Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Szólánc.
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sped
aktív tag
válasz
balazsbence #2699 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ.
Az lesz a legjobb ha bemegyek és leméretem.
Egyébként ez változhat az évek során? -
Sped
aktív tag
válasz
balazsbence #2697 üzenetére
JobbSPH: -5,50 BalSPH: -5,75
JobbCYL: -0,75 Bal CYL: -0,50
Jobbaxis: 160 Balaxis: 40Ezek az értékek pontosan megyeznek a két évvel ezelőtti szemvizsgálatom eredményével, egyetlen különbséggel: a BalSPH akkor -5,50 volt.
Onnan tudom hogy jó volt a PD, mert két évig ezzel az értékkel hordtam szemüveget.
Nem az optikában voltam szemvizsgálaton, hanem vittem az eredményeket.
A szemvizsgálaton nem mértek pupillatávolságot, ezért a két évvel ezelőtt készített lencsém munkalapját vittem magammal. -
athomi
veterán
válasz
ferkoboy #2693 üzenetére
Lemérte egy csaj a belenézős géppel (-2.25), majd annak megfelelően ráadott a szemeimre külön-külön -2.25-ös lencséket és táblát olvastatott. Leolvastam a táblát szépen és beírták, hogy -2.25. Tanulócsaj volt, elég amatőr módjára csinált mindent, az orvos meg tojt az egészre.
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Milyen "tünete" van annak, ha a pupillatávolság hibásan került rögzítésre és emiatt nem megfelelő szemüveg készült?
2 évvel ezelőtt készült lecsém munkalapján J 32,5 B 33,5 pupillatávolság került lemérésre. Most pénteken elmentem egy optikába, ahol friss vizsgálati eredményeim alapján rendeltem egy új szemüveget. Elmondásuk szerint kb. 3 nap múlva érkeznek meg a lencsék, tehát már a jövő héten átvehetem. A bal pupillatávolságot viszont 32,5-es értékkel írta fel az optikus, de ez az elírás nekem csak otthon tűnt fel. Hétfőn 10-kor nyitnak legközelebb, és mindenképpen jelzem nekik a problémát, hogy a megfelelő lencsét rendeljék meg.
A félelmem az, hogy mivan akkor, ha nekem azt mondják, korrigálták a rendelést és a megfelelő PD-s lencsét kapom, miközben valójában nem korrigálják mert esetlegesen nekik ez plusz költség, gondolván úgysem észrevehető. Tényleg nem az? Egyből szembetűnő a probléma, egyből reagál a szem, vagy csak később bukna ki a turpisság? Hogyan tudom leellenőrizni, hogy valóban a megfelelő lencsét kapom meg? Arra is gondoltam, hogy hétfőn inkább bemegyek személyesen és leméretem a pupillatávolságomat frissen, bár 32 évesen szerintem ugyanakkora ez a távolság mint 30 évesen volt.
Köszi,
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Perijon #2689 üzenetére
Tisztelem, becsülöm őket, de vannak olyan nézeteik, melyek már nem okvetlen állják meg a helyüket. (más szemlélettel korrigálnak ők, mint amit én leginkább jónak tartok illetve használok)
Idehaza a binokuláris látásvizsgálatok "atyjai" ezt nem lehet vitatni, de vannak újabban más megközelítései is a prizmás szemüvegek felírásának.Üdv: Ferkó
-
athomi
veterán
-2.25-t állapítottak meg mindkét szememre. Egyik helyen azt mondják, hogy ilyenkor -2.0-es lencséket kell csináltatni, más helyen meg hogy -2.25-öset. Most mi az igazság?
-
moma
őstag
Van egy szemüveg keretem és lencsét szeretnék bele csináltatni. Vizsgálat is kellene. Szerintetek hol érdemes, vagy mindegy? Egyáltalán a vizsgálatot van értelme ott, ahol a lencsét vagy azt orvosnál a jó?
-
gzbotii
nagyúr
Én egy hónapja csináltattam új szemüveget Ofotértban...gyakorlatilag mindenért pénzt kértek és minden rám akartak sózni - műkönny, nem kaptam tokot (a szemüveg mellé - pedig gesztusnak azért elment volna) de el akartak egyet adni nekem, extra felületkezelés a lencsére amiről csak itthon a számlát böngészve értesültem, etc.
-
Perijon
tag
válasz
balazsbence #2688 üzenetére
De igen, az lesz az. Köszi! Amit pedig írni akartam, az "orthoptika".
A szemorvos kifejezetten a Várfok Optikát ajánlotta, ahogy korábban mondottam volt. Esetleg van hasznos tudnivaló ebben a témában vagy minden érdemeleges megtalálható az interneten?
-
Perijon
tag
Sziasztok!
Céges szemvizsgálaton ajánlották a Várfok Optikát. Itt olvastam 1-2 pozitív véleményt, de alapvetően alig van infó a helyről. Kifejezetten azért javasolták, mert ott végzik a legalaposabb szemizom vizsgálatot. Olyasmit mondott a doktornő, hogy "ortoptológiai vizsgálat", mely egy speciális területe a szemészetnek. Most vagy én emlékszem rosszul vagy Ő mondta tévesen. Mindenesetre erről se találtam semmit.
Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg van még tapasztalat a Várfok Optikával?
Előre is köszönöm.
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Hol érdemes szmeüvegvizsgálatot csinálni?
Vgay ha jó valamelyik nagy brand bázisára betérni (vision express, ofotért pl), akkor pontosan hova érdemes, melyikbe? Ahol nem feltétlenül csak xy. mérendő hús vagyok, és van választék dögivel keretre, lencsére. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Milyen szemüvegtörlőt ajánlotok?
Mire figyeljek? -
tmarkz
csendes tag
válasz
balazsbence #2683 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, elmegyek az ajánlott optikushoz, s érdeklődök ezekről a lencsékről.
-
balazsbence
senior tag
-
rgeorge
addikt
Nekem 3.75/3.25 a cilinder a két szememen, és van olyan szemüveg, ami jó közelre is. Most egy Zeiss Access van, ami közelre és közepes távolságra (monitor) jó. Ennek egy hibája van, torzít, és még nem szoktam meg (három és fél hónap alatt). Egyébként magát a cilinderes szemüveget nemhogy hamar szoktam meg, hanem egy pillanatig sem volt szokatlan.
Zuglóban pont van ajánlott hely: Róna Optika. -
tmarkz
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértők tanácsát kérném. Szemüvegváltásra készülök, 27 éves vagyok, 18 éve hordok szemüveget. Eddig nem igazán figyeltem milyen szemüveglencsét válasszak, azt vettem, amit az optikusnál mondtak, viszont a szemvizsgálatot általában magánorvosnál végeztem el. A héten megyek orvoshoz vizsgálatra.
Az utolsó szemvizsgálat eredménye (2015):
AR: -3.25 -0.75 100/-3.5 -2.0 65
St.V: sü 1.0? -3.25 -075 100 1.0
sü 0.9 -3.5 -1.75 65 1.0A jelenlegi szemüvegem (HOYA lencse, Jobb: -4,00/+0.75/10/0,00 Bal: -5,25/+1,75/155/0,00) nem alkalmas számítógépes munkára már a kezdetek óta, nagyon fárasztja a szemem, és fókuszálni is nehezen tudok vele közelre, ezt elfogadtam anno (magas cilinder értékkel magyarázták), viszont most már távolra sem látok vele.
A számítógépes munkához előző szemüvegem használom (-2.75 -1.0 100/ -3.25 -1.5 60). Ezzel sem vagyok teljesen megelégedve.
A körülményeim:
Dolgozok számítógép előtt, ehhez akár csináltatnék külön lencsét is. (ZEISS Digital Lens? Essilor Eyezen?)
Sokat vezetek. Sok időt töltök a szabadban, napsütésben és fizikai munkát végzek , poros körülmények között.Eddig Ofotértbe jártam, de itt visszaolvasva nem annyira ajánlott. Zugló közelében ajánlanátok jó optikát?
Olyan 100ezer körül szánnék rá kerettel együtt, de ha van valami jó megoldás, akkor akár többet is.
Milyen lencsét ajánlanátok? Egy mindenes szemüveg vagy inkább több a különböző célokra?
Igaz, hogy a magas cilindert nem lehet normálisan korrigálni közelre?
Itt van egy akció, megéri ezt kihasználni?
Van valakinek clip-on szemüvege? nem zavaró a mágnes a lencsén?Köszi előre is!
Bocsi a hosszú írásért! -
ferkoboy
senior tag
válasz
Von Guldi #2679 üzenetére
Ultra vagy Extra....
Inkább úgy írom, hogy az 1,74-es alapanyag szebb, vékonyabb, de a szakítószilárdsága kisebb mint az 1,67-es törésmutatójú műanyag lencsének.
Az hogy mennyivel lenne az n=1,74-es vékonyabb, az keret/pupilla-távolság/pupilla-magasság függvénye is! Hoya/Zeiss/Essilor gyártók esetén, egy Tracer (keretletapogató) eszköz birtokában ez tervezhető, kalkulálható, akár tized mm pontossággal is (0,1mm pontossággal). Tehát egy "jó helyen" ezt előre meg lehet mondatni, csak időigényes a dolog (és kell némi technikai háttér is hozzá).Üdv: Ferkó
-
Von Guldi
csendes tag
Üdv Urak !
Szemüveg upgrade előtt állok s döntenem kell :
ultra vékony 1,74 vagy a kicsit gyengébb extra vékony lencsét válasszam e.
Ugyanis 9.5 mínuszos dioptriás lesz a bal ,lencse, s az eladó nem tudta (vagy nem akarta) pontosan +mondani, hogy az extra vékony lencsével mekkora lesz a vastagság növekedés a lencse szélén az ultrához képest, állítólag ezt előre nem lehet megmondani.
(Az előző lencse ultra volt, és 9.0 dioptria)
Attól tartok, hogy az extra vékony lencsével zavarni fog, ha nagyobb lesz a vastagság növekedés. Erre nézvést tudtok okosságot mondani ?
A két változat között 35e ft a különbség, így azért talán megéri törpölni...
Illetve a kiválasztott keret alsó része damilos lesz, ennek mindegy, hogy a ultra vagy extra vékony lencse kerül bele, egyáltalán jók ezek a damilos fajták ?
Az eladó szerint az ultra vékony masszívabb, keményebb,tartósabb lencse mint az extra, (ami a második legjobb a kínálatukban), ez igaz lehet ?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ofotértnál a kék-fény szűrő minden lencsére külön fizetendő? Valaki tud erről valamilyen infóval szolgálni?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
jozsi252 #2676 üzenetére
Szerintem elsődleges a kényelem legyen mert az nagyon kellemetlenné teheti az ember napjait ha nem olyat vesz ami kényelmes számára. Nekem fix műanyag orrnyerges volt hál isten tudta alakitani rajta kényelmetlen volt több óra után a szár húzóéréjebél vettek vissza és nem húzza rá annyira az orrnyergemre igy már jó, de necces a fix orrnyerges.
Tisztítót meg kapsz ott szerintem biztos ajánlanak valami jót, meg valami finom anyagú kendőt ami nem karcolja a lencsét.
-
jozsi252
veterán
válasz
Recon666 #2675 üzenetére
Akkor tényleg nem vészes nekem, de a szürkület a legszarabb lehet azt mondani, annál nagyon észreveszem hogy a szemem távolra nem tökéletes. Volt olyan aminek az orrtámasz úgymond fixen volt és műanyag volt, na azok nem voltak kényelmesek. De ez a Hugo Boss nagyon kényelmes volt minden szempontból. Illetve volt olyan aminek a lencséje kis méretű volt az nem állt jól, a túl nagy lencse szintén hülyén állt, de a Boss-ba ami van lencse az méretre is jó.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
jozsi252 #2673 üzenetére
Az még semmi, nekem -2,75 és -3,50 0,50 cilinderrel és még erre is azt mondják nem vészes, bá nekem 12 éves korom óta van most vagyok 30. És 8 éve nem romlott hál isten. Keretnél figyelj hogy kényelmes legyen, bár ha eddig nem hordtál kis idő kell majd hogy megszokd de utána majd az zavar ha nincs rajtad.
-
jozsi252
veterán
Ja még valami, kiválasztottam az adott keretet a falról, a hölgy elrakta az adataimmal egy kis tartóba. Ilyenkor a kiválasztott keretet kapom meg, vagy egy teljesen újat? Csak azért kérdezem hogy átvételkor mennyire vizuáljam meg a szemüveget hibák után kutatva? Mint kopás ferdülés egyéb dolgok. Vagy ezekkel nem szokott gond lenni?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Régebben olyan 10 éves koromig szemüveget kellett hordanom, igazából utána is kellett volna de zavart, kényelmetlen volt, párásodott stb.. így elhagytam. Viszont 30 éves fejjel ma bementem Vision Express-be, megnézettem a szemem hogy mennyit romolhatott, mert vezetés közben szürkületkor zavart hogy nem látok 100%-osan. Nappal nem volt gondom, de ahogy sötétedett úgy már igen. És most hogy már munkába is minden nap kocsival járok így mondom lépek.
-1 illetve 0.75-ös cilinderes szemüvegre van szükségem. Más adatot egyelőre nem tudtam meg, ebből a 2 adatból meg tudjátok mondani hogy nagyon gázos a szemem vagy annyira nem? Közelre nincs semmi gondom, bármilyen kis betűt el tudok olvasni, de távolra már nem annyira egyszerű a helyzet.
Jó sok keretet felpróbáltam de ez a Hugo Boss jött be a legjobban -> BOSS ORANGE BO 0265 GXYVan valamilyen nagyon minőségi szemüveg tisztító szer amit tudnátok ajánlani, illetve törlőrongy?
Köszi a segítséget!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Recon666 #2669 üzenetére
Nem hőre lágyuló műanyag (ellenben pl.cellulóz-acetát alapanyagú -mart- keretekkel), így nem lehet rajta állítani. (hozzátenném, hogy az orrnál hőre lágyuló műa. alapanyagó, nem orrtámaszos (papucs) kereteknél sem igazán lehet)
Esetleg csiszolással, majd polírozással...Üdv: Ferkó
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Vettem egy fröccsentett műanyag keretes Ozzie optikai szemüveget, az a bajom hogy jobb oldalt kicsit nyomja az orrnyergem és elég zvaró igy 6 nap után, viszont tudom hogy nem egyszerű ezeken javítan vagy lehet nem is megoldható. A kérdésem miként lehet ezen álíltani, melegítéssel vagy hogyan?
Vagy buktam a dolgot?
-
BÉP
csendes tag
Sziasztok. Fényre sötétedő lencséjű szemüveget szeretnék. Olyat amit vezetésnél is tudok használni. Ti mit ajánlotok, milyen fajtát, márkát, ami nem horror árú, de mégis jó minőségű? Vagy próbáljam meg a kontaktlencse-napszemüveg kombót? :-)
A papíromra ezt írták:
V 0,2?+3,0D=+1,5cyl 95=1,0
0,15?+3,5D=+1,0cyl 90=1,0 -
kerxy
senior tag
Sziasztok! Ki mit ajánl? Elég régi már a szemüvegem, szerintem gyenge is a lencse és kinézetre sem az igazi, szóval szeretnék egy újat. Kérdés, hogy hol
Optic World, Ofotért, Vision Express?
-
Joker88
őstag
szeretnék informálódni.
Kb 15 éve szemüveges vagyok, közelre aránylag jól viszont távolra már nem, és 5,5 körül van a lencsém dioptriája ( ha jól tudom -5,5-nek hívják a távollátás "kiesése" miatt )
a lényeg, hogy idén még szeretnék egy új szemüveget csináltatni a mostani már lassan két éves, mindig kétévente szoktam. Azonban, a lencse ügyében képbe került a ZEISS lencse. Nem tudom hogy ez mennyire kapható ebben a dioptriában. Meg hogy milyen minőségű a ZEISS márka. ( a telefonom fényképezőjében ZEISS optika van és marha szép színeket tud,nekem és másoknak is kellemes , összehasonlításban is jobb mint a sima mobilos fényképező ) .
Eddig HOYA lencséim voltak,ezekkel sem voltak problémáim, de mivel egészségpénztárra megy a dolog, végülis mindegy mennyibe kerülnének.szóval, lehet kapni ebben a 5,5-ös dioptriában ezt a márkát ?
-
Zola007
veterán
Kontaktlencse témában mi most az ajánlott lencsemárka és folyadék?
-6 / -7 és mindkettőn -0,5 cylinder
megyek majd szakorvoshoz vizsgálatra, csak tájékozódom -
Dictator^
veterán
Üdv.
Picit hosszú lesz, de remélem kapok egy kevés segítséget itt
A 3x. életévemben vagyok, eddig sosem használtam szemüveget, maximum napszemüveget
A jobb szemem néha vackolt, de betudtam annak, hogy sokat ültem a monitor előtt, keveset "tornáztattam" kint, stb..
Ezzel párszor elmentem szemészetre, de könnycseppet, meg kamillát javasoltak csak, mert biztos, hogy begyulladt a sok monitornézéstől.
Mostanában többször fájt a fejem (szemem feletti rész), aztán emiatt elmentem szemészetre (Keresztúr Medical Center).
Ott a doki megállapította, hogy cilinderesek a szemeim. Gyerekkorom óta van ez, aztán javasolt egy szemüveget, vagy nézzek el valamilyen szemészeti klinikára, hátha műthető. Szerinte nem rosszabbodhat ez az állapot (cilinder), maximum az évek múlásával romolhat a szemem látása. Ez eddig oké.
Ott, ezt az eredményt mértékEzzel elmentem rá fél évre egy optikushoz, ahol megmutattam ezt az eredményt, de azért lemérte az optikus is.
Ha jól látom, hasonló eredmény lett.Itt azzal ijesztett meg az optikus, hogy ha nem kezdenék szemüveget használni, akkor egy idővel "elveszthettem volna a látásom". (Az agy szerinte lekapcsolná ezt a korrigálást egy idővel, aztán gyakorlatilag semmit nem látnék élesen a jobb szememmel).
Illetve a műtétre nála is rákérdeztem, amire azt válaszolta, hogy legalább fél évig hordanom kéne a szemüveget és csak utána lehetne a műtétet megpróbálni, persze ha alkalmas vagyok rá.
Na itt azért néztem egyet, szóval elmentem a Semmelweis Szemészeti Klinikára, ahol az asszisztens mérte a szememet (nem sok sikerrel), de mivel nem találta meg a megoldást a problémámra , ezért átküldött a doktorhoz.
A doktor ott megállapította, hogy amúgy ép a "szemem", meg a látásom 80%-os, de a jobb oldali szemem, vagy tompalátó, vagy cilinderes. Az optikus fentebb leírt állításait cáfolta. Azaz nem veszthetem el a látásom, illetve a klinikán való vizsgálatot mindenképp megcsinálhatnám, és ha alkalmas vagyok, akkor szerinte meg is csinálnák a műtétet.
Náluk ilyen eredményt mértek:Közben az optikus által vizsgált mérés alapján elkészítette a szemüveget, amit nemrég vettem át.
Alap helyzetben így állok:
A bal oldali szememmel szinte tökéletesen látok. Azaz a közeli és távoli dolgokat is jól látom.
A jobb oldali szememmel viszont néha se közelre, se távolra nem látok jól. Ha hunyorítok, meg erősen koncentrálok, akkor végül itt is néha összeáll jól a kép.
Szóval most ott vagyok, hogy a szemüveg a kezemben van.
Felvettem, jónak tűnik, de...
Normális dolog az, hogy felrakom a szemüveget és letakarom a bal szememet (amit azért én jónak érzek és ez az erősebb szemem), akkor a jobb szememen szinte "tökéletesen" látok a szemüveggel, viszont ha fordítva csinálom, azaz a jobb oldali szememet letakarom (ami alapból a gyengébb szemem), akkor a szemüveg felvétel után, a bal oldali jó szememmel picit rosszabbul látok..?
Elnézést, ha egy kicsit szedett-vetett lett a leírás, még nem igazán nyugodtan meg a fenti herce-hurca után..Az alsó kiemelt kérdésre egy független másik optikus azt mondta, hogy a bal oldali szemem plusszos, emiatt lehetséges, hogy távolra rosszabbul látok a lencsével.. bár még mindig nem értem, mert szabad szemmel is jobban látok távolra.. (és együttesen sem érzem rosszabbnak, mert az erősebb szemem mintha gyengébb lenne szemüveggel)
-
gallimi
tag
Sziasztok! Gondolkodom erősen egy multifokális szemüveg vásárlásán. Kértem már ajánlatot a varilux most megjelent lencséjére, de az elég drága, pedig csak az egyik szememet érinti. Viszont most láttam, hogy a hoyanak van akciója a multifokális lencsékre. Tudnátok nekem egy árat, hogy kb. mennyi lenne a MyStyle V+ lencse. Mennyire zavaró megszokható? Tudom, hogy sok mindentől függ de azért kíváncsi lennék. Köszi
-
_Gudella
senior tag
válasz
balazsbence #2655 üzenetére
Fényre sötétedéssel nem szokott ilyen probléma lenni, pont hidegben lesz sötétebb, a tapasztalatom is ezt mutatja, meg a boltban is ezt mondták.
A lényeg annyi lenne, hogy szeretném elkerülni, hogy máskor is megjelenjen ilyen repedezés, nem igazán tudtam megítélni mennyire készítési hiba, vagy mennyire rontottam el én valamit.
Közben találtam neten táblázatokat Abbe mutatókkal, tényleg úgy tűnik, hogy az alap műanyag lencse a nyerő. Nincs bajom ennek a vastagságával.
Csak az bizonytalanított el, hogy nem tudtam, hogy például ez a repedezés ennek a lencseanyagnak a sajátossága-e, és esetleg emiatt valami más időállóbb lenne -
balazsbence
senior tag
válasz
_Gudella #2654 üzenetére
Ez készítési hiba, feszül a lencse a keretben, és a rajta lévő réteg megrepedezett.
Kromatikus abberáció ellen csak az alap lencse jöhet szóba, minél magasabb a törésmutató, annál nagyobb az abberáció. Pl egy crizal forte az a max réteg ami nem szűr látható fényt. A fényre sötétedés -30 fokban nem tuti, hidegben nem sötétedik elvileg annyira még ha magas az uv szintje akkor se. Nehéz dolgod lesz, vannak igények... -
_Gudella
senior tag
Sziasztok!
Pár éve olvasgattam ezt a fórumot, azóta nem követtem a hozzászólásokat.
Ajánljatok nekem jó lencseanyagot egy -4.5 (+1 cilinder) szemüveghez. Fényre sötétedő, UV szűrős, a lehető legjobb optikai minőség (MINÉL KISEBB KROMATIKUS ABERRÁCIÓ!), lehetőleg strapabíró is legyen, gyakran szoktam vele síelni, néha hegyet mászni, adott esetben -30˘C és hóviharban mászkálni..
Ezen kívül rengeteget ülök számítógép előtt, de nem szeretnék olyat ami a látható tartományból szűr valamilyen hullámhosszt, fotófeldolgozáshoz fontos, hogy minél valósághűbben lássam a színeket.
Ha minőségben valami jót nyújt, az ár nem szempont.Jelenleg 1,5-ös törésmutatójú, Hoya műanyag lencsém van, amit a Vision Express-ben csináltattam 3 éve. Eredetileg, a drágább, extra-vékony változatot csináltattam, miután az eladó meggyőzött, hogy nincs Optikai hátránya. Ez tévesnek bizonyult, rendkívül erős kromatikus aberráció volt. Kicseréltettem a lencsét a hagyományos, nem vékonyított, 1.5-ös törésmutatójúra, ez már sokkal jobb, ezzel is látok némi aberrációt, de ezzel már ki tudok békülni.
Most szeretnék utánajárni, hogy hol csináltathatnám a számomra lehető legjobb lencsét.
Jelenlegi lencsém Vision Express-es adatlapja: [kép]
A lencsék tasakja: [kép]
Szemvizsgálat adataim: [kép]És ami miatt a csere kell.. A lencsék közepén elég nagy részen ilyen vízszintes repedezés alakult ki. Ha normálisan akarok látni mindig a lencsék tetején próbálok kinézni, ahol nincs ilyen. Adott szögből kell megvilágítani a szemüveget, hogy így láthatóvá váljanak. Teljesen másképp néznek ki mint a törölgetésből és mindenféle sérülésekből keletkező karcolások, amik mindenféle irányokban vannak. Ezek kb párhuzamosak egymással. Miközben fókuszáltam a képet éreztem, hogy más síkban vannak mint a hagyományos karcolások, máskor kerülnek fókuszba. Nem vagyok biztos benne, de úgy tűnik, mintha ez a jelenség a lencse anyagának belsejében lenne.
[kép]
[kép] -
geogabcsi
tag
Sziasztok! Nem minden hsz-t olvastam el! Nőként Pesten keresek 30ezer körüli áron szemüveg keretet és vékonyított lencsével ellátot szemüveget készítő korrekt, mester üzletet. Sajnos Vison, Ofotért drága nekem, Zuglóban és környező kerületekben ideális lenne! Köszönöm!
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok Nyíregyházán, vagy esetleg Debrecenbe tudtok ajánlani valami ajánlott optikát?
-
Pierre75
senior tag
válasz
hajnall #2650 üzenetére
Hoya lencsét használok lassan egy éve. LL a reklám szerint a legellenállóbb a karcoknak, mégis sikerült már összeszednem az egyik lencsére. (Ha visszaolvasol, erre számíthatsz a francia műanyaggal is.) A portaszító képessége egy vicc az üveghez mérten, amit több mint 10 évig használtam karcmentesen. Ha elbírja a kereted és te is a vmivel nehezebb üveglencsét, érdemesebb választás lenne.
-
hajnall
újonc
Sziasztok
Segítséget kérnék a választásban.
Az egyik optikáben AS Ormix aszférikus vékonyított lencsét ajánlottak 24eFt/db áron extra rétegek nélkül (se keményítés, se monitor - blue - szűrő). De elég profinak tűnt az eladó csapat és a doki is.
Az Ofotértben viszont a márkajelzés nélküli Hoya lencsét ajánlották, ugyan ebbe az árban,de minden extra rétegge. Blue, keményatett, aszférikus, vékonyított, por taszító stb.
Nem tudom, mennyivel jobb/rosszabb az Essilor és Hoya között a különbség és mennyit érnek a mrkajelzés nélküli Hoya rétegei.
Segítségeteket előre is köszönöm -
maestro87
őstag
-
rushty
őstag
válasz
maestro87 #2647 üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, de tévéstúdiókban például vicces, amikor sötétben van az emberke szeme. Meg hát borult időben is van UV, ha arra sötétedik az kívülállóként furcsa.
A hoya nak van mágnesfuratos megoldása (opt*cnet hálózatban például ki van téve, megcsodálható).
-
maestro87
őstag
Fényre sötétedő lencsékről van valakinek tapasztalata, hogy mennyire használható? Gondolom beltéri világításra nem sötétedik be, vagy igen? Vagy lehet még kapni olyan keretet amire mágnesesen rögzíthető napszemüveg feltét? Eléggé érzékeny a szemem az erős napfényre, viszont két szemüveget nem szeretnék magamnál tartani...
Amúgy van valami ajánlott bolt, ami jó is, és olcsó is? Esetleg kihagyhatatlan akció valahol?
Még egy(két) kérdés, Carl Zeiss lencsét hol csinálnak, illetve mennyivel drágább mint a Hoya vagy az Ofotért-es?
Teljesen tanácstalan vagyok. -
I Am^^
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a Bónusz Brigád-os akciókkal találkozott-e már valaki, és tudna-e nekem véleményt mondani az ott feltüntetett optikák minőségbeli munkáiról?
Már régóta nézegetem, de félek, hogy átverés az egész, vagy ha nem is, akkor valami gagyi izét adnak nekem.
Előre is köszönöm.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
a közeljövőben a meglévő szemüvegkeretembe szeretnék rakatni új minőségi lencsét Budapesten. Mit tudtok ajánlani? jelenleg blue controlos hoya van benne.
köszönöm -
balazsbence
senior tag
válasz
krisi047 #2642 üzenetére
Azonkívül, hogy az univerzális xiaomi gyártja legalábbis név szerint, sz egy monitor előtti munkához való szemüveg speciális szűrővel... legalábbis a leírás alapján. Ilyesmi keretet ha már nagyon rendelni akarsz akkor kb 6-8 dodoért is kapsz, de rendelj belőle minimum 3at, mert ezen neked senki nem fog semmit cserélni. Illetve próba nélkül vagy jó, vagy nem, ezeken nincs mit állítani ha esetleg rálóg az arcodra, nyomja az orrod. És garanciát se várj rá, ha esetleg elkészítés közben valami baja lesz.
Elviekben amúgy cserélhető benne a lencse. -
krisi047
senior tag
Sziaszok! Laikusként felmerült bennem az, hogy esetleg érdemes lenne interneten keresztül szemüvegkeretet rendelni. A kérdés az, hogy miként állnak ehhez az optikusok, ha odaállítok egy kerettel? Egyáltalán szerkethető bármilyen random keretbe dioptriás lencse? Kicsit konkretizálva ebben gondolkodom: [link] A keret állítólag nagyon jó minőségű a tesztelők szerint, az ára is szuper, már csak az a kérdés kapok-e bele itthon lencsét.
-
rgeorge
addikt
válasz
zsoltzsolt #2638 üzenetére
Nem, a világos részeket, amik olyanok, mint ha lecsiszolták volna, teljes méretben jobban látszik.
-
mzso
veterán
Van valami trükk arra, hogy egy szemüveg lencse tükröződését csökkenteni lehessen? (Nyílván alapból nem olyan).
Próbaképp vettem egyet, de nem gondoltam, hogy ennyire idegesítő lesz. Folyton látom a monitort a szemem közbevételével visszaverődni. Igen irritáló. -
eastsider
nagyúr
sziasztok,
edel-optics.hu mennyire megbízható bolt? felpróbáltam a szemüveget, amit kinéztem, viszont a Róna optikában nem tudják beszerezni (Persol).
előre is köszi.
mégegy kérdés: milyen árban mennek a zeiss fényre sötétedő lencsék kb.?(2-es dioptria alatt, cylindert nem tudom)
optic-worldben voltam keretet próbálni, ott viszont essilor volt. akkor talán transitions is? most VE-s fényre sötétedő van, nagy gondom nincs vele, csak eljött az ideje egy újnak
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Hoya lencsét hordok, de őszi-téli időben sötétben alig látok valamit az aszfalt csillogása és a járművek lámpái miatt,
Első körben kerestem polarizált clip on szemüveget víztszta színben, vagy esetleg sárgában, bár nem tudom, hogy az jó-e este, mindenesetre vezetéshez ilyen szemüvegeket szoktam látni. Ilyet nem találtam.
Aztán kerestem polarizált szemüveg lencsét, de ilyet sem. A hoyanak elvileg van kifejezetten vezetéshez lencséje, ami csökkenti a csillogást, de az nagyon drága, vagy 130 ezer lenne és nem tudom, hogy ez az olcsóbbi-e még, mert van belőle egy pro kivitel, ami még jobban csökkenti a csillogást.
Ez ügyben valaki tudna tanácsot adni? Jó lenne egy clip on is, vagy lencse is, de árban 50 körül jó lenne beleférni.
Köszi
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz
AlrightSir #2629 üzenetére
Egy nagyon picit sárgásabban látsz a kék fény szűrős lencsével, ezt nem árt tudni. Grafikusoknak, ill. olyan embereknek, akik színekkel dolgoznak, ez jelenthet problémát, mint ahogy korábban egy fórumtárs ezt jelezte.
-
AlrightSir
tag
válasz
Suigintou #2604 üzenetére
Kérdésem lenne:
Ha a kék fény egyik hatása, hogy ébren tart, akkor az éjszakai vezetéshez nem rossz, ha van szűrve?
Mégegy kérdésem a kékfény-szűrősökhöz: mindennapi használatban van eltérés? Máshogy látod a "világot"? Most gondolkozok rajta, de folyamatosan hordanám a szemüveget és nem tudom, hogy nem monitor előtt mi történik vele.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
ray-ban clubmaster szemüveget hol tudnék szerintetek felpróbálni? (nem napszemüveg)
róna optikánál tervezek szemüveget csináltatni az ősszel és ott írják a weblapon, hogy berendelnek bármit, ami itthon kapható, de azért felpróbálnám előtte. -
maestro87
őstag
És jobb is valamiben ez az ultra vékony lencse amellet, hogy vékony? Mert van ettől vastagabb lencse is ami még ugyanúgy vékonynak számít és gondolom az ára is barátibb.
Más: fényre sötétetedő lencsékről mi a vélemény, tapasztalat? Kellene már valami napszemüveg feltét vagy fényre sötétedő lencse, mert kicsit unom már, hogy ha a házból kimegyek a napra percekig nem látok semmit...
Bár ilyen napszemüveg feltétes keretet sajnos még nem találtam (mágneses kellene).
-
törölt tag
sziasztok
sajnos az alig több mint 1 éves multifokális - ofotért - szemüvegkeretem másodjára is eltört (Pierre C.) és mivel a hoya lencse számomra rossz, (ha olyan szögben kap fényt, látórészben kék pöttyök jelennek meg) mit javasoltok helyette? Nincs nagy dioptria, sőt igazából mivel egyszem látó vagyok, a másik fele kb, nem is érdekelne.
van egy tartalékom, ami nem hoya, de hogy milyen... ennek nincs problémája a fénytöréssel -
krisz4b70
aktív tag
válasz
maestro87 #2621 üzenetére
Én vékonyított lencsét néztem igen, az 1,67-eset. De végül nem Zeiss lett, bementem vision expressbe onnan lesz az új szemüveg. Nem is tudom milyen lencsét adnak ott, de találtam egy jó keretet ott és azt választottam, árban is elég jók.
70 lesz a szemüveg abból 29 a keret, máshol 20 ezres kerettel lett volna ugyanúgy 70.
+ kapok majd egy ingyen tokot és 20 ezer forint értékű utalványt másik szemüvegre, ez jól jött mert családba kell majd még 1 szemüveg.Mínusz pont viszont, hogy csak 31.ére lesz kész mert rendelik a lencsét. Remélem nem fogok csalódni.
-
maestro87
őstag
válasz
krisz4b70 #2616 üzenetére
24 ezer / lencse??
Valamelyik nap bementem egy helyi szemüvegeshez és ott a Hoya lencse 26 ezer Ft/ pár mindenféle réteggel. Igaz a keret kínálatuk nem olyan nagy.Egyébként én is azt olvastam, hogy a Zeiss amennyivel drágább, annyival nem jobb, sőt rosszabbakat olvasni róluk. Akkor most döntse el az ember...
-
rgeorge
addikt
Új szemüvegre lenne szükségem, de nem vagyok könnyű eset. Nagyon korán (egy éves kor előtt) már volt szemüvegem, aztán egymás után két kancsalsági szemműtét, ami után sokáig prizmás/hasáb szemüveget kellett hordanom, mert nem tudtam/tudok egyszerre nézni a két szememmel. Valamikor a gimi alatt feladta a szemorvos ezt a harcot, nem javult semmi a hasábüvegtől, kaptam tehát normál szemüveget, ami minimálisan volt csak dioptriás (talán 1 alatt mindkettő, de már az előjelre sem emlékszem). Borzasztó sokáig tartott akkor a vizsgálat, mert nem tudtam megállapítani, melyik lencsével látok jobban.
Katonaság alatt nem hordtam, mert kényelmetlen volt, és semmivel sem láttam rosszabbul nélküle, mint vele.
Aztán pár éve elmentem az Ofotértbe, ahol második menetre sikerült is eltalálniuk a helyes lencsét (nem feltételenül az Ofotértet minősíti ez, mind írtam, nehéz eset vagyok, alig tudtam különbséget tenni a különböző lencsék között). Másodikra olyan lencsét kaptam, ami csak cylinderes, dioptria 0 mindlkét oldalon. Ami furcsa volt már elsőre is, hogy egyáltalán nem kellett megszoknom a cilinderességet, semmilyen problémával nem találkozta azokból, amire felhívták a figyelmemet.
Nos ez mostanra lett kevés, eddig olvasni, dolgozni (notebook előtt ülve) simán tudtam a normál szemüveggel, az olvasót elő se vettem, max. nagyon apróbetűk olvasásához.
Amiért annak idején az Ofotértbe mentem az a 90 napos garanciájuk, és ezt jól ki is használtam, egy hónap után visszamentem és ingyen megcsinálták újra a vizsgálatot és az új lencsét. Tudom, hogy eltalálhatták volna elsőre is, de valószínűleg miattam ez másnak se biztos, hogy sikerülne. Lehetséges, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik a szemem bármilyen (nyilván értelmes határok közötti) lencsékhez, és ezért a visszajelzéseim sem segítenek a választásban.
Mindenképpen olyan helyre szeretnék tehát elmenni, ahol van ilyesmi garancia, mert ha tényleg szükséges a cylinder, akkor az új lencse sem lesz olcsó. Gondolkodom sötétedő lencsében is, eléggé fényérzékeny is a szemem, munkahelyen pl. délelőtt nagyon erős a napfény és minimális az árnyékolás.
A Róna optikáról sokan sok jót írtok, könnyen elérhető is számomra. Ott vajon sikerrel járnék? -
Kimmuriel
aktív tag
válasz
krisz4b70 #2616 üzenetére
Hogy a Zeiss rosszabb lenne mint a Hoya?! Hát ez kb. vicc kategória!
Nekem Zeiss DuraVision BlueProtect van, és a büdös életbe' nem volt még ennyire jó szemüvegem! Csak Zeiss lencsével vagyok hajlandó csináltatni szemüveget. Nekem annyira bejött, hogy még dioptriás napszemüveget is csináltattam, pedig ilyesmi nem is szerepelt a terveim közt. -
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok, Zeiss márkájú lencsékről vélemény? Kicsit beleolvastam a fórumba és azt írják páran, hogy nem annyira jók mint a hoya.
Eddig hoya lencsém volt/van 1.67es vékonyítással vagy mi, és 4. éve van meg egész jó állapotban.
Viszont ahol venném a szemüveget ott Zeiss lencsét árulnak, mennyivel rosszabb? Elég drágák nekem a lencsék. Ez 24 ezer/lencse ezért érdekel hogy jó minőségű-e, viszont más boltba ahol találtam jó keretet ott meg 36ezer/ lencséért adják a hoyát. Azt végképp drágállom, azért maradna a Zeiss.
-
mzso
veterán
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2611 üzenetére
Bementem a körúton az ofotérbe és gratis megcsinálták.
-
Speeedfire
félisten
A napszemüvegem egy szárából kiesett a csavar, lehet ezt valamelyik optikában pótoltatni?
Egyáltalán foglalkoznak ilyennel az látszerészek? -
426os
őstag
PNX anyagú lencse vékonyítva igényelhet hosszabb megszokási időt? Előtte sima volt, szintén vékonyítva, Bluecontrollal, ugyanabban a keretben.Most pnx+BC+Sensity és 2-3 hét után sem érzem tökéletesnek, egyszerűen furcsa, meg jobban fárad a szemem, stb. A vizsgálat során rögzített paraméterek elvileg jók, ugyanazokkal, ugyanott csináltattam egy tök egyszerű, sima szemüveget is a legolcsóbb vékonyított lencsével és azt sokkal jobb érzés viselni.
A Sensity-t meg elengedem majd, nem jött be, megbántam. Vissza fogom cseréltetni simára, csak azt ugye ugyanolyanra cserélnék gariban, mint a jelenlegi és ha a PNX lencse a problémám (más a görbülete a régihez képest, ami ránézésre nekem feltűnik, mint különbség), akkor gáz van. -
facsong
csendes tag
Sziasztok!
Szemüvegkészítés előtt állok. Ajánlottak nekem most egy Hoya Maxxee fényre sötétedős lencsét. Mennyivel rosszabb minőségű lencse ez, egy normál Hoya lencséhez képest? Vagy ez csak a márka miatt olcsóbb? Hamarabb karcolódik, megy tönkre, stb?? Mik a tapasztalatok?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Csongor
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Blue Control réteget csak a Hoya csinál? Ofotért-ben lehet ilyen lencsét kérni? -
mzso
veterán
Helló!
Hol lehet a brutálisan olcsóbban lencsét/szemüveget csináltatni? Egyelőre csak kísérleti/próba jelleggel lenne, mert nem érzem nagy szükségét. Úgyhogy nem áldoznék rá sok pénzt.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz
BigBlackDog #2603 üzenetére
Meg tudom erősíteni, hogy a BlueProtect ugyanaz, mint a DriveSafe, pont ma mondták nekem a Róna Optikában.
-
Suigintou
újonc
Sziasztok
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy most vettem egy új szemüveget. Viszont pl ha olvasok vagy nézem a telefonomat akkor nehol homalyosan latok vele. Bifokalis lencset hordok olyan mint ha az elvalasztas alacsonyabban lenne. A dioptriam ugyanolyan mint az elozo szemuvegemnel. Az lenne a kerdesem, ha visszaviszem oda ahol csinaltattam tudnak ezzel a problémával kezdeni valamit ? Vagy majd egyszer megszokom ?Köszönöm előre is a segitseget.
üdv
Sui -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kifejezetten (éjszakai) vezetéshez ajánlott lencsékkel van valakinek tapasztalata? Ha jól látom, mind a két nagyobb márkának megvan a saját megoldása (Zeiss DriveSafe, Hoya EnRoute). Érnek ezek valamivel többet, mint egy átlagos, jó minőségű "sima" lencse?
Olvastam valahol olyat, hogy Zeiss esetén a BlueProtect is ugyanaz, mint a DriveSafe, csak intenzívebb a kék fény szűrése, illetve árban kedvezőbb. Ezt valaki meg tudja erősíteni/cáfolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Hoya lencse garancia ügyintézéssel van valakinek tapasztalata? A minap észrevettem, hogy van egy kis folt a szemüveg közepén, de hiába törölgettem semmivel nem jött le. Ezután megnéztem alaposabban,és be van törve a lencse, olyan módon mint amokor a kocsi szélvédőjére felverődik egy kis kavics. Fogalmam sincs mi történt vele, 2 éves a lencse, még van rá 1 év garancia, de nem tudom érdemes e köröket futni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest