatószert, vagy folyékony mosószert ajánlanék a törlőkendő mosásához.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1048 üzenetére
Szia!
Ugyanaz a kettő. Ne aggódj!
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Voltam szemvizsgálaton,az értékek:
J M01.25 sph cyl:00,00 ax:0 PD:35
B M02,00 sph cyl:00,50 ax:90 PD:35Az elkészült szemüveg:
J -1,25 sph cyl:nincs ax:nincs
B-1,5 sph cyl:-0.5 ax 180 fok
PD:70Miből adódnak ezek a számbeli eltérések?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
koshmar
addikt
válasz
haromegesz14 #1037 üzenetére
Két dolog árt nagyon a szemnek (meg még sok más is, persze): A hosszabb ideig tartó közelre nézés (azt hiszem, ez 2 méteren belülre vonatkozik), illetve a huzamosabb ideig egy pontra bámulás (főleg, ha nem pislogsz közben).
Az átmeneti jobb látás a könnyfilm vastagságának megváltozásából adódik.
Pl. ha mész biciklivel, és egy 1,5-2 mp-re nem pislogsz, élesebben látsz, mert a menetszél miatt felgyűlik a könnyfilm, és ez megváltoztatja a fénytörést.
Ahogy pislogsz egyet-kettőt, a könnyfilm egyenletesen eloszlik. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
ferkoboy #1043 üzenetére
Tudom, észrevettem amint szóvá tetted, csak ezzel (
) a szmájlival próbáltam "számtornát" imitálni.
Ismerősöktől érdeklődtem, csak hát egyikük se űzte folyamatosabb ideig, szakembertől meg nem érdeklődtem, hála az égnek nem sűrűn kell hozzá járnom. No de akkor így nem pazaroltam rá az időmet.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
haromegesz14 #1042 üzenetére
Elírtad fentebb. Szemtorna helyett számtorna lett.
Szívesen egyébként. Sajnos elég sok tévhit terjed.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
haromegesz14 #1037 üzenetére
"Számtornát". 1,2,3...
Szemtornát - ha fejben képes vagy eldönteni, hogy mennyivel legyen nagyobb a lábad, akkor talán ez is mehetne.
Cinizmust félretéve a szemben lévő izmok nem olyan típusúak, hogy erősíthetőek legyenek, tehát felesleges nekikezdened. Esetleg magad megnyugtatására, ha mindenképp ez a hepped.
Az hogy 2-3 másodpercre ki is tisztul a kép, annak megvan a fizikai magyarázata. A szem egy összetett optikai rendszer. És a szerint is működik.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Én a jól bevált ismerős optikus variációt javasolnám.
Nem mindegy ugyanis az sem, hogy mennyiből engedik el azt az 50%-ot.
Tudtommal hajlamosak saját lencsét (nem egy Hoya/Zeiss/Essilor) használni, amin még több hasznuk lehet (származási ország: PRC) Vagy adott esetben a fentebbi gyártók valamelyikének adott lencséjét használni, de vastagabb filccel megállapítva az alapárat, amiből már lesznek kegyesek "akár" 50%-ott is engedni. -
ferkoboy
senior tag
Magasabb törésmutatójú szemüveglencsével, ami még aszférikus felületkialakítású is, orvosolható bizonyos mértékben a problémád.
Továbbá válassz olyan szemüvegkeretet, ami úgy fekszik fel, hogy minél közelebb legyen az arcodhoz ( értem ez alatt azt, hogy a szemüvegkeretben lévő lencse minél közelebb legyen a szemeidhez).Üdv: Ferkó
-
Drizzt
nagyúr
-3.5 dioptriás szeüvegnél lehet valamit csinálni, hogy szemből nézve "ne kicsinyítsen\torzítson annyira". Ezen vékonyítással, vagy egyébbel lehet valamit kezdeni?
-
haromegesz14
aktív tag
Számtornát űzi itt valaki? Hatásos? Próbálgattam, csak sose tudtam rendszeresíteni, mindig elfelejtettem.
Hogy a "tornázásnak" köszönhetően vagy se, de néha amikor huzamosabb ideig bámultam valamit, ha percekre is, de mintha rátudott volna fókuszálni a szemem és normálisan láttam. Pár pislogást követően elmúlik ez az állapot. Továbbá olyan, mintha a szemem ki lenne kicsit száradva, néha dörzsölgetem is (pláne így a tavasz közeledtével hála az allergiának), de amikor bekönnyesedek szintén olyan érzés fog el, mintha egy fokkal jobban látnék
-
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Arra gondoltam, csináltatni kéne egy dioptriás napszemüveget, aztán ma a rádióban hallottam egy ofotért reklámot, hogy vagy egy hónapig minden szemüveglencsét 50% kedvezménnyel adnak. Na most az a helyzet, hogy az én lencséim elég drágák szoktak lenni, már vagy 15 éve 1.9-es Zeiss Lantal van a rendes szemüvegemben, úgyhogy nem hinném, hogy egy műanyaglencséből bejönne a maximális 1.74-es törésmutató alatti, ami ugye szintén nem olcsó, ezért fogott meg ez a reklám, mert még ha drága is az ofotért, így 50%-on esetleg lehet értelme hozzájuk fordulni.
Ami a kérdésem lenne, hogy egyáltalán milyen lencsét (gyártó) árul az ofotért? Meg az, hogy kb mennyivel lehetnek drágábbak
Szóval szerintetek érdemes kezdeni velük, vagy menjek a szimpatikus optikushoz, aki a szemüvegemet csinálta?
-
törölt tag
Fizeted a keretet ? naugye, az nem csak úgy megy hogy hopp cseréljük főleg ha jól funkcionál
Füles se lesz másik mivel tv-hez csak ilyen fejpántos van állitólag.
(nekem jobb az agybadugós füles,,,)
Csak a méretét engedi áééitani, olyan rtészt ahol a szoritást engedné nem láttam rajra.
Jó az a cucc
ha már neked is volt ilyened megkérdezném , hogy a párna bírja a kiképzést? Ttudod fejes fell szrmüveg betol stb.
-
nyunyu
félisten
válasz
#27441408 #1033 üzenetére
Vekony szaru szemuvegkeret, vagy kontaktlencse
Vagy olyan fules, ami nem tehenkedik az ember fulere.
Esetleg normalisan beallitani a fejpantot, hogy ne szoritson annyira. (Idovel ugyis lazul.)Nalam anno boooven elfert a szemuveg fem szara a K242HD sokkal nagyobb parnai alatt, egyaltalan nem nyomott sehol.
-
törölt tag
Helló tegnap kaptam 1 fejhallgatót, és ugye a szemcsi nem fér a fülemre, csak a párnára tudom tenni a szárát Ettől picit előre dől kukker, szerintetek ez árt a szememnek ? (nem vettem észre hogy fáradna stb...)
-
ferkoboy
senior tag
Nem rossz a cikk, de azért nem tudok vele 100%-ban egyetérteni.
Sok helyen egyértelmű önsztárolás.
Az hogy csak a Zeiss iScription lencséje szemüveglencse, a többi sz@r... ez olyan mintha azt mondanám, hogy csak a Heineken a sör, vagy csak a Flex gyárt sarokköszörűt. Ami mégis hasonlítana ezekhez, az szerinte közel sem lehet olyan...A trágár stílusával akarja meggyőzni az igazáról a cikk olvasóit, illetve a riportert.
Attól hogy valaki túlkiabál másokat, még nem lesz igaza.
Alapvetően megfogalmazza/kimondja a szakmát érintő veszélyeket, problémákat. Sajnos eléggé elk**vul(t) a szemüveggel kereskedők köre, csak nyereségvágy hajt sokakat. Kevés szakmáját szerető és értő személy van, aki ezt a hivatást műveli.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Bushmann #1026 üzenetére
Nem ismerem ezt a márkájú keretet.
Meghúzás: nem szabad túlhúzni. Látni kellene azonban, hogy rugós szárú e a keret, vagy sima.
Az hogy nyitott, vagy zárt állapotában húznám meg, az attól is függhet, hogy melyik szárnál.
Ugyanis mindkét szárban normál jobb-menetes csavar lesz. Ez meg azt fogja jelenteni, hogy az egyik nyitásnál szorosabbá válik, míg a másik szár pont a behajtásnál....hogy valaki más is odafigyel e ezekre...azt meg nem mondom neked (szerintem 100 helyből 95nem fog ezzel törődni).Engem érdekel, nem csak látszerként, hanem szemüvegviselőként is.
*viszont lehet nem a lazábbat húznám meg, hanem a szorosabban lazítanék.... de ehhez látni kellene. (nincs e túlhúzva a szorosabb)
-
lorcsi
veterán
-
Bushmann
tag
Ilyen a keretem. Hallottatok már jót, rosszat erről a márkáról? Nekem nagyon bejön. Az egyik szára kicsit könnyebben nyitódik, csukódik mint a másik, szerintetek meghúzhatom én is? Illetve csukott, vagy nyitott helyzetben húzzam meg, vagy kell-e tudni valamit ezzel kapcsolatban?
-
pohár
félisten
üdv srácok
az érdekelne, hogy van-e itt valaki I. Scriptionös szemüvege, és ha van, milyen? egy hozzávetőleges ár is érdekelne, meg a Zeiss lencsék mostani állapota
még mindig sok a baj velük?
-
Bushmann
tag
válasz
ferkoboy #1021 üzenetére
Váó, tényleg az volt, amit mondtál. Szépen le is jöttek. Egy pár még maradt rajta, de majd lemennek azok is. Nagyon nagyon köszi a tippet!
Szerinted mikor jut el egy lencse addig, hogy le kell cserélni? Mennyi karc, sérülés miatt kell majd lecserélni, mennyire ijedjek meg egy-két sérülésnél. Igazából azért kérdezem, mert 1 hajszál (tényleg nagyon mikroszkopikus szemmel látható... még jó, hogy rövidlátó vagyok...) már van rajta. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Bushmann #1020 üzenetére
Engem zavarna, én visszavinném. De ha téged nem zavar...
Te döntessz.Amúgy lehet magadnak le tudod szedni róla.
Áztasd be a lencsét kézmeleg mosogatószeres vízbe.
Hagyd ázni vagy 1/2 órát. Utána végy elő egy mikroszálas törkőkendőt, és a körmöddel,a kendőn keresztül próbáld meg eltávolítani a csiszoláskor a lencse felszínére ragadt apró kis porszemnyi lencsedarabokat. Bele fog telleni egy pár percbe, míg mondhatni maradéktalanul lejönnek.
Sok sikert hozzá, ha rá szánod magad!Üdv: Ferkó
-
Bushmann
tag
Halihó! Végre nekem is lett egy szuper szemüvegem, amiben látok is rendesen, mert az első szemüvegem egy csalódás volt, valamit nagyon elnéztek, csóválta is a fejét a mostani szemészem.
1 kérdésem viszont lenne, mert annyira tetszik, hogy nem szeretném, ha gagyi lenne. Amikor leveszem a szemüveget és egy lámpatest felé fordítva belenézek a lencsébe, sok icipici (fantasztikusan apró) pontszerű cucc van a lencsén, vagy lencsében, nem tudom. Nem felületi pötty, nem karc, nem sérülés, de sok pici cuccot látok. Mi lehet az? A réteg tulajdonsága lenne ez, vagy valamit elszúrtak? Mind a kettőn látok ilyeneket. Sőt, az elszúrt szemüvegemen is látni vélek hasonlót, csak kevesebbet. Természetesen a látásban nem zavar, csak érdekel. -
Winner_hun
félisten
Valahogy van egy olyan érzésem hogy nem az igazi ez a szemüveg. Néha úgy érzem hogy nem látok vele elég messze. Azért fura ez mert a bemérésnél az írtó pici számot (vagy betűt, nem tudom már mi volt) láttam. Benzinkút nagy számait meg van hogy hunyorogva látom jól.
Ha rossz a szemüveg akkor az mennyi idő alatt vághatja tönkre a szemet? Már ha van ilyen.
Gép előtt a monitort nézve is sokszor érzem hogy nem olyan mint a másik szemüveggel volt. Bár ezt leírni most nem is tudom, csak annyit hogy nagyon fura -
ferkoboy
senior tag
válasz
Speeedfire #1014 üzenetére
MRI-n, CT-n, neurológuson jó túllenni.
Akkor valamennyire csak jó volt a prizmás-szü.
Távolra nem éles? Akkor valami hibádzik ott.
Mióta nem éles távolra a látásod? (Vagy sohasem volt az?)Üdv: Ferkó
-
Speeedfire
félisten
válasz
ferkoboy #1013 üzenetére
A prizmás szemüveg sokszor jó lehet, de azért a kettőslátást és a fejfájást több minden is okozhatja.
Azután az 1 napos homályos látás után elmentem egy neurológushoz is, mondom biztos ami biztos. Semmi komoly dolog nincs még, MRI azért elküldött...Jobbnak éreztem, kevésbé fáradt el a szemem a sok olvasás/netezés után. De a legjobban akkor vettem észre a hasznát ha mondjuk elfelejtettem felvenni és hullafáradtan értem haza, amikor az ember a szemét dörzsöli a fáradtságtól és homályosan lát. Na, akkor ha felvettem a szemüveget, kristály tiszta lett minden, ellenben a nagyon távoli dolgok homályosak maradtak még mindig...
Olvasásra/gép előtt nagyon jó volt. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Speeedfire #1012 üzenetére
Szia!
A prizmás szemüveg sokszor jó lehet, de azért a kettőslátást és a fejfájást több minden is okozhatja.
Először jó minden mást kizárni, s csak utána - ha más nem segített - felírni hasábos (prizmás) korrekciót.
Semmi változást nem éreztél a prizmás korrekció viselését követően? (Nem volt jobb vele? Pár hét elteltével.)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Speeedfire #1010 üzenetére
Hol kaptál prizmás szemüveget?
Csak kíváncsi vagyok rá, jöhet privátban is. -
Speeedfire
félisten
Tavaly ilyen kaptam először szemüveget. Amit csak lehetett ráraktak, prizmadioptria, cilinder, "sima" dioptria, szögek. A kettős látásom a és a fejfájások miatt mentem el először.
Nem vált be mert a távoli dolgokat homályosan láttam, akkor mondta az optikusom, hogy valószínűleg rejtett kancsalságom van, ami később be is igazolódott.
Tavasszal kaptam egy újabb szemüveget, amiben már csak cilinder és prizmadioptria volt csak.
Használtam is sokáig, de ebben is homályosak voltak a távoli dolgok, de már nem annyira mint az elsővel. Majd most szeptember végén volt egy erős fejfájásom, majd másnap a bal szememmel homályosan láttam mindent egy napig.
Lassan megyek vissza az optikushoz, csak gondoltam megkérdezem, hogy tapasztalt-e már valaki ilyesmit? Nagyon sok mindent már nem lehet levenni a szemüvegről.
A fejfájás és a kettős látás azóta sem javult. -
-
ferkoboy
senior tag
válasz
joysefke #1006 üzenetére
[itt már írtam a különbséget]
Kb. csak annyi, mint a jogász, és a jogi asszisztens között.-4,75 és 4,25 pedig nem kerekítendő. Sehogy sem.
Az első adatnak az "objektív" (refraktométeres) (már amennyire objektív a "kopjuteres" vizsgálat... de ebbe ne menjünk bele) vizsgálat mérési eredményének kellene lennie -azt jelölik ott- , míg az utóbbi a szubjektív vizsgálat eredménye. Azaz, hogy a próbakeretbe betéve melyik lencse- vagy lencsekombináció segítségével lehet elérni a legjobb látást. -
joysefke
veterán
válasz
ferkoboy #1005 üzenetére
Hali!
volt ez a kérdésem:
1, A szemét (-4,75 +0,5) illetve (-4,25 +0,5) nek mérték, ez a "Mért adatok" sorban van, ahol a második szám a cilindert jelöli.Az elkészítendő szemüveg pedig az adatlap alapján így néz: (-5 +0,5) illetve (-4,5 +0,5) legalábbis ezek az értékek szerepelnek a "Távoli MONO korr.", "Távoli BINO korr" illetve "Távoli szemüveg" sorokban (mindhárom sorban ugyanaz)
Azt írtad, hogy a -4,75/-4,25-t valószínűleg a gép mérte, barátnőm most mondta, hogy a gép egész mást mért (kevesebbet.)
Nem lehet, hogy a -4,75/-4,25-t a próbalencsés módszerrel mérték, és azért kerekítették felfelé, feles értékre, mert az adott lencsetípusból csak feles van, nincs negyedes?
Én minden rosszat kinézek ezekből
J. -
ferkoboy
senior tag
válasz
joysefke #1004 üzenetére
1. Aki a látását ellenőrizte, az -reméljük- nem optikus, hanem optometrista.
2. Mindegyik Ofó tudtommal ugyanazon az áron dolgozik.
3. Helyben nincs sehol műhely, egy központi műhelyben készítik a szemüvegeket.4. Festék: ha gondolod fotózd le, küldd el nekem, megnézem mit tehetek.
4. Ár: gyakorlatilag +2,00 cyl-ig raktári tartomány (általában), és manapság már elértük azt, hogy nincs ennek felára.
-
joysefke
veterán
válasz
ferkoboy #1003 üzenetére
Köszi a hozzászólást!
szétvet az ideg, én mindig mindent megnézek, hogy hol lehet a legjobbat, legolcsóbbat vagy ezek valamely lineáris kombinációját megkapni, erre a barátnőm beleszalad egy ilyen orbitális lehúzásba és a sok pénzért cserébe gány munkába.
úgy sikerült összehozni, hogy sok nézelődés után megtettszett neki valahol egy keret, megvette viszonylag jó áron, majd ez után járt ide-oda (4 helyen összessen, optikák, SZTK stb) hogy mérjék ki a szemét, milyen lencse kell. A négy helyen mind mást mondtak, a negyedik az egyik Ofo üzlet volt, ezt valaki ajánlotta, ide a látás hónapja keretében jött el és itt tényleg behatóan megnézte az optikus a szemét és a felrakott próbalencsékkel jobban, tisztábban látott mint máshol akkor jött az ötlet, hogy itt csináltatja meg a lencséket. Bár ne tette volna...
Egy szó mint száz, kerüljétek a 112-es István úti Ofotértet...
Szétbarmolják a hozott keretet, felelőséget nem vállalnak hozott keretre, és úgy tűnik, hogy dúrván túlszámláznak.Festék:
Nekem elég lenne, ha valahol rákennének a kérdéses pontra színben nagyjából passzoló festéket, ha egy picit előt az árnyalat néhány négyzet-milliméteren az messziről észrevehetetlen.Ár:
Árban az nem számító, hogy van-e a lencsében cilinder vagy nincs?J.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
joysefke #1002 üzenetére
Szia!
Nem állítanám, hogy nem rosszabb minőségű lencse került bele mint amit máshol kb.19e-ért megkapnátok.
Sajnos ez az üzletpolitikájuk, hogy mindent saját fedőnevük alatt adnak el, ezért van ez a számlán. És ezért nem jár hozzá külön gar.kártya sem.
Van amelyik nagyobb szü. gyártó ad külön gar.kártyát, van amelyik nem. Ez lehet marketing-fogás is, de azért megnyugtatóbb a vásárlónak...Ofó nem ilyen. Pont.
Utólag semmiféle réteget nem lehet felvinni a már meglévő szü.lencsékre!
Lakk: ha az festék is, akkor gyak. keresztet vethetsz rá (bocsi a kifejezésért). Gyári festése soha sem lesz. Színben sem fog sehogy sem stimmelni 100%-ban, tartósságban meg még úgy se.
Ha valahol úgy lefestenék neked.. akkor
-az egészet kellene festeni, lakkozni, polírozni ....
- és többe is kerülne szinte, mint az új keret.Próbálkozni lehet (kell), de nem sok sikert remélhetsz!
Egyet nem értek: hogy találtátok meg egy saját (de új) kerettel épp az Ofotért nagyvállalatát?
Gondolom nem ott vettétek a keretet, ezért is van a gond (max. akkor nem veszed át, mert festéssérült, s kicserélteted a keretet).
De ha máshol vettétek a keretet, akkor nem lett volna egyszerűbb ott egy pár lencsét beletetetni?
Nem cseszegetésből kérdezem, csak érdekel, hogy miért.Üdv: Ferkó
-
joysefke
veterán
válasz
ferkoboy #1001 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!2
Tehát azt mondod, hogy máshol egy pár hoya lencsét 2x 9200 = 18400-ért megkapott volna? Ebben benne van a cilindrikus dioptria esetleges felára is?Nos ha ez így van, akkor 34000 Ft elkérni 18400 helyett egy kvázi ugyanolyan termékért átbaszás. Az hogy ráadásul kis túlzással szétbarmolják a keretet majd nem ismerik el, nem hajlandóak javítani pedig minden csak nem megfelelő hozzáállás.
Engem az is zavar, hogy semmilyen papírt nem kapott a lencséhez, csak a számlát, de az nem tartalmaz technikai információt, ennyi erővel bármit berakhattak..
Nekem is van egy hoya lencsés szemüvegem, ahhoz kaptam egy kis kártyát, legalább rajta van, mit adtak el nekem.Köszönjük 112-es Ofotért, IV Ker, István út
3
Lehet utólag felvitetni újabb felületkeményítést?4
Lehet hogy rosszul fejeztem ki magam, de a festék meg van sértve (nálam Lakk=festék) fémig van karcolva. Van ötleted, hogy hol lehetne ezt javítani. Nem baj ha nem lessz eredeti az állapot, de kerüljön egy viszonylag tartós nagyon jasonló színű festék arra a pár négyzet-milliméterre... -
ferkoboy
senior tag
válasz
joysefke #1000 üzenetére
Szia!
1. A mért érték egy refraktométer által kidobott eredmény, a többi sorban meg az van, amivel a próbakeretben jól látott. Ez utóbbi a fontos! E miatt ne aggódjatok!
2. Sajnos az Ofot. elég egyedi fantázianeveket használ. Ebből kiidnulni elég nehéz.
Sajnos lehet ez a lencse egy olcsó-kínai lencse is.
Mihez tartás végett, egy alap- tükröződéscsökkentő réteggel ellátott 1,60-os Hoya lencse árakb. 9200 Ft/db. Garanciakártyát is kapsz hozzá...
Egy jobb réteggel (SuperHiVision) már 14060 [3x karcállóbb mint a sima], a legjobb rétegükkel meg kb. 17000/db [5x karcállóbb mint a normál].
Az hogy átvertek az nem mondható el, de tény, hogy kaphattál volna jobbat, jobb áron.3. Ezeken a lencséken egy normál felületkeményítés van. Viszonylag gyorsan karcolódik, ha nem vigyáz rá az ember.
4. Ha a festék nem sérült, elméletileg a lakk nagy odafigyeléssel javítható, de lehet nem a legszebben. Sajnos gyári nagyon nehezen lehet (gyak. soha), de egy-két helyen talán tudnak kisebb csodát tenni. (Ilyen hely kb. 100ból ha 1-2 van.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest