- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Drótszamár #2595 üzenetére
Köszi!
-
426os
őstag
válasz
Drótszamár #2595 üzenetére
"..a saját szemem fehér részének tükröződését látom"
A mit?
BigBlackDog:
Nem lehet, hogy elszúrták a csiszolást és az egyik lencsét 90°-al elfordítva tették be? Csak tipp. -
426os
őstag
válasz
Drótszamár #2589 üzenetére
A Bluecontrolnál sárgítást nem tapasztalok egyáltalán. A kékes tükröződés meg leginkább akkor látszik, ha leveszem a szemüveget és úgy nézem, illetve kívülről tükröződik benne nagyon a fény (ez pl fotókon tud érdekes lenni, amin rajta vagyok). Használat közben is észlelhető bizonyos szögekből, de elég hamar megszoktam anno, egyáltalán fel sem tűnik. Egyetem alatt én nagyon sokat ültem monitor előtt ami nagyon igénybe vette a szemeim (amúgy is fáradékonyak, meg kékek is ugye). Amikor meglett ez a szemüveg, ezzel kapcsolatban elég pozitív változást tapasztaltam (előző lencséim márkáját nem tudom, de valamilyen hasonló céllal fejlesztett réteg van azokon is, /itt van a fiókban a régi szemüvegem, van különbség, nem placebo/).
Ami maradt, az a fényérzékenység, de közben eldöntöttem, bevállalom a Hoya Sensity-t. Van 2 hónap kipróbálási gari, ha nem jönne be (persze így is van benne bukó a BC réteg miatt). Essilorról, Zeiss-ről lemondtam, maradok mindenképpen a japán vonalon.
Majd beszámolok milyen lett. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Drótszamár #2589 üzenetére
Milyen essilor? Milyen réteg van rajta?
néem a weboldalukat, de nem találom a bluecontrolhoz hasonlót. -
trialboj
őstag
válasz
Drótszamár #2532 üzenetére
Igen... ennek van magyar neve is?
Nem lehet pontosan tudni mi okozza? 26 éves vagyok és alig 6 hónapja van -1 / -0.5 szemüvegem...
-
agabe
addikt
válasz
Drótszamár #2444 üzenetére
En is volta egy boltban (Arany Janos u.), ott nem volt gond milyen a szemuvegem (-1,5 és -1,75 sima cilinder nelkuli), es mondtak egy kozepes szintu lencse ara kb 95ezer a kedvezmennyel, a max meg 118 (vagy hasonlo).
Bementem utana ofotert-be, ott meg rogton mondtak, hogy attol fugg mit ajanlanak mekkor a drop (vagy valami ilyesmi , de a lenyeg a dioptria kulonbseg) kozelre es tavolra, mert ha nem olyan nagy akkor az alapot ajanljak, es minel nagyobb annel inkabb a magasabb szintut.
Az ok. ha valakinek nem tul rossz a szeme, akkor annak nem annyira zavaroak a szelek ahol nincs semmi dioptira, mint snnak akinek rosszabb, de miert nem ajanljak kis elteresnel is a maximum tudasu lencset valasztani ?
Mondjuk itt felmerult bennem a hozzaallas beli kulonbseg, hogy ofotertben azt javasoljak ami kell, a masik helyen meg ramsoztak volna barmit fuggetlenul a szakmai szuksegszerusegtol.
Az elado azt is megfigyelte, hogy lehet gyulladas a szememben, es jobb ha megvizsgaltatom barmi legyen is az eredmeny.
Na szoval bementem a vizsgalatra, mert epp szemorvos volt ott (menni akartam rendeloben is delutan, de mire oda jutottam mar nem volt rendeles ma), aztan kiderult, hogy ami volt par hete arpa a szememen nem mult el meg teljesen, es akar az is okozhatja a mostani problemat (eddig ugyanis nem volt olyan, hogy se kozelre nem volt jo szemuveg nelkul, se tavolra nem lattam olyan jol a jobb szememmel szemuvegben mint nelkule. Par napja figyeltem fel ra, de gondoltam romlik a szemem).
Felirt egy kenocsot amit mar korabban is hasznaltam, hogy meg legalabb egy hetig probalkozzak vele, mert akar el is mulhatnak a latasi panaszok.
Nem kertek penzt a vizsgalatert.
Majd kiderul, hogy kell-e progressziv lencse, de lehet, hogy nem,es ezt csak az ofotertben merult fel.
A masik helyen nem mondtak azt, hogy nem biztos, hogy van szukseg ra, csak ismertettek a lehetosegeket es az arakat (kedvesek voltak kulonben). -
agabe
addikt
válasz
Drótszamár #2442 üzenetére
Köszi ez jónak tűnik megnézem őket
-
taranis
addikt
válasz
Drótszamár #2438 üzenetére
Na ezeket jó hallani. Viszont van valami amit nem értek. A jobb szememmel látványosan élesen látok most, a bal viszont kb. olyan, mint szemüveg nélkül, kicsit homályos távolra. Mindez úgy, hogy a balt állítólag 145%-ra hozták, a jobbot meg csak 135%-ra. Egyáltalán mik ezek a százalékok? És hogy lehet, hogy a bal magasabb százalékos, ha közben rosszabbul látok vele? Visszamentem az optikába újraméretni a dolgokat, és most is ugyanazt mérték, amit elsőre, azt mondták adjak neki időt, hogy az agyam hozzászokjon. Hát nem tudom, így működik ez?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Drótszamár #2426 üzenetére
Nem a kialakítása a döntő tapasztalatom szerint. Hanem a minősége. illetve a hozzá választott lencse alapanyagának a minősége.
Lehet nyitható (zsanéros) , vagy flexi száras is. Lényegesebb a stift-nél a titán 'pöcök' kialakítása, hogy miként is "kapaszkodik" a préselés után, illetve hogy a lencsében a stiftnek a furatok mennyire méretpontosan lettek kialakítva. Akkor szoktak a stifteknél a szárak kilazulni, ha a furatok akár 0,1 mm-el nagyobbak, vagy oldalirányban kicsit távolabb/közelebb vannak egymáshoz, mint kellene gyárilag. (illetve az olcsóbb kereteknél is előfordulhat ez, hiába pontos a kialakítása a furatoknak)E mellett azért azt megemlíteném, hogy stabilabb egy körben keretes szemüveg, mint egy fúrt.
(De gondolom nem véletlenül választottál fúrt keretet.)Üdv: Ferkó
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #1519 üzenetére
Megvettem, teszteltem.
Vezetéshez teljesen jó.
Bringázásnál egy picit aláizzadós, de minimális menetszél kiszárítja. A pánt nagyon jó ötlet, nem mozog, nem kell igazgatni. -
ferkoboy
senior tag
válasz
Drótszamár #1519 üzenetére
Szerintem elég kényelmetlen tud lenni 2 szemüvegszár egymáson.
Esetleg ez?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Drótszamár #1222 üzenetére
Dioptriás napszemüveggel, optikai keretbe olcsóbban kijönnél - Hoya lencsével már kb. 7e ft/darabtól (lencse ára) kínálkozhat számodra megoldás.
Vagy pl. Transitions Xtractive (ami ugyan nem polarizált).Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Drótszamár #1213 üzenetére
Jó lencsék, beltérben van alapszinük. Polarizált szűrővel el vannak látva.
410nm-ig szűrik az UV sugárzást.
Vezetéshez, és kültérben egyaránt nagyon kellemes.
Ellenben: - nagyobb törésmutatóval nem rendelhető (nincs belőle "vékonyított").
- az ára nem a legbarátságosabbDarabja 44600 és 50400 Ft között van a HOYA-nál - rétegtől függően-.
-8,00 és +6,00 dioptria között rendelhetőek, akár 4 cyl-ig is legyártják ezeket a Drivewear lencséket.Üdv: Ferkó
-
Winner_hun
félisten
válasz
Drótszamár #957 üzenetére
De szép neve van. Az előző nem csinálta, igaz az nem is volt cylinderes. Akkor ez okozza?
-
Nicky Nygaro
tag
válasz
Drótszamár #227 üzenetére
A helytől miért? Nekem ez nem logikus... Valamit vagy támogat bizonyos százalékban a tb vagy nem. Így gondoltam. Az optika szörnyű, mindent úgy kell kihúzni belőlük. A hölgyike csak legyintett, azt mondja bagatell 2-3 ezer ft csak... Nekem mégis gyanús volt. Símán el tudom képzelni, hogy csak nem akarnak bajlódni vele.
-
tildy
nagyúr
válasz
Drótszamár #165 üzenetére
Mert a sima lágy lencse nem képes korrigálni a cilinderes szemet. (nekem sima lágytól pl 2 dioptriát rmlott... )Ahhoz tórikus lágy lencse kel, hogy jó legyen.Vagy félkemény, vagy kemény... Ha gondolod privben leírok mindent ezzel kapcsolatban.
-
lorcsi
veterán
válasz
Drótszamár #169 üzenetére
alul vagy/és felül a szár és a orrnyereg között egy damillal van összetartva ( a lencsébe méllyítve)
-
tildy
nagyúr
válasz
Drótszamár #158 üzenetére
Ha nem oódzkodsz nagyon a kontaktlencsétől, keresd fel a szemészeti klinikát, neked sztkra jár a lencse, és alöttyi is hozzá, a cilindered miatt...
Valószínűleg ezért is volt iylen drága a szemüveged, elvileg nem is nagyona dhatnának ekkroa nagy különbségre szemüveget, ugyanis annak a 2 cilinder különbségnek bizony súlya is van, magyarán ha nem jól csinálják meg, csálén állhat rajtad. Legalábbis én így tudom... -
Integra
titán
válasz
vegyél oakley-t, érdemes
-
Xantomas
őstag
válasz
Drótszamár, drótkerettel. Ez tetszik
Fiatal korban szerintem nem az az elsődleges szempont, hogy mennyire strapabíró. Úgyis szétmegy, vagy kinövi az illető idejekorán.
Most, hogy mondod, tényleg klafa az UV szűrő, nekem is van rajtuk, és hajonlóan viselkednek. Viszont van az enyémen Monix réteg (nem szőke, mutatós lánykák, hanem úgynevezett monitor néző réteg) Nem tudommár hogy miben merül ki, de biztos jó, mert azóta nem könnyezik a szemem a monitor elött ülve.
Olyat ti nem vettetek észre, hogy főként autó üvegeket nézve milyen foltos minták vannak? Különböző szemüveggel általában más színben látom.
Nektek milyen színben szokott tükröződni a lencséről a megtört fény? Olyan mintha árnyékkép lenne, kicsit más síkban. Én úgy vettem észre, hogy általában lila, kék, illetve zöld színben tükröződnek, de a belső oldalán alig, vagy semennyire nem látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- World of Tanks - MMO
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ashes of Creation (MMO)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest