Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Zoleee83 #3311 üzenetére
Sajnos sokkal jobb módszer nincs igazán. Csak a beküldés.
Esetlegha a bolt nagyon jófej, saját költségén kicseréli, és a mostani hibás lencsédet utólag küldi be, és utólagosan kér rá jóváírást a HOYA-tól. Ez esetben a bolté a rizikó, hogy mi van akkor ha mégsem garanciális problémának minősítik az esetet.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Aaron14 #3303 üzenetére
Ezen egy kép alapján nem lehet jól látni, és megmondani sem.
Szappan-szappan? Vagy folyékony-szappan? Nem alkoholos?Lehet amúgy magasabb hőmérséklet is károsító a lencsék rétegeire. (pl szélvédő mögött/kalaptartón hagyott szemüveg nyáron a kocsiban, vagy szauna is pl. ....)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
nokia3650365 #3298 üzenetére
Ezek az árak /db vagy /pár?
Létezik a BLC és a Sensity együtt is, de nem raktári termékként, hanem egyedileg gyártva.
Sensity Dark is ugyanez, azaz csak egyedileg gyártott verzióban elérhető.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3270 üzenetére
Üdv!
A 3 hasáb az oldalanként értendő, tehát összesen 6cm oldalirányú eltérést diagnosztizáltak nálad egy méter távolságban. Azaz 5m-ről már 30cm az eltérés a két szemed által látott kép között.
Ez nem kevés, de azt jó tudni, hogy oldalirányú eltéréseket viszonylag jól tudunk kompenzálni - persze személyfüggő is a dolog, van aki adott körülmények között simán lealkalmazkodik, akár 15-20 PrDptr-t is, van akinek meg már 1-2 hasáb eltérés is problémát okoz.
Nálam momentán 7000Ft egy ilyen Polateszt vizsgálat. - Ez alapján sem lehet messzemenő következtetéseket lemérni, bár tény, hogy 10-15e gyakoribb a fővároshoz közeledvén.
Az nem mindegy, hogy ezt ki végzi, mennyi tapasztalattal.Pupillatágításos vizsgálat: ok, de tényleg nem ez a mérvadó. Ellenben az ott mért cylinder-értékeket én azért egy keresztcylinder személyében bemutatnám neked, hogy tényleg elég e az a "sima" szférikus korrekció.
Még egy mai divatos "digitális" lencse is lehet szóba kerülhet a problémádra - amit a hsz. végén írsz.
De ehhez látni kell téged. Látátlanban csak találgatni lehet, s nem jó szemüveget "felírni".Üdv: Ferkó
Ui: az hogy ki mit írt...azt nézd, hogy ki írja, s aztán azt, hogy mit. Van aki csak nagyon lelkes itt...
-
ferkoboy
senior tag
Mínuszos esetben kevésbé kicsinyíti a szemet, plusszos (konvex) esetben meg kevésbé tűnik nagynak benne a szemed.
Jobb (pontosabb) optikai korrekciót ad a lencsék széle felé haladva is.
Vékonyabb, könnyebb, laposabb (esztétikusabb) keretbe foglalva is az aszférikus lencse. Ellenben nem mindegy, hogy milyen keretbe kerül (a keret íveltségére gondolok itt főként).Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3159 üzenetére
Szia!
Polateszt lesz a te barátod!
No meg nem ártana myopizálva vizsgálni téged, nehogy a háttérben egy fokozott akkomodáció okozta myopia álljon.
Ha gondolod keress meg. (Ellenben vidéken vagyok, Pesttől kb. 240-250 km-re...Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Attól függ. HA ugyanaz a felületkezelés, ugyanaz az optikai minőség, akkor az ára is nagy valószínűség szerint ugyanannyi lesz. Fejből nekem csak a HOYA Hilux 1,50 HVLL BLC rémlik, hogy PLAN kivitelben (nem dioptriásan) olcsóbb, mint a dioptriás verzió ugyanabból.
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak ezen múlik.
Úgy tudnám érzékeltetni, hogy autóra vetítem ezt a példát. Van amelyiknek a gyári festése még 20 év múlva is jól néz ki, és akad, amelyik márka gyári festése már 10 évesen sem olyan, és hiába mosod az autót mindig kézzel + samponos vízzel....stb.Persze sokat számít, hogy ki-hogy használja, ezt nem vitatom cseppet sem!
-
ferkoboy
senior tag
Nem ugyanazokat a rétegeket alkalmazzák a két termékcsaládnál. (nem tudom melyik lencséjüket épp melyik gyáregységben készítik) És ez a rétegbeli különbség Szemmel is jól látszik! - Tapasztalatból mondom. És tartósságát tekintve is (saját páciensek szemüvegein keresztül) merem állítani, hogy nem u.a. a kettő.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#94529552 #3127 üzenetére
Nem mondom, hogy soha nem csináltam még ilyet.
Ellenben jártam úgy, hogy beállítottam a saját elferdült, máshol nem fejre adaptált szemüveget.... majd kb.1 évvel később jön a páciens egy új szemüvegben -amit természetesen nem nálam készíttetett, hanem az egyik konkurenciámnál- s kérte, hogy én állítsam már be a szemüvegét, mert máshol nem tették meg/nem tudták beállítani... grrr.... - ezek tükrében megérted? Kvázi: másé a haszon, én meg végezzem el a szakmunkát... -
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3128 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül. Nem mindegy melyik autómata-refraktométer mennyire sikeresen közömbösíti a szemlencséid alkalmazkodó képességét.
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
venom8888 #3116 üzenetére
A lencsék optikai leképzése eltérhet egymástól. Még gyártón belül is megkülönböztethetünk szférikus , aszférikus, atórikus, ...inividuális paraméterekkel gyártott lencséket. És bár látszólag van akinek miden lencse egyforma, azért megnyugtathatlak, hogy gyártó és gyártó között is vannak/lehetnek jelentős minőségbeli eltérések.
nem mellékesen meg a két keret viselés közbeni paraméterei sem lesznek egyformák... nem mindegy melyik szemüveglencse milyen távol van a szemünktől, milyen dőlésszögben állnak a lencsék a függőleges irányhoz képest, illetve mekkora a két lencse síkjának az egymáshoz képest bezárt szöge...Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Putyin90 #3086 üzenetére
Elképzelhető, hogy valóban csak meg kell szokni. Ez személye válogatja, hogy kinek mennyi időbe telik. Én 2-3 hetet szoktam mondani a pácienseimnek, hogy legalább addig viseltessenek türelemmel! Ha nem javul ez idő után, akkor nem árt felülbírálni akár önmagunkat is (=kontroll vizsgálat).
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #3013 üzenetére
Még ami nem Essiloré, annak is van kék-fény szűrése...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
venom8888 #2988 üzenetére
Ez önmagában kb annyi, mintha autóvásárlásnál rékérdeznél, hogy mennyibe kerül egy új autó, klímával?
Vannak minőségibb, tartósabb lencsék, meg olcsóbbak is.1.Mennyi idős vagy?
2. Milyen fénytörési hibája van a szemednek?
3. Milyen munkakörben dolgozol? - milyen kívánalmaknak kell megfelelnie a szemednek, és ezáltal a választott lencséknek? …
…
(n+1. Mennyit tudsz rászánni...)Konkrét igényhez igazodva lehet jól segítséget nyújtani.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Polarstar #2986 üzenetére
A szem nem a közelségtől romlik, hanem a szemlencséd kerülhet be egy akkomodatívabb (görcsös) állapotba - a sok közeli munka miatt.
A tornászásod a lelked megnyugtatására tökéletes, ellenben az adott fénytörési hibát nem tűntetni el. Hogy ne ellene beszéljek, segíthet elkerülni az akkomodatív-stresszt...ellenben ha olyan munkád van, akkor nem biztos hogy van időd gyakorlatozgatni...
Éppen ezért laikusként én sem szólok bele pl. a sörfőzésbe , mert nem értek hozzá.Köszönöm a megértésed!
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Polarstar #2969 üzenetére
A zsíroldáshoz szerintem ennek nem sok köze van. Ugyanis pont hogy az ujjunkról - bőrünkről származó zsírt jó eltávolítani a lencsék felszínéről. Jómagam a PH-semleges WU2 sampont javasolnám - normál hajra. Reklámtól függetlenül.
Zeiss: itt is van olyan, ami nem okvetlen drágább mint a Hoya vagy az Essilor megfelelője. (persze nem mindig, és mindenben, de nem feltétlenül kell hogy drágább legyen a Zeiss)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
venom8888 #2960 üzenetére
Nem arra fel!
Csak egy hypermetrop személyt vizsgálni sokszor akkora küzdés, mint a széllel szemben vizelni. [és nem azért mert a páciens szemétkedne, vagy nem figyelne, hanem mert a szemlencse alkalmazkodó képessége folyamatosan ott van a vizsgálat közben is, és pont hogy nem segíti elő a könnyű válaszadást - vizsgálóként meg sokszor kell visszakérdezni, illetve visszalépni még korábbi stációkhoz (mert lehet 3. próbálkozás során ugyanannál kérdésnél (állomásnál) már nem ugyanaz a válasz fog elhangzani...)]
-
ferkoboy
senior tag
válasz
venom8888 #2957 üzenetére
Akkor az a +5,0 (ha nem elírás) lesz az több is a valóságban, csak a szemlencséd alkalmazkodó-képességével pótolod. (Cserébe közelre még rosszabb.).
Egynyűgkihívás () egy ilyen pácienst vizsgálni, de csak myopizálva van értelme és rá kell szánni azt az ált.min. 1 órát, míg végzünk...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Polarstar #2953 üzenetére
Nem beszélsz te sem mást - a távoli tárgyak szemlélése sokkal inkább a nyugalmi helyzetét igényli a szemeinknek, mintsem a beltérben, közelre való tekintés. Több tanulmány is kimutatta már, hogy a napi rendszeres, szabadban tartózkodás segít csökkenteni (részben megelőzni) a társadalmunkat egyre inkább fenyegető rövidlátás kialakulását, illetve progresszióját.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
venom8888 #2950 üzenetére
Az akkomodációs fáradság miatt jó erre is ránézni. Saját tapasztalat is azt mutatja, hogy a közelre való tartós fókuszálás során segítségre szorulhat a szemünk - mégha távolra nem is igazán (vagy rejtve) van mérhető fénytörési hibája a szemeinknek. Nem elhanyagolható (értsd:erősen javasolt) itt egy ún. Myopizálás keretében végzett vizsgálat, menynek során igyekszünk felszabadítani a szemünket a alkalmazkodás okozta görcsös (vagy csak görcsösebb) állapot alól - így kapván objektívebb képet a szükséges korrekcióról.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
robesz87 #2941 üzenetére
1. Részben igaz, 340nm az n=1,50, Cr39 alapanyagú lencse UV-szűrésének felső határa.
2. Attól függ hol használod a szemüveget. Ha csak beltérben ezt az üveget, akkor nem nagy mínusz.
Ha kültérben, ott már számít. (Aki nem visel szemüveget, ugye ott a 340nm sincs meg... attól jobb ez is, de azért nem egy 400nm-es UV-védelem, mint u.e. UV-Control-al, vagy Zeiss bmelyik rétegével (DuraVisonBlueProtect UV, DuraVision Platinum UV, ..Lotutec UV, - ezek itt már cr39 alapanyag esetén is egészen 400nm-ig védenek). -
ferkoboy
senior tag
válasz
Dare2Live #2935 üzenetére
Errefel, én ebben gondolkodnék (általános felhasználás esetén):
Zeiss - Digital Lens
HOYA: Sync III
Essilor: EyeZenHa sokat ülsz gép előtt / asztali sz.gép/, akkor oda inkább HOYA Addpower... de sok lehetőség felmerülhet, egy személyes beszélgetés nem árt ilyen esetben, hogy tudjuk, mikor-mire kell (használói/viselői-viseleti szokások).
-
ferkoboy
senior tag
Ne haragudj, de erre nincs most időm.
1 mondat csupán:
- Ha elmúltál 40-45 és ha kell szemüveg közelre illetve távolra is, és ami egyikhez jó(pl.távolra), a másikhoz (pl.közelre) már nem, akkor szóbajöhető dolog a Multifokális lencse. Vagy ha sok időt ülsz gép előtt akkor pedig a Munkaszemüveg lehet jobb választás. Ugyanis nem az lesz a legideálisabb már ilyenkor a monitorhoz (amit távolabbról nézünk) mint az olvasásnál.
Erre ott érdemes rákérdezni, ahol -és akkor amikor- a szemüveget készítteted.Üdv: Ferkó
(A te lencsédet én alkalmazkodást segítő lencsének szoktam aposztrofálni. Azaz egy előszobája ez kvázi a multifokális lencséknek.)
-
ferkoboy
senior tag
Akkor az Orma lesz ott.
Szóval a lencséd meg egy EyeZen lencse. (Ami nem is Varilux, meg nem is munkaszemüveg...)
Ellenben legalább raktári lehetett (ára/típus alapján).
0,6 Dioptria a “lefutása” ennek a lencsének. (Azaz 0,6dioptriával van ‘erősebb’ az alján, mint a tetején.)Bence: na látod, hogy egyikünknek sincs igaza...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2907 üzenetére
Nem, nem nálam. Akkor nem kapott volna tájákoztatásként Varilux-ot.
- Csupán mukaszemüveget említve, és az árat látva nem nehéz megtippelni mit is viselhet. -
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2904 üzenetére
•Interview
-
ferkoboy
senior tag
Ha valakit érdekel:
-
ferkoboy
senior tag
Én belülről máshogy látom. Te laikusként kívülről megint mást látsz.
Nap mint nap ezekkel az anyagokkal dolgozom. Megválogatom, hogy mit adok ki a kezemből.
Az hogy a barátod kemény 1M Ft befektetéssel véleményed szerint 500Ft anyagárból 20000Ft-ot kellene hogy “előállítson” az mindennél jobban fémjelzi a te elképzelésedet az optikáról. Ha így lenne, akkor valóban lehúzás lenne. Biztosan vannak lehúzós helyek - tapasztaltam, dolgoztam majdnem ilyen helyen 1-2 hónapot, még próbaidőn belül én mondtam ott fel - az én jóérzésemen az túlmutatott - ennek ellenére egy egész szakmát beállítani így, ne haragudj, de ez túlmutat a tapasztalatmegosztáson!
Próbáltam az általad tapasztaltakat más szemszögből láttatni, de a véleménnyedtől te magad nem szeretnél többet látni, csak önigazolást keresel a válaszokban.
További felvetésekre engedelmeddel inkább nem válaszolnék. Sajnálom már hogy hozzá(d)szóltam.
A betámadást meg inkább hagyjuk... te állítottál be ide ezzel: Előljáróban, az optikus a fogorvos után a legnagyobb lehúzás .
További szép estét!Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Meddő a vitánk. Ha számodra az tökéletesen megfelel, akkor vedd azt. Ha valakinek meg másra van igénye, akkor mást fog megvásárolni.
Keret kapcsán annyit jegyeznék csak meg: fejre adaptálhatóság. Ez egy elég nagy különbség a minőségibb, és a készre fröccsöntött keretek között. (Hogy másba ne akarjak okvetlen belemenni...pl.fém merevítés a szárakban, anyagában szinezettség, .... léteznek hőre lágyuló vs hőre keményedő műanyagok...stb...)
Üvegből készül egy bútoráruházas pohár is, meg egy kristálypohár is, mégsem ugyanannyiba kerül egyik vagy másik. A hozzáadott érték utóbbi esetén jócskán megnövelt árat eredményez. Mégsem öntik kristálypohár-moldokba az üveget, hogy kristály-pohár születhessen - olcsón - ... -
ferkoboy
senior tag
Még annyit hogy a CR-39 az egy adott alapanyagnak a fantázianeve, amelynek a törésmutatója n=1,5.
Így az n=1,60 vagy 1,61-nek csak a hozzá nem értők tudnak ilyen nevet adni...Vennék e Stihl-fűrészt egy nagyszoknyás "erdélyi" asszonytól? …. én nem! -
ferkoboy
senior tag
Azért a Dosuno műanyaga egy egyedileg fejlesztett (mű)anyag - szemüvegipari célre, antiallérgén.
A kínai meg a TR100-nak keresztelt műanyag, ami már hullott porrá a kezeim közt. (kb. 1 év elég volt neki UV-sugárzásnak nem is közvetlenül kitéve).
Elhiszem hogy olcsó az olcsó, de sajnos nem ritkán kritikán aluli a minőség. Ki lehet fogni ritkán olcsón használhatót, de nem ez az általános. Általánosságban igaz itt is, hogy olcsó húsnak híg a leve.Az meg hogy mi a drága..arról hosszasan lehetne vitatkozni.
Véleményem szerint az, amiért pénzt adtál ki, és még használni sem tudod. Inkább azt a kevés pénzmagot olykor az ember a drágább alternatívába fektette volna, és egy hosszabb távon működőképes dolog lenne az eredménye.
Kétségtelen, hogy a jó minőségű optikai termékek drágák. (...no meg a vacakot is el lehet adni drágán a hozzá nem értőnek sajnos...)
Drágák a szemüvegek, a jó minőségű távcsövek, fényképezőgépek objektívjei....
De drága pl egy belgyógyászati/nőgyógyászati magánorvosi vizsgálat is. (és belemehetnénk itt abba is, hogy ott a műszeres felszereltség/szükséglet mit takar/igényel sokszor, s az én szakmámban(hivatásomban) milyen anyagi vonzata van a mai kor igényeinek megfelelő /minőségileg helyénvaló/ műszerparknak és eszköztárnak.Egy precízen beállítható próbakeret ára, vagy egy valóban pontos/minőségi próbasor... Sokszázezres-milliós tételek már ezek az utóbbi eszközök is! A műszerek sokmilliós árát még nem is említve...Van ezeknek kínai változata. Van amivel lehet dolgozni(kisebb kompromisszumokkal), van amivel nem érdemes.
Nagyapám mondta anno, hogy "jól dolgozni, csak jó szerszámmal lehet". Más szakmát mívelt az öreg, de ez a mondása jócskán megállja a helyét mindenhol - mindmáig.Nem lehet pontatlan szerszámmal pontosan dolgozni.
Lehet venni szemüveget Kínából, de ne higgyük azért, hogy ugyanazt a hozzáadott értéket tartalmazza az a termék is. Szakmai etikát betartó, tükörbe reggelente nézni tudó "iparos/kereskedő" portékája versenyképes lehet még idehaza is.
Mellékesen nem gondolom, hogy ne lehetne jobb minőségű kereteket gyártani idehaza, lényegesen versenyképesebb áron, mint ahogy arra volt is példa a múltban, de jelen állás szerint ezek a termékek hiányoznak a polcokról is, és a gyárak is "lerombolódtak" amik anno ilyen termékeket tudtak előállítani.
Van cserébe kint gyártatott olcsó-drágán-, van minőségibb európai gyártással -drágábban- , van prémium/márkás minőségi termék mégdrágábban. Az első kategória foglalja el a polcok egy jelentős részét, a nagy különbség a mennyit szánt rá a gyártató, és milyen minőséget várt el cserébe...hogy az alkatrész-ellátottságát ne is említsem, mint egy nem mellékes szempotot….Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Sirandrish #2839 üzenetére
Én nem mondtam sehol azt hogy kamuzik, átvágja az embert. Csak épp nem adja a vásárló tudtára hogy mi-micsoda valójában.
Szerintem csupán általában ezt máshol is megkaphatja minden ál-kedvezmény nélkül a vásárló hasonló árban. Szóval nem kell(ene) elájulni az akcióiktól, és fejvesztve rohanni oda.Kisebb üzletek - itt sem mindenki a szakma csúcsa. Meg kell találni, hogy ki a "jó". Érdeklődni lehet, hogy ki-melyik gyártó lencséit illeszti, stb...
Nem mindenkinek ugynaz a lencse lesz a legjobb. Ez tény. Nincs egy lencse, ami mindenki számára a legkényelmesebb lenne (sajnos valahol, mert akkor nem tartanék készleten min. 6-7 fajta kontaktlencsét...elég lenne egyetlen egy..)
Ez a betevős problémád kapcsán első ízben jó egy esélyt adni az adott üzletnek, hogy reagáljanak rá. (Akkor tudom én forgalmazóként hogy egy termékkel gond van, ha jelzik számomra a vásárlóim.)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Nem, nem úgy értem. Tehát nem mondom rá, hogy "nem ajánlott". Csak a láncot jellemzi, hogy prémiumként hirdet valamit, amitől van jobb. (talán 8-10 éve van attól jobb ugyanazon gyártónál, akitől az adott lencsét veheti - máshol ez inkább már egy "középkategóriás" felületkezelés mintsem prémium.
#2832: mivel nem dolgozunk a láncnak, így csak sejteni lehet maximum, hogy mi micsoda náluk.
Így erre a feltevésre is nehéz mit mondani.
Alapesetben a "vékonyított" egyben nagyobb szakítószilárdsággal is rendelkezik. Hogy bármi létjogosultsága van e az elmondottaknak, nagyban függ(het) a keretválasztásodtól (is). Továbbá a lencse keretbe foglalásának pontosságától (a műhelyes kolléga előrelátásától ...milyen anyag idővel hogy változik...)- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2828 üzenetére
Tennék rá egy komolyabb összeget, hogy ez kinek az átnevezett raktári lencséje … a 2 év gar. és a gondosan elkeresztelt név is árulkodó lehet...
Korszerűtlennek nem mondanám, de nem is Transitions, és főként nem Xtractive. -
ferkoboy
senior tag
válasz
demarad #2815 üzenetére
Vannak nem dioptriásban is ilyen lencsék! ( sőt még alkalmazkodást segítő lencsék is! )
De azért nem mindegy, hogy mennyire jó a jelenlegi Kontaktlencsés korrekciód, illetve az sem, hogy a jelenlegi KL alapanyaga milyen (és akkor még a használt ápolószerre még nem is tértem ki).Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
MissButton #2816 üzenetére
Szia!
1.Ha nincs binokuláris látásod, akkor a POLATESZT-nek sincs túl nagy értelme.
2. Nem. (valószínűleg nem...de erre azt mondom, hogy azért meg kell próbálni, de nagy valószínűség szerrint -az alapján amit leírtál - nem.
3. Van olyan, ami kevésbé nagyítja.
4. Ez is megérhet egy próbát (kontaktlencse) , de valószínűbb, hogy szemüvegben jobbat tudunk "alkotni" a te esetedben.
5. .Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
A damilos keretbe... vagy 1.60-os törésmutatójút, vagy még inkább PNX (trivex) alapanyagút. Utóbbi van HOYA / Zeiss kínálatában, de csak egyedileg gyártva... raktáron sajnos nincs.
Essilor-nak az Airwear alapanyaga sem olyan rossz - de azért a PNX szerintem lényegesen tartósabb, többet bír(hat) ...nem véletlen törés esetén az 1 év gari HOYA-nál. -
ferkoboy
senior tag
válasz
JeffDebr #2802 üzenetére
Zseniális álcázás - nehogy kiderüljön a jóembernek (vásárló) hogy mégis mit csináltatott...
De amint Bence is írta, igen, az a 2x10e-es tétel az a felületkezelés lesz plusszban kiszámlázva.
A törésmutatója is 1,6-osra tippelhető … de nem vagyok benne az ofó önjelölt kódolásában.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
janika226 #2793 üzenetére
- vagy + ? Convex, vagy konkáv lencsét viselsz?
Mi lehet az oka?
1. nem volt jó (optimális) a keret-választásod
2. gyártott lencse helyett most raktárit kaptál
3.nem ugyanaz a szemüveglencsék gyártója, s a két gyártó eltérő középvastagsággal gyártja az adott lencsét
….meg még lehet más oka is.
Először is írj, fogalmazz konkrétabban!
Pl. korábban Essilor AS Stylis lencsém volt, a mostani meg XZY...
Bővebb információ birtokában pontosabb válasz adható.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #2786 üzenetére
Privátban megírtam.
-
ferkoboy
senior tag
... alapból 20k... mi? Hoya lencsék (márkázott) 4200/db-tól vagy 6770/db-tól
Zeiss lencsék meg 2200/db-tól indulóan (réteg nélkül) vagy rétegezve már 4100/db-tól..
Lehet 20 alatt is, meg jóval felette is. Attól függ mik az igényeink, milyen keretet választunk, milyen erősségű korrekcióra szorulunk. ...stb.Kértem már, de újfent megteszem: hogy ha valaminek nem vagy tudója, akkor inkább picit várj, mielőtt kiírnád magadból a benned megfogalmazódó gondolataidat. - Köszönöm!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #2784 üzenetére
Ha vidék játszik, 07.18 utánra tudok időpontot adni.
Ha nem, az esetben Pesten is tudok javasolni ismerőst, akinek a szakmai tudásában megbízok.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #2782 üzenetére
Igen! - kérdd meg, hogy nézzétek meg hogy melyikkel látsz jobban. (2 hónapon belül mérve normál esetben azért 0,25 Dptr különbségnél többet nem igazán 'illene' "változni" főként ha ugyanaz az illető végzi a vizsgálatot, megegyező vizsgálati körülményeket feltételezve).
A hülyeség és az aktuális állapot között is van különbség. [lehet olyan betegség, ami nagyban befolyásolja a szem fénytörését, viszont itt a 2 műszeres 'mérés' között nincs eltérés].
Viszont a műszeresen mért (Auto-Refraktométerrel) és a felírt eredmény között (mind a kettő esetben) van eltérés. Ha jól "sejtem" nem okvetlen ismeri/használja a dokid a keresztcylindert."Köszönöm hogy kioktattál." - Te nem érzed ellentmondásosnak magad? 2 vizsgálati eredményt mutogatsz, minden magyarázat nélkül - látszik, hogy hasonló stílusban írták fel őket - , amit külsőssel véleményeztetsz.
Ha ezt kioktatásnak veszed... olvasd el kérlek újra, hátha másodjára máshogy látod.Ha az egzaktum érdekelt:
Jobb oldalon 0,25 sph(szférikus) dioptria az eltérés, és a cylinder nagyságában 0,50 Dioptria az eltérés, a cylinder tengelyállásában pedig 10' (*fok) a különbség az első és a 2. felírás között.
Bal oldalon pedig 0,25 sph dioptria az eltérés, és a cylinder nagyságában 0,50 Dioptria a különbség, a cylinder tengelyállásában pedig 3' az eltérés az első és a második felírás között.Ez a távoli korrekciód volt.
A közeli az elsőből látszik, a másodikból nem. (az hogy mit is akart felírni)
Ha elmondanád a teljes sztorit, lehet nagyobb rálátást biztosítanál az esetedre. (és nem kellene kitalálni mi is van/lehet a háttérben)
Támadás helyett normál módon is leírhatod, hogy sajnos ez nem lehetséges, mert... Persze ettől nem okvetlen fogok azzal egyetérteni, hogy miért is nem azzal az illetővel vitatod meg a problémádat, akihez eredendően fordultál. [vagy keresel egy olyan szakembert, akinek van rád ideje... - személyesen is]
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #2780 üzenetére
Miért nem ott kérdezel, ahogy megvizsgáltatod magad?
Ez számomra nem egészen világos.Igen, van közöttük különbség. Hogy mennyi? Tetesd fel a vizsgálat során, s nézd meg(lásd/tapasztald) magad.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
geza844 #2773 üzenetére
Azért, hogy azzal ténylegesen túl voltál e korrigálva, vagy csak az volt a szükséges korrekciód, azt így fórumon keresztül senki nem fogja tudni neked megmondani. Gyere el egy vizsgálatra, s nézzük meg együtt.
Hiszek benne, hogy mindenki azt a korrekciót kell(ene) hogy hordja, amivel ő megfelelően lát! Se nem többet, se nem kevesebbet!
A 42es lábamra sem 43-as vagy 41-es cipőt húzok...Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Ezt azért én nem így látom.
1. Ha tudom, hogy mit miért csinálok, akkor a hibázási lehetőség nagyságrendekkel csökken.
Azaz ne azért sikerüljön valami, mert szerencse kérdése. Legyek tudatos, ismerjem a legapróbb összefüggéseit is a szakmámnak.
Akkor nem kell utólag reklamációkat intéznem, vagy csak kb 1000-ből 1-et...mert azért itt van egy szubjektum, és azért vannak nem egyszerű esetek is (szakmailag is, és méginkább személyiségben.)2. Itt már szólhat arról a dolog, hogy az elégedetlen ügyfélből hogyan kell/lehet elégedettet összehozni. És erre van e az adott helynek törekvése.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bluerain #2769 üzenetére
Ha az vízszintesen tükröz csak, s nem szögben...
Én jobb szeretek egy pont 90 vagy 180'-ban polarizált LCD kijelzőt használni ennek a visszaellenőrzésére.
(És itt azért elmondanám, hogy a körpolarizált LCD-k itt semennyire sem hasznosak, és pl. a 45/135'-ban polarizált kijelzők is fentartással(odafigyeléssel) kezelendőek.) -
ferkoboy
senior tag
Szimpátia - bizalom alapján válassz boltot, no meg a pénztárcád is szabhat határt.
Érdeklődj ott, ahol készíttetni szeretnéd a szemüveget. Mivel dolgoznak, abból adott esetben mit javasolnak a TE problémádra.
Ha valaminek utána akarsz önállóan nézni, akkor marad a google. Gondolom nem akarsz látszerész gyorstalpallót... én inkább az üzletben érdeklődést javasolnám.Ha munka-progresszív lencse, akkor szerintem Hoya / Zeiss vagy Essilor termékkínálatát vedd szemügyre. A többit Én nem javasolnám. (ok: főleg a felületkezelés tartóssága)
Ha szeretsz kirándulni, országot látni, felkereshetsz engem is.
Nálam megtalálhatod mind a három gyártó teljes kínálatát.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Joker88 #2754 üzenetére
Szia!
1. A zsanér és szár-kialakítás miatt ilyen sajnos.
2. Egyik sem.
A. Zeiss spray+Mikroszálas kendő
B. Zeiss nedves kendő (ez ugyanis nem izopropyl alkoholos, ami sajnos tud rétegzést tönkre-tenni)
C. Langyos folyóvíz(csapvíz)+sampon+Jobb minőségű mikroszálas kendő (HOYA/Essilor/Zeiss) -
ferkoboy
senior tag
válasz
Honkydoo #2730 üzenetére
Keret - szubjektív. Ebben nehéz javasolni. Főleg márkát, ami előtétes keretet is gyárt. A nagyobb neveknek nem igazán vannak ilyen kereteik. Kisebbek közül meg lehet amit én javasolnék, azt a környékeden egy helyen sem tudod beszerezni...
Lencsék - szubjektív....ezt mindenképp ki kell próbálni. Az sem mindegy, hogy milyen környezetben/mikor használod a "napszemüveget". Sötétben világos lencse dukál, több fényben meg sötétebb. A szín mindenképp a te választásod legyen! (Tégy fel egy ilyen napszemüveget magad elé!)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Azért ezektől a hihetetlen kuponos akcióktól én inkább óvva intenélek. Itt lehet belefutni, hogy egy márkás jó minőségű lencse árában kapsz egy gagyit, persze volt rá 50% kedvezmény... Na meg az sem mindegy, hogy milyen árból kerül az levonásra...egy addig is jól felszorzott árból, vagy az akció előtt megemelt árból...
Óvatosan!
Persze aki hisz a mesékben 18 felett is, annak lehet megéri próbálkozni.Azért az Ofós lencsékhez nem dobálnak az ember után se Zeiss, sem Essilor, se a HOYA által kiállított gar.kártyát.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
trialboj #2728 üzenetére
Azok azért nem igazán zsírfoltok, ha jól gondolom. Sokkal inkább üvegtesti homályok, melyekre van olyan készítmény, ami segít, hogy csökkenjenek!
Most hogy ki szerint jónevű az a valaki, az már másik mise kérdése. Szomszédnéni vagy a szakma tartja jónak...nem mindegy!RHEIN márka? Az meg honnan/micsoda?
-
ferkoboy
senior tag
Szia!
1. Abba az üzletbe vitted vissza, ahol készíttetted?
2. Online ilyen csavart nem kapsz. Vagy ha netalán-tán igen, akkor lutri az egész (vagy jó, vagy nem - hiába tűnik elég aprónak, tized mm pontossággal kell stimmelnie, és a hossz sem mindegy, hogy kiáll vagy sem) illetve a posta-költség sem filléres tétel.
3. Semmi nincsen ingyen, csak a lélegzetvétel. Ha nem kell érte fizetni, akkor az annyit jelent, hogy máshol fizeted(fizetted) meg...vagy más fizette meg helyetted, ez már csak részletkérdés.
Mint ahogy senki nem jön hozzám sem ingyen dolgozni, úgy az üzlet sem egy Katolikus Caritas.4. Mindettől függetlenül természetesen nem mindenhol ennyi az ára. ... nálam kijött volna több mint féltucat javítása... de ez ilyen.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
zsoltzsolt #2715 üzenetére
Saját szekeremet tolom vidéken.
-
ferkoboy
senior tag
Nálam ez kb. 1/2-1 óra között. Attól függ mennyi minden derül ki közben még.
1. Köszönés.
2. Anamnézis felvétel!!!!
3. Objektív refrakció meghatározása
4. Szubjektív refrakció megállapítása....ez itt nálam Myopizálva, ami azt jelenti, hogy kb. 10-15-...30 lencsecserével jutunk el arra, hogy meglegyen a legjobb SPH korrekciód. Monokulárisan! (egy szemmel)
4./b cyl tengelyének beállítása
4/c Cyl nagyságának megtalálása (megfelelően korrigálva a Sph. értékeket is)
4/d ...gyak. mégegyszer végig a 4a-tól
Másik szem u.e.5. Binokulárisan megnézni, hogy a két szemed hogyan is dolgozik együtt (szemmozgató izmok egyensúlya) illetve egyúttal korrigálva a SPH dioptriákat is, hogy a két szemeddel tényleg egyformán jól láss, és egyiket se kelljen jobban erőltetni mint a másikat.
(5b. ha szükséges megfelelő prizma-értékek megállapítása)
(Itt az 5. ponthoz azért eléggé jól jön egy 'Polateszt' 'készülék -azaz egy olyan készülék ami lehetővé teszi a binokuláris látás vizsgálatát)
6. Közeli látás ellenőrzése (akkor is ha fiatal az illető!!!)
7. Felírt korrekció kipróbálása - eltölt vele pár percet az üzletben a páciens, néz közben közelre-távolra egyaránt, sétálgat benne
8. Szem szegmentumainak vizsgálata ....egészen a szemfenék-vizsgálattal bezáróan
8b. a látottak ismertetése a pácienssel....
.(9..alkalmas, és szimpatikus keret kiválasztása
10. hozzá való korrekciós lencse átbeszélése, kiválasztása - felh.igényeinek, felhasználás módjának figyelembe vételével
11. kiválasztott keret feljelölése, illetve lefotózása (video-centáló berendezés segítségével) )+pd-mérés még 2-3 módon (digitális PD-mérő, manuális PD-léc(lecek)
12. Munkalap kitöltése, előleg fizetés.....stb...
)Nálam ez így megy. És igen, mindenkivel megcsinálom ugyanezt, kivétel nélkül. Cserébe nem is fél óra egy ember....
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hővezető paszták
- Milyen routert?
- Nyomtató topik
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.